Starity

Georgie Henley

Georgie Henley Georgie Henley nemzetisége 662. 931rajongó 58vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Georgia Laura Henley
 • Becenév
 • Georgie
 • Születési idő
 • 1995. július 09.
 • Születési hely
 • Ilkley, Egyesült Királyság
 • Foglalkozás
 • szinésznő,modell
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Partner
 • nincs
 • Magasság
 • 169 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Anna Popplewell Tilda Swinton James McAvoy Ben Barnes William Moseley Skandar Keynes Abigail Breslin Will Poulter

Georgie Henley életrajza

Georgia Laura Henley. Ismertebb nevén Georgie Henley (1995. Július. 09) Brit tini színész, alkalmi modell. Angliában, Ilkeyben született. Helen és Mike Henley legkisebb lányaként. Van két idősebb testvére, Rachael, és Laura Henley. Jelenleg is a Bradford Grammar School-ban tanul. Támogatója az SOS Children's Villages nevű jótékonysági szervezetnek, mely az árván maradt gyermekeket támogatja. Jelenleg is Ilkey-ben lakik szüleivel, és sok hasonló sorsú társával ellentétben nem magántanuló.

KARRIER

Egész fiatalon kipróbálhatta magát színészként. Lakóhelyétől nem messze, az Ilkley Upstagers színházi társulatban lépett először színpadra. Nem is váratott magára sokat első komoly filmszerepe.

Georgie-t számos jelentkező közül választották ki Lucy Pevensie szerepére a Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány, és a ruhásszekrény című filmhez. A produkciót 2004-ben kezdték el forgatni. A legtöbb jelenetet Új-Zélandon forgatták, Aucklanden. De néhány jelenetet Cseh országban, és Lengyel országban forgattak. A produkcióban a főszereplők mellett még olyan színészek működtek közre, mint Tilda Swinton, vagy James McAvoy. A kész filmet Londonban mutatták be először 2005 Decemberében, az Egyesült Államokban egy nappal később zajlott le a premier. Az első rész sikeresnek bizonyult. 745,013,115 dollár összbevételt hozott a 180 milliós költségvetéshez képest. A rendező Andrew Adamson volt. A film forgatásáról Georgie a következőket nyilatkozta. „Egy kicsit fárasztó, és egy kicsit nyomasztó volt az elején, de mindenki tette a dolgát, és segítettek, szóval nagyon jó volt!”

2006-ban Henley leforgatta a BBC csatorna megbízásából készített Charlotte Bronte Jane Eyre című regényének feldolgozást. Georgie a fiatal Jane Eyre-t alakította két epizód erejéig. A négy részes mini sorozatot 2006 Szeptemberében debütált. A BBC One vetítette. Meglehetősen jó kritikákat kapott. Négy BAFTA jelölést kapott, ebből egyet meg is nyert. A legjobb smink-és haj kategóriában. A Primetime Emmy díjkiosztón pedig kilenc jelölésből három díjat nyert. Susanna White volt a rendező. A zenét Robert Lane szerezte. Két nyelven jelent meg, Angolul, és Franciául.

A Narnia Krónikái: Caspian Herceg című részt 2007. Február 12.-én kezdték el forgatni, ugyancsak az Új-Zélandi Aucklanden. Szintén több országban forgattak. Prágában, Szlovéniában is vettek fel jeleneteket. Több mint 1500 speciális effektet használtak, ezzel felülmúlták az első részt, melyben mindössze 800 filmes effektet vettek igénybe a látvány kedvéért. A szereplőgárda kibővült Ben Barnes-szel. A kész művet most elsőként az Egyesült Államokban mutatták be 2008. Május 16.-án. Az Egyesült Királyságban Június 26.-án tartották meg a vörös szőnyeges premiert. A második rész nem muzsikált a várakozásnak megfelelően. A 225 milliós költségvetéshez képest a Caspian Herceg „mindössze” 419,665,568 dollár bevételt hozott. A film díjazása sem éppen volt a legkedvezőbb. Tizenkét jelölésből két díjat söpört be a film. Georgie a következőképp vélekedett a film forgatását követően. „Szerintem az első film amit készítettünk az nagyon sok tapasztalatot és élményt adott mindenkinek, ezért is volt egy kicsikét más a második film. Sokkal idegesebb voltam, azonban amikor az első jelenetet vették fel , beálltam a díszletbe és körbe néztem, sok ismerős arc integetett és ezáltal sokkal családiasabbnak éreztem a hangulatot. Tehát nagyon jól éreztük magunkat."

A Narnia Krónikái: a Hajnalvándor útja munkálatait 2009. július 27.-én kezdték el. Ezúttal az ausztráliai Queensland adott otthont az alkotógárdának. Szeptemberben a forgatásnak a Warner Roadshow Studios adott otthont. A jól bevált csapaton nem változtattak a rendezők. Will Poulter csatlakozott egyedül a szereplőgárdához. Anna Popplewell és William Moseley viszont kevesebb szerepet kapott a harmadik filmben, csupán néhány jelenet erejéig tűntek fel a kész produkcióban, hiszen a karaktereik a történet szerint már nem térhettek vissza Narniába. Lucy és Edmund is utoljára járhatott itt. Speciális effektekkel ezúttal „zsugoribban” bántak az alkotók. 1400 effektet alkalmaztak, míg a Caspian herceg esetében ez a szám 1500. 2010. november 30.-án be is mutatták a Hajnalvándor útját Londonban a Royal Film Performance nevű rendezvényen, aminek a Leichester Square adott otthont. Az eseményen maga II. Erzsébet brit királynő is részt vett, sőt férje, Fülöp herceg is elkísérte a premierre. Az Egyesült Államokba December 10.-én jutott el a film. A bevétel tekintetében is a harmadik rész a középmezőnyben foglal helyet az előző két filmhez képest. A 140 milliós költségvetéshez képest 415,686,217 dollár bevételt termelt a film. A rendezői székben ezúttal Michael Apted foglalt helyet.

2014-ben Abigail Breslin és Mia Sorvino oldalán láthattuk a Perfect Sisters című filmben. Ugyanebben az évben került bemutatásra a Sisterhood of Night is.

A Cambridge-e Egyetemen töltött ideje alatt sokszor szerepelt a színpadon: Woody Allen Play it Again, Sam; Margaret Atwood The Penelopiad és Anthony Burgess The Clockwork Orange című darabjában, valamint a CUADC/Footlights éves pantomím produkciójában. Némely darab rendezésében is részt vett, ezek voltak a Sweeney Todd és az After Seymour (amelynek társírója is volt egyben). 2016-ban feltűnt a Skylightban (David Hare színműve), a Girl, Interrupted-ban (ami az azonos című regény adaptációja), valamint Stef Smith Swallow című darabjában. 2014 nyarán ellátogatott az Edinburghi Fringe Fesztiválra, ahol ismét szerepelt a The Penelopiadban, mint Eurycleia.

2015-ben megírta és megrendezte első saját rövidfilmjét, ami a TIDE címet viseli. 2017-ben jelent meg az Access All Areas című film, melyben Natként látható.  Jelenleg a The Spanich Princess című minisorozaton dolgozik, melynek bemutatójáról egyelőre nincs információ. 2018-ban bejelentésre került, hogy megkapta Margaret Tudor szerepét A spanyol hercegnő című sorozatban, amely hazánkban 2019-ben az HBO kínálatában várt elérhetővé. 2019-ben a sorozat mellett szerepelt a Girl, Sweetvoiced című rövidfilmben is. 2019 januárjában bejelentésre került, hogy szerepelni fog a Trónok harcához készülő előzmény-sorozatban, karakterének nevéről és a sorozat címéről azonban egyelőre nem jelent meg több információ.

 

MODELLKARRIER

Filmes karrierje mellett talán modellkarrierje is szárnyra kaphat az ifjú színészpalántának. Idén, Január 11.-én debütált az Alberta Ferretti divatmárka kifutóján. Az eseményen Camilla Belle színésznő is részt vett modellként. Tavaly Decemberben a Flaunt magazin hasábjain jelent meg róla egy szép fotósorozat.

 

ÉRDEKESSÉGEK
Vannak írói hajlamai. Az Oroszlán, a boszorkány, és a ruhásszekrény forgatása alatt írt két könyvet. A hó szarvas, és a Pillére titkai.
Gitározik, és énekel.
Skandar-ral és Will-lel is összehozták már az újságok, ami nem igaz "Olcsó kis pletyka az egész" elmondása szerint.
Testvére, Rachael játszotta a felnőtt Lucy-t az első filmben.
Andrew Adamson, az első két rész rendezője ajándékozott Georgienak egy iPodot. Amikor Adam nem hallotta Georgie megkérdezte az édesanyját, hogy „mi ez”.
Nagyon jó barátságot ápol a többi Narniás szereplővel. Annával, Will-lel, Bennek, és Skandar-rel is, sőt Will Poultert is megkedvelte.
Magánéletét tekintve azt nyilatkozta, hogy egyelőre nincs barátja, és nem is akar. Az iskolával, és a barátaival szeretne többet törődni.
Kedvenc színei a piros, a fehér és a rószaszín.
Szeretne később is színésznő lenni.
Izgult, amikor bemutatták a Caspian Herceg című részt, félt ugyanis, hogy kritikus lesz önmagával, de édesanyja bíztatta, hogy csak nézze meg a filmet.
Kifejezett férfiideálja nincs. „Nekem mindegy, csak vicces legyen.” - Nyilatkozta egy interjúban.
Örült, amikor végre használhatta a Prince Caspianban a tőrjét, és nem csak díszként volt jelen a szúróeszköz, hanem „küzdhetett” is vele.
Georgie tud és szeret is lovagolni. A második filmben lóhátra pattant egy jelenet erejéig.
Kedvenc tantárgyai az angol, a művészet, és a francia.
Csupán CD-kre vágyik nagyon szerény módon. Kedvenc zenekarai a Strokes és a Muse.
 

DÍJAI

# Character and Morality in Entertainment Awards
2006: Camie (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

# Nickelodeon UK Kids Choice Awards
2008: Kids Choice Film Actress (for The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)

# Phoenix Film Critics Awards
2005: Best Performance by a Youth in a Lead or Supporting Role — Female (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

# Young Artist Awards
2006: Best Performance in a Feature Film — Young Actress Age Ten or Younger (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)
 

JELÖLÉSEI

# Broadcast Film Critics Association Awards
2006: Best Young Actress (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

# Chicago Film Critics Association Awards
2006: Most Promising Performer (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

# Empire Awards
2006: Best Newcomer (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

# Online Film Critics Society Awards
2006: Best Breakthrough Performance (for The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

# Young Artist Awards
2009: Best Performance in a Feature Film - Leading Young Actress (for The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)
2009: Best Performance in a Feature Film - Young Ensemble Cast (for The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)
2011: Best Performance in a Feature Film - Young Ensemble Cast (for The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader)

Filmek:

2019: Girl, Sweetvoiced (rövidfilm)

2017: Access All Areas ... Nat

2014: Sisterhood of Night ... Mary Warren

2014: Perfect Sisters ... Beth

2010: The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader / Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja ... Lucy Pevensie

2008: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian / Narnia krónikái - Caspian herceg ... Lucy Pevensie

2005: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe  / Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény ... Lucy Pevensie

 

Sorozat(ok):

202?: Cím nélküli Trónok harca előzmény-sorozat (forgatás alatt)

2019: The Spanish Princess (TV minisorozat - 6 epizód) ... Meg Tudor

2006: Jane Eyre (TV minisorozat - 2 epizód) ... fiatal Jane Eyre

 

Egyéb:

2008: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Video Game) ... Lucy Pevensie (voice)

2005: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (Video Game) ... Lucy Pevensie (voice)

Utolsó frissítés: 2019.07.29. 19:07 Lindsay019 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace