Starity

Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti Eros Ramazzotti nemzetisége 3211. 132rajongó 8vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Eros Luciano Walter Ramazzotti
 • Születési idő
 • 1963. október 28.
 • Születési hely
 • Róma, Olaszország
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszerző, zeneszerző, producer
 • Családi állapot
 • elvált, 3 gyermek
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Anastacia Patsy Kensit Ricky Martin Nicole Scherzinger Michelle Hunziker Laura Pausini Cher Tina Turner Andrea Bocelli Rod Stewart Elton John Luciano Pavarotti Carlos Santana Joe Cocker Ignazio Boschetto Emma Marrone Giorgia Piero Barone Gianluca Ginoble

Eros Ramazzotti életrajza

1963-1981

Eros Luciano Walter Ramazzotti néven született 1963. október 28-án, Rodolfo Ramazzotti, egy szobafestő és Raffaella Molina, egy háziasszony gyermekeként, Róma egyik külvárosában, Cinecittàban – ahol "könnyebb álomvilágban élni, mint szembenézni a valósággal". Nevét egy görög szerelemisten, Eros után kapta. 6 éves korában gitározni tanult. Gyermekkorában gyakran megfordult filmforgatásokon, ahol tömegjelenetekben statisztált – eközben zenei karrierről álmodozott. Rodolfo – aki néhány felvett dallal rendelkezett – támogatta fia ötletét. Eros tinédzserkorában már dalokat írt az édesapja segítségével, aki nagy zeneszerető volt, illetve aki zongorázott. A középiskolás évek után egy zenei konzervatóriumba jelentkezett, ám megbukott a felvételi vizsgán. Végül számvitelre iratkozott fel, viszont a második évben hátat fordított tanulmányainak, ugyanis minden idejét a zenének szentelte.

Énekesi karrierjét már tinédzserkorában elkezdte: 1981-ben a Castrocaro-i zenei fesztiválon tűnt fel először, ahol a Rock 80 című dalával a döntőbe jutott, majd a DDD (Drogueria di Drugolo) kiadóhoz szerződött, ezért Milánóba költözött a testvérével, Marcóval és édesanyjával.

 

1982-1986

1982-ben jelent meg első kislemeze, amely az Ad un amico (To A Friend – Egy barátnak) címet viseli. Nem volt nagy fogadtatása. Abban az időben találkozott Renato Brioschival, aki a mentora volt az akkor fiatal zenésznek. 1984-ben volt az első nagy sikere, amikor a sanremói Fesztiválon – amely Olaszország leghíresebb fesztiválja – megnyerte „Az év hangja” díjat a Terra promessa (Promised Land – Az ígéret földje) című szerzeményével. Ezután szerte Európában megjelent a dal. Ramazzotti albumai – melyek tartalmaznak szívből jövő önéletrajzi ihletésű balladákat, és rockosabb stílusú dalokat is – hamar biztosították neki a világhírnevet. A kiadója már a kezdet kezdetén nemzetközi előadónak tekintette.

Szinte minden albumot két nyelven, olaszul és spanyolul készít el. Rendkívül népszerű Kubában, Németországban, Mexikóban és Argentínában is. Eros 1985-ben ismét szerepelt a sanremói Fesztiválon az Una storia importante-val (An Important Story – Egy fontos történet), amellyel a 6. helyezést érte el. Debütáló albumán, a Cuori agitatin (Troubled Hearts – Nyugtalan szívek) szerepel. Kislemezként óriási sikert aratott számos európai országban – csak Franciaországban egymillió példányban kelt el. Egy év múlva (harmadszorra) pedig az Adesso tuval (Now You – Most te) ismét nyert a dalfesztiválon. 1986-ban jelent meg a második korongja, a Nuovi eroi (New Heroes – Új hősök).

 

1987-1994

1987-ben adta ki a harmadik nagylemezét [In certi momenti (Sometimes – Néha)]. Kiemelkedő eredményeket ért el: világszerte több mint 3 millió példányban kelt el. Ezt egy 9 hónapos turné követte – több mint egymillió ember előtt lépett fel. Ebben az évben készítette első duettjét Patsy Kensittel La luce buona della stelle (The Good Light Of The Stars – A csillagok jóságos fénye) címmel.1988-ban adta ki Musica è (Music Is – A zene) című mini-lemezét, amelynek a címadó dalából később duettet készített Andrea Bocellivel.

1990-ben indult el útja a világhírnév felé, amikor is Velencében 200 újságíró jelenlétében bemutatta 5. albumát [In ogni senso (In Every Sense – Minden értelemben)]. Itt fedezte fel egy amerikai lemezcég főnöke, Clive Davis, aki meghívta egy fellépésre New Yorkba, a Radio City Music Hallba. Ő az első olasz énekes, aki teltházas koncertet adott a híres koncertteremben, ám valamelyest csalódott a későbbiekben, amikor kiderült, hogy a közönség nagy része olasz származású volt. 1991-ben egy duplalemezes korongot adott ki (Eros In Concert). Az alkotást húszezer ember előtt prezentálták Barcelonában az olasz, illetve a spanyol kormány segítségével. A teljes bevételt jótékony célokra, rákkutató intézmények támogatására fordították. Az évet ismét egy hosszú turné zárta.

1993/1994-es időszakban vált véglegesen világsztárrá a Tutte storie (All Stories – Csak történetek) című albummal, erről a Cose della vita (Things Of Life – Az élet dolgai) lett a legsikeresebb dal. Az album 6 millió példányban kelt el – a dal videoklipjét New Yorkban forgatták Spike Lee, legendás New York-i filmrendezővel. Az időszak egyik legfontosabb zenei megmozdulása volt a lemez európai turnéja. Ezt 15 latin-amerikai ország követett. Olaszországba visszatérve Ramazzotti megvalósította korábbi tervét: egy trió jött létre Pino Daniele és Jovanotti közreműködésével. Ez volt az év eseménye hazájában. Eros 1994-ben szerződött a BMG International kiadóhoz.

 

1995-2002

1995 nyarán egy európai fesztiválon vett részt Rod Stewart, Elton John és Joe Cocker oldalán. 1996-ban megjelent Dove c'è musica (Where There Is Music – Ahol zene van) című (saját maga által producerelt) hétmillió példányszámban elkelt albuma – a lemez legismertebb dala a Più bella cosa (Most Beautiful Thing - Legszebb dolog) lett. Ebben az évben, (pár nappal európai turnéját követően) december 5-én született meg a kislánya, Aurora Sophie, feleségétől, a svájci modell-műsorvezetőtől, Michelle Hunzikertől – ám csak később, 1998-ban lett Eros felesége. Érdekesség, hogy a zenész jobb karján kislányának keresztneve olvasható tetoválás formájában egy különleges betűtípussal írva. Valamint az 1996-os alkotáson hallható L’Aurora című szerzeménye a kislányának íródott.

1997-ben megjelent Eros című válogatáslemeze, két új és 14 újra felvett számmal, köztük a Cose della vita (ft. Tina Turner) és a Musica è (ft. Andrea Bocelli) duett-változatával. Az ezt követő (1998-as) turné felvételén (Eros Live-CD) Joe Cocker is feltűnik a That's All I Need To Know című dalával, melyet Eros írt. Májusban egy eseményen tűnt fel Luciano Pavarotti oldalán, ahol az operaénekessel közösen állt színpadra. 1999-ben ismét közreműködött Andrea Bocellivel, és a Nel cuore lei (In Your Heart – A szívedben) című dalt adták elő. Karrierje során olyan legendákkal énekelt duettet, mint Anastacia, Cher, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Carlos Santana, Tina Turner és Laura Pausini.

2000-ben megjelent Stilelibero (Freestyle – Szabadstílus) című albuma, amelyről a Fuoco nel fuoco (Fire In The Fire – Tűz a tűzben) és a Più che puoi (As Much As You Can – Ahogy csak tudod) című dala lett ismert – utóbbi egy duett Cherrel. Eros sikeres előadói karrierje mellett producerként is bizonyított már: Gianni Morandi CD-jének elkészítésénél segédkezett. 2001-es turnéja során először koncertezett Kelet-Európában és Magyarországon – június 12-én a Kisstadionban lépett fel, később három koncertet adott a moszkvai Kremlben. 2002 tavaszán lezárult egy szakasz az életében, amikor elvált a feleségétől.

 

2003-2009

2003-ban megjelent ER9S című albuma – a cím arra utal, hogy ez a 9. stúdióalbum. Az első kislemez, az Un'emozione per sempre (An Emotion Forever – Egy érzés örökre) május 9-én jelent meg. Ez volt az első olasz kislemez, amely 14 héten át vezette a slágerlistát. A korong 3,5 millió példányban kelt el – ebből 1 millió csak Olaszországban. Később megkezdte világkörüli turnéját is. Ramazzotti volt az első zenei előadó, aki 9 teltházas koncertet adott Milánóban ugyanazon turné keretein belül. Ez év október 16-án Magyarországon is koncertezett a Papp László Budapest Sportarénában. A 2004-es világkörüli turné európai állomása Milánóban ért véget egy duplakoncerttel. Egyedüli kezdeményezés volt a zenész részéről, hogy 12 ezer általános-, és középiskolás gyerek nézhette meg a koncertet ingyen. A turnésorozat Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában, illetve Afrikában folytatódott. Karácsonykor pedig megjelent az Eros Roma Live nevezetű DVD-lemez.

2005. október 28-án, az énekes születésnapján elkészült 10. albuma, a Calma apparente (Apparent Calm – Látszólag nyugodt), amelyet Claudio Guidettivel készített közösen. Egy hónappal a megjelenése után platinalemez lett. Több mint 2,5 millió példányszámban kelt el Európában. Erről a La nostra vita (Our Life – Az életünk), az első kislemezes dal, és a csodálatos amerikai énekesnővel, Anastaciával készített duettje, az I Belong To You (Il ritmo della passione) lett a legsikeresebb. 2006-ban ismét fellépett Magyarországon: április 22-én a Sportarénában. Az évek folyamán Eros óriási népszerűségre tett szert Németországban, Svájcban, Ausztriában, Franciaországban, illetve több spanyol nyelvű országban is.

2007 októberében, több mint tíz év elteltével egy újabb válogatáslemezt adott ki (az első ilyen album világszerte 7,5 millió példányszámban kelt el eddig) néven. 14 régi dal újrafeldolgozása, 4 új dal, köztük egy duett Ricky Martinnal, a Non siamo soli (We're Not Alone – Nem vagyunk egyedül) is megtalálható rajta. A duettből készült el az első kislemez. Ez lett a legnagyobb példányszámban eladott album abban az évben. A toplisták élén landolt több európai országban is – köztük Spanyol-, Francia-, Svéd-, és Németországban, illetve Ausztriában. 2009-ben a 11 dallistás Ali e radici (Wings And Roots) című 11. korongja került a boltok polcaira. Claudio Guidetti ezen a lemezen is közreműködött. Az első kislemez, a Parla con me (Talk To Me – Beszélj hozzám) májusban jelent meg. Az albumnak létezik egy hagyományos verziója, valamint egy deluxe-kiadása, amelyben egy 64 oldalas fényképes füzet található. Koncertkörútja során – novemberben – pedig újra elkápráztatta hazai rajongóit a Sportarénában.

 

2010-2011

2010 novemberében kiadta a 21.00: Eros Live World Tour 2009/2010 című alkotását, melyben egy CD+DVD is található. Eros második gyermeke, Raffaela Maria 2011. augusztus 2-án jött a világra párjától, Marica Pellegrinellitől (olasz modell és színésznő).

2011 februárjában elnyerte a „Best International Music Artist” kategóriát a német Goldene Kamera színpadán, a „Cose della vita”, „Più bella cosa” és „Non possiamo chiudere gli occhi” c. számaival.

2011-ben 55 millió eladott kópiával „a világ legnagyobb olasz csillaga” lett.

Még abban az évben elhagyta a Sony Musicot, hogy szerződést írjon alá a Universal Music Italia céggel.

2011-ben megírta az Inevitabile c. szám zenéjét Giorgia olasz énekesnő számára. A Dietro le apparenze című dal a művésznő kiadatlan lemezén, az első duett volt Giorgia és Ramazzotti együttműködésében, Giorgia harmadik albumában jelent meg. Ramazzotti 1995-ben dolgozott már a lánnyal, a „Come Saprei” c. szám zenéjét szerezve, amellyel megnyerte a Sanremói dalfesztivált. Il 31 gennaio 2012. január 31-én jött ki az Inevitabile aranylemeze, 15 000 eladott lemez után, július 17-én pedig már platinalemezt kapott 30 000 elkelt lemeze után.

2012 januárjában adta ki a Sony Musicnál készült Eros Best Love Songs, 1985–2009 között, a Giorgia-duettel, és a 'Dietro le apparenze della cantante romana' cíművel együtt, amely első helyezést ért el az iTunes Spagnán miközben a FIMI-n második lett.

2012 decemberében Luca Paolo Chiaravallivel és Saverio Grandival komponálta a Due respiri zenéjét, Chiara Galiazzo számára, aki az X Factor 6. kiadásának győztese lett.

 

2012-2014

2012 májusában Ramazzotti szerződést írt alá a 'Live Nation Italia' ügynökséggel következő világturnéja megszervezésére.

2012. július 8-án fellépett a White Night Festival Szentpéterváron, Oroszországban, néhány sikeres számával, és hat év után Anastacia oldalán visszatért az I Belong to Youval.

November 13-án a Universal Music Grouppal publikálta a Noi c. új albumát. Az Un angelo disteso al sole c. számmal elérte az iTunes Store első helyezését, az olasz és spanyol megjelenéssel.

A NOI/SOMOS albummal, amely ugyanaznap jelent meg, az iTunes Store első helyezését érte el Olaszországban és 16 más országban (Svájc, Belgium, Luxemburg, Románia, Magyarország, Guatemala, Honduras, Dominikai Köztársaság, Görögország, Németország, Ausztria, Málta, Szlovénia, Szlovákia, Ciprus, Bulgária) és második helyezett lett Hollandia, Spanyolország, Costa Rica, Finnország.

Az albumban 14 dal és különböző együttműködés: az Io sono te Giancarlo Giannini e Andy Garcia hangjával (spanyolul és angolul) és Lara Paginével; a Fino all'estasiban Nicole Scherzinger; a Testa o Cuoréban a Club Dogo rap banda; a Cosìban a három tenor, és végül a Solamente uno számban a belga Hooverphonic. Olaszországban, a megjelenés első hetében, az album aranylemezt nyert el a 30 000-es eladott példánnyal come anche in Venezuela.; miközben, hazájában, platinalemezt már a második héten. e a gennaio ha conseguito il triplo disco di platino per le oltre 180.000 copie vendute.

November 25-én szerepelt a Che tempo che fa időjárás-előrejelzésben a Rai tre tévében, élőben adva elő az „Un angelo disteso al sole” c. dalát.

November 29-én visszatért Spanyolországba zenés Ondas-díjért.

Az Echo awards-jelölést 2013 márciusában, Berlinben kapta, viszont díjat nem nyert.

2013 júniusában részt vett Max Pezzali Max 20 c. lemezén, énekével és gitárjátékával a Lo strano percorso, és a Sei fantastica (amiben csak gitározott). 2013. május 8-án Budapesten koncertezett a NOI Turné keretei között.

2014-ben ünnepelte pályafutása 30. évfordulóját, a greatest hits Eros 30 albummal.

 

2015-napjainkig

2015. március 15-én, hivatalos Facebook-oldalán, Ramazzotti bejelentette új albumát: Perfetto címen (Perfecto a spanyol verzió). Az album, a második kiadatlanja a Universal Music Groupnál és a 14. eddigi pályája során, 14 új dallal. Ugyanabban az üzenetben publikálta a social networkön, magyarázatát, hogy miért ez lett az album címe: «Amikor az ember befejez egy munkát, egy projektet vagy bármi mást, ránéz és rávágja: “PERFETTO" (Tökéletes!)»

Az albumot - a tervezett május 12. helyett - előzetesen Alla fine del mondo címen, a rádióban március 27-én mind olaszul, mind spanyolul (Al fin del mundo) bemutatták.

Július 26-án a Jovanottival együtt a Stadio San Paolo stadionban (Nápoly) hat hónapja elvesztett barátjának, Pino Danielének emléke előtt óhajtott tisztelegni.

2015 szeptemberétől november elejéig koncertezett a Perfetto Turnéjával. 2016 februárjától folytatódott a körút júniusig, majd szeptembertől újra útnak indult. 2016. december 12-én ismét a Papp László Budapest Sportarénában tette tiszteletét a magyar közönsége előtt.

Videoklipek

Terra promessa (1992)
Più bella cosa (1997)
Un'altra te (1997)
Se bastasse una canzone (1997)
Cose della vita - with Tina Turner (1997)
Memorie (1997)
Fuoco nel fuoco (2000)
Per me per sempre (2001)
Più Che Puoi - with Cher (2001)
Un'emozione per sempre (2004)
Quanto amore sei (2004)
Un attimo di pace (2004)
Solo ieri (2004)
Bambino nel tempo (2005)
I Belong To You (Il ritmo della passione) - with Anastacia (2005)
Ci parliamo da grandi (2007)
Il tempo tra di noi (2007)
Non siamo soli - with Ricky Martin (2007)
Parla con me (2009)
Controvento (2009)
Inevitabile - with Giorgia (2011)
Un angelo disteso al sole (2012)
Questa nostra stagione (2013)
Fino all'estasi - with Nicole Scherzinger (2013)
Io prima di te (2013)

Stúdióalbumok

 • Cuori agitati (1985)
 • Nuovi eroi (1986)
 • In certi momenti (1987)
 • Musica è (1988)
 • In ogni senso (1990)
 • Tutte storie (1993)
 • Dove c'è musica (1996)
 • Stilelibero (2000)
 • 9 (2003)
 • Calma apparente (2005)
 • Ali e radici (2009)
 • Noi (2012)
 • Noi due (CD+DVD) (2013)
 • Perfetto (2015)
 • Vita ce n'è (2018)

 

Válogatásalbumok

 • Eros (1997)
 • L'Essentiel (2001)
 • e2 (2007)
 • The Collection (5 CD); (2010)
 • Eros Best Love Songs (2012)
 • Eros 30 (2014)
 • Eros Duets (2017)

 

Koncertalbumok

 • Eros in concert (1991)
 • Eros live (1998)
 • 21:00 Eros Live World Tour 2009/2010 (2010)

 

DVD-lemezek

Stilelibero (2001)

Eros Roma Live (2004)

e² - Video Collection (2007)

21.00: Eros Live World Tour 2009/2010 (2010)

• Noi due (CD+DVD) (2013)

Utolsó frissítés: 2020.10.17. 18:06 Fan-ily6889 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace