Starity

Emily VanCamp

Emily VanCamp Emily VanCamp nemzetisége 877. 599rajongó 41vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Emily Irene VanCamp
 • Becenév
 • Em, Ems
 • Születési idő
 • 1986. május 12.
 • Születési hely
 • Port Perry, Ontario, Canada
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett, 1 gyermek
 • Partner
 • Joshua Bowman
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • szõkésbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Madeleine Stowe Dave Annable Gregory Smith Connor Paolo Margarita Levieva Ashton Holmes Ashley Madekwe Joshua Bowman Gabriel Mann Nick Wechsler

Emily VanCamp életrajza

Korai évek – Kicsoda Emily?

Emily Irene VanCamp, ismertebb nevén Emily VanCamp 1986. május 12-én látta meg a napvilágot a Kanadabeli Port Perryben, mint Cindy és Robert VanCamp harmadik leánygyermekeként. Édesapja állat táplálkozási tanácsadóként keresi kenyerét, amelynek keretén belül Emily itt kezdett el először dolgozni. Feladata az volt, hogy az ügyfeleknek kiszállítsa a megrendelt élelmiszert. Ám mindezek mellett érdekelte a tánc is, amelybe már három évesen belekóstolt. Gyerekkori vágyálma volt, hogy profi táncos legyen belőle, s tizenegy évesen szüleit meggyőzte, hogy elengedjék egy táncos képző táborba Montreálba. Egy évvel később felvették a École Supérieure de balett du Québec iskolába, s rövid időre egy francia kanadai családhoz kellett költöznie.

Karrierje – Sztárrá válásának rögös útja

1999-2002: Karrierjének kezdete

Emily 1999-ben kezdett el érdeklődni a színészet iránt, amikor is meglátogatta egyik nővérét a Ladies Room forgatásán. Nem tétovázott, rögvest beiratkozott egy színi tanodába, órákat vett szombatonként, és nem sokkal később talált is egy ügynököt, akinek segítségével különböző reklámokban el is kezdett szerepelni. Rövid időn belül rá is talált a szerencse, hiszen megkapta élete első sorozat szerepét egy gyermek horror sorozatban, a Are You Afraid of the Dark?-ban az akkori tizenhét éves Elisha Cuthbert mellett. Bár csak egy jelenet erejéig tűnt fel és szöveget sem kapott. Hatalmas fordulatot vett életében, hogy magára ölthette Jackie Bouvier Kennedy karakterét, az Jackie Bouvier Kennedy Onasiss című Emmy-díjra jelölt alkotásban, majd vendégszerepeskedett a Radio Active szitkomban is. Következő évben immáron nem a televízióban, hanem a filmek világában próbálta ki magát. Egy leszbikusokról szóló drámában csillogtatta meg tehetségét, a Lost and Deliriousben, ahol is Jessica Paré testvérének szerepe hárult rá. Majd egy újabb vendégszereplésre hívták meg az All Souls horror sorozatba, ahol is egy cserbenhagyott áldozatot kellett alakítania, aki súlyos gerincvelői traumát szenvedett el. A szekér egyre jobban kezdett menni, hiszen VanCamp már egy minisorozatban, a Dice-ban is szerepelhetett.

2002-2010: Az áttörés és a televíziós munkássága

A nagyobb áttörés azonban csak tizenöt éves korában érkezett el, amikor is a Glory Daysben magára ölthette Sam Dolan karakterét. Mivel a sorozat nézettsége alacsony volt, ez okán kilenc epizódot követően törölték. Emily azonban nem maradt munka nélkül, hiszen nem sokkal később feltűnt a Dawson és a haverokban, és játszhatta el a főszereplő legfiatalabb testvérét. Ám a nagy áttörés akkor következett be, s nevét ismerték meg világszerte, amikor megkapta Amy Abbott szerepét az Everwood című amerikai családi dráma sorozatban. Emily Dr. Abbott lányát alakította, aki Mr. Brown fiával, Ephrammal került közelebbi kapcsolatba. A fiatal színésznőt Amy karaktere okán rengeteg pozitív elismerést kapott, hiszen meg kellett küzdenie a drog függőséggel, depresszióval és a csalájával is megromlott a viszonya. VanCamp teljesítményét négy Teen Choice Awards és egy Young Artist Awards jelöléssel is díjazták. Az Everwood szüneteltetése alatt sem tétlenkedett, s pár filmben apró szerepet is vállalt - No Good Deed, A Different Loyalty és a The Ring 2 nyitójelenetében is feltűnt. 2006-ban VanCamp egy poszt-apokaliptikus horrorban, a Carriersben is kapott egy főbb szerepet, s következőképp a Law & Order: Special Victims Unit krimi sorozat egy epizódjában is vendégszerepelt. Egy drogfüggő fiatal lány karaktere hárult rá, akinek édesanyját éjszaka meggyilkolták. A Black Irish független film drámában Kathleen McKay alakította, s egy kamasz terhességgel kell szembenéznie. Emily következő nagy szerepe szintén az Everwood készítőjének nevéhez fűződik, amely a Brothers & Sisters címet viseli. Az első szezon felénél felajánlották neki Rebecca Harper szerepét, amelyre a fiatal színésznő igent mondott. Későbbiekben rendszeresen láthatjuk őt a sorozatban, majd az ötödik és egyben az utolsó záró részeiben zárják le karakterének történetét. A sorozat forgatása alatt Emily egy újabb független filmben, a Normanben vállalt szerepet 2008-ban, amelynek keretén belül Norman Long barátnőjét játssza. Az alakítása olyan szinten hiteles volt, hogy díjat nyert San Diego Film Festivalon és a Breckenridge Festival of Film-en is. Később pedig az 1880-as újabb Ben Hur feldolgozásban is kivette a részét, amelyet két epizódban forgattak le.

2010-2019: Revenge és egyéb munkálatai

A színésznő részt vett a Hallmark egyik projektjében, amelyet Beyond the Blackboard címet viseli. Az alkotásban Stacey Bess tanárnőt alakítja, akinek igaz történetét igyekeztek feldolgozni. Mindez pedig 2011. áprilisában került vetítésre a CBS csatornán az Egyesült Államokban. Még ugyan ebben az évben pedig belefogott egy bosszúhadjáratba, és kapta meg a Revenge című amerikai dráma sorozatban Emily Thorne/Amanda Clarke karakterét. A sorozat négy évada alatt jelentős mennyiségű elismerést és díjat tudhat magáénak. VanCamp úgy döntött, hogy elég a sorozatok és a tlevízió filmek világából, és ideje lenne kipróbálni magát a mozivásznon. 2014-ben Captain America: The Winter Soldier Marvel mozifilmben Sharon Cartert alakította, aki az első részben szereplő Peggy Carter unokahúga. 2013-ban a The Girl in the Book független filmet forgatta New Yorkban. Az igaz történeten alapulú filmben Emily Alice Harvey-t játssza, aki egy könyvszerkesztő asszisztense, valamint feltörekvő író is. Annak érdekében, hogy ne küzdjenek anyagi problémákkal, a film producerei 2013. június 17-én Kickstarter néven kampányt indítottak, és arra ösztönözték a civileket, hogy finanszírozzák a forgatás költségeit. A kampány minden várakozást felült múlt, hiszen július elsejéig csak nem 65 000 dollár gyűlt össze. 2016-ban ismét Sharon Carter ügynök bőrébe bújik a legújabb Captain America: Civil War Marvel film kedvéért, és a Pays c. filmben is főszerepet vállalt. Mindezek mellet önmagát alakíva feltűnt a Bookaboo-ban, s 2017-ben a The Resident c. televíziós filmben fogja alakítani Nicolette-t. A kórház témájú sorozat Nicolette életét fogja követni, aki romantikus kapcsolatba kerül Conraddal, a munkatársával. A sorozat 2018-ban debütált, a második évad 2018. szeptemberében került vetítésre. 

2020-jelenleg

2020-ban szerepet kapott a Falcon & Winter Soldier sorozazatban és a A Sólyom és a Tél Katonája  című sorozatban, ahol Sharon Carter szerepét kapta meg.  2021-ben várandossága miatt nem volt.

Magánélete – Minden ami privátszféra

Emilynek három testvére van. Két idősebb, Katie és Alison, illetve egy fiatalabb, Molly. Legidősebb testvére Katie, aki egykoron táncos volt, ám most forgatókönyvíróként keresi kenyerét. Van Camp folyékonyan beszél franciául, azt vallja, hogy hihetetlenül otthon érzi magát, hogyha ezen a nyelven szólalhat meg. Tanulgatja a spanyolt is, szeret táncolni. Belekóstolt már a balettbe, a jazzbe és még a hip-hopba is, amelyek nagyban segítették őt a Revengebeli verekedős jeleneteiben. Úgy véli, hogyha a színészet nem jött volna be, akkor valószínűleg tánccal és főzéssel foglalkozna. Jelenleg Josh Bowmannel él párkapcsolatban, akivel a Revenge forgatásán ismerkedett össze, ám élete során kapcsolatba bonyolódott Chris Prattel, Dave Annable-lel és Joseph Morgannel is.2017. május 11-én jelentették be, hogy eljegyezték egymást Josh Bowmannel. December 15-én házasodtak össze a Bahamákon. 2021. augusztusában született meg első gyermeke. Kislányát Irisnek nevezték el.

Sorozatokban

A Sólyom és a Tél Katonája  (2020) - Sharon Carter (6 epizód) 
Falcon & Winter Soldier (2020) - Sharon Carter (6 epizód)
The Resident (2018) -  Nicolette Nevin (24 epizód)
Bookaboo (2016) - Önmagát alakítja (1 epizód)
Revenge (2011-2015) – Emily Thorne/Amanda Clarke (89 epizód)
Testvérek (2007-2010) – Rebecca Harper (75 epizód)

Ben Hur (2010) – Esther (2 epizód)
Különleges ügyosztály (2007) - Charlotte Truex (1 epizód)
Everwood (2002-2006) – Amy Abbott (89 epizód)
Glory Days (2002) – Sam Dolan (9 epizód)
Dice (2001) – Johanna Wilson (ismeretlen epizód)
All Souls (2001) - Kirstin Caine (1 epizód)
Radio Active (2000) - Becky Sue Drummond (1 epizód)
Are You Afraid of the Dark? (2000) - Peggy Gregory (1 epizód)

Filmekben

Pays (2016) – Emily Price
Amerika kapitány: Polgárháború (2016) - Sharon Carter / Agent 13

The Girl in the Book (2015) - Alice Harvey
Amerika Kapitány: A tél katonája (2014) - Kate / Agent 13
Az osztálytermen túl (2011) - Stacey Bess
Norman (2010) - Emily Harris
Víruscsapda (2009) – Kate
Fekete bárány (2007) - Kathleen McKay
A kör 2 (2005) – Emily
Rings (2005) – Emily [rövidfilm]
Hűségeskü (2004) – Jen Tyler
A csapda mélyén (2002) – Connie [kivágott jelenet]
A megváltó (2002) – Alana
Elátkozott szerelem (2002) - Allison Moller
Jackie Bouvier Kennedy Onassis (2000) - Jackie Bouvier - Age 13

Utolsó frissítés: 2021.10.19. 11:11 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace