Starity

Haylie Duff

Haylie Duff Haylie Duff nemzetisége 1666. 366rajongó 16vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 91%
 • szimpátia: 94%
 • Születési név
 • Haylie Katherine Duff
 • Becenév
 • Hayls
 • Születési idő
 • 1985. február 19.
 • Születési hely
 • Houston, Texas, USA
 • Foglalkozás
 • Színésznõ, énekesnõ
 • Családi állapot
 • hajadon, 2 gyermek
 • Partner
 • Matt Rosenberg
 • Magasság
 • 159 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Hilary Duff

Haylie Duff életrajza

KEZDETEK
Haylie Katherine Duff Houstonban, Texasban született 1985. február 19-én. Édesanyja Susan Colleen Duff (született Cobb), filmproducer, közreműködött a Tökéletes pasi, a Los Angeles-i tündérmese és a Lányok a pácban filmeknél. Korábban háztartásbeli volt. Édesapja Robert Erhard "Bob" Duff, kisbolti láncok tulajdonosa édesapjával John B. Duffal. Van egy húga, Hilary Duff, aki sikeres színész-énekesnő.

KORAI ÉVEK
Fiatal korában nővérével édesanyja hatására ballettezni tanult húgával, színjátszásórákra jártak és énekelni tanultak. Mindkét lány szerepet kapott a helyi színház néhány darabjában. Amikor 6 és 8 évesek voltak, a BalletMet produkciójával a The Nutcrackerrel turnéztak San Antonioban.

SZÍNÉSZI KARRIER
12 évesen, 1997-ben kezdte el színészi karrierjét, amikor megkapta első kisebb szerepét az Amazonok a vadnyugaton / True Women című Angelina Jolie főszereplésével készült filmben. 2 évvel később látható volt a The Amanda Show című sorozatban, mint egy lány a tömegből. Ezt követően egy-egy epizód erejéig szerepelt olyan sorozatokban, mint a Chicago Hope kórház / Chicago Hope, a Boston Public és a Harmadik műszak / Third Watch.

2002-ben már ismertebb arc lett belőle, ugyanis a húga főszereplésével indult Lizzie McGuire szériában alakította Amy Saunders/Sanders unokatestvért néhány epizódon keresztül. 2004-ben egy epizód erejéig szerepelt a That's So Raven című szériában, mint Katina. 

Ezt követően már filmekben is vállalt szerepeket, így láthtó volt a Nevetséges Napóleon / Napoleon Dynamite  című filmben Summer Wheatly szerepében. Ez hozta meg a számára az első Teen Choice Award díját. Később folytatta a sorozatokban való vendégszereplést, és feltűnt az Isteni sugallat / Joan of Arcadia és az American Dreams szériákban.

Még 2004-ben a hangját kölcsönözte a Télapó nyomában / In Search of Santa című animációs filmben Lucinda hercegnőnek, amelyben húga, Hilary is közreműködött. A  Nevetséges Napóleon / Napoleon Dynamite sikerének köszönhetően egy évvel később beválogatták a Hetedik mennyország / 7th Heaven című sorozatba. Sandy Jameson szerepét osztották rá, akit 32 epizódon keresztül formált. 2005-ben együtt forgatott Luke Perry-vel a Tányérdobálók / Dishdogz című filmben.

2006 júniusában csatlakozott a Broadway csapatához a Hairspray darabban, amelyben Amber Von Tussle-ként szerepelt egészen októberig. Ebben az évben jelent meg a testvérével közös film, a Lányok a pácban / Material Girls, amelyben mindketten a főszereplőket, a Marchetta lányokat alakították. Édesanyjukkal közösen dolgoztak a filmen, ugyanis a produceri teendőket együtt intézték. A film két testvérről szól, akiknek az életük szórakoztató, akik megörökölték apjuk a cégét, de mikor szörnyű botrány tör ki, a lányok elvesztik a házukat, a kocsijukat és minden pénzüket. Ava (Haylie) és Tanzie (Hilary) kénytelen megtanulni milyen az élet a valódi világban.

Ezt követően egyből DVD-n megjelenő filmekben játszott. A Nightmare című horror-drámában Molly Dugganként látható, aki a film főszereplője. Később főszerepben tűnt fel a Legacy filmben, amit egy újabb kisebb szerep követett a My Sexiest Year filmben, mint Debbie. Egy újabb horrorfilmben, a Jasper Park - Kirándulás a halálba / Backwoods című filmben Lee-t formálta meg.

Később látható volt a Ragály és szerelem / Love Takes Wing című vadnyugaton játszódó romantikus filmben Annie-ként. Janette Oke nagysikerű regénye alapján készült. Dr. Belinda Simpson (Sarah Jones) elfogadja egy kisváros orvosi posztját. Azt tapasztalja, hogy a helyi árvaházban több gyermeket is egy titokzatos és halálos betegség sújt.  A város lakói az árvaház lakóit tartják felelősnek a járvány terjedéséért és azt követelik, hogy végleg zárják be a létesítményt. Dr. Simpson megpróbálja őket lebeszélni erről, de a helyiek nem hallgatnak rá.

Folytatásként jelent meg a Baba, bába, szerelem / Love Finds a Home, ahol a doktornőnek ezúttal legjobb barátnője, a várandós dr. Annie Watson (Haylie Duff) mellett kell kiállnia, akit minden lében kanál anyósa, Mary (Patty Duke) népi praktikákkal és alternatív gyógymódokkal kíván kezelésbe venni, szemben Belinda modern orvosi nézeteivel. 

A nevelőnő titka / A Nanny's Secret című filmben az általa megformált Claudia nevelőnő egy családnál, ahova egy este betör valaki, mialatt a család otthon van. Kirabolja a széfet és lelövi a lánya segítségére siető nagypapát. A gyanú Claudia öccsére, Carterre terelődik. A fiú már többször volt börtönben, de tagadja, hogy ő követte volna el a rablógyilkosságot. Claudia hisz neki, és mindent megtesz, hogy megtalálja a valódi bűnöst. 

2008 és 2015 között számos filmben látható volt, A félelem szigete / Fear Island filmben, Tug és a Slightly Single in L.A.. Hangját kölcsönözte az egyik szereplőnek a Foodfight! animációs filmben testvérével, Hilaryval és  Charlie Sheennel, melynek bemutatási ideje sokáig kérdéses volt, éveket késett, majd végül 2012-ben jelent meg. 

Látható volt az All About Christmas Eve filmben, melyben karaktere Evelyn Wright rendezvényszervezőként dolgozik New Yorkban. Karácsony közeledtével a lány épp arra készül, hogy romantikus utazásra induljon a barátjával, Darrennel (Stephen Colletti), mikor az ügynöksége jelzi, hogy az egyik legfontosabb partnerük óriási karácsonyi partira készül, és őt kérték fel szervezőnek. A lány nem tud dönteni: kockáztassa-e a karrierjét azzal, hogy nemet mond, vagy pedig inkább üljön fel a gépre barátjával. Egy olyan döntés elé kerül, melyet kevesen hoznánk meg könnyen, ez a varázslatos karácsonyi komédia viszont mindkét választás eredményét megmutatja.

Újabb karácsonyi filmje, a  Le a kalappal a karácsony előtt / Hats Off to Christmas!, melyben  Miát, a keményen dolgozó alkalmazottat alakította a a kisvárosi karácsonyi kalapboltban. Főnöke mégis arra kéri, hogy tanítsa be fiát, Nicket arra a pozícióra amire ő is nagyon vágyott. Mia zavarónak találja a helyzetet. Nick egy tökfaragás kapcsán összebarátkozik a fiával Scottal ám a nő hirtelen támadt reményei Nickkel kapcsolatban szerte foszlanak, amikor a férfi nem jelenik meg a versenyen. Ezután Nicknek el kell döntenie, hogy valóban a kisvárosban szeretne-e maradni, vagy tovább áll.

A Legally Blonde: The Musical – The Search for Elle Woods című valóságshow műsorvezetője volt, ahol a  Legally Blonde: The Musical főszereplőjét keresték.

2015-ben látható volt a Badge of Honor című dráma-thriller című filmben Mena Suvari és Martin Sheen mellett. Egy évvel később egy filmben szerepelt összesen, a Bad Twinben. Az általa megformált Jen Burgess elidegenedett baljós nővérétől, Cassie-től akit Jacy King keltett életre. Amikor Cassie újra felbukkan megtámadta Jent ,aki pszichiátriai kezelésre küldi, az asszony pedig ezért az ikerlányait rábízta. De Cassie felfedezi Jen le, és titokban irányítja az ikrek szerzés Jen fogadja el azokat, mielőtt gyilkolt meg. Időközben Cassie tudomást szerez testvére vagyonáról, így titokban irányítja az ikreket, hogy rávegyék Jent, fogadja őket örökbe, mielőtt megölné testvérét.

2017-ben három epizód erejéig látható volt a Real Rob sorozatban. Ezt követte a The Sandman című horrorfilm. Később, de még ebben évben került bemutatásra két TV filmje is. A The Bachelor Next Door drámafilmjében egy nemrég eljegyett pár kiváncsiság tárgyává válik a szomszédba költözött férfi számára. A szomszéd jóképű, barátságos, segítőkész, de egyáltalán nem idegen. A  Deadly Delusion horrorjában karaktere, a zavarodott Julia az újrakezdés reményében új barátjával Los Angelesbe költözik. Miután berendezkedtek az új házba, titokzatos dolgok történnek. Ez nemsokkal azután történik, hogy Julia meggyőződik arról, démonjai vele együtt költöztek.

Eredetileg 2017-re volt tervezve a Hacker című filmje, de egy év csúszással, 2018. január 29-én került bemutatásra a TV filmje. Még ebben az évben hangját kölcsönözte a The Ladybug című animációs film angol változatában Queenie-nek.

Blending Christmas című filmje 2021-ben kerül majd bemutatásra, melyben az egyik főszerepőt alakítja. The Baby Pact című filmben Elizabeth Beckerként lesz látható, melyben Elizabeth életében olyan nagy dolog történik, melynek következtében el kell hagynia Bostont.

ZENEI KARRIER
Számos alkalommal dolgozott együtt húgával, melyen főleg a Disneymania lemezein jelentek meg, ezek 2003-ban a Csaó, Lizzie! / The Lizzie McGuire Movie, 2004-ben a Télapó nyomában / In Search of Santa, Los Angeles-i tündérmese / A Cinderella Story és 2006-ban Lányok a pácban / Material Girls. 

Dalszövegíróként írt néhány számot a húgának, Hilarynak az albumjaira, a Metamorphosis-ra (2003), Hilary Duffra (2004), valamint egy dalnál, a Gypsy Womannél is segédkezett, mely a negyedik albumjára a Dignity-re (2007) került.

2004-ben a Külvárosi tinisors / Stuck in the Suburbs című filmhez megjelent filmzenei albumon énekli A Whatever Life című dalt, valamint a Kisanyám - Avagy mostantól minden más / Raising Helen című filmhez a Sweetest Pain dalt énekli.

2005-ben jelent meg a Family Guy: Live in Las Vegas című filmzenei album a Family Guy sorozathoz, melyhez a Babysitting Is a Bum Deal dalt énekli duettben Seth MacFarlane-nel, aki Stewie karakterként énekel.

2008-ban adta ki az első, önálló lemezét, amely a Walk the Walk néven jelent meg. Háttérvokálként hallható a On the Rise Again dalban a Kool G Rap 2008-ban megjelent albumán, mely a Half a Klip nevet kapta.

2015-ben ismét közreműködött húga albumához, a Sparks című dal a Breathe In. Breath Out albumon kapott helyet.

MAGÁNÉLET
2007 júniusában kezdett randevúzni Charlie McDowell-el, akivel a kapcsolat nem bizonyult tartósnak, ugyanis még ez év novemberében útjaik külön váltak. 2008-ban ismerkedett meg Nick Zano színésszel, akivel 3 évet töltött együtt, közös otthont is vásároltak, ennek ellenére mégis 2011 novemberében kapcsolatuknak véget vetettek.

Ezt követően kezdett találkozni Matt Rosenberggel, aki 2014 áprilisában megkérte a kezét. Még ebben az évben decemberben jelentették be,hogy első közös gyermeküket várják. Kislányuk, Ryan Ava Erhard  Rosenberg 2015. május 11-én látta meg a napvilágot. Második gyermekük érkezéséről 2018. január 5-én tettek bejelentést egy Istangram bejegyzés formájában, majd egy hónappal később kiderült, a kistestvér egy újabb kislány lesz. Lulu Gray Rosenberg 2018. június 5-én született.

2012-ben indította el a Real Girl's Kitchen névre keresztelt saját blogját, amiből végül a Cooking Channel műsort csinált 2014-ben azonos néven. Majd szintén ezt a nevet viselve, megjelent első könyve. 2017-ben elindította saját gyermek márkáját Little Moon Society néven.

írta: kia08

FILM
202?: The Baby Pact - Elizabeth Becker ... előkészületek
2021: Blending Christmas - Emma ... utómunkálatok
2018: Hacker - Laura O'Brien
2017: Deadly Delusion - Julia McNeil
2017: The Bachelor Next Door - Alex
2017: The Sandman -  Claire
2016: Bad Twin - Dr. Jen Burgess
2015: His Secret Family - Sarah
2015: Badge of Honor - Brittany Gallo
2015: Desecrated - Allie McClean
2014: The Costume Shop - Jessica
2014: Til Death Do Us Part - Sarah
2014: Naughty & Nice - Sandra Love
2014: A Belle for Christmas - Kate Rivers
2014: Muffin Top: A Love Story - Jessica
2014: Sweet Surrender - Chelsea
2014: Eskü esküvőre /  The Wedding Pact - Elizabeth Carter
2013: Le a kalappal a karácsony előtt / Hats Off to Christmas! - Mia
2013: Karácsonyi mese /  Christmas Belle - Isabella
2013: Slightly Single in L.A. - Jill
2013: Taken by Grace - Carrie Everett
2012: All About Christmas Eve - Eve 
2012: The Lost Episode - Megan 
2012: Home Invasion - Jade / Megan 
2011: Kamupasi /  Holiday Engagement - Trish
2011: Betrayed at 17 - diák
2011: Video Girl - Khloe
2010: Tug - Kim
2009: A félelem szigete / Fear Island - Jenna
2009: A nevelőnő titka / A Nanny's Secret - Claudia
2009: Baba, bába, szerelem / Love Finds a Home  - Annie
2009: Ragály és szerelem  / Love Takes Wing - Annie
2008: Legacy - Lana Stephens
2008: Jasper Park - Kirándulás a halálba / Backwoods  - Lee
2007: My Sexiest Year - Debbie 
2007: Nightmare - Molly Duggan
2006: Lányok a pácban / Material Girls - Ava Marchetta
2005: Tányérdobálók / Dishdogz - Cassidy 
2004: Nevetséges Napóleon / Napoleon Dynamite  - Summer Wheatly
2003: Végzetes rajongás / I Love Your Work - barátnő 
2000: Dreams in the Attic - Jessica 
1998: Addams Family 3.: Jobb együtt, mint darabokban /  Addams Family Reunion - Gina Adams
1997: Hope - Martha Jean Pruitt
1997: Amazonok a vadnyugaton / True Women

SOROZAT
2017: Real Rob - Allison - 3 epizód
2012: Pokoli áramszünet / Blackout - Suzanne Danfield - 3 epizód 
2012: Massholes - Haylie Duff - 2 epizód 
2012: Az amerikai tini titkos élete / The Secret Life of the American Teenager - Attorney - 1 epizód 
2005-2007: Hetedik mennyország / 7th Heaven - Sandy Jameson - 32 epizód 
2005: Isteni sugallat / Joan of Arcadia - Stevie Marx - 3 epizód
2005: Rém rendetlen család / Complete Savages - Jessica - 1 epizód 
2004: One on One - Mandy - 1 epizód 
2004: That's So Raven - Katina - 1 epizód 
2003: American Dreams - Shangri-La - 1 epizód 
2003: Harmadik műszak / Third Watch - fiatal Faith - 1 epizód
2002-2003: Lizzie McGuire - Amy unokatestvér - 3 epizód
2001: Boston Public - Sylvia - 2 epizód 
2000: Chicago Hope kórház / Chicago Hope - Jenny - 1 epizód
1999: The Amanda Show - lány a tömegből - 1 epizód 

RÖVIDFILM
2001: The Newman Shower - Wendy

SZINKRON
2018: The Ladybug - Queenie  
2012: Kutyabaj / Santa's Little Yelpers - Rory
2012: The Adventures of Panda Warrior - GoGo Goat
2012: Foodfight! - Sweetcakes 
2012: Napoleon Dynamite - Summer - 4 epizód 
2004: Télapó nyomában / In Search of Santa  - Lucinda hercegnő
2003: Csaó, Lizzie! / The Lizzie McGuire Movie - Isabella Parigi énekhangja

PRODUCER
2021: Blending Christmas ... (executive producer
2014-2015: The Real Girl's Kitchen - 16 epizód ... executive producer
2012: The Lost Episode ... executive producer
2008: Legally Blonde the Musical: The Search for Elle Woods - ? epizód ... executive producer
2006: Lányok a pácban / Material Girls ... társproducer

STÚDIÓ ALBUM
2008: Walk the Walk

KISLEMEZ
2004: Our Lips Are Sealed (Los Angeles-i tündérmese / A Cinderella Story)

VENDÉG KISLEMEZ
2008: On the Rise Again (Kool G Rap - Half a Klip című album)

EGYÉB DALOK
2006: Material Girl (Girl Next Vol.1)
2005: Babysitting Is a Bum Deal (Family Guy: Live in Vegas)
2004: Sweetest Pain (Kisanyám - Avagy mostantól minden más / Raising Helen)
2004: A Whatever Life (Külvárosi tinisors / Stuck in the Suburbs)
2004: One in This World (Los Angeles-i tündérmese / A Cinderella Story)
2004: Girl in the Band (Csaó, Lizzie! / The Lizzie McGuire Movie)
2004: What Dreams Are Made Of (ballada verzió) (Csaó, Lizzie! / The Lizzie McGuire Movie)
2004: The Siamese Cat Song (DisneyMania 2)
2002: Same Old Christmas (Santa Claus Lane)

VIDEÓKLIP
2004: Our Lips Are Sealed

DALSZÖVEGÍRÓ
2008: Holiday (Best of Hilary Duff)
2007: Gypsy Woman (Dignity)
2004: The Last Song (Hilary Duff)
2004: Haters (Hilary Duff)
2004: Mr. James Dean (Hilary Duff)
2003: Inner Strength (Metamorphosis) 
2003: Sweet Sixteen (Metamorphosis)

Utolsó frissítés: 2021.10.13. 16:04 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace