Starity

Elizabeth Reaser

Elizabeth Reaser Elizabeth Reaser nemzetisége 359. 1733rajongó 58vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 92%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Elizabeth Ann Reaser
 • Becenév
 • Lisa, Lizy, Betty
 • Születési idő
 • 1975. június 15.
 • Születési hely
 • Bloomfield, Michigan, USA
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 159 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Katherine Heigl Ellen Pompeo Robert Pattinson Patrick Dempsey Nikki Reed Justin Chambers Taylor Lautner Kristen Stewart Eric Dane Chandra Wilson Ashley Greene Peter Facinelli Jackson Rathbone Kellan Lutz Rachel Boston Alexandra Breckenridge Tom Everett Scott Michael McMillian

Elizabeth Reaser életrajza

Elizabeth Ann Reaser 1975. június 15-én született Bloomfieldben, Michigan államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Karen Davidson Weidman – aki a háztartást vezette - és Jon Reaser – először ügyvédként, majd éttermi dolgozóként, és végül tanárként dolgozott - három gyermeke közül a középső. Szüleivel és két testvérével Milfordban nevelkedett, Michigan államban. A szülei még időközben elváltak egymástól, és később újraházasodott egy milliárdos üzletemberrel, William Davidsonnal, aki a Detroit Pistons tulajdonosa. Nem sokkal később bekövetkező halála után édesanyja tulajdoni jogot örökölt a csapatból. Elizabeth már gyerekkorától kezdve mindig is színésznő szeretett volna lenni.

Elizabeth az Academy of the Sacred Heart iskolában kezdte meg tanulmányait Bloomfiled Hillsben, később a középiskola befejeztével egy évet töltött az Oakland Universityn, majd ezután 1995-ben átigazolt a Juilliard Schoolan, ahol drámaoktatásban vett részt, s 1999-ig itt tanult, s ebben az évben szerezte meg diplomáját Bachelor of Fine Arts képzésen.

Karrierje

Sorozatbeli szereplései
1998-ban szerepet kapott a Sports Theater with Shaquille O'Neal című sorozatban, ahol egy rész erejéig Molly karakterét alakította. A következő sorozatbeli szereplését 2000-ben kapta meg a Maffiózók című amerikai sorozatban, ahol Stace szerepét kapta meg egy rész erejéig.

2002-ben szerepet kapott az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék című sorozatban, ahol két részben tűnt fel, egyszer 2002-ben, ahol Jillian Slaughter szerepébe bújt, majd később 2006-ben, amikor is Serena Whitfield karakterét játszotta el.

2004-ben feltűnt a Hack - Mindörökké zsaru című sorozatban, mint Elaine Jones. A következő sorozat, amiben feltűnt a The Jury című sorozatban, ahol Rachel Byrnes szerepét kapta meg. Két évvel később,2006-ben szerepet kapott a Saved című amerikai drámasorozat, ahol Wyatt Cole életét dolgozza fel a kórházon belül. A sorozatban Reaser Alice Alden, M.D. orvos szerepét kapta meg. A sorozat 13 részt élt meg, bár a nyitóepizódot több mint 5,1 millióan nézték meg, azonban a TNT mégsem rendelte be a második évadot. Mellékszereplőként feltűnt a Túsztárgyalók című amerikai drámasorozatban, ahol Anya Reed szerepében láthattuk őt feltűnni.

2007-ben szerepet kapott A Grace klinika című amerikai drámasorozatban, ahol Rebecca Pope szerepét alakította. A sorozatban először Jane Doe-ként emlegetik, hiszen egy szerencsétlen kompbaleset áldozatává válik terhesen. Miután beszállítják a Seattle Grace kórházba sorozatos műtéten esik át, hogy megmentsék az ő, illetve a baba életét is. Végül Mark Sloan plasztikai műtét is végrehajt a nőn, ahol új arcot kap: mivel nem emlékszik a nevére, s mivel Alex találta meg, így Alex csak Ava-nak nevezte el, ami a terhes nőnek is nagyon tetszett. Mialatt Ava sérülései gyógyulni kezdet, egyre közelebbi kapcsolatot épített ki Alex Karevvel, aki segített neki mindenben. Dr Derek Shepard megoperálta Ava vérző agyát, s a műtét során döbbenten azt tapasztalta, hogy Ava négy nyelven is tud beszélni – angolul, spanyolul, németül és franciául. A műtét során megpróbálta Derek visszahozni Ava emlékezetét, azonban úgy tűnt, hogy ez nem sikerült. Pár nappal később, mikor Ava felébredt, emlékezett mindenre, amit eddig köd és homály fedett. Azonban Ava megjátszotta mindezt, ugyanis nem akart visszatérni a boldogtalan házasságába Jeff Pope-pel. Amikor Rebecca visszatér terhesen, Izzie kételkedik ebben, hogy talán Rebecca hazudik erről, azonban Alex nem akar neki hinni. Azonban végül Mark és Izzie felfedik, hogy talán mélyebb problémáról van szó, mint egy ál-terhesség, ugyanis Rebecca elfelejtette azt, hogy ő már megszülte a babát majd ezután mellnagyobbító műtétet szeretne. Belátása szerint, az arca nem tud azonosulni testével, és így a mellével szeretné ezt kompenzálni. Azután, miután Rebecca beismerte azt, hogy ő maga vágta fel az ereit, pszichológustól kap segítséget. Alex fedezte fel Rebecca betegségét, hogy személyiségzavarral küzd. Alex először titka Rebecca előtt betegségét, majd mikor elmondja neki, sugallja azt is, hogy jobb lesz neki, ha bevonul egy pszichiáteri intézetbe, ahol megfelelő segítséget kap betegsége ellen. Rebecca könnyezve bevallja Alexnek, hogy ő megpróbált „egy jobb emberré válni” miatta, és csak egy olyan emberré akart válni, akire Aley számíthat mindig, s végül bocsánatot kért Rebecca, hogy nem tudott azzá a személlyé válni.

2008-ban szerepet kapott a Wainy Days című sorozatban, mint Annie, azonban csak egy részben kapott szerepet. Ezenkívül feltűnt még a The Ex List amerikai vígjátéksorozatokban, mint Bella Bloom. A sorozat középpontjából Bella áll, és az ő életét vonultatja fel. Sajnos a Channel 10 csatornán az első két vetítés alkalmával kevés nézettséget hozott, így a sorozatot végül törölték.

2010-ben néhány rész erejéig feltűnt A férjem védelmében című sorozatban, ahol Tamara Tammy Linnata karakterét alakította. Tammy Will Garden ex-barátője. Will még annak idején Tamara testvérével járt, azonban nem sokkal később szakítottak egymással. Tammy és Will egyre közelebb kerültek egymáshoz, mulattak és viccelődtek azzal, hogy nem sokára, elválnak útjaik, azonban kapcsolatuk egyre mélyebb és intenzívebb lett. A dolgok akkor kezdtek komollyá válni, mikor Tammy úgy érezte magát, mint az édesanyja, hiszen Willnek már egyáltlaán nem volt rá ideje. Nem sokkal később Tammy elmondja Harveynek, hogy szeretne más férfiakkal is találkozgatni, s mikor ezt Willnek is elmondja, megbántja őt. Mindketten tisztába lesznek ennek am következményével, hogy nincs értelme tovább húzni a dolgot, és végül szakítanak egymással.

2013-ban Elizabeth feltűnt a Bonnie and Clyde című sorozatban, ahol PJ Lane-t alakította. Rá egy évvel később, 2014-ben szerepet kapott a A törvény nevében című sorozatban, ahol Laurie Spencert alakította.

2015-ben szerepet kapott kér rész erejéig a Mad Men - Reklámőrültek című amerikai drámasorozatban, mint Diana Baur.Egy évvel később mellékszerepet vállalt az Easy című sorozatban, ahol egy rész erejéig alakította Andi karakterét.

2017-ben szerepet vállalt a Law & Order: True Crime minisorozatban, mint Pam Bozanich, illetve a The Haunting of Hill House című sorozatban is szerepet vállalt. 2017-ben egy részben szerepet vállalt Manhunt: Unabomber című sorozatban, ahol Ellie Fitzgerald szerepét kapta meg.

Film szerepei

2001-ben szerepet kapott A hitetlen című amerikai drámafilmben, ahol Miriam szerepét alakította Ryan Gosling és Billy Zane oldalán. A következő film, amiben feltűnt a Kavalkád az élet című film volt, ahol egy fiatal nőt alakított az osztályban. Nem sokkal később, egy év múlva, szintén filmben kapott mellékszerepet, a Célkeresztben című amerikai thriller filmben, ahol Alison Holmes szerepét kapta meg.

2004-ben feltűnt a Mind the Gap című filmben, ahol Malissa Zubach karakterét alakította, aki Észak-Karolinából származott.

2005-ben feltűnt a Maradj! című amerikai pszichológiai drámában, ahol Athena-t alakította. A filmben még olyan híres színészek mellett játszott, mint Naomi Watts, Ewan McGregor és Ryan Gosling. A filmben Athena egy fiatal pincérnő, akibe Sam szerelmes volt. Sam egy meghallgatás során találkozott először Athenával, aki éppen egy darab vagy szerep elnyerésére törekedve Hamletet olvasott. A következő film, amiben feltűnt a Behajóztam az életébe... című drámafilm volt, ahol a fiatal Inge-t alakította. A történet a második világháború alatt játszódik, ahol Inge Altenberg egy norvég árva, nevelő szüleivel Norvégiában találkozott még. A filmben elért eredményéért New Port Beach Film Festivalon díjjal is jutalmazták. Még ezért a filmért jelölték a Independet Spirit Awardson is, legjobb női szereplő kategóriában. A következő film, amivel feltűnt a Kőkemény család című film volt. Ebben a filmben Susannah Stone Trousdale karakterét alakította, a Stone testvérek közül ő volt a legidősebb, otthon tevékenykedő, házimunkát ellátó anya egy gyerekkel, s éppen most terhes második gyermekével. a Filmben olyan híres színészek játszanak még, mint Sarah Jessica Parker és Diane Keaton.

2006-ban szerepet kapott a Hétvégi esküvő című amerikai vígjátékban, ahol Julep szerepét kapta meg. A következő film, amiben feltűnt a Puccini kezdőknek című amerikai romantikus drámafilm volt, ahol Allegra szerepében láthattuk. A történet elején Allegrával szakít a leszbikus barátnője. Nem sokkal később Allegre egy buli alkalmával megismerkedik Philippel, akivel kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Allegre nem sokkal később találkozgatni kezd Philippel, aki miatta végül elhagyja a barátnőjét Grace-t. Grace és Allegra a mozinál összefutnak, ahol a nő elpanaszolja neki, hogy elhagyta őt a barátja. végül Allegra visszatér Samanthához, és soha többé nem fogja látni sem Philipet, sem pedig Grace-t

2007-ben feltűnt a Bíbor violák című filmben, ahol Bernadette-t alakította. A filmben olyan híres színészek mellett játszhatott, mint Selma Blair, Patrick Wilson és Debra Missing.

2008-ban szerepet kapott az Alkonyat című romantikus filmben, ahol Edward Cullen nevelőanyukáját, illetve Carlisle Cullen doktor feleségét alakította. A filmben nem sokat szerepel, először akkor találkozunk vele, mikor Edward bemutatja Bellát a családjának, illetve amikor baseballozik a család a réten.

2009-ben feltűnt az Against the Current című amerikai filmben, ahol Liz Clark karakterét alakította. Még ebben az évben feltűnt az Alkonyat: Újhold című filmben, ahol szintén Esme Cullen karakterét alakította. Egy évvel később pedig feltűnt az Alkonyat: Napfogyatkozás című filmben, ahol szintén Esme Cullen karakterét alakította.

2011-ben szerepet kapott a Rokonlelkek című amerikai romantikus filmben, ahol Charlotte Howe karakterét alakította. A filmben olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Freddie Highmore és Emma Roberts. A film hatalmas nagy sikert aratott a 2011-es Sundance Film Festivalon, ahol az első vetítésére került a sor. A következő film, amiben feltűnt az Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. része volt. Itt sajnos Esme nem igen került megvilágításba, hiszen Bella terhességénél, illetve az esküvő lebonyolításában vett igazán részt, illetve kész lett volna megvédeni Bellát és Reneesmét is a farkasok támadása elől. Feltűnt ezenkívül még a Pszichoszingli című amerikai komédiában, ahol Beth Slade-et alakította. A filmben olyan remek színészek szerepeltek még, mint Charlize Theron és Patrick Wolsin.

2012-ben feltűnt az Így jártam én című filmben, mint Ana. A film a 2012-es Sundance Film Festivalon debütált, és a stáb tagjai között olyanok szerepeltek, mint Elizabeth Olsen, Josh Radnor és Zac Efron., illetve az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. részében is szerepelt, ahol szintén Esme Cullen szerepében tűnt fel.

2015-ben szerepet kapott a One and Two című amerikai drámafilmben, ahol Elizabeth szerepét kapta meg. Még ebben az évben szerepet vállalt a Hello, My Name Is Doris című amerikai filmben. Rá egy évvel később 2016-ban szerepet vállalt a Ouija 2 című horrorfilmben, ahol Alice Zander szerepét kapta meg.

2018-ban szerepet kapott a Nightmare Cinema című filmben, ahol Helent alakította. 

Magánélete
Magánéletéről nem sokat tudni, nincsen családja. Nyilvános információ sincsen arról, hogy lenne férje, aktuális barátja vagy gyermekei.

Érdekességek
- a PETA hivatalos listáján is jegyzett vegetáriánus
- Egyszer feltűnt egy londoni darabban is
- Amikor szerepet kapott a Saved című amerikai drámasorozatban, hogy jobban megismerhesse a kórházi életet, ezért kutatás és tapasztalatgyűjtés céljából kórházakat látogatott meg és több időt is eltöltött ott
- Érdekes, hogy a középiskolai évek alatt rendszeresen dolgozott

Írta: AmyVie

SOROZATOK
The Haunting of Hill House (2018)
Law & Order: True Crime (2017) - Pam Bozanich
Manhunt: Unabomber (2017) - Ellie Fitzgerald  (öt részben szerepelt)
Easy (20162017) - Andi (két részben szerepelt)
Mad Men - Reklámőrültek (2015) - Diana Baur (két részben szerepelt)
A törvény nevében (2014) - Laurie Spencer (egy részben szerepelt)
Bonnie and Clyde (2013) - PJ Lane (két részben szerepelt)
A férjem védelmében (2010-2012) - Tammy Linnata (hét részben szerepelt)
The Ex List (2008-2009) - Bella Bloom (tizenhárom epizódban szerepelt)
Wainy Days (2008) - Annie (egy epizódban szerepelt)
A Grace klinika (2007-2008) - Jane Doe / Ava / Rebecca Pope (18 részben szerepelt)
Túsztárgyalók (2006) - Anya Reed (egy részben szerepelt)
Saved (2006) - Alice Alden, M.D. (tizenhárom epizódban szerepelt)
Esküdt ellenségek: Bűnös szándék (2002-2006) - Jillian Slaughter / Serena Whitfield (két részben szerepelt)
The Jury (2004) - Rachel Byrnes (egy epizódban szerepelt)
Hack - Mindörökké zsaru (2004) - Elaine Jones (egy részben szerepelt)
Maffiózók (2000) – Stace (egy epizódban szerepelt)
Sports Theater with Shaquille O'Neal (1998) - Molly (egy részben szerepelt)

FILMEK
Nightmare Cinema (2018) - Helen
Ouija: A gonosz eredete (2016)
- Alice Zander
Hello, My Name Is Doris (2015)
One and Two (2015) - Elizabeth
Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész (2012)
- Esme Cullen
Így jártam én (2012) - Ana
Pszichoszingli (2011) - Beth Slade
Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész (2011) - Esme Cullen
Rokonlelkek (2011) - Charlotte Howe
Alkonyat: Napfogyatkozás (2010) - Esme Cullen
Alkonyat: Újhold (2009) - Esme Cullen
Against the Current (2009) - Liz Clark
Alkonyat (2008) - Esme Cullen
Bíbor violák (2007) - Bernadette
Puccini kezdőknek (2006) - Allegra
Hétvégi esküvő (2006) - Julep
Kőkemény család (2005) – Susannah Stone Trousdale
Behajóztam az életébe... (2005) - Young Inge
Maradj! (2005) - Athena
Mind the Gap(2004) - Malissa Zubach
Célkeresztben (2002) - Alison Holmes
Kavalkád az élet (2001) - Young Woman in Class
A hitetlen (2001) – Miriam

Utolsó frissítés: 2018.12.09. 14:02 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace