Starity

Emma Stone

Emma Stone Emma Stone nemzetisége 150. 2319rajongó 153vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 94%
 • Születési név
 • Emily Jean Stone
 • Becenév
 • Riley, Em
 • Születési idő
 • 1988. november 06.
 • Születési hely
 • Scottsdale, Arizona, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Partner
 • Andrew Garfield
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Anna Faris Joaquin Phoenix Michael Keaton Ryan Gosling Colin Firth Steve Carell Penn Badgley Andrew Garfield

Emma Stone életrajza

Emily Jean "Emma" Stone 1988. november 6-án született Scottsdale-ban, Arizona államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Krista Jean (leánykori neve Yeager, 14960-ban született) háztartást vezető nő, míg édesapja, Jeff Stone alapítója és igazgatója egy általános szerződéseket kötő cégnek. Szülei részesednek a Camelback Golf Club-ból érdekesség, hogy Stone 12 éves koráig a Camelback Golf Club egyik birtokán élt. Van egy testvére Spencer, aki két évvel fiatalabb, mint ő. Az anyai ágról a nagyszülei Donald, aki 1932-ben született és 1982-ben elhunyt és Jean Eiseman Yeager. Apai ágról a nagyszülei Conrad Ostberg Stone és Florence Jeanette Ostberg, akik svéd leszármazottak voltak. Eredetileg Sten volt a vezetékneve, azonban családjával, mikor emigráltak az USA-ba, akkor változtatták meg Stone-ra. Stone ereiben német, angol, skót és ír vér folyik.

A Sequoya Elementary School-ba járt, majd ezután a hatodik osztályt a Cocopah Middle Schoolban fejezte be. Két évig magántanuló volt, ez idő tájt tizenhat műsorban szerepelt a Valley Youth Theatre-ban, beleértve a The Princess and the Pea, Alice csodaországban, és a Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Szülei magánórákra járatták egy helyi tanárhoz, aki a William Morris Agency-nál dolgozott és még mindig remek kapcsolatai vannak a Hollywod-i szakemberekkel.

Emma a Phoenix-i Xavier College Preparatory-ba járt egy félévet, ami egy teljesen lányból álló katolikus iskola volt, annak ellenére, hogy Emmát evangélikus hitben nevelték fel. Szüleinek a Powerpoint prezentációt adott Madonna 2003-as Hollywood című számáról amiatt, hogy engedjék, hogy Kaliforniába költözzön és kiépítse a karrierjét. A prezentáció címe: Project Hollywood volt. 2004 januárjában, 15 évese édesanyjával Los Angelesbe költözött és ekkor újra magántanulóvá vált.

Stone alapvetően természetes szőke. Azután kapta meg élete első szerepét tinédzserként, miután befestette a haját sötét barnára. Nem sokkal később a Superbad című szerepe miatt sötét barna haját vörösre festette, majd a Csodálatos pókember című film kedvéért újra visszaváltozott szőkére.

Film- és sorozat szerepei
Amikor beregisztrált a Screen Actors Guildre, akkor még Emily Stone-ként jelent meg mindenhol, azonban neki ez nem tetszett, ezért választott magának egy „művésznevet”, Emmát, azonban a családja és a barátai ettől függetlenül Emilynek szólították. Az első művésznév, ami az eszébe jutott azaz Riley Stone, azonban miután szerepelt a Már megint Malcolm című sorozatban, kényelmesebbnek érezte az Emmát, amit még édesanyja adott neki becenévként.

2005-ben kapta meg élete első szerepét a The New Partridge Family című amerikai komédiában, ahol Laurie Partridge szerepét kapta meg . A műsor eredetileg In Search of the New Partridge Family néven futott volna, azonban az első meg nem jelent rész után más nevet adtak neki. Nem sokkal később feltűnt a Médium című amerikai krimi sorozatban, ahol egy rész erejéig alakította Cynthia McCallistert. 2006-ban egy rész erejéig feltűnt a Már megint Malcolm című angol sorozatban, ahol Diane bőrébe bújt bele. Még ebben az évben mellékszerepet vállalt a Lucky Louie című sorozatban is, itt Shannont alakította. Még ebben az évben jelentkezett az NBC által indított Hősök című sorozat Claire Bennet szerepéért, azonban mégsem őt választották be, holott a casting értékelésénél igen magas pontszámot kapott.

2007-ben szerepet kapott hét epizódban a Drive című amerikai kalandsorozatban, ahol Violet Trimble szerepét kapta meg Nathan Fillion és Taryn Manning mellett, azonban alacsony nézettség miatt kaszálták a sorozatot. Még ebben az évben szerepet kapott a Superbad - avagy miért ciki a szex? című amerikai vígjátékban, ahol Jules szerepét kapta meg.

2008-ben megkapta A meztelen dobos című amerikai vígjátékban Amelia szerepét, aki basszus gitáros volt a Geiger nevezetű bandában. A filmben olyan híres színészek tűntek fel, mint Christina Applegate, Jane Lynch és Jason Sudeikis. A következő film, amiben feltűnt A házinyuszi volt, itt Natalie szerepét kapta meg Anna Faris mellett.

2009-ben szerepet kapott az Excsajok szelleme című amerikai romantikus filmben, itt Allison Vandermeersh szerepében tűnt fel. A filmben olyan híres színészek is szerepet kaptak, mint Matthew McConaughey, Jennifer Garner és Michael Douglas. Az Excsajok szelleme című film a Charles Dickens-féle Karácsonyi ének modern változata, ennek értelmében a színésznő a ’Múlt barátnő’ volt. A következő film, amiben feltűnt a Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős volt, ahol Abby szerepét öltötte magára. A filmben olyan színészek tűntek fel, mint Jeff Dianels, Ryan Reynolds és Lisa Kudrow. A filmet Michelle Mulroney rendezte, ahol Abby egy bébiszitter. alot Richard Dunn bérel fel, miután Long Islandre költözött. A filmet 2008. npovember 11-én kezdték el forgatni a New York-i Montaukban a MPI Media Group filmstúdió közreműködésével és 2009. június 15-én debütált is a film. Még ebben az évben szerepet vállalt a Zombieland című amerikai horror vígjátékban, mint Wichita. Nevét a Kansasben található Wichita nevű városról kapta, aki túlélő és testvérével körbeutazta az Egyesült Amerikai Államot. A film közben az is kiderül, hogy az igazi neve Krista, amely Emma édesanyjának a neve. A filmet 2009 februárjában kezdték el forgatni a Columbia Pictures filmstúdió közreműködésével.

2010-ben szerepet kapott a Könnyű nőcske amerikai drámafilmben, ahol Olive Penderghast karakterét alakította. Olive egy középiskolai tanuló, akiről olyan pletykák keztdtek el terjengeni, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújt. A forgatókönyvet Bert V. Royal írta és Nathaniel Hawthorne: Skarlát betű című regényét vette alapul. A filmet a Kaliforniai Ojai nevű városában forgatták le, majd 2010. szeptember 11-én a Torontoi Nemzetközi Film Fesztiválon mutatták be, majd a Screen Gems hat napra rá mutatta be. 2011-ben jelölték a Golden Globe Award for Best Actress in a Musical or Comedy a szerepe miatt. 2010-ben a 2010 MTV Video Music Awardson is megjelent, ahol a Linkin Parkot mutatta be, majd az NBC által vetített Saturday Night Live-ben is megjelent kétszer is, először 2010. október 23-án, majd 2011. november 12-én. Érdekességképpen megjegyezendő, hogy mindig is nagy álma volt, hogy egyszer ő is részt vehessen a showban.

Nem sokkal később, 2011-ben a Barátság extrákkal című amerikai romantikus filmben, ahol Kayla szerepét kapta meg, aki Justin Timberlake karakterével járt, majd végül szakítottak. A filmet 2010. júliusában kezdték el forgatni New Yorkban és Los Angelesben, majd pedig a Screen Gems jóvoltából 2011. július 22-én a közönség elé is került. A filmben olyan híres színészek kaptak szerepet, mint Mila Kunis és Justin Timberlake. A következő film, amiben szerepet vállalt az Őrült, dilis, szerelem. volt, ahol Hannah-t alakította. A filmben olyan híres színészek kaptak szerepet, mint Ryan Gosling, Steve Carrell és Julianne Moore. A filmben Hannah-nak sosem volt szerencséje a férfiakkal, sem pedig a családja. Édesapja megtudja, hogy a felesége megcsalta őt, megismerkedik egy „nőcsábásszal” aki kitanítja neki a csábítás minden fortélyát, miközben Ő megismerkedik Hannah-val, és visszafogja a nőcsábászos életét. A következő film, amiben szerepet kapott A segítség című amerikai/indiai drámafilm volt, itt Skeeter Phelan szerepét kapta meg. A filmet Tate Taylor rendezte, és Kathryn Stockett regénye nyomán készült. 

2012-ben önmagát alakította A stúdió című amerikai vígjátéksorozatban. Még ebben az évben szerepet vállalt a Columbia Pictures és a Marvel Entertainment filmstúdió által készített A csodálatos Pókember című amerikai kalandfilmben, ahol Gwen Stacyt alakította. A film az eredeti Pókember filmek újra feldolgozott változata lett. Gwen egy tizenhét éves középiskolai lány, aki beleszeret osztálytársába Peter Parkerbe. A filmet New Yorkban forgatták 2010. decemberétől 2011. áprilisig. Nem sokkal később a színésznő fontolóra vette, hogy a 21 Jump Streetbe Jonah Hill-lel, akit a Superbad című film forgatásán ismert meg, azonban dobta a szerepet, miután bekerült a Csodálatos pókember című film castja közé. Még ebben az évben mellékszerepet vállalt az iCarly című amerikai sorozatban, ahol Heather szerepébe bújt bele.

2013-ben szerepet kapott a Movie 43: Botrányfilm című amerikai vígjátékban, ahol Veronica szerepét kapta meg. Még ebben az évben szerepet vállalt a Gengszterosztag című amerikai filmben, mint Grace Faraday. A filmben olyan színészek tűntek fel, mint Ryan Gosling és Sean Penn. A film igaz történet alapján készült. A történet az 1940-es években játszódik, ahol Grace egy szerelmi háromszögbe kerül. Még ebben az évben felkérték Guillermo Del Toro rendezésében készülő Crimson Peak horrorfilmre, azonban a színésznő dobta a szerepet, helyére Mia Wasikowskaát választották meg.

Nem sokkal később, 2014-ben szerepet kapott A csodálatos Pókember 2. –ben, ahol szintén Gwen Stacy szerepét kapta meg. A következő film, amiben feltűnt a Káprázatos holdvilág című romantikus film volt Woody Allen rendezésében. A film 1920-as években játszódik a francia Riverán, ahol Sophie egy igen jómódú családhoz kerül, ahol látomásaival mindenkit az ujja köré csavar, azonban a legnagyobb illuzionista eltervezi, hogy lerántja a leplet a csalóról. Azonban ahelyett, hogy ezt megtehette volna, beleszeret Sophie-ba. Még ebben az évben feltűnt a Alejandro Gonzalez Innaritu által rendezett Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című amerikai életrajzi filmben, ahol Sam szerepét kapta meg. A filmben olyan híres színészek tűntek fel, mint Michael Keaton és Edward Norton. Sam Thompson Riggan Thomson (felépülő függő) lánya, aki nem sokkal később az asszisztensévé válik. A filmet 2013. áprilisában kezdték el forgatni New Yorkban és 2014. október 17-én került a mozikba. A színésznő az alakításáért több díjjelölést is kapott, mint például Academy Award, Golden Globe Award, Screen Actors Guild Award és aCritics' Choice Award. 2014. augusztusában Stone Alan Cumminggal aláírta a szerződést a Cabaret című Broadway show-ra, ahol Sally Bowlest alakította. A műsor 2014. november 11-től 2015. február 1-jéig futott.
2015-ben szerepet kapott az Aloha romantikus filmben Bradley Cooper és Rachel McAdams oldalán. Itt Ng karakterét kapta meg, a filmre 2012-ben szerződtött le és május 29-én jelent meg a külföldi mozikban. A következő film, amiben szerepet kapott az Irrational Man amerikai misztikus volt, amelyet a 2015-ös Cannes-i Film Fesztiválon mutattak be. A filmben olyan színészek kaptak szerepet, mint Joaquin Phoenix, Parker Posey and Jamie Blackley. A film újabban Woody Allen kezéből kerül mki, 2014. júliusában kezdték el forgatni Newportban, Rhode Islanden. A filmet 2015. július 17-én fogják majd bemutatni. Ezenkívül 2016-ra leszerződtették a La La Land komédiára. Még ebben az évben szerepet kapott a Maya & Marty című sorozatban, majd pedig a Popstar: Never Stop Never Stopping-ban, de sajnos az általa leforgatott felvételt kivágták.

2017-ben feltűnt Steve Carell oldalán a Battle of the Sexes című amerikai komédiában, ahol Billie Jean King karakterét alakította. A film a Torontói Film Fesztiválon debütált 2017. szeptemberében. Ezen kívül fel fog tűnni a Maniac című sorozatban is, Jonah Hill oldalán. A sorozat forgatását 2017-ben megkezdték New Yorkban Még ebben az évben bejelentették, hogy 2018-ban  szerepet kapott a Cruella című filmben, mint Cruella de Vil, továbbá a The Favourite című amerikai filmben, mint Abigail Masham.

Szinkronszerepei
2006-ban kapta meg élete első szinkronszerepét a Zack és Cody élete című Disney sorozatban, ahol Ivana Tipton hangját kölcsönözte egy rész erejéig.

2010-ben szerepet kapott a Marmaduke - A kutyakomédia című amerikai családi filmben, ahol Mazie kutya hangját kölcsönözte. Rá egy évvel később, 2011-ben szerepet vállalt a Robot Chicken című sorozatban, ahol Yori / Janet hangját kölcsönözte. 2012-ben pedig a Sleeping Dogs című videójátékban adta Amanda Cartwright hangját. Ezután pedig 2013-ban volt hallható Emma a Croodék című amerikai animációs filmben, ahol Eep hangját adta. 2017-re pedig leszerződtették a Croodék 2-re, ahol szintén Eep hangját fogja majd adni.

Magánélete
2009-ben Emma Los Angelesből a New York-i Greenwich Village-be költözött. Emma édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak. Kristának 2009-ban sikerült legyőznie a rákot. 2010-ben Emma és családja megünnepelték, hogy édesanyja két éve rákmentes, erre a különleges alkalomra írt egy levelet Paul McCartneynak és megkérte, hogy rajzoljon le kettő madár lábat, mert az édesanyja kedves dala az 1968-ban rögzített The Beatles – Blackbird című száma. Paul végrehajtotta a kérést, Stone és édesanyja egyforma csukló tetoválást csináltatott. Azóta Emma jótékonysági munkát végzet a Stand Up to Cancernél és a Revlonnál is.

2008-ban ismerte meg a zeneszerző, énekes, és egyben színész párját, Teddy Geiger-t A meztelen dobos című film forgatása idején. Majd szakítottak és 2010-ben Kieran Culkinnal kezdett randizni. Vele a Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős forgatásán ismerkedett meg

2011 közepén kezdett el találkozgatni Andrew Garfield-dal. 2015. áprilisában azonban a színésznő és Andrew elmondta, hogy szünetet tartanak kapcsolatukba. Andrew új filmje forgatása kapcsán Tajvanon van, míg a színésznő Los Angelesben tartózkodik és pihen testvérével, Spencerrel.

Divat
2012 februárjában leszerződtette a Revlon kozmetikai cég. A színésznő a márka arcává vált, több hirdetésen is szerepelt a színésznő.

Érdekességek
- 2014-ben a 56. helyen szerepelt a Forbes legjobban kereső sztárjai között
- 2014-ben a leginspirálóbb 30 év alatti sztárok listáján Emma a 26. helyet kapta meg
- 2009-ben az Ask Men's Top 99 Women listáján a 93 volt
- 2009-ben a Maxim magazine's Hot 100 listáján 66. volt
- 2009-ben az FHM's 100 Sexiest Women in the World listáján 93. volt
- Nylon Magazine Young Hollywood Issue 55 arca közé majdnem beválogatták
- 2010-ben a Maxim magazine's Hot 100 listáján a 49. helyen szerepelt.
- Példaképei: Gilda Radner és Diane Keaton.
- Második keresztneve Jean a nagymamája után
- Kedvenc filmje: Nagyvárosi fények, Harold és Maude, Hálózat, és Manhattan
- 2011-ben a Maxim magazine's Hot 100 Women listáján a 42 helyet kapta meg
- 2011-ben a FHM Australia list of "100 Sexiest Women in the World" listáján 38. helyet kapta meg
- Nem tudta, hogy asztmás addig, amedig a Könnyű nőcske forgatásán rá nem jött egy roham
- Hét éves korában testnevelés órán leesett a gerendáról és eltörte mind a két kezét
- 2012-ben az Ask Men's top 99 „Legkívánatosabb női” listáján a 6. helyet kapta meg
- Jó barátságban van Taylor Swifttel és Mila Kunisszal, illetve Jonah Hillel és Jennifer Lawrence-cel is igazán jó kapcsolatot ápol
- Megszállottja volt a Spice Girls-nek, Emma Dunton volt a kedvence
- 2014-ben a Maxim's "Hot 100" listáján a 27. helyet kapta meg
- Nagy rajongója az iCarly című sorozatnak, egy részben még fel is tűnt 

FILMEK
Cruella (2018) - Cruella de Vil
The Favourite (2018) - Abigail Masham
Battle of the Sexes (2017) - Billie Jean King
Kaliforniai álom (2016) - Mia
Maya & Marty (2016) - Various
Popstar: Never Stop Never Stopping (2016) - Claudia Cantrell
Abszurd Alak (2015) - Jill

Aloha (2015) - Ng
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (2014) - Sam
Káprázatos holdvilág (2014) - Sophie
A csodálatos Pókember 2. (2014) - Gwen Stacy
Gengszterosztag (2013) - Grace Faraday
Movie 43: Botrányfilm (2013) - Veronica
A csodálatos Pókember (2012) - Gwen Stacy
A segítség (2011) - Skeeter Phelan
Őrült, dilis, szerelem. (2011) - Hannah
Barátság extrákkal (2011) - Kayla
Könnyű nőcske (2010) - Olive
Zombieland (2009) - Wichita
Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős (2009) - Abby
Excsajok szelleme (2009) - Allison Vandermeersh
A házinyuszi (2008) - Natalie
A meztelen dobos (2008) - Amelia
Superbad - avagy miért ciki a szex? (2007) - Jules
The New Partridge Family (2005) - Laurie Partridge

SOROZATOK
Maniac (2017)
iCarly (2012) - Heather (1 epizód)
A stúdió (2012) - Emma Stone (1 rész)
Drive (2007) - Violet Trimble / Violet Ashton (7 epizód)
Lucky Louie (2006) - Shannon (1 epizód)
Már megint Malcolm (2006) - Diane (1 rész)
Médium (2005) - Cynthia McCallister (1 epizód)

SZINKRONSZEREPEK
Croodék 2 (2017) - Eep hangja
Croodék (2013) - Eep hangja
Sleeping Dogs (2012) - Amanda Cartwright hangja
Robot Chicken (2011) - Yori / Janet / Lois Lane hangja (két rész)
Marmaduke - A kutyakomédia (2010) - Mazie hangja
Zack és Cody élete (2006) - Ivana Tipton hangja (1 rész)

Utolsó frissítés: 2017.10.16. 16:04 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace