Starity

Evan Peters

Evan Peters Evan Peters nemzetisége 298. 1393rajongó 93vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Evan Thomas Peters
 • Becenév
 • Ev, Evan
 • Születési idő
 • 1987. január 20.
 • Születési hely
 • St. Louis, Missouri, USA
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Dylan McDermott Sarah Paulson Emma Roberts Kathy Bates Jessica Lange Connie Britton Denis O'Hare Taissa Farmiga

Evan Peters életrajza

KORAI ÉVEK, CSALÁD, TANULMÁNYOK:

Evan Thomas Peters 1987. január 20-án St. Louis, Missouri városában született, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Julie Peters, édesapja Phil Peters, a Charles Stewart Mott szervezett alelnöke. Szülei révén német felmenőkkel rendelkezik. Római katolikus vallású családban nőtt fel, Ballwin külvárosában. Van egy édestestvére, a nála pár évvel idősebb Andrew, és egy féltestvére, Michelle. Családja 2001-ben Michigan városába költözött, ahol a Grand Bland gimnáziumban kezdett el tanulni. 15 éves korában édesanyjával Los Angelesbe telepedett le, hogy beindítsa színészi karrierét. A Burbank-i gimnáziumban tanult tizedikes koráig, majd magántanulóként végezte el a középiskolát. 

SZÍNÉSZI PÁLYAFUTÁSA:

Karriere beindulása, kisebb szerepek (2004-2011):

Filmes debütálására 2004-ben került sor, amikor megkapta a Michael Picchiottino által készült Clipping Adam című produkcióban Adam Sheppard szerepét. Érdekesség, hogy első filmszerepet egyben első főszerepe is volt, valamint az itteni alakításáért bezsebelt egy díjat is a Phoenix-i filmfesztiválon, a legjobb új színész kategóriában. Még ugyanebben az évben a nagysikerű Ottalvós buli című vígjátékban játszhatott Alexa PenaVega oldalán. Itt Russell-t alakította a színész. 2004-ben kezdett el játszani a The Days című szériában, mint Cooper Day, valamint szerepet kapott a Disney csatorna Phil a jövőből című sorozatában is, ahol Seth Wosmer bőrébe bújt 5 epizód erejéig. 2005-től a Rejtélyek városa c. tévéműsorban láthattuk visszatérő szerepben: ő alakította Jesse Varon szerepét több, mint 21 részen át. 2007-ben két filmben is szerepet kapott: januárban debütált az An American Crime: Bűnök című önéletrajzi drámafilm, mely Gertrude Baniszewiski kertvárosi feleség igaz történetét dolgozta fel. A produkcióban Evant Ricky Hobbs szerepében láthattuk. Második filmje az év végén megjelent Mama kicsi fia, ahol Keith bőrébe bújhatott, Diane Keaton oldalán.

A következő évben is több produkcióban mutatta meg tehetségét: először a Remarkable Powerben láthattuk, majd a Gardens of the Nightban. A Sose hátrálj meg című filmben Max Copperman-t alakította, olyan színészek oldalán, mint Sean Faris, vagy Amber Heard. Ugyanebben az évben még feltűnt a Dirt - A hetilap, Nyomtalanul, a Doktor House és a Monk - Flúgos nyomozócímű sorozatokban, kisebb szerepekben. Az év végén kezdte el alakítani John "Jack" Daniels szerepét a CW nagysikerű drámasorozatában, a Tuti gimiben. Itt összesen 6 epizódon át játszott. 2009-ben vendégszerepekben láthattuk az Off the Clock, a Szellemekkel suttogó, 2010-ben pedig A mentalista és a Gyilkos elmék sorozatokban. 2010-ben debütált Matthew Vaughn rendező legújabb vígjáték/akciófilmje, a Ha/Ver. Evan Todd szerepét öltötte magára, és a produkcióban együtt dolgozott Nicholas Cage-gel, Aaron Taylor-Johnsonnal, valamint Chloe Grace Moretzzel. 

Nagy filmszerepek » Főszerepek, X-Men széria (2011-2015):

2011-ben vendégszerepelt a Vásott szülők című szériában. Ezután a Ketrecharc - A leszámolás c. filmben láthattuk, ahol Max Cooperman szerepét öltötte magára. 2011 nyarán debütált Lance Daly legújabb filmje, a Jó orvos, melyben Evan Orlando Bloom és Riley Keough oldalán játszott. Az év hátralévő részében még feltűnt egy epizód erejéig a Célkeresztben c. szériában, valamint a Queen c. rövidfilmben egy egyetemista srácot alakított. 2013-ban főszerepet kapott a Scott Coffey által rendezett Adult World című vígjáték-drámafilmben. A produkcióban Emma Roberts és John Cusack mellett játszhatott a színész, ahol Alex karakterét keltette életre. 2014 elején ismét egy rövidfilmben, a Sofia Coppola's The Little Mermaidben alakította Eriket. Az év egyik sikerfilmje, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai 2014 májusában került bemutatásra. Evan itt megkapta első marveles főszerepét, így ő alakíthatta Peter Maximoff, avagy Quicksilver szerepét a népszerű franchise-ban. A rajongóknak nagyon megtetszett Evans játéka, így a filmkészítők már ekkor bejelentették, a színész a folytatásban is szerepelni fog. 2015-ben A Lazarus-hatás című David Gelb által rendezett horrofilmben játszott főszerepet Olivia Wilde és Mark Dupass oldalán a színész. Áprilisban debütált a mozikban a Jelzőfény c. dráma, melyben Charles szerepét öltötte magára Evan. Az év második felében még vendégszerepelt a China, IL c. tévésorozatban, mint Clint.

Újabb X-Men filmek; Dabka, The Accomplice és American Animals (2016-jelenleg):

2016 áprilisában debütált az Elvis & Nixon c. önéletrajzi film, mely Elvis Presley és Richard Nixon amerikai elnök kapcsolatát mutatta be. Itt Evant Chapin szerepében láthattuk. Májusban került a mozikba az X-Men legújabb része, az X-Men: Apokalipszis. Evan ismét Quicksilver bőrébe bújhatott, a produkció pedig - akárcsak az előző - kasszasiker lett. 2017 elején a The Accomplice című rövidfilmben láthattuk Peterst, Randy szerepében. 201. áprilisában debütált a mozikban Bryan Buckley legújabb önéletrajzi drámafilmje, a Dabka. A film 2008-ban játszódik és az újonc újságíró, Jay Banadur történetét meséli el, aki a Somáliai kalózok közé keveredik. A produkción Evan Al Pacinóval és Melanie Griffith-tel dolgozott együtt, a főszereplő Jayt alakítva. Jelenleg készülő krimifilmjén, az American Animalsen dolgozik, amely 2018-ban debütál majd.

2019-ben debütált a mozikban az X-Men legújabb része, az X-Men: Sötét Főnix, melyben ismét Quicksilver szerepét öltötte magára. 2018-ban mutatták be a Pose nevezetű musical-drámasorozat, melyben a színész Stan Bowes szerepét öltötte magára. 2019-ben az I Am Woman c. musical-ben volt látható.  2021 elején a WandaVízió mini-sorozatban tűnt fel pár epizód erejéig, mint Pietro Maximof, illetve Ralph Boner szerepét is Evan keltette életre. 2021-ben egy új sorozatban játszott főszerepet, melyben partnere Kate Winslet volt, ez pedig a Mare of Easttown (Easttowni rejtélyek) melyben Colin Zabel nyomozót alakítja - alakításárt Emmy-díjat nyert. 2022-re várható a Monster: The Jeffrey Dahmer Story című sorozata, melyben a sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer-ként lesz látható.
 

American Horror Story » A világhírnév (2011-napjainkig)

► 2011-ben érkezett el a várva várt siker a színész számára, amikor is szerepet kapott az FX legújabb horror sorozatában, az American Horror Storyban. A széria világszerte hatalmas szenzáció lett, így Evan neve is közismertté vált. Az első évad a Murder House (Gyilkos ház) címet kapta, Evan pedig az elmebeteg kamaszfiú, Tate Langdon szerepét játszotta. 

► A következő évad, az Asylum (Zártosztály) 2012-ben került képernyőre, és az 1960-as években játszódott. A második évad még az elsőnél is nagyobb sikert aratott. Peters ismét megmutatta tehetségét, hiszen ő keltette életre Kit Walkert, akit sorozatos nőgyilkosságok miatt zárják az elmegyógyintézetbe.

► A harmadik évad, a 2013. őszén bemutatott Coven (Boszorkányok) a jelen időben játszódik. Itt Kyle Spencer karakterét kapta meg a színész, aki a sorozat elején egy egyszerű kollégiumi diákot alakít, majd élőhalottként tér vissza a boszorkányok közé.

► A negyedik évad, mely 2014. októberében debütált, a Freak Show (Rémségek cirkusza) címet kapta. A széria ezzel az évaddal az 1952-es évbe viszi vissza a nézőközönséget, egy rémséges cirkuszba, ahol a fő atrakciót a különleges külsejű emberek adják. Evan itt a syndactyly (összenőtt ujjú) rendellenességel született Jimmy Darlingot alakítja.

► Az ötödik évad a 2015. októberében bemutatott Hotel volt, melyben Evan még fantasztikusabb alakítást nyújtott, mint az eddigi évadokban. Az új szériában Peters a brit származású Mr. James March karakterét, a Hotel Cortez építészét keltette életre, aki visszatér kísérteni halála után. Evan szerint James volt az eddigi legbetegebb karakter, akit valaha is alakított a showban.

► 2016. szeptemberében került képernyőre a legújabb, immár hatodik évada a shownak, mely a Roanoke címet kapta. Érdekesség, hogy a készítők az évadot két részre szedték: az első pár rész a My Roanoke Nightmare címet viselte, míg a további epizódok a Return to Roanoke: Three Days in Hell néven futottak. Evan Rory Monahan, illetve Edward Phillipe Mott karakterét alakította az új évadban.

► 2016 októberében az FX berendelte a széria hetedik évadát is, melynek premierét az előző évekhez hasonlóan 2017. őszére tervezik. A 2017-es Winter TCA turné keretein belül a hivatalossá vált, miszerint Evant ismét főszerepben láthatjuk majd az új évadban, a karaktere kilétét azonban még nem fedték fel. 2017. júliusában a készítők bejelentették, az új évad címe a American Horror Story: Cult. Szeptember 5-én debütált a hetedik évad első része, az évad pedig 11 epizódot ölelt fel, a történet pedig a 2016-os amerikai elnökválasztást dolgozza fel.

► 2018-ban debütált a széria immár nyolcadik évada, az American Horror Story: Apocalypse, melyben régi karakterei közül ismét megformálta Mr. Gallant, James Patrick Marchot és az ikonikus  Tate Langdon-t, illetve egy új karaktert is, Jeff Pfistert. A széria kilencedik évadát is berendelték, azonban ebben Evan már nem kívánt részt venni.

A Covid-19 pandémia miatt 2020 helyett 2021-ben kezdték el vetíteni a sorozat 10. évadát, mely az American Horror Story: Double Feature címet kapta. A széria új évadában Evan Austin Sommers karaktereként volt látható. Érdekesség, hogy az évadot két részre bontották a készíték: az első rész a A Vörös Apály, a második pedig A Halál Völgye nevet kapta. 


MAGÁNÉLET:

Peters 2012-ben at Adult World című filmje forgatásán ismerkedett meg Emma Robertsszel. A pár randevúzni kezdett, majd pár hónappal később már egy párt alkottak. Kapcsolatuk 2013. márciusában mérföldkőhöz érkezett: Evan megkérte Emma kezét, aki igent mondott. 2013. júliusában Montreálban egy hotelszobában hevesen vitatkozott a két színész, ezért a szomszédok kihívták a rendőrséget. A veszekedésből hamar fizikai bántalmazás lett: Emma súlyosan megütötte Evant, ezért a színésznőt le is tartóztatták. A színész végül nem emelt vádat kedvese ellen, később pedig azt nyilatkozták, veszekedésük egy szerencsétlen félreértés végett történt, kapcsolatukat pedig rendbe szeretnék tenni. 2015. júniusában szakított a páros, ám 2015. októberében újra együtt voltak. 2016. májusában véglegesen szakítottak, azonban pár hónappal később, 2016. őszén ismét visszatértek egymáshoz. A pár 2019-ben véglegesen szakított. 2019. őszén erősítette meg kapcsolatát az amerikai énekesnővel, Halsey-val, akivel az American Horror Story 100. epizódjának vetítésén jelentek meg először, mint egy pár. 2020-ban elváltak útjak. Jelenleg Evan szingli.

írta: missdaisy, frissíti: Lil98

FILMEK:

2004: Clipping Adam – Adam Sheppard

2004: Sleepover / Ottalvós buli – Russell

2007: An American Crime / An American Crime: Bűnök – Ricky Hobbs

2007: Mama's Boy / Mama kicsi fia – Keith

2008: Remarkable Power – Ross

2008: Gardens of the Night / Éjkert – Rachel / Brian

2008: Never Back Down / Sose hátrálj meg – Max Cooperman

2010: Kickass / Ha/Ver – Todd

2010: Myself and I

2011: Never Back Down 2: The Beatdown / Ketrecharc - A leszámolás – Max Cooperman

2011: The Good Doctor / A jó orvos – Donny

2011: Queen – Frat Guy

2013: Adult World – Alex

2014: Sofia Coppola's The Little Mermaid – Erik

2014: X-Men: Days of Future Past / X-Men: Az eljövendő múlt napjai – Peter / Quicksilver

2015: The Lazarus Effect / A Lazarus-hatás – Clay

2015: Safelight / Jelzőfény – Charles

2016: Elvis & Nixon – Chapin

2016: X-Men: Apocalypse / X-Men: Apokalipszis – Peter Maximoff / Quicksilver

2017: Pirates of Somalia – Jay Bahadur

2017: The Accomplice – Randy

2018: American Animals / Amerikai állatok - Warren

2019: X-Men: Dark Phoenix / X-Men: Sötét Főnix – Peter Maximoff / Quicksilver

2019: I Am Woman - Jeff Wald

202?: Snow Ponies 

 

SOROZATOK:

2004: The Days – Cooper Day

2004-2005: Phil of the Future / Phil a jövőből – Seth Wosmer

2005-2006: Invasion / Rejtélyek városa – Jesse Varon

2008: Dirt / Dirt - A hetilap – Craig Hope

2008: Without a Trace / Nyomtalanul – Craig Baskin

2008: Monk / Monk - Flúgos nyomozó – Eric Tavela

2008: House M.D. / Doktor House – Oliver

2008-2009: One Tree Hill / Tuti Gimi – John 'Jack' Daniels

2009: Off the Clock – Jew

2009: Ghost Whisperer / Szellemekkel suttogó – Dylan Hale

2010: Criminal Minds / Gyilkos elmék – Charlie Hillridge

2010: The Mentalist / A mentalista – Oliver McDaniel

2010: The Office / A hivatal – Luke Cooper

2011: Parenthood / Vásott szülők – Brandon

2011: In Plain Sight / Célkeresztben – Joey Wilson / Joey Roston

2015: China, IL – Clint

2021: WandaVision / WandaVízió - Pietro Maximof / Ralph Boner

2021: Mate of Easttown / Easttowni rejtélyek - Detective Colin Zabel

2022: Monster: The Jeffrey Dahmer Story - Jeffrey Dahmer (8 epizód)

2011-2022: American Horror Story / Amerikai Horror Story – Jimmy Darling / Kit Walker / Kyle Spencer / Tate Langdon / James Patrick March / Edward Phillipe Mott / Rory Monahan / Kai Anderson / Andy Warhol / Marshall Applewhite / David Koresh / Jim Jones / Jesus / Charles Manson / Austin Sommers / Patty O. Furniture(100 epizód)

Utolsó frissítés: 2023.01.16. 20:08 Lil98 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace