Starity

Gabriel Macht

Gabriel Macht Gabriel Macht nemzetisége 3176. 144rajongó 7vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Gabriel Swann Macht
 • Becenév
 • Gab
 • Születési idő
 • 1972. január 22.
 • Születési hely
 • The Bronx, New York, USA
 • Foglalkozás
 • Színész, Producer
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Jacinda Barrett
 • Magasság
 • 184 cm
 • Eredeti hajszín
 • Szõkésbarna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Bridget Moynahan Carly Pope Kate Beckinsale Mandy Moore Piper Perabo Scarlett Johansson Gina Torres Jacinda Barrett Lauren Graham Colin Farrell John Travolta Luke Wilson Owen Wilson Jaime King Johnny Knoxville Peter Stormare Chris Rock Robert Patrick Anthony Hopkins Gene Hackman Giovanni Ribisi Diane Keaton Meghan Markle Stephen Collins Tom Everett Scott Patrick J. Adams Sarah Rafferty

Gabriel Macht életrajza

Gabriel Macht 1972. január 22-én született Bronxban, New Yorkban, az Amerikai Egyesült Államokban. Suzanne Victoria Pulier múzeumi dolgozó, levéltáros, és Stephen Macht színész gyermeke. Három testvére van; Jesse, Julie, és Ari Serbin. A család California-ba költözött amikor Gabriel 5 éves volt. Miután leérettségizett a középiskolában a Carnegie Mellon College of Fine Arts-ra járt és 1994-ban diplomázott le.

Karrierje

Film szerepei
1995-ben szerepet kapott a Follow the Riverben, ahol Johnny Drapert alakítozza. Rá három évvel később, szereplője lett a Vágyaim netovábbja című filmnek, ahol Steve Casillo-t alakította. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Sebastian Cole kalandjai című amerikai filmben, mint Troy, illetve a Sülve-főve című filmben, ahol Charlieként szerepelt.A film 1999-ben jelent meg.

2000-ben feltűnt a The Bookie's Lament amerikai filmben, ahol Mickey-t alakította. A következő film,amiben szerepelt a 101 Ways (The Things a Girl Will Do to Keep Her Volvo), itt Dirköt alakította. Még ebben az évben szerepet kapott Az angyali Audrey Hepburn-ben, mint William Holden. A tündéri arcú Audrey Hepburn, a "csudapofa", a múlt század egyik legnépszerűbb színésznője milliók kedvence volt. Ez a film életének kulisszatitkaiba nyújt bepillantást, ahogy az angyali kislányból felnőtt nő lesz, aki olyan sztárok oldalán tűnik fel, mint Humphrey Bogart, Gregory Peck, William Holden és Mel Ferrer. Nagy szerelmek és nagy csalódások követik egymást, hogy azután a látszólag törékeny kislány még nagyobb sikereket arathasson - mégpedig a legnagyobb rendezők: Billy Wilder, Fred Zinneman, King Vidor és William Wyler vezérletével.

2001-ben szerepet kapott a Törvényen kívül amerikai western filmben, ahol Frank Jamest alakította. A következő film, amiben szerepelt az Ellenséges terület című amerikai akciófilm, ahol Stackhouse-t alakította. Amerikai pilóták várakoznak az Adrián egy anyahajón. A közelben háború dúl, ők mégsem mozdulhatnak. Amikor azonban egy rutin felderítő repülés során egyikük, az akcióra legéhesebb pilóta, az elfoglalt bosnyák terület fölött lefényképez valamit, elszabadul a pokol. A gépet lelövik, a katapultáló pilóták egyikét a szerbek elfogják és kivégzik. A másik elrejtőzik, és igyekszik kiképzésének megfelelően átvészelni az ellenséges területen azt az időszakot, amíg érte nem jön a mentőalakulat. De a mentőalakulat nem jön. Ám a túlélő pilóta közvetlen felettese életében először elhatározza, hogy nem engedelmeskedik a parancsnak. Magánháborúba kezd, hogy megmentse életveszélyben lévő katonatársát.

2002-ben szerepet kapott Rossz társaságban, ahol Seale rendőrtisztet alakította. Még egy titkosügynök sem pótolhatatlan. A CIA egyik legjobb embere épp egy különösen fontos titkos atomfegyver-üzlet befejezése előtt veszti életét. Ám a Cég tudja, hogy mi a megoldás: felkutatja az áldozat ikertestvérét és meggyőzi, ugorjon be a testvére helyett. Csak éppen a jól képzett, kötelességtudó titkosszolga helyére így egy nagyszájú, laza bűnöző lép, akinek egyrészt fogalma sincs a konspiráció alapszabályairól, másrészt nem is akar tudomást venni róluk.

2003-ban szerepet kapott a Beavatás című filmben, ahol Zacket alakította. James Clayton kalandvágyból jelentkezik az amerikai titkosszolgálat kiképzésre. Walter Burke veterán hírszerző azonnal felfigyel a képességeire és szárnyai alá veszi. A CIA titkos kiképző bázisán kegyetlen megpróbáltatásokon kell keresztülmennie. A szerelem ellen azonban még egy kém sem tud védekezni. A feltörekvő ifjú beleszeret bajtársnőjébe, Laylába. Még ebben az évben szerepet kapott A nagy hullarablás című filmben, ahol Gram Parsons-ként tűnik fel.

2004-ben szerepet kapott a Bobby Longban, ahol Lawson Pines-t alakította. Rá egy évre, 2005-ben szerepet kapott az Arkangyal című angol thrillerben, ahol R.J. O'Brian-t alakította. Kelso professzor a Sztálin-korszakról tart előadást Moszkvában. A történészt egy titokzatos, arcán furcsa jegyet viselő idős férfi keresi fel, aki rábíz egy veszélyes titkot: Sztálin jegyzetfüzetének létezéséről. A tudós nyomába ered a nagy szenzációt sejtető hírnek, ezzel nem kis veszélynek kitéve magát. A kotnyeles amerikai újságíró és az informátor lánya is belekeveredik az ügybe. Rá következő évben, szerepet kapott az Az ügynökségben, ahol az ifjabbik John Russell-t alakította.

2007-ben szerepet kapott Mert azt mondtam című amerikai vígjátékban, ahol Johnny-t alakította. Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie pszichológusként dolgozik, ő a legérettebb a nővérek közül. Mae szemtelen és szexis; a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza magához a férfiakat. Daphne tudja ezt és ezért elhatározza, hogy megakadályozza legkisebb gyermekét abban, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfivel, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon.

2008-ban feltűnt a Spirit - A sikító város című amerikai thrillerben, ahol Spiritet alakította. A Spirit - A sikító város egy meggyilkolt rendőr, Denny Colt története, aki különös módon a Spirit nevű álarcos bűnvadász képében születik újjá. Legfőbb célja a hőn szeretett város, Central City rendjének biztosítása, így állandóan gonosztevőket üldöz, különös tekintettel a leggonoszabbra mind közül: a kissé elmebeteg és megalomániás Octopusra. De bármily elfoglalt is a sok bűnténnyel, hős lovagunknak mindig akad ideje a gyönyörű nőkre, bár soha nem lehet biztos benne, hogy épp elcsábítani, szeretni vagy megölni akarják-e őt. Egy biztos társa akad, akihez mindig hűséges marad, és aki soha nem árulja el őt: Central City, a régi s elegáns nagyváros, ahol megszületett, és ahol újjászületett.

2009–ben szerepet kapott a Szex a neten című amerikai filmben, ahol Buck Dolby-t alakította. 1995-ben az internet még újdonságnak számított, mindenkinek videója volt otthon, a zenét még lemezboltokban árulták. Az üzletember Jack Harris élete tökéletes: boldog a családjával, és sikeres a munkájában. Azután találkozik Wayne Beeringgel és Buck Dolbyval, a két problémás zsenivel, akiknek van egy remek ötlete, hogyan kereshetnének sok pénzt az interneten. Még ebben az évben szerepet kapott a Vakító fehérségben, ahol Robert Pryce-ként tűnt fel. Az Antarktiszon dolgozik Carrie Stetko rendőrbíró. Már elege van az elszigeteltségből, az eseménytelen napokból, alig várja, hogy a hat hónapos sötétség előtt még hazainduljon. A tervéből semmi sem lesz, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. A férfit meggyilkolták, és ez az első gyilkosság a kontinensen. Egy különleges ügynök, Pryce érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek, de ő bizalmatlanul fogadja. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban. Ezenkívül feltűnt még a One Way to Valhalla című amerikai filmben, mint Bo Durant.

2010-ben mellékszerepet kapott a Szerelem és más drogok című amerikai romantikus filmben, ahol Trey Hannigant alakította.

2011-ben főszereplője lett a S.W.A.T.: Tűzveszély című filmnek, ahol Paul Cutlert alakította. A következő film, amiben szerepelt A Bag of Hammers, ahol Wyatt-ként tűnt fel.

2013-ban szerepet kapott a Breaking at the Edgeben. 

Sorozat szerepei
1991-ben szerepet kapott a Beverly Hills 90210-ben, ahol Tal Weavert alakította egy részen keresztül.

1997-ben mellékszereplő lett a Kerge városban, ahol egy meztelen férfit alakított.

1998-ben feltűnt a Szex és New Yorkben, ahol Barkleyt alakította. A következő évben, 1999-ben szerepet kapott a Wasteland, ahol Luke-ot alakította.

2000-ben szerepet kapott a Másvilágban, ahol Dr. Mark Gabriel-t alakította.

2005-ben szerepet kapott a Gyilkos számokban, ahol Don Emrick-et alakította.

2011-ben szerepet kapott a USA sorozatában, a Suitsban/Brilliáns elmékben, ahol Harvey Spencert alakította. Harvey egy jó hírű és neves ügyvédi irodánál dolgozik, ahol igyekszik minden ügyet megoldani. Szárnya alá veszi Mike Ross, aki ugyan nem ügyvéd, de mindene megvan ahhoz, hogy azzá váljon. A férfi tudván, állást is elvesztheti evvel, felveszi a céghez Mike-ot. 2013-ban egy rész erejéig szerepelt a Suits Webisodes-be, ahol Harvey Spectert alakította. Briliáns elmék című sorozatban ahol Harvey Specter alakítja jelenleg vagy is 2016-ban is tart.

Magánélete
2004-ben összeházasodott Jacinda Barrett színésznõvel. Az elsõ közös gyermekük, Satine Anais Geraldine Macht 2007. augusztus 27-én született Los Angeles-ben.

Írta: AmyVie ki egészitette TeenWolferGirl

SOROZATOK
Brilliáns elmék (2011-2016) - Harvey Specter (77 részben szerepelt)
Suits Webisodes (2013)
Gyilkos számok (2005) - Don Emrick (egy epizódban szerepelt)
Másvilág (2000) - Dr. Mark Gabriel (tizenhárom részben szerepelt)
Wasteland (1999) - Luke (egy epizódban szerepelt)
Szex és New York (1998) - Barkley (egy részben szerepelt)
Kerge város (1997) – Meztelen pasas (egy epizódban szerepelt)
Beverly Hills 90210 (1991) - Tal Weaver (egy részben szerepelt)

FILMEK
Breaking at the Edge (2013)
A Bag of Hammers (2011) - Wyatt
S.W.A.T.: Tűzveszély (2011) - Paul Cutler
Szerelem és más drogok (2010) - Trey Hannigan
One Way to Valhalla (2009) - Bo Durant
Vakító fehérség (2009) - Robert Pryce
Szex a neten (2009) - Buck Dolby
Spirit - A sikító város (2008) - Spirit
Mert azt mondtam (2007) -Johnny
Az ügynökség (2006) - John Russell, Jr.
Arkangyal (2005) - R.J. O'Brian
Bobby Long (2004) - Lawson Pines
A nagy hullarablás (2003) - Gram Parsons
Beavatás (2003) - Zack
Rossz társaság (2002) - Officer Seale
Ellenséges terület (2001) -  Stackhouse
Törvényen kívül (2001) - Frank James
Az angyali Audrey Hepburn (2000) - William Holden
101 Ways (The Things a Girl Will Do to Keep Her Volvo) (2000) - Dirk
The Bookie's Lament (2000) - Mickey
Sülve-főve (1999) - Charlie
Sebastian Cole kalandjai (1998) - Troy
Vágyaim netovábbja (1998) - Steve Casillo
Follow the River (1995) - Johnny Draper
Why Would I Lie? (1980) - Jorge

Utolsó frissítés: 2016.06.28. 12:12 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace