Starity

Demi Lovato

Demi Lovato Demi Lovato nemzetisége 2. 12534rajongó 2445vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 87%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Demetria Devonne Lovato
 • Becenév
 • Demi, Dem
 • Születési idő
 • 1992. augusztus 20.
 • Születési hely
 • Albuquerque, Új-Mexikó
 • Foglalkozás
 • énekesnõ, színésznõ
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 161 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Joe Jonas Nick Jonas Madison De La Garza Dallas Lovato

Demi Lovato életrajza


KORAI ÉVEK (1992-2006)

Demetria Devonne Lovato néven látta meg a napvilágot 1992. augusztus 20-án, Albuquerque-ben, Új-Mexikóban. Édesapja mérnök és zenész, Patrick Martin Lovato (1960-2013. június 22. †) , édesanyja egykori táncos és countryénekesnő, Dianna De La Garza. Lovatónak van egy idősebb testvére, Dallas és egy fiatalabb féltestvére, Madison De La Garza. 2012-ben kiderült, hogy az énekesnőnek van egy apai ágról származó idősebb féltestvére, Amber, akit így csak 20 évesen látott először.


Lovatónak már kiskora óta jellegzetes mosolya volt

Lovato szülei 1994 nyarán váltak el, amikorő két éves volt. Édesapja mexikói, de voltak portugál és zsidó felmenői is, míg édesanyja angol, ír és olasz rokonokkal büszkélkedhet. 2017 februárjában DNS tesztet csináltatott, amiből kiderült, hogy spanyol és amerikai gének mellett skandináv, ír, brit és afrikai vér is csörgedezik ereiben. Édesapjával nem igazán tartotta a kapcsolatot: először 2008-ban látták egymást ismét.

Demi Dallasban nevelkedett fel. Itt több tehetségkutatót is megnyert, így hamar kiderült, hogy rendkívül jó képességű.
Tanulmányait a Grapevine-Colleyville Independent School District iskolában kezdte, majd Cross Timbers Middle Iskolába tanult tovább, ahol három évig zenetagozatos osztályba járt. Ekkor kezdte el jobban foglalkoztatni a zene. Pont mint a mai időkben, Demi iskolás korában is sok volt az iskolai zaklatások aránya. A fiatal lányt nagyon sokat csúfolták, így szülei kénytelenek voltak magántanulóként iskoláztatni lányukat. 2011-ben elárulta, hogy „egészségtelen kapcsolata volt az életekkel” 8 éves kora óta, ami többek között a bántalmazásokra vezethető vissza: többen kövérnek és csúnyának hívták.

Demit már egészen kicsi kora óta vonzotta a színpad. Színjátszó órákra járt, balettozott és meghallgatásokon próbált szerencsét. 5 évesen, amikor még se olvasni, se írni nem tudott, jelentkezett a Barney & Friends (Barney és barátai) című gyerekműsor meghallgatására. Édesanyja úgy segítette, hogy apró pálcikafigurákat rajzolt a papír szélére, ezzel próbálták elrejteni ezt a hiányosságát. Ám a nagy igyekezetek ellenére sem jött össze a szerep. Két évvel később, 2002-ben, amikor már elérte az iskolás kort ismét megpróbálkozott, hiszen álmait még ekkora sem adta fel. A hosszas várakozás és sok csalódás után megkapta Angela szerepét. Demi két évadon keresztül volt tagja a stábnak, majd utána folyamatosan ének-, színjátszó-, tánc és zongoraleckéket vett, hogy fejlessze tehetségét.
A Barney után felfigyeltek tehetségére, kisebb-nagyobb szerepeket kapott sorozatokban, ilyen volt pl. 2006-ban a Szökés, vagy a Just Jordan.

CAMP ROCK & DON'T FORGET (2007-2008)

2007-ben kezdett el dolgozni a Disney Channelnek. Először egy rövid-sorozatban, As the Bell Rings-ben kapott szerepet, mint Charlette Adams, és itt énekelhetett is. A Disney-nél egyébként több elutasítás is érte szerepekkel kapcsolatban, majd egy este maguk hívták fel a színésznőt, hogy a Rock Táborban őrá gondoltak, illetve hamarosan indul egy új sorozatuk, a Sonny, a sztárjelölt.


Demi és Joe Jonas karrierjük elején, 2007-ben

Lovato mindkét produkcióban főszerepet kapott, így megindulhatott a hírnév és ismertség rögös útján.
A Rocktábor 2008. június 20-án került bemutatásra, és mintegy 8.9 millió néző követte szemmel. A filmzene három nappal korábban kijött, de ennek sikerét beárnyékolta a High School Musical. Lovato az Entertainment Weeklytől vegyes kritikákat kapott, kritizálva a mosolyát többek között. Ennek ellenére a film világszerte hatalmas sikert aratott és Lovatónak kialakult a saját rajongói bázisa.

Ezen a nyáron elindította első saját turnéját, ami a Demi Live! Warm Up turné elnevezést kapta, de emellett feltűnt a Jonas Brothers Burnin' Up turnéján is.

A soundtrack a HSM sikereinek ellenére sikeresen eladott egymillió példányt az USA-ban, így Demi szerződést kötött a Hollywood Recordszal, majd 2008 őszén megjelent első önálló albuma, ami a Don't Forget nevet kapta. A lemez a hallgatók körében pozitív megítélést kapott, de az Entertainment Weekly még mindig állította, hogy a felnőttek elismerését nem fogja elnyerni vele.

A korongon található dalok megírásában filmbeli társai, a Jonas Brothers segédkezett és egy közös dal is megtalálható rajta. A Billboard Hot 200 listáján másodikként debütált 89 ezres eladással.

A Don't Forget RIAA-tól aranyminősítést kapott, miután elérte a fél milliós eladást. A vezető kislemeze, a Get Back, egy igazi pop-rock dal volt, a Hot 100 listán pedig 43. lett, több mint 560 ezer darabot eladva az USA-ban. A második kislemez, a La La Land sokkal rockosabb hangzású volt, 52.-ként debütált, ennek ellenére világszerte imádták a fiatalok. A lemez harmadik kislemeze a címadó Don't Forget lett.

2008-ban kaptak szárnyra először azok a pletykák, miszerint Lovato bántja magát (több rendezvényen sebes volt a csuklója). Demi nevetségesnek titulálta a híreket, és azt mondta, csak az akkoriban divatos gumikarkötők nyomták el a kezét.

SONNY, A SZTÁRJELÖLT & HERE WE GO AGAIN (2009-2010)

2009-ben Lovato részt vett a Disney jótékonysági programjában, és ottani barátaival, a Jonas Brothersszel, Miley Cyrusszal és Selena Gomezzel felvették a Send It On kislemezt, amelynek az összes bevétele a Disney alapítványait támogatta világszerte.


Disney-trió: Demi Lovato, Selena Gomez és Miley Cyrus a Send It On forgatásán

Ugyanebben az évben debütált első főszereplős sorozata, a Sonny, a sztárjelölt, amelyben a feltörekvő színésznőt, Sonny Munroe-t alakította. A sorozat két évadot kapott, és ez volt az első produkció, amit a Disney HD-ben közvetített. A Los Angeles Times Lovato színészi képességeit nagyon jónak titulálta.

Júniusban leforgatta új filmjét, a Hercegnő védelmi programot, melyben egy hazájából elmenekült királyi sarjt formált meg, színészpartnere az akkor legjobb barátnője, Selena Gomez volt. Ez a Disney egyik legsikeresebb filmje, mintegy 8.9 milliós nézővel az első vetítésen az Államokban.

Szeptemberben került sor, a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően, a Rock Tábor 2. – Záróbuli forgatására, amely 8 milliós nézettséget gyűjtött be magának. E filmnek is megjelent a filmzene korongja. 2010-ben nagy megtiszteltetés érte, amikor egy rész erejéig szerepet kapott a nagy sikerű baleseti sorozatban, A Grace klinikában, ahol Hayley Mayt formálta meg. A People's Choice Awardson díjat is bezsebelhetett az alakításáért.


Sonny, a sztárjelölt forgatásán 2008-ban

Lovato második albumja a Here We Go Again címet kapta, és 2009. július 21-én jelent meg. Itt egy sokkal akusztikusabb hangzást vett fel, John Mayerhöz hasonlítva. A kritikák elég megosztóak voltak, sokan jobban preferálták a Don't Forget pop-rock hangzását. Ennek ellenére az album No1 lett a Billboard Hot 200 listáján, mintegy 108 ezres eladással. A megjelenés előtt elkezdte a Summer turnéját.

A lemez első kislemeze a Here We Go Again lett, Hot 100-on azonban csak 59. helyezést érte el az első héten, majd később a 15. helyig küzdötte fel magát. A második és utolsó kislemeze a Remember December lett.

Első igazi turnéja a Here We Go Againnel történt meg, hiszen országosan negyven városban adott show-t. Június 21-én indultak útra, majd augusztus 21-én fejezték be. Olyan előadók nyitottak számára, mint David Archuleta, KSM és Jordan Pruitt. Lovato és Joe Jonas felvett 2010 márciusában egy jótékonysági dalt, melynek címe a Make a Wave lett, és ez szintén a Disney's Friends for Change keretein belül történhetett meg.

Ezek után a Jonas Brothers Live in Concerttel kerekedett fel és járta Észak-Amerikát, így ez lett az első nemzetközi útja.

A Rocktábor 2. részének premierje szeptember 3-án volt, azonban a rajongók vegyesnek érezték a történetet: mintegy 40%-os elégedettséget kapott csupán a film. Ennek ellenére a debütáló esten mintegy 8 millióan követék az eseményeket. A filmzene No3-ként debütált a Billboard Hot 200-on.

2010-ben kilépett sorozatából, mellyel színészi karrierje szünetelni kezdett, magánéleti és személyes okok miatt.

UNBROKEN & X-FAKTOR (2011-2012)

Lovatóról kiderült, hogy több mentális problémával küzdött a Sonny, a sztárjelölt forgatása alatt, és végül a pletykák is igaznak bizonyultak, valóban bántalmazta önmagát, emellett evési zavarokkal küzdött. Több botrány is övezte ekkortájt az énekesnőt: rátámadt személyi asszisztensére egy show előtt, emellett több intim fotó is napvilágra került. Demi a szünet alatt rehabra ment, ami sokként érte a világot.

Az énekesnő az érzelmi válsága után új külcsínnel tért vissza és új kiadóval: a Hollywood Recordstól az Islandhez igazolt. Demi sokkal egészségesebbnek nézett ki harmadik lemezének fotósorozatán, és néhány kilót is felszedett magára. Nagylemeze az Unbroken (Töretlen) elnevezést kapta, és 2011. szeptember 20-án jelent meg. A lemez R&B és pop-rock elemeket tartalmazott. Egyértelműen akkori lett karrierjének legsikeresebb lemeze, nemzetközi slágereket hozva számára.


Újult erővel tért vissza: Demi Lovato 2012 óta töretlen

No4-ként debütált a Hot 200 listán 97 ezres eladással, azonban rövidesen ez a szám a félmilliót is meghaladta, aranyminősítést érdemelve.

2012-ben volt az első olyan év, amikor teljesen józan volt, és nem állt semmilyen drogok vagy alkohol hatása alatt.
A dal első kislemeze a Skyscraper volt, ami bemutatta Lovato küzdelmeit, és univerzális üzenetet hordozott az elfogadásról. A Billboard Hot 100 listáján 10. lett, azonban már az első héten 176 ezer fogyott el belőle. Rengeteg híresség támogatta a megújult Lovatót és az üzenetét. A dallal megnyerte az első VMA-ját is a Legjobb üzenet kategóriában.

Az Unbroken olyan személyes dalokat hozott el, mint a For the Love of a Daughter (mely édesapjáról szólt) és az Unbroken. Lovato itt beszélt először az édesapjáról és a problémáikról. Emellett több együttműködés is felcsendült rajta: Missy Elliott, Timbald, Dev és Jason Derülo is többek között.

A lemez második és utolsó kislemeze a Give Your Heart a Break lett, ami szinte felülmúlta a Skyscraper sikereit. A dal háromszoros platina minősítést kapott a RIAA-tól 2014 októberében.

Májusban, hosszabb kihagyás után, ismét képernyőre került: az amerikai X-Faktor második évadában lett zsűri Simon Cowell, Britney Spears és L.A. Reid mellett. Lovato itt a Fiatal felnőtt kategóriát mentorálta.

2012. december 24-én megjelentett saját YouTube csatornáján egy videót, amelyben az Angels Amon Us-t énekelte fel, és az áldozatoknak küldte, akik életüket vesztették a Sandy Hook iskolai lövöldözésben.

2013 márciusában megerősítették, hogy visszatér az X-Faktor harmadik évadára is, fizetése pedig állítólag duplájára nőtt.

DEMI & GLEE (2013-2014)

Az énekesnő már 2012-ben dolgozni kezdett új lemezén, melynek első dalát decemberre ígérték. Azonban ennek debütálását egészen az új év márciusáig kitolták. A Heart Attack lett Lovato egyik legsikeresebb dala, hetekig volt megtalálható a Top 10-es listán.

A nagylemez a Demi elnevezést kapta, és 2013. május 10-én jelent meg, sokkal poposabb hangzással, mint az eddigiek. Általánosan pozitív megítélést kapott, a The New York Times Lovato átalakulását pozitívnak és szórakoztatónak élte meg.

Habár jó pár rágógumi pop is megtalálható a korongon, a személyes dalok így sem maradtak el: érdemes megnézni a Warrior, In Case, Shouldn't Come Back, és Nightingale dalszövegét.

Az első héten 110 ezer darab fogyott el belőle, így ez lett Lovato karrierjének legkelendőbb lemeze, később pedig aranyminősítést is bezsebelt vele. Június 11-én megjelent egy e-bookja, a Demi, az iBookson.

Második kislemeze a Made in the USA lett, azonban a Hot 100-on csak 80.-ként debütált. A Demi harmadik kislemeze a Neon Lights lett, ami nemzetközileg is sikereket ért el, csakúgy mint a Heart Attack is.


Jellegzetes megjelenés: felnyírt, színes haj a Neon Lights turnén (2013)

A negyedik single a Really Don't Care lett, amin a brit énekesnő, Cher Lloyd is felcsendült (vele volt az egyetlen együttműködés a lemezen). A videoklip az LMBT közösséget támogatta.

Lovato később kiadta a lemez deluxe verzióját, ami hét olyan számot tartogatott, beleértve négy élőt és három stúdiót. Az egyiken Olly Murs is közreműködött, ez volt az Up. A végzet ereklyéi – Csontváros film zenéjében közreműködött a Heart by Heart dalával.

Bejelentették, hogy Adam Lambert mellett mellékszereplő lesz a Glee ötödik évadjában. Az énekesnő csak három epizódban tűnt fel, míg Lambert ötben. Lovato Sanatana Lopez (Naya Rivera) szerelmét alakította Daniként, aki egy New York-i feltörekvő és küszködő énekesnő volt.

November 19-én megjelent első igazi könyve, a Demi Lovato: Légy erős - 365 nap – egy év címet kapta, és világszerte megjelent. A könyv New York Times bestseller lett. A könyvben az év minden napjára kapunk inspiráló idézeteket és tanácsokat Lovatótól.

Bejelentette újabb turnéját, a Neon Lights turnét, ami Kanadát is magába foglalta, 2013. szeptember 29-én. Az énekesnő 2014. február 9-én indult útnak és május 17-én zárta le. Október 21-én megjelent a Let It Go, ami a Disney Jégvarázs filmjének lemezére került fel. A zenei klipet hozzá már közel félmilliárdan tekintették meg a YouTube-on.
Még az évben visszatért a képernyőkre és ismét a mentori székbe ült az amerikai X-Faktorban. A szezonban Kelly Rowland, Paulina Rubio és Simon Cowell oldalán ítélkezett a feltörekvő énekesek fölött. Az X-Faktor negyedik évadában azonban már nem vett részt.

Együttműködött a The Vamps Sobebody to You dalán, majd május 29-én bejelentette negyedik turnéját, ami az első világ körüli útja lett, a Demi World Tourt. Először Észak-Amerikában koncertezett, majd a UK-ben és Európában. Szintén ez év novemberében nyitóelőadó volt Enrique Iglesias – Sex and Love turnéján.

Decemberben kiadta saját bőrápoló kollekcióját, a Devonne by Demi-t, ami a mai napig nagy sikereknek örvend a fiatalok körében.

A Nighingale dalához egy videoklipet adott ki karácsonyi ajándékként a rajongói számára.

CONFIDENT (2015-2016)

2015 októberében Lovato nagy visszatéréssel ismét berobbant a zenei iparba. A rajongók legnagyobb örömére megjelent ötödik stúdióalbuma a Confident, 2015. október 16-án. Az album dallistáját híres barátai jelentették be Twitteren, egyesével. Második helyen debütált a Billboard 200 toplistán és egy hét alatt 98000 példány kelt el belőle. 2015 júliusában jelent meg az album első kislemeze, a Cool for The Summer dalhoz, amit a nyár egyik legpörgősebb dalának szántak. Ezzel fellépett az MTV Video Music Awardsán augusztusban.


A nő: a Confident más oldalát mutatta meg

Szeptemberben kiadták a Confident című nótához tartozó videoklipet, amelyben a Halálos iramban színésznője is szerepelt, Michelle Rodriguez. Közreműködött a Fall Out Boy banda Irresistible névre keresztelt dalában, amihez kisfilm is készült.

A Confident fogadása egyébként pozitív volt a kritikusok és hallgatók által is. Lovato elárulta, hogy nagyon szeretett volna kapni egy Grammy-jelölést vele és megmutatni, mire képes a hangja. „A turné alatt kezdtem el felvenni, mert összeállt a terv a fejemben. A hangzás az, ami most vagyok és minden, ami lenni akarok” – nyilatkozta. „Sosem vagyok magamban biztos, mint művészben, így ezzel a lemezzel önbizalmat akarok sugározni, és nemcsak a személyes dolgok felé, hanem a hangzásom iránt is. Meg akarom mutatni az embereknek, hogy meg tudom csinálni”.

A lemez szintén aranyminősítést kapott a RIAA-tól 2016 júliusában. Az évben elindította saját kiadáját, az Island alatt, Nick Jonasszal, és menedzserével, Phil McIntyre-rel. A kiadó a Safehouse Records elnevezést kapta. Az UMG/Hollywood/Jonas Brother partnerség ezzel véglegesen lezárult, így Lovato karrierjét most már csak az Island és saját kiadója irányítja.

Október 17-én előadta a Cool for the Summert, Confidentet és a Stone Coldot a Saturday Nigh Live műsorában. Ugyanebben a hónapban leigazolt egy modellügynökséghez, a Wilhelmina Modelshez.

Waiting for You dalát Sirah-val adta ki a hónap végén, 22-én. 26-án Nick Jonasszal bejelentették, hogy elindítják a Future Now turnéjukat, melynek első állomása június 29-én volt, Atlantában. (A turné eredetileg Adam Lamberttel történt volna meg, azonban később Nick Jonasra cserélték az énekest. Lambert elmondta, hogy ennek ellenére jó barátságot ápol Lovatóval és hetente többször üzenetet váltanak.)

Kitüntették a Rulebreaker-díjjal (Szabálytörő) 2015- december 11-én a Billboard Women in Music eseményén.
A turné világszerte sikeres volt, az arénákat szép számmal megtöltötték Nick Jonasszal. A színpadon egymást váltották, de nem egy felvételt közösen adtak elő.


A Vanity Fair látványos, retusálatlan fotózásán (2016)

2015 végén ledobta a texilt a Vanity Fair magazinnak, amivel megmutatta, végre egészséges a teste és elfogadta önmagát. A fotósorozat rendkívül pozitív fogadtatást kapott.

2016. július 1-jén kiadott egy promóciós kislemezt a koncertkörútjához, a Body Say-t, ami a legszexuálisabb hangzású felvétele volt.

TELL ME YOU LOVE ME (2017- napjainkig)

2016 októberében bejelentette, hogy a sok támadás felülkerekedett rajta és 2017-ben visszavonul a zenei élettől. Az év végén megkapta karrieréjnek legnagyobb elismerését: Grammy-díjra jelölték a Legjobb pop-vokál kategóriában. Bár Beyoncé ellen vesztett, Lovatót szemmel láthatóan kicserélték és visszatért az inspirációja is.

2017 februárjában executive-producere volt a Beyond Silence dokumentumfilmnek, amely a mentális betegségekre hívja fel a figyelmet, mint bipolaritás, skizofrénia, depresszió és szorongás.

Lovato a Cheat Codes dalában is közreműködött, ami 2017 márciusában jelent meg, No Promises címmel. A videoklipet áprilisban forgadták le hozzá.

Új, saját dala Sorry Not Sorry címen jelent meg, amihez július 19-én érkezett a kisfilm. Legújabb nagylemezét augusztus 29-én jelentette be Instagramon: a Tell Me You Love Me szeptember 29-én érkezik világszerte, a címadó dal pedig az előrendeléssel elérhetővé vált a rajongók számára.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TURNÉK

 
SAJÁT KONCERTEK
Demi Lovato: Live in Concert (2009–10)
A Special Night with Demi Lovato (2011–13)
The Neon Lights Tour (2014)
Demi World Tour (2014–15)

KÖZÖS TURNÉK
Future Now Tour (with Nick Jonas) (2016)

PROMÓCIÓS TURNÉK
Demi Live! Warm Up Tour (2008)
An Evening with Demi Lovato (2011)

NYITÓ ELŐADÓ
Jonas Brothers – Burnin' Up Tour (2008)
Avril Lavigne – The Best Damn World Tour (2008)
Jonas Brothers – Jonas Brothers World Tour (2009)
Jonas Brothers – Live in Concert World Tour (2010)
Enrique Iglesias – Sex and Love Tour (2014)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JÓTÉKONYSÁG


Demi Lovato Kenyában segített iskolát építeni 2016-ban

Karrierje kezdete óta aktívan jótékonykodik, amelynek köszönhetően már nem egy kitüntetést kapott. Tagja volt a Disney's Friends for Change projektnek Miley Cyrus, Jonas Brothers és Selena Gomez oldalán.

2010-től szerepet vállalt a latinok jogaiért küzdő szervezeteknél is, többek között a Voto Latinóban. 2010 októberében felszólalt a bántalmazások ellen, és arca lett az anti-bullying kampánynak. Több gyermekekért működő jótékonysági szervezetet is támogat, mint a DonateMyDress.org, Kids Wish Network, Love Our Children USA, St. Jude Children's Research Hospital és City of Hope.

2012-ben a Seventeen magazinnál segédszerkesztő lett, és beszámolt a tiniknek személyes küzdelmeiről. A Mean Stinks arca is lett, ami szintén a bullying ellen szólal fel. 2013 májusában mentorált tiniket mentális problémákkal Washingtonban. 2013 júniusában Lovato elindította a Lovato Treatment Scholarship Programját. Augusztusban emellett Kenyába utazott 21. születésnapját, hogy segítsen az ottani gyerekeknek.

2014 májusában részt vett az LA pride-on, hogy kiálljon az LMBTQ jogok mellett. Munkásságát GLAAD Vanguard-díjjal jutalmaztak.

2016 júniusában az egyik olyan celeb volt, aki aláírta a Billboard fegyvertörvényi szigorítására való kérelmét. Ugyanabban a hónapban a Human Rights kampányban megjelentetett egy zenei videót több előadóval, amely az Orlandó-i lövöldözés áldozatokért készült el.

2017 januárjában visszatért Kenyába a We Movement szervezettel és segített iskolát építeni az ottani gyerekeknek. 2017 márciusában ünnepelte öt éves évfordulóját a józanságának, így rengeteg Los Angeles-i szervezetet támogatott: állatmenhelyeket, detox-szervezeteket, LMBT-kampányokat és adoptálási cégeket.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MŰVÉSZET

INSPIRÁCIÓ

Legnagyobb befolyásolásai közé Britney Spears, Rihanna, Christina Aguilera, Keri Hilson, Jennifer Lopez, Aretha Franklin, Gladys Knight, Mariah Carey, Whitney Houston, Alexz Johnson, Billie Holiday, és Billy Gilman tartozik. John Mayer dalszövegei elmondása szerint „nagy hatással” vannak rá. „Nagyon tisztelem Whitney Houstont és Christina Aguilerát. Nemcsak a dalaik, hanem a tehetségük is lenyűgöz. Kelly Clarkson remek példakép. Sosem láttad őt inni és vezetni, vagy botrányos ruhákat hordani. Szerintem ő egy jó példa és nagyon tehetséges”.

HANG

Vokáls-típus: szoprán
Vokál-tartomány: C#3-Bb5-EB7 (négy oktáv)
Vokális erősség: Díva-tartomány, nagy, erőteljes kifejezés, rekesztéssel vagy kristálytiszta hangzással. Lovato hangja erős, kevés hiányossággal.

„Néhány Disney-sztárhoz képest Lovato tényleg tud énekelni. Frissítő, hogy nem használ auto-tune-t, hanem természetes képességekkel rendelkezik” – írta róla a The Buffalo News.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZEMÉLYES ÉLETE

VAGYON

Demi Lovato internetes értéke jelenleg 33 millió dollár. A 18. születésnapján vett magának egy mediterrán stílusú villát Los Angelesben.

KAPCSOLATOK

2007-ben Jonathan Ryarrel járt, de megfordult már Cody Linley, Alex DeLeon, Trace Cyrus és Joe Jonas oldalán is 2009-ig.

2010-ben randizni kezdett a színész Wilmer Valderramával, azonban öt évig nem erősítették meg ennek a hírét. 2016. június 3-án bejelentették a szakításukat. „Wilmer ösztönzött arra, hogy józan életet éljek. Azt mondta, ha nem állok le az önmagam bántásával, nem tud mellettem maradni” – osztotta meg az énekesnő később.

Később randizni kezdett Luke Rockhold boxolóval, azonban kapcsolatuk rövid életű volt. Az énekesnő 2017. január 6-a óta Guilherme Vasconcelos „Bomba” oldalán látható, aki szintén boxoló és edzésük alatt ismerték meg egymást.

SZEMÉLYES KÜZDELMEK

Lovato depresszióval, önbántalmazással és zaklatással küzdött, mielőtt 18 évesen rehabra vonult. 2010. november 1-jén ezért vonult vissza a Jonas Brothers Live in Concert turnéjáórl, mert „fizikai és érzelmi problémák felülkerekedtek rajta”.

Miután megütötte Alex Welch-en az egyik show-ja előtt, elhatározta, hogy detoxra megy. „100%-os felelősséget vállalok a történtekért” – írta az énekesnő.

Elismerte, hogy bulimiával, vagdosással és szorongással is meggyűlt a problémája egyéb drogok és alkohol mellett. „Próbáltam elnyomni a fájdalmamat” – osztotta meg.

2011 áprilisában a Seventeen magazinnak írt egy cikket a küzdelmeiről. 2012 márciusában megjelent az MTV-n a Demi Lovato: Stay Strong dokumentációs film, ami világszerte elismerést és tiszteletet hozott számára.
Józanságának öt éves évfordulóját 2017. március 15-én ünnepelte.

HIT

Demi Lovato keresztény, Istenhívő személy. Minden előadása előtt imádkozik a bandájával.

FILMEK, EGÉSZ ESTÉS MŰSOROK

– 2008 - Rocktábor (Camp Rock) - Mitchie Torres 
Camp Rock olyan tábor, ahol a tehetséges tinizenészek kibontakozhatnak és tovább növelhetik tudásukat. Mitchie Torres az első nyarát tölti itt, de csak azért, hogy anyjának segítsen a tábor konyhájában. Ezen a nyáron a híres énekes, Shane Gray a legnagyobb szám a táborban. Mitchie persze erről semmit sem tud, de később mégis összebarátkozik a sztárral. Mitchie sikeresen eltitkolja, hogy ki is ő valójában, mert csak így maradhat be a sikeresek és menők között. És itt kezdődnek a bonyodalmak.

– 2009 - Jonas Brothers: The 3D Concert Experience - Önmaga

– 2009 - Hercegnő védelmi program ( Princess Protection Program) - Princess Rosalinda / Rosie Gonzalez
Ebben a kalandvígjátékban a tizenéves Carter Mason, egy gyakorlatias vidéki lány és Rosalinda Marie Montoya Fiore, a képzeletbeli, paradicsomi Costa Luna fiatal hercegkisasszonya Carter szülővárosába, Lake Monroe-ba kerülnek, miután Carter apja, a titkos Nemzetközi Hercegnővédelmi Program (PPP) ügynöke megmenti Rosalindát a szomszédos ország diktátorának puccskísérletétől. A bizonytalan Carter segítségével Rosie látogatóba érkezett iowai unokatestvérnek adhatja ki magát, cserébe Cartert jelöli iskolai királynőnek. Bár Carter és Rosie egymás tökéletes ellentétei, mégis össze kell fogniuk, hogy meghiúsítsák a costa luna-i hatalomátvételi kísérletet, féltékeny osztálytársaik fortélyairól már nem is beszélve.

– 2010 - Rocktábor 2: Záróbuli (Camp Rock 2: The Final Jam) - Mitchie Torres
Mitchie alig várja, hogy visszamehessen a Rocktáborba, és egész nyáron együtt zenélhessen a barátaival és Shane Grayjel, a szupersztárral. De a túlparton épült új tábor, a Csillagtábor komoly vetélytársakat toborzott - például az újonc Luke-ot (Matthew "Mdot" Finley) és Danát (Chloe Bridges). A bandák szenzációs csatájában a Rocktábor jövője forog kockán. Vajon a Csillagtábor látványos előadása és rámenős taktikája a nyerő, vagy a Rocktáborlakók zenéje, csapatmunkája és lelkesedése győzedelmeskedik?

– 2010 - Be Counted Census - Jasmine 

– 2012 - Demi Lovato: Stay Strong - Önmaga
Ebben a dokumentumfilmben Demi életének legbensöségesebb mozzanatait osztja meg a nézőkkel , nyíltan beszél a táplálkozási zavarairól és a küzdelmes gyógyulásról. Visszatér a rehabilitációs központba ahol kezelték.

– 2016 - Charming - Lenore 

– 2017 - Hupikék törpikék – Az elveszett falu - Törpilla (szinkron)
A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik - és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai, Törpapa, Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indul, hogy megmentse a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek... és alig tudnak kikászálódni a csávából.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SOROZATOK, TV-S MEGJELENÉSEK

2002–04 - Barney & Friends - Angela - (Season 7–8)
2006 - A szökés (Prison Break) - Danielle Curtin - "First Down" (Season 2, Episode 4)
2007–08 - Szól a csengő (As the Bell Rings) - Charlotte Adams - (Season 1)
2007 - Just Jordan - Nicole - "Slippery When Wet" (Season 2, Episode 6)
2008 - Jonas Brothers: Living the Dream - Önmaga - "Hello Hollywood" (Season 1, Episode 7)."Health Kick" (Season 1, Episode 8)
2008 - Studio DC: Almost Live - Önmaga - "The Second Show" (Season 1, Episode 2)
2009–11 - Sonny a sztárjelölt (Sonny with a Chance) - Sonny Munroe
2010; 2011 - Extreme Makeover: Home Edition - Önmaga - "Williams Family" (Season 7, Episode 24)
"Walker Family" (Season 9, Episode 10)
2010 - Grace Klinika (Grey's Anatom) - Hayley - "Shiny Happy People" (Season 6, Episode 22)
2010 - America's Next Top Model - Önmaga - "Diane von Furstenberg" (Season 15, Episode 2)
2011 - Keeping Up with the Kardashians - Önmaga  - "Kim's Fairytale Wedding: A Kardashian Event, Part 2" (Season 6, Episode 15)
2012 - Punk'd - Önmaga - "Nick Cannon" (Season 9, Episode 6)
2012 - The Eric Andre Show - Önmaga- "The Eric André New Year's Eve Spooktacular"
2012–13 - The X Factor - Önmaga//Mentor - 2–3 évad
2012 - Christmas in Washington - Önmaga
2013 - The View - Önmaga - Season 17 (Episode 55 – 59)
2013–14 - Glee: Sztárok leszünk! (Glee) - Danielle "Dani" - (Season 5)

NAGYLEMEZEK:

»» DON'T FORGET (2008)

1. La La Land
2. Get Back 
3. Trainwreck
4. Party
5. On The Line 
6. Don’t Forget
7. Gonna Get Caught 
8. Two Worlds Collide 
9. The Middle
10. Until You’re Mine
11. Believe In Me
Bónusz DVD, Deluxe változat: 
Demi Lovato live in concert  (40 perces felvétel)
Japán bónuszdal
La La Land (Caramel Pod D Remix) 
Nemzetközi bónuszdal:
Back Around 
Delxe Edition kiadás: 
Behind Enemy Lines, Lo Que Soy (This is Me - spanyol verzió)

»» HERE WE GO AGAIN (2009)

1. Here We Go Again 
2. Solo 
3. U Got Nothin’ on Me 
4. Falling Over Me 
5. Quiet 
6. Catch Me 
7. Every Time You Lie
8. Got Dynamite 
9. Stop the World 
10. World of Chances 
11. Remember December 
12. Everything You’re Not
13. Gift of a Friend (bónusz dal) 
14. So Far, So Great (bónusz dal) 
Európai bónuszdal: 
15. Don’t Forget
16. La La Land  
Japán bónuszdalok: 
15. Here We Go Again (Sunset In Ibiza Remix) 
 16. Here We Go Again (videoklip)
17. Here We Go Again (Live at Wembly Arena)
18. Remember December (videoklip)
19.  Remember December (színfalak mögött)      
Brazíliai speciális DVD - élőben a Wembley Arena-ban:
1. La La Land
2. Get Back
3. Don’t Forget
4. Here We Go Again
5. Trainwreck
6. Until You’re Mine
7. Two Worlds Collide
8. Remember December
9. Party

»» UNBROKEN (2012)

1. All Night Long (közreműködik Missy Elliott és Timbaland) 
2. Who’s That Boy (közreműködik Dev) 
3. You’re My Only Shorty (közreműködik Iyaz)
4. Together (közreműködik Jason Derülo) 
5. Lightweight 
6. Unbroken 
7. Fix a Heart 
8. Hold Up 
9. Mistake
10. Give Your Heart a Break 
11. Skyscraper 
12. In Real Life 
13. My Love Is Like a Star 
14. For the Love of a Daughter 
15. Skyscraper (Wizz Dumb Remix) 
Nemzetközi bónuszdal:
16. Rascacielo (Skyscraper - spanyol változat)
Japán bónuszdalok: 
16. Rascacielo (Skyscraper - spanyol változat)
17. Aftershock
18. Yes I Am   
Japán Deluxe DVD: 
Skyscraper (videoklip)
Skyscraper (videoklip - a színfalak mögött)
Brit ITunse bónusz videó:
Unbroken (élő - Hershey Concert)
Fix a Heart (élő - Hershey Concert)
Dalról dalra interjú (videó)  

»» DEMI (2013)

1. Heart Attack 
2. Made In The USA 
3. Without The Love 
4. Neon Lights 
5. Two Pieces 
6. Nightingale 
7. In Case 
8. Really Don’t Care (közreműködik Cher Lloyd) 
9. Fire Starter
10. Something That We’re Not 
11. Never Been Hurt 
12. Shouldn’t Come Back 
13. Warrior   
Target bónusz dal:
14. I Hate You, Don't Leave Me
Brit bónusz dalok: 
15. Give Your Heart a Break
16. Skyscraper   
Nemzetközi deluxe edition:
14. Up (with Olly Murs) 
15. I Hate You, Don't Leave Me
16. Let It Go (single version) 
17. Give Me Love (Live at the Capital FM Studios in London, UK / May 30, 2014) (Ed Sheeran cover)
18. Nightingale (Live from Honda Center/Anaheim, CA/2014) 
19. Neon Lights (Live from Honda Center/Anaheim, CA/2014) 
20. Really Don't Care (Live from Honda Center/Anaheim, CA/2014) 

»» CONFIDENT (2015)

1. Confident 
2. Cool For the Summer 
3. Old Ways
4. For You 
5. Stone Cold 
6. Kingdom Come (közreműködik Iggy Azalea) 
7. Waitin for You (közreműködik Sirah)
8. Wildfire 
9. Lionheart
10. Yes
11. Father   
Nemzetközi bónusz kiadás:
12. Stars 
13. Mr. Hughes 
14. Cool for the Summer (Jump Smokers Remix)
15. Cool for the Summer (Suraci Remix)

»» TELL ME YOU LOVE ME (2017)

1. Sorry Not Sorry
2. Tell Me You Love Me
3. Sexy Dirty Love
4. You Don’t Do It For Me Anymore
5. Daddy Issues
6. Ruin The Friendship
7. Only Forever
8. Lonely
9. Cry Baby
10. Games
11. Concentrate
12. Hitchhiker

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KISLEMEZEK

»» Rocktábor:

– This Is Me

»» Don't Forget:

– Get Back
– La La Land
– Don't Forget

»» Here We Go Again:

– Here We Go Again
– Remember December

»» Rocktábor 2:

–  Wouldn't Change a Thing

»» Unbroken:

– Skyscraper
– Give Your Heart A Break

»» Demi:

– Heart Attack
– Made in the USA
– Neon Lights
– Really Don't Care

»» Jégvarázs:

– Let It Go

»» Confident:

– Cool for the Summer
– Confident
– Stone Cold

»» Promóciós single:

– Body Say

»» Tell Me You Love Me

– Sorry Not Sorry

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

– We Rock ft Rocktábor cast
– We the Kings – We'll Be a Dream ft Demi Lovato
– The Vamps – Somebody to You ft Demi Lovato
– Olly Murs – Up ft Demi Lovato
– Fall Out Boy –  Irresistible ft Demi Lovato
– Brad Paisley – Without a Fight ft Demi Lovato
– Cheat Codes – No Promises ft Demi Lovato

Utolsó frissítés: 2017.11.03. 23:11 Glamster által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace