Starity

Derek Hough

Derek Hough Derek Hough nemzetisége 3538. 136rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 84%
 • szimpátia: 82%
 • Születési név
 • Derek Hough
 • Becenév
 • Der, D
 • Születési idő
 • 1985. május 17.
 • Születési hely
 • Salt Lake City, Utah, USA
 • Foglalkozás
 • táncos, koreográfus, énekes, gitáros
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • Hayley Erbert
 • Magasság
 • 179 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Cheryl Julianne Hough

Derek Hough életrajza

Élete

1985. május 17-én született az Utah állambeli Salt Lake City-ben. Mormon neveltetésben részesült. Szülei Marianne és Bruce Hough, édesapja a Utah Republikánus Párt kétszeres elnöke. Négy lánytestvére van – Sharee, Marabeth, Katherine és Julianne. Nagyszülei táncosok voltak, szülei is társastánc közben ismerkedtek meg az egyetemen. Érdekesség, hogy másod-unokatestvére Riker, Rydel, Rocky és Ross Lynch-nek, anyai nagymamája révén.

12 éves korában szülei elváltak, Derek-et pedig Londonba küldték, hogy ott tanuljon Corky és Shirley Ballas-tól. Pár hónappal később Julianne is csatlakozott hozzá az angol fővárosban. Habár eredetileg csak egy évet szándékozott maradni, csak 10 év múlva ment vissza az USA-ba. Az Italia Conty Academy of Theatre Arts-ban végezte tanulmányait, Ballas-ék fiával, Mark-kal és Juliann-el együtt. Tanult többek között jazz-t, ballettot, szteppet. A három fiatal megalapította poptriójukat, a 2B1G-t („2 Boys, 1 Girl”, vagyis „2 fiú, 1 lány”) és különféle táncversenyeken vettek részt szerte a UK-ben és az USA-ban. Tud zongorázni, gitározni és dobolni. Egy kis ideig tanított is az Italia Conty-ban.


Karrier

 

Versenytánc és koreográfia

2002-ben megnyerte a WDSF World Latin Championshipet ( ~ Latin Táncvilágbajnokság), majd 2003-ban a Blackpool U-21 Latin címet Anetra Piotrowska-val. Megkapta az LA Outstanding Dancer of the Year (~ Az Év Legkiemelkedőbb Táncosa) és a New York Dance Alliance Outstanding Dance (~ New York-i Táncegyesület Legkiemelkedőbb Tánc) díjakat.

2013. szeptember 22-én, először a műsor történelmében, a Legkiemelkedőbb Koreográfiáért járó Emmy-díj átadására az élő shown került sor, a jelölteknek pedig készíteni kellett egy előadást, amit a házigazdával, Neil Patrick Harris-szel, színpadra is kellett vinnük. Derek, akit a Dancing with the Stars-ba fektetett munkájáért jelöltek, megnyerte a díjat. 

Második Emmy-díját 2015. szeptember 12-én kapta, Juliannel és Tessandra Chavez-zel egyetemben. Ezen kívül még hatszor jelölték az egyik legrangosabb díj Koreográfia kategóriájában.

2014-es Téli Olimpia Sochi-ban

2013-ban együtt dolgozott Meryl Davis és Charlie White világbajnok jégtáncosokkal egy számon, amelyet a 2014-es Téli Olimpián kellett előadniuk. Davis és White aranyéremmel tértek haza, mely az első volt az USA történelmében. 

"Elkezdtem dolgozni egy nagyon különleges rutinon, amely nem a shownak [Dancing with the Stars] lesz. Egy számot koreografálok a világbajnok jégtáncosainknak, Meryl Davis-nek és Charlie White-nak, amelyet a jövő évi Olimpián adnak elő. Jóindulatúan megkértek és hogy mondhattam volna nemet? Igazi megtiszteltetés és ők csodálatosak."

Move Live On Tour

2014. március 18-án Julianne és Derek bejelentették, hogy egy 40 helyszínes nyári turnéra indulnak az USA-ban, illetve Kanadában. A turnét 'Move Live On Tour'-nak nevezték el, s kettejük tánca mellett éneklést és egy általuk kiválasztott tánccsoport előadásait tartalmazta. A 2014. május 25-én induló előadássorozatra minden jegy elkelt, ezért további helyszínekkel bővítették. A koreográfia elkészítésekor a testvérek összedolgoztak Nappytabs-szal.

A turné sikere után a testvérpár 2015 nyarára meghirdette a szintén több, mint 40 helyszínes folytatást. Tabitha és Napoleon D'umo újra segítséget nyújtottak a koreográfiával kapcsolatban. 

2016. július 9-én Julianne és Derek egy ingyenes fitnesz eseményt tartottak Los Angelesben, a 'Move Interactive' csak az első ilyen volt a sorozatban. Derek elmondta, hogy az esemény mögötti motiváció az volt, hogy segítségével "egészséget, szeretetet, egy közösséghez való tartozást és emberi interakciót hozzon a mindennapi életbe." 

2016. december 14-én bejelentették, hogy a 'MOVE BEYOND Live on Tour' 2017-ben kezdődik.

Dancing with the Stars

Első szereplésére a negyedik évad hatodik hetén került sor, mikor testvérének és Apolo Anton Ohno-nak segített. Az ötödik évadban már versenyzőként tért vissza, Jennie Garth volt a párja, akivel a negyedik helyik jutottak. A hatodik évadban Shannon Elizabeth-tel táncolt, 2008. április 29-én eliminálták őket, hatodik helyen végeztek.

A hetedik évadban Brooke Burke modell és televíziós műsorvezető volt a párja. Október negyedikén, próba közben Derek megbotlott és elesett, beütötte a fejét és rövid ideig elvesztette az eszméletét. Kórházba került, ahol nem találtak semmilyen sérülést. 2008. november 25-én a páros kapta az első helyezésért járó mirror ball trófeát. 

Nyolcadik évadbeli párjával, Lil' Kim-mel, az ötödik helyet érték el. 2009. november 17-én, negyedik helyezést értek el Joanna Krupa-val. 2010. május 25-én Nicole Scherzingerrel megnyerték a tizedik évadot. A tizenegyedik évadban Jennifer Grey színésznő volt a párja, a Dirty Dancing sztárjával harmadszorra is első helyen végzett. 

A tizenkettedik évadban nem vett részt, a COBU 3D című filmet forgatta. A 13. évadban Ricki Lake volt a partnere, harmadik helyen végeztek. A következő évadban Maria Menounos volt a párja, akivel elsőként értek el 30 pontot, a hetedik héten. A középdöntőben estek ki, hiába szavazta meg őket a legjobbnak a zsűri. Az All Stars címet viselő tizenötödik évadban a nyolcadik évad nyertese, Shawn Johnson volt a párja, akivel másodikként végeztek. 

2012. július 27-én belejelentette, hogy a 15. évad volt az utolsó számára. Azonban február 22-én Twitteren kiiírta, hogy visszatér a tizenhatodik évadban. "A többi projektem miatt nem voltam benne biztos, hogy szerepelni tudok az évadban, de minden jól alakult, így mindkettőt tudom csinálni."  Partnere az American Idol-ból ismert Kellie Pickler volt, akivel 2013. május 21-én megnyerték a műsort. Ezzel Derek lett az egyetlen olyan profi, aki 4 Mirror Ball trófeát nyert. 

2013. augusztus 2-án, egy Access Hollywood interjúban közölte, hogy versenyezni fog a tizenhetedik évadban is. Partnere a Glee sztárja, Amber Riley volt, akivel Derek ötödszörre is a magasba emelhette a Mirror Ball-t. A 18. évadban Amy Purdy-val másodikként végeztek. Bethany Mota-val a negyedik helyig jutottak a tizenkilencedik évadban. Szintén negyedikként végeztek Nastia Liukin tornásszal a 20. évadban.

A 21. évadban Steve Irwin lánya, Bindi volt a partnere. 2015. november 24-én a páros megnyerte a műsort. A huszonkettedik évadban nem tért vissza. A 23. évadban Marilu Henner volt a párja, akivel 2016. november 7-én a hatodik helyen végeztek. 

2020. szeptember 8-án jelentették be, hogy ő lesz Len Goodman helyett a 29. évad bírája, mivel Goodman a koronavírus miatt nem utazhatott el az Amerikai Egyesült Államokba. 

A 30. évad során visszatért a pontozáshoz. 

World of Dance

2017 májusában Derek csatlakozott a World of Dance stábjához. Jennifer Lopez és Ne-Yo társaságában ült a zsűriszékben. A műsor annyira sikeres volt, hogy megújították egy második, majd egy harmadik évadra.

Színház

Legkorábbi munkái között megtalálható a Jézus Krisztus Szupersztár, illetve a Chitty Chitty Bang Bang. 2006-ban ő volt Ren a Footloose: The Musical-ben a londoni West End-en, illetve a 2006-os UK turnén. Előadásáért több díjra is jelölték. Broadway debütálására 2010. január 8-án került sor, Kym Johnson és Mary Murphy Burn The Floor című darabjában szerepelt - a show utolsó 4 előadásán. 

2015. január 13-án jelentették be, hogy látható lesz a New York Spring Spectacular-ben, a Radio City Music Hall-ban. A produkció miatt úgy tűnt, hogy Hough nem fog visszatérni a DWTS 10. évfordulójára, végül sikerült időt szakítani aműsorra. 

Színészi pálya

2 camoja volt; az egyik a 2001-es Harry Potter és a bölcsek kövében, a másik pedig a 2012-es Mindörökké rock-ban, melyben Julianne játszotta a női főszerepet. 2011-ben leforgatta a Make Your Move című filmet, mely premierjére 3 évvel később, 2014. március 31-én került sor. 2011. április 25-én vendégszerepelt a Better with You című ABC sorozatban.

2014. augusztus 14-én jelentették be, hogy látható lesz a Nashville-ben. Karaktere a harmadik és a negyedik évadban is feltűnik. 2016. április 18-án szerepelt a Szeplőtelen Jane-ben. Április 27-én derült ki, hogy ő fogja játszani Corny Collins-t a Hairspray-ben, melyet december 7-én adott le az NBC. 2021-ben szerepelt a High School Musical: The Musical - The Series-ben, mint Zack. 

Egyéb

x Bruno Tonioli egyik panelistája volt a BBC One DanceX-jében.

x Ő koreografálta Chery Cole 'Parachute' videoklipjét, amelyben látható is. Cole-nak egyébként Tonioli mutatta be.

x Alapítótagja volt a Ballas Hough Band-nek (korábban Almost Amy); énekelt, gitározott és több számot is írt. Saját magukról elnevezett debütáló albumuk 2009 márciusában jelent meg.

x Ő rendezte Mark Ballas 'Get My Name' című dalának klipjét.

x 2014. augusztus 5-én jelent meg első könyve, 'Takint the Lead: Lessons from a Life in Motion' címmel. Augusztus 24-én felkerült a The New York Time Best Seller listájára.

x Ballas-szal vettek egy házat, melyet teljesen felújítottak. A folyamatról egy négy részes sorozatot forgattak, a show 2015 tavaszán került a képernyőre, 'Mark & Derek's Excellent Flip' címmel.

x 2016-ban látható volt Lindsey Stirling 'The Arena' klipjében, melyet ő koreografált.

x 2017-ben versenyzett az American Ninja Warrior celeb kiadásában.

x 2017-ben, egy, a Billboardnak adott interjújában elmondta, hogy elő fog adni a Breaking Benjamin 'Ember' nevezetű albumán.

x 2019 szeptemberében ő vezette az NBC 'Return to Downton Abbey: A Grand Event' című különkiadását. 

x Hayley-vel közösen van egy Youtube csatornája, a Derek & Hayley x Dayley Life

x 2020-ban ismét együtt dolgozott Lindsey Stirling-gel, a 'Between Twilight'-ban táncol, illetve ő volt a koreográfus is

 

Írta és fordította: Lil98

 Az életrajz az angol Wikipedián, illetve különféle cikkeken alapszik. 

Utolsó frissítés: 2022.04.27. 21:09 Lil98 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace