Starity

Gergely Róbert

Gergely Róbert Gergely Róbert nemzetisége 10294. 17rajongó 2vélemény
 • Születési név
 • Vajek Róbert
 • Becenév
 • Robi
 • Születési idő
 • 1958. január 21.
 • Születési hely
 • Budapest, Magyarország
 • Foglalkozás
 • énekes, színész, szinkronszínész, díszlettervező, rendező
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Némedi-Varga Tímea
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Gregor Bernadett Gallusz Nikolett Ullmann Mónika Dobó Kata Zoltán Erika Fésűs Nelly Labancz Lilla Gesztesi Károly Hernádi Judit Oszter Alexandra Kovács Patrícia Détár Enikő Kovács Kati Mahó Andrea Végvári Ádám Németh Kristóf Szabó Máté Szabó Zsófi Csongrádi Kata Hegyi Barbara Kaszás Attila Gór Nagy Mária Siménfalvy Ágota Egyházi Géza Tallós Rita Gyebnár Csekka Cseke Katinka Németh Attila Kováts Adél Törőcsik Mari Bajor Imre Kökényessy Ági Vándor Éva Patai Anna Pápai Erika Debreczeny Csaba Nagy-Kálózy Eszter Rátonyi Róbert Balla Eszter Beleznay Endre Harsányi Gábor Straub Dezső Sáfár Anikó Forgács Gábor Benkóczy Zoltán

Gergely Róbert életrajza

Gergely Róbert 1958. január 21-én született Budapesten.
Édesanyja, Vajek Judit (Jutka), híradós-riporter. Robi szülei elváltak, majd édesanyja később férjhez ment Burza Árpád operatőrhöz. 1976 és 1980 között végezte el főiskolai tanulmányait a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. Itt az operett-musical osztály állandó vendége volt, valamint folyamatos gitár- és énekoktatáson vett részt.

Karrier:

          ~Film, -színház és szinkronszerep:

A főiskola elvégzése után rögtön leszerződött a Pécsi Nemzeti Színházhoz, melynek egészen 1987-ig volt a tagja és olyan musicalekben lépett fel, mint a Chicago, a Vértestvérek, A kaktusz virága, valamint más egyéb zenés darabokban. Ezt követően a budapesti Rockszínház tagja lett, ahol fellépett a Sztárcsináló és a West Side Story darabokban. 1981-ben megkapta első szinkronszerepét a Vízipók-csodapók című televíziós rajzfilm-sorozat 'A sáska nem szöcske' című epizódjában. 1984-ben Leonardot alakította a Yerma című drámában.
1987-ben szabadúszó volt, majd '88-tól 1990-ig a Vidám Színpad tagja lett. 1988-ban Csongrádi Csongort alakította az Öcsi, a sztár című magyar tévéfilmben. Megnyerte az év musicalszínésze címet.

1990 és 1991 között a budapesti Operettszínház tagja volt, ahol főszerepeket tudhatott a magáénak olyan sikeres darabokban, mint a Hegedűs a háztetőn, Ének az esőben vagy a Crazy for You.

1997-ben visszatért a Vidám színházhoz. Fellépett a Szex a lelke mindennek című darabban, szerepelt a Tiroli színház Piaf-jában, valamint országos turnén vett részt a Csipkerózsika című mesemusicallel.
1998-ban Lucient alakította a TV a város szélén sorozatban, majd egy évvel később a 7-es csatorna sorozatban játszott. 2000-ben kisebb szerepet vállalt a Meseautó című magyar filmben, ahol Stohl Andrással és Bajor Imrével forgattak közösen egy rövidebb jelenetet.

2002-ben a Linda című sorozatban vendégszerepelt, 2003-ban pedig a Némó nyomában című rajzfilmben Hypo hangját kölcsönzi, valamint 2003 és 2010 között összesen 7 évadon keresztül Darryl Morrisnak kölcsönözte a hangját a nagysikerű Charmed (Bűbájos boszorkák) című természetfeletti sorozatban. 2009-ben megalapította a Gergely Theátert.

2011. március 2-án került bemutatásra a Budapest Bábszínházban a Bőröndmese című zenés mesejáték, melynek Robi volt az írója és a rendezője is egyben. 2011. október 14-én a Central Színházban mutatták be először az Egy nyári éj mosolya című musicalt, melyben Gergely Robi alakítja Fredriket.
2012. július 24-én a Gergely Theáterben mutatták be a Mona Marie mosolya zenés vígjátékot, melynek rendezője és díszlettervezője Gergely Róbert volt. 2012. november 17-én volt a premiere a Két férfi sakkban című darabnak. Robi alakítja Marcellot a Gergely Theáter színpadán, ahol párjával, Némedi-Varga Tímeával, Détár Enikővel és Pelsőczy Lászlóval lépett fel. A darabot Robi rendezte.

         
          ~Zenei albumok:

A '80-as évek végén Zoltán Erikával énekelt duettet, mégpedig a 'Féltelek' című számot. Éppen ezért Erika bíztatására kezdett el foglalkozni a popzenével. Első sikerét az 'Emmanuelle' című dal magyar feldolgozásával aratta. Ezzel a dallal egy csapásra ismert és sikeres lett. 1989-ben megkapta az eMeRTon díjat. Elkészült első albuma, mely a Gergely Róbert címet kapta. Az albumra felkerült az 'Emmanuelle' című dal is.
1992-ben jelentette meg a Magneoton a Filmslágerek magyarul I.-II. című albumát (a felvételeken az akkori divatos filmek még divatosabb és örökzöldnek mondható filmzenéit magyar előadók magyar nyelven énekelték el), melyen Gergely Robi 'Emanuelle' című dala is hallható volt, ő énekelte el az albumon található 'Ifjúság (Young Ones)' című dalt is, valamint Zámbó Jimmy-vel, Kikivel és Jakab Györggyel közösen énekelték fel a Coctail című film betétdalát, a 'Kokomo' című dalt.

1992-ben a Magneoton kiadta Robi második, Szerelmek című albumát. 1993-ban megjelent a Filmslágerek magyarul III., melyre a 'Lágyan ölelj' (Love Me Tender) című dalt énekelte fel Robi, valamint ekkor jelent meg harmadik albuma is Halk szívdobbanás címmel. Még ez évben a legjobb férfi előadó, valamint a legtöbb eladott hanghordozóért járó Arany Zsiráf díjat, illetve eMeRTon-díjat kapott. 1994-ben megjelent negyedik albuma Arckép címmel, két évvel később pedig ötödik albuma, az Új szerelem. 1994-ben megjelent egy válogatás album Ábrándozás út 20. - Nagy Tibor dalai címmel, melyen hallható Robi, 'Táncolj, ismeretlen lány' című dala, valamint a 'Nyújtsd a két kezedet' című dal, melyet Robi Cserháti Zsuzsával, Friderikával, Komár Lászlóval, Miklósa Erikával, Varga Miklóssal, Vikidál Gyulával és Zalatnay Saroltával énekelt közösen.

 Ő címmel készítette el legújabb albumát, amelyen világsláger-feldolgozásokat ad elő olyan előadóktól, mint Stevie Wonder, Cliff Richard, Aznavore, Belafonte, The Platters, Elvis Presley, José Feliciano vagy a nagy sikerű Házibuli című film betétdala. Az album zenei producere Végvári Ádám volt. Megjelent még egy Elmúlt idők - Lovas Róbert szerzeményei című válogatás album is, melyen Robitól hallható az 'Elmúlt idők' dal. 2009-ben egy duett album jelent meg Robitól Fények között címmel, melyen Farkasinszky Edittel énekel közösen.

2012. szeptember 29-én a hévízi Városi Sportcsarnokban tartott nagykoncertet két részben Dúdold velem! címmel.
2015. április 15-én Szentesen lépett fel Némedi Varga Tímeával a Dúdold velünk! műsorával.
2016 tavaszán olyan darabokban láthatta a közönség, mint a Mona Marie mosolya, A régi nyár, Lili bárónő, Ki a hunyó, avagy Bubus, a Bőröndmese és Goodbye Charlie. Augusztusban a feleségével a Nyerő Páros című televíziós műsorban játszott.
2018-ban nagy feltűnést keltett, hogy elvált a feleségétől. Jelenlegi munkáiról nincs hír.

          ~Egyéb munkák, szereplések:

2010. februárjában szerepelt a Vacsoracsata című főzős műsorban, ahol második helyen végzett 37 ponttal. Ez év szeptemberében párjával együtt indultak a Széf című műsorban. 2013. január 19-én az M1 csatornán vetítették a Család-barát című műsort, melynek házigazdája Gergely Róbert volt. A műsorban olyan hétköznapi témákat boncolgatnak, melyek a család minden tagjának hasznos információt nyújthat a babaszobától a kamaszpanaszon és a párkapcsolati problémákon keresztül egészen a nyugdíjas léttel kapcsolatos kérdésekig.
Jelenleg (2021) nem hallani felőle.
 

Magánélet:

1989-ben feleségül vette Tallós Andreát. 1992-ben megszületett fiúgyermekük, Gergely Simon. 1998-ban elváltak.
2008-ban megismerte a nála 28 évvel fiatalabb Némedi-Varga Tímea színésznőt, 2011-ben eljegyezte, majd 2014-ben feleségül vette, azonban 2018-ban elváltak, miután már előző év nyarán különköltöztek.
 

Érdekességek:

~gyermekkora óta fél a sötétben
~imádja a fagyit, nyáron fagyit eszik fagyival
~közel állnak a szívéhez a romantikus és dallamos olasz zenék, ezáltal szereti az olasz konyhát
~kedvenc itala az alkoholmentes sör étele pedig a tejfölös csirkepaprikás kapros-túrós tésztával
~szereti a sportosan elegáns viseletet
~Végvári Ádámmal együttműködve ingyen koncertet adott az árvízkárosultaknak
~1994-ben megjelent Szabó G. László - Mr. Emmanuelle (dedikált) ~ beszélgetés Gergely Róberttel című könyve


Az életrajz, filmográfia és diszkográfia Juanita munkája.
2014 novemberétől Jolie_77 frissíti.

Színész:

2002 - Linda
2000 - Meseautó
1999 - 7-es csatorna (sorozat, 35 epizód)
1998 - TV a város szélén (sorozat, 8 epizód)
1992 - Edith és Marlene (TV film)
1988 - Öcsi, a sztár (TV film)
1987 - A komáromi fiú (TV film)
1984 - Yerma

TV-műsor:

2010 - Széf
2010 - Vacsoracsata
???? - NÉVshowR

Szinkron-szerepek (Magyar kiadások: vastagított dátum):

2010 - The Clinic (filmsorozat - Dan Woodhouse karakter hangja) / Dublini doktorok
2008 - Commander in Chief (tévéfilmsorozat - Rod Calloway karakter hangja) / Az elnöknő
2008(?) - The Cosby Mysteries (krimisorozat - Sully nyomozó karakter hangja) / Cosby nyomozó rejtélyei
2007 - 3 femmes... un soir d'été (TV mini-sorozat - David Rousseau karakter hangja) / Három nő egy nyári este
2003-2010 - Charmed (filmsorozat - Darryl Morris karakter hangja) / Bűbájos boszorkák
2003 - Finding Nemo (animációs film - Hypo hangja) / Némó nyomában
1998 - Dynasty (szappanopera - Farnsworth 'Dex' Dexter karakter hangja) / Dinasztia
1997 - Mulheres de Areia (televíziós sorozat - César karakter hangja) / A homok titkai
1992 - Tequila and Bonetti (sorozat - Detective Nick Bonetti karakter hangja) / Tequila és Bonetti - Egyik kopó, másik zsaru
1990 - Formule 1 (sorozat - Daniel Hardy karakter hangja) / Forma 1
1987-2000 - Inspector Morse (sorozat - Detective Sergeant Robert Lewis karakter hangja) / Morse felügyelő
1981 - Vízipók-csodapók (televíziós rajzfilm-sorozat, 1 epizód)

Színházi szerepek, fellépések:

2012. nov. 17. - Két férfi sakkban ~ színész, rendező (bemutató: Gergely Theáter) zenés vígjáték
2012. júl. 24. - Mona Marie mosolya ~ rendező, díszlettervező (bemutató: Gergely Theáter) zenés vígjáték 2 részben
2011. okt. 14. - Egy nyári éj mosolya ~ színész (bemutató: Centrál Színház) musical
2011. jún. 24. - Lili bárónő ~ rendező (bemutató: Városmajori Szabadtéri Színpad) opera 2 részben
2011. márc. 02. - Bőröndmese ~ rendező, író (bemutató: Budapest Bábszínház) zenés mesejáték
2010 - Nejcserés támadás ~ színész (bemutató: Gergely Theáter)
2010. dec. - Francia négyes, avagy négyen a kanapén ~ rendező (bemutató: Gergely Theáter) bohózat
2010. ápr. 30. - Komámasszony, hol a stukker? ~ színész (bemutató: Belvárosi Színház) komédia 2 részben
2010. ápr. 25. - Palika - In memoriam Szécsi Pál ~ előadó (bemutató: Gergely Theáter)
2010 - Zenés történeteim ~ előadó (bemutató: Gergely Theáter)
2009. szept. - Csipkerózsika ~ rendező, producer (bemutató: Budaörsi Játékszín) mesemusical
2009. márc. 13. - Ki a hunyó, avagy Bubus ~ színész (bemutató: Fogi Színháza) zenés vígjáték 2 részben
2008. dec. 12. - Elvámolt nászéjszaka ~ színész (bemutató: Fogi Színháza) zenés vígjáték
2008. júl. 11. - Fiatalság bolondság ~ színész (bemutató: Fogi Színháza) zenés komédia
2007. márc. 27. - Erotica a Westenden ~ színész (bemutató: Ruttkai Éva Színház) zenés erotikus show
2006. dec. 16. - Ránk fér... ~ színész (bemutató: Mikroszkóp Színpad) előadás 2 részben
2006. jan. 30. - A Nofretéte-akció ~ színész (bemutató: Budapesti Kamaraszínház - Tivoli) komédia 2 részben
2005. dec. 09. - Ha megjön Kabos ~ színész (bemutató: Aranytíz Kultúrház) zenés játék
2005. dec. 04. - Meseház ~ rendező, mesélő (bemutató: Aranytíz Kultúrház)
2005. okt. 07. - Szécsi Pál ~ szereplő (bemutató: Aranytíz Kultúrház) zenés játék 2 részben
2005. aug. 04. - La Mancha lovagja ~ színész (bemutató: Óbudai Társaskör - Óbudai Nyár) musical 2 részben
2005. júl. 28. - Cigánykerék ~ színész (bemutató: Margitszigeti Szabadtéri Színpad) musical
2005. júl. 15. - Kölcsönlakás ~ színész (bemutató: Fogi Színháza) bohózat 2 részben
2004. okt. 08. - Szerelem bolondulásig ~ szereplő (bemutató: Aranytíz Kultúrház) zenés játék 2 részben Szécsi Pál dalaival
2003. dec. 02. - Nana ~ színész (bemutató: Rock és Musical Színház) musical
2003. okt. 10. - Sanzonnal és humorral a világ körül ~ ének (bemutató: Spinoza Színház)
2003. aug. 16. - Színezüst csehó ~ színész (bemutató: Békásmegyeri Nyári Színház) musical 2 részben
2003 - Bubus ~ színész (bemutató: Művelődés Háza) vígjáték 2 részben
2002 . júl. 26. - A kaktusz virága ~ színész (bemutató:
Városmajori Szabadtéri Színpad) zenés vígjáték
2001. ápr. 28. - Chicago ~ színész (bemutató: Madách Színház) vaudeville-musical 2 részben
1997 - Szex a lelke mindennek ~ színész (bemutató: Centrál Színház) komédia 2 részben
1995. márc. 11. - Piaf ~ színész (bemutató: Budapesti Kamaraszínház - Tivoli) musical 2 részben
1983. jan. 01. - Belőled... csak a csend marad ~ előadó (bemutató: Komédium Színház)
???? - Leszállás Párizsban ~ színész (bemutató: Centrál Színház) komédia 2 részben
???? - Anna csak egy van ~ színész, komédia 2 részben
???? - A lepkegyűjtő ~ színész (bemutató:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér)

1991 - Gergely Róbert (kiadó: Magneoton)

~Emmanuelle
~Ma éjjel
~Hull az elsárgult levél
~'Csakazértis'
~Szerelem
~Főszerep
~Fekete párduc
~Te és én meg a két gitár
~Táncolj ismeretlen lány
~Megtörtént látod-látod
~Hófehér

 

 

1992 - Filmslágerek magyarul I-II. (kiadó: Magneoton)

~Zámbó Jimmy - Nagy út vár rám
~Zoltán Erika/Kiki - Nyári nap
~Gergely Róbert - Emmanuelle
~Lui - Ez a szerelem végtelen
~Gergely Róbert/Kiki/Jakab György/Zámbó Jimmy - Kokomo
~Szulák Andrea - Ne legyél bálvány
~Jakab György - Lady
~Zoltán Erika/Kiki - Nekem férfi kell
~Gergely Róbert - Ifjúság
~Zámbó Jimmy - Only You
~Szulák Andrea - Shoop/Shoop
~Jakab György - Milyen szép a világ
~Pa-dö-dő - La Bamba
~Borhi Miklós - Csak a fülbevalót
 

 


1992 - Szerelmek (kiadó: Magneoton)

~Azok a fehér éjszakák
~Rég várok rád
~Könnyű szerelem
~Miért félsz kimondani?
~Eperízű
~Lehet, hogy téged vártalak
~Szökevény szerelem
~A kislány és a nő
~Amíg aludtál
~Ez majdnem szerelem volt
~Elég ha megérintesz
~Ma éjjel
~Hull az elsárgult levél
~Táncolj ismeretlen lány
~Szerelem
~Emmanuelle
 

 


1993 - Filmslágerek magyarul III. (kiadó: Magneoton)

~Manhattan - Hosszú az út
~Auth Csilla - Végtelen történet
~Zámbó Jimmy - Ha leszáll az éjjel
~Veresegyházi Asszonykórus - A fal
~Szulák Andrea - Árnyék és a fény
~Pisztácia - Szeress még
~Sárközi Anita - A vágy a szívünkhöz bújt
~Edda Művek - Vadnak születtem
~Lui - Állj mellém
~Bódish András - Talán
~Zoltán Erika - Botladozunk
~Gergely Róbert - Lágyan ölelj

 


1993 - Halk szívdobbanás (kiadó: Warner-Magneoton)

~Csillagszemű szerelem
~Halk szívdobbanás
~Két porcelántáncos
~Szerelemjáték
~Éjféli kedves
~Ha utolér a szél
~Ha nem volnál
~Minden gondolatom a tiéd
~Nem kell más
~Néha még észrevétlen fáj
 

 


1994 - Arckép (kiadó: Warner-Magneoton)

~Szembe jönnek a lányok
~Macskaszemek
~Minden éjjel
~Valahol sírsz talán
                    ~Mondd, miért szeretsz te mást?
~Kell egy szó
~Az utolsó levél
~Amit őriz a szív
~Elveszíthetsz mindent
~Apádnak mondd el fiam
~Vége már
 

 

1994 - Ábrándozás út 20. - Nagy Tibor dalai (kiadó: Hungaroton Records Kft.)

~Cserháti Zsuzsa - Ábrándozás
~Varga Miklós - Főnyeremény
~Friderika - Látod, szerelem mit tettél
~Vikidál Gyula - Örökké úton
~Zalatnay Sarolta - Olcsó regény
~Komár László - Húsz év múlva
~Katona Klári - Megint
~Cserháti Zsuzsa, Horváth Charlie - Száguldás - Porsche - Szerelem
~Gergely Róbert - Táncolj, ismeretlen lány
~Anita - Soha már
~Komár László - Táncoló fekete lakkcipők
~Máté Péter - Ez majdnem szerelem volt
~Cserháti Zsuzsa, Friderika, Gergely Róbert, Komár László, Miklósa Erika, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Zalatnay Sarolta - Nyújtsd a két kezedet

 1996 - Gyémántalbum (kiadó: Warner-Magneoton)

~Emmanuelle
~Szerelem
~Mondd, miért szeretsz te mást?
~Azok a fehér éjszakák
~Éjféli kedves
~Ha nem volnál
~Ez majdnem szerelem volt
~Kell egy szó
~Szembe jönnek a lányok
~Könnyű szerelem
~Rég várok rád
~Szerelemjáték
~Hófehér
~Ma éjjel
~Két porcelántáncos
~Az utolsó levél
 

 


1996 - Új szerelem (kiadó: BMG)

~Kicsikém
~Dallamok szárnyán
~Szerelem ellen
~Mondd újra el
~Hollywood Party
~Neked adnám
~Ringató
~Csak a szívem
~Angelina
~Jöhet az a csók
~Nem kell, hogy sírj
~A szerelem vár
 

 


2000 - Ő (kiadó: Warner-Magneoton)

~Búcsú Jamaicától
~Házibuli

~Happy Birthday Kis Krisztin
~Sóhajok szállnak a szélben
~Egy perc az élet
~Alkonyat
~Marina
~Mit remélsz
~Ádám és Éva
~Rég várok rád
~Te vagy a napfény
~Lágyan ölelj
 

 


2005 - Mese-ház 4. - A legszebb mesék Gergely Róbert előadásában

Rendező és mesélő: Gergely Róbert

~Piroska és a farkas
~Hamupipőke
~Pinokkió
~Csipkerózsika
~Hüvelyk Matyi
~Jancsi és Juliska
~Gulliver utazásai
 

 


2009 - Fények között (feat. Farkasinszky Edit) (kiadó: Hungaroton)

~Ne érj hozzám
~Neve nincs
~A következő
~Mindent a szerelemért
~A van és a nincsen
~Amikor eljöttél
~Mezítelen éjszakák
~Egyszer
~Csókolnálak
~Egy lépéssel előbbre
~Egy este
~Egy régi szekrény
~Ne felejtsd azt az éjszakát
~Nincs ebben több
~Utolsó dal
 

 


???? - Gergely Róbert - Szécsi Pál emlékére

~Én édes Katinkám
~Ez az igazi ritmus
~Ha nem vagy velem
~Himnusz a nyárhoz
~Egy szál harangvirág
~Ne félj!
~Pillangó
~Csak egy tánc volt
~Szeretni bolondulásig
~Szöszi
~Kék csillag
~Távollét
~Szereted-e még
~Mint a violák
~Két összeillő ember
~Könnyezem
~Tárd ki ablakod
~Kósza szél

 

Utolsó frissítés: 2021.10.09. 18:06 Jolie_77 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace