Starity

Duff McKagan

Duff McKagan Duff McKagan nemzetisége 1879. 204rajongó 19vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 99%
  • stílus: 99%
  • szimpátia: 99%

Duff McKagan életrajza

Pályafutása

 

KORAI ÉVEK

Michael Andrew McKagan, ismertebb nevén Duff McKagan 1964. február 5-én született a Washington állambeli Seattle városában. Szülei Elmer és Alice McKagan nyolcadik gyermekeként. McKagan igazi zenészcsaládba született, hiszen a népes család minden tagja tudott játszani legalább egy hangszeren. A basszusgitározás rejtelmeibe bátyja, Bruce vezette be.

 

KARRIER

 

kezdetek

 

Már tinédzserként is zenével foglalatoskodott. Szülőhazájában, Seattle-ben különböző punkbandákban gitározott, basszusgitározott, vagy dobolt. 1979-ben, 15 évesen a Vains punkzenekarban basszusgitározott, első single-jük 1980-ban meg is jelent "School Jerks" címmel. Ugyanebben az évben kivált a zenekarból, és a Fastbacks dobosaként tevékenykedett tovább.

1983-ban Los Angelesbe költözött az egyik testvérével, és kezdetben a Black Angus étteremben dolgoztak pincérként. Egy újsághírdetésben pillantott meg egy hirdetést, melyben az állt, hogy egy bandában basszusgitárost keresnek. Duff jelentkezett is a hírdetésre. Ekkor találkozott Slash-sel, és Steven Adlerrel, akik ekkor a Road Crew zenekart alkották

McKagan csatlakozott hozzájuk, ám ez a formáció nem volt hosszú életű. Ezekben az időkben alkották meg a híres Guns N' Roses dal, a Rocket Queen fő-riff-jét is.


Road Crew és Guns N' Roses 

 

1985 júniusában Duff leváltotta a Guns N' Roses basszerosát, Ole Beich-et. Az együttes alapítótagjai pedig nem mások voltak, mint Izzy Stradlin, és Axl Rose. Ugyanebben a hónapban Steven Adler, és Slash is csatlakozott a bandához, és létrejött a Guns N' Roses legendás felállása. Duff szervezte meg az első "turnéjukat" a The Hell Tour-t Seattle-be.
A koncertkörút azonban nem ment korán sem zökkenőmentesen. Az autójuk lerobbant, és bár végül eljutottak Seattle-be, érdeklődés hiányában lekellett mondaniuk az ottani fellépéseiket.

Ezután visszautaztak Los Angelesbe, és tovább próbáltak, valamint demo-kat vettek fel, és helyi klubokban játszottak. Ezeken a fellépéseken már játszották a Don't Cry, Reckless Life dalaik korai változatát is. A srácok kitartása végül meghozta a gyümölcsét. A fellépéseik során figyelt fel a Geffen Records egyik munkatársa rájuk, 1986 márciusában pedig leszerződtek a kiadóval.

 

Appetite For Destruction (1986-1988)

 

Alan Niven menedzselése alatt végül '86 nyarán nekiáttak debütáló korongjuk felvételeinek. A munkálatok során Axl kijelentette, hogy azt akarja, hogy a Guns-é legyen a legsikeresebb bemutatkozó album. Rose kívánsága teljesült is, hiszen az album a US Billboard 200 listán az első helyre került, és ez idáig 38 millió példány kelt el belőle 18szoros platinalemez lett az USA-ban, illetve remek kritikákat kapott. 

A lemezen olyan dalok találhatók, mint a Sweet Child O' Mine, Paradise City, vagy a Welcome To The Jungle. A dalokat a tagok korábbi, illetve szólóprojektjeikből hozták. A borítóval is akadt egy kis melőr, ugyanis az eredeti borító olyannyira polgárpukkasztóra sikerült, hogy több kereskedő is megtagadta az album forgalmazását, így kompromisszumra kényszerültek, és lecserélték egy letisztultabb, egyszerűbb borítóra.

A lemezzel egy 16 hónapos turnéra indultak, melynek Európában, Észak-Amerikában, és Ausztráliában voltak állomásai. Ez az egyetlen koncertkörút, melyet a klasszikus felállás csinált végig.

 

GNR Lies (1988-1990)

 

Hamar nekiláttak az új album felvételeinek, melynek szerves része lett a Live ?!*@ Like a Suicide EP anyaga is. Két feldolgozás is helyet kapott az albumon. Egy Aerosmith dalt (Mama Kin), és egy Rose Tattoo dalt (Nice Boys) dolgoztak fel. A többi saját szerzeményük. Egy kislemezt adtak ki az albumról, a Patience-t, mely az egyik legsikeresebb daluk az albumról. A dal helyet kapott a Warm Bodies soundtrackjén is.

 

Use Your Illusion I.-II (1990-1993)

 

A Lies után egy nagyobb projekten kezdtek el dolgozni. 1990-91' fordulóján kezdték el felvenni a Use Your Illusiont, mely munkálatai sajnos nem mentek zökkenőmentesen. Steven Adlert egyre súlyosbodó drogproblémái miatt kitették a zenekarból, akit Matt Sorum váltott. Axl a zenekar hangzásának bővítése érdekében bevette Dizzy Reed-et is a csapatba, mint billentyűs. Mindketten először a Rock In Rio fesztiválon léptek fel a bandával.

A két album olyan sikeres lett, hogy 1. és 2. helyen debütált a Billboard listán,ezzel rekordot állitva és csak az első héten több, mint hatszázezer darabot értékesítettek a Use Your Illusion I.-ből, míg a Use Your Illusion II.-ból több, mint 700 000-et. Mindkét album hétszeres platinalemez miősítést kapott.

1991. január 20.-án indult útnak a több, mint két éven át tartó Use Your Illusion Tour, melynek keretében összesen 194 koncertet adtak az Amerikai kontinensen, Ázsiában, Európában, és Ausztráliában. 1992 május 22.-én pedig Budapesten is teltházas koncertet adott a Guns N' Roses a Népstadionban. A turné a lemezfelvételhez hasonlóan sem zajlott zökkenőmentesen, hisz Izzy Stradlin, a ritmusgitáros bejelentette távozását a zenekarból.

Az utosó fellépése aGNR-rel 1991. Augusztus 31.-én volt a  Wembley Stadiumban. Izzy távozása megdöbbentette a rajongókat. A ritmusgitáros posztját Gilby Clarke vette át -Slash javaslatára,- aki a Worchesteri állomáson debütált a Guns-ban.

1991 július 2-án újabb botrányos koncertet tartottak St. Louisban. Axl a színpadról észrevette, hogy valaki a közönség soraiban fényképez. Rose ugyan kérte a biztonsági őröket hogy tegyék meg a megfelelő intézkedéseket, de azok nem engedelmeskedtek, így az énekes maga ugrott be a közönség közé. Axl nagyon megorrolt a biztonsági őrökre, és el is hagyta a színpadot. A nézőtéren zavargások tőrtek ki, ám a zenekar nem hagyta abba a zenélést. A felszerelésük tönkrement, Axl-t pedig őrizetbe vették.

1992 áprilisában a Guns N' Roses is a fellépők táborát erősítette a Freddie Mercury emlékkoncerten a Wembley stadionban. Előadták a Paradise City, és a Knockin' On Heaven's Door slágereket, Rose pedig Elton John-nal együtt a Bohemian Rhapsody-t, és a Queen-nel a We Will Rock You-t. Slash a Queen tagjaival és a Def Leppard énekesével Joe Eliottal működött közre a Tie Your Mother Down című dalban.

Ekkortájt robbant ki A Nirvana frontembere, Kurt Cobain és az Axl közötti nézeteltérés is. Rose a Nirvanát szerette volna előzekekarnak, ám Cobain kategorikusan nemet mondott, és negatív szavakkal illette, Rose-t, és az egész Guns N' Roses-t is. Májusban a Metallica együttessel folytatták a turnét. A párizsi koncerteken olyan nagy nevekkel léptek fel, mint az Aerosmith, vagy Lenny Kravitz.

Nem sokkal később Axl torokfájásra panaszkodott, és az orvosok javallatára lekellett mondaniuk három soron következő koncertet. A botrányokon kívül azért akadtak szép pillanatai is a koncertkörútnak. Ilyen volt amikor 1992 november 30-án Bogotában koncertezett a zenekar és a November Rain előadása alatt eleredt az eső ( a koncertet fel kellett függeszteni egy kis időre a szakadó eső miatt).Különleges pillanat volt, hisz a koncert után a November Rain 60 hétig (!!), tehát több, mint egy évig vezette a slágerlistákat Kolumbiában.

A Use Your Illusion Tour 1993 július 17.-én zárta kapuit Buenos Aires-ben.

 

"The Spaghetti Incident?" (1993)

 

1993 november 23-án jelent meg a zenekar sorrendben ötödik stúdióalbuma. A címet egy korábbi kajacsata ihlette, mely során Axl Rose egy tál spagettit vágott Steven Adlerhez. Az albumon a 70’-es, 80’-as évek punk, és glam rock slágereit dolgozták fel saját stílusukban. A lemez érdekessége, hogy az egyetlen lemez, melyen Gilby Clarke közreműködött, mint ritmusgitáros. A korong ugyan a Billboard 200 negyedik helyén nyitott, Ausztráliában viszont az első helyet is megszerezte, és csupán közel kétszázezer darabot sikerült értékesíteniük az első héten. Ez a szám a korábbi albumeladásaikhoz képest elég gyér.

A Rolling Stones szerint is ez a leggyengébb Guns N’ Roses album. Három kislemezes dal látott napvilágot az albumról; Az Ain’t if Fun (eredeti előadó: The Dead Boys), Since I Don’t Have You (eredeti előadó: The Skyliners), és a Hair Of The Dog (eredetileg a Nahareth együttes dala). Az album dalai közül csak a Since I Don’t Have You-hoz készült videoklip, melynek forgatásán Rose megismerte Jennifer Driver aktmodellt (Ő alakította a kisfilmben Rose barátnőjét), akivel később a való életben is egy párt alkottak, bár Axl ezt a kapcsolatát végig védte a nyilvánosság előtt.


A Guns N' Roses legendás felállásának megszűnése

 

A "Spaghetti Incident?" után egyre jobban kiéleződött a tagok között i ellentét, mely már egyes források szerint a gigászi Use Your Illusion Tour-on is kibontakozni látszott. Duff, és Slash alkohol -, és drogproblémái egyre súlyosbodni látszottak, lassan, de biztosan szétbomlott a nagysikerű formáció. 1994-ben Gilby Clarke-ot kirúgta Axl a Guns-ból, 1996-ban Slash hagyta el a zenekart, 1997-ben pedig Matt Sorum, és Duff McKagan is kilépett a bandából.

 

Szólókarrier

 

McKagan a Guns N' Roses-ban töltött évei alatt nekilátott első szólóalbuma, a Believe In Me munkálatainak, mely 1993 szeptember 28-án került kiadásra a Geffen Records kötelékében. Az album produceri munkáit is Duff látta el, illetve Jim Mitchell. A korongon olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Lenny Kravitz, vagy Sebastian Bach, Jeff Beck, Dave "The Snake" Sabo illetve a Guns-os zenészkollégái, Gilby Clarke, Matt Sorum, Dizzy Reed és Slash.

Duff 1999-ben látott hozzá második szólóalbuma munkálatainak, ám ez a korong nem került kiadásra. Ennek az albumnak Beautiful Disease lett volna a címe.

 

Egyéb projektek

 

Duff nem csupán a Guns N' Roses-ban alkotott munkásságától híres, hanem több együttesnek is tagja volt azóta. Első nagyobb projektje a Duff McKagan's Loaded volt, melyet 1999-ben alapítottak. McKagan nem csupán a ritmusgitáros szerepét töltötte be, hanem Ő énekelt is. A zenekar első albuma 2001 júliusában jelent meg Dark Days címmel. Európában majdnem egy év különbséggel került a boltok polcaira a korong. 2008 februárjában újra kiadták az USA-ban. Az albumra felkerült a Seattle Head című dal is, melyet McKagan még a kiadatlan Beautiful Disease albumára írt. A dalhoz videoklipp is készült.

2008 júniusában kezdtek el dolgozni az új albumon, végül 2009 március 30-án a boltok polcaira került az új Loaded album, a Sick. Az albumról két dalhoz is készült klipp. A "No More", és a "Flatline" dalokhoz.

2009 júliusában Duff bejelentette a Loaded túrnéján hogy új albumon dolgoznak, ugyanis rengeteg jó ötlete, és riff-je lett. 2010-ben neki is láttak az album felvételeinek, melyet végül 2011 szeptember 19-én vehettek kezükbe a rajongók, mely a The Taking címet kapta. A U. S. Billboard Top Heatseekers listáján 12. lett. Az album dalai közül egyedül a "Dead Skin"-hez készült videoklipp.

Velvet Revolver (2004)

A bandához még a Loadedes évei alatt csatlakozott. Az együttesben korábbi, - a Guns N' Roses-ból- ismeretes zenésztársai is zenéltek,Slash és Matt Sorum,valamint Scott Weiland lett a banda énekese. Az együttes első albuma 2004-ben látott napvilágot Conraband címen. Kitörő sikere lett, hisz első lett az USA-ban, és Kanadában, Németországban pedig hetedikként szerepelt a slágerlistákon. Javarészt a kritikusok is pozitív kritikákkal illették a lemezt, ami az Egyesült Államokban, és Kanadában kétszeres platinalemez lett.

Második albumuk, a Libertad 2007 július 1.-ején került a boltok polcaira. Sajnos az előző album sikereit nem sikerült megismételniük. A Billboard 200-on csak az ötödik helyet sikerült megszerezniük, Svédországban viszont a harmadik helyig jutott a slágerlistákon. Kanadában aranylemez lett a második, és egyben utolsó VR korong, mely az album legjobb minősítése. A kritikusok tetszését viszont elnyerte az anyag.


2012-től jelenleg is a Walking Papers együttesben zenél, debütáló albumuk 2013 augusztus 16.-án jelent meg, melynek címe azonos az együttes nevével.

 

MAGÁNÉLET

 

Miután Duff Los Angelesbe költözött, egy Katerina nevű Magyar nővel élt komoly kapcsolatban. A 80'-as évek vége felé szakítottak. Ezután basszusgitárosunk Mandy Brixx-szel, a Lame Frames együttes énekesnőjével élt együtt, 1988 május 28.-án pedig feleségül vette. Tiszavirág életű házasságuk 1990 áprilisában ért véget. Majd 1992-ben újraházasodott Linda Johnson-nal.

1995 szeptemberében elváltak útjaik. 1999 Augusztus 28.-án vette feleségül Susan Holmes egykori topmodellt, aki jelenleg tervezőként tevékenykedik. Kapcsolatuk azóta is töretlen. Két gyermekük született; Grace (1997. augusztus 27.), és Mae Marie (2000. július 16.)

 

ÍRÓI PÁLYAFUTÁSA

 

Duff Mckagan eddig két könyvet adott ki. Az Its so easy- and other lies cimű New York Times bestseller életrajzi könyve 2012-ben jelent meg,mig a How to be a men-and other illusions nevű életvezetési tanácsadással foglalkozó könyve 2015 májusában. 
Emelett publikál a playboy.com-nak Duffonomics néven,valamint rovatvezetője a seattleweekly.com-nak  is.


ÉRDEKESSÉGEK

 

Gitárjai karrierje során: Fender 85' jazz bass special; Gibson les paul bass; Fender Aerodyne; Duisenberg A440, Gibson les paul, Fender telecaster.

1994-ben kialakult nála egy súlyos hasnyálmirigy-gyulladás, mely a túlzott mértékű drog-, és alkoholfogyasztás következményének volt betudható. Betegsége súlyosabb méreteket öltött, és megrepedt a hasnyálmirigye, mely következtében az emésztőenzimek a testébe áramlottak, mely harmadfokú égési sérülést eredményezett. Az eset közben éppen otthonában tartózkodott, de szerencsére tudta éresíteni egy barátját, aki azonnal egy közeli korházba szállította. Az orvosok megmentették, de meghagyták neki, ha nem áll le az italról, hónapjai vannak csak hátra. Az intelem hatására Duff elhatározta, hogy felhagy a kemény alkoholizmussal.

• 2007-ben a Fender egy nemes gesztussal honorálta Duff lojalitását a márkához. A márka egy saját basszusgitárral lepte meg a zenészt, melyet Fender Duff McKagan Signatured Precision Bass-nak hívnak.

• 2010-ben tiszavirág életű együttműküdése volt a Jane's Addiction zenekarral. Dalokat írtak együtt, zenélgettek, ám Duff még ez év szeptemberében távozott a zenekarból szakmai nézeteltérésekre hivatkozva.

• Egyike volt az utolsó személyeknek, akik még élve látták a Nirvana frontemberét, Kurt Cobain-t. Április elsején egy repülőjáraton utaztak Los Angeles-ből Seattle-be. Duff később elmesélte, hogy Cobain meglepően barátságosan viselkedett vele annak dacára, hogy a két együttes között nem éppen volt baráti a viszony egyébként.

• Színészként is kipróbálta már magát. Olyan produkciókban tűnt fel mellékszereplőként, mint a Sliders, vagy a Holtbiztos Tipp.

 VIDEOKLIPEK A GUNS N' ROSES-SZAL

 

1987: It's So Easy

1987: Welcome to the Jungle

1987: Sweet Child o' Mine

1988: Paradise City

1989: Patience

1991: You Could Be Mine

1991: Don't Cry (original version)

1991: Live and Let Die

1992: November Rain

1992: Knockin' on Heaven's Door

1992: Yesterdays

1992: Garden of Eden

1993: The Garden

1993: Dead Horse

1993: Civil War

1994: Estranged

1994: Since I Don't Have You

 

A LOADED-DEL

 

2002: Seattlehead

2008: No More

2009: Flatline

2011: Dead Skin

 

A VELVET REVOLVER-REL

 

2003: Set Me Free

2003: Slither

2004: Fall to Pieces

2004: Dirty Little Thing

2005: Come On Come In

2007: She Builds Quick Machines

2007: The Last Fight

2008: Get  Out The Door

 

A WALKING PAPERS-SZEL

 

2013: The Whole World's Watching

 

FILMES SZEREPEI

 

1988: The Dead Pool / Holtbiztos tipp ... Zenész

1997: Sliders (TV sorozat - 1 epizód) ... Harker

2011: Rock Fantasy Champ (TV sorozat - 4 epizód) ... Counselor

2013: The Postal Service Auditions (rövidfilm) ... Ismeretlen szerep

GUNS N' ROSES


Appetite for Destruction (1987)

1. "Welcome to the Jungle" 4:34
2. "It's So Easy" 3:23
3. "Nightrain" 4:29
4. "Out ta Get Me" 4:25
5. "Mr. Brownstone" 3:49
6. "Paradise City" 6:46
7. "My Michelle" 3:40
8. "Think About You" 3:52
9. "Sweet Child o' Mine" 5:55
10. "You're Crazy" 3:17
11. "Anything Goes" 3:26
12. "Rocket Queen" 6:13GN'R Lies (1988)

1. "Reckless Life" 3:20
2. "Nice Boys" (Rose Tattoo cover) 3:03
3. "Move to the City" 3:42
4. "Mama Kin" (Aerosmith cover) 3:57
5. "Patience" 5:56
6. "Used to Love Her" 3:13
7. "You're Crazy" 4:10
8. "One in a Million" 6:10


Use Your Illusion I. (1991)

1. "Right Next Door to Hell" 3:02
2. "Dust N' Bones" S4:58
3. "Live and Let Die" (Paul McCartney & Wings cover) 3:04
4. "Don't Cry" (original version) 4:44
5. "Perfect Crime" 2:24
6. "You Ain't the First" 2:36
7. "Bad Obsession" 5:28
8. "Back Off Bitch" 5:04
9. "Double Talkin' Jive" 3:24
10. "November Rain" 8:57
11. "The Garden" (featuring Alice Cooper & Shannon Hoon) 5:22
12. "Garden of Eden" 2:42
13. "Don't Damn Me" 5:19
14. "Bad Apples" 4:28
15. "Dead Horse" 4:18
16. "Coma" 10:13


Use Your Ilusion II. (1991)

1. "Civil War" 7:42
2. "14 Years" 4:23
3. "Yesterdays" 3:14
4. "Knockin' on Heaven's Door" (Bob Dylan cover) 5:36
5. "Get in the Ring" 5:42
6. "Shotgun Blues" 3:23
7. "Breakdown" 7:04
8. "Pretty Tied Up" 4:48
9. "Locomotive" 8:42
10. "So Fine" 4:08
11. "Estranged" 9:23
12. "You Could Be Mine" 5:43
13. "Don't Cry" (Alternate lyrics) 4:45
14. "My World" 1:24


"The Spaghetti Incident?" (1993)

1. "Since I Don't Have You" (The Skyliners) 4:20
2. "New Rose" (The Damned) 2:38
3. "Down on the Farm" (U.K. Subs) 3:29
4. "Human Being" (New York Dolls) 6:48
5. "Raw Power" (The Stooges) 3:12
6. "Ain't It Fun" (featuring Michael Monroe) (Rocket from the Tombs, Dead Boys) 5:06
7. "Buick Mackane (Big Dumb Sex)" (T. Rex, Soundgarden) 2:40
8. "Hair of the Dog" (Nazareth) 3:55
9. "Attitude" (Misfits) 1:27
10. "Black Leather" (The Professionals) 4:09
11. "You Can't Put Your Arms Around a Memory" (Johnny Thunders) 3:35
12. "I Don't Care About You" (Fear) 2:07
13. "Look at Your Game, Girl" (Hidden track starting at 2:17 in "I Don't Care About You") (Charle
s Manson) 2:34

 

Kislemezek:

1987: "It's So Easy"

1987: "Welcome to the Jungle"

1988: "Sweet Child o' Mine"

1988: "Paradise City"

1989: "Patience"

1989: "Nightrain"

1991: "You Could Be Mine"

1991: "Don't Cry"

1991: "Live and Let Die"

1992: "November Rain"

1992: "Knockin' on Heaven's Door"

1992: "Yesterdays"

1993: "Civil War"

1993: "Ain't It Fun"

1993: "Hair of the Dog"

1994: "Estranged"

1994: "Since I Don't Have You"

1994: "Sympathy for the Devil"

 

VELVET REVOLVER

 

Contraband (2004)

1. "Sucker Train Blues" 4:27
2. "Do It for the Kids" 3:55
3. "Big Machine" 4:25
4. "Illegal i Song" 4:17
5. "Spectacle" 3:41
6. "Fall to Pieces" 4:30
7. "Headspace" 3:42
8. "Superhuman" 4:15
9. "Set Me Free" 4:07
10. "You Got No Right" 5:35
11. "Slither" 4:08
12. "Dirty Little Thing" 3:57
13. "Loving the Alien" 5:48


Libertad (2007)

1. "Let It Roll" 2:32
2. "She Mine" 3:24
3. "Get Out the Door" 3:14
4. "She Builds Quick Machines" 4:03
5. "The Last Fight" 4:03
6. "Pills, Demons & Etc." 2:54
7. "American Man" 3:56
8. "Mary Mary" 4:33
9. "Just Sixteen" 3:58
10. "Can't Get It Out of My Head" 3:57
11. "For a Brother" 3:26
12. "Spay" 3:06
13. "Gravedancer" (contains hidden track "Don't Drop That Dime" from 4:40) 8:42

 

Kislemezek:

2003: "Set Me Free"
2004: "Slither"
2004: "Fall to Pieces"
2005: "Dirty Little Thing"
2005: "Come On, Come In"
2007: "She Builds Quick Machines"
2007: "The Last Fight"
2008: "Get Out the Door"

 

WALKING PAPERS

 

Walking Papers (2013)

1. Independence Day 5:09
2. A Place Like This 4:29
3. Capital T 4:54
4. I'll Stick Around 4:42
5. Two Tickets and a Room 5:05
6. The Butcher 2:51
7. Leave Me In the Dark 4:17
8. Red Envelopes 3:39
9. Your Secret's Safe With Me 4:14
10. The Whole World's Watching 3:49
11. Already Dead 3:59

 

SZÓLÓ KARRIER

 

Believe In Me (1993)


"Believe in Me" (featuring Slash) – 3:23
"I Love You" – 4:14
"Man in the Meadow" – 4:50
"(F@*ked Up) Beyond Belief" (featuring Jeff Beck and Matt Sorum) – 3:29
"Could It Be U" (featuring Dizzy Reed) – 3:04
"Just Not There" (featuring Slash) – 3:34
"Punk Rock Song" – 1:37
"The Majority" (featuring Lenny Kravitz) – 3:10
"10 Years" (featuring Gilby Clarke) – 4:29
"Swamp Song" (featuring Jeff Beck) – 3:04
"Trouble" (featuring Sebastian Bach and Dave "The Snake" Sabo) – 3:12
"F@*k You" – 3:24
"Lonely Tonite" – 3:03

Utolsó frissítés: 2018.04.16. 13:01 Phannie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace

#Teszt! Melyik görög isten vagy?

#Teszt! Melyik görög isten vagy?

Ki mondta, hogy a történelem nem szórakoztató?