Starity

Haley Reinhart

Haley Reinhart Haley Reinhart nemzetisége 8780. 20rajongó 5vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 55%
  • stílus: 55%
  • szimpátia: 55%

Haley Reinhart életrajza

Kezdetek

1990. szeptember 9-én született Patti Miller-Reinhart és Harry Reinhart gyerekeként. Mindkét szülője zenész. 8 évesen kezdett zenélni és énekelni, legfőképpen a rock szelleme járta át, és a '60-as, '70-es, '80-as évek zenéje inspirálta és vonzotta. Haley 2009-ben érettségizett, ezután Harper Kollégiumba ment Palatine-be jazzt tanulni. 2009-ben Svájban fellépett a Montreux Jazz Fesztiválon az iskolával.

American Idol

Hayley a 9. évadban is próbálkozott, de nem került be. Viszont nem adta fel, sokat gyakorolt, így a 10. évadban már ismerősként köszöntötték őt az amerikaiak Milwaukee-ben. A Top 24-be jutott, a Top 7-ben előadott "Rolling in the deep" fellépése egy hét után 1.000.000-ós nézettséegt hozott neki YouTube-on (videó), ez tekinthető a legsikeresebb előadásának.

Olyan előadók támogatták a verseny alatt, mint Adam Lambert, Tom Hanks, Kelly Clarkson és Ellen DeGeneres.

Haley harmadik helyezést ért el a versenyen, a finálé előtt esett ki a játékból. Azonban visszahívták őt fellépőnek a jazz legendás énekesével Tony Bennett-tel, így ők közösen csináltak egy fantasztikus duettet.

A verseny után több ajánlatot is kapott lemezszerződés terén.

Az American Idol után

Hayley az Interscope Records-al írt alá egy szerződést. Nigel Lythgoe a producer és szerkesztő így nyilatkozott. "Jimmy tegnap hozott egy dalt, Hayley lemezére. Reméljük, hogy az embereknek tetszeni fog és megveszik az albumot, és ezzel beindítják a karrierjét."
Hayley Reinhart az American Idol LIVE tagjaként beutazta az országot, ami 2011. szeptember 10-én véget ért.
Casey Abrams és Hayley felvettek egy dalt, Baby It's Cold Outside-ot, mely 2011. november 21-én jelent meg.

2012. márciusában jelent meg első önálló dala a Free, amelyhez egy videóklippet is forgatott. A dal a debütáló albumán a Listen Up!-on is helyet kapott. A lemez 2012. május 22-én jelent meg.

Hayley számára a 2012-es év sikeres, hiszen dalát a Free-t több műsorban is hallatták, először a 90210 sorozatban az egyik epizódban, melyben szerepet is kapott. És a Táncolj, ha tudsz műsorban is hallhatjuk a dalt. Még ebben az évben többször is szerepelt a televízió képernyőjén. Láthattuk a Gordon Ramsay - A pokol konyhájában, a Conan c. sorozatban, a Big Morning Buzz Live-ban és egy filmben is feltűnt az Ali 70 from Las Vegas-ban.

A biográfiát és a diszkográfiát (és filmográfiát) Riley13 írta

2012
- 90210
- Gordon Ramsay - A pokol konyhája (önmaga)
- Conan (önmaga és előadó vendég)
- Big Morning Buzz Live (önmaga)
- Ali 70 from Las Vegas (önmaga)

2012.május 22. - Listen Up!
 

Utolsó frissítés: 2015.02.27. 17:05 Tatia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace