Starity

Dierks Bentley

Dierks Bentley Dierks Bentley nemzetisége 15354. 6rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Frederick Dierks Bentley
 • Becenév
 • DB
 • Születési idő
 • 1975. november 20.
 • Születési hely
 • Phoenix, Arizona, USA
 • Foglalkozás
 • Énekes, Dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Cassidy Black
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Kékes-zöld
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Carrie Underwood Miranda Lambert Keith Urban Brad Paisley Kenny Chesney Jake Owen Jason Aldean Luke Bryan

Dierks Bentley életrajza

ÉLETE

Dierks Bentley, születési nevén Frederick Dierks Bentley, 1975. november 20-án született Phoenixben, Arizonában. Szülei Leon Fife Bentley és Catherine Childs, édesapja banki alelnök volt, míg édesanyja háziasszony. Tanulmányait Culver Academies kezdte és a The Lawrenceville Schoolban végezte 1993-ban. Több évet töltött a Vermont egyetemen, majd később a Vanderbilt egyetemre iratkozott át, mely Nashvilleben található. Felsőfokú tanulmányait sikeresen elvégezte a Vanderbilt egyetemen 1997-ben.

KARRIER

Dierks debütáló nagylemeze 2003-ban jelent meg. Az önmagáról elnevezett korongról olyan dalok került kiadásra, mint a What Was I Thinkin', a My Last Name és a How Am I Doin'. A nagylemez a Top Country Albums listáján a negyedik helyig jutott. A róla kiadott kislemezek közül a What Was I Thinkin' volt az egyetlen kislemez mely az első helyezést érte el a Top Country Songs listáján, melyet a Billboard állított össze, és egyben ez volt Dierks első number one kislemeze is. A My Last Name a 17-ik helyig jutott el, míg a How Am I Doin' egészen a negyedik helyig tört magának utat. A lemezen helyet kapott a My Love Will Follow You című szerzemény is, mely eredetileg DB első önállóan kiadott lemezén a Don't Leave Me in Love-n szerepelt. A korongból 1.1 millió példány kelt el az Államokban.

Két évvel később első lemezének megjelenése után Dierks, 2005-ben visszatért egy teljesen új anyaggal. A Modern Day Drifter címre elkeresztelt lemez, 2005. május 10-én jelent meg a Capitol Nashville segítségével. Erről is szintén három dal látott napvilágot, mint hivatalos kislemez, ezek közül kettő ismét number one lett, és a korong is nagyobb sikert ért el, mint elődje. A Top Country lbums listán az első helyet biztosítva magának, az Államokban platina, míg Kanadában arany elismerésben részesült. A Come a Little Closer és a Settle for a Slowdown című kislemezek érték el el a legmagasabb helyezést, és ezeknek köszönhetően Dierks már három number one dal tulajdonosa lett. A 2005-ben kiadott Lot of Leavin' Left to Do sem volt messze, hogy a negyedik number one legyen, de mindössze a harmadik helyig tudott magának utat törni. Az Államokban a lemezből 1.5 millió példányt adtak el.

2006-ban már meg is jelent Dierks harmadik nagylemeze, mely Long Trip Alone címmel került a boltok polcaira 2006. október 17-én. A lemez az első helyig jutott, és négy kislemezt adtak ki róla, melyből kettő ismét első helyezést ért el. A korongról elnevezett Long Trip Alone című kislemez mindössze a 10-ik helyig jutott, a Trying to Stop Your Leaving pedig az ötödik helyen landolt. A lemez arany elismerésben részesült az Államokban.

Két évvel később, harmadik albumának megjelenése után, Dierks egy Greatest Hits lemezzel jelentkezett, melyen 2003-tól egészen 2008-ig gyűjtötte össze és válogatta ki dalait. A lemez összeállításában a rajongók is segíthettek, ők voltak azok, aki eldönthették, hogy az élő felvételek közül melyek kerüljenek a lemezre. Az élőben előadótt dalok közül, végül öt kislemez került fel a korongra, és az első 3000 rajongó executive producerként lett feltűntetve a segítségért cserébe. A lemez a második helyen landolt a Top Country Albums, egy a Billboard összeállított listán.

2009-ben Dierks immáron negyedik nagylemezével lepte meg a nagyközönséget és rajongóit egyaránt. A február 3-án kiadott korong a Billboard, Top Country Albums listáján az első helyet foglalta el, és három kislemez került hivatalosan kiadásra, melyből kettő ismét number one lett. A korongon szereplő dalok nagy részében segített a szöveg megírásában, és társ-producerként is hozzájárult a munkához. A Patty Griffinnel késített duett dalt, a Beutiful Worldot jelölték a Legjobb country együttműködés kategóriában az 52-ik Grammy díj-átadón. A lemez a kritikusok tetszését is elnyerte és a 2009-es évben több listán is szerepelt. A Chicago Tribune annyira jónak találta az anyagot, hogy Az év legjobb country lemez listájukon az első helyre tették. A lemezből az Államokban 327 ezer példány kelt el.

2010-ben DB egy újabb anyaggal jelentkezett, egy kisebb kitérőt téve a műfajok között, evvel keverve a countryt, és a bluegrasst. A Top Country Albums listán az Up on the Ridge a második helyen debütált, míg a Top Bluegrass Albums listán az első helyen. Két dal került kiadásra hivatalos kislemezkén, melyek nem értek el nagy sikert, egyik a 21-ik helyen a második pedig a 33-ik helyen debütált. Bár a kislemezek bukással áltak szemben a kritikusok mégis pozitívan fogadták a művet. Jessica Phillips a Country Weeklytől annyira elégedett volt a koronggal, hogy az öt csillagból megadta neki a négy és felet. Jonathan Keefe a Slant Magazine kritikusa, Jessicához hasonlóan vélekedett, és ugyancsak négy és fél csillaggal illette. 39 ezer példány kelt el belőle azon a héten amikor megjelent, majd összessen 244 ezer elkelt példányt számláltak meg.

Két évvel később 2012-ben megjelent a Home. Hanyagolva a bluegrass stílust, Dierks ismét egy ütős lemezzel lepte meg a nagyérdeműt és persze rajongóit. A lemezről három number one kislemez látott napvilágot, a Tip It On Back pedig a 12-ik helyen debütált. A lemez a már megszokott listán a Top Country Albumson elsőként debütált. Ausztráliában a hetedik, Kanadában pedig a 12-ik helyen nyitott megjelenésekor. A Billboard 200-as listáján a hetedik helyen debütált a megjelnésekor pedig 55 ezer példán kelt el belőle, később pedig 294 ezer eladott példányt számláltak meg.

2014-ben megérkezett a rég várt Riser. A lemez az első helyen debütált, a róla kiadott kislemezek közül pedig kettő number one lett a Country Airplayen. A country műfajban 2013-ban az I Hold On volt az egyik legtöbbet sugárzott dal, 2014-ben pedig a Drunk on a Plane vette át a vezetést. Utóbbinak köszönhetően Dierks elnyerte a Legjobb videónak járó díjat a 2014-es CMA díj-átadó keretein belül. A kritikusoknak is tetszett az anyag, és pozitív fogadtatásban részesült. Az I Hold On-ból 610 ezer példán kelt el, valamint Dierks előadta élőben a 2013-as America’s Got Talent fináléjában. A hozzá készült kisfilm 2013. augusztusában jelent meg Ryan Silver rendezésében. A Drunk on a Plane lett ierks 18-ik kislemeze mely bejutott a Top 10-be. Több mint 1 millió eladott példánnyal ez lett az egyik legsikeresebb kislemez a korongról. A legutóbb a lemezról kiadott dal a Say You Do lett, mely 2014 október 6-án került kiadásra, és mely a 43-ik helyen debütált.

2016-ban megjelent Dierks soron következő nagylemez, mely a Black címet kapta. A korong 2016- május 27-én került a boltok polcaira. A lemezen található egy közös dal Maren Morisszal és Elle King-el.

MAGÁNÉLETE

Bentley 2005. december 17-én vette feleségül barátnőjét, Cassidy Blacket. A szertartásra Mexikóban került sor. DB és Cassy Nashvilleben élnek két kutyájukkal, Jakeel és Georgeal, valamint három gyönyörű gyerekükkel Evelynnel, Jordannel, és Koxszal. 2012. június 1-én Bentley elvesztette édesapját.

TURNÉK

2004-ben DB, Kenny Chesneyt kísérte el annak Guitars, Tiki Bars and a Whole Lotta Love névre elkeresztelt turnéjára, ahol Keith Urban és a Rascal Flatts oldalán volt elő-zenekar. Két évvel később ugyancsak Kenny Chesneyjel indult útnak. A Sugarlan, Carrie Underwood és Jake Owennel együtt ő volt az előadó The Road & The Radio névre elkeresztelt turnéjának egyik elő-zenekara. Ő maga is túrnéra indult 2006-ban. A High Times & Hangovers turnéjának elő-zenekara pedig a Cross Canadian Ragweed volt. 2007-ben Miranda Lambertet és Eric Churchot kérte fel Locked and Loaded turnéjának elő-zenekaraként.

Ugyancsak 2007-ben a Free and Easy Summer turnéja keretein belül Miranda Lambert és Jason Aldean melegítette be a közönséget, majd 2008-ban Luke Bryannel és Bucky Covingtonnal indult körútra Throttle Wide Open turnéja keretein belül. 2009-ben Darius Ruckerrel ő volt Brad Paisley Paisley Party turnéjának elő-zenekara, majd ugyancsak Brad társaságában élvezhettük társaságát az American Saturday Night turnén.

2011-ben a Country and Cold turnéja keretein belül meghívott vendégként Jerrod Niemann és az Eli Young Band szórakoztatta a rajongókat. 2013-ban Miranda Lamberttel indult útnak a Locked and Re-Loaded turné keretein belül, Mirandán kívül pedig Thomas Rhett és Lee Brice is meghívott volt. 2014-ben Riser turnéján Chris Young, Chase Rice és Jon Pardi voltan az elő-zenekar.

SAJÁT TURNÉK

2014 - RISER Tour (elő-zenekar: Chris Young, Chase Rice, Jon Pardi)
2013 - Locked and Re-Loaded Tour with Miranda Lambert (elő-zenekar: Lee Brice, Thomas Rhett)
2011 - Jägermeister Tour (elő-zenekar: Josh Thompson)
2010 - Up On The Ridge Tour
2008 - Throttle Wide Open Tour (elő-zenekar: Luke Bryan, Bucky Covington)
2007 - Free and Easy Summer Tour (elő-zenekar: Miranda Lambert, Jason Aldean)
2007 - Locked and Loaded Tour (elő-zenekar: Miranda Lambert, Eric Church)
2006 - High Times & Hangovers Tour (elő-zenekar: Cross Canadian Ragweed)

MEGHÍVOTT ELŐADÓ

2009 – Brad Paisley - American Saturday Night Tour (elő-zenekar: Dierks Bentley, Jimmy Wayne)
2009 – Brad Paisley - Paisley Party Tour (elő-zenekar: Dierks Bentley, Darius Rucker)
2006 – Kenny Chesney - The Road & The Radio Tour (elő-zenekar: Dierks Bentley, Sugarland, Carrie Underwood, Jake Owen)
2004 – Kenny Chesney - Guitars, Tiki Bars and a Whole Lotta Love Tour (elő-zenekar: Dierks Bentley, Keith Urban, Rascal Flatts)

DÍJAK és JELÖLÉSEK

2014 - CMA Awards - Video of the Year — "Drunk on a Plane" (NYERTES)
2014 - CMA Awards - Single of the Year — "Drunk on a Plane" (JELÖLT)
2014 - CMA Awards - Song of the Year — "I Hold On" (író) (JELÖLT)
2014 - CMA Awards - Album of the Year — Riser (JELÖLT)
2014 - CMA Awards - Male Vocalist of the Year (JELÖLT)
2013 - 55th Grammy Awards - Best Country Solo Performance — "Home" (JELÖLT)
2012 - American Country Awards - Album of the Year — "Home" (JELÖLT)
2012 - CMA Awards - Song of the Year (JELÖLT)
2012 - CMA Awards - Album of the Year (JELÖLT)
2012 - CMA Awards - Single of the Year (JELÖLT)
2011 - 53rd Grammy Awards - Best Country Collaboration with Vocals — "Pride (In the Name of Love)" (JELÖLT)
2011 - 53rd Grammy Awards - Best Country Collaboration with Vocals — "Bad Angel" (JELÖLT)
2011 - 53rd Grammy Awards - Best Country Album — Up on the Ridge (JELÖLT)
2010 - CMA Awards - Musical Event - "Bad Angel" (with Miranda Lambert and Jamey Johnson) (JELÖLT)
2010 - CMA Awards - Album of the Year — Up on the Ridge (JELÖLT)
2010 - CMA Awards - Male Vocalist (JELÖLT)
2010 - 52nd Grammy Awards - Best Country Collaboration with Vocals — "Beautiful World" (JELÖLT)
2009 - CMT Music Awards - CMT Performance of the Year — "Country Boy" (NYERTES)
2008 - 50th Grammy Awards - Best Country Song - "Long Trip Alone" (JELÖLT)
2008 - 50th Grammy Awards - Best Male Country Vocal Performance - "Long Trip Alone" (JELÖLT)
2008 - 50th Grammy Awards - Best Country Album - Long Trip Alone (JELÖLT)
2007 - 49th Grammy Awards - Best Country Song - "Every Mile a Memory" (JELÖLT)
2007 - 49th Grammy Awards - Best Male Country Vocal Performance - "Every Mile a Memory" (JELÖLT)
2005 - CMA Awards - Horizon Award (NYERTES)
2004 - ACM Awards - Top New Artist (NYERTES)
2004 - CMT Music Awards - Breakthrough Video of the Year; "What Was I Thinkin'" (NYERTES) 

ALBUMOK

2016 - Black

2014 – Riser
2012 – Home
2010 - Up on the Ridge
2009 - Feel That Fire
2008 - Greatest Hits/Every Mile a Memory 2003–2008
2006 - Long Trip Alone
2005 - Modern Day Drifter
2003 - Dierks Bentley
2001 - Don't Leave Me in Love

ÉLŐ FELVÉTELEK

2007 - Dierks Bentley: Live and Loud at the Fillmore

KISLEMEZEK

2016 - Black

2016 - Different for Girls feat. Elle King

2016 - Somewhere on a Beach

2015 - Riser

2014 - Say You Do
2014 – Drunk on a Plane
2013 - I Hold On
2013 - Bourbon in Kentucky feat. Kacey Musgraves
2012 - Tip It On Back
2012 - 5-1-5-0
2011 – Home
2011 - Am I the Only One
2010 - Draw Me a Map
2010 - Up on the Ridge
2009 - I Wanna Make You Close Your Eyes
2009 – Sideways
2008 - Feel That Fire
2008 - Trying to Stop Your Leaving
2007 - Free and Easy (Down the Road I Go)
2006 - Long Trip Alone
2006 - Every Mile a Memory
2006 - Settle for a Slowdown
2005 - Come a Little Closer
2005 - Lot of Leavin' Left to Do
2004 - How Am I Doin'
2003 - My Last Name
2003 - What Was I Thinkin'

KÖZREMŰKÖDŐ ELŐADÓ

2014 – Luke Bryan feat. Dierks Bentley - Pancho and Lefty
2013 – Holly Williams feat. Dierks Bentley - Til It Runs Dry
2013 - The Cadillac Three feat. Dierks Bentley, Florida Georgia Line & Mike Eli – The South
2009 - Lee Kernaghan feat. Dierks Bentley – Scars
2007 - Deric Ruttan feat. Dierks Bentley – Good Time
2003 - Harley Allen feat. Dierks Bentley - I Don't Believe You've Met My Baby

EGYÉBB TOPLISTÁS KISLEMEZEK

2014 – Riser
2012 - Country & Cold Cans
2010 - Life on the Run
2008 - Sweet & Wild
2005 - Domestic, Light and Cold

Utolsó frissítés: 2020.10.03. 16:04 Kittister által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace