Starity

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias Enrique Iglesias nemzetisége 87. 4428rajongó 316vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 94%
  • stílus: 92%
  • szimpátia: 93%

Enrique Iglesias életrajza

Enrique Miguel Iglesias Preysler 1975. május 8-án született Madridban, Spanyolországban Julie Iglesias énekes és Isabel Preyslert újságíró harmadik és legfiatalabb gyermeke. Isabel Prysler nagynénje Neile Adams, aki Steve McQueen elő felesége volt, így Iglesias rokonságba került Steven R. McQueen-nel, méghozzá unokatestvéri láncolatban. 1986-ban Enrique nagyapját elrabolta egy baszk terrorista csoport az ETA, ami miatt Enrique testvére, Julie elküldte őt biztonsági okokból Miamiba, hogy az apjával éljenek ott. Enrique édesapját egyre jobban lekötötte zenei karrierje, így mondhatni a kicsi Enrique-t a család dadája nevelte fel. a Gulliver Preparatory Schoolba járt iskolába, ahol fellépett a Hello, Dolly nevezetű darabban is megcsillogtatva tudását is. Édesanyja etnikai szempontból Filipino származású, azonban Enrique nem beszéli a tapalog nyelvet, viszont folyékonyan beszél spanyolul és angolul, ami miatt gyakorta énekel mindkét nyelven is.

Később a University of Miami-n tanult tovább üzleti szakon. Iglesias nem szerette volna, ha édesapja megtudja, hogy milyen tervei vannak a zene téren, és nem akarta, hogy az apja miatt legyen ő maga is híres. A család egyik jó barátjától kapott kölcsön pénzt, és felvette önállóan saját dalát, amely többnyire spanyol számokat tartalmazott, de volt köztük két angol szám is. Miután otthagyta az egyetemet, Torontoba utazott, ahol ki is tudta adatni első albumát.

Karrierje

1995–1996: Enrique Iglesias
1995 július 12-én Iglesias kiadta az Enrique Iglesias című albumát, amely több lágy rock balladát tartalmazott köztük a Si Tú Te Vas és a Experiencia Religiosa. Az albumát már az első héten több mint fél millióan vásárolták meg, majd a következő hónapban az eladási lista már millió felett volt.

A Por Amarte című száma a Marisol ímű szappanopera betétdalává is vált. Az első albumának a CD-jét az olaszok és a portugálok „belejavítottak”, hiszen a legtöbb számokat lefordították a saját nyelvükre. Több szám is megjelent kóstolóként az albumról, ami miatt a Billboard's Latin charts helyezettjei között szerepelt. Az album olyan nagy sikert aratott, hogy megnyerte a Grammy-díjat Legjobb Latin Pop Előadás kategóriában.

1997–1999: Vivir and Cosas Del Amor
1997-ben Iglesias tovább folytatta zenei pályáját, és kiadta a Vivir című albumát, amely olyan nagy eladási sikert hozott, hogy Erique a legnagyobb angol nyelvű énekesek közé került. Az albumon olyan számok voltak, mint a Yazoo dal, az Only you, aminek a spanyol fordítása Solo en Tí".

Három dal jelent meg a Vivir albumról a Enamorado Por Primera Vez", "Sólo en Ti" és a "Miente, s ezek segítségével Iglesias felkerült a Latin charts listájára, és több olyan országban, ahol a hivatalos nyelv a spanyol volt. Édesapja és Luis Miguel támogatásával jelölték az American Music Awardon Kedvenc Latin előadó kategóriában.
1998-ban kiadta újabb albumát a Cosas Del Amort. Az album újabb sikert hozott Iglesias számára, hiszen az albumról legnépszerűbb da lett az Esperanza" és a "Nunca Te Olvidaré", amely rögtön felkerült a Latin singles chart listára, s ez segítette őt helyzetének stabilitása érdekében is.

Iglesias egy rövid turnét tartott kisebb megállókat beiktatva, s az egyik ilyen hely Acapulco, Mexikó volt, ahol a Paula és Paulina című sorozatot forgatták. Ezután egy sokkal nagyobb kaliberű turné következett, amelyet a McDonald’s finanszírozott.

Megnyerte az American Music Award Favorite Latin Artist kategóriában, s maga alá gyűrte Ricky Martint és Chayanne-t is. A szám, amit előadott a Nunca te Olvidaré volt, amelyet egy spanyol operában is felhasználtak.

1999–2001: Enrique and Escape

1999-re Iglesias az egyik legsikeresebb előadó művész lett a zenei piacon, többek közt ezt Ricky Martinnak és Gloria Estefannak köszönhette. 1999 márciusában részt vett a koncertjére Will Smith, és megkérdezte, hogy meg e csinálná Enrique a Wild Wild Weast című filmjének a betétdalát. A Bailamos című száma első helyezést ért el Amerikában.

Bailamos sikere után Iglesiast több, neves lemezkiadó cég támadta be, hogy velük kössön szerződést a fiatal latin zenész. Végül Iglesias több hét alkudozás után aláírta a a szerződést az Interscope nevű céggel. A férfi fel is vette első olyan albumát, amely csak angol nyelvű dalokat tartalmazott, s a lemez neve Enrique lett. Az albumon rajta van a "Rhythm Divine című szám, és a Could I Have This Kiss Forever, amelyet Whitney Houstonnal énekelt.

2000-ben Iglesias fellépett a Super Bowl XXXIV Christina Aguilera, Phil Collins, és Toni Braxton oldalán. Megdöbbentő élmény volt, mikor Howard Stern többször is lejátszotta rádió műsorában Enrique dalát, s végül azzal vádolta meg a férfit, hogy képtelen énekelni élőben. 2000. június 8-án Iglesias fellépett Stern műsorában, ahol saját maga gitározott, és megcsillogtatta zenei tudását is. Az album második dala a Be With You volt, amely a Billboard's Hot 100 listán első helyezést ért el.

2001-ben Iglesias kiadta második angol nyelvű albumát az Escape-t. Ugyan a latin előadók körében már rég utat tört magának Iglesias, mégis az előző évben olyan nagy áttörést ért el lemezi eladásában , mint még soha. Az album első száma a Hero volt, amely az Egyesült Királyságban első helyezést ért el, és még sok más országban is. Az albumon szereplő összes számot Iglesias írta.

Escape az egyik legnagyobb reklámmal rendező album lett. Az albumról a következő dal, amely megjelent az Escape és a Don't Turn Off The Lights című szám volt, amely nemsokára már a rádió listák vezetője lett, nem csak Észak-Amerikában, hanem a világ minden táján. Az albumról még olyan szám jelent meg, mint a Maybe, amely elvileg Iglesias egyik kedvenc száma, illetve a To Love a Woman című szám, amelyet Lionel Richie-vel közösen énekelnek.

Iglesias megszervezte legsikeresebb albumának a turnéját, amely One-Night Stand World Tour címen szerepelt: a turné több mint 50 showt tartalmazott 16 országban. A turné olyan országokba látogatott el, mint Nagy-Britannia és Románia. A második turné, a , "Don't Turn Off The Lights 2002 nyarán fejeződött be, amikor is két hatalmas nagy koncertet adott először a Madison téren, majd később még kettőt Mexikóban a National Auditoriumban. S a show végül a Puerto Rico-i San Juanban fejeződött be.

2002–2004: Quizas and 7
2002-ben Iglesias kiadta negyedik spanyol nyelvű albumát, amely a Quizás címet viselte. Az album a Billboard 200 album listáján 12-es helyezést ért el, és abban az időben a legnagyobb spanyol nyelvű eladásnak számított, ugyanis már az első héten már több mint egy millió példányt adtak el. Az elmúlt öt évben nem volt jellemző ilyen mennyiségű eladás, így a listát Iglesias vezette. Három szám jelent meg az albumról, amely miatt Iglesias első helyezést ért el több rádiós listán is. Jelen pillanatban ő tartja a rekordot a Billboard's Latin Charton, mint első helyezett. A legutolsó dal, amely megjelent erről az albumról a Para Que la Vida volt, amely hatalmas nagy sikert aratott, mint az USA-ban angolul és mind spanyol nyelven is.

A Quizás volt az első olyan szám, amelynek a videoklipjét hozzáadtak az MTV által készített Total Request Live-hez. Iglesia fellépett a The Tonight Show with Jay Lenoműsorban is. Ezt az albumot hozzácsapta a Don't Turn Off the Lights Tourhoz. Az album elképesztő sikert aratott, még Latin Grammy Awardot is nyert Best Pop Vocal Album kategóriában.

2003-ban adta ki hetedik albumát Iglesias, amelynek a címe 7 volt. Ez volt a második olyan albuma, amelynek a dalszövegét ő maga írta. Az első szám, amely megjelent az albumról a Roame, amelyet gitározni tudó barátjával, Tony Bruno-val írt meg.Az albumon még szerepelt a Be Yourself című szám is,,illetve az Addicted és a Not in Love, amelyet Kelisszel énekelt együtt.

Ezzel az albummal ment el a férfi a legnagyobb világturnéjára. A magas színvonalú turné először tizenkét műsort adott Észak-Amerikában, s búcsúzásként a Houston Rodeoban játszott, majd folytatta tovább turnéját számos országokba, ahol eddig még nem is járt. Ilyen volt például Ausztrália, India, Egyiptom és Szingapúr, illetve a Dél-Afrikai Köztársaság is.

2007–2009: Insomniac, 95/08 Exitos and Greatest Hits

Két év kihagyás után Iglesias kiadott egy új albumot Insomniac címen 2007. június 12-én. Az albumon több olyan szám is megjelent, amelyekben több, híres énekes és amerikai rapper is közreműködött. Ilyen volt például a Push, amelyet az amerikai rapperrel Lil Wayne-nel közösen készített, vagy a Ring My Bells", illetva a Tired of Being Sorry".

Az első dal, amely megjelent az albumról a"Do You Know? (The Ping Pong Song) volt, amely 2007.április 10-én jelent meg. Enrique számai közül ez volt az, amely a legmagasabb helyezést elérte a Hot 100-as listán az Escape album óta. Nem csak Amerikában, de Európában is hódításnak indult a szám, több országban is első helyre küzdette fel magát a top 10-es listában. A szám spanyol címe "Dímelo volt, s a Hot Latin Trackson a második legnépszerűbb dallá vált.

Ezután egy balladát készített a fiatal latin zenész, aminek a címe Somebody's Me volt, s egyedül az Amerikai kontinensen jelent meg, A dalt először az AC rádió kezdte el sugározni, majd később a Billboard's Hot AC listáján ért el helyezést. Európában a második dal, ami megjelent az albumról a Tired of Being Sorry volt, amit elég sok európai országban előadott. ezt a számot francia nyelven is elénekelte, aminek a Nâdiya volt, s az első tizenegy étben uralta a Francia zenei lista első helyezését.

Július 4-én Iglesas az első Western előadóvá vált, ugyanis Szíriában adott koncertet Damaszkuszban, s még ezen a héten Hamburgban is fellépett a Live Earth eseményen. Az Insomniac World Tourt Dome-ban, Johannesburg városában, a Dél-Afrikai Köztársaságban nyitották meg. A turné által megismerkedett Afrikával, majd Európával is.Az első turné színhelye az Egyesült Királyságban volt, majd visszatért Amerikába, ahol először Latin-Amerikában hódított a turnéja, majd Észak-Amerikában is.

A Push című száma a Step Up 2 című film betétdalai közé került be, s ez volt a harmadik dal, amely megjelent az albumról. A számhoz tartozó videoklipben a a filmben szereplő színészek tűntek fel. Eredetileg nem jelent meg a rádiós listákon, mégis több országban lejátszották ezt a számot és hihetetlen nagy rajongói közönséget toborzott magának. A következő dal, ami megjelent a Can You Hear Me volt, amely a 2008-as UEFA Bajnokok Ligájának a hivatalos betétdala lett. Ezt a számot Enrique 2008. június 296-én énekelte el Bécsben, Ausztriában.

2008. március 25-én Iglesias kiadta a spanyol Greatest Hits albumát, amelynek a címe 95/08 Exitos volt, amely tizenhét régebbi, és két új számot tartalmazott. Az első ilyen szám a Dónde Están Corazón volt, amelyet egy argentin sztár, Coti írt és evvel a számmal a Billboard's Hot Latin Songs 18. helyezettje lett. Az album első helyen debütált szintén a Billboard's Latin Albums Charton és tizennyolcadik lett a Billboard 200 albums charton. Az album platinát kapott Észak-Amerikában és néhány Közép-amerikai országban.

Az album második dala a Lloro Por Ti volt, amelynek egy hivatalos remix változatát Wisin & Yandellel készített el, amely szintén első helyezést ért el a nemzetközi és helybéli listákon is. Iglesias mini-turnét adott USA-n belül, először Texasban kezdett, Laredo városban, majd ez követte New Jersey. A mini-turné elő zenekara a Aventura banda volt, akik szintén előadták a férfival együtt a Lloro Por Ti című számát.

Iglesias meglepetésként lépett fel a Lo Nuestro Awardson, ahol is tulajdonképpen ő nyitotta meg a műsort a Dónde Están Corazón és a Dimelo számával. Ezenkívül fellépett még a Billboard Latin Music Awardson, ahol egy külön díjat kapott.

A spanyol Greatest Hits sikere után, kiadta ezt az albumot angol nyelven is november 11-én. Az album olyan számokat tartalmazott, mint a Can You Hear Me, az Away, amely Sean Garrettel készített, és a Takin' Back My Love, amelyet Ciarával együtt készítettek el. Az album magasan ütötte a mezőnyt, és többszörösen első helyezést ért el a UK Albums Chart, s több mint nyolcvanezer példányban kelt el már az első héten a lemeze.

2008. november 9-én Iglesias kétszer nyert a World Music Awardson, egyszer a World's Best Selling Latin Performer és máskor pedig a World's Best Selling Spanish Artist kategóriában.

2010-2011. Euphoria
2010. július 5-én Iglesias elkészítette kilencedik stúdió albumát az Euphoriát, amelyet a Universal Republic lemezkiadó cég adott ki. Ez az album kevertnek mondható, hiszen hét angol nyelvű dalt és hat spanyol dalt tartalmaz. Az album nyert a Billboard Music Award for Top Latin Album, Billboard Latin Award for Latin Album of the Year and Latin Pop Album of the Year és jelölést is kapott a Latin Grammy Award for Album of the Year. Iglesias három híres producerrel is együttmükődött RedOne-nal, Mark Taylorral és Carlos Paucerrel. Az albumon megjelenő számokban több olyan híres énekes is közreműködött, mint Akon, Usher, Nicole Scherzinger, Sunidhi Chauhan, Ludacris, Pitbull, Juan Luis Guerra és Wisin & Yande.

Az első angol nyelvű száma erről az albumról, az I like it volt, amelyet a híres amerikai rapperrel, Pitbullal közösen készítettek el, s ez a szám 2010. május 3-án jelent meg az USA-ban, és már az első hallgatásra az emberek kedvenc számává vált. A Billboard Hot 100-as listán negyedik helyezést ért el. A szám nyolcadik majd huszonötödik helyezést ért el a USA Latin Pop Songs és a US Hot Latin listán. 2011. januárjában tört be a Billboard charts top 10 listájára a Tonight (I'm Fuckin' You) számmal. A szám nem sokkal később első helyezést ért el a US Pop Songs és Hot 100 airplay Charts listáján. Az Euphoria turné olyan országokat, illetve kontinenseket érintett, mint az USA, Kanada, Egyesült Királyság és Európa. A második turné Észak-Amerikát és Ausztráliát is érintette, ahol Pitbullal és Prince Royallal is előadtak közös számokat. 2011. augusztusában kiadott egy számot az I like how it feels címen.

2013-2016
2012. augusztus 25-én Iglesias bemutatta új számát a Finally Found you-t, amelyet az amerikai rapperrel, Sammy Adams-szel alkotott meg. A US iTunes Store ezt a számot 2012. szeptember 25-én tette közzé, az Egyesült Királyságban 2012. december 9-én jelent meg. 2012. december 8-án Enrique fellépett a Z100 Jingle Ball nevezetű eseményen Miamiban, és nem sokkal később az iHeartRadio Festivalon is feltűnt, ahol azt nyilatkozta, hogy több, új számon dolgozik. A férfi elárulta, hogy a jövőben együtt fog dolgozni olyan híres emberekkel, mint Mark Taylor, The Cataracs és Carlos Paucar. 2013. május 31-én Iglesias fellépett a Mawazine Festivalon Marokkóban. A show megdöntötte az eddigi csúcsrekordot, ugyanis a közönségben több mint 120 ezer fan volt. Több évtized alatt ez volt eddig a legmagasabb létszám. 2013. június 29-én Republic Records megerősítette, hogy Enrique első dala az újonnan érkező albumról a Turn the Night Up, amely július közepén, dátum szerint július 22-én jelent meg a US Top 40-ben.

2013. augusztus 14-én jelent meg az iTunesen a Loco című száma, amely az újonnan kiérkező albumán szereplő spanyol szám, s világszerte augusztus 26-án jelent meg. Az album valószínűleg 2014. januárjában fog megjelenni. 2013. szeptember 17-én Z100 Radio lejátszotta Enrique harmadik megjelent dalát, a Heart Attacket, amely 2013. októberében jelent meg. Enrique és Marco Antonio Solis együtt készített egy számot, amelynek a címe El Perdedor, s ez elvileg egy mexikói szappanopera sorozat a Lo Que La Vida Me Robo betétdala lesz. Ez már a harmadik olyan alkalom, hogy Enrique-t kérték fel, hogy sorozat betétdalt készítsen, az első a Nunca Te Olvidaré volt, a második pedig a Cuando Me Enamoro. A dal 2013. október 28-án jelent meg, második spanyol dalként és negyedik új dalként az új albumáról.

Enrique és Marco Antonio Solis nemrégiben felvették az "El Perdedor" dalukatm anely az újonnan induló mexikói szappanopera sorozat, Lo Que La Vida Me Rob főcím dala lett. Iglesias nem sokkal később megerősítette, hogy az I'm Freak című harmadik sláger is az albumon lesz majd hallható. A dalt Pitbullal közösen adják elő, s 2014. januárjában meg is jelent ez a szám.Iglesias Kylie Mingoue-gal is felvett egy közös számot, aminek a címe Beautiful lett, s ez a szám Kylie 12. albumán lesz majd hallható a Kiss me once-on. 2014. január 29-én IIglesias  elmondta, hogy tizedik albumának a címe, Sex and love lesz, s 2014. március 14-én jelent meg.

A Bailando című száma, amelyet Sean Paullal, Descemer Buenoval és Gente De Zonaval kjészített el három Latin Grammy díjat zsebelt be., illetve az Euphoria album jelölést is kapott. A Bailando című szám videóját több mint 880 millión néztek már meg ezidáig. A Just Dance 2015 soundtrackjén is rajta volt.

A Sex and Love a Spotify's szerint a 7. leghallgatottabb album volt 2014-ben, leginkább Mexikóban és Spanyolországban volt a leghallgatottabb szám a Bailando. Iglesias ezt a 2014-es királynak nevezte, ugyanis ez volt a tizedik albuma és erről lett a leghíresebb száma is a Bailando. A Billboard a 2014-es The Crowd Pleaser-nek nevezte. Iglesias igazán közeli kapcsolatotz alakított ki a Universal Music-kal, ezért otthagyta korábbi lemezkiadóját, és újabb szerződést írt alá a Sony Music-kal.

2017-napjainkig

2017. január 11-én Iglesias Kubába utazott, ahol leforgatták a Súbeme La Radio című számához a videóklippet. A klip helyszíne Régi Havana belvárosa volt, ahol Enrique egy buszban énekelt. Érdekesség, hogy a klipben lévő kubai emberek nem statiszták voltak, hanem tényleg az igazi Havannai életet filmezték le és vágták össze a klipben. A videó tulajdonképpen Iglesiasról és egy kubai nőről szól, akik szerelmesek lesznek. A videó 2017. február 24-én jelent meg hivatalosan. 2014 és 2017 között indult a Sex and Love turné, amely összesen 156 állomást tartalmazott. a Turné 2017. szeptember 16-án ért véget. 2017. június 3-án indult az Enrique Iglesias és a Pitbull! Live turné, amely összesen 35 helyszínt foglalt magába az USA-ban. A turné 2017. október 28-án ér véget.  Enrique keresetet nyújtott be korábbi lemezkiadója ellen a Miami Bíróságán. Az énekes szerint a lemez stúdió nem arányosan fizette ki Őt a lemez eladások után, s abban reménykedik, ha megnyeri a pert, több millió dollár kártérítést fizet a lemez stúdió.  2018-ban két új száma jelent meg az El Bano, amelyet Bad Bunnyval készített el, illetve a Move to Miami, amelyet Pitbullal készített el. 2019-ben újabb dalt és albumot nem adott ki.2020-ban minden idők legjobb latin művészének választották a 2020-as Billboard Latin Zenei Díjátadón. 2020. márciusában Iglesias bejelentette, hogy Ricky Martinnal közös turnéba kezd. Eredetileg a turné 2020. szeptemberében indult volna, és első állomása az arizonai Phoenix lett volna, a záró pedig Atlantában lett volna október 30-án. A COVID járvány miatt, azonban úgy gondolták, hogy elhalasztják a turnét, és esetleg 2021-ben vagy 2022-ben folytatják.  2021. július 1-jén jelent meg a Me Pasé című száma, amelyben Farruko működött közre. Szeptember 17-én megjelent legújabb albuma a Final.

Magánélete
Enrique 1997-ben egy ideig találkozgatott Samantha Torressel, egy playboy modellel, azonban ismeretlen okok miatt nem sokkal később szét is mentek. 2001-ben ismerte meg Anna Kournikovát, a híres teniszezőt az Escape című videoklip forgatásán. Kapcsolatukat az elején még nem akarták vállani, de később nyilvánossá tették a dolgot. 2008. júniusában Iglesias azt nyilatkozta a Daily Starnak, hogy feleségül fogja venni Annát. A pár végül 2013. májusában házasodott össze Miamiban. 2013 októberében felröppent a hír, miszerint Enrique és Anna szétmentek, azonban azóta is együtt vannak. 2014-ben Enrique épített magának egy tengerparti házat Miamiban, az ingatlan körülbelül 26 millió dollárt ér.

FILMEK

2003 Volt egyszer egy Mexikó - Lorenzo

 

SOROZATOK

2007 Két pasi - meg egy kicsi - Fernando
2007 Így jártam anyátokkal - Gael
 

Euphoria (2010)
1. "I Like It" (featuring Pitbull)
2. "One Day at a Time" (featuring Akon)
3. "Heartbeat" (featuring Nicole Scherzinger)
4. "Dirty Dancer"
5. "Why Not Me?"
6. "No Me Digas Que No
7. "Ayer"
8. "Cuando Me Enamoro"
9. "Dile Que"
10. "Tú y Yo"
11. "Heartbreaker"
12. "Coming Home"
13. "Everything's Gonna Be Alright"
14. "No Me Digas Que No"

Insomnic (2007)
1. "Ring My Bells"
2. "Push"
3. "Do You Know?
4. "Somebody's Me"
5. "On Top of You"
6. "Tired of Being Sorry"
7. "Miss You"
8. "Wish I Was Your Lover"
9. "Little Girl"
10. "Stay Here Tonight"
11. "Sweet Isabel"
12. "Don't You Forget About Me"
13. "Dimelo"
14. "Alguien Soy Yo"
15. "Amigo Vulnerable"

7 (2003)
1. "Not in Love"
2. "The Way You Touch Me"
3. "Say It"
4. "California Callin'"
5. "Addicted"
6. "Break Me, Shake Me"
7. "Free"
8. "Be Yourself"
9. "Wish You Were Here (With Me)"
10. "You Rock Me"
11. "Roamer"
12. "Live It Up Tonight"

Quizás (2002)
Tres Palabras
Para Qué La Vida
La Chica de Ayer
Mentiroso
Pienso en Ti
Marta
Suéltame las Riendas
Mamacita
Mentiroso [Mariachi]
No Apagues La Luz

Escape (2001)
1. "Escape"
2. "Don't Turn Off the Lights"
3. "Love to See You Cry"
4. "Hero"
5. "I Will Survive"
6. "Love 4 Fun"
7. "Maybe"
8. "One Night Stand"
9. "She Be the One"
10. "If the World Crashes Down"
11. "Escapar"
12. "No Apagues la Luz"
13. "Héroe"

Enrique (1999)
1. "Rhythm Divine"
2. "Be With You"
3. "I Have Always Loved You"
4. "Sad Eyes"
5. "I'm Your Man"
6. "Óyeme"
7. "Could I Have This Kiss Forever"
8. "You're My #1
9. "Alabao"
10. "Bailamos"
11. "Ritmo Total
12. "Más Es Amar" (Sad Eyes)
13. "No Puedo Más Sin Ti" (I'm Your Man)

Cosas del Amor (1998)

1. "Nunca te olvidaré"
2. "Cosas del amor"
3. "Esperanza"
4. "Desnudo"
5. "Contigo"
6. "Alguien como tú"
7. "Sirena"
8. "Para de jugar"
9. "Dicen por ahí"
10. "Ruleta rusa"

Vivir (1997)
1. "Enamorado por primera vez"
2. "Al despertar"
3. "Lluvia cae"
4. "Tu vacío"
5. "Sólo en ti"
6. "Miente"
7. "Viviré y moriré
8. "Volveré"
9. "El muro"
10. "Revolución"

Enrique Iglesias (1995)
1. "No Llores Por Mí"
2. "Trapecista"
3. "Por Amarte"
4. "Si Tú Te Vas"
5. "Si Juras Regresar"
6. "Experiencia Religiosa"
7. "Falta Tanto Amor"
8. "Inalcanzable"
9. "Muñeca Cruel"
10. "Invéntame"

Utolsó frissítés: 2022.01.18. 14:02 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace