Starity

Hans Matheson

Hans Matheson Hans Matheson nemzetisége 5436. 43rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Hans Matheson
 • Születési idő
 • 1975. augusztus 07.
 • Születési hely
 • Stornoway, Skócia
 • Foglalkozás
 • Színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • nem publikus
 • Magasság
 • 174 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Claire Danes Eva Green Keira Knightley Liam Neeson Anna Friel Lena Headey Rodrigo Santoro Sullivan Stapleton

Hans Matheson életrajza

Hans a skót Stornoway városban született, 1975 Augusztus 7.-én. Édesanyja Sheena terapeuta, népzenész és festő-ként is dolgozott édesapja, Iain pedig szintén népzenészként kereste kenyerét. Egy testvére van, Michael. Hans első igazi debütálása az 1997-es Mojo című filmben volt, mint Silver Johnny. A film előtt egyébként gyakran kapott epizód szerepeket különböző Tv-sorozatokban. A Mojo után a Stella Does Tricks című drámában alakított egy drogfüggő férfi prostituáltat. A filmben Kelly MacDonalddal játszott együtt.

1998-ban lehetőséget kapott Victor Hugo klasszikusában, a Nyomorultak filmes adaptációjában szerepelni. Az akkor 23 éves Hans Marius Pontmercy karakterét formálta meg. Olyan hírességekkel játszott egy filmben, mint Claire Danes, Liam Neeson vagy Geoffrey Rush. Hans egy interjúban elmesélte,mikor kiderült, hogy megkapta a szerepet, rögtön utána egy nappal Amerikába is repült. Majd egy próbaolvasást tartottak, és egy szobába vezették, ahol Claire Danes és Liam Neeson voltak. Hans borzasztóan idegeskedett, hiszen Liam Neesonnel tartózkodott egy helységben, de csak mosolygott és ráeszmélt, Ő is ugyanolyan ember, mint bárki más. Ugyanebben az évben szerepet kapott a Still Crazy című filmben, ahol Luke Shand rockert alakította. A filmben az ének és gitártudása nélkülözhetetlen volt. Két dala is megjelent a filmben, a 'Clained to loving you' és a 'Live for today'. Egy interjúban elmesélte azt is, hogy picit tart a beskatulyázástól, hiszen 23 éves korára már kétszer rock zenészt alakított, de a legnagyobb félelme mégis az, hogy " Egy egoista, arrogáns kis korccsá válik." - Ezért is kétszer is meggondolja, milyen szerepet vállal el.

Az 1999-es évben egy minisorozatban kapott szerepet, a Tube Tales című brit széria 'Steal Away' nevű epizódjában. A következő évben egy komolyabb, méghozzá főszerep eljátszására kapott lehetőséget a Fordított kánon című  drámában. Annak ellenére, hogy kezdetben nem nagyon kapott fontos szerepet, hamar emlékezetessé vált, és   rendkívül tehetségét észrevették. Ebben az alkotásban Jeno Varga karakterét formálja meg, egy hegedűművészét, aki egy zongoristába lesz szerelmes. A szerep kedvéért elsajátította a hangszer használatát és ezt a tevékenységét a mai napig, hobbi szinten megőrizte.

A Fordított kánon filmje után, egy történelmi-mitológiai filmben, az Artúr Király és a Nők című amerikai TV filmben szerepelt, Mordred Pendragont, Artúr és Morgana közös gyermekét megformálva. Matheson olyan színészek mellett szerepel a filmben, mint Julianna Margulies, Anjelica Huston vagy Joan Allen.

Karrierjét egy dán - norvég filmmel folytatta, a Dina vagyok klasszikussal, amely  Herbjørg Wassmo regénye alapján készült. Annak ellenére, hogy a film elég vegyes kritikát kapott, Matheson kiállt mellette. Nem sokkal ezután egy hasonló műfajú filmben is szerepelt, a Giacomo Campiotti által rendezett, Borisz Paszternak nagysikerű Zsivágó Doktor című regényét feldolgozó, Dr. Zsivágó-ban melyben a címszereplőt, Yury Zhivagot alakítja. Sam Neil, Keira Knightley és Alexandra Maria Lara szintén szerepelt a filmben.

Ebben az évben egy másik filmben is feltűnik néhány percre Jack Hawkstone Közlegényként, a háborús témájú A végzet őrei című filmben. Két évvel később feltűnik a Comfortably Numb című drámában is, mely a drogfüggők igazi életét mutatja be. Ebben az évben eljátszotta a kegyetlen, ókori római császár, Néró szerepét is, mely bemutatására 2004-ben került sor, Néró, a véreskezű zsarnok címmel. E Tv-film eléggé megosztott a közönséget. 2006-ban a Félhomály című thrillerben is feltűnik, ekkor Demi Moore oldalán mutatta be színészi tehetségét, majd az angol uralkodó család, a Tudorok dinasztiájának egyik uralkodónőjéről, I. Erzsébetről szóló minisorozatban,  A szűz királynő-ben is megmutatkozik, Essex grófjaként.

Matheson 2008-ban, két év szünet után egy kisebb sorozattal, a 16. században játszódó A Tudorokkal (Showtime) tért vissza, melyben Thomas Cranmert formálja meg a második évadtól. Karaktere egy jó darabig látható, de a harmadik évadban már nem szerepelt. A történelmi filmek nem is állnak tőle olyan távol, hiszen a Báthory-A legenda másik arca című szlovák alkotásban is szerepelt, a híres festő, Merisi Caravaggio karakterét megformáva. Ugyan karaktere tényleg valós személy, a történetben csak fikció, mivel nem bizonyított, hogy Erzsébet és Merisi találkoztak volna. Szerepet kapott még egy négyrészes BBC sorozatban is, a Tess of the d'Urbevilles- Egy tiszta nő-ben, mely alapja a nagysikerű 19. századi író, Thomas Hardy azonos című regénye alapján készült. Ebben az alkotásban Alec d'Urbeville-t, Tess rokonát és megrontóját formálja meg.

2009-ben szerepelt a nagy sikerű Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes című filmben, melyben egy teljesen kitalált karaktert, a hiszékeny, de annál több hatalommal rendelkező Lord Cowardot alakítja. Feltűnik Robert Downey Jr. , Rachel McAdams, és Jude Law is a filmben. 2010-ben láthattuk A titánok harca című filmben is, mely a görög mitológiából ismert Perszeusz történetét dolgozza föl. Ám az ő karaktere Ixas, aki az egyik kísérő harcosként tűnik fel, csak kitaláció.

Három évig nem hallottunk felőle, viszont a 2013as évben feltűnik a The Christmas Candle című klasszikusban is, majd 2014-ben a népszerű 300 című film folytatásában is, a 300: A rise of an empire-ben is, mely az ókori görög-perzsa háborúk egyik jelentős ütközetét, a Szalamiszi csatát dolgozza fel. Az alkotásban feltűnik pár jól ismert karakter, Lena Headey és Rodrigo Santoro, de új színészek is, mint például Hans, vagy Eva Green. Két év kihagyás után a Jericho című sorozat 8 epizódjában szerepelt, azóta nincs hír felőle.

Érdekességek:

- Majdnem az összes filmjében meghal.

- Keira Knightley szerint, akivel a Doktor Zsivágó sorozatban játszottak együtt, Hans igazán kötői lélek.

- A színészkedés mellett zenél is és dalokat ír, állítása szerint sokkal közelebb áll hozzá, mint a színjátszás.

-Szereti a vihart és a zord időt.

- Leonard Cohen rajongó.

- Örül, hogy nem lett világszerte ismert, nem szerette volna, ha a hírnév megváltoztatja Őt magát, nem tudna az igazán fontos dolgokra odafigyelni és igaz barátokat szerezni.

- Ha sok pénze lenne, valamilyen művészeti központot szeretne létesíteni, hogy az emberek fejleszthessék a művészi képességeiket.

- Deana Horvathova a Báthory című film producere már fél évvel a forgtások előtt Mathesonért küzdött, hogy Ő játsza el Merisit, habár akkor már más szerepe is adódott, végül ezt vállalta el.

-Gyerekkorában sokat horgászott, de hegymászással és a tengerparton is sok időt töltött az unokatestévrreivel, nagybátyjaival és nagynénjeivel.

- Sosem utazik a gitárja nélkül, és azt is legfőképpen vonattal teszi.

- 4 évig járt Samantha Morton, angol színésznővel.

2016 Jericho (TV Sorozat)
Johnny Jackson / Johnny Blackwood 

2014 300: A birodalom hajnala
Aesyklos


2013 The Christmas Candle
David Richmond


2010
A titánok harca
Ixas


2009 Sherlock Holmes
Lord Coward


2008 Egy tiszta nő (TV mini-sorozat)
Alec D'Urberville


2008 Báthory - A legenda másik arca
Merisi Caravaggio


2008 Tudorok (TV sorozat)
Thomas Cranmer 10 epizód

2006 A szűz királynő (TV mini-sorozat)
Robert Devereux -  Essex grófja 1 epizód (1x4)


2006 Félhomály
Angus McCulloch (Patrick)


2004 Néró, a véreskezű zsarnok (TV film)
Néró


2004 Comfortably Numb (TV film)
Jake


2002 Doktor Zsivágó (TV film)
Yury Zhivago


2002 A végzet őrei
Jack Hawkstone közlegény


2002 Dina vagyok
Tomas


2001 Bodywork
Virgil Guppy


2001 Artúr király és a nők (TV film)
Mordred


2000 Fordított kánon
Jeno Varga


1999 Tube Tales
Michael ("Steal Away" rész)


1998 Újra a régi
Luke Shand


1998 A nyomorultak
Marius Pontmercy


1997 Mojo
Silver Johnny


1996 Family Money (TV sorozat)
Jake


1996 Stella Does Tricks
Eddie


1996 Poldark (TV film)
Ben Carter


1996 Christmas (TV film)
Manny


1996 Wycliffe (TV sorozat)
Gary Creed 1 epizód

 

1996 Bramwell (TV mini-sorozat)
Frederick Hackett 1 epizód


1996 The Future Lasts a Long Time (rövidfilm)
Jimmy Dolen


1995 The Bill (TV sorozat)
Lee 1 epizód

Utolsó frissítés: 2020.06.30. 15:03 Alison Lerman által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace