Starity

Harry Styles

Harry Styles Harry Styles nemzetisége 6. 9571rajongó 1633vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 85%
 • stílus: 83%
 • szimpátia: 83%
 • Születési név
 • Harry Edward Styles
 • Becenév
 • Hazza, H.
 • Születési idő
 • 1994. február 01.
 • Születési hely
 • Redditch, Anglia
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszerző, színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Liam Payne Niall Horan Louis Tomlinson

Harry Styles életrajza


KORAI ÉVEK (1994-2009)

Harry Edward Styles 1994. február 1-jén született Redditch-ben, Angliában. Styles Holmes Chapelben nevelkedett és töltötte fiatalkorát, Chesire megyében az Egyesült Királyságban. Édesanyja Anne Cox, édesapja Des Styles, van egy nővére Gemma Styles. Amikor Harry 7 éves volt, szülei elváltak, ám ezután édesanyja újra férjhez ment. A válás kimondása után Harryt és Gemmát édesanyjánál helyezték el, így az egész család elköltözött Chesire vidékjeire. Nem sokkal ezután, amikor Harry már 12 éves volt, a család visszaköltözött Holmes Chapelbe.


Jól ismert gyerekkori fotó az énekesről

A Homles Chapel Comprehensive iskolának volt a tanulója. 16 évesen szerezte meg első állását a W. Mandeville-i cukrászdában. Iskolai tanulmányai alatt ismerkedett össze Nick Cloughhal, Haydn Morisszal és Will Sweeney-vel, akikkel közösen megalapították a White Eskimo elnevezésű zenekart. Harry itt kezdett el először énekelni. A zenekarral egyszer jelentkeztek a »Bandák csatája« elnevezésű helyi versenybe, ahol rajtuk kívül számos fiatal tehetség mutatta be mit tud. A fődíjat ők vihették haza, ugyanis megnyerték a megmérettetést.

Tanárai szerint beszédes gyerek volt, amolyan „osztály-bohóca”. Rendkívül népszerű volt, sportokban jeleskedett, azonban tanulmányaiban segítségre szorult, ezért nővére, Gemma korrepetálta. Testvére szerint már egészen pici korától kezdve vonzotta a tekinteteket, és imádta produkálni magát, hogy másokat megmosolyogtathasson.

A divat már tiniként fontos volt számára népszerűsége végett, így fizetését a ruhatára frissítésére költötte, és többek között ezért vállalt hajnali munkákat: mint a pékség takarítása, vagy újságkihordás. Styles az éneklés terén mindig szégyenlős volt, így családja nem igazán volt tisztában tehetségével.

X-FAKTOR (2010-2011)

A 2010-ben, az immáron hetedik alkalommal megindult, X-Faktorba jelentkezett Harry Styles, mint szólóénekes. Az első meghallgatásán Stevie Wonder – Isn’t she lovely? című dalát adta elő, ezzel a dallal pedig két igent kapott, így tovább jutott a második fordulóba. A második fordulóban már nem volt elég a Michael Jacksontól előadott Man In The Mirror dala. A zsűrik házánál Nicole Scherzinger - énekesnő, vendégzsűritag - azt javasolta annak az öt fiúnak (Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik és Louis Tomlinson), hogy alkossanak egy fiúbandát, mert ugyan tehetségesek, de sikert külön-külön nem fognak elérni. Ennek hatására a fiúk két hetet kaptak arra hogy összeszokjanak, ezalatt pedig összebarátkoztak, és megismerték egymást, ezután már együtt el is kezdtek gyakorolni.

Mivel a zenekarnak nevet is kellett adni, Harry a One Directionnel állt elő, hiszen ugyan eddig nem ismerték egymást de egy irányba tartanak, az énekesi pályán. Simon Cowell-nek, a mentoruknak tetszett az ötlet, szintúgy a négy másik fiúnak, így lett a banda neve One Direction. Az első dal amit feldolgoztak akusztikus formában az a Torn volt, Natalie Imbrugaliától.

Simon két banda között örlődött, végül a szívére hallgatott, s a One Directiont vitte tovább a top 3-ba az élő show-ba, ahol a Viva la Vida dallal mutatkoztak be. Louis Walsh már itt elmondta, biztos abban, hogy ők lesznek a következő nagy fiúbanda.


Siker, a banda a legjobb háromban (balról-jobbra): Niall Horan, Zayn Malik, Louis Tomlinson, Liam Payne és Harry Styles

A fiúk egyre nagyobb sikereket kezdtek elérni, és egyre több rajongójuk lett. Számos tehetséget hagytak a hátük mögött a műsor során, ám a népszerűségük nem volt elég a győzelemhez hiszen csak a harmadik helyen végeztek, bár ez is elég volt számukra.

Legnépszerűbb feldolgozásuk közé tartozott a Summer of '69, amit egyébként nem Simon, hanem Harry választott ki a csapat számára. A legtöbb szólót Payne és Styles kapta, egyre nagyobb siker felé lökve a bandát. Cowell és a többi zsűritag többször elmondta, ilyen hisztériát még sosem láttam egy versenyző körül, amelyet a One Direction váltott ki – gyakran szóhoz sem tudtak jutni a sikoltózó rajongók végett. A fiúk csak ízelítőt kaptak az X Factor házban abból, mekkora őrület is övezte őket: lassan egész Nagy-Britannia róluk beszélt, és a hírük már Európába is elért.

Cheryl Cole kiemelte a fiúkkal kapcsolatban, hogy hihetetlenül kedvesek, és folyamatosan keményen dolgoznak a sikerért, ez teszi őket igazán szerethetővé a helyes pofi mellett. A You Are So Beautiful dallal pedig bebizonyították, hogy nemcsak egy fiúbandáról beszélünk, hanem nagyon tehetségesek vokálisan is.

A fináléban, ahol végül harmadik helyen végeztek, Robbie Williamsszel léptek fel, majd előadták a bírák házában felcsendült Tornt is, mutatva, mennyit fejlődtek. Zayn Malik búcsúzóul annyit mondott, ez még nem a One Direction vége, csupán csak a kezdete.

A műsor befejeztével a többi előadóval együtt részt vettek az X-Faktor turnén, amely 2011 februárjától és áprilisig zajlott le több angol, és ír helyszínen. A verseny után azonnal lemezszerződést kaptak a Sony Musictól és a SYCO Recordstól, ami mögött mentoruk, Simon Cowell állt.

UP ALL NIGHT (2011-2012)

2011 elején a fiúbanda egy két milliós szerződést kötött egykori mentoruk, Simon Cowell által a Syco Records kiadónál, az első albumhoz a munkálatokat pedig már az év elején el is kezdték. Az első album elkészítéséhez Los Angelesben RedOne producer segítségét kapták, míg Londonban Ed Sheraan és a McFly-os Tom Fletcher működött közre az album munkálataival. A lemezt Svédországban fejezték be Max Martin és Shellback gondozása alatt.

A legelső kislemez, a What Makes You Beautiful, 2011. szeptember 10-én látott napvilágot, melyhez a videoklip egy nappal később, 11-én érkezett meg. A dal olyan sikeres volt, és annyira tetszett a közönségnek, hogy első helyen debütált számos zenei ranglistán világszerte. A Sony Music történelmében ez jelenleg a legjobban előrendelt kislemez.


What Makes You Beautiful promóciós képe 2011-ből

Második single, a Gotta Be You, 2011. november 11-én került fel az iTunesra, amit mérsékelt siker övezett a What Makes You Beautifulhoz képest. A debütáló lemeze a brit zenekarnak, az Up All Night 2011. november 18-án került a boltok polcaira fel, és debütált első helyen a zenei listákon világszerte. Az albumra olyan szupersztárok szereztek dalt, mint Kelly Clarkson (Tell Me Lie), Ed Sheeran (Moments) és Tom Fletcher (I Want).

2011 őszén a Columbia Recordshoz szerződött le a zenekar az Egyesült Államokban, így az USA-ba is elkezdtek betörni a fiúk.

A harmadik kislemez a One Thing 2012. január 6-án jelent meg, a videoklip hozzá február 14-én landolt a YouTube-on, és szintén globális slágerré nőtte ki magát. Kiadták promóciós kislemezként a More Than This-t, ami nem kapott akkora figyelmet, mint az elődjei.


Fellépés a londoni G-A-Y klubban, 2011 telén

Az Up All Night album turnéjára sem kellett sokat várni, hiszen 2011. december 8-án el is kezdődött. A turné keretein belül három kontinenst érintettek: Európa, Észak-Amerika és Ausztrália. Az USA-ban kezdetben a Big Time Rush zenekaraként futott a One Direction, azonban a fiúk hamarosan sikeresebbek lettek, mint maga a fő produkció, így hamarosan leváltak egymástól és önálló show-t adtak elő az Államokban. Európában 26 helyet érintettek, Ausztráliában 7-et, míg az USA-ban szintén 26-ot. Az együttes bevétele közel 5 millió dollára lett kiértékelve. A turnéhoz készült egy kisebb videó napló/DVD is, ami az Up All Night: The Live Tour néven volt kapható 2012. május 28-tól.

TAKE ME HOME (2012-2013)

Miután az Up All Night turnéjuknak vége lett, 2012 nyarán stúdióba is vonult a fiúbanda, hogy második lemezét elkészítse. Ehhez az albumhoz is közreműködött Tom Fletcher az I Would, valamint Ed Sheeran a Little Thingsszel. Az album első dala, a Live While We’re Young 2012. szeptember 28-án jelent meg, videoklippel együtt. A dal nagyszerűen debütált, hamar első helyen lett a külföldi és az angol zenei ranglistákon.


Promóciós fotó a Take Me Home album keretein belül (2012)

A második lemez, amely a Take Me Home címet kapta 2012. november 9-én jelent meg, alig egy évvel az előző után. Ez az album is nagy sikereket élvezett, sőt talán még nagyobbakat mint az Up All Night. Pár hét alatt már is platinum státuszú lett világszerte olyan országokban, mint Ausztrália, Dánia, Írország, vagy éppen az USA. A második kislemeze az albumnak a Little Things volt, amely a lemez megjelenése után 3 nappal, november 12-én jelent meg hivatalosan. Ausztráliában volt a legsikeresebb ez a dal, hiszen alig pár hét leforgása alatt lett háromszorosan platina.

A legutolsó kislemeze a Take Me Home-nak a Kiss You volt, amely 2013. február 8-án jelent meg. A videoklipet hozzá retro stílusban készítette el a fiúbanda, ez az eddigi legnézettebb videoklipjeik egyike.

A lemez hivatalos világ körüli turnéjára alig kellett pár hónapot várni: február 23-án már el is indult a zenekar. A turné keretein belül a One Direction 55 országot érintett Európában, ezen kívül pedig meglátogatták még Kanadát, az Egyesült Államokat, Mexikót, Óceániát, Japánt és Új-Zélandot is. Összesen 1,6 millió jegy kelt el, és minden show telt házas volt.  Ez a turné 15,7 millió dolláros bevételt hozott, ami a háromszorosa volt az Up All Nightnak.


Harry Styles a Take Me Home turné egyik állomásán, 2012-ben

Augusztusban jelent meg az önéletrajzi turnéfilmjük, a This Is Us 3D, ami hatalmas sikert aratott a rajongóik körében, csak úgy mint az ebben az évben megjelenő parfümük az Our Moment.

A rendező, Morgan Spurlock szerint, a film olyan, mint Justin Bieber Neve Say Neverje, vagy éppen Katy Perry: Part Of Me-je. A forgatásokat 2013 januárjában kezdték meg a Take Me Home turné keretein belül, és egészen a turné végéig folytatták. A film rekordbevétellel kezdett Londonban, és több egy millió példány kelt már el belőle világszerte.

MIDNIGHT MEMORIES (2013-2014)

A második album, a Take Me Home sikereit követően a fiúk januárban Japánba utaztak, ahol megismerkedtek az ottani kultúrával, rajongókkal, felléptek, illetve az önéletrajzi filmjükön dolgoztak. Az országban továbbá felvettek pár jelenetet a jótékonysági célból készülő One Way Or Another című dal feldolgozásához készülő videóhoz.

A This Is Us betétdala a Best Song Ever lett, ami egyben felvezető szám lett a banda harmadik nagylemezéhez, a Midnight Memorieshoz. A felvét 2013. július 22-én debütált, a hozzá készült videoklip pedig megtörte a VEVO 24 órás rekordját több, mint 20,1 milliós megtekintéssel - letaszítva ezzel Miley Cyrust a csúcsról.

Nyáron Harry Styles stúdióba vonult Londonban, és sokan úgy tartották, hogy az énekes szólókarrierbe kezd és leváll a One Directionről. A híresztelések bár nem voltak igazak, az énekes mégis önálló gondolatait elevenítette meg a stúdióban. A Don't Let Me Go demója 2013 júniusában szivárgott ki, nagy sikert aratva, így Harry bizonyította, hogy szólóban is megállná a helyét.


A banda a Fabulous magazin fotózásán, 2013-ban (balról-jobbra: Zayn Malik, Louis Tomlinson, Harry Styles, Niall Horan és Liam Payne)

November 23-án, a Midnight Memories promócióján belül, 1D napot tartottak, ahol a rajongók 7,5 órán keresztül kisérhették figyelemmel a bandát. A Midnight Memories 2013. november 35-én jelent meg, amivel rockosabb, kicsit pimaszabb hangzást vettek fel.

A banda érezhetően kezdett felnőni, mint hangzás, mind imázs tekintetében. A második kislemez a Story of My Life lett, amivel megismerhettük a banda háttértörténetét, gyerekkorát. Sokan úgy tartják, ez lett a legfelnőttesebb szerzeményük a karrierjük során.

A Best Song Ever, Midnight Memories és Story of My Life felvételeket követte a You & I kislemez, amihez a videoklip április 21-én jelent meg.


A Where We Are turné egyik állomásán, pózolva a tömeggel (2013)

A This Is Us DVD verziójával újabb rekordot döntöttek meg a UK-ben, ami közel 270 ezer példányban kelt el az első héten. (Michael jackson This Is It DVD-jéből 10 ezer példány kelt el) A One Direction 2013-ra elérte a világ leghíresebb bandájának címét, maga mögött hagyva a legendás Beatlest.

A Where We Are turné keretein belül megvolt az első stadium fellépésük is, hiszen több helyszínen több száz ezer ember előtt volt lehetőségük fellépni. A turné 2014. április 25-én vette kezdetét, az előzenekaruk pedig a 5 Seconds of Summer volt.

A Where We Are-t is dokumentálták, a koncertfilm pedig a turné végén, 2014 őszén debütált a mozikban. Első könyvük, a Where We Are, szeptember 25-én jelent meg. 

FOUR (2014-2015)

2014. április 27-én megerősítették, hogy a negyedik stúdióalbumukon dolgoznak. A banda ezt felnőttesebbre akarta, és megerősítették, hogy a legtöbb dalt ők írják és komponálják.

Harry Styles időközben fellendítette a dalszövegírói karrierjét, és Los Angelesben több nevesebb előadóval is együtt dolgozott, besegített a lemezük elkészítésében és a lyricsek finomításában. Az énekes együtt dolgozott Ariana Grande-del, John Legenddel és Megan Trainerrel is. "Harry dalszövegírói képessége meglepő és lenyűgöző. Nagyon felnőttes, kiforrt gondolatai vannak, ami mély érzelemmel párosul" - nyilatkozta az énekesnő.


Harry Styles a FOUR promóciós fotózásán, 2014-ben

Szeptember 8-án megrengették a világot a bejelentéssel, miszerint negyedik albumuk, a Four, november 17-én jelenik meg. Ezzel egy időben 24 órán keresztül ingyenesen letölthették a rajongók a Fireproof dalt a hivatalos oldalról (több rekordot is megdöntöttek vele).

Az első kislemez, a Steal My Girl, szeptember 29-én került fel az iTunesra. A hozzá megjelent klip majdnem megdöntötte Nicki Minaj Anaconda kisfilmjével felállított rekordot.

A második kislemez a Night Changes popballadára esett, amihez a különleges videoklip nagy sikert aratott a rajongók és a nézük körében. A fiúk promóció terén felléptek a BBC műsorában, a brit X-factorban és az American Music Awardson is.

A Four nagylemezük november 16-án került a boltok polcaira, és több, mint 80 országban nyitott az első helyen digitális eladások terén. A Billboard Hot 200 listáján is a dobogó legtetején landolt közel 350 ezer eladással, amivel történelmet írtak a zenei portálon, ugyanis ők az első fiúbanda, akiknek mind a négy lemezük elérte ezt a teljesítményt.

Az On The Road Again stadiumturnéjuk 2015 márciusában indult, amivel Bécsbe is ellátogatnak június 10-én. A fiúk 80 show-t adnak összesen világszerte, több ezer embert szórakoztatva estéről estére.


Where We Are és On The Road Again közönsége - a banda stadiumokat tölt be

Zayn Malik a turné közben, márciusban magánéleti válságba keveredett, így Malájziából Londonba utazott, hogy rendezze sorait menyasszonyával, Perrie-vel. Zayn Malik 2015. március 25-én bejelentette, hogy otthagyja a világhíres bandát, a One Directiont, mert elmondása szerint nem tudta kezelni az ezzel járó stresszt, és szeretne kicsit úgy élni, mint a normális 22 éves srácok.

A One Direction és Harry Styles is kijelentette, hogy ők kiállnak a banda mellett, és izgatottak a jövő miatt, hiszen hamarosan érkezik az ötödik nagylemezük, immáron Zayn nélkül. Harry azt is megerősítette, hogy eszük ágában sincs pótolni Zayn Maliket, négy tagú csapatként folytatják ezentúl.

MADE IN THE A.M., KVARTET (2015–2016)

A fiúk Zayn kiválása után rövid, 1,5 hónapos szünetre mentek, mielőtt folytatnák az On The Road Again turnéjukat Európában. Harry Styles Los Angelesben, míg a banda többi három tagja Londonban töltötte a pihenést, és állt neki ötödik stúdióalbumuk munkálatainak.


A négy megmaradt tag (balról-jobbra: Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson és Niall Horan)

„Szeretnénk nyugodtabb, lazulósabb számokat alkotni, amit bármikor, bárki meg tud hallgatni. Olyasmi lemezt szeretnénk kreálni, ami maradandó, amit bármikor elővehetsz – példának hadd hozzam fel Ed Sheerant. Izgatottak vagyunk" – árulta el a Capital FM-nek Liam Payne az új lemezről.

A One Direction emellett megnyitja a Capital FM rendhagyó Summer Time Ball fesztiválját 2015 júniusában, és mindemellett hazavihettek két díjat a 2015-ös Billboard Music Awardson. A díjátadón megköszönték a támogatást a rajongóknak, illetve a legjobbakat kívánták Zayn Malik számára.

Az ötödik albumról az első kislemez, a Drag Me Down 2015. július 31-én jelent meg meglepetésszerűen az iTuneson, és hamar a leggyorsabban fogyó kislemezzé nőtte ki magát, hiszen alig két óra leforgása alatt 80 országban debütált az első helyen - köztük Magyarországon is. A kritikus szerint könnyedén ez lehet a banda eddigi legsikeresebb dala.

A Drag Me Down után bejelentették az album címét, ami a Made In the A.M. fantázianevet kapta. A korongról a második kislemez október 16-án jelent meg, Perfect címen. A dalt Harry Styles és Louis Tomlinson írta, feltételezhetően Taylor Swiftnek szólt vele vissza (ritmikailag megegyezik a Style című felvétellel, ami az énekesről szól, emellett több dalszövegbéli utalás felfedezhető). A dal sikereket ért el világszerte, s az American Music Awardson is előadhatták, ahol további díjakkal gazdagodtak.

Az albumról a dalok címét a fiúk Snapchaten jelentették be, ahová idén ősszel csatlakoztak „onedirection” felhasználónévvel. A lemezt több TV-műsorban népszerűsítették, illetve az Apple Music 100 szerencsés rajongót meginvitált egy privát koncertre, amit élőben közvetítettek, James Corden pedig öt részletben interjút vezetett le a bandával. Styles itt nem erősítette meg, hogy a Perfect dala Taylor Swiftről szól, annyit mondott, hogy mindenki saját tapasztalatból ír, amit az emberek úgy értelmeznek, ahogy akarnak.

A fiúk továbbá részt vettek a carpool karaoke műsorban is Jamesszel, ahol a legnagyobb slágereiket adták elő, és a No Controlhoz is készítettek egy képzeletbeli videoklipet rajongóik nyomására. A videó már közel 100 millió megtekintésnél jár.

Utolsó fellépéseik közé tartozott a BBC Radio 1 megjelenésük, ahol Styles torokgyulladással küzdött. Az Infinity és Perfect mellett felcsendült az X Factorban első közösen előadott daluk, a Torn is. A fiúk búcsúelőadása visszavezetett az X Factor színpadára: a Historyt adták elő a fináléban, a háttérben pedig képek váltották egymást az elmúlt 6 évből. 

A banda utolsó kislemeze a szünet előtt először az Infinity, majd változtatások végett a History lett, amelynek videoklipjével elbúcsúztak a rajongóktól.

-------------------------------------------- SZÓLÓKARRIER--------------------------------------------

SZÍNÉSZI BABÉROK, SZÓLÓLEMEZ (2016)

Szabadidejében sem tétlenkedett, hanem a korábbi pletykáknak igazat téve, elvállalta első mozis filmszerepét egy Christopher Nolan háborús drámában, ami a II. világháborúban játszódik. A Dunkirk 2017-ben fog debütálni a nagyérdeműnek és nagy valószínűséggel Oscar-esélyes alkotás lesz.

Harry, hogy megkapja az egyik vezető szerepet, megannyi meghallgatáson vett részt, és maga a rendező árulta el, hogy kitett magáért. Styles hátránnyal indult a One Directionös múltja végett, de a stábtagok nyilatkozata alapján láttak benne valami pluszt, amiért meg akarták tartani, és tetszett nekik, hogy ennyire harcolt a karakterért.

A film kedvéért vágta le hosszú haját, amelyet elajándékozott rákos gyermekeket támogató intézmény számára.

Harry a szünet alatt emellett leigazolt egy 80 millió dolláros szerződést aláírva három lemezre a Columbia Recordshoz. A hírt 2016. június 21-én erősítették meg.


Harry Styles az Another Man számára pózol: három fázisa az énekesnek (2016)

Az énekes 2016. szeptember 26-án lepte meg a Világot három címlappal az Another Man számára, ami szeptember 29-én jelent meg világszerte.  Az ehhez készített fotósorozat fél évig tartott, így láthatjuk Harryt az összes hajstílusával az idő során. A magazin „elvont rocksztárként”, „a szomszédfiúként” és a „romantikus hősként” jellemezte Stylest, akit ennek méltóan fotóztak. A magazin rekordsebességgel kelt el online: öt perc alatt fogyott el a honlapokról, majd Nagy-Britanniában az árusítás első napja után sold out volt. Harry Styles neve a megjelenést követően 24 órán keresztül trendelt a Twitteren.

Az interjúkat Chelsea Handler és Paul McCartney (Beatles) vezette le. A beszélgetés során kiderült, hogy dalokat ír, de még gondolkozik azon, mit szeretne üzenni a világ számára, mint szólóelőadó. Fontos számára, hogy a show-ra látogató emberek boldogan távozzanak, azonban nem tudja, mi lesz a One Direction sora. Hálás a bandában töltött időért: „Nagyon jó emlékeim vannak a bandáról, nem lehet rá egy rossz szavam se, és nincsenek megbánásaim. Sosem éreztem úgy, hogy valamit nem tehetek meg.” A visszatérésüket azonban nem vetette el: „Talán egy ponton mindenki azt fogja mondani, hogy tenni kéne valamit, de jobb, ha ez magától értetődően történik meg, mint, „Hello! Folytatni szeretnénk!”. Ha ez megtörténne, fantasztikus lenne. Sosem zárnám ezt ki. A legfontosabb, legnagyszerűbb dolog, ami valaha történt velem, az, hogy a banda részese lehettem. Teljesen megváltoztatta az életemet.” Jelenleg élvezi a filmkészítést és a stúdiózást, a munkájának él, így a családalapítás még nincs a tervei között.

A szólólemezéről az idő során egyre több információ derült ki: Styles együttműködött többek között Bruno Marsszal és Max Martinnal is, az album producere pedig Jeff Bhasker volt (olyan előadókkal dolgozott korrábban, mint Beyoncé, Adam Lambert, Lana Del Rey, Bruno Mars, Kanye West, Jay-Z, The Rolling Stones, Britney Spears, Ed Sheeran, és Taylor Swift). A fotósorozaton az egyik tervező Edward Sexton volt, akivel korábban az Another Manen dolgoztak együtt. Az albumba Ed Sheeran is belehallgatott, aki azt állította, hogy nagyon jó, minőségi, és megmutatja, milyen előadó Styles. Emellett hozzátette, hogy felvettek egy számot közösen, ami végül nem került be a végleges verzióba, mert más hangzásvilágot vettek fel időközben.

A felvételek Jamaicában, New Yorkban, Los Angelesben és Londonban folytak. „Közel állunk a végéhez, s rendkívül izgatottak vagyunk. A felvételek már lezajlottak, s tényleg már csak az utolsó simítások vannak hátra. Természetesen azt akarjuk, hogy teljesen tökéletes legyen, mivel hiszünk benne, hogy Harry olyan előadó, aki hosszú éveket fog a pályán eltölteni. Igyekeztünk minden látomását életre kelteni, rendkívül eredeti, kreatív zenész” – nyilatkozta a Columbia vezérigazgatója, Rob Stringer.

A Dunkirk első trailere 2016. december 14-én érkezett, s Harry is feltűnt benne több ízben. A stábtabok elárulták emellett, hogy Styles rendkívül jól nevelt, és nagyon tehetséges színész. A Dunkirk bemutatására 2017. július 21-én kerül sor, sokak szerint Christopher Nolan ezzel az Oscar-díjat is megcélozza. A rendező most nem karakterek köré építkezett, hanem a túlélés kérdését helyezte előtérbe. „A sztoriban nem lesz empátia a karakterek felé. Nem akartam dialógusokat, hogy megismertessem a sztorijaikat. Nem az a probléma, kik ők, kinek tettetik magukat, vagy honnan jöttek. Egy kérdés érdekel engem: kijutnak valahogy? Vagy felrobbannak az egyik bomba mellett, miközben a sorba próbálnak beállni? Esetleg a hajón éri őket a halál, miközben át akarnak kelni?”

HARRY STYLES (2017-2019)


Styles első önálló kislemezének, a Sign of the Time-nak a borítója, amely 2017. március 31-én került bemutatásra

Első kislemeze április 7-én érkezik, amihez a promóciós klipet március 25-én osztották meg az ITV-n. Styles ugyanezen a napon lecserélte összes közösségi oldalának designját fehérre és eltűnt a One Direction weblapja az elérhetőségei közül.

Március 31-én, 30 évvel Prince Sign O The Time-ja után Styles 2017-ben bejelentette, hogy új kislemezének címe Sign of the Time lesz, és az előzetes híreknek megfelelően április 7-én debütált. Ugyanezen a napon közzétette a kislemez borítóját is.

A Sign of the Times először a BBC Radio 1 műsorában került lejátszásra, ahol Styles egy két órás interjút adott. Előtte pár perccel felkerült a felvétel az összes letöltő helyre, beleértve az iTunes-t, Apple Musicot, Spotify-t és YouTube-ot is. A dalt a The Sun David Bowie és Lana Del Rey egyvelegének minősítette, amiben Harry Styles maga zongorázik. Az énekes elmondta, hogy ennek a dalnak a megírására a legbüszkébb, tartalmazva a következő nyitósorokat: „Just stop your crying / It’s a sign of the times / Welcome to the final show / Hope you’re wearing your best clothes”.

A dal egy órán belül No1 lett 47 ország iTunes listáján, köztük az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Magyarországon is. Ez a szám órák alatt 81-re nőtt.

Styles április 13-án mutatta be önmagáról elnevezett albumborítóját és rántotta le a leplet a megjelenésről. A korong május 12-én kerül a boltok polcaira, míg az előrendelés április 14-én kezdődött meg. A Harry Styles lemezen 10 dal kapott helyett, amiknek executive producere Jeff Bhasker volt.

Első promóciós megállója a Saturday Night Life (SNL) műsorban volt, mint zenei vendég, április 15-én. Styles 16 hónap aktív szünet után, életében először szólóként állt a színpadon. A Sign of the Times mellett felcsendült egy új dal a lemezről, az Ever Since New York.

Styles megkapta első Rolling Stone címlapját is a 2017 májusi számában. Az énekes egy több oldalas őszinte interjút adott, illetve ez volt karrierje során az első szemtől-szemben ülős beszélgetése egy riporterrel egyedül.


A lemez eredeti címe Pink lett volna – Harry Styles, 2017

Az énekes 2017. április 28-án bejelentette első önálló turnéját, aminek 13 észak-amerikai és számos európai állomásai voltak. A Live on Tour szeptember 13-án startol San Franciscóban és egészen december 8-ig eltart majd. A jegyek május 5-én két perc alatt elkeltek világszerte.

A lemez május 12-én érkezett az iTunesra és a boltok polcaira pontban éjfélkor. Egy órán belül 84 országban volt No1, maga mögé utasítva az akkor megjelenő Paramore-t és a listavezető Ed Sheerant. A Rolling Stone a rock új hercegeként emlegette, a korongot négy csillaggal értékelve, kiemelve, hogy semmi hétköznapi nincs benne. Az egy hetes számok kimagaslóak voltak: elsőként nyitott a Billboard Hot 200 zenei listáján mintegy 230 ezres eladással.

Styles albumának megjelelnését követően egy hétig szerepelt James Corden sikeres The Late Late Show műsorában, emellett leforgatta önálló Carpool Karaokéját is.

A második kislemez a Two Ghosts felvétel lett, ami augusztus 8-án került a rádiókhoz. Styles megkapta élete első MTV Video Music Awards jelölését, mint szóló előadó, a Legjobb popdal és a Legjobb vizuális effekt kategóriákban. Továbbá augusztus 13-án hazavitte a Teen Choice Awardson a Legjobb férfi előadó, Legjobb rocksztár és a Stílusikon díjakat. Novemberben pedig az ARIA Music Awardson kapta meg a Legjobb nemzetközi férfi előadó díját.

Styles koncertsorozata 2018-ban folytatódott, ezúttal kizárólag aréna show-kal: március 11-én Svájcban lépett fel, majd július 14-én Los Angelesben zárta le a Live on Tourt.

2018-ban az iHeartRadio Music Awardson zsebelt be két díjat, majd a BRIT-díjátadón vihette haza a Legjobb brit videójáért járó szobrot, a Sign of the Times kisfilmjével.

Az év folyamán a Gucci arca lett, így a tavaszi és őszi öltönypromóción Harry köszöntött vissza világszerte. Harry Styles 2018 decemberében The Late Late Show with James Corden házi gazdája volt egy estére.

FINE LINE (2019-)

Lights Up 2019 októberében jelent meg, ami az első kislemez volt a második nagylemezről, a Fine Line-ról. Styles promóció keretein belül megjelent az SNL és a The Late Late Show with James Corden műsorokban. A lemezről két másik dal is bemutatásra került, az Adora You és a Watermelon Sugar.

Új turnéjának keretein belül Styles Budapesre is ellátogat 2020-ban.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TURNÉK

» Up All Night tour (2011)
» előzenekar a Big Time Rush számára az USA-ban 
(2011)
» Take Me Home tour
(2012)
» Where We Are tour
(2013-14)
» On The Road Again
(2015)
» Harry Styles – Live on Tour (2017)
» Harry Styles – Live on Tour Part II (2018)
» Fine Line (2020)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MŰVÉSZET

HANGI ADOTTSÁGOK

Vokális tartomány: A2-A5-Eb5
Vokáltípus: Bariton
Értékelés: B-kategória

Harry Styles hangja egyedi, jól felismerhető reszelős, mély tartománya végett. Az énekes kitűnik társai közül mély, érdes hangjával, szólóival, ami a Rock'nRoll zenészekre jellemző. A puha fejhangok jól hangzanak tőle, a legmagasabb tartománya A2, míg a legmélyebb része B2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STÍLUS

MEGJELENÉS, INSPRIÁCIÓ

Harry Styles stílus és zenei ikonja a Rolling Stones énekese, Mick Jagger. A híres Rock N Roll sztár öltözködése jól fellelhető a sztár gardróbján, így sokan fiatal Mick Jaggerként emlegetik.

Az énekes miután levetkőzte a brit fiúbanda imázst, maga mögött hagyva a bő nadrágokat és zakókat, áttért a saját maga által kialakított stílusra. Styles preferálja az egyszerű pólókat, mintás ingeket kigombolva, szűk nadrágokat és ballon kabátokat. Védjegyévé váltak a barna csizmák, és hosszú, kócos haja.

Kedvenc márkái közé tartozik a Saint Laurent / YSL, Louis Vuitton, Marc Jacobs és Lanvin. Harry stílusát Rock 'n Roll, klasszikus rock és elegancia jellemzi, de a brit divat hatása is jól érezhető a megjelenésén.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JÓTÉKONYKODÁS

A One Direction már a világ különböző pontjain segített az embereknek. Első nagyobb útjuk Afrikában volt, ahol segítettek az ott élő rászorulókon, azáltal hogy az ott viselt ruháikat elárverezték és az onnan befolyt összeget az afrikai szegényeknek küldték el.

Az ezt követő Red Nose Day jótékonysági gálára elkészítették az afrikai útjuk videóját is, amelyhez feldolgozták Blondie – One Way Or Another című dalát. Ehhez a videóhoz az esemény híres piros orrát is viselték a videoklip során, felhívva a figyelmet a jótákonykodásra.


Harry Styles Afrikában, a Red Nose Day forgatása alatt

A fiúk ismeretségüket is jó célokra használják fel, hiszen több szervezetnek is gyűjtöttek már pénzt adományokra, azzal hogy hirdették az adott céget. Legtöbbször pedig ők maguk adományoznak, a turnéjukból befolyt jelentős összeget, különböző jótékonysági szervezeteknek.

Emellett 2013-ban is – mint eddig 2011 óta minden évben – segített a fiúbanda a Children In Need jótékony szervezetnek, valamint adományoztak is. 2013-ban, a Taylor Swift által vezetett, DoSomething.org honlap összesítése szerint, ők voltak az év legtöbbet adományozott celebjei.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BOTRÁNY

NÉVHASZNÁLATI PER

2012 áprilisában a szintén One Direction néven futó 2009-ben alakult amerikai együttes névhasználati jogok miatt perbe fogta a brit bandát, miszerint ők már korábban levédették nevüket az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalban. Miután az együttestől nem kaptak visszajelzést, Simon Cowell cégét támadták.

A Syco és Sony Music lemezkiadóktól több mint egy milliós kártérítést kértek, ellenkező esetben pedig a briteknek meg kell válni nevüktől. Nyár elején a híresebbik One Direction viszont perelte az amerikaiakat, arra hivatkozva, hogy 2011 februárjában, mikor levédették nevüket, a brit banda már nemzetközileg is ért el sikereket, valamint a kiadó szerint az amerikaiak mindössze pénzt és hírnevet próbálnak szerezni névrokonaikból.

2012 szeptemberében a BBC tudósításai szerint az angolok megnyerték a pert, így az amerikaiak az Uncharted Shores néven folytatták karrierjüket. A névváltással mindkét fél elégedett volt, ám a kívülállók szerint a döntést nagyban befolyásolta a lemezkiadó által felajánlott pénzösszeg.

BISZEXUALITÁS?

Harry Styles szexualitása nem egyszer került górcső alá, hiszen a rossznyelvek, sőt, megannyi rajongó szerint az énekes a saját neméhez vonzódik, vagy legalább biszexuális. Styles nem igazán foglalkozik a pletykákkal, és gyakran süt el kétértelmű poénokat, tovább borzolva ezzel a kedélyeket.

2013-ban azonban egyértelműen tagadta a GQ magazinnak a vádakat azzal, miszerint 100%-ban heteroszexuális, és egyáltalán nem gondolja magát biszexuálisnak. Emellett, a szóbeszédek nem zavarják és mindig nagy támogatója lesz az LMBT-közösségnek, hiszen hisz az egyenlőségben. „A pletyka természetes dolog. Megértem. Azt is látom, miért kap figyelmet, és azt is, hogy miért érdekes ez. Ha úgy vesszük, ez a munkánkkal együtt jár. Ha panaszkodnék, akkor sem változtatnék semmin. Valamennyire rendben van, elfogadom. Egyszerűen élem tovább az életemet.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAGÁNÉLET

Stylesnak eddig egy, a média előtt felvállalt kapcsolata volt, méghozzá Taylor Swift énekesnővel 2012 telén. Bár a románcuk rövid volt, mégis mély nyomott hagytak egymásban, hiszen Swift öt dalt írt az énekesről következő, 1989 elneveztű korongjára, míg a 1D is visszavágott a Perfect nótával.

Az énekes emellett összegabalyodott Kendall Jennerrel (valóságshow-sztár) és Nadine Leopolddal (modell) is, de mindkét kapcsolat rövid volt. Emellett a Jenner lány tagadta, hogy románc alakult volna ki köztük, és még mindig jó barátságot ápolnak.

FILMEK:

»» Dunkirk (2017. július 20.) – Alex

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét. Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

DOKUMENTUMFILMEK:

»  HARRY STYLES: Behind the Album (2017)

A várva-várt szólóalbum mellé Harry Styles egy behind-the-scenes dokumentumfilmmel lepte meg rajongóit. Harry az Apple Music-kal működött közre a Harry Styles: Behind the Album megszületésén. „Ez az életemnek egy olyan szakasza, amit egy nap szeretnék visszanézni” – osztotta meg az énekes azzal kapcsolatban, miért engedte, hogy kamerák kövessék útját, hogy miképp készítette el első, saját lemezét. A film Los Angelesben, Jamaicában és Londonban játszódik, exkluzív felvételeket mutatva a stúdióból és a kreatív munkáról. Az Apple Musicon három nappal az önmagáról elnevezett korongja után jelent meg a dokumentumfilm, ami elérhető így a tagok számára május 15-től.

KONCERTFILMEK:

» THIS IS US (2013)

Egy tehetségkutató versenyben kezdték, külön-külön. A kezdeti nehézségek ellenére azonban az öt srác hihetetlen sikereket ért el - együtt. A One Direction először Angliát hódította meg, azután Európában lett elképesztően népszerű, és ma már az Egyesült Államok is a lábai előtt hever. Ez a film öt srácról szól: a néző közelről ismerheti meg Niall, Zayn, Liam, Harry és Louis őrületes héköznapjait, egy hosszú turné izgalmas állomásait, és közben a koncertjeik fantasztikus részletei is láthatóak. Most először maguk a fiúk mondják el mesébe illő és izgalmas történetüket: ilyen a One Direction egészen közelről, őszintén és viccesen - meg természetesen nagyon sok zenével. 

» WHERE WE ARE (2014)

2014-ben a One Direction a világ minden táján látható lesz a mozikban az első nagyvászonra készült koncertfilmjükkel. A filmet a rekordokat döntögető turnéjuk olaszországi állomásán, a milánói San Siro stadionban vették fel, a 75 perces exkluzív koncerten kívül egy korábban sehol sem láthatott 15 perces interjút is része.

SOROZATOK:

»» iCARLY 6. ÉVAD 2. RÉSZ – Önmaga (1. epizód)

A One Direction ellátogat az iCarly-be, hogy fellépjenek a rendezvényükön. Azonban Harry Styles beteg lesz, így veszélybe kerül a banda sorsa, és a fiatal énekes nem igazán akar felépülni a megfázásból. Vajon mi lehet ennek az oka? 

TEHETSÉGKUTATÓ:

»» X FAKTOR – 7. évad (2010) 

Előadott dalok:

Meghallgatás: Isn't She Lovely?
Bírák háza: Torn
1. Viva la Vida
2. My Life Would Suck Without You
3. Nobody Knows
4. Total Eclipse of the Heart
5. Kids in America
6. The Way You Look Tonight
7. All You Need Is Love
8. You Are So Beautiful
9. Summer of '69
10. Only Girl in the World
11. Chasing Cars
12. Your Song
13. She's the One
14. Torn

NAGYLEMEZEK:

--------------------------------------------SZÓLÓKARRIER--------------------------------------------

»» FINE LINE (2019. 12. 13.)

1.Golden
2. Watermelon Sugar
3. Adore You
4. Lights Up
5. Cherry
6. Falling
7. To Be So Lonely
8. She
9. Sunflower, Vol. 6
10. Canyon Moon
11. Treat People With Kindness
12. Fine Line 

»» HARRY STYLES (2017. 05. 12.)

1. Meet Me in the Hallway
2. Sign of the Times
3. Carolina
4. Two Ghosts
5. Sweet Creature
6. Only Angel
7. Kiwi
8. Ever Since New York
9. Woman
10. From the Dining Table

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

»» Up All Night (2011. november 18.):

1. What Makes You Beautiful
2. Gotta Be You
3. One Thing
4. More Than This
5. Up All Night
6. I Wish
7. Tell Me A Lie
8. Taken
9. I Want
10. Everything About You
11. Same Mistakes
12. Save You Tonight
13. Stole My Heart
14. Stand Up (deluxe)
15. Moments (deluxe)

»» Take Me Home (2012. november 9.):

1. Live While We’re Young
2. Kiss You
3. Little Things
4. C’mon, C’mon
5. Last First Kiss
6. Heart Attack
7. Rock Me
8. Change My Mind
9. I Would
10. Over Again
11. Back for You
12. They Don’t Know About Us
13. Summer Love (deluxe)
14. She’s Not Afraid (deluxe)
15. Loved You First (deluxe)
16. Nobody Compares (deluxe)
17. Still the One (deluxe)
18. Truly Madly Deeply (csak Japán)
19. Magic (csak Japán)
20. Irresistible (csak Japán)

»» Midnight Memories (2013. november 25.):

1. Best Song Ever
2. Story Of My Life
3. Diana 4. Midnight Memories
5. You & I
6. Don't Forget Where You Belong
7. Strong
8. Happily
9. Right Now
10. Little Black Dress
11. Through The Dark
12. Something Great
13. Little White Lies
14. Better Than Words 
15. Why Don't We Go There (deluxe)
16. Does He Know? (deluxe)
17. Alive (deluxe)
18. Half a Heart (deluxe)

»» FOUR (2014. november 17.):

1. Steal My Girl
2. Ready To Run
3. Where Do Broken Hearts Go
4. 18
5. Girl Almighty
6. Fool's Gold
7. Night Changes
8. No Control
9. Fireproof
10. Spaces
11. Stockholm Syndrome
12. Clouds
13. Change Your Ticket (deluxe)
14. Illusion (deluxe)
15. Once In A Lifetime (deluxe)
16. Act My Age (deluxe)

»» MADE IN THE A.M. (2015. november 13.)

1. Hey Angel
2. Drag Me Down
3. Perfect
4. Infinity
5. End Of The Day
6. If I Could Fly
7. Long Way Down
8. Never Enough
9. Olivia
10. What A Feeling
11. Love You, Goodbye
12. I Want To Write You A Song
13. History
14. Temporary Fix
15. Walking In The Wind
16. Wolves
17. A.M.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÓLÓ KISLEMEZEK:

»» Harry Styles:

– Sign of the Times
– Two Ghosts
– Kiwi

KISLEMEZEK A ONE DIRECTIONNEL:

»» Up All Night lemezről:

– What Makes You Beautiful
– Gotta Be You
– One Thing
– More Than This

»» Take Me Home lemezről:

– Live While We're Young
– Little Things
– Kiss You

»» Jótékonyság (Red Nose Day):

– One Way Or Another

»» Midnight Memories lemezről:

– Best Song Ever
– Story Of My Life
– Midnight Memories
– You & I

»» FOUR lemezről:

– Steal My Girl
– Night Changes

»» Made In The A.M. lemezről:

– Drag Me Down
– Perfect
– Infinity
– History

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FELDOLGOZÁSOK:

1D-vel
– Forever Young (kiszivárgott demo az X-Faktorból)
– Teenage Dirtbag
– I Gotta Feeling / Stereo Hearts
– One Way or Another (Teenage Kicks)
– FourFiveSeconds

SZÓLÓBAN
– Ultralight Beam (Kanye West)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EGYÉB DALOK:

– Don't Let Me Go (kiszivárgott szóló demó, 2013)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KREDITEK

Dalok, amelyek megírásában, szerzésében részt vett:

MÁS SZTÁROKNAK

ARIANA GRANDE My Everything (2014)

– Just a Little Bit of Your Heart

ALEX & SIERRA – It's About Us (2014)

– I Love You

GAVIN DEGRAW – Finest Hour: The Best of Gavin DeGraw (2014)

– Not Our Fault

MICHAEL BUBLÉ – Nobody but Me (2016)

– Someday

SAJÁT DALAI (2016-):

ELSŐ ALBUM (2017)

– Sign of the Times

ONE DIRECTION ALATT (2011-2015):

UP ALL NIGHT (2011)

– Taken
– Everything About You
– Same Mistakes

TAKE ME HOME (2012)

– They Don't Know About Us
– Summer Love
– Still the One
– Irresistible

MIDNIGHT MEMORIES (2013)

– Story of My Life
– Happily
– Right Now
– Something Great

FOUR (2014)

– Where Do Broken Hearts Go?
– Fool's Gold
– Night Changes
– Stockholm Syndrome
– Change Your Ticket

MADE IN THE AM (2015)

– Perfect
– If I Could Fly
– Olivia
– Walking in the Wind
– A.M.

Utolsó frissítés: 2020.01.27. 13:01 Glamster által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace