Starity

Emily Osment

Emily Osment Emily Osment nemzetisége 40. 5242rajongó 621vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 92%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • Emily Jordan Osment
 • Becenév
 • Em, Emz, Emmzy, Panda Queen
 • Születési idő
 • 1992. március 10.
 • Születési hely
 • Los Angeles, Kalifornia, USA
 • Foglalkozás
 • Színésznő, énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 159 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Michael Douglas Kelly Rowan Ashley Tisdale Miley Cyrus Kay Panabaker Cody Linley Jason Earles Mitchel Musso Moises Arias Alan Arkin David Henrie Haley Joel Osment Sarah Bolger Dick Van Dyke

Emily Osment életrajza

Emily Jordan Osment

► KORAI ÉVEK, CSALÁD

Emily Jordan Osment 1992. március 10-én született a napsütötte Kalifornia állambeli angyalok városában, Los Angelesben. Emilyt a szülei római katolikusként nevelték. Magániskolában tanították, ahol sokat sportolt, és nagyon szerette az iskolát, számára fontos a tanulás és a műveltség. Később ezért is döntött az Occidental Főiskola mellett Los Angelesben.

Édesanyja Theresa Osment (leánykori neve Theresa Seifert), aki a John C. Fremont Elementary School-ban angoltanárként dolgozik. Az édesapja Michael Eugene Osment, aki szintén színész. Van egy 4 évvel idősebb tesvére, Haley Joel Osment, aki az apukájához és Emilyhez híven szintén a szórakoztató iparban helyezkedett el, ugyanis ő is színész. Őt a Hatodik érzékben láthattuk, illetve a botrányairól is elhíresült, pedig mikor gyerekként a karrierje csúcspontján járt, mindeki őt jósolta a világ legígéretesebb gyerekszínészének.

Emily gyerekszínészként is ismert, ugyanis korai karrierjét 1998-ban kezdte, amikor az FTD cég reklámjába beválasztották. Innentől számos reklámokban láthattuk, sőt, még a Halálbiztos diagnózisból ismert Dick Van Dyke-kal is szerepelt néhányban. Ezután természetesen nem volt kérdés, hogy a komolyabb színészet mellett döntsön, és filmekben, s sorozatokban szerepeljen, avagy az édesapja, és a testvére nyomdokaiba lépjen.


⇒ EMILY, MINT SZÍNÉSZNŐ ⇐


► SZÍNÉSZI KARRIER – ISMERTTÉ VÁLÁS

A reklámok után rögtön belevágott a közepébe, és a Tinititkok című vígjátékfilmben kapott egy kis szerepet Eugene Levyvel és Linda Hamiltonnal, mint a kis Miranda Aiken. E szerepe után már csak dobálták neki a filmszerepeket. Ebben az évben még két szerepet tudhatott a magáénak: a Hallmark csatorna A tél vége televíziós filmjében Cassie Witting-ként, illetve a Űrbalekok sorozatban Dahlia-ként láthattuk. Az előbbiben oly nagy sikereket ért el, és nagyon tetszett a fiatal Emily által játszott szereplő, hogy máris kapott egy Young Artist Award jelölést.

Az akkori 8 éves kislány 2000-ben az Edwurd Fudwupper Fibbed Big kisfilmben a szinkronhangját kölcsönözte, a Friends/Jóbarátok sorozatban Lelani Mayolanofavich karakterét és az Angyali érintés "With God as My Witness" epizódban Alyssát játszotta. Ennyi szerep mind elég volt a hollywoodi producereknek, hogy belássák ez a fiatal színésznő tud valamit – azaz érdemes komolyabb szerepekre is szerződtetni.

Következőnek 2002-ben a Kémkölykök 2-ben, és 2003-ban a Kémkölykök 3-D - Game Over című gyerekfilmekben láthattuk, ahol Gerti Giggles bőrébe bújt. A lányt a filmben lófarkakkal láthattuk, és ennek külön jelentése van, hiszen ezekkel tud repülni, és le tudja győzni a gazfickókat. A filmnek akkoriban óriási sikere volt, és 197 millió dollár bevételt hozott a készítők asztalára.

2005-ben a Lilo & Stitch 2 - Csillagkapuban, valamint a Karácsony, ami elmaradt animációs mesefilmben kölcsönözte a hangját. Az utóbbiban annyira nem aprózták el, hogy Emily mellett olyan sztárok szinkronizáltak, mint Brenda Song, illetve Dylan és Cole Sprouse, akik akkoriban szintén a Disney-nél dolgoztak.


► HANNAH MONTANA – VILÁGHÍRNÉV MEGSZERZÉSE

2006-ban, mindössze 13 évesen a Disney Channel Hannah Montana sorozatában megkapta Lillian "Lilly" Truscott/Lola Luftnagle szerepét. Ez hozta meg a lánynak a sikert, amivel befutott a többi szereplővel együtt. A sorozatban a főszereplő, Miley Stewart (Miley Cyrus) legjobb barátnőjét alakítja Lillyként, Lolaként pedig Hannah Montana legjobb barátnőjét, illetve Oliver Oken (Mitchel Musso) barátnője a harmadik és a negyedik évadban. Az itt való alakításáért Young Artist-díjra jelölték 2007-ben. A sorozat alatt nagyon jó barátokra tett szert Miley Cyrus, Mitchel Musso, Jason Earles és Moises Arias személyében.

Érdekesség, hogy a 2006-os Hannah Montana ruhakollekció néhány darabját róla mintáztak, és az ő képeivel hirdették, valamint még barbie babát is formáztak róla. 2009-ben a Zack és Cody a fedélzeten cím szintén Disney sorozatban Lillyt/Lolát játszotta Miley Cyrusszal együtt, illetve még olyan alfilmekben/rövidfilmekbe játszotta őt, mint a Wish Gone Amiss, That's So Suite Life of Hannah Montana és a Wizards on Deck with Hannah Montana. Maga a Hannah Montana című sorozat négy évadot élt meg.


► FŐSZEREPEK FILMEKBEN

Részt vett a Disney Channel Játékokon: 2006-ban a zöld csapatot, míg 2007-ben pedig a sárga csapatot erősítette. Ebben a játékban a "The Eliminator" nevet kapta. 2007-ben a Shorty McShorts' Shorts-ban láthattuk két epizódban Kelly bőrébe bújva láthattuk, bár sajnos a sorozatot nem szinkronizálták le magyar nyelvre. R. L. Stine 2007-es A szörny, akit hívtam filmjében Cassie Kellert, avagy egy goth stílusú lányt alakított, akinek szembesülnie kell a mi világunktól eltérő másik világgal - pont a kedvenc napján, Halloween éjszakáján. A filmben a szintén Hannah Montanából ismert Cody Linley oldalán játszott.

2007-ben kapott egy nem színészethez kötődő felkérés, és végül aláírt egy szerződést a Smart Girls Rock országos kampánnyal, ami a New York székhelyű Vanilla Star farmer márka indított útjára. A farmereket, amelyeket Emily reklámozott igazán csajosnak, és kicsit bohókás punk stílusúnak tituláltak.

A Grammy díjátadón egy interjú keretében elárult néhány információt a következő filmjével kapcsolatban, és ez igaznak minősült, hiszen 2008-ban szintén egy főszerepet kapott a Focianyuban Missi Pyle és Dan Cortese mellett. Itt egy olyan 13 éves foci-mániás lányt alakít, aki elvesztette az édesapját, és az anyukájával elhidegült a kapcsolatuk, és ő bármit megtudna tenni, hogy a lánya kedvébe járjon. Érdekesség, hogy ebben a filmben szerepelt Eugene, Emily édesapja, aki Marty szerepét játszotta.

Egy évre rá, 2009-ben az Apurablókban kapja meg Melissa Morris főszerepét. Ebben, a szintén gyerekeknek szóló filmben egy olyan lány bőrébe bújik, akinek az apukája író, és épp a több hónapja tervezgetett kirándulásukon járnak, mikor beugranak egy lepukkant hotelbe a könyvének dedikálására, viszont az őrült rajongói elrabolják a lány apját, s később igazi, bár tökkelütött bűnözők kezébe kerül az apja-lánya páros. A filmben David Henrie, Jason Earles, Moises Arias és az igazi apukája, Eugene Osment (Mr. Walsh) oldalán játszik. Ennek 2009 februárjában volt a premierje. Időközben olyan tinédzsereknek szóló amerikai magazinokban láthatjuk a címlapon, mint a Twist, J-14, Bop, vagy a Popstar.


► KISEBB JELENTŐSÉGŰ-, ILL. SZINKRONSZEREPEK IDŐSZAKA

2009-ben a Hannah Montana: A filmben játszotta Miley Stewart pajtását, Lilly Truscottot. Ahogy a sorozat, ez a film is nagy sikert aratott. Emily/Lilly magyar szinkronhangja a Barátok Köztből ismert Kardos Eszter. 2010-ben pedig a Jonas című sorozat második évadjának a 11. részében David Henrie-vel vendégszereplőként tűntek fel saját magukként. Bár Emilyt csak pár másodpercig lehetett látni, a Jonas sorozatnak a vicces jelenete megadta a hangulatát. Egyébként nagyon jó barátja Jonaséknak, de a zenéjüket nem annyira kedveli.

2011-ben a Gazdátlanul Mexikóban 2., 2012-ben a Beverly Hills Chihuahua 3: Viva La Fiesta!, illetve 2010-től pedig 10 epizódon keresztül Kendall Perkins hangját kölcsönzi a Kick Buttowski: A külvárosi fenegyerek című sorozatban. 2012-ben debütált önmagaként a Life With Boys/Fiúkkal az élet című tinikinek szóló, kanadai vígjátéksorozatban. Kis vendégszerepet kapott az első évad tizenegyedik részében, ugyanis csak 1 percen keresztül láthattuk a vásznon.


► CYBERBULLY – EGY ÚJ FEJEZET A FILMES KARRIERJÉBEN

A Hannah Montana után sokaknak érződött, hogy úgy, mint a társai, ő is el akart szakadni a Disney-től. Ez így is lett, végleg szakított a csatornával, ugyanis más csatornáktól is kapott felkérést, és a HM lezárta után nem láthatjuk őt Disney filmekben, sorozatokban.

2011-ben óriási sikert aratott az amerikai ABC csatorna Cyberbully című filmje, amely az internetes zaklatások elleni "Delete Digital Drama" kampányhoz tartozik. A filmet 2011. július 17-én mutatták be. Em Taylor Hillridge-et játszotta, aki a szerencsétlen lány: míg felhőtlenül örül a születésnapjára kapott laptopnak, majd később regisztrál egy közösségi oldalra, és innentől kezdetét veszi az őt érő zaklatások - avagy 180 fokos fordulatot vesz az élete, amíg el nem határozza, hogy öngyilkos lesz.

Emily azt nyilatkozta, hogy szörnyű kín volt egy ilyen lány bőrébe bújni, hiszen ha még fikció is a történet, de ilyenek akkor is megtörténnek a mindennapi világban. Ez egy olyan virtuális lábnyom, amit nem lehet eltüntetni. A forgatások minden napján sírt, és nagyon megérintette, mikor találkozott olyan emberekkel, akik átélték ezt a szörnyűséget, akit ő el kellett, hogy játsszon. Sokak szerint egy díjat is érdemelne a roppant élethű alakítása a filmben, ahol Kay Panabaker és Kelly Rowan oldalán játszik.

Mindkettőjükkel nagyon jó barátságot kötött, és Kelly arra is öszönözte, hogy éljen vegán életmódot, amit nehezen, de sikeresen be is tudott tartani. 2012-ben egy Michelle Cho megbízásával kapott egy levelet a PETA szervezettől, amiben egy ajándékcsomag keretében megköszönik, hogy áttért erre az életmódra. A PETA szervezettel nagyon jó barátságot kötött, mint több más sztár is. 2012-ben például részt vett a szervezet állatok jogaiért szóló eseményen is.

A film magyar címe az Elektronikus zaklatás címet kapta.


► 2013 – KISS ME, KÉT PASI MEG EGY KICSI, SZINKRONSZEREP, THE CLEANERS

A Kiss Me című filmet 2012-ben kezdték forgatni, a jelenlegi információk szerint 2016-ben fogják kiadni. Ez a film szintén egy dráma, aminek a megjelenés időpontja is egyelőre tisztázatlan. Jeff Probst, a rendező elárulta Twitteren, hogy Emily Shelby karakterét fogja játszani a filmben. Itt ezúttal Jenna Fischerrel, Rita Wilsonnal és Sarah Bolgerrel játszik együtt. Az utóbbival nagyon jó barátnők lettek, sőt, mi több a Twitter közösségi oldalán még "testvérének" is nevezte. Minden bizonnyal egy életre szóló barátságot kötöttek, ami Emily számára biztosan nem okoz gondot, hiszen rendkívül barátságos lány. A film előreláthatólag a rendező, Jebb Probst oldalán fog megjelenni hamarosan.

2013 márciusában a Twitteren adta hírül, hogy játszani fog a Két pasi meg egy kicsi című vígjátéksorozatban, ahol Ashley bőrébe bújt egy vendégszerep keretein belül, s a sorozat 10. évadának 20. epizódjában tűnt fel. Ezenkívül egy év elteltével, 2013-ban visszatért a Family Guy-hoz, és összesen 14 epizódban kölcsönzi a hangját.

A rajongók - és Emily - nagy örömére a Crackle csatornán 2013 novemberében induló The Cleaners című  akciósorozatban kapott egy jelentősebb szerepet, mint Roxie. Ebben a sorozatban Missi Pyle színésznővel is együtt fog szerepelni, akivel már láthattuk a Focianyuban, ahol Missi Emily karakterének édesanyját játszotta. Ebben a sorozatban többek között láthatjuk Robin Thomas, David Arquette, Emmanuelle Chriqui és az egyik legjobb barátja - Nathan Keyes oldalán is. A sorozatbéli Roxie (Emily karaktere) és Veronica (Emmanuelle) két fiatal, szép nő, akik történetesen jól képzett bérgyilkosok. A történet szerint egy megbízatásra mennek, egy nem várt kellemetlen meglepetés szakad a lányok nyakába - ezt, és ennek következményeit mutatja be a sorozat. Elmondása szerint nagyon élvezte a forgatást, az egyik legjobb élmény volt, amiben eddigi karrierje során tapasztalt. A sorozatnak két évada van.

►SEASICK SAILOR – A DAUGHTER'S NIGHTMARE – NO WAY JOSE –YOUNG & HUNGRY

Emily szekere 2013 második felében ugyancsak nagyon beindult, hiszen több filmes felkérést is kapott. Beck karakterét játssza a krimi-dráma műfajú Seasick Sailor nevű rövidfilmben, amely 2013. november 24-én jelent meg. Következő szerepe a No Way Jose című vígátékban van, ahol Summer-t játssza. A filmet 2015-ben publikálták.

Következő munkájaként érdemes még megemlíteni, hogy az egyik főszereplő, Ariel szerepét játssza az "A Daughter's Nightmare" c. thrillerben Gregg Sulkin oldalán, s ez 2014. június 25-én jelent meg, s 1,08 millió nézője volt a legelső résznek az USÁban. Szintén egy főszereppel, Gabi szerepével lett gazdagabb az ABC Family Young & Hungry c. sorozatában, ahol Ashley Tisdale-lel dolgozik együtt. Azt nyilatkozta, hogy Ashley-t kb. 13 éves kora óta ismeri őt, és rendkívül jó vele együtt dolgozni. A sorozat nagy sikerére való tekintettel már öt évadnál jár a sorozat, s immáron 20 részt szántak a nagy érdeklődésre való tekintettel. 2017. március 13-án kezdték el vetíteni Amerikában az új évadot. 2017. április 11-én az Egyesült Államokban megjelent a Young&Hungry: Your Complete Guide to a Delicious Life c. könyv, ami a Young&Hungry-hoz köthető, Gabi Moskowitz írta (akit Em játszik a sorozatban Gabiként).

►Love is all you need - Anyák gyöngye

Love Is All You Need? annak a filmnek a címe, ami 2016-ban jelent meg. 3 jelölést kapott, amiből egyet meg is nyert. A történet két olyan lányról szól, akik egymásba habarodnak, de mégis bántalmazásnak vannak kitéve a társadalom által, amint publikus lesz a kapcsolatuk. Ebben a filmben Emily Kelly Williams bőrébe bújt.

Továbbá láthatjuk az Anyák gyöngye (eredetileg "Mom") című sorozatban is négy epizódban Jodiként. Ebben a sorozatban egy drogfüggő, hajléktalan lányt játszik, Christy (akit Anna Faris színésznő alakít) és Bonnie (Allison Janney) segít neki, hogy elkerülje a drogokat és találjon egy munkát. Viszont a forgatókönyvet úgy írták meg, hogy Jodi túladagolásban meghal az évad közepén, így Emily-t nem láthatjuk több részben.

Ezenkívül pedig feltűnik a LifeTime valamint a Rainbow Brite-ban is. Az utóbbi az egy animációs sorozat, amely 2014-ben indult, és három epizód erejéig kölcsönzi a sorozat címét viselőjének, Rainbow-nak a hangját.

Young and Hungry - A Kominsky-módszer - Almost Family

2018-ban ért véget a Young and Hungry vígjáték sorozata. 5 évadot és 71 epizódot élt meg. Ezt követte a Christmas wonderland romantikus filmje, amiben Heidi Nelson festőt alakítja. A 2 órás filmet a Hallmark csatorna mutatta be.

Visszatérő szerepet kapott a Kominsky-módszer sorozatban. Itt Teresát, a Kominsky-módszer egyik tanulóját alakítja. Majd újra főszereplési lehetőséget kapott az Almost Family dráma sorozatban. Roxy Doyle balhés tornászlány szerepében látható.


⇒ EMILY, MINT ÉNEKESNŐ ⇐


► ÉNEKESI PÁLYA KEZDETE – FILMEK, SOROZATOK SOUNDTRACKJE

Mindig is szeretett énekelni, és megkönnyítette a helyzetét az, hogy édesapja mindig, s minden helyzetben biztatta, és támaszt nyújtott számára. Arra biztatta, hogy érdemes belevágnia ebbe a szakmába, és átadni azt az embereknek, amit ő érez. Ezért is döntött később a zenélés mellett is. Sok pletyka kerengett a Hannah Montana idejében arról, hogy Miley Cyrus tanította meg őt gitározni, de ezt maga Emily cáfolta meg a Twitter-fiókján keresztül, hogy mikor nyolc éves volt, az édesanyja tanította meg gitáron játszani. Kezdetekben csak filmekhez, sorozatokhoz vett fel dalokat, de később saját szerzeményekkel is büszkélkedhet. 2008-2010-ig a Walt Disney, 2010-2012-ig a Wind-up kiadónál dolgozott, jelenleg pedig a Columbia kiadónál munkálkodik, és dolgozik az új zenéjén.

A 2006-os Karácsony, ami majd elmaradt filmhez számos dalt vett fel, mint a Don't Ya Just Love Christmas és a One Day. 2007-ben Billy Ray Cyrus You've Got a Friend c. dalában vokálozott, ami a Home at Last albumára került fel az 50 éves country énekesnek. A szörny, akit hívtam című filmjéhez, amihez egy előkelő főszerepet játszott, az I Don't Think About It számot vette fel, amely a The Haunting Hour Volume One soundtrack lemezre került fel. A dalhoz egy videoklip is készült, amely a film DVD-jén is szerepelt, s ennek a Cartoon Networkön volt a premierje. A klipbe Emilyt mutatják, miközben a stúdióban veszi fel a dalt, valamint a klipben láthatunk néhány kulisszák mögötti jelenetet, számos videót róla, illetve a filmből néhány jelenetet.

Emily Mitchel Mussoval együtt az If I Didn't Have You című számnak a feldolgozását énekelték fel, ami nem sokkal később felkerült a DisneyMania 6 lemezre. A remake számhoz készült egy videoklip is - Emz és Mitchel szereplésével, amin azt mutatják be, hogy milyen jó barátok. Ezt viszont nem kellett eljátszaniuk, ugyanis a Hannah Montana óta tényleg nagyon jóba lettek, és bármikor találkoznak, egy öleléssel köszöntik egymást.

Valamint szintén feldolgozta a Once Upon a Dream című számot a Disney számára, a Csipkerózsika platinalemezének az 50. évfordulójára. A dal 2008. szeptember 12-én debütált a Disney Channelen. Ehhez a számhoz is készült egy zenei videoklip. Következő dala, amit egy film miatt énekelt fel stúdióban, az a Hero in Me című szám, amit az Apurablók című filmhez vett fel. Ez a Disney Channel egyik válogatásalbumán, a Disney Channel Playlist-en 2009. július 9-én jelent meg.

2010-ben közreműködött Micky Dolenz "I Feel The Earth Move" című dalában.

2011. július 12-én jelent meg a Drift (Sodródás) című száma, amely a Cyberbully című filmhez készült. A számot kislemezként adták ki, és ebben arról énekel, ami legfőképpen a film témája: a dal nem túl tartalmas dalszövege mégis megérinti a szívünket, miközben elmondja az élet fájó igazságait, ahogy egyről a kettőre lesodródunk az útról.


► EP ALBUMA – ALL THE RIGHT WRONGS

A 2008-as Grammy díjátadó színfalai mögött elárulta, hogy az Eve 6 csapattal írja a saját számait. Szintén 2008-ban a Half Taft Blue interjújában elárulta, hogy egy EP lemezen dolgozik, amelynek a címe All The Right Wrongs lesz, és ez az album jelentősen különbözni fog az eddigi Disney pop dalaitól, hiszen a legtöbb dal fő stílusa indie rock lesz.

A lemezről az All The Way Up című szám 2009 augusztusában a Disney Radion debütált, míg a videoklipnek a megjelenésére 2009. december 12-én került sor. Később az albumon lévő dalait úgy írta le, mint "határozottan pop, egy kis alternatív rockkal fűszerezve". Az albumon Tom Higgensonnal, Max Collinsszal, Tony Fagensonnal, Toby Gaddel és Mandi Perkinsszel dolgozott együtt.

2009 szeptember 18-án megosztotta a Twitter-oldalán, hogy mely számok lesznek hallhatóak az All The Right Wrongs c. albumán. A lemez végül 2009. október 26-án jelent meg hivatalosan hat számmal, és két bónusz trackkel. Az ATRW albumról végül a második kislemez a You Are the Only One lett, mely 2010. február 16-án debütált, s ennek a videoklipje három nappal a a dal megjelenése után, február 19-én jelent meg. Szintén 2009-ben elkészült a hivatalos oldala officialemilyosment.com címen.

A lemezét olyan helyeken promotálta, mint a Much Music MuchOnDemand műsora, vagy mint az Ontario-i Markville Bevásárlóközpont. A Push Play együtessel 2009. november 12-től november 28-ig tartó turnén szintén az All The Right Wrongs lemezét promotálta. Eközben, a koncerjein Emily énekelt, a Push Play pedig a háttérzenét csinálta. 2009. december 10-én pedig bejelentette, hogy 2010. január 7-10-ig egy 4 helyszínből álló kanadai turnéra készül, ami ez neki nagy dolognak számított, hiszen eljutott a Disney-s popdaloktól - amik felkerültek egy válogatáslemezre -, egészen odáig, hogy turnéra is induljon a Push Play együtessel.


► ELSŐ ÖNÁLLÓ STÚDIÓALBUMA – FIGHT OR FLIGHT

2010 március 24-én bejelentette a Good Day NY műsorban, hogy a debütáló stúdióalbuma előreláthatólag 2010 nyarán jelenik meg. A Let's Be Friends című száma az albumról 2010. június 7-én debütált a JSYK.com nevű oldalon, majd egy nappal később megjelent a boltokban, illetve az internetes letöltőoldalakon is. Ennek a videoklipje 2010. augusztus 23-án jelent meg. Június 3-án bejelentették, hogy az album kiadása eltolódik, és ősszel jelenik meg. Ez így is lett, ugyanis Amerikába 2010. október 25-én már megvásárolhatták Emily új albumát a szerencsés rajongók. Az albumról a következő kislemez a Lovesick. Ez 2011. február 4-én jelent meg, míg ennek a dalnak a klipje 2010. december 16-án.

A Lovesick-hez készült egy rajongói verzió is, amely azt foglalja magában, hogy Emily egy videóban hívta fel az egész világ körül a legnagyobb rajongóit, hogy készítsenek magukról egy képet, ami majd be fog kerülni a fan-verzióba. A lényeg az volt, hogy a képeken fanok kifejezik, hogy mennyire szeretik a dalt, vagy csupán epekedő stíusú képet küldtek el. A felhívásra a világ körül jelentkeztek emberek - így Magyarországról is küldtek be képet, akik természetesen viszont láthatták a nevezett képüket a klipben. Emily ezzel szerette volna megköszönni az elszánt rajongói támogatását, akik persze nagyon örültek, hogy benne lehetnek a videóban, ami 2010 decemberében jelent meg.

A Let's Be Friends dalon kívül - ami Emily szerint is egy butuska dal, ami mindig táncra perdíti -, az albumon szereplő dalok valójában nagy jelentést hordoznak. Maga az album címe (Fight or Flight/Küzdj vagy menekülj) is megmutatja, hogy milyen magasra törő célokat tűzött ki maga elé. Az 1-800 Clap Your Hands című számot egy repülőn írta, s ez az összetartásra ösztönöz minket, míg a Get Yer Yah's Yah's Out tisztelgés a Rolling Stones előtt. Az All The Boys Want és a Double Talk számok pedig Emily harcias oldalát mutatják be, amit bevallása szerint az anyukájától örökölt. A Marisol az egy ballada, amit Schlesingerrel írtak közösen. Ha valaki meghallgatja ezt a számot, akkor Emily azt szerette volna elérni vele, hogy az illető teljesen más világba kerüljön vele.

A You Get Me Through c. számot az anyukájának írta, aki sírt, s nagyon meghatódott, mikor először meghallotta a dalt, de ez nem is csoda, hiszen Theresa tanította meg őt gitározni, és szerette meg vele a zenét, így Emily szerint az édesanyja megérdemel egy dalt neki címezve. A záródal, a Gotta Believe In Something pedig a Bonnie & Clyde típusú mesék bankrablásainak után történő menekülésekről szól. Emily szerint ha hiszel valamiben, akkor nem számít mi a helyzet, csak tegyél érte. Ebben a számban használja a "hihetetlen" szót is, amire már rég vágyott, hogy kimondja egy saját szerzeményű dalában - vallotta be Emily azzal együtt, hogy szeret titkokat elrejteni a lemezébe, amiket ha minél többször hallgatjuk meg, akkor azokra rá fogunk jönni. A korongról mégis a legsikeresebb dal a Let's Be Friends, illetve a Lovesick dala lett.

Az albumát Németországban promotálta a The Dome 55 műsorban a Let's Be Friends című számmal, ami kétség kívül playbackről ment, ami nem vall Emilyre, valamint a kanadai Toronto Breakfast Television műsorban, melyben a számai akusztikus verzióját adta elő. 2010 március 7-én indult neki a Clap Your Hands Tour nevezetű turnéjának, ahol minden állomáson 9 számot adott elő, s nem csak a Fight or Flight albumáról, hanem az All The Right Wrongs EP lemezéről is énekelt dalokat. A tavaszi turné május 2-án ért véget. Ez volt az első önálló turnéja. Egy interjúban megemlítette, hogy imádja ezt az életet, és mindent amit ezzel jár, valamint minden este más-más városba eljutni. 2011-ben, a turnéja után felvételt nyert a Los Angeles-i Occidental Főiskolára.


► ÚJ ZENE A KÖZELJÖVŐBEN – BANDÁJA, A RAMSHACKLE

2011. május 10-én megjelent a Josh Ramsay-vel énekelt közös daluk, a Hush. Ez a dal felkerült a Billboard Top 100 eladási listára is, ami a 90. helyig jutott el. A dalról azt pletykálták, hogy rajta lesz Em következő albumán, de ezt senki nem jelentette be, vagy erősítette meg hivatalosan.

Emily 2012 júniusában bejelentette, hogy otthagyta a kiadóját, és immáron a saját útját próbálja járni a bandjával a Columbia kiadónál. A főiskolán megismerkedett egy Dan nevű sráccal, akivel nagyon jó barátokká kovácsolódtak, és vele szeretne közösen zenélni. Elmondta, hogy nehezebb, és lassabb idő, de legalább olyan zenét fog játszani, amiről mindig is álmodott. Szóval a harmadik albumukban a legtöbb számot folk, bluegrass és indie stílusban szeretnék előadni, de a rajongóiktól türelmet kértek, hogy szépen várják ki, míg jutnak valamire.

2012. szeptember 18-án létrehozott egy Youtube csatornát az új bandájának "ThisIsRamshackle" néven. Ekkor már hivatalos volt, hogy ezentúl Daniel Schechterrel együtt fognak futni Ramshackle néven. Néhány "kulisszák mögötti" videókat töltött fel, amin a banda, és néhány főiskolás társuk zenél, valamint egy napra rá egy teljes hosszúságú dalt megosztott, amin Dannel együtt énekel akusztikus verzióban. A dal a Lullaby címet kapta, és annak a szövegét ők ketten írták. Már több kisebb-nagyobb fellépésen is túl vannak a bandával - amely mind Los Angeles és környékén zajlott le, ahol a saját dalaik mellett feldolgozásokat is énekeltek, mint R Kelly "Ignition" dalát. A zenekarmár stúdióba vonult, és újszerű módon veszik fel a dalaikat: Emily az Instagram közösségi hálózaton megosztott egy képet, amin a fürdőszobában veszik fel az éneket, mert annak jobb az akusztikája.


► VIDEOKLIPEK, AMIKBEN SZEREPELT

2009-ben sokat dolgozott együtt a Push Play együttessel, így nem volt kérdés, hogy Emily is szerepel az együttes Midnight Romeo című daluknak a videoklipjében, amely 2009. augusztus 26-án jelent meg. Ezt követően 2011-ben láthattuk újra egy másik együttes kisfilmjében – a Hot Chelle Rae banda az október 7-én megjelenő I Like It Like That című dalának a videoklipjében pár másodperc erejéig láthattuk, amint az együttes többi tagja mellett bulizik. Egyébként mindmáig nagyon jóban van velük, és a zenéjüket is kedveli.


♦ MUNKÁJÁNAK GYÜMÖLCSEI – DÍJAK, JELÖLÉSEK ♦

1999: Young Artist Award - jelölés - A tél vége

2003: Young Artist Award - jelölés - Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete

2008: Young Artist Award - jelölés - Hannah Montana

2009: Teen Choice Awards - jelölés - Hannah Montana: A Film

2009: Teen Choice Awards - megnyerte - Hannah Montana

2010: People's Choice Awards - jelölés - Hannah Montana: A Film

2011: The U.G.L.Y Awards - megnyerte - Cyberbully

2012: 2012 Prism Awards - megnyerte - Cyberbully


♦ ÉRDEKESSÉGEK ♦

... Rajongói az "Osminator" névre hallgatnak, akik nem csak egy albuma megvásárlásával, hanem olyan közösségi oldalon, mint a Facebookon vagy a Twitteren is naprakészen támogatják őt.

... Magánéletét sosem teregette ki közszemlére, így ezt mindig a médiától elzárva féltve őrizte.

... Van egy teacup poodle kutyája, Luna, illetve a családjában van két golden retriver is (Tor és Nado)

... Szeret süteményeket készíteni. Főleg aprósüteményeket, de piskótát és lángost is szokott..

... Emily ötéves korában szerepelt először egy tévéreklámban.

... Szívesen köt szabadidejében, sőt Mileyt is ő tanította meg kötni.

... Felnéz Audrey Hepburn színésznőre. A kedvenc filme tőle az Álom luxuskivitelben.

... Az álomautója egy kicsi bogárhátú, VW Beetle.

... Akitől autogramot kérne valaha, az Jake Gyllenhaal.

... Ha repül, mindig magával viszi a párnáját. Erre már sokszor láthattunk példát lesifotókon is.

... Szeret reggelit csinálni a családjának.

... 2006-ban még nem csókolózott, mert a tökéletes időre várt.

... 2011. február 14-én, azaz valentin napra kapott egy halat, aki a Leeloo nevet kapta.

... Már elég régóta van jogosítványa, és jelenleg van egy fehér színű Ford Mustang autója, amivel gyakrán jár megjelenésekre is, vagy a barátaival utazgatni.

... 2010. december 14-én a hivatalos oldalán válaszolt a szemfüles rajongók kérdéseire. Legtöbben a Fight or Fligh albumával, és az akkoriban forgatott klipjével kapcsolatban kérdezték (Lovesick).

... Szeret focizni, golfozni, snowboardozni, kirándulni, túrázni, hegyetmászni, dalokat írni, gitározni.

... A sport nagyon sokat jelent neki: középiskolában benne volt a golf-,és a kosárlabdacsapatban, illetve úszott, és focizott is, úgy nyilatkozott ezekről az éveiről, hogy rengeteget szórakozott a barátaival sportolás közben.

... Sokszor hasonlítják össze Carrie Underwood énekesnővel is, akinek valójában nagyon szereti a zenéjét.

... Imádja a Breaking Bad/Totál szívás című sorozatot.

... Többször változtatta a hajszínét: 2011 első felében a tarkója felett vörösre festette a haját, valamint decemberben pedig az egész haját barna színűre festette, amivel nagy feltűnést keltett a médiában.

... A Cyberbully film hatására a legnagyobb kívánsága az lenne, hogy megszüntesse az internetes zaklatásokat. A film lényege tényleg megérintette, és

... A pandákért való imádata miatt a rajongói pandakirálynőnek ("Panda Queen") hívják őt.

... Ha kell, akkor Emily szívesen jótékonykodik is. Például 2012-ben több pár cipőt felajánlott a "Shoe Revolt" kampánynak, ami a gyermekek szexuális célú emberkereskedelmet ellenzi. Nem ő az egyedüli sztár, aki támogatta a kampányt, hanem rajta kívül rengetegen "lázadtak" fel, ahogy a kampány neve is mondja.

... Szemüveges, de publikus eseményeken, díjátadókon, és a hétköznapok legtöbbjén kontaktlencsét visel.

... Saját bevallása szerint tériszonya van.

... Többek között az első becenevei közé tartozott a "Timber Bear" is.

... Szereti a M.A.C. kozmetikumokat.

... Kedvenc színe a sötétkék, a kedvenc száma pedig a 8, mert az a szám szerepelt a focimezén.

... A házának fő építőelemei az üveg és a kő.

... Szerinte a földön a legmennyeibb dolog ülni a tengerparton, és palacsintát enni tejszínhabbal.

... Kedvenc Disney-karaktere Minnie egér.

... Szereti a régi rock 'n' rollt, a The Beatles, Radiohead együttest, John Lennon, Led Zeppelint, Thom Yorke-ot. Ebben a témában azt vallja, hogy a jó zenei ízlését a testvérének köszönheti, sőt, mikor Haley elkezdett gitározni, Emilynek is kedve támadt hozzá még kis korában - persze hozzásegítette ehhez az is, hogy az egész családja elég muzikális.

... Még nem gondolt bele abba, hogy mi a legjobb dolog abban, hogy milyen híresnek lenni. Ő azért csinálja ezt, hogy boldoggá tegyen másokat, illetve azért, mert a színészkedés, és a zenélés a szíve csücske, és szereti ezeket csinálni.

... A Hannah Montana idején sok kórházat látogatott meg, ahol beteg gyerekek találkozhattak vele, és elmondása szerint nagyon szívet melengető volt látni, ahogy a rákos, vagy beteg gyerekek örömmel beszélgettek vele, s láthatta azt, ahogyan a sorozat örömet okozott nekik.

1999: Tinititkok (Miranda Aiken)
1999: A tél vége (Cassie Witting)
1999: Űrbalekok (Dahlia)
2000: Edwurd Fudwupper Fibbed Big (szinkronhang)
2000: Angyali érintés (Alyssa)
2001: Jóbarátok (Lelani Mayolanofavich )
2002: Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete (Gerti Giggles)
2003: Kémkölykök 3-D - Game Over (Gerti Giggles)
2005: Lilo és Stitch 2. - Csillagkutyabaj (szinkronhang)
2006: Disney 411
2006: A karácsony, ami majdnem elmaradt (Trick szinkronhangja)
2007: That's So Suite Life of Hannah Montana (Lilly Truscott)
2007: Shorty McShorts' Shorts (Kelly)
2007: A szörny, akit hívtam (Cassie Keller)
2007: Wish Gone Amiss (Lilly Truscott/Lola Luftnagle)
2008: Focianyu (Becca Handler)
2008: Surviving Sid (Claire)
2006-2009: Disney 365
2009: Apurablók (Melissa Morris)
2009: Hannah Montana: A film (Lilly Truscott)
2009: Zack és Cody a fedélzeten (Lilly Truscott/Lola Luftnagle)
2009: Wizards on Deck with Hannah Montana (Lilly Truscott/Lola Luftnagle)
2006-2011: Hannah Montana (Lilly Truscott/Lola Luftnagle)
2010: Jonas (önmaga)
2011: Gazdátlanul Mexikóban 2. (Pep szinkronhangja)
2011: Cyberbully (Taylor Hillridge)
2010-2012: Kick Buttowski: A külvárosi fenegyerek (Kendall Perkins)
2012: Beverly Hills Chihuahua 3: Viva La Fiesta! (Pep szinkronhangja)
2012: Fiúkkal az élet (önmaga)
2013: Két pasi meg egy kicsi (Ashley)
2013: Seasick Sailor (Beck)
2014: Cleaners (Roxie)
2014: A Daughter's Nightmare (Ariel)
2014: Rainbow Brite (Rainbow Brite)
2015: No Way Jose (Summer)
2015: Mom
2014-2016: Young & Hungry (Gabi Diamond) 
2016: Kiss Me (Shelby)
2016: Love Is All You Need? (Kelly Williams)

2012-2018: Family Guy (Blackjack Dealer / Patty / Kira / Ruth / JoJo / Little Miss Muffet)

2018: The Kominsky Method (Theresa)

2018: Tea Time with Mr. Patterson (Stacey)

EP lemezek:
2009: All The Right Wrongs

Stúdióalbumok:
2010: Fight or Flight

Kislemezek:
2009: All the Way Up
2010: You Are the Only One
2010: Let's Be Friends
2011: Lovesick
2011: Hush
2011: Drift

Soundtrack:
2007: A szörny, akit hívtam (I Don't Think About It)
2009: Apurablók (Hero in Me)
2010: NCIS: Los Angeles (Let's Be Friends)
2011: Hellcats (Lovesick)
2011: Cyberbully (Drift)

Videoklipek:
2007: I Don't Think About It
2008: Once Upon A Dream
2008: If I Didn't Have You
2009: All The Way Up
2009: Hero In Me
2010: Lovesick
2010: Let's Be Friends
2010: You Are The Only One

Utolsó frissítés: 2019.11.12. 08:08 Bessie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace