Starity

Emily Osment

Emily Osment Emily Osment nemzetisége 36. 5227rajongó 623vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 91%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • Emily Jordan Osment
 • Becenév
 • Em, Emz, Emmzy, Panda Queen
 • Születési idő
 • 1992. március 10.
 • Születési hely
 • Los Angeles, Kalifornia, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő, énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 159 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Michael Douglas Kelly Rowan Ashley Tisdale Miley Cyrus Kay Panabaker Cody Linley Jason Earles Mitchel Musso Moises Arias Alan Arkin David Henrie Haley Joel Osment Sarah Bolger Dick Van Dyke

Emily Osment életrajza

KEZDETEK:

Emily Jordan Osment néven látta meg a napvilágot 1992. március 10-én, Los Angeles-ben, Kalifornia államban. Édesapja Michael Eugene Osment, aki színész, édesanyja pedig Theresa Osment (leánykori neve Theresa Seifert), aki angoltanár. Édesapja olyan filmekben szerepelt, mint például a Soccer Mom, amelyben Emily-vel együtt játszott. Emilynek egy bátyja van, Haley Joel Osment, aki szintén színész. Őt mindenidők legjobb gyerekszínészeként emlegetik. Emily és családja a római katolikus vallást gyakorolják. Mivel édesapja és a bátyja is színész volt, így Emily is korán érdeklődni kezdett a színjátszás iránt, nem volt kérdés, hogy ő is erre a pályára szeretne lépni.

 

KARRIERJÉNEK KEZDETE (1997-2005):

Emily színészi karrierje 1997-ben kezdődött, mikor szerepelt az FTD virágszállítási társaság reklámjában. Ezt követően megkapta Biba szerepét az óvodásoknak készült Biba Bear című televíziós sorozatban. Ezt követően számos reklámban kapott szerepet, majd pedig a The Secret Life of Girls című filmben kapta meg az egyik főszerepet, mint Miranda Aiken. Nem sokkal később szerepet kapott a Sarah, Plain and Tall: Winter's End című televíziós filmben, amelyben Cassie Witting szerepében csillogtathatta meg a színészi tehetségét. Ezt követően pedig Dahlia szerepében tűnt fel, méghozzá a 3rd Rock from the Sun című sorozat egyik epizódjában. 2000-ben egy epizód erejéig szerepelt a Touched by an Angel című sorozatban, mint Alyssa Sullivan. 2001-ben egy epizód erejéig feltűnt a nagysikerű Friends című sorozatban. Ebben Lelani Mayolanofavich szerepében láthatták őt a TV nézők. 2002-ben szerepet kapott a Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams című filmben, mint Gerti Giggles. Ebben együtt játszhatott Alexa Vega-val, Daryl Sabara-val, valamint Antonio Banderassal. Egy évvel később megjelent a film következő része, ami a Spy Kids 3-D: Game Over címet kapta. Emily ebben ismét Gerti Giggles bőrébe bújhatott. 2005-ben szinkronszerepet kapott a népszerű Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch című animációs filmben.

 

A NAGY ÁTTÖRÉS, HANNAH MONTANA (2006-2009):

Emily számára 2006-ban jött el a nagy áttörés, mikor szerepet kapott a Disney új sorozatában, a Hannah Montana-ban. Ebben Lilly Truscott / Lola Luftnagle szerepében tűnt fel a képernyőkön. A sorozat főszerepét Miley Cyrus kapta meg. Emily Miley legjobb barátnőjét játssza benne. A sorozat egy tinilányról Miley-ről szól, aki titokban egy híres énekesnő, Hannah Montana. A sorozatban olyan sztárokkal játszhatott még együtt, mint Mitchel Musso, Jason Earles és Billy Ray Cyrus. A sorozat 2009-ben ért véget a negyedik évaddal. 2006-ban szinkronizált a Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen-ben, amelyben Trick-nek kölcsönözte hangját. 2007-ben a Shorty McShorts' Shorts című animációs sorozatban kapott szinkronszerepet, amelyben Tall Skunk Girl / Kelly hangját kölcsönözte. Nem sokkal később főszerepet kapott a The Haunting Hour: Don't Think About It című filmben, mint Cassie Keller. 2008-ban főszerepet kapott a Soccer Mom című filmben. A karatere a Becca Handler nevet kapta. Még ugyanebben az évben szinkronizált a Surviving Sid című rövidfilmben, amiben Start Girl Claire-nek adta hangját. Ez a népszerű Ice Age című animációs filmekhez készült. 2009-ben megjelent a Hannah Montana című sorozathoz készült film is, mégpedig Hannah Montana: The Movie címmel. Emily ebben szintén Lilly szerepében tűnt fel. Ebben az évben egy főszereppel is gazdagabb lett, mégpedig a Dadnapped című Disney filmben. Emellett feltűnt a The Suite Life on Deck című Disney sorozat egyik epizódjában is, ahol ismét Lilly Truscott szerepében volt látható.


Miley Cyrussal és Mitchel Mussoval a Hannah Montana című sorozatban

 

CYBERBULLY, FONTOSABB SZINKRONSZEREPEK (2010-2013):

2010-ben vendégszerepet kapott a Jonas című Disney sorozatban, amelyben önmagaként volt látható. 2010-től 2012-ig szinkronizált a Kick Buttowski: Suburban Daredevil című animációs sorozatban, amiben a Kendall Perkins nevű karakternek adta hangját. 2011-ben főszerepet kapott a Cyberbully című drámában, mint Taylor Hillridge. Ennek fő témája az internetes zaklatás. Ezt követően egy újabb szinkronszereppel lett gazdagabb, mégpedig a Beverly Hills Chihuahua 2 című filmben, amelyben Pep-nek kölcsönözte a hangját. Egy évvel később pedig a film harmadik részében, vagyis a Beverly Hills Chihuahua 3: Viva la Fiesta!-ban hallatta hangját, itt ismét Pep szinkronizálója volt. 2012-ben egy epizód erejéig vendégszerepelt a Life with Boys című televíziós sorozatban. Ezt követően ismét szinkronizálni kezdett, mégpedig a Family Guy című animációs sorozatban, amelyben több karakternek is a hangját adta. 2013-ban egy epizód erejéig játszott a Two and a Half Men című sorozatban, mint Ashley. Ezt követően megkapta Roxie szerepét a Cleaners című televíziós sorozatban. Ebben az évben szinkronizált is, mégpedig a From Up on Poppy Hill című animében, ahol Nobuko Yokoyama hangját adta. Ezt követően egy rövidfilmben volt látható, mégpedig a Seasick Sailor-ban, mint Beck.

 

YOUNG & HUNGRY, KOMOLYABB SZEREPEK (2014-NAPJAINKIG):

2014-ben megkapta Shelby szerepét a Kiss Me című romantikus drámában. Ezt követően három rész erejéig hallatta hangját a Rainbow Brite című animációs minisorozatban. Ebben a címszereplőnek kölcsönözte a hangját. Ezt követően ismét egy főszereppel lett gazdagabb, méghozzá A Daughter's Nightmare című thrillerben, mint Ariel Morgan. Nem sokkal később megkapta a Young & Hungry című sorozat egyik főszerepét Aimee Carrero mellett, mint Gabi Diamond. A sorozat 2018-ig futott és öt évadot élt meg. 2014-ben az American Dad! című animációs sorozatban is kapott egy kisebb szinkronszerepet. 2015-ben négy epizód erejéig játszott a Mom című sorozatban, mint Jodi Hubbard. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a No Way Jose című filmben is, amelyben Summer Stern szerepében tűnt fel. 2016-ban Kelly Williams szerepében volt látható, mégpedig a Love Is All You Need? című filmben. 2018-ban a Tea Time with Mr. Patterson című rövidfilmben, illetve a Christmas Wonderland című Hallmark filmben is játszott. Emellett megkapta Theresa szerepét a The Kominsky Method című sorozatban, amiben a mai napig látható. 2018-ban még egy TV filmben játszott, ennek címe 25. 2019-ben megkapta Roxy Doyle szerepét az Almost Family című sorozatban, amelyben egészen napjainkig látható. 2022-ben a Dead End: Paranormal Park című animációs sorozatban lesz hallható a hangja. Jelenleg a Pretty Smart című sorozatot forgatja, amiben Chelsea-t alakítja. Emellett szerepet kapott a Young Sheldon című sorozatban, mint Mandy.


A Young & Hungry című sorozatban, mint Gaby Diamond

 

ÉNEKESI KARRIER:

Emily a színészet mellett érdeklődik a zene iránt is, ez már kiskorában is megmutatkozott. Körülbelül nyolc éves volt, mikor az édesanyja megtanította gitáron játszani. Kezdetben különféle filmekhez, animációs filmekhez énekelt fel dalokat, de később már saját szerzeményeket is írt. Zenészként dolgozott a Walt Disney-nek, a Wind-up kiadónál, illetve a Columbia kiadónál is. A Disney számára olyan dalokat énekelt fel, mint például az If I Didn't Have You, amit Mitchel Mussoval közösen énekeltek fel, ez a dal a DisneyMania 6 című lemezre került fel. Felénekelte az Once Upon a Dream című dal feldolgozását is, ami a Csipkerózsika platinalemezének az 50. évfordulójára készült. Ehhez a dalhoz készítettek egy videoklipet is. A Dadnapped című filmhez készítettek egy dalt is, ami a Hero in Me címet kapta, ezt is Emily énekelte fel. 2009-ben jelent meg az első önálló EP-je, ami az All The Right Wrongs címet kapta. 2010-ben megjelent az első önálló stúdióalbuma is, ami a Fight or Flight címet kapta. 2011-ben a Cyberbully című filmhez énekelte fel a Drift című dalt. 2011-ben Josh Ramsay-vel is készített egy közös dalt, ami a Hush címet kapta. 2012-ben létrehozott egy YouTube csatornát "ThisIsRamshackle" néven. Emily ezután Daniel Schechterrel együtt létrehozott egy duót, ami a Ramshackle nevet kapta. A YouTube csatornán több feldolgozást és saját dalt / videót is megosztottak. 2019-ben Bluebiird-el közösen három dalt is kiadtak, amik a Black Coffee Morning, a Sailor, valamint a Good Girl címet kapták. Egy EP-t is kiadtak közösen, ami a When I Loved You nevet kapta.

 

ÜZLET ÉS TERMÉKEK:

2007-ben Emily aláírt egy szerződést, miszerint ő lesz a reklámarca a Smart Girls Rock néven megjelenő farmer kollekciónak. Ezek egy új stílus szerint készültek a lányoknak, ami a lányos és a punk stílus keveredése. Ezt követően megjelent egy a Hannah Montana-hoz készült ruhakollekció is. Emily a kollekció több darabjának megtervezésében is segédkezett. Amellett hogy a tervezésben segített, ő lett Miley mellett a kollekció egyik reklámarca is. A ruhák mellett több termék is megjelent a Hannah Montana-hoz, például DVD-k, illetve babák is.

 

JÓTÉKONYSÁG:

Emily sokat jótékonykodik, elsőként a CosmoGIRL-rel dolgozott együtt. 2008 elején több Disney csillaggal közösen részt vett a "Disney Channel Earth Day" nevű jótékonysági projektben, amelynek keretein belül a gyerekeknek mutatták meg, hogy hogyan óvják a környezetet és gondozzák a növényeket. 2009-ben létrehozott egy környezetvédelmi kezdeményezést, ami a Disney Friends for Change nevű projekt részét képezi. A kampány célja, hogy a gyerekeket megtanítsák a környezetvédelemre. A kampány által a gyerekek választhattak, hogy a Disney milyen környezetvédelmi célra fektessen be egymillió dollárt. Ezenkívül Emily a STOMP Out Bullying nevű szervezet globális nagykövete. A szervezet a fiatalok elleni zaklatás ellen veszi fel a harcot. Később emiatt, illetve Cyberbully-ban való szereplése miatt elnyerte a Celebrity of Award díjat. A díjat a Hey UGLY nemzetközi nonprofit szervezet szponzorálta. A szervezet a zaklatás megelőzése érdekében jött létre.

 

ÉRDEKESSÉGEK:

 Szereti a krimiket és imád golfozni, focizni, snowboardozni, kirándulni, túrázni, hegyet mászni, valamint sütni is.
 Kedvenc együttesei közé tartozik a Beatles, a Led Zeppelin és a Modest Mouse.
 Szabadidejében szívesen köt, Mileyt is meg tanította rá.
 Kedvenc színésznője Audrey Hepburn.
 Egyik kedvenc filmje az Álom luxuskivitelben.
 Kedvenc állata a törpe bagoly.
 Nem szereti a pop zenét, inkább rockot hallgat, nagy kedvence az AC/DC.
 Legértékesebb ékszere egy pár igazgyöngy fülbevaló, amit az édesapja vett neki Tokióban.
 A bátyja sok tippet adott neki a színészettel kapcsolatban.
 Rajongóit Osminator-nak nevezik.
 Nagy rajongója a Breaking Bad című sorozatnak.
 Szemüveges, de sokszor inkább kontaklencsét visel.
 Szereti a M.A.C. kozmetikumokat.
 Kedvenc színe a sötétkék.
 Kedvenc Disney-karaktere Minnie egér.
 Állítása szerint élete végéig a színészettel és a zenéléssel szeretne foglalkozni.

ALÁÍRÁSA:

FILMEK:

1999: The Secret Life of Girls / Tinititkok . . . Miranda Aiken
2002: Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams / Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete . . . Gerti Giggles
2003: Spy Kids 3-D: Game Over / Kémkölykök 3-D. - Game Over . . . Gerti Giggles
2005: Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch / Lilo és Stitch 2. - Csillagkutyabaj
2007: The Haunting Hour: Don't Think About It / A szörny, akit hívtam . . . Cassie Keller
2008: Soccer Mom / Focianyu . . . Becca Handler
2008: Surviving Sid . . . Start Girl Claire
2009: Hannah Montana: The Movie / Hannah Montana: A film . . . Lilly Truscott
2011: Beverly Hills Chihuahua 2 / Gazdátlanul Mexikóban 2. . . . Pep (szinkronhang)
2011: Cyberbully / Elektronikus zaklatás . . . Taylor Hillridge
2012: Beverly Hills Chihuahua 3: Viva la Fiesta! / Gazdátlanul Mexikóban 3. . . . Pep (szinkronhang)
2013: From Up on Poppy Hill / Fent, a Pipacs-dombon . . . Nobuko Yokoyama (szinkronhang)
2013: Seasick Sailor . . . Beck
2014: Kiss Me . . . Shelby
2015: No Way Jose . . . Summer Stern
2016: Love Is All You Need? . . . Kelly Williams
2018: Tea Time with Mr. Patterson . . . Stacey
2018: Christmas Wonderland / Karácsonyi ihlet . . . Heidi Nelson
2021: A Very Merry Bridesmaid . . . Leah Taylor

 

SOROZATOK, TELEVÍZIÓS FILMEK:

1998: Biba Bear . . . Biba Bear
1999: Sarah, Plain and Tall: Winter's End / A tél vége . . . Cassie Witting
1999: 3rd Rock from the Sun / Űrbalekok . . . Dahlia
2000: Touched by an Angel / Angyali érintés . . . Alyssa Sullivan
2001: Friends / Jóbarátok . . . Lelani Mayolanofavich
2002: Total Access 24/7 . . . Gerti Giggles
2006-2011: Hannah Montana . . . Lilly Truscott
2006-2008: Disney Channel Games . . . önmaga
2006: Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen / A karácsony, ami majdnem elmaradt . . . Trick
2007: Shorty McShorts' Shorts . . . Tall Skunk Girl / Kelly
2009: Dadnapped / Apurablók . . . Melissa Morris
2009: The Suite Life on Deck / Zack és Cody a fedélzeten . . . Lilly Truscott
2010: Jonas . . . önmaga
2010-2012: Kick Buttowski: Suburban Daredevil / Kick Buttowski: A külvárosi fenegyerek . . . Kendall Perkins
2012: Life with Boys / Fiúkkal az élet . . . önmaga
2012-napjainkig: Family Guy . . . Ruth Cochamer and various
2013: Two and a Half Men / Két pasi – meg egy kicsi . . . Ashley
2013-2014: Cleaners . . . Roxie
2014: Rainbow Brite . . . Rainbow Brite
2014: A Daughter's Nightmare . . . Ariel Morgan
2014-2018: Young & Hungry . . . Gabi Diamond
2014: American Dad! / Amerikai fater . . . Girl in the window
2015-2016: Mom / Anyák gyöngye . . . Jodi Hubbard
2018-2021: The Kominsky Method / A Kominsky-módszer . . . Theresa
2018: 25 . . . Kate
2019-2020: Almost Family . . . Roxy Doyle
2021: Pretty Smart / A látszat néha csal . . . Chelsea
2022: Young Sheldon / Az ifjú Sheldon . . . Mandy
2022: Dead End: Paranormal Park . . . Courtney

STÚDIÓ ALBUMOK:

2010: Fight or Flight

 

EP-K:

2009: All the Right Wrongs
2019: When I Loved You (with Bluebiird)

Utolsó frissítés: 2022.11.01. 07:07 allisonhale. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace