Starity

Emeraude Toubia

Emeraude Toubia Emeraude Toubia nemzetisége 1945. 245rajongó 8vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 96%
  • stílus: 98%
  • szimpátia: 98%

Emeraude Toubia életrajza

KI IS EMERAUDE TOUBIA?

Emeraude Toubia vancouveri születésű, jelenleg Amerikában élő színésznő és modell. Első televíziós megjelenése 1999-ben, a Televisa egyik gyermekprogramjában volt. Ezek után megnyerte a Miss South Texas szépségversenyt. A televízió nézői igazán csak 2015-ban ismerhették meg, amikor megkapta Isabelle Lightwood szerepét a Shadowhunters című sorozatban. 2017. nyarán jelölték a Teen Choice Awards-on a Legjobb színésznőnek fantasy/sci-fi kategóriában.
Fotó: Robby Klein / Comic-Con 2017

KORAI ÉVEK:

Emeraude Toubia 1989. március 01-jén látta meg a napvilágot, a Kanadában elhelyezkedő Vancouverben; Mirta Sonia (születési neve: Solis) (édesapja neve nem publikus) egyedüli lányaként. Nagypapája születése előtt egy nappal életét vesztette, majd nyolc éves korában nagymamája, Kathy is. Sírjuk egy Libanonban található kisvárosban, Deddehben van. Gyermekkorában elköltözött szüleivel a texasi Brownswillebe, ott is nevelkedett. Édesapja ereiben libanoni vér csörgedezik, édesanyja pedig mexikói  Ciudad Victoriában, Mexikóban született, tőle tanulta Emeraude spanyol beszédét –.

Már gyerekként képzett volt a tánc világában: klasszikus balett, flamenco, hastánc, lírai tánc. Középiskolai tanulmányait pedig a Brownswilleben elhelyezkedő Homer Hanna High Schoolon végezte. Tizenöt éves korában ért el jeles eredményeket szépségversenyeken, hiszen ő lett Miss South Texas, Miss Rio Grande Valley America, valamint Miss Bronswille. Első állását 16 évesen kapta meg, egy edzőteremben szolgált fel turmixokat. Az Aquinói Szent Tamás Gimnáziumban is tanult.


A kis Eme egy 1996-os fotón

Első televíziós megjelenése 1999-ben volt, amikor a Televisa gyermekprogramjában, az El Mundo de los Niñosban tűnt fel. 2008-ban az Univison szépségverseny-reality második évadába, a Nuestra Belleza Latinába került be; ahol a versenyzők precizitását, tehetségét vették figyelembe, ezen a versenyen Emeraudet az első udvarhölggyé választották. Azóta szerepel olyan reklámokban és márkákban, mint a Maybelline, a JC Penney, a Sony, a Garnier, illetve az AT & T.

2009-ben a Model Latina második évadába jelentkezett, végül az ötödik helyezész sikerült elérnie. Az azt követő évben a Miss Texas USA szépségversenyen az elődöntőig menetelt. 

2010–2017: EGYRÉSZES SZEREPEK, TATTOOED LOVE & SHADOWHUNTERS:

2010-ben debütált színésznőként az Aurorában. Egy részben tűnt fel. 2011. és 2013. között az NBC Universo zenei és szórakoztató adások műsorvezetője volt, köztük a The Arena, a 18 & Over, és a mun2POP. 2013-ban a Billboard Latin Music Awards társ-műsorvezetője volt. Még ugyanabban az évben szerepelt a Nickelodelon Latin America fiatalokról szóló telenovellájában, a 11-11: En Mi Cuadra nada Cuadraban, méghozzá Elizabeth karakterét keltette életre, szintén egy rész erejéig; az Oscar-díjas Adriana Barrazza mellett.A Dulce Rincónt alakító színésznő egy 2016-os képen

2014-ben a Venevision sorozatában, a Cosita Lindában egy rész erejéig alakította Dulce Rincónt, emellett a Tu Dia Alegre talk-showban is feltűnt. A következő évben, 2015-ben Stephanie Karam szerepében láthattuk Voltea pa'que te enamores című televíziós programban (29 epizódig), a Univision és a Venevision hálózatokon futott. Még 2015-ben kapta meg első és egyben egyetlen filmszerepét, mégpedig a Tattooed Love c. filmben főszerepben, Esmeraldaként.

2015. tavaszán került nyilvánosságra a hír, miszerint Emeraude megkapta Isabelle Ligtwood szerepét a Cassandra Clare könyvsorozata alapján készült The Mortal Intsruments: Shadowhunters c. sc-ifi / fantasy sorozatban. A sorozat első része 2016. január 12-én volt látható, majd 2017. augusztus 15-én került a képernyőkre a második évad fináléja. Az az április végén jelentették be, hogy a 3. évad forgatás alatt, valószínűleg 2018-ra kerül a képernyőkre. Januárjban még feltűnt Prince Royce singlejének kisfilmjében, a Cupla al Corazónban.

2017. júniusában jelentették be, hogy jelölték a Teen Choice Awardszon, Legjobb színésznő (fantasyben / sci-fiben) kategóriában. Szavazni a Twitteren keresztül és a teenchoice.com-on lehetett. Az esemény nagyszabású ceremónia keretében zajlott le, augusztus 13-án, ott a vörös szőnyegen láthattuk. Július végén Maarten de Boer lőtt fotókat a színésznő-modellről, a Harper's Bazaar Arabia júliusi számának. Még 2017. nyarán a San Diego Comic-Conon is jelen volt, Robby Klein készített róla portékat. Augusztusban az Elle Arabia interjúvolta és a magazinban is szerepelt.

MAGÁNÉLET, SZERELEM:

2010-ben a fekete hajú szépség Miamiba költözött, majd 5 év múlva Los Angelesbe. 2011. augusztusában talált rá jelenlegi szerelmére, az énekes Prince Roycera, méghozzá egy társkereső oldalon. 2013-ban egy paparazzi Miamiban kapta őket lencsevégre, kézen fogva. 2016. áprilisában erősítették meg kapcsolatukat. Állítólag 2017. júniusában Prince térdre ereszkedett Emeraude előtt, és rövid időn belül menyasszony lesz.


Prince Royce-szal a TV Novelas USA 2016-os címlapján

Támogatója a Get Schooled non-profit szervezet támogatója. 2016. május 26-án meglátogatta a San Bernardino-i Middle Collage High School iskolát: a diákoknak ez volt a "fő híresség" napjuk. Édesanyja, aki a színésznő-modell szerint egy hősnő, megtanította arra, hogy küzdjön az álmaiért, ne legyen túl szigorú önmagával, és ennél még fontosabb: mindig maradjon természetes. 2017. szeptemberében a mexikói áldozatokért imádkozott Instagram oldalán.

DIVAT:

Élete első táskája egy Louis Vuittones volt. MAC és Givenchy termékeket is használ, illetve NYX rúzst. A természetes szépség híve, szerinte a szépség belülről fakad és egy aranyos mosoly is széppé tud tenni valakit, ha valaki boldog, már belül szép. A 2017. augusztusban adott interjújában elárult pár dolog, leginkább a divatról. Az önbizalom nagyon fontos, valamint az önálló „felkészülés" is, leginkább azoknak a nőknek, akik a legjobbak akarnak lenni. Első emléke a divattal kapcsolatban az, amikor először próbált magassarkút, elmondása szerint csodálatos volt. Emellett az is, amikor pillangós hajcsatok lepték el a haját, ez nagyon népszerű volt a '90-es években. A farmerjait saját maga díszítette. Kedvenc kozmetikai terméke a szem körüli karikákat / táskákat eltávolító dolog, illetve a Nars „sugárzót" is kedveli; a bőre puding-szerű lesz a krémtől. A szép farmerekre nagy szüksége van öltözködésében. Kedvenc megjelenése a 2015-ös Star Wars premieres, ahol egy Oarna ruhát viselt, illetve nagy gyűrűket. Mindenki szeme látta előtt elkezdte keresni a gyűrűjét, mivel az leesett.

SZÁRMAZÁS, ETNIKUM:

Etnikum szerint mexikó és libanoni. Büszke a származására, ezt nyilatkozta:

„Nagyon büszke vagyok a származásomra. Anyukám mexikói, apukám libanoni, én pedig már amerikai vagyok; és azt hiszem ilyen egy igazi amerikai. Ez az egész egy olvasztótégely."

Szerinte hasonló értékeket képvisel a libanoni és a mexikói kultúra, pl. a vendéglátást, az erős családi kapcsolatokat, vagy a többi ember felé nyújtott nyitottságot nézve. Édesapja tanította meg szakmája alapismereteire, arra, hogy mennyire értékes lehet később a kemény munka, illetve hogy ne becsüljünk alá senkit. Nagyon szeret megismerni új kultúrákat, nyelveket, pl. az arab nagyon érdekli. 

Rajongói autogramja

ÉRDEKESSÉGEK:

– Az Árnyvadászok-beli kollégáival esténként a Farkasember nevű játékot játszották.
– Imád vásárolni, talán túlzásba is viszi a shoppingolást.
– Nem egy nagy kávé-rajongó, jobban szereti a teát.
– Instagramján szűrű van.
– Imádja a csokoládét, a szerelmet, a csókot, az életét, Istent és a Twittert.
– Kedvenc előadói Paulina Rubio, Shakira és Whitney Houston. Másodiknak említett-tel barátságot ápol, Ojos así c. dalához egy "Emeraude-klip" is készült.
– Kedvenc ünnepe a Valentin-nap.
– Szereti Ryan Goslingot.
– Imád olvasni.
– Jázmin hercegnő a kedvenc Disney-s mesehőse.
– Nagyon szereti a romantikus zenéket, legfőképpen a spanyol nyelvűeket.
– A Shadowhuntersben bőrből készült ostorral hatja véghez saját mutatványait.
– 2016-ban nettó $1 millió fizetéssel gazdagodott.
– Méretei 35-25-36 inch. 
– Magassága 164 centiméter.
– Rajongóit Emelovereknek hívják ez becenevéből, az Emeből eredt.
A mosoly a legjobb kiegészítő egy nőnek. – Ez a mottója az életben.
– Top 5 uticélja édesapja háza Bronsvilleban, Nagymamája háza Mexikóban, illetve kikapcsolódásként a Bahamák, Verona és a romatikus Párizs.
 Szerinte Brazíliában van a legtöbb Shadowhunters-fan.
– Szereti a Backstreet Boys-t.

ELÉRHETŐSÉGEI:

 Hivatalos weblap: @emeraudetoubia
Instagram: @emeraudetoubia
Twitter: @emeraudetoubia
Facebook: @EmeraudeToubia
IMDb: 3014089

AUTOGRAM CÍME:

Emeraude Toubia
Envision Entertainment
11728 Wilshire Blvd.
Suite B315
Los Angeles, CA 90025
USA 

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:

2017 ... Teen Choice Awards ... Legjobb színésznő (fantasyben / sci-fiben) ... Shadowhunters ... Jelölt


 A Shadowhuntersben Isabelle Sophia Lightwoodként

írta és fordította: simplegirl. (Wikipedia, IMDb, interjúk). Másolása tilos!
képek: simplegirl

2008 ... Nuestra belleza latina
2010 ... Aurora
2013 ... 11-11: En Mi Cuadra nada cuadra ... Elizabeth
2014 ... Cosita Linda ... Dulce Rincón
2015 ... Voltea pa'que te enamores ... Stephanie Karam
2015 ... Tattooed Love ... Esmeralda
2016 ... Shadowhunters ... Isabelle Lightwood

Utolsó frissítés: Ma, 08:09 simplegirl. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace