Starity

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks Elizabeth Banks nemzetisége 1152. 526rajongó 23vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Elizabeth Maresal Mitchell
 • Születési idő
 • 1974. február 10.
 • Születési hely
 • Pittsfield, Massachusetts, USA
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Max Handelman
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Elizabeth Banks életrajza

ÉLETE ÉS KEZDETEK:
Elizabeth Irene Mitchell néven látta meg a napvilágot 1974.február 10.-én Pittsfield, Massachusettsben Ann (született Wallace) és Mark P. Mitchell legidősebb gyermekeként és nőtt fel a Brown Streeten. Édesapja vietnámi veterán és gyári munkásként dolgozott a General Electricben,édesanyja pedig egy bankban dolgozott. Nagyon szereti a sportokat, gyerek korában baseballozott és lovagolt is versenyszerűen bár ennek a karrierjének hamar véget vetett egy csúnya lábtörés a Little League baseball versenyen. Ezután kezdett érdeklődni a színészet iránt,amikor is be le kezdett a színjátszásba. 1992-ben a Pittsfield High Schoolban végzett és a Massachusetts Junior Classical League tagja is volt. A Pennsylvaniai Egyetemre járt ,ahol a Delta Delta Delta Sorority ház tagja volt. Az egyetemet „magna cum laude” azaz jeles diplomával végezte el 1996-ban. Ezután se fejezte be tanulmányait hiszen a san franciscói American Conservatory Theaterbe is járt,ahol MFA diplomát szerzett.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KARRIER:
Karrierje kezdetén név változtatás mellett döntött a félreértések elkerülése gyanánt hiszen az Elizabeth Mitchell név alatt már futott egy másik színésznő így lett Banks a vezeték neve. New Yorkba utazott meghallgatásokra ,ahol be is válogatták a Santa Barbara szereplői közé,de a szerepet mégsem fogadta el mivel az ütközött volna tanulmányaival és inkább annak befejezése mellett döntött. 1998-ban a Surrender Dorothy c. romantikus drámában debütált,mint Elizabeth Casey. A kritikusok vegyes kritikával illették a filmet. 1999-ben kisebb szerepeket sikerült bezsebelnie a Harmadik műszak c. sorozatban,mint Elaine Elchisak a Patterns epizódban, az All My Children c. sorozatban pedig Rosalieként volt látható a képernyőn és még a Uninvited c. drámában is szerepelt Lady Reporterként. A 2000-es években is csak kisebb szerepeket sikerült bezsebelnie a Szex és New York c. sorozatban és a Shaft c. filmben. Ezt követően 2001-ben a Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron c. vígjátékban játszott,az Ordinary Sinner c. romantikus dráma női főszereplőjeként is láthatta a nagy közönség és a Különleges ügyosztály Sacrifice nevű epizódjában is kapott szerepet. A 2002-es Pókemberben Betty Brantként kapott kisebb szerepet és még ebben az évben láthattuk szerepelni a Hullámhegy c. romantikus vígjátékban,mint Debi,ahol Bruce Greenwood és Madonna oldalán játszhatott. A Nyomtalanul c. sorozat Snatch Back részében is látható volt,mint Clarissa. A Kapj el, ha tudsz c. filmben,mint Lucy és a Stella Shorts videóban kisebb szerepet kapott.

2003-ban a Vágta c. filmben folytatta karrierjét, ahol Marcela Howard karakterét öltötte magára majd a The Trade c. drámában megkapta a főszerepet Sioux Sever karakterével.2004-ben szintén láthattuk a Pókember második felvonásában,amelyben ugyanúgy Betty Brant formálta meg és az Érzékiség c. dráma komédiában Sarahként láthatta a nagy közönség.2005-ben A 40 éves szűz c. vígjátéknak köszönhetően még többen ismerték meg a nevét. A filmben együtt szerelhetett Steve Carell-el, Seth Rogen-el és Paul Rudd-al. A 2005-ös amerikai vígjáték, melynek forgatókönyvírója, producere és rendezője Judd Apatow volt kedvezően fogadtatásban részesült és a jegyeladások tekintetében is sikert aratott. A nyitó héten első helyezést ért el, 21 422 815 dolláros bevétellel és összbevételt számítva a film az USA-ban a 19., világszerte a 25. helyezést ért el. A 2005-ös évben még kisebb szerepet kapott a Keresztutak c. romantikus drámában,mint Isabel. A három nővér c. drámámban megkapta a három főszereplőnő közül Nancy Pecket szerepét, a Lepattanó - Rabiga előtt c. romantikus komédiában Caroline Swann karakterét formálta meg. Még szintén ebben az évben a Füves Daltry c. vígjátékban zsebelte be a főszerepet,mint May. A 2005 augusztusában megrendezett Williamstown Színházi Fesztiválon is színészkedhetett a nagy közönségnek olyan darabokban,mint Bus Stop ,ahol Cheriet formálta meg.

2006-ban két film szerepet kapott : A Slither - Féltél már nevetve? c. horror vígjátékban Starla Grantként mutatta meg tehetségét,olyan színészek mellett ,mint Don Thompson,Nathan Fillion,Gregg Henry és Xantha Radley. A Legyőzhetetlen c. sport drámában Mark Wahlberg szerelmét játszhatta el. Később jelölték őket a „Legjobb csók” kategóriában a MTV Movie Awardson. 2007-ben természetesen több film szerepben is látható volt többek között a Pókember harmadik részében szintén Miss Brantot alakíthatta, Ne hagyd magad, Bill! c. vígjáték egyik női főszerepét játszotta Jessica Alba, Aaron Eckhart és Logan Lerman oldalán. A népszerű karácsonyi vígjátékban , aTélbratyóban kisebb szerepet sikerült kapnia Vince Vaughn és Paul Giamatti oldalán. 2008-ban is több filmes és sorozatos projektben rész vett: A Komancsok holdja c. mini-sorozatban három epizódon át játszotta Maggie-t. A Mindenképpen talán romantikus vígjátékban Emily karakterét kelltette életre. A filmben olyan színészek mellett volt látható,mint Ryan Reynolds,Abigail Breslin,Rachel Weisz,Isla Fisher. Az üresfejű családi vígjátékban Eddie Murphy oldalán játszotta a női főszereplőt, Gina Morrisont. A Wainy Days sorozat három epizódjában szerepelhetett majd a Míg élünk, szeretünk c. romantikus drámában mutathatta meg tehetségét.

A Zack és Miri pornót forgat c. romantikus vígjátékban főszerepet tudhatott magáénak Seth Rogen mellett. A film a 24 millió dolláros költségvetésből 41 millió dollárt hozott vissza. A történet két volt gimnazista osztálytárs Zachary és Miriam barátságáról szól, amelyből szerelem lesz, amikor reménytelen anyagi helyzetükből egy pornófilm készítésével próbálnak kikecmeregni. Ezután a W. című életrajzi filmben Laura Busht kelltette életre,amely George W. Bush életét dolgozza fel. A komolyabb hangvételű film után egy újabb vígjátékban parádézhatott,amely nem volt más,mint a Példátlan példaképek. A filmben partnerei voltak Seann William Scott,
Paul Rudd és Christopher Mintz-Plasse. Az Amerikai fater c. sorozat három epizódjában is feltűnt,mint Lisa Silver / Becky Arangino kettős szerepében. 2009-ben a Hívatlan vendég c. horror dráma Racheleként volt látható. A film a 2003-ban készült dél-koreai horrorfilm, A Tale of Two Sisters feldolgozása lett és olyan színészek voltak a társai benne,mint Emily Browning,Arielle Kebbel,David Strathairn. A Dokik c. amerikai szituációs komédia-sorozatban Dr. Kim Briggs karakterét 16 epizódon ét kelltette életre 2006-2009 között. A Big Breaks c. rövidfilmben Starlet karakterét formálta meg.

2010-ben hatalmas megtiszteltetés érte hiszen A stúdió című sorozatnak köszönhetően kétszer is jelölték Emmy-díjra alakításáért. A sorozatban 15 epizód át játszotta Avery Jessup karakterét. Emellett szerepelt a A következő három nap c. nyomozós drámában Russell Crowe mellett szerepelhetett főszerepben,mint Lara Brennan. A film forgatását 2009 októberében kezdték meg Pittsburgh-ben (Pennsylvania).A filmezés 2009. december 12-én fejeződött be. 2009. december 14-én a Pittsburgh Post-Gazette-en megjelent a hír, hogy a filmezés 52 nap munka után befejeződött. Eredetileg 2011-ben jelent volna meg, de 2010 márciusában az ausztrál médiacég, a Village Roadshow 2010 novemberére időzítette a megjelenést Ausztráliában. Az Egyesült Államokban pedig 2010. november 19-én jelent meg a mozikban. A film vegyes kritikákat zsebelt be. A lökött tesó c. vígjáték filmben szerepét játszhatta el olyan sztárok mellett ,mint Paul Rudd, Adam Scott és Peter Hermann. A Just a Little Heart Attack c. három perces videóban is feltűnt. 2012-ben újabb nagyszabású és népszerű produkcióban láthatta a nagy közönség ,amely nem volt más.,mint Az éhezők viadala,melyet Suzanne Collins nagy sikerű regénye alapján készítettek. 2012 márciusában került bemutatásra és a film itthon és külföldön is óriási sikert aratott, már az első hétvégén az egyik legnagyobb bevételt hozta a filmtörténelemben. Az színész gárdában meghozta az ismertségét és majdnem az egész világ megismerte,mint Effie Trinket,akihez az egyik legismertebb idézet tartozik : Boldog Viadalt, és sose hagyjon el benneteket a remény!

De nem az Éhezők Viadala volt az egyetlen nagy dobása hiszen a nagysikerű Tökéletes hang c. filmbe n is megkapta Gail, az egyik műsorvezető szerepét. A Borotvaélen c. akcióban is láthatták a rajongók ,mint Lydia Mercer,amelyben Génesis Rodríguez és Sam Worthington mellett szerepelt. A Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap c. csajos vígjátékban egyik női főszerepet kapta meg szintén olyan híres színészek között,mint Cameron Diaz,Jennifer Lopez, Anna Kendrick és Chace Crawford. A Hétköznapi emberek c. drámában Chris Pine volt a partnere. Ezek mellett még szinkronizált a Family Guy és Robot Chicken egy-egy epizódjaiban. 2013-ban játszhatott a Movie 43-ban,ahol Amy szerepében tűnt fel. Ebben megjelent a nagysikerű a Az éhezők viadala: Futótűz is,amely 864,6 millió dollárt hozott. A 2014-es évben se unatkozott hiszen a Másnaposok szerencséje című filmben is játszhatott, ahol Meghan Miles karakterét öltötte magára. Újabb szinkronszerepeket is kapott A Lego-kalandban, ahol Vadócnak adta a hangját és a Phineas és Ferb egyik epizódjában is halható volt hangja.Az Every Secret Thing c. drámában főszerepben alakíthatta a dedektív Nancy Porter karakterét. Emellett Szeretet és köszönet c. életrajzi rövidfilmje is megjelent és a nagy sikerű Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részében újra betöltötte Effie Trinket szerepét. A film világszerte, 275 millió $-ral indított a nyitóhétvégén.
2015-ben feltűnt a Magic Mike XXL-ben és a Tökéletes hang folytatásában is szerepet kapott a rajongók legnagyobb örömére sőt rendezőként is debütálhatótt, a forgatókönyv pedig ezúttal is Kay Cannon és Mickey Rapkin keze munkáját dicsérte. Szerepelhetett a Wet Hot American Summer: First Day of Camp c. sorozat 6 epizódjában,mint Lindsay és a The Muppets-ban is feltűnt,amelyben saját magát alakította.
Természetesen Az éhezők viadala: A kiválasztott befejező része is megjelent,amely egy egész korszak lezárását jelentette. A három perces Uber for Jen c. rövid film szereplője is volt és szinkronizált a Lego Dimensionsban. A Holdfényváros c. sorozat szereplője volt 10 epizódon át Pizzaz Miller szerepében. A 2016- os évben a The LEGO Movie 4D: A New Adventureben szintén szinkronizált majd 2017-ben a Wet Hot American Summer: 10 Years Laterben és a Félig üres egyik epizódjában is feltűnt. Az Asteroids! rövidfilmben Cheez karakterét formálta meg. A Modern családban betöltött szerepében is ekkor láthattuk legutójára,mint Sal. A teljesen új Power Rangers feldolgozásban teljesen új oldaláról láthattuk,hiszen a fő gonoszt,Rita Repulsa szerepét kapta meg a feltörekvő színész palánták mellett. A Tökéletes hang harmadik felvonásában szintén látható lesz a 2017-es évben. 2018-ban pedig a The Happytime Murders c. filmben,a Untitled James Gunn/H Collective Project horrorban tűnik fel és a 2019-ben megjelenő A Lego-kaland 2 -ben fogja  Wyldstyle-nak kölcsönzi a hangját. Készülőben van Signal HIll c. drámája,amelynek még nincs megjelenési dátuma . A filmben Jamie Foxx és Anthony Mackie mellett szerepel.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAGÁNÉLETE:
Férje a sportriporter és producer Max Handelman,akit 1992-ben ismert meg főiskolás évei alatt és 2003-ban házasodtak össze. 2011. március 30.-án született meg első gyermeke, Felix Handelman néven. Második gyermekét pedig 2012. november 14.-én hozta világra,aki a Magnus Mitchell Handelman nevet viseli.Szintén férjének köszönhetően átvette a zsidó vallást. 2016-ban nagyban támogatta Hillary Clintont az elnökválasztási kampányban.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AUTOGRAM CÍME: 

Elizabeth Banks
Untitled Entertainment
350 S. Beverly Dr.
Suite 200
Beverly Hills, CA 90212
USA

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KÖZZÖSÉGI OLDALAI:

Hivatalos oldala: http://elizabethbanks.com/
Facebook: https://www.facebook.com/elizabethbanksitsreallyme/
Twitter: https://twitter.com/elizabethbanks
Instagram: https://www.instagram.com/elizabethbanks/
YouTube: https://www.youtube.com/user/ElizabethBanks
Pinterest : https://hu.pinterest.com/bankse/

írta: Carries

????? Signal HIll (pre-production)
Mary Neiswender

2019 A Lego-kaland 2 (filming)
Wyldstyle (voice)

2018 Untitled James Gunn/H Collective Project (post-production)

2018 The Happytime Murders (post-production)
Jenny 

2017 Félig üres (TV Series)
Elizabeth Banks 

2017 Tökéletes hang 3 (post-production)
Gail

2017 Power Rangers
Rita Repulsa

2009-2017 Modern család (TV Series)
Sal

2017 Asteroids! (Short)
Cheez

2017 Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV Series)
Lindsay

2016 Celebrity Conversations (TV Series)

2016 The LEGO Movie 4D: A New Adventure (Short)
Wyldstyle (voice)

2015 Holdfényváros (TV Series)
Pizzaz Miller

2015 Uber for Jen (Short)
Jen

2015 Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész
Effie Trinket

2015 Lego Dimensions (Video Game)
Wyldstyle (voice)

2015 The Muppets. (TV Series)
Elizabeth Banks

2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV Series)
Lindsay

2015 Magic Mike XXL
Paris

2015 Tökéletes hang 2
Gail

2015 Resident Advisors (TV Series)
Doctor

2014 Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész
Effie Trinket

2014 Szeretet és köszönet
Melinda Ledbetter

2014 Másnaposok szerencséje
Meghan

2014 Every Secret Thing
Detective Nancy Porter

2014 A Lego-kaland
Wyldstyle / Lucy (voice)

2014 Phineas és Ferb (TV Series)
Grulinda

2014 Little Accidents
Diana Doyle

2013 Face in the Crowd (Short)
Face

2013 Timms Valley (TV Movie)
Beth Billings-Timms

2013 Az éhezők viadala: Futótűz
Effie Trinket

2013 Movie 43: Botrányfilm
Amy (segment "Beezel")

2012 Robot Chicken (TV Series)
Mrs. Claus / Shana 'Scarlett' O'Hara

2012Family Guy (TV Series)
Pam Fishman

2012 Tökéletes hang
Gail

2012 Hétköznapi emberek
Frankie

2010-2012 A stúdió (TV Series)
Avery Jessup

2012 Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap
Wendy

2012Az éhezők viadala
Effie Trinket

2012Borotvaélen
Lydia Mercer

2011 Just a Little Heart Attack (Short)
Woman

2011 A lökött tesó
Miranda

2011 The Details
Nealy Lang

2010 A következő három nap
Lara Brennan

2009 Big Breaks (Short)
Starlet

2006-2009 Dokik (TV Series)
Dr. Kim Briggs

2009 Hívatlan vendég
Rachel

2007-2008 Amerikai fater (TV Series)
Lisa Silver / Becky Arangino

2008 Példátlan példaképek
Beth

2008 /IW.
Laura Bush

2008 Zack és Miri pornót forgat
Miri

2008 Míg élünk, szeretünk
Alex Malone

2007-2008 Wainy Days (TV Series)
Shelly

2008 Az üresfejű
Gina Morrison

2008 Mindenképpen talán
Emily

2008 Komancsok holdja (TV Mini-Series)
Maggie

2007 Télbratyó
Charlene

2007 Ne hagyd magad, Bill!
Jess

2007 Pókember 3.
Miss Brant

2006 Legyőzhetetlen
Janet

2006 Slither - Féltél már nevetve?
Starla Grant

2005 Füves Daltry
May

2005 A 40 éves szűz
Beth

2005 Stella (TV Series)
Tamara

2005 Lepattanó - Rabiga előtt
Caroline Swann

2005 A három nővér
Nancy Pecket

2005 Keresztutak
Isabel

2004 Pókember 2
Miss Brant

2004 Érzékiség
Sarah

2003 Vágta
Marcela Howard

2003 The Trade
Sioux Sever

2002 Stella Shorts 1998-2002 (Video)
Woman at Yoga Class

2002 Kapj el, ha tudsz
Lucy

2002 Nyomtalanul (TV Series)
Clarissa

2002 Hullámhegy
Debi

2002 Pókember
Betty Brant

2001 Különleges ügyosztály (TV Series)
Jaina Jansen

2001 Ordinary Sinner
Rachel

2001 Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron
Lindsay

2000 Shaft
Trey's Friend (as Elizabeth Maresal Mitchell)

2000 Szex és New York (TV Series)
Catherine

1999 Uninvited
Lady Reporter (as Elizabeth Maresal Mitchell)

1999 All My Children (TV Series)
Rosalie

1999 Harmadik műszak (TV Series)
Elaine Elchisak

1998 Surrender Dorothy
Vicki (as Elizabeth Casey)

Utolsó frissítés: 2018.07.22. 17:05 Carries által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace