Starity

Ferras

Ferras Ferras nemzetisége 6636. 24rajongó 8vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 92%
  • szimpátia: 97%

Ferras életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

KORAI ÉVEK

1982-ben született Illinoisban. Szülei válása után édesapja elrabolta őt, és kivitte az Államoktól, de az édesanyja megtalálta, majd közösen Los Angelesbe költöztek. Ez az időszak nagy hatással van az életére.

Énekelni egészen kiskorában kezdett, és több musicalben is szerepet vállalt az évek során.

KARRIER

Ferras édesapja mellett kezdte megírni első saját dalait azon a zongorán, amit kapott tőle, hogy elfoglalja magát. 17 évesen döntötte el, hogy zenei szakra szeretne tovább menni, azután, hogy olyan művészek, mint Britney Spears és az 'N Sync hatást gyakoroltak rá.

Flordiából Los Angelesbe költözött, ahol hasonló művészekkel ismerkedett meg, mint ő. 2006 környékén barátságot kötött többek között Sarah Hudsonnal, Adam Lamberttel és Katy Perryvel. Kisebb szerepeket kapott a showbusinessben, mint vokalista volt Elton John Performing As... fellépésében. Az EMI Music 2007-ben szerződtette.

2008 áprilisában megjelent az első stúdióalbuma, az Aliens & Rainbows a Capitol Records szárnyai alatt. Az első kislemeze a Hollywood's Not America lett, amit később Adam Lambert For Your Entertainment lemezére szántak, azonban a végleges anyagba nem került be. A dal mérsékelt sikereket hozott neki, a Billboard Hot 100 listáján a 62. helyig küzdötte fel magát.

2010 júniusában megjelent az EP-je, a Interim. A lemez öt akusztikus felvételt tartalmazott. 2010 nagy év volt számára dalszövegírás szempontjából. Jó barátja, Adam Lambert albumán működött közre, és részt vett a népszerű Aftermath című szám megírásában (később ezt több koncertjén elő is adta, saját verziójában). 2010 szeptemberében ez a szám több európai országban első helyen landolt a slágerlistákon, és a mai napon rajongói kedvenc mély, tanulságos szövege miatt. 2010 szeptemberében a The Veronicas Love the Fall dalának megírásában is részt vett Gary Clark mellett.

2011-től főleg dalszövegírói karrierjére koncentrált; többek között négy dalt írt Ricky Martinnak.

2014 nagy év volt számára, hiszen barátnője, Katy Perry, felkarolta, és újonnan nyitott kiadójában, a Metamorphosis Musicban elsők között szerződtette. Így kiadta második EP-jét, a Ferrast. Első kislemez erről a Speak in Tongues, merről Perry így nyilatkozott: "Azt kívánom, bár meglenne bennem az a képesség, ami Ferrasban megvan, és ilyen mélyenszántó dalokat tudnék írni. A dalszöveg egyszerűen varázslatos." A lemez emellett taralmaz egy duettet Katyvel, a Legends Never Die-t, amire már több százezren voltak kíváncsiak a YouTube-on. Az EP-t Perry The Prismatic World Tour-ján reklámozta, amin ő volt az előzenekar.

2016-ban újabb dalai jelentek meg, Closer és Medicine címmel. Utóbbin közreműködött  Raja Kumari is. A hírek alapján ez a két felvétel legújabb stúdiólemezén lesz majd hallható.

STÚDIÓALBUMOK

Aliens & Rainbows
2008. április 1.

Liberation Day
Aliens & Rainbows
Something About You
Hollywood's Not America
Everybody Bleeds The Same
Rush (Acoustic)
My Beautiful Life
Soul Rock
Blame Blame Blame
Dear God
Don't Give Up
Take My Lips

EP-k

Interim
2010. június 2.

 Marshmallow Spaceship
Gypsy Girl
Phantom Song
Wall Around My Heart
Ghost

Ferras
2014. június 14.

Speak In Tongues
No Good In Goodnight
Champagne
King Of Sabotage
Legends Never Die

Utolsó frissítés: 2017.03.31. 19:07 Glamster által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace