Starity

Emmanuel Esparza

Emmanuel Esparza Emmanuel Esparza nemzetisége 8533. 18rajongó 2vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 100%

Emmanuel Esparza életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

A spanyol színész Emmanuel Esparza González néven láttam meg a napivilágot 1976-ban. Valenciában született, ahol már fiatal korától kezdve olyan szenvedélyeknek hódolt, mint a tenisz, dzsudó, boksz, vívás és lovaglás. Emellett a nyelvekért is rajong, saját anyanyelve, a spanyol mellett az angol tanulása nagyon lekötötte, sőt, az éneklés sem áll tőle messze, habár inkább a hangszereket kedveli, ezek közül is a gitárt, melyen kiválóan játszik.

Reklámszakembernek készült, majd humán kapcsolatok szakterületen tanult tovább. Tanulmányait egy mozifilm szerepének kedvéért hagyta ott, ami az első lépést jelentette virágzó színész karrierjében.

1998-tól több színházi és színészképző iskolát is elvégzett, többet között Valenciában, Kensingtonban és Londonban. Végül visszatért szülőországába és Madridban képezte tovább magát.

A 2004-05-ös években két rövidfilmje látott napvilágot, majd kisebb filmszerepek után következtek olyan sorozatok, mint a Negocois de familia és a La Dársena de Poniente.

Az igazi áttörést a Yo soy Bea című, közkedvelt spanyol széria hozta meg számára. Ebben a sorozatban Emmanuel Nacho, a sikeres és jóképű ügyvéd bőrébe bújhatott, aki a főhősnő régi csoporttársaként megjelenésével a központi szerelmi háromszög egyik tagjává vált.

Emmanuelt karaktere pozitív töltete ellenére nem igazán kedvelték a sorozatba való kerülése elején, épp az említett érzelmi bonyodalom miatt. A későbbiek folyamán azonban kiderült, hogy kiváló színészi képességei segítenek átlendülni a rajongóknak a kezdeti nem tetszésen, így Emma válhatott a Yo soy Bea második évadának egyik főszereplőjévé.

Miután a széria 2009 nyarán véget ért, Emmanuel már elismert és kedvelt színésznek számított hazájában. Egy tengerentúli megkeresés azonban a nemzetközi hírnév felé indította el: a kolumbiai-spanyol produkció, a La Pola férfi főhősének, Alejónak a szerepét bízták a Dél-Amerika szerte még szinte ismeretlennek számító Esparzara. Ő azonban nem okozott csalódást, az általa megformált karakternek köszönhetően a legjobb férfi színésznek járó díjat is elvihette egy latin-amerikai díjátadón.

Jelenleg újra Spanyolországban dolgozik, nemsokára a Tierra de Lobos nevezetű hispán sorozatban láthatjuk felbukkani, valamint 2012-ben egy új mozifilmben is láthatjuk majd, az Alphában, melyben az Internátusból is ismert Yon Gonzáles lesz a másik főszereplő.
 

Tv filmek:

Cartas de Sorolla (2006)
El caso de la novia dividia (2006)


Cuerpo a la carta - Javier (2007)
Martini il valenciano - Charles Lepicq (2007)
Entre dos reinos - Diego (2010)

Sorozatok:

Negocis de familia - Roberto (2005-2006)
La Dársena de Poniente - Rubén (2006-2007)
Les Moreres - Luis (2007)
Singles (2008)
Yo soy Bea - Nacho (2007-2009)
La Pola - Alejo (2010-2011)

Rövidfilmek:

Dekamata (2004)
On - Off (2005)

Utolsó frissítés: 2012.04.08. 18:06 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace