Starity

Han Dong

Han Dong Han Dong nemzetisége 8181. 29rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Han Dong (한동 / 韓冬)
 • Becenév
 • Dongdong, Dongie, Ice princess
 • Születési idő
 • 1996. március 26.
 • Születési hely
 • Wuhan, Kína
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Min Ji (II) Lee Yoo Bin Kim Yoo Hyeon Lee Ga Hyeon Lee Si Yeon Kim Bo Ra

Han Dong életrajza

Születési neve: Han Dong (韓東)
Művészneve: Handong (한동)
Angol neve: Della
Születésének dátuma: 1996. március 26.
Születésének helye: Wuhan, Kína
Magassága: 168 cm
Vércsoportja: 0
Csillagjegye: Kos
Kínai csillagjegye: Patkány
MBTI típusa: ISFP
Csapata: Dreamcatcher
Csapatban betöltött szerepe: énekes, táncos
Tanulmányok: Sejeong University

 

ÉRDEKESSÉGEK

– Gyermekként látta a Macskák c. musicalt és ennek hatására kezdett el az énekléssel foglalkozni.
– Már középiskolában játszott egy iskolai musicalben.
– Példaképe Taeyeon, a Girls' Generation vezetője és énekese. Ő inspirálta az énekesi pályára is.
– Meghallgatásán Taeyeon 'If' című számát énekelte.
– Öt hónapig volt gyakornok.
– Park Ji Yoon színésznő hangjának nagyon jó imitátora.
–  2016 első felében érkezett Dél-Koreába, ahol a Sejeong University zenei karán végzi jelenleg is tanulmányait.
– Miután csokoládét eszik, mindig tüsszent.
– Yoohyeon adta neki a Dongdong becenevet.
– Jó barátai Elkie (CLC), Tzuyu (Twice), Sally (Gugudan), Aurora (Nature) és Vivi (LOONA).
– Ha nem lenne a Dreamcatcher tagja, akkor légiutas kísérő lenne.
– A dormban Gahyeon szobatársa.
– Kedvenc...
...színei a fekete és a fehér.
...ételei a tojás puding (egg tart) és a csokis süti.
...itala az Oreo-s csokis smoothie.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Weibo – Handong
Instagram – @0.0_handong

 

Han Dong aláírása

 

DREAMCATCHER

Balról jobbra fent: Dami, Siyeon & Handong.
Lent: Gahyeon, JiU, SuA & Yoohyeon.

Csapat nevének jelentése: Az álomfogóra hivatkozva törekednek arra, hogy eltüntessék az összes negatív energiát a világról dalaikkal.
Tagok száma: 7 (6 koreai és 1 kínai származású)
Hivatalos debütálás:

Dél-Koreában: 2017. január 13.
Japánban: 2018. november 21.

Fanclubjuk neve: InSomnia
Fanclubjuk nevének jelentése: A latin "In Somnia" szóból ered, mely jelentése "In Dreams". Ezzel arra utalnak, hogy a csapat és a rajongóik mindig együtt lesznek és a lehető legtöbb boldog pillanatot megéljék, mint az álmokban.
Hivatalos színeik: PANTONE Black 6 C, PANTONE 7623 C, PANTONE P 10-6 C  
Műfaj: K-pop, rock
Mottójuk: Dream of me!
Ügynökségük:

Dél-Koreában: Happy Face Entertainment
Japánban: Pony Canyon

 

TAGOK

NÉV MŰVÉSZNÉV POZÍCIÓ
Kim Min Ji JiU Leader*, Vezér vokalista, Vezér táncos, Visual**
Kim Bo Ra SuA Fő táncos, Vokalista, Rapper
Lee Si Yeon Siyeon Fő vokalista
Han Dong Handong Vokalista
Kim Yoo Hyeon Yoohyeon Vezér vokalista
Lee Yoo Bin Dami Fő rapper, Vezér táncos, Vokalista
Lee Ga Hyeon Gahyeon Vezér rapper, Vokalista, Maknae***

*leader = a csapat vezetője
**visual = a csapat legszebb tagja
***maknae = a csapat legfiatalabb tagja

 

2016: A MINX ÚJRADEBÜTÁLÁSA, NÉVVÁLTÁS ÉS CSAPAT BŐVÍTÉS

2016 novemberében a Happy Face Entertainment felfedte, hogy a korábbi MINX újradebütál és a Dreamcatcher néven működik tovább 7 taggal. Koncepcióváltás is járt az új névvel, ami a cég nyilatkozata szerint újszerű a koreai pop világában.

30-án megnyílt a banda hivatalos oldala, amire a promóciós képeket és videókat töltötték fel. Először JiU-t fedték fel és a banda logóját, majd Handongot december 1-jén, Siyeont 2-án, Damit 4-én, Gahyeont 5-én és Yoohyeont 6-án. 3 fotósorozat készült: Day, Night és a Nightmare album előzetesei.

2017: 'NIGHTMARE', 'FALL ASLEEP IN THE MIRROR', 'PREQUEL' ÉS ELSŐ VILÁGKÖRÜLI TURNÉ 

A debütáló klip kiadását 2017. január 3-án és 4-én előzetes videók előzték meg. Január 13-án délben jelent meg debütáló kislemezük Nightmare címmel. A Chase Me című dalukhoz készült kissé ijesztő, mégis szórakoztató klip. A lemez showcase-ét a kiadás előtti nap tartották. A 2 hónapos promóciós időszakot február végén fejezték be.

Március közepén a lányok Instagramjára egy titokzatos képet töltöttek fel amin a 0405 és a 1800 feliratok szerepeltek. Ezt követően kihírdették visszatérésüket, és előzetes képeket jelentettek meg két különböző verzióban (White és Black). A második kislemezük a Fall Asleep In The Mirror címet kapta. A lemez első szerzeménye a My Toys, ami bevezet az album világába gitáros hangzással. Ezt követi a lányok által promotált heavy metalos ihletésű Good Night, aminek klipje a Chase Me kisvideójában bemutatott történetet meséli tovább. A Lullaby című dal pedig egy szomorú ballada egy emberről, aki nem akar felkelni álmából. Április 5-én, a megjelenés napján, a banda showcase-t is tartott.

Július 7-én a Dreamcatcher felfedte első mini albumos visszatérésének időpontját: július 27. A középlemez a Prequel címet kapta.  Összesen 6 dal szerepel rajta. Vezérdalként a Fly High-t választották, amihez klip is tartozik. A videó bizonyos részleteit a franciaországi Normandiában található Étretat nevű településen forgatták. 3 nappal később a lányok hivatalos oldalán megjelentek az első "Before" koncepciójú képek, ezek a lányok ártatlan oldalát mutatják be. A hónap 12. és 13. napján töltötték fel az "After" képeket, amik viszont már a banda megszokott sötét imázsát vázolják. Promócióikat az M! Countdown-on kezdték a megjelenés napján.

 A Dreamcatcher részt vesz a JTBC YG által vezetett MIXNINE című műsorában, amiben 400 koreai idol versenyez, de decemberben elhagyták a műsort, mivel nem tudták közelgő világkörüli turnéjuk próbáival összeegyeztetni a műsor forgatását.

A Happy Face Entertainment bejelentette december 28-án, hogy a Dreamcatcher egy rajongói találkozót fog tartani 2018. január 13-án, hogy megünnepeljék a csapat első évfordulóját a rajongókkal. Egy perc alatt elkelt mind a 400 jegy.

2018: 'FULL MOON', 'FLY HIGH' TURNÉ EURÓPAI ÁLLOMÁSAI, 'ESCAPE THE ERA' ÉS 'ALONE IN THE CITY' 

2018. január 12-én megérkezett a Dreamcatcher különleges kislemeze, a Full Moon, amit első évfordulójuk alkalmában vettek fel. A dal a korábbról megismert metálos hangzást adja vissza.

Január 13-án megtartották a fanmeeting-et a Mary Hall Grand Theatre-ban. Itt adták elő először a 'Full Moon' dalt. 

Februárban történt első európai turnéjuk, ami daluk után a Fly High címet kapta. Felléptek Londonban, Lisszabonban, Madridban, Amszterdamban, Berlinben, Varsóban és Párizsban a február 14 és 25 közötti időintervallumban.

A Dreamcatcher második minialbuma, az Escape the ERA május 10-én érkezett meg, amiről a You And I kapott klipet.

Júliusban és augusztusban a banda Latin-Amerikába látogatott el. A turné Buenos Aires-ben indult július 29-én, majd augusztus 5-én zárult  Panamavárosban.

Július 15-én a csapat szerződést kötött a Japán Pony Canyon ügynökséggel, mely ezentúl segíteni fogja japán-beli karrierjüket.

Harmadik középlemezük, az Alone In The City szeptember 20-án érkezett meg és What című dalával promotálták. Novemberben történt a Dreamcatcher japán debütálása, amihez a What japán verzióját készítették el. A három kiadásban megjelent lemezen helyet kapott a Chase Me japán verziója, illetve egy eredetileg már japánul íródott I Miss You is.

2019: 'THE END OF NIGHTMARE', ÁZSIAI TURNÉ, 'THE BEGINNING OF THE END' ÉS 'RAID OF DREAM'

A lányok második évfordulójuk alkalmából 2019 januárjában Over The Sky című különleges kislemezükkel kedveskedtek rajongóiknak.

A lányok a Twitter oldalukon keresztül tették közzé, hogy Ázsiában is tartanak turnét, köszönhetően a MyMusicTaste-en összegyűlt rengeteg rajongói aláírásnak. Ezalatt ellátogattak Szingapúrba, Manaliába, Szöulba, Tokióba és Kobebe.

Február 13-án érkezett újabb anyaguk The End of Nightmare címmel. A lemez vezetődala a Piri lett. A Chase Me-vel elkezdett "rémálom" koncepció ezzel a CD-vel ért véget.

Márciusban megjelent egy újabb japán kislemezük Piri címmel, melyen megtalálhatjuk a Piri, Good Night és a Wonderland japán változatát.

Szeptemberben párhuzamosan japán és koreai visszatéréssel is készültek, így jelent meg első japán albumjuk 11-én, ami a The Beginning of The End címet kapta. Tartalmazza a lányok összes eddigi vezérdalának japán verzióját, illetve új szerzeményeket is, amik közül a Breaking Out kapott klipet. 18-án Raid of Dream című koreai nyelvű lemezük is megjelent, amit a King's Raid okostelefonon elérhető játék története köré fontak. A zenei műsorokon a Deja Vu című számmal léptek fel a lányok.

2020: HANDONG ÁTMENETI TÁVOLLÉTE, 'DYSTOPIA : THE TREE OF LANGUAGE' ÉS 'DYSTOPIA : LOSE MYSELF' 

2020. február 3-án megjelent a csapat első studió albumának megjelenését megelőző ütemterv, amiben ismertették a megjelenés hivatalos időpontját, és a kiadást megelőző lépések pontos időpontjait. Az album a 'Dystopia : The Tree of Language' címet kapta, és február 18-án jelent meg, az albumon helyet kapó 'Scream' című számhoz készült videoklip mellett. Az album összesen nyolc új számot tartalmazott, valamint két további közkedvelt dalt, a 'Full Moon'-t és az 'Over The Sky'-t, valamint Siyeon szóló debütáló számát, a 'Paradise'-t.

Március 11-én jelent meg a formáció harmadik japán albuma, 'Endless Night' címen. Az albumhoz készített hivatalos videoklip egy héttel az album előtt került nyilvánosságra, a japán Pony Canyon névre hallgató kiadó hivatalos Youtube csatornáján.

Március 12-én a csapat hivatalos Twitter fiókján keresztül fejezte ki támogatását Handong felé, aki akkor a kínai idol műsorban, a 'Youth With You' második évadában mérettette meg magát a többi résztvevővel szemben. A műsor első epizódja március 12-én került adásba.

Március 20-tól a lányok két hetes utó-promóciót tartottak a 'Black or White' című számuk népszerűsítése céljából. A dal szintén az első studió albumukon kapott helyet. A 'Black or White' népszerűsítését pár nappal azután kezdték meg, hogy március második hetében befejeződött a 'Red Sun' és a 'Scream' népszerűsítése.

Május 1-én a Milenasia Project bejelentette, hogy a Dreamcatcher az IN2IT koreai fiúbanda, valamint AleXa mellett együtt fog működni a közelgő 'Be The Future' című dalon. A projektet az UNESCO nevű szervezet támogatta. A számhoz készült videoklip május 6-án jelent meg.

Június 16-án a lányoknak új előzetese jelent meg a 'R.o.S.E BLUE' című dalhoz, ami a Girl Cafe Gun címmel illetett telefonos játék betétdalának íródott. A dal hivatalosan július 15-én látott napvilágot. A 'Deja Vu' 2019-es megjelenését követően ez a zene lett a második betétdal, amit a Dreamcatcher valaha megjelentetett.

A MyMusicTaste-tel való közös munka gyümölcseként a lányok egy online koncerten vettek részt július 4-én, ami a stúdióalbum nevéből az 'Into The Night & Dystopia' nevet kapta.

Július 8-án Siyeon felénekelte a Memorials című dráma egyik betétdalát, a 'Good Sera'-t. A 2014-es kollaborációs munkája, a 'Two of Us' mellett ez lett a második drámához írott zene, amit az ő hangján hallhatunk.

Július 30-ától kezdve a "dystopia" (disztópia) sorozat második állomásaként a csapat felfedte az ötödik minialbumjához tartozó előzetes képeket. A középlemez 'Dystopia : Lose Myself' néven augusztus 17-én jelent meg, ahogyan a címadó dalként választott 'BOCA' zenés videója is.

Október 16-ától, miután a versenyben nem ért el komolyabb eredményt, Handong hivatalosan is folytatta a Dreamcatcherben való tevékenységét. Három nappal később első kínai kislemeze, a 'First Light of Dawn' is megjelenésre került.

November 9-én a Dreamcatcher csatlakozott a Weverse nevű közösségi média platformhoz, ahol napi szinten tartják a kapcsolatot a rajongóikkal.

November 20-án megjelent a harmadik japán kislemezük, a 'No More'. Másnap Siyeon kiadta a harmadik betétdalát, a Get Revenge című dráma 'No Mind' szerzeményének képében.

November 27-én bejelentésre került, hogy a Dreamcatcher fogja felénekelni a King's Raid: Successors of the Will című animációs sorozat betétdalát, az 'Eclipse' című dalt. A nóta rövid verzióját december 25-én adták ki, a teljeset pedig 2021 márciusától hallgathatjuk majd.

2021: 'DYSTOPIA : ROAD TO UTOPIA', ELSŐ VALÓSÁGSHOW ÉS 'SUMMER HOLIDAY'

A disztópia trilógia utolsó részére 2021 elején került sor, ugyanis január 26-án megjelent a Dreamcatcher hatodik középlemeze, a Dystopia : Road to Utopia, valamint a címadó dalként kitűzött Odd Eye nevet viselő szerzemény.

Március 24-én megjelent a banda – novemberben beharangozott – negyedik japán kislemeze, az Eclipse, amely összesen négy új dalt hozott magával: az Eclipse teljes verzióját, a korábban megjelent No More-t, illetve a Don't Light My Fire című dalt.

A Dreamcatcher március 26-án és 27-én a MyMusicTaste szervezésében megtartotta kétnapos online koncertjét Crossroads néven.

Május 26-án közzétették a banda első valóságshow műsorának, a Dreamcatcher Mind-nak az első részét. A műsort a Funky Studio kapja lencsevégre, Han Dong Cheol producer rendezésében.

Július 30-án a formáció egy különleges nyári kiadvánnyal, a 'Summer Holiday' névvel illetett középlemezzel lepte meg a rajongóit, amelyről a 'BEcause' című dalhoz forogtak a kamerák. Habár, nyári különlegességről van szó, a lányok ezúttal is hozták megszokott hangzásvilágukat, s az albumon szereplő 'Alldaylong' című szerzemény által a számukra új citypop műfajba is belekóstoltak.

2022: 'APOCALYPSE : SAVE US', ELSŐ GYŐZELEM ÉS VILÁGTURNÉ

2022. február 22-én fény derült rá, hogy a Dreamcatcher második stúdióalbumján dolgozik. A lemez 'Apocalypse : Save us' néven, április 12-én jelent meg, melynek 'Maison'-ként elnevezett címadó dalával a formáció a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, továbbá, általa a tagok szólódalokkal is megörvendeztették rajongóikat. A 'Maison' a banda legelső zenei műsoros trófeáját is bezsebelte: a díjat április 20-án vették át a Show Champion színpadán. 26-án, a promóciók lezárásakor még a második díjukat is bezsebelték vele a lányok.

Június 4-én a csapat Barcelonába utazott, hogy első kpop együttesként fellépjen a 2022-es Primavera Sound Festivalon.

Június 16-án bejelentették a Dreamcatcher második világturnéjának amerikai állomásait: június 28-án New Yorkban, július 1-jén Readingben, 3-án Louisvilleben, 7-én Chicagoban, 9-én Minneapolisban, 12-én Denverben, 14-én San Franciscoban, 16-án és 17-én Los Angelesben, illetve 20-án Mexico Cityben adtak koncertet.

Október 4-én bejelentették a világturné európai felét: a lányok november 14-től kezdve az alábbi országokban adtak koncertet: Németország, Holladnia, Lengyelország, Egyesült Királyság és Franciaország. Október 11-én megjelent a csapat hetedik középlemeze, az 'Apocalypse : Follow us', melyről a 'VISION' című dalhoz forgott videoklip.

November 16-án nyilvánosságra hozták, hogy a Dreamcatcher összes tagja meghosszabbította a szerződését a Dreamcatcher Companyval.

2023: 'REASON' ÉS 'APOCALYPSE : FROM US', AMERIKAI TURNÉK ÉS 'VILLAINS'

Január 13-án a banda hatodik évfordulója alkalmából megjelent a 'Reason' című, rajongóknak szóló kislemez. Január 18-án bejelentésre kerültek a 'Reason: Makes Dreamcatcher' nevű amerikai turné állomásai: Atlanta, Washington D.C., New York City, Reading, Chicago, Denver, Irving, Oakland és Los Angeles. A turné február 28-ától március 20-áig tartott.

Május 24-én kiadták a banda nyolcadik középlemezét, s egyben az apokalipszis trilógia lezárását 'Apocalypse : From us' néven. A lemez címadó dala a 'Bon Voyage' című szerzemény lett, ami újabb két díjjal gazdagította a csapatot. A lemez egyik b-sideja, a 'Demian' 18. lett a Dazed 50 legjobb k-pop zenei listáján.

Július 26-án a Dreamcatcher Company bejelentette az 'Apocalypse: From Us' amerikai és kanadai turnét szeptember 3-a és 13-a között olyan állomásokkal, mint Montreal, Toronto, Cincinnati, Nashville és Orlando.

November 22-én megjelent a banda kilencedik középlemeze 'VillainS' címmel, melynek címadó dala, az 'OOTD' a nárcizmust, önimádatot mutatja be.


DÍJAK, ELISMERÉSEK

A csapat a 2023-as Asia Artist Awardson.

 

Zenei műsoros győzelmek

DAL CÍME GYŐZELMEK SZÁMA
Maison 2
Bon Voyage 2

Díjak

DÍJÁTADÓ DÍJ JELÖLT MUNKA
2018
Keum Yeong Star Awards Ígéretes idol  
2020
Top Ten Asia Awards Legjobb nemzetközi előadó (Tajvan)  
2022
Forbes Korea K-Pop Awards Legjobb K-Pop Idol (Női)  
K Global Heart Dream Awards Legjobb Videoklip Maison
2023
Asia Artist Awards Legjobb választás  
Forbes Korea K-Pop Awards Legjobb K-Pop Idol (Női)  
Hanteo Music Awards Nemzetközi előadó díj (Észak-Amerika)  
Idolchamp Daejejeon Nemzetközi sztár  

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Facebook – 드림캐쳐 DREAMCATCHER
Instagram (koreai - előzetes képek) – @hf_dreamcatcher
Instagram (koreai - "jó éjt"-gram) – @goodnight_dreamcatcher
Instagram (japán) – @jp_dreamcatcher
Twitter – @hf_dreamcatcher
YouTube – Dreamcatcher official
VLIVE – DREAMCATCHER
Weverse – Dreamcatcher
Fancafé – 드림캐쳐(Dreamcatcher)
Weibo – DREAMCATCHER_7 

 

Han Dong életrajzát írta és kiegészítette: FruFruChan, heecasso.
Az adatlapot 2021-től szerkeszti: heecasso.

KOREAI KIADÁSOK

VIDEOKLIPEK
2017.01.13: Chase Me
2017.04.05: Good Night
2017.07.27: Fly High
2018.05.10: You And I
2018.09.20: What
2019.02.13: Piri
2019.09.18: Deja Vu
2020.02.18: Scream
2020.07.15: R.o.S.E Blue
2020.08.17: BOCA
2021.01.26: Odd Eye
2021.07.30: BEcause
2022.04.12: Maison
2022.10.11: Vision
2023.01.13: Reason
2023.05.24: Bonvoyage  

KOLLABORÁCIÓK
2020. 05. 06: Millenasia Project – Be The Future (ft. AleXa, IN2IT) 

VALÓSÁGSHOW MŰSOROK
2021: Dreamcatcher Mind

TV MŰSOROK
2017: MIXNINE

JAPÁN KIADÁSOK

VIDEOKLIPEK
2019.09.10: Breaking Out
2020.03.04: Endless Night

VIDEOKLIP SZEREPLÉSEK
2020: ONER – Watch Me

TV MŰSOROK
2020.09.14: Youth With You 2

KOREAI KIADÁSOK

KÖZÉPLEMEZEK
2017.07.27: Prequel
2018.05.10: Escape the ERA
2018.09.20: Alone In The City
2019.02.13: The End of Nightmare
2019.09.18: Raid of Dream
2020.08.17: Dystopia : Lose Myself
2021.01.26: Dystopia : Road to Utopia
2021.07.30: Summer Holiday
2022.10.11: Apocalypse : Follow us
2023.05.24: Apocalypse : From us 

KISLEMEZEK
2017.01.13: Nightmare
2017.04.05: Fall Asleep In The Mirror
2018.01.12: Full Moon
2019.01.16: Over The Sky
2023.01.13: Reason 

STÚDIÓALBUMOK
2020.02.18: Dystopia : The Tree of Language
2022.04.12: Apocalypse : Save us 

BETÉTDALOK
2019.09.18: Deja Vu (King's Raid OST)
2020.07.15: R.o.S.E Blue (Girl Cafe Gun OST)

JAPÁN KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2018.11.21: What
2019.03.13: Piri
2020.03.04: Endless Night
2020.11.19: No More
2021.03.24: Eclipse

STÚDIÓALBUMOK
2019.09.10: The Beginning of the End

BETÉTDALOK
2021.03.24: Eclipse (King's Raid OST) 

KÍNAI KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2020.10.20: First Light of Dawn

Utolsó frissítés: 2024.06.28. 19:07 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace