Starity

Han Dong

Han Dong Han Dong nemzetisége 8313. 25rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Han Dong (한동 / 韓冬)
 • Becenév
 • Dongdong, Dongie, Jéghercegnő
 • Születési idő
 • 1996. március 26.
 • Születési hely
 • Wuhan, Kína
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Min Ji (II) Lee Yoo Bin Kim Yoo Hyeon Lee Ga Hyeon Lee Si Yeon Kim Bo Ra

Han Dong életrajza

HAN DONG

Születési neve: Han Dong (韓東)
Művészneve: Handong (한동)
Angol neve: Della
Születésének dátuma: 1996. március 26.
Születésének helye: Wuhan, Kína
Magassága: 168 cm
Vércsoportja: 0
Csillagjegye: Kos
Kínai csillagjegye: Patkány
MBTI típusa: ISFP
Csapata: Dreamcatcher
Csapatban betöltött szerepe: énekes, táncos
Tanulmányok: Sejeong University

 

ÉRDEKESSÉGEK

– Gyermekként látta a Macskák c. musicalt és ennek hatására kezdett el az énekléssel foglalkozni.
– Már középiskolában játszott egy iskolai musicalben.
– Példaképe Taeyeon, a Girls' Generation vezetője és énekese. Ő inspirálta az énekesi pályára is.
– Meghallgatásán Taeyeon 'If' című számát énekelte.
– Öt hónapig volt gyakornok.
– Park Ji Yoon színésznő hangjának nagyon jó imitátora.
–  2016 első felében érkezett Dél-Koreába, ahol a Sejeong University zenei karán végzi jelenleg is tanulmányait.
– Miután csokoládét eszik, mindig tüsszent.
– Yoohyeon adta neki a Dongdong becenevet.
– Jó barátai Elkie (CLC), Tzuyu (Twice), Sally (Gugudan), Aurora (Nature) és Vivi (LOONA).
– Ha nem lenne a Dreamcatcher tagja, akkor légiutas kísérő lenne.
– A dormban Gahyeon szobatársa.
– Kedvenc...
...színei a fekete és a fehér.
...ételei a tojás puding (egg tart) és a csokis süti.
...itala az Oreo-s csokis smoothie.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Weibo – Handong
Instagram – @h_dong9626

 

Han Dong aláírása

 

DREAMCATCHER

Balról jobbra: Dami, JiU, Siyeon, SuA, Handong, Gahyeon & Yoohyeon.

Csapat nevének jelentése: Az álomfogóra hivatkozva törekednek arra, hogy eltüntessék az összes negatív energiát a világról dalaikkal.
Tagok száma: 7 (6 koreai és 1 kínai származású)
Hivatalos debütálás:

Dél-Koreában: 2017. január 13.
Japánban: 2018. november 21.

Fanclubjuk neve: InSomnia
Fanclubjuk nevének jelentése: A latin "In Somnia" szóból ered, mely jelentése "In Dreams". Ezzel arra utalnak, hogy a csapat és a rajongóik mindig együtt lesznek és a lehető legtöbb boldog pillanatot megéljék, mint az álmokban.
Hivatalos színeik: PANTONE Black 6 C, PANTONE 7623 C, PANTONE P 10-6 C  
Műfaj: K-pop, rock
Mottójuk: Dream of me!
Ügynökségük:

Dél-Koreában: Happy Face Entertainment
Japánban: Pony Canyon

 

TAGOK

JiU (Vezető, vezérvokalista, vezértáncos és visual)
SuA (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Siyeon (Fővokalista)
Handong (Vokalista)
Yoohyeon (Vezérvokalista)
Dami (Főrapper, vezértáncos és vokalista)
Gahyeon (Vokalista, rapper és maknae)

*visual = a csapat legszebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

 

2016: A MINX ÚJRADEBÜTÁLÁSA, NÉVVÁLTÁS ÉS CSAPAT BŐVÍTÉS

2016 novemberében a Happy Face Entertainment felfedte, hogy a korábbi MINX újradebütál és a Dreamcatcher néven működik tovább 7 taggal. Koncepcióváltás is járt az új névvel, ami a cég nyilatkozata szerint újszerű a koreai pop világában.

30-án megnyílt a banda hivatalos oldala, amire a promóciós képeket és videókat töltötték fel. Először JiU-t fedték fel és a banda logóját, majd Handongot december 1-jén, Siyeont 2-án, Damit 4-én, Gahyeont 5-én és Yoohyeont 6-án. 3 fotósorozat készült: Day, Night és a Nightmare album előzetesei.

2017: 'NIGHTMARE', 'FALL ASLEEP IN THE MIRROR', 'PREQUEL' ÉS ELSŐ VILÁGKÖRÜLI TURNÉ 

A debütáló klip kiadását 2017. január 3-án és 4-én előzetes videók előzték meg. Január 13-án délben jelent meg debütáló kislemezük Nightmare címmel. A Chase Me című dalukhoz készült kissé ijesztő, mégis szórakoztató klip. A lemez showcase-ét a kiadás előtti nap tartották. A 2 hónapos promóciós időszakot február végén fejezték be.

Március közepén a lányok Instagramjára egy titokzatos képet töltöttek fel amin a 0405 és a 1800 feliratok szerepeltek. Ezt követően kihírdették visszatérésüket, és előzetes képeket jelentettek meg két különböző verzióban (White és Black). A második kislemezük a Fall Asleep In The Mirror címet kapta. A lemez első szerzeménye a My Toys, ami bevezet az album világába gitáros hangzással. Ezt követi a lányok által promotált heavy metalos ihletésű Good Night, aminek klipje a Chase Me kisvideójában bemutatott történetet meséli tovább. A Lullaby című dal pedig egy szomorú ballada egy emberről, aki nem akar felkelni álmából. Április 5-én, a megjelenés napján, a banda showcase-t is tartott.

Július 7-én a Dreamcatcher felfedte első mini albumos visszatérésének időpontját: július 27. A középlemez a Prequel címet kapta.  Összesen 6 dal szerepel rajta. Vezérdalként a Fly High-t választották, amihez klip is tartozik. A videó bizonyos részleteit a franciaországi Normandiában található Étretat nevű településen forgatták. 3 nappal később a lányok hivatalos oldalán megjelentek az első "Before" koncepciójú képek, ezek a lányok ártatlan oldalát mutatják be. A hónap 12. és 13. napján töltötték fel az "After" képeket, amik viszont már a banda megszokott sötét imázsát vázolják. Promócióikat az M! Countdown-on kezdték a megjelenés napján.

 A Dreamcatcher részt vesz a JTBC YG által vezetett MIXNINE című műsorában, amiben 400 koreai idol versenyez, de decemberben elhagyták a műsort, mivel nem tudták közelgő világkörüli turnéjuk próbáival összeegyeztetni a műsor forgatását.

A Happy Face Entertainment bejelentette december 28-án, hogy a Dreamcatcher egy rajongói találkozót fog tartani 2018. január 13-án, hogy megünnepeljék a csapat első évfordulóját a rajongókkal. Egy perc alatt elkelt mind a 400 jegy.

2018: 'FULL MOON', 'FLY HIGH' TURNÉ EURÓPAI ÁLLOMÁSAI, 'ESCAPE THE ERA' ÉS 'ALONE IN THE CITY' 

2018. január 12-én megérkezett a Dreamcatcher különleges kislemeze, a Full Moon, amit első évfordulójuk alkalmában vettek fel. A dal a korábbról megismert metálos hangzást adja vissza.

Január 13-án megtartották a fanmeeting-et a Mary Hall Grand Theatre-ban. Itt adták elő először a 'Full Moon' dalt. 

Februárban történt első európai turnéjuk, ami daluk után a Fly High címet kapta. Felléptek Londonban, Lisszabonban, Madridban, Amszterdamban, Berlinben, Varsóban és Párizsban a február 14 és 25 közötti időintervallumban.

A Dreamcatcher második minialbuma, az Escape the ERA május 10-én érkezett meg, amiről a You And I kapott klipet.

Júliusban és augusztusban a banda Latin-Amerikába látogatott el. A turné Buenos Aires-ben indult július 29-én, majd augusztus 5-én zárult  Panamavárosban.

Július 15-én a csapat szerződést kötött a Japán Pony Canyon ügynökséggel, mely ezentúl segíteni fogja japán-beli karrierjüket.

Harmadik középlemezük, az Alone In The City szeptember 20-án érkezett meg és What című dalával promotálták. Novemberben történt a Dreamcatcher japán debütálása, amihez a What japán verzióját készítették el. A három kiadásban megjelent lemezen helyet kapott a Chase Me japán verziója, illetve egy eredetileg már japánul íródott I Miss You is.

2019: 'THE END OF NIGHTMARE', ÁZSIAI TURNÉ, 'THE BEGINNING OF THE END' ÉS 'RAID OF DREAM'

A lányok második évfordulójuk alkalmából 2019 januárjában Over The Sky című különleges kislemezükkel kedveskedtek rajongóiknak.

A lányok a Twitter oldalukon keresztül tették közzé, hogy Ázsiában is tartanak turnét, köszönhetően a MyMusicTaste-en összegyűlt rengeteg rajongói aláírásnak. Ezalatt ellátogattak Szingapúrba, Manaliába, Szöulba, Tokióba és Kobebe.

Február 13-án érkezett újabb anyaguk The End of Nightmare címmel. A lemez vezetődala a Piri lett. A Chase Me-vel elkezdett "rémálom" koncepció ezzel a CD-vel ért véget.

Márciusban megjelent egy újabb japán kislemezük Piri címmel, melyen megtalálhatjuk a Piri, Good Night és a Wonderland japán változatát.

Szeptemberben párhuzamosan japán és koreai visszatéréssel is készültek, így jelent meg első japán albumjuk 11-én, ami a The Beginning of The End címet kapta. Tartalmazza a lányok összes eddigi vezérdalának japán verzióját, illetve új szerzeményeket is, amik közül a Breaking Out kapott klipet. 18-án Raid of Dream című koreai nyelvű lemezük is megjelent, amit a King's Raid okostelefonon elérhető játék története köré fontak. A zenei műsorokon a Deja Vu című számmal léptek fel a lányok.

2020: HANDONG ÁTMENETI TÁVOLLÉTE, 'DYSTOPIA : THE TREE OF LANGUAGE' ÉS 'DYSTOPIA : LOSE MYSELF' 
* Csak azok a tevékenységek vannak taglalva alább, amelyekben Handong is részt vett.

Október 16-ától, miután a versenyben nem ért el komolyabb eredményt, Handong hivatalosan is folytatta a Dreamcatcherben való tevékenységét. Három nappal később első kínai kislemeze, a First Light of Dawn is megjelenésre került.

November 9-én a Dreamcatcher csatlakozott a Weverse nevű közösségi média platformhoz, ahol napi szinten tartják a kapcsolatot a rajongóikkal.

November 20-án megjelent a harmadik japán kislemezük, a No More. Másnap Siyeon kiadta a harmadik betétdalát, a Get Revenge című dráma No Mind szerzeményének képében.

November 27-én bejelentésre került, hogy a Dreamcatcher fogja felénekelni a King's Raid: Successors of the Will című animációs sorozat betétdalát, az Eclipse című dalt. A nóta rövid verzióját december 25-én adták ki, a teljeset pedig 2021 márciusától hallgathatjuk majd.

2021: 'DYSTOPIA : ROAD TO UTOPIA', ELSŐ VALÓSÁGSHOW ÉS 'SUMMER HOLIDAY'

A disztópia trilógia utolsó részére 2021 elején került sor, ugyanis január 26-án megjelent a Dreamcatcher hatodik középlemeze, a Dystopia : Road to Utopia, valamint a címadó dalként kitűzött Odd Eye nevet viselő szerzemény.

Március 24-én megjelent a banda – novemberben beharangozott – negyedik japán kislemeze, az Eclipse, amely összesen négy új dalt hozott magával: az Eclipse teljes verzióját, a korábban megjelent No More-t, illetve a Don't Light My Fire című dalt.

A Dreamcatcher március 26-án és 27-én a MyMusicTaste szervezésében megtartotta kétnapos online koncertjét Crossroads néven.

Május 26-án közzétették a banda első valóságshow műsorának, a Dreamcatcher Mind-nak az első részét. A műsort a Funky Studio kapja lencsevégre, Han Dong Cheol producer rendezésében.

Július 30-án a formáció egy különleges nyári kiadvánnyal, a 'Summer Holiday' névvel illetett középlemezzel lepte meg a rajongóit, amelyről a 'BEcause' című dalhoz forogtak a kamerák. Habár, nyári különlegességről van szó, a lányok ezúttal is hozták megszokott hangzásvilágukat, s az albumon szereplő 'Alldaylong' című szerzemény által a számukra új citypop műfajba is belekóstoltak. 

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Facebook – 드림캐쳐 DREAMCATCHER
Instagram (koreai - előzetes képek) – @hf_dreamcatcher
Instagram (koreai - "jó éjt"-gram) – @goodnight_dreamcatcher
Instagram (japán) – @jp_dreamcatcher
Twitter – @hf_dreamcatcher
YouTube – Dreamcatcher official
VLIVE – DREAMCATCHER
Weverse – Dreamcatcher
Fancafé – 드림캐쳐(Dreamcatcher)
Weibo – DREAMCATCHER_7 

 

YOUTH WITH YOU 2 / 青春有你 2

Handong portfóliója a Youth With You 2 c. túlélőműsorhoz

A Youth With You 2 egy kínai túlélőshow, amelyet az iQiyi nevű videómegosztó platform kezdett sugározni 2020. március 12-étől. A Youth With You nevű szériák második felvonása, amelyben 109 kínai női gyakornok versenyzett a debütálásért. A verseny műsorvezetője Cai Xukun volt, az Idol Producer nyertese és a Nine Percent nevű fiúbanda központi tagja, aki most szólóelőadóként tevékenykedik. A műsor mentorai a Blackpinkből ismert Lisa, Ella Chen tajvani énekesnő, illetve Jony J rapper. A műsor végén a kilenc legjobb helyezést elérő lány megalapította a THE9 nevezetű, átmeneti fennállású lányegyüttest, és előreláthatólag 2021. november 30-ig fognak együtt dolgozni.

 

HANDONG EREDMÉNYEI

Eredeti osztályzat: C
Első nyilvános fellépés utáni osztályzat: F
Végleges osztályzat: D
A műsorban elért legjobb helyezés: 49
A műsorban elért legrosszabb helyezés: 82
Végleges helyezés: 56

FELLÉPÉSEK

(Nem került műsorba): Elva Hsiao – Shining Love
07. Epizód: J.Sheon – You'll Never Know
11. Epizód: Ivy, Dany Lee – Ambush On All Sides II
14. Epizód: Wowkie Zhang – How Can I Look So Good

 

 

Han Dong életrajzát írta és kiegészítette: FruFruChan, heecasso.
Az adatlapot 2021-től szerkeszti: heecasso.

DREAMCATCHER

VIDEOKLIPEK
2017: Chase Me
2017: Good Night
2017: Fly High
2018: You And I
2018: What
2019: Piri
2019: Breaking Out
2019: Deja Vu
2021: Odd Eye
2021: BEcause

VALÓSÁGSHOW MŰSOROK
2021: Dreamcatcher Mind

TV MŰSOROK
2017: MIXNINE

HANDONG

VIDEOKLIP SZEREPLÉSEK
2020: ONER – Watch Me

TV MŰSOROK
2020: Youth With You 2

DREAMCATCHER

KOREAI KIADÁSOK

KÖZÉPLEMEZEK
2017.07.27: Prequel
2018.05.10: Escape the ERA
2018.09.20: Alone In The City
2019.02.13: The End of Nightmare
2019.09.18: Raid of Dream
2021.01.26: Dystopia : Road to Utopia
2021.07.30: Summer Holiday

KISLEMEZEK
2017.01.13: Nightmare
2017.04.05: Fall Asleep In The Mirror
2018.01.12: Full Moon
2019.01.16: Over The Sky

BETÉTDALOK
2019.09.18: Deja Vu (King's Raid OST)

JAPÁN KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2018.11.21: What
2019.03.13: Piri
2020.03.04: Endless Night
2020.11.19: No More
2021.03.24: Eclipse

STÚDIÓALBUMOK
2019.09.10: The Beginning of the End

BETÉTDALOK
2021.03.24: Eclipse (King's Raid OST) 

HANDONG

KÍNAI KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2020.10.20: First Light of Dawn

Utolsó frissítés: Tegnap, 20:27 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace