Starity

DPR LIVE

DPR LIVE DPR LIVE nemzetisége 15621. 5rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Hong Da Bin (홍다빈)
 • Becenév
 • DPR Live
 • Születési idő
 • 1993. január 01.
 • Születési hely
 • Pocheon, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • rapper, énekes és dalszerző
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • fekete
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Amber Liu Jay Park Verbal Jint Christian Yu Kwon Hyuk Gray LOCO

DPR LIVE életrajzaDPR Live, vagyis Hong Da Bin 1993. január 1-jén született Pocheon városában, Dél-Koreában. Amikor 5 éves volt a családja elköltözött Guam városába, ami egy szigeten található, a Filippínó tenger szélén és a Csendes-óceán mellett. 10. évfolyamos volt, körülbelül 16 éves, amikor elköltöztek onnan. Továbbá élt még Saipanban, az Észak-Marianne szigeteken és Guam északi részén is. Ez a két sziget az Egyesült Államokhoz tartozik, azonban itt saját maguk választják meg a kormányzójukat és a parlamentjüket, tehát USA-nak nincs jogi befolyása a területekre, de továbbra is angolul tanítanak az iskolákban. A szülei csak koreaiul beszélnek, így ő is megtanulta a nyelvet. Ezért folyékonyan beszél angolul és koreaiul is.

1993 – 2010, fiatal évei

Tinédzserként nem igazán rajongott az iskoláért, utálta a matematikát, a nyelvtant és nem szerette az irodalmat. Azonban szerette a tudományos tárgyakat, mint a biológia vagy a történelem. Általánosságban elmondható, hogy sokat reflektált az életre és önmagára, erős öntudattal rendelkezett már akkor is. A pszichológia vagy a filozófia vonzotta, gondolkozott, hogy valamelyikkel tovább tanuljon az egyetemen. Minden vonzotta, ami a kommunikációval és a személyes fejlődéssel kapcsolatos.

2010 – 2014, zenei kezdetek

17 évesen visszatért Dél-Koreába és az azt követő évben teljesítette a kötelező katonai szolgálatát. Egészen fiatal volt még ekkor és a következő két évben mindennap megszabták neki, mit mikor tehet. Azonban, ahogy később elárulta, ha e tapasztalat nélkül, nem biztos, hogy az a DPR Live lenne, akit mindenki ismer. Elismerte, hogy a katonai szolgálat egy olyan lehetőséget jelentett a számára, ahol megtanult türelmesnek lenni, hogyan kell egy valamire összpontosítani, de arra is, hogyan elmélkedjen azon, amit igazán szeret. Hong Da Bint mindig is vonzotta a zene, de inkább a tanításán gondolkodott, mintsem az űzésén. Dabin elkezdett dalszövegeket írni, először még a katonai szolgálatai alatt, amikor szabadideje engedte, majd ez egy szenvedéllyé nőtte ki magát. Leszerelését követően eldöntötte, hogy a zenének fogja szentelni minden idejét. „A hadseregben való tartózkodás és az, hogy korlátozva vagy, minden nap minden másodpercében megmondják mit tegyél, az valóban megváltoztatta a hozzáállásomat. Mikor leszereltem és elhagytam a katonaságot, az első gondolatom az volt, hogy 'Meg fogom ölni, mindenkit meg fogok ölni.' De miután összeszedtem magam és a céljaimat. Tudtam, hogy mit akarok csinálni, vagyis zenét készíteni, bármi is történjen.”

2014 – 2016 , Dream Perfect Regime

A Dream Perfect Regime egy tökéletes példája lehetne a sorsnak. Két ember, akik a világon két különböző helyein nőttek fel, és akik véletlenül találkoztak Szöulban, de hasonló célokkal.

DPR Live és DPR Ian, vagyis Christian Yu, 2014 telén megalapította a DPR lemezkiadó céget. Barátságuk évekkel korábbra nyúlik vissza, egészen 2011-ig, amikor még közösen készítettek breakdance videókat youtube-ra. Chrisian Yu feltöltött néhány videót, amelyek Dabin is szerepel. Néhány évvel később DPR Rem (Scott Kim) is csatlakozott hozzájuk, mint kreatív igazgató/ügyvezető producer. A tagok konkrétan a nulláről kezdték, például Ian és Rem is más előadóknak dolgozott előtte évekig, hogy elég pénzt tudjanak összegyűjteni. „Nulla tőkével kezdtük. Sem befektető, sem divatos felszerelésünk nem volt. Ezért kellett vizuális csapatként kezdenünk. Két éven át DPR Rem és DPR Ian már művészek számára készítettek felvételeket, hogy ezzel is segítség a projektünket.” „Azt hiszem a második legnagyobb kihívás az volt, hogy teljesen tanácstalanok voltunk. Az se tudtam, hogy mit jelent a ’dalok keverése’ és, hogyan tudnám a zenémet terjeszteni. Egyikünknek sem volt semmilyen tapasztalata. Se pénzünk, se valódi tudásunk nem volt arról, hogyan működik, csak szenvedéllyel és egy álommal rendelkeztünk.”

2015. július 27-én jelent meg első dala soundcloud-on a TILL I DIE, amit augusztus 22-én egy zenei videó követett természetesen a DPR alatt. Majd egy évvel később, 2016. áprilisában ismét hallatott magáról és másik négy rapperrel (Sik-K, Punchmello, Owen Ovadoz és Flowsik) közösen kiadták az Eung Freestyle című dalt. A szerzemény hamar nagy népszerűségre tett szert, köszönhetően fülbemászó dallamainak. Két hónappal később Sik-K-vel közösen tért vissza a God Bless című dallal, s ettől kezdve kezdte egyre jobban megismerni a hallgatóság. Ez évben további két dala került megjelenésre, a Dream Perfect és a Thrist.

2017, Coming To You Live és Her

2017. március első napján jelent meg Dean-nel közös dala, a Know Me. S ezt követte, két héttel később az első, önálló album, a Coming To You Live, mely összesen hét dalt tartalmaz. A korong 31. helyezést ért el a koreai zenei listákon, míg 14. lett az Egyesült Államokban. Kettő kivételével (To Myself és Interlude) az összes dalhoz készült zenei videó, melyek fel is kerültek a legnagyobb videó megosztó oldalra. Júniusban a Nike-val közösen készített egy kisfilmet, mely a Just Dream It címet kapta. A közel két perces kisfilm arra próbál mindenkit ösztönözni, hogy merjen álmodni. Szintén ez év októberében felkerült az egyik leghíresebb dala, a Jasmine, melyre eddig több mint 31 millióan voltak kíváncsiak. December 7-én kiadta második középlemezét, a Her-t. A lemez öt dalt tartalmaz, de egy sokkal személyesebb és meghittebb projektet akart megvalósítani, főtémája a szerelem és a kapcsolatok. „Szóló projekt volt, nem csak kísérleti célból, hanem elzárkózott, mert a saját történetét szerette volna bemutatni a rajongóinak. Nagyon tetszett nekik.” – Rem nyilatkozta a lemezről.

2018 - 2019, világkörüli turné és Gravity

2018. január 29-én jelent meg Suzy-val közös dala a Holiday. Március 13-án jelent meg Gray-jel közöd dala az Action!, ami először a Her középlemezen szerepelt volna, de nem illett bele a koncepcióba, ezért nem került fel. Márcizs 16-án részt vett sz SXSW fesztiválon Texasban Lee Hi és Crush oldalán. Júliusban jelentették be a CTYL turnét, több mint 20 dátummal Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. A turné során a rajongóknak lehetőségük volt találkozni a tagokkal. „Nem akarok tipikus turnét, vagy show műsort. Azt szeretném, ha a rajongók felkészülnének egy bulira, egy családi találkozóra. Bárki, aki támogat minket, az tudja, hogy a DPR kultúrája együtt jár a család érzéssel.” 2019. július 27-én jelent meg DPR Cream-mel közös dala a Gravity.

2020 – , Is Anybody Out There?

2020. március 3-án megjelent első, teljes hosszúságú albuma, az Is Anybody Out There?. „Nagyon megkönnyebbültem. Nagyon sok minden történt velem az elmúlt két évben és nem igazán mutatkoztam a rajongóim előtt, csak fellépéseken. Az érzelmeim is bonyolultak voltak. Miután kiadtam az albumot, úgy éreztem hatalmas súlytól szabadultam meg. Rideg, szomorú, üres és jó érzéseim voltak. Rengeteg érzelem. Nehézkes volt a folyamat, de elégedett vagyok, mert úgy tűnik, végül mindent megtettem, amit akartam.” – nyilatkozta az albumról, majd tovább folytatta. „Az album egy folyamatot jelenít meg, a mélypontból való kijövetelemet. Valójában úgy vélem, hogy maga a mélypont leküzdése hosszabb időt vett igénybe, mint az album elkészítése. Az 1 – 4 dalok (Here Goes Nothing, Geronimo, To Whoever és Out Of Control) a világkörüli turné alatt készültek. Egy év kellett mire elkészült az 5. dal (Disconnect). Egy évig nem zenéltem, saját magamra koncentráltam. Azt hiszem ekkor arra gondoltam, hogy ’Milyen probléma van bennem? Milyen terhek akadályoznak?’ Miután túllendültem ezen, újra szólni szerettem volna a rajongókhoz. Szóval erről szól a Disconnect. Nem vagyok az a típus, aki gyorsan szeretne megírni egy dalt. Én az a típus vagyok, aki lassan teszi. Azt hiszem ez az album az ajándékom a rajongóknak.” 

2021. július 23-án jelent meg harmadik középlemeze, az Iite Cool.

Érdekességek

- A Live művésznevet két okból választotta. Első sorban, hogy éljen (live – élet), másod sorban mindig emlékeztesse arra, hogy kudarcoktól és sikerektől teljes az élet, de maradjon hű önmagához. 
- Folyékonyan beszél koreaiul és angolul egyaránt.
- 17 évesen underground zenészként mutatkozott be először a hiphop színterén.
- Az eredeti művészneve csak simán DPR volt, azonban 2014 óta LIVE, vagy DPR LIVE név alatt tevékenykedik.
- Összesen 13 évet élt Guam és Saipan városokban.
- 2010-ben tért vissza Dél-Koreába.
- 2014-ben Christian Yu-val közösen megalapították a DPR csapatot.
- Nagyon jó barátságot ápol a C-Clown egykori vezetőjével, Christian Yu-val. Akivel jelenleg is a DPR (Dream Perfect Regime) útjait egyengetik, s Chris mint rendező, szerkesztő és producer vesz részt a munkálatokban.
- „Sok inspirációra teszek szert azoktól az előadóktól, akiknek egyedi hangzása és színe van. Ahogy elindítom a dalt, anélkül tudom ki énekli, hogy megnéztem volna.”
- Gyerekkorában főként amerikai zenét hallgatott, de úgy véli a koreai zenének is megvan a maga varázsa és ezért vágyik arra, hogy világszerte terjessze azt.
- „Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ne az ilyen dolgokra koncentráljak. Minél többet gondolsz a statisztikákra és egyebekre, úgy gondolom, hogy az korlátozni és negatívan fogja befolyásolni a karrieredet.”
- „Inkább arra törekszem, hogy kielégítsem a rajongóimat – mert ők számítanak a legjobban. Emlékszem, amikor először kezdtünk el zenélni, pár ezer megtekintést kaptunk. Mindig hálás vagyok azért, ahol jelenleg tartok – ez az a mentalitás, amin manapság dolgozom. Csak a jelenben akarok élni, és eljutni azokhoz az emberekhez, akik általam érdekeltek.”

weboldal | youtube | soundcloud | twitter | instagram | facebook | naver

©bae hee yeon


Zenei videókban való megjelenése 
2017: Loce ft. DPR Live – Movie Shoot
2016: Sik-K, Punchmello, Owen Ovadoz, Flowsik & DPR Live – Eung Freestyle


Albumok
2020: Is Anybody Out There?

Középlemezek
2021: Iite Cool
2017: Coming To You Live
2017: Her

Kislemezek
2021: Yellow Cab
2021: Hula Hoops
2020: Kiss Me
2019: Gravity
2018: Playlist
2018: Action! ft. Gray
2017: Martini Blue
2017: Jasmine
2017: Cheese & Wine
2017: Laputa ft. Crush
2017: Right Here Right Now ft. Loco & Jay Park
2017: Please ft. Kim Hyoeun, G2 & Dumbfounded
2017: Know Me ft. Dean
2016: Thrist
2016: Dream Perfect
2016: God Bless ft. Punchmello
2015: Till I Die

Közreműködések
2020: No Blueberries ft. CL, DPR IAN 
2020: Hop In ft. Hwa Sa, Uhm Jung Hwa
2017: Just Dream It ft. Nike
2017: Have a Little Fun ft. Sik-K
2017: Movie Shoot ft. Loce
2017: Ring Ring Ring ft. Somdef, Verbal Jint, Paloalto & Car The Garden
2016: Eung Freestyle ft. Sik-K, Punchmello, Owen Ovadoz & Flowsik

Utolsó frissítés: 2021.10.25. 20:08 Bae Hee Yeon által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace