Starity

Diaz

Diaz Diaz nemzetisége 1292. 339rajongó 33vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 91%
 • Születési név
 • Csöndör László
 • Becenév
 • Diaz, Laci
 • Születési idő
 • 1987. november 08.
 • Születési hely
 • Körmend, Magyarország
 • Foglalkozás
 • Zeneszerző, énekes, dalszövegíró
 • Partner
 • Pulh Patrícia
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ozsváth Gergely Fluor Tomi Marsalkó Dávid Járai Márk

Diaz életrajza

KORAI ÉVEK, TANULMÁNYOK:

Csöndör László "Diaz" 1987. november 8-án született Körmenden. Körmenden a Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskolában érettségizett, majd elkezdte az ötödik évfolyam szoftverüzemeltető képzését, de a zenélés miatt abbahagyta. Már gyerekkorában nagyon eltökélt volt, hogy zeneszerzéssel akar majd a későbbiekben foglalkozni. 2001-ben kezdett a komolyabban a zenéléssel foglalkozni. Eleinte csak a hip-hop zenék keltették fel az érdeklődését, így ennek hatására

RHYME PROJECT:

2007-ben Kreonnal közösen jelentetett meg egy lemezt, erre figyelt fel Docta, a nagykanizsai Rhyme Project egykori alapító tagja. Nem sokkal később újalakította a csapatot. Az új tagokkal új stílust vett fel a Rhyme Project, amit kezdetben sokan bíráltak, és nem tetszett nekik, mivel nem tükrözi a régi underground érzést. Ennek ellenére teljes bedobással dolgoztak és 2010-ben piacra dobták albumukat Fénysebesség címmel, mely egy teljesen másfajta hip hop stílust képviselt. Az ötös fogatból hamarosan kettes lett. Diaz Doctával együtt folytatta a zenélést. Karrierje akkor kezdett csak felfelé ívelni, mikor úgy döntött, hogy Budapestre költözik.

DALÍRÁS, HŐSÖK ÉS CARAMEL:

2011-es év mérföldő volt számára mikor a Hősöknek írt hip-hop dalt a Szó fel 2.-őt a legjobb, magyar hip-hop számának választották. Ezután sorba jöttek a felkérések, zeneszerzőként dolgozott együtt olyan előadókkal a teljesség igénye nélkül, mint Hien, Unique, Gáspár Laci, Puskás Peti, Szécsi ikrek, a Red Bull Made in Garage projektben létrejött DSP – Már megint, illetve Caramel Vízió című albumára is öt zenét írt. Diaz így nyilatkozott erről a felkérésről: "Először azt hittem valaki hülyéskedik, aztán leesett, hogy Caramel van a vonal túlsó végén. Találkoztunk, összeültünk, s pár nap múlva már meg is született az első dal, melyet továbbiak követtek." Caramel lemezére felkerült a Jó irány című szám is, melyet eredetileg Doctának és magának írt. Caramel annyira hálás volt nekik, hogy a Syma csarnokban rendezett koncertjére is színpadra hívta őket, hogy együtt adják elő a dalt.

A PART, NÉLKÜLED, RED BULL PILVAKER:

Diaznak ezután egyre jobban összejöttek a dolgok. A Hősökből ismert Ozsváth Gergely 'Mentha'-val a közös munkakapcsolatból hasonló életszemléletük révén barátság lett, melyből 2013 nyarán megjelent első közös daluk A part címmel Szécsi Böbe közreműködésével. A dal a legnagyobb videó megosztó portálon, a rádiókban és a VIVA TV-n is szépen szerepelt. Nem sokkal később, 2013 decemberében jött az újabb sláger, a Hello lányok, amely Halott Pénz lemezén jelent meg, melyet a nagysikerű Nélküled követett. A dal legnagyobb videó megosztó portálon túllépte az 5 milliós nézettséget. Szintén ebben az évben Megyeri Balázs 'Blaise'-el közreműködve elkészítették a Minden másképp lesz és a No limit című számokat, melyhez klippet is készítettek. Zenei felelőse a nagy sikerű Red Bull Pilvakernek.

A NAGY ISMERTSÉG, WELLHELLO:

Diaz ezután Karácson Tamással alias Fluor Tomival kezdett el aktívabban együtt dolgozni, de az ismeretségük a régmúltra nyúlik vissza. Az Animal Cannibals táborban ismerkedtek meg Balatonalmádiban kb. 9 éve, utána viszont nem beszéltek egymással nagyon sokáig, de mivel nagyon kicsi a hip-hop szcéna, így követték egymás munkásságait. Kezdetben a Képkockák című szám akusztikus verziójában és a Háttal állok című Flour dalban vokálozott és zenét szerzett, majd 2014 januárjában megjelenő Felébredni máshol című dalban szintén vokálozni hallhatjuk. Mindezek után 2014 nyarán bombaként robbantották a Wellhello nevű közös formációjukat és megjelentették első közös számukat a Rakpartot, mely minden slágerlistán első helyen szerepelt. A fiúk így nyilatkoztak a közös munkáról: "Azért találtuk ki, hogy új néven dolgozzunk, hogy legyen egy projekt-név, mert arra gondoltunk, ha azt csináljuk, hogy Fluor és Diaz, akkor a régi zenéinkhez fogják hasonlítani azt, amivel kijövünk. Ez az új név olyannyira sikerült, hogy teljesen pozitívak a kommentek. Hangzásvilágban is mindketten új oldalunkról mutatkozunk be. Ha a dalt hallgatják, a hangszerelést tekintve el lehet csípni nyolcvanas évekbeli stílusjegyeket is." "Egy olyan nevet akartunk, aminek a jelentésében benne van az a csibészség ami a dalainkra is jellemző."

Rakpart sikerén szárnyalva nem sokkal később megjelentették az Apuveddmeg című számot, mely szintén jól nyitott minden slágerlistán. 2015. március 12-én jelent meg hivatalosan az első közös lemezük Elnöki ügy címmel, mely összesen 8 dalt tartalmaz. Egy nap alatt pedig első helyen nyitott az iTunes charton. Kapott Viva Comet- és Fonogram-díjat.

Három éve folyamatosan szerepelnek szerzeményei A Dalban. 2015-ös Euróvíziós Dalverseny hazai versenyében A Dal-ban, Mujahid Zoltán - Beside You és Szakács Gergő - Ősz utca című dalában is közreműködött zeneszerzőként. A Rakpart című számukkal a 2015. január 31-i adás extra produkciójaként is felléptek egy akkusztikus verzióval, melyet az MR Szimfonikusokkal adtak elő. 2015. májusában Halott Pénzzel karöltve elkészítették a Telekom VOLT Fesztivál himnuszát Emlékszem, Sopronban címmel, amely a Petőfi TOP30-as listáján azonnal az első helyen végzett, a klip pedig pillanatok alatt 1 milliós nézettséget ért el. 2015. július 31-én debütált a Gyere és Táncolj című Soho Party feldolgozás, mely az EFOTT 40-re készült. 2015. december 6-án jelent meg új Wellhello kisfilm, melyet a Késő már című dalukhoz forgatták a srácok.

A WELLHELLO-FILM, A #SOHAVÉGETNEMÉRŐS:

2016-ban sem tétlenkedtek a fiúk. Leforgadták az első filmüket, mely a #Sohavégetnemérős címet kapta. A film producerét, Lévai Balázst a tavalyi Volt fesztiválos Wellhello-koncert ihlette meg, ezért a film, a régebbi Wellhello-számok köré íródott. Fluor és Diaz egy új számot is készített a filmhez, melynek szintén #Sohavégetnemérős a címe és 2016. november 2-án landolt a fiúk Youtube csatornáján. 2016. december 7-én jelent meg a Fiúk ölébe a lányok című Tankcsapda feldolgozás, mely a "Tankcsapda - Dolgozzátok fel" című albumára készült. 2017. május 26-án felkerült a fiúk Youtube csatornájára a következő nagylemezük előfutáraként beharangozott két klippes dal az Odaút és a Senki nem véd meg. 2017. augusztus 28-án megjelent a fiúk következő klipje a Régi Szőke. Terveik szerint év végén jelenik meg a Zsáner című nagylemezük. 2017. október elején a fiúk a Rossmann céggel együttműködve a Rossmann Városi Legenda - Hogy legyen miről álmodnod! kampány keretin belül elkészítik a következő videoklipjüket a Zuhanj belémet, melynek előzetese hallható a reklámkampányban. 2018. március 23-án új klip került fel a srácok Youtube csatornájára Nem olyan lány címmel. Fluor és Diaz szerint a Nem olyan lány lett a 'legaljasabb' Wellhello dal, melyhez Amerikában, pontosabban Miami Beach-en forgattak klippet. 2018. augusztus 14-én ismét egy új dal érkezett  Az Utolsó Hibám címmel, mely a Wellhello PowerSzimfonik Budapest Park koncert előfutára volt. Szintén ez év októberében robbant a bomba, hogy a srácokat a hangszeres szekciója elhagyta. A Wellhello menedzsere, Tóth Gergely egy közleményben foglalta össze, hogy a Wellhello folytatja, ahogy eddig, csak már az új tagokkal. 

Írta: funny18 

ALBUMOK

Elnöki ügy (2015)

Tracklista
⦁ Rakpart
⦁ Apuveddmeg
⦁ Széthagyott ruhák
⦁ Sokszor volt már így
⦁ Oldalzseb
⦁ Juróp Tour
⦁ Apuveddmeg (Pixa College Bounce Remix)
⦁ Apuveddmeg (Pixa Future House Remix)

#Sohavégetnemérős (2016)

Tracklista
⦁ #sohavégetnemérős
⦁ A város szemei
⦁ Oldalzseb
⦁ Késő már
⦁ Gyere és táncolj
⦁ Széthagyott ruhák
⦁ Retúrjegy
⦁ Sokszor volt már így
⦁ Juróp Tour 

Zsáner (2017)

Tracklista
⦁ Odaút
⦁ Senki nem véd meg
⦁ Régi szőke
⦁ Zuhanj belém

DALOK

- Szó fel 2. (2011)
- A part (2013)
- Hello lányok (2013)
- Képkockák feat. Fluor (2013)
- Felébredni máshol feat. Fluor (2013)
- Háttal állok feat. Fluor (2014)
- Nélküled (2014)
- Minden másképp lesz (2014)
- No limit (2014)
- Emlékszem, Sopronban (2015)
- Fiúk ölébe a lányok - Tankcsapda feldolgozás (2016)
- Balatoni nyár (A Strand fesztivál Himnusza) (2016)
- Nem olyan lány (2018)
- Az utolsó hibám (2018)

Utolsó frissítés: 2018.11.02. 21:09 funny18 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace