Starity

Gerard Way

Gerard Way Gerard Way nemzetisége 642. 733rajongó 68vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Gerard Arthur Way
 • Becenév
 • Gee, Uncle Jiggy
 • Születési idő
 • 1977. április 09.
 • Születési hely
 • Summit, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • énekes, zenész, dalszerző, képregényíró
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Lynz Way
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • Sötétbarna
 • Szemszín
 • Mogyoróbarna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ray Toro Bob Bryar Mikey Way Frank Iero Lynz Way

Gerard Way életrajza

GYERMEKKORA

1977. április 9-én, délelőtt 8 óra 48 perckor született, Summit városában, New Yersey-ben, Donna Lee Rush és Donald Way első gyermekeként, azonban szülei elváltak. Anyai ágról olasz, apai ágról pedig skót származású. Édesanyja fodrász volt, az édesapja pedig egy autókereskedésben dolgozott. Testvére, Mikey Way mellett énekelt először nyilvánosan, amikor is negyedik osztályos korában megkapta Péter Pán szerepét az iskolai színdarabban, jelmezét anyai nagyanyja Elene Lee Rush készítette el, aki nagy hatással volt rá. Tőle tanult meg énekelni és rajzolni is, mivel a szülei nem hallgattak zenét és rádiójuk sem volt. Később elfordult az énekléstől mondván, hogy nem akar furcsa gyerekénekes lenni, jobban érdeklik a képregények és az Iron Maiden. Ezek után a grafikusi pálya mellett tette le a voksát.
A házuk sötét és gótikus kinézetű volt, ezért mindig is érdeklődött a művészetek iránt. Gyerekkorábban gyakran nem mehetett ki az udvarra, mivel nagyon veszélyes környéken laktak, de létrehozta a saját kis képzeletbeli világát, amitől mégjobban foglalkoztatták a művészetek. Egy idő után ő is eljutott ahhoz a felfedezéshez, hogy mindenki, még a szerettei is meg fognak halni. Azonban ő valamiféle gyönyörűséget látott a halálban és annak misztikusságában.
15 éves korában úgy döntött, hogy megöli magát egy Magnum kézifegyverrel, de végül meggondolta magát. "Nem számít, hogy mennyire ronda vagy hülye is a világ, mindig lesz hitem."
Elkezdődtek a problémái és sokan csak úgy ismerték, mint a "16 éves srác, aki minden apróságért leissza magát." Titokban szerelmes volt egy lányba, de az elküldte neki a barátja által készített, ízléstelen, pornográf képeit, amitől Gee teljesen kiakadt és inkább lemondott a lányról. Ekkor mégtöbb alkoholhoz fordult és drogproblémái is lettek. Később ez az eset adta az ötletet az I'm Not Okay című számukhoz.
16 éves korában megjelent Sally Jesse Raphael műsorának egyik epizódjában, hogy megvitassák a képregényekből ismert sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer bűneit.
Way 1995-ben érettségizett le a Belleville gimnáziumban.
Elhatározta, hogy karrierjét a képregény-iparban folytatja, majd 1999-ben végzett a New York-i Képzőművészeti Főiskolán.

KARRIER

► 2001-2013: My Chemical Romance
Tinédzserként Gerard-ot és testvérét, Mikey Way-t olyan művészek inspirálták, mint az Iron Maiden, a The Misfits, a Danzig, a Black Flag, a Queen, a Pulp, a Blur, a Morrissey és a The Smiths. Gerard eredetileg gitáros szeretett volna lenni, az első gitárját 8 éves korában kapta meg a nagyanyjától és jövőbeli zenésztársával, Ray Toroval olyan rövid életű zenekarokban játszott, mint a Ray Gun Jones és a Nancy Drew, de amikor az egyik együttes a gitárkézsége hiánya miatt kirúgta, úgy döntött, hogy inkább a művészeti pályafutására koncentrál.

Way a New York-i Cartoon Network gyakornokjaként dolgozott a 2001. szeptember 11-i támadások során. A támadások hatására elhatározta, hogy kezdeni akar valamit az életével; "B*ssza meg a művészet. Ki kell jutnom az alagsorból, látnom kell a világot, számítani akarok valamit."
Hogy segítsen kezelni a támadások érzelmi hatásait, Gerard megírta a Skylines and Turnstiles dalszövegét, melyet azóta a My Chemical Romance első dalaként azonosítanak. Nem sokkal később a My Chemical Romance elkezdett összeállni, gitárosuk Ray Toro lett, a dobosuk Matt Pelissier, Bob Bryar, majd Mike Pedicone, utóbbit lopás miatt kirúgták a bandából, Frank Iero lett a másik gitáros és a basszista pedig Mikey Way.
Nevük Irvine Welsh Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance könyvéből származik, amit még az akkoriban könyvesboltban dolgozó Mikey Way talált ki. Végül Gerard hozzárakta a My birtokos névmást és ezáltal személyesebbé tette a banda nevét. 2002-ben az Eyeball Recordsnál kiadták első nagylemezüket, melynek címe I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love lett. 2003-ban lemezkiadót váltottak, ezt követően pedig turnéra indultak Amerikában és Japánban, miközben javában dolgoztak az új albumukon. A turné után jelentették be, hogy Matt Pelisser többé már nem tagja az együttesnek és helyét a The Used hangtechnikusa, Bob Bryar veszi át.
2004-ben megjelent Three Cheers for Sweet Revenge című albumuk, amely meghozta az áttörést a banda számára. Már az első héten több, mint 11.000 darabot sikerült eladniuk és egy év alatt platinalemez lett. Az album borítóját egyébként maga Gerard tervezte meg és némelyik dalhoz videoklippet is készítettek Marc Webb rendezésében.

2005-ben a Green Day előzenekara voltak az American Idiot turnéjukon, később pedig önállóan is koncerteztek, szerte az egész világon. 2006 márciusában megjelent a Life on the Murder Scene című koncertalbumuk és DVD-jük, melyben a zenekar sikerét mutatták be. Az év júniusában pedig megjelent a másik biográfia DVD-jük, a Things That Make You Go MMM! is, melyben olyan emberek interjúit hallhatjuk, akik már a hírnév előtt ismerték a srácokat. Majd megjelent a harmadik nagylemezük előkészületeiről szóló, Something Incredible This Way Comes is, melyet Paul Stenning írt.

2006. április 10-én kezdték el felvenni a harmadik nagylemezüket, melynek ideiglenes címe a The Rise and Fall of My Chemical Romance lett. Augusztusig két klippet is leforgattak, azonban azok sokáig nem jelentek meg. Gerard és Bob sérülése miatt kénytelenek voltak törölni egy turnét, végül a sérülésük után először 2006. augusztus 22-én léptek fel Londonban. A Welcome To The Black Parade című daluk 2006. szeptember 11-én jelent meg, a hozzá készített videóklip pedig 27-én. A dal első helyen startolt a brit zenei ranglistákon. A teljes album Nagy-Britanniában szeptember 23-án jelent meg, viszont Amerikában csak egy nappal később. 2007. február 22-én bejelentették a The Black Parade világkörüli turnéjukat, melyen 133 állomás szerepelt. Még ebben az évben kiadták a The Black Parade Is Dead! című lemezüket.

2009-ben megjelent a Desolation Row című daluk, amely a Watchmen egyik betétdala lett. Április 29-én megjelent egy kilenc videót tartalmazó lemezszerűségük, melyen olyan videók szerepelnek, amiket a rajongók azelőtt soha nem tekinthettek meg. Május 27-én pedig elkezdtek dolgozni az új, Gerard szerint jóval rockosabb albumukon. Július 31-én és augusztus első napján az együttes a Los Angeles-ben lévő Roxy színházban lépett fel.

2010 szeptemberében jelentették be, hogy a negyedik stúdiólemezük címe Danger Days: True Lives Of The Fabulous Killjoys lesz, az album pedig november 22-én jelenik meg. 2010. március 3-án Bob Bryar elhagyta az együttest és "divatzenekarnak" nevezte őket, helyét Michael Pedicone töltötte be.
Way olyan zenekarokkal is megszólalt, mint az Every Time I Die, a Head Automatica, a Say Anything, és a The Oval Portrait.
2011 februárjában a Wembley arénában léptek fel és még ebben az évben az UK fesztiválon is részt vettek. Michael Pedicone kilépését követően a bandatagok azonnal nekiláttak, hogy új dobost szerezzenek és megnyugtatták a rajongókat, hogy a turnéjukig találni fognak valakit. Alig két nap alatt meg is találták Jarrod Alexander személyében, aki 2012-ig zenélt az együttesben.
2012 februárjában ismét stúdióba vonultak, hogy elkészítsék ötödik stúdióalbumukat. Az album öt kisebb részben jelent meg, az első októbar 30-án, míg az utolsó 2015. február 5-én lett kiadva.
Számos interjúban kijelentette, hogy a zene és a művészet hatékony megoldássá vált, hogy megbirkózzon a depresszióval, az alkoholizmussal és a drogproblémákkal. A zenéit a személyes harcai megvívása érdekében szerezte, olyan személyes dalokat írt, mint például a Helena, amelyet a halott nagymamája emlékére írt. 2013. március 22-én a My Chemical Romance bejelentette, hogy felbomlanak. Legutolsó lemezük 2013 októberében jelent meg és ezzel végleg lezárult a történetük. A rajongók aláírásgyűjtő akciót indítottak, amivel azt akarták elérni, hogy megszervezzenek egy utolsó turnét, azonban ez hiába volt.

„Ennek a bandának az elmúlt 12 év egy igazi áldás volt. Olyan helyekre jutottunk el, amikről sosem hittük volna, hogy elérjük. Olyan emberekkel léptünk fel a színpadon, akiket csodálunk és akikre felnézünk, akik a barátaink. Olyan dolgokat volt lehetőségünk megtapasztalni, amikre nem is gondoltunk volna. És most, minden jó dolog után eljött az idő, hogy mindennek vége legyen. Köszönjük szépen a támogatást, és hogy mindig velünk tartottatok."

2018. január 16-én hivatalos YouTube csatornájukra feltöltésre került a The Black Parade Is Dead! című koncertfilmjük, illetve január 19-én egymás után 12 darab videót is nyilvánosságra hoztak, amelyek kivágott jeleneteket tartalmaznak. Egyelőre az akkori bandatagok egyike sem kommentálta az esetet. 

► 2014-2016: Hesitant Alien 

2014. májusában Gerard elindította Tumblr-alapú honlapját, ahol bejelentette, hogy szóló művészként leszerződtetett a Warner Bros-nál és közeledik első szólóalbumának az elkészítéséhez. Első dalát júniusban adta ki Action Cat címmel, az első fellépése pedig a Reading and Leeds fesztiválon volt, szintén 2014-ben. Később bejelentette, hogy augusztus 20-án újabb előadást tart. Augusztus 19-én pedig megjelent a No Shows című dalához készített videója, amely a szeptember 30-án megjelenő albumán szerepel.

Amikor megkérdezték, hogy miért pont a Britpop műfaját választotta, kijelentette, hogy élvezi ennek a műfajnak a stílusát és energiáját.

2015 februárjában és márciusában fellépett az ausztráliai Soundwave zenei fesztiválon.

2015 elején bejelentette, hogy az év májusában a Boston Calling zenei fesztiválon fog fellépni.

A 2016-ban megrendezett Record Store Day-en Way két exkluzív számot adott ki a Hesitant Alien-ről, név szerint ezek a Don't Try és a Pinkish. 

2018 - napjainkig: Későbbi szólói tevékenységek

2018. október 23-án tért vissza a rajongók nagy örömére a "Baby You’re a Haunted House" című szerzeményével. A dalban testvére és egykori bandatársa basszusgitározik. A dalhoz tartozó videó ugyanazon a napon jelent meg a YouTube-on, mint maga a dal.

November 15-én megjelent a "Getting Down the Germs" című dala is, melyet egykori bandatársa, Ray Toro írt. Ezt követte december 14-én egy harmadik dal, a "Dasher", melyben a The Regrettes-ből ismert Lydia Night hangját is hallhatjuk. 

2019. január 24-én feldolgozta a Simon & Garfunkel slágerét, a "Hazy Shade of Winter"-t, ezúttal is Ray Toro hozzájárulásával. A dal benne volt a Netflix új sorozatának előzetesében, az The Umbrella Academy-ben, amely Gerard Way képregénye alapján készült.

2019. február 8-án ismét egy feldolgozást jelentetett meg, ezúttal a "Happy Together" című dalt, amely eredetileg a The Turtles szerzeménye. Ray Toro ebben is részt vett, illetve ez a dal is feltűnt a The Umbrella Academy-ben.

Gerard Way and The Hormones
Jelenlegi tagok:
• Gerard Way – ének, zongora, ritmusgitár
• Ian Fowles – vezető gitár, háttérének
• Matt Gorney – basszusgitár, ritmusgitár, háttérének
• Jarrod Alexander – dob, ütőhangszerek
• James Dewees – billentyűk, szintetizátor, zongora, háttérének
Régebbi tagok:
• Jamie Muhoberac – billentyűk

► Egyéb zenei együttműködések
2008-ban Gerard és Julien-K feldolgozta a The Cure, Sleep When I'm Dead dalát a Hypnagogic States című EP-jükre. Az EP értékesítéséből származó összes nyereség a Nemzetközi Vöröskereszt finanszírozására szolgált.

2009 elején a japán énekes, Kyosuke Himuro társaságában készítette el a népszerű videójáték-sorozatból készült film, a Final Fantasy VII: Advent Children franchise-dalát, mely a Safe and Sound címet kapta. Segített a dal szövegének megírásában és Himuro mellett énekel is. A dal 2009. április 29-e óta elérhető az iTunes-on. Továbbá hozzájárult deadmau5 Professional Griefers számához is.

Hosszú távon támogatta a brit rockzenekart, a LostAlone-t, Gerard az ügyvezető producere a 2012-es, I'm a UFO in This City nevezetű albumuknak.

Way vendégénesként működött közre a Wrongchilde Falling in Love Will Kill You zeneszámában.
2015-ben zenét írt és vokálozott a Black Veil Brides frontemberével. Andy Black Louder Than Your Love című száma a debütáló szólóalbumában, a The Shadow Side-ban jelent meg.

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEI

► 1993-tól napjainkig: írás
1993-ban, 16 éves korában megpróbált egy képregénysorozatot létrehozni, első részét a Hart D. Fisher's Bonyard Press ki is adta, azonban a második szám után, a csapat elvesztése miatt megszűnt.

2007-ben Way elkezdte írni a The Umbrella Academy című képregényét. Ő írta a történetét és ő is illusztrálta, de az ötödik kötetben egy karikaturista, Gabriel Ba átszerkesztette azt. Az ötödik rész az Apocalypse Suite címet kapta, amelyet először a Dark Horse Comics adott ki 2005. május 5-én, a Free Comic Book Day számában. Azóta megjelent egy nyolcodalas kötet Safe & Sound címmel, amely MySpace Dark Horse Presents Volume One-ban jelent meg. A The Umbrella Academy első hivatalos kiadásának dátuma 2007. szeptember 19-re esett, azonban hamar el is fogytak, ezért október 17-én újranyomtatták. Az Apocalypse Suit megnyerte a 2008-as Eisner-díjat a Best Limited Series részére. A sorozat következő, Dallas című részét 2008. november 26-án adták ki, ezt a spekulációt követte, hogy Gerard váratlanul visszavonult a képregényektől, egy harmadik rész, melynek címe Hotel Oblivion, jelenleg is munkák alatt áll.

Az énekes és társszerzője, Becky Cloonan és Shaun Simon létrehozták a The True Lives of the Fabulous Killjoys című képregényüket, melyet Gerard a 2009-es San Diego-i Comic Con-on jelentett be. 2012-ben, a New York-ban megrendezett Comic Con-on a csapat bejelentette, hogy a sorozat első részét a 2013-as Free Comic Book Day-ben fogják kiadni. A sorozat hasonló koncepcióval folytatódott, mint a My Chemical Romance albuma.

2011-ben a My Chemical Romance kijelentette, hogy Gerard és Mikey 2009 közepétől egy másik képregényprojekten dolgoztak. 2015-től a projekthez semmilyen ötlet sem merült fel.

2013. december 21-én Gerard Way kijelentette, hogy ő és Gabriel Ba az új évtől kezdődően a The Umbrella Academy harmadik és negyedik részén fognak dolgozni. Egy december 31-i interjúban, Chris Thompsonnal megerősítette a The Umbrella Academy sorozatának következő két kötetének egymás után való megjelenését. Ezenkívül megvitatta új sorozatát, az All Ages-t, amely először a Twitter hírcsatornáján szereplő képek sorozataként jelent meg. Bár a projektnek nincs kiadója vagy művésze, mégis aktívan dolgozik a történetén, mely olyan középiskolás macskákról szól, akik felfedezik helyüket a világban.

Bejelentették azt is, hogy Way majd a Marvel Universe-nél debütál egy alternatív világban játszódó Spider-Man képregényével, az Edge of Spider-Versevel.

► 2001-től napjainkig: televízió
2001-ben Way összeállított egy rajzfilmet Joe Boylevel, The Breakfast Monkey néven. A kész művet beadták a Cartoon Network-höz, de a csatorna elutasította azzal az indokkal, hogy túlságosan hasonlít a meglévő Aqua Teen Hunger Force című műsorukhoz.

2013-ban Gerard televíziós rendezőként is kipróbálhatta magát a The Hub-nál, mégpedig a The Aquabats! Super Show! második évadának fináléjában. Nem csak társrendező, de egyben társszerző is volt, a rész pedig a The AntiBats! címet kapta. Ezen kívül testvére, Mikey is szerepet kapott a részben, ugyanis ő alakította Asthama, a kitalált death metal együttes énekesét. A következő évben az epizódot Emmy-díjra jelölték a "Kiemelkedő írás a gyerekműsorok közül" kategóriában.

2017. július 11-én az Instragramon bejelentette, hogy egyik leghíresebb képregénye, a The Umbrella Academy a Netflix egyik sorozata lesz. Az első epizód várhatóan 2018-ban fog csak megjelenni, a forgatás pedig 2018. január 15-én vette kezdetét.

MAGÁNÉLET 

2006. novemberében megismerkedett Eliza Cutsal, kapcsolatuk hét hónapig, azaz 2007. júniusáig tartott.

Sok éven át alkoholizmussal és drogfüggőséggel küzdött, azonban 2004. augusztus 11-e óta tiszta. A Spin magazin 2010-es novemberi számában elárulta, hogy azóta sokkal boldogabb és jobban érzi magát.

2007. szeptember 3-án egy colorado-i koncert után feleségül vette a Mindless Self Indulgence basszusgitárosát, Lindsey Ann Ballatot. Gerard a házasságot és a gyerekvállalást hülyeségnek tartotta, így még inkább meglepte a rajongókat, amikor 2009. május 27-én világra jött kislányuk, Bandit Lee Way. A család jelenleg Los Angeles-ben él.

KÖNYVÉSZET

Sorozatok:
▪ 1994: On Raven's Wings #1–2
▪ The Umbrella Academy
    • 2007-2008: Apocalypse Suite #1–6
    • 2008-2009: Dallas #1–6
    • 2018-2019: The Umbrella Academy: Hotel Oblivion #1–7
▪ 2013-2014: The True Lives of the Fabulous Killjoys #1–6
▪ 2016-napjaink: Doom Patrol 
▪ 2016-napjaink: Cave Carson Has a Cybernetic Eye 

Rövid történetek:
▪ The Umbrella Academy
    • 2006: "Mon Dieu!"
    • 2007: "...But the Past Ain't Through with You."
    • 2007: "Safe & Sound"
    • 2008: "Anywhere but Here"
▪ 2013: "The True Lives of the Fabulous Killjoys: Dead Satellites"
▪ 2014: "One Thing's for Sure: SP//dr Is Still Intact"
▪ 2014: "Untitled"
▪ 2017: "DC's Young Animal Mixtape"
▪ 2017: "Joan of Arc"
▪ 2018: "Milk Wars" Part One
▪ 2018: "Untitled"
▪ 2018: "Milk Wars" Part Four

Rajzok:
▪ 1998: "Even Gunfighters Get the Willies" (írta Deb Picker)
▪ 2007: The Umbrella Academy: Apocalypse Suite #1
▪ 2008: Rex Mundi (vol. 2) #15
▪ 2013: The True Lives of the Fabulous Killjoys #1 (1:50 variant)
▪ 2013: The True Lives of the Fabulous Killjoys #1 (Ghost variant)
▪ 2015: Neverboy #1 (variant) 

DÍJAK

• 2007: NME Awards - Az év hőse
• 2013-2014: Kerrang! díj - Az év tweetelője
• 2014: Kerrang! díj - Az év hőse

ÉRDEKESSÉGEK

• Tűktől való félelme miatt nincs sem tetoválása, sem piercingje
• Nem szereti a fizikai munkát
• Kiskorában Batman szeretett volna lenni
• Életében először egy Bruce Springsteen koncerten volt
• Kockának tartja magát
• Szereti az akciófigurákat, a sálakat, a színházat és a Preacher című képregényt
• Minden karácsonykor megnézi testvérével a Holtak Hajnalát
• Terapeutáit Brucenak és Dianenek hívják
• Pólókat tervez a Thursdaynek
• Sok ijesztő emléke van az Ouija táblákkal kapcsolatban
• Ki nem állhatja a mellbimbó piercingeket
• Behúzza a vállát, amikor sétál
• Az újságok inspirálják őt a dalírásban
• Franciául a neve bátorságot jelent
• Kedvenc kávéja: Starbucks
• Kedvenc könyve: Zabhegyező
• Kedvenc színésze: Evan Peters 
• Egyszer az egyik élelmiszerboltban dolgozott, ahol bevásárlókocsikat kellett a helyére raknia.
• Kedvenc X-Men karaktere Wolverine.
• Álmai autója egy Red Corvette, melynek rendszámtáblája a KNIVES szót viseli.

írta és fordította: ScreamQueen

2007: The Tonight Show with Jay Leno - Önmaga (1 epizód)
2007: Punk's Not Dead - Önmaga
2007: Friday Night with Jonathan Ross - Önmaga (1 epizód)
2008: My Chemical Romance: The Black Parade Is Dead! - Önmaga
2008: Scream Awards 2008 - Önmaga
2009: The Phenomenon: The Comic That Changed Comics - Önmaga
2010: Jimmy Kimmel Live! - Önmaga (1 epizód)
2011: Boombox All Access with My Chemical Romance - Önmaga
2011: Late Night with Jimmy Fallon - Önmaga (1 epizód)
2011: Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope - Önmaga
2011: Yo Gabba Gabba! - Önmaga (1 epizód)
2012: Spoilers with Kevin Smith - Önmaga (1 epizód)
2012: I Heart Radio Music Festival - Önmaga
2014: Duran Duran: Unstaged - Önmaga
2014: Inside Prison Pit - Önmaga
2011 - 2014: Conan - Önmaga (2 epizód)
2014: Lennon or McCartney - Önmaga
2016: NC Comicon: The Movie - Önmaga 

MY CHEMICAL ROMANCE

Albumok
  • 2002. július 23: I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love
  • 2004. június 8: Three Cheers for Sweet Revenge
  • 2006. október 23: The Black Parade
  • 2010. november 19: Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys

Élő albumok
  • 2006. március 21: Life on the Murder Scene
  • 2008. június 30: The Black Parade Is Dead!

Album összeállítások
  • 2013. február 5: Conventional Weapons
  • 2014. március 25: May Death Never Stop You
  • 2016. szeptember 23: The Black Parade/Living with Ghosts

EP-k
  • 2002. július 19: Like Phantoms, Forever
  • 2005. július 19: Warped Tour Bootleg Series
  • 2007. december 19: Live and Rare
  • 2009. február 3: The Black Parade: The B-Sides
  • 2010. november 19: The Mad Gear and Missile Kid
  • 2011. július 18: iTunes Festival: London 2011

Önállóak
  • 2002: "Vampires Will Never Hurt You"
  • 2003: "Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us"
  • 2004: "Headfirst for Halos"
  • 2004: "I'm Not Okay (I Promise)"
  • 2004: "Thank You for the Venom"
  • 2005: "Helena"
  • 2005: "Under Pressure"
  • 2005: "The Ghost of You"
  • 2006: "Welcome to the Black Parade"
  • 2007: "Famous Last Words"
  • 2007: "I Don't Love You"
  • 2007: "Teenagers"
  • 2009: "Desolation Row"
  • 2010: "Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)"
  • 2010: "The Only Hope for Me Is You"
  • 2010: "Sing"
  • 2011: "Planetary (Go!)"
  • 2011: "Bulletproof Heart"
  • 2012: "The Kids from Yesterday"
  • 2012: "Boy Division" / "Tomorrow's Money"
  • 2012: "Ambulance" / "Gun."
  • 2012: "The World Is Ugly" / "The Light Behind Your Eyes"
  • 2013: "Kiss the Ring" / "Make Room!"
  • 2013: "Surrender the Night" / "Burn Bright"
  • 2014: "Fake Your Death"

Videó albumok:
  • 2006. március 21: Life on the Murder Scene
  • 2007. december 18: AOL Sessions
  • 2008. június 30: The Black Parade Is Dead!
  • 2009. április 10: ¡Venganza!

SZÓLÓ ALBUMOK

Stúdió albumok
  • 2014: Hesitant Alien

Egyéb felvételek:
  • 2014: "O Waly, Waly"
  • 2016: "Into the Cave We Wander"
  • 2018: "Baby You're a Haunted House"
  • 2018: "Getting Down the Germs"
  • 2018: "Dasher"
  • 2019: "Hazy Shade of Winter"
  • 2019: "Happy Together"

Kiemelt kislemezek:
  • 2009: "Safe and Sound"
  • 2012: "Professional Griefers"
  • 2014: "Falling in Love (Will Kill You)"

Vendégelőadások:
  • 2002: "Jet Black New Year" (Thursday, háttérének)
  • 2003: "Devil in Mexico" (Murder by Death, háttérének)
  • 2003: "Barnabus Collins Has More Skeletons in His Closet than Vincent Price" (The Oval Portrait, háttérének)
  • 2003: "From My Cold Dead Hands" (The Oval Portrait, háttérének)
  • 2005: "Kill The Music" (Every Time I Die, háttérének)
  • 2006: "Graduation Day" (Head Automatica, háttérének)
  • 2007: "In Defense of the Genre" (Say Anything, háttérének)
  • 2010: "My Space" (Evelyn Evelyn, háttérének)
  • 2016: "Louder Than Your Love" (Andy Black, háttérének)
  • 2018: "Sailor in a Life Boat" (Euringer, háttérének)

Remixek:
  • 2008: "Sleep When I'm Dead" (Remix 4) (The Cure)

Utolsó frissítés: 2020.02.14. 19:07 ScreamQueen által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace