Starity

Heo Young Saeng

Heo Young Saeng Heo Young Saeng nemzetisége 2492. 194rajongó 9vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Heo Young Saeng
 • Becenév
 • Young Saeng, YS, Prince, Shy Prince, Young, Otter
 • Születési idő
 • 1986. november 03.
 • Születési hely
 • Gochang-gun, Észak-Jeolla tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Modell, Zeneszerző, Színész, Dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 181 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Hyo Ri Kim Hyun Joong Park Jung Min Kim Hyung Jun Kim Kyu Jong

Heo Young Saeng életrajza

 Alapadatok

Teljes név: Heo Young Saeng (허영생)
Születési idő: 1986. november 3.
Csillagjegy: skorpió
Születési hely: Gochang-gun, Észak-Jeolla tartomány, Dél-Korea
Vallás: keresztény
Magasság: 181 cm
Súly: 63 kg
Vércsoport: 0
Oktatás: Kyung Hee Cyber Egyetem (Információs és Kommunikációs Technológia), Hyundai High School (Szöulban)
Beszélt nyelvek: koreai, angol, japán
Hobbik: számítógépes játékok, kosárlabda, baseball, foci, zene, fotózás
Pozíciója az SS501-ben: fő énekes, táncos
 

A kezdetek

Heo Young Saeng 1986. november 3-án született Gochang-ban, mint a család egyetlen gyermeke. A középiskolát Szöulban a Hyundai-ban végezte, majd a Kyung Hee Egyetem Információs és Kommunikációs Technológia szakán diplomázott le.
Young Saeng karrierjét ulzzang modellként kezdte, majd a későbbiekben az SM-nél lett gyakornok, de végül átpártolt a DSP-hez, ahol utolsóként került be a cég készülő fiú csapatába.
2005. június 8-án pedig sikeresen debütált az SS501 tagjaként, ahol mint fő énekes és táncos kapott helyet.
 

SS501

A csapatot Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min és Kim Hyung Jun alkotja.
Ahogy minden csapatnak az ő nevük is jelentéssel bír. A két „S” az elején a „Superstar” és „Singer” szavakat szimbolizálja míg az 5-0-1 azt, hogy ők öten örökké egyet alkotnak. Hivatalos fanklubjuk a Triple S (Super Star Supporters) nevet kapta.


2005-2009 - SS501 debüt

2005-ben megjelent első kislemezük a Warning nevet viselte míg az év második felében kiadott második a Snow Prince címet kapta. A csapat 2006-ban is igen aktívan dolgozott, bár volt némi leállás mivel Young Saeng torok műtétje miatt a csapat kicsit lejjebb vette a tempót, de rajongóikra így is volt idejük.
2006 áprilisában tartottak egy rajongó találkozót japánban, majd első koncertjüket is megtartották Oszakában 'Step Up Concert' címmel. 2006 végén visszatértek hazájukba, hogy elősegítsék első teljes albumuk promócióját mely november 10-én meg is jelent. Ugyan ebben az évben Young Saeng kivételével a maradék négy tag hangjukat kölcsönözték egy animációs filmnek a Pi’s Story-nak.
2007-ben a csoport visszatért újra japánba és első japán kislemezüket is megjelentették Kokoro címmel, valamint megalakult a hivatalos japán fanklubjuk is (Triple S Japan). A Kokoro című daluknak végül olyan nagy sikere lett, hogy a Blue Dragon című animációban is hallható. De még ebben az évben megjelent egy teljes japán nyelvű albumuk valamint koreai előadók közül elsőként kapták meg a Newcomer díjat.
2008-ban újra hazatértek, majd kiadták Deja Vu című dalukat, majd június 6-án újra elbúcsúzva hazai rajongóiktól visszatértek Japánba. Viszont az év vége felé /október-november/ a csapat csak három taggal menetelt tovább ugyanis Hyun Joong és Jung Min színészi pályájukat is egyengették a csapattal egy huzamban, így ők egy kis időre haza tértek. Hyun Joong a Boys Over Flower miatt, míg Jung Min a Grease musical miatt.
2009. május 13-án második japán mini albumuk is megjelent All My Love címmel, majd ezzel egy időben egy kisebb promóciós turné is kezdetét vette. Az albumnak később egy úgynevezett Solo Collection változata is megjelent, melyen a tagok szólóban éneklik a számokat. Augusztusban első nagyszabású turnéjuk is elkezdődött a 1st Asia Tour Persona címmel. A turné két koncerttel Szöulból indult, majd további 15 követte Japán, Tajvan, Hong Kong, Thaiföld, Kína, Malajzia és Szingapúr érintésével. A csapat októberben újabb mini albumot adott ki Rebirth címmel melyből egy korlátozott és egy teljes verzió is megjelent. Előbbi 20-án míg utóbbi 22-én jelent meg, valamint a korlátozott verzió tartalmazott a CD-n kívül két plakátot és egy 100 oldalas fotóalbumot. Az albumról az első dal a Love Like This volt, mely novemberben a Music Bank és az Inkigayo zenei showk első díjait is besöpörte. November 21-én az SM előadóival együtt felléptek az Mnet Asian Music Awards-on.


2010-2012 - A DSP Media elhagyása, szóló karrier, és színészet

2010. február 27-én végetért első turnéjuk, melyet egy végső ráadás koncerttel zártak le Szöulban.
Következő új mini albumukat május elsejére szánták (a csapat *501* neve miatt), ám végül kisebb csúszással május 24-én jelent meg harmadik mini albumuk Destination címmel. Az albumról első kiterjesztett daluk a Love Ya volt. 2010. június 7-én a csapat minden tagjának lejárt a szerződése a DSP Media-val, amit egy tag sem újított meg és mindenki más-más céggel írt alá szerződést. Hyun Joong a Key East céggel, Jung Min a CNR Media-val, Hyung Jun az S-Plus Entertainmenttel, míg Young Saeng és Kyu Jong a B2M Entertainmenttel írt alá szerződést. Hyun Joong volt az aki elmagyarázta egy sajtótájékoztatón, hogy annak az oka, hogy minden tag más cégnél kötött ki annyi volt, hogy a teljes csapatot egy cég se akarta leszerződtetni. Itt azt is kikötötte, hogy eszük ágában sincs feloszlani. Majd októberben Hyun Joong azt is bejelentette, hogy a csapat 2011-ben egy új albummal fog visszatérni.
A 2011-es év a csapattagjainak szóló tevékenységéről szólt így a beígért album is elmaradt. Az egyéni tevékenységeiket 2012-ben is folytatták a tagok valamint 2012. júniusában a B2M Entertainment bejelentette, hogy Kim Kyu Jong júliusban a csapatból elsőként megkezdi két éves kötelező katonai szolgálatát, majd július 23-án hivatalosan is beovnult a jeonju, North-Jeolla tartományban található toborzó központba.


2013-2015 - Summer Snow musical, zenei terjeszkedés, és katonai szolgálat

Januárban Bada-val, Bobby Kim-mel, és Jeon Soo-kyung-gal Heo-t is meghívták az MBC 'Birth of A Great Star 3' show-jába. Nem sokkal később egy meghívást kapott, hogy dolgozzon együtt Lee Jung Bong-gal. Egy duettet készítettek, amely 2011. január 23-án jelent meg 'Goodbye My Love' címmel. Ez idő alatt ő már a harmadik mini albumját készítette, miközben egy hivatalos bejelentés szerint elkezdte a felkészülést a február 14-ei 'Summer Snow' musicalben való szereplésre.
Március 28-án kiadta a harmadik mini albumát, amely a Life címet viseli, és mindössze 4 dalt tartalmaz.
Május 29-én robbanás szerűen kezdett terjedni a hír, hogy lassan meg kell kezdenie a kötelező 2 éves katonai szolgálatot. A B2M közölte, hogy 2013 végén vonul be, miután már volt egészségügyi szűrésen is. Végül a B2M hivatalos oldalán bejelentették, hogy Heo október 31-én kezdi meg a szolgálatát a Nonsan Korean Army Training Center-ben. 
Október 26-án az első és egyben búcsúkoncertjét adhatta Szöulban. A koncert során ez volt az első alkalom, hogy az SS501 mindegyik tagja egy ponton jelent meg, és végre együtt vannak újra 3 év után. Július 30-án Heo befejezte a kötelező két éves szolgálatot, és hivatalosan is leszerelt. Csak egy kisebb családi körben tartották meg a hivatalos ceremóniát. A visszatérését követően Heo egy szerződést írt alá a CI Entertainment-tel, pont ahogy a másik 4 tag is tette. A hivatalos menetrend első pontja az volt, hogy egy fanmeeting keretén belül bejelentse augusztus 29-én, hogy hivatalosan is leszerelt. Heo Hyung Jun-nal együtt elkezdték a felkészültést a Haru c. musical-re. December 13-25-ig léptek fel, szinte mindennap.

2016 - Double S 301, Eternal 5, Eternal S, Estreno, Eternal 0&1

2016. januárjában a CI Entertainment bejelentette a Heo Young Saeng, Kim Hyung Jun és Kim Kyu Jong által alakított 'Double S 301' trió visszatérését. Már január 20-án megjelent az első teaser kép. Az album az 'Eternal 5' címet kapta. 2016. február 16-án meg is jelent az első teaser videó a 'Pain' című dalhoz, amelynek középpontjában Kyu Jong állt. 2016. március 19-20-án koncertet is adtak Szöulban. A koreai comeback után japánba is visszatértek, az 'Eternal S' albummal. Tokióban és Osakában április 25-27 között koncertet is adtak. 2016. májusában a 11. évfordulójukat szerették volna megünnepelni, amelynek keretében egy különleges albumot ad ki az alegység. 2016. június 9-én ki is adták az albumot, amely az 'Estreno' nevet viseli. A szó spanyolul a 'debütálás'-t jelent. A címadó dal az 'Ah-Ha' egy punk pop dal, amely nagy sikert aratott. Júniusban Young Saeng az MBC's Duet Song Festival-on vett rész Lee Jeong-Hyuk-kal. Ők lettek az elsők, a TVXQ - Mirotic c. számának előadásával. Heo elérzékenyülve mondott köszönetet: 'Ez az első alkalom 6 év óta, hogy bármiben is nyertem.' 6 hónap után, decemberben az alegység egy újabb meglepetéssel készült. 2016. decemberében ugyanis kiadták az Eternal 0 és Eternal 1 albumot, amelyet még november 23-án jelentettek be. Az ügynökség így nyilatkozott a két albumról: 'A Double S 301 egy új albummal készült. 2 különböző változata lesz. Keményen dolgozunk, és reméljük a rajongók támogatását, és bízunk a sikerekben'.


Szóló karrier

2011-ben végre pedig debütálásának időpontja is ki lett tűzve, melyet április 28-ra terveztek, ám Young Saeng a koreográfiájának gyakorlása közben a jobb kezét meghúzta, így végül május 12-én jelent meg, első szóló mini albuma a Let It Go nevet viseli . A címadó dal maga hatalmas sikert aratot, így igen csak nagy példány-számban kelt el az album.
November 9-én ő is részt vett a Seoul Tokyo Music Festival 2011 koncerten melyet Saitama-ban tartottak meg. Valamint december 3-tól 18-ig D'Artagnan szerepében volt látható A három testőr című musicalben, majd 28-án megjelent a The Words On My Lips című dala, mely a Fermentation Family című sorozat egyik dala volt.
2012. május 9-én öröm hír látott napvilágot arról, hogy érkezik Young Saeng újabb albuma, mely a Solo címet fogja viselni. Az album és a címadó dal is végül 22-én látott napvilágot.
Ezt követően a Pony Canyon Japan alatt elkezdett dolgozni első japán albumán is, mely szeptember 19-én került ki a boltok polcaira Over joed címmel és nyolc dalt tartalmazott. Majd a japán promóciók végeztével a B2M már arról beszélt, hogy lassan érkezik Young Saeng 3. koreai mini albuma.
2013-as első megjelenése egy együtt működés volt Lee Jung Bong-al, közös munkájuk eredményeként pedig a Goodbye My Love dal született meg, melyet január 31-én tettek közzé.
Március 13-án pedig rajongói legnagyobb örömére Life címmel megjelent 3. mini albuma valamint megjelent a The Art of Seduction videó klipje is.
Májusban pedig már Japánban volt, ahol még februárban osztották rá Tachibana Seiji szerepét a Summer Snow című musicalben, mely egészen júniusig volt látható. Június 3-án megjelent 2. japán stúdió albuma Memories To You címmel, mely főként SS501 feldolgozásokat tartalmazott, valamint több dalt is átemeltek a korábban megjelent albumról, de ezeken felül két új dal is helyet kapott. Július 11-én pedig tartott egy koncertet is Tokióban. Augusztus hónap folyamán megtartotta első rajongói találkozóval összekötött koncert turnéját Dél-, és Latin-Amerikában. A turnét elméletben csapattársával Park Jung Min-el közösen tartotta, de kevés helyen voltak ott egyszerre, ráadásul több helyszín is törölve lett az időhiány miatt. Szeptember elején végül újra otthon volt, ahol Szöulban részt vett a Lotte Family festival 2013 rendezvényen, ahol rajta kívül még másik 28 előadó volt jelen. Október 16-án végül kiadta 4. mini albumát She címmel, majd 26-án első koncertjét is megtartotta Szöulban.


Magánélete

Heo több barátja is a szórakoztató iparban dolgozik. Többek között a TVXQ-s Yunho, Changmin, Yoochun ill. a SuJu-s Yesung, Heechul és Siwon -nal az SM Entertainment képzési napjai alatt ismerkedett meg, bár Heo és Siwon ugyanabba az iskolába jártak, sőt még osztálytársak is voltak. A Boys Overs Flower's-es Park Ji-bin pedig akárcsak az öccse lenne, hiszen állandóan együtt fociznak, és rengetegszer jelentek meg együtt VIP vetítéseken.
Heo hiába egy idol, és egy igazán sikeres fiúbanda tagja, ő is felnéz másokra. A Shinhwa felé fejezte ki szeretetét, és tiszteletét. Mivel a Shinhwa 1998 óta a szórakoztató iparban dolgozik, ő is reméli, hogy az SS501 is megél egy ilyen szép időt.


Fanklub

Mint minden énekesnek, és csapatnak, neki is létrehoztak egy hivatalos fanklubot. Azonban mielőtt létrehozták volna a B2M Ent. szavazást írt ki a hivatalos oldalukra, amelyben szavazni lehetett a névre. Nem sokkal később meg is lett a név, ill. a klub hivatalos színe is.

Név: 'Y.E.S.' - Young-Saeng's Eternal Supporter
Szín: Pearl Light Green


Díjak

1st Korea Practice Awards - Culture and Arts Practice Award (2012)


Érdekességek

► Példaképe: Seo Taiji
► A kamerák előtt általában csendes, visszafogott mindig hagyja, hogy a csapat többi tagja beszéljen, de a fiuk szerint Young Saeng személyisége pont az ellentétje.
► A Strong Heart című műsorban mesélt arról, hogy volt olyan időszak az életében, amikor elgondolkodott az öngyilkosságon és egy barátjával egyszer majdnem meg is tette.
► Young Saeng a csapat maknae-jának Hyung Jun-nak köszönhetően tudott anno részt venni a DSP meghallgatásán.
► Az első fellépésük után több másik taggal együtt sírta el magát Young Saeng.
► Beceneve az Otter (vidra) a csapat többi tagjától származik, ugyanis meglátásuk szerint Young Saeng nagyon is hasonlít erre az állatra. Viszont neki az elején ez nagyon nem tetszett, de miután látta milyen aranyosak is a vidrák megbékélt a becenevével.
► Let It Go című dalának hatalmas sikerének köszönhetően, debütáló albuma eladási csúcsot döntött még aznap.
► Első mini albumán a Let It Go-n kívül mindegyik dal az ő munkája volt.
► Egy interjú során elárulta, hogy gyakornoki időszaka alatt gondolkodott azon, hogy megtanulná magát a stylist szakmát, valamint egy szépség szalon nyitásán is gondolkodott.
► Young Saeng rapperként működött közre csapattársának Kyu Jong-nak első mini albumán szereplő My Love című dalánál.
► A Yesterday című dalt a B2M eleinte neki akarta adni, de később a szintén ott munkálkodó Kyu Jong énekelhette fel sajátként.
► 2009-ben a csapattal részt vett egy show műsorban ahol arra a kérdésre hogy képzeli el magát 10 év múlva azt válaszolta, hogy szeretne Korea legnagyobb ügyvezető igazgatója lenni.
► Remek Kimchi ragut készít, Kyu Jong szerint még az anyukája se főz ilyen jót.
► Utálja a hal szagát, így nem szereti a sushit.
► Egy rövid időre megjelent a We Got Married showban, ahol Lee Hong Ki és Fuji Mina "esküvőjén" volt jelen, mint vendég.
► Perui útja során dedikált egy emlékmű falára.
► 2013. október 15-én kiadott Weak Child MV-jében a japán színésznő Fuji Mina játssza szerelmét
► 2013. október 31-én pedig az SS501-ből másodikként ő vonult be Kyu Jong után, hogy teljesítse a 21 hónapos kötelező katonai szolgálatot.
► Lee Jung Bong, aki együttműködött vele a Good Bye című dalon, egy interjúban elmondta, hogy Young Saeng hangja, az egyik legjobb az Idol-ok közül.
► Miután Kim Hyun Joong az SS501 csapat leadere nem lesz jelen, akkor Young Saeng vagy Jung Min is átvehetik a helyét, hiszen nagyon tisztelik őket a tagok.
► Kyu Jong-gal nagyon hasonlóak, és még a csapat debütálása előtt jól ismerték egymást, így ő áll hozzá a legközelebb a csapatból.
► Voltak nehéz pillanatai a csapatban Kyu Jong-gal, amikor bántó megjegyzéseket kaptak a nézőktől az első fellépésekkor, mint pl. 'Nélkülük nagyobb sikere lenne a csapatnak!', de mindketten felálltak, és megváltoztak.
► A mosolya a kedvence, mert rendkívül bájos.

Írta: Angel

Sorozatok

2012

I Need A Fairy


2008

Boys Over FLowers
Spotlight


2007

Hotelier


2005

Nonstop 5


Show műsorok

2013

We Got Married (speciális vendég)
Happy Together 3
Golden Camera
1000 Song Challenge
After School Club
Star Audition - The Great Birth 3


2012

Music & Lyrics
God of Cookery Expedition
Immortal Song 2


2011

Running Man
Happy Together 3


2009

Haptic Mission


2008

We Got Married


2007

1000 Song Challenge


2006

New X-Man


Műsorvezetői munkái

2005

M! Countdown


Rádiós munkái

2008. májustól augusztus 21-ig

SBS Power FM - SS501's Young Street


Musicalek

2011. 11. 03-tól 12. 18-ig

The Three Musketeers


2013. 05. 31-től 06. 14-ig

Summer Snow

SS501


Koreai megjelenések


Mini albumok

Warning (2005)
Snow Prince (2005)
Deja Vu (2008)
Find (2008)
UR Man – Spacial Album (2008)
Solo Collection (2009)
Rebirth (2009)
Destination (2009)


Albumok

St 01 Now (2006)


Remix albumok

A Song Calling For You (2008)
U R Man Remix Edition (2009)


Kislemezek

Warning (2005)
Never Again (2005)
Everything (2005)
Snow Prince (2005)
Fighter (2006)
Unlock (2006)
4Chance (2006)
Coward (2007)
Deja Vu (2008)
A Song Calling For You (2008)
Find (2008)
You Are My Heaven (2008)
U R Man (2008)
Solo Collection (2009)
Love Like This (2009)
Love Ya (2010)
Let Me Be The One (2010)


Japán megjelenések


Mini albumok

Kokoro (2007)
Distance (2007)
Lucky days (2008)


Albumok

SS501 (2007)
All My Love (2009)


Kislemezek

Kokoro (2007)
Distance (2007)
Lucky Days (2008)


Szóló


Koreai megjelenések

Mini albumok

Let It Go (2011)
SOLO (2012)
Life (2013)


Kislemezek

Let It Go (2011)
Rainy Heart (2011)
Crying (2012)
1.2.3 (2012)
The Art Of Seduction (2013)
She (2013)

Japán megjelenések

Stúdió albumok

Over Joed (2012)
Memories To You (2013)


SS301

EP-k

U R Man (2008)
Eternal 5 (2016)
Ernal 0 & Eternal 1 (2016)


Speciális albumok

Estreno (2016)
Unison No.1 (2017)


Japán megjelenések

U R Man (2009)
Eternal S (2016)
S (2016)
Unison No.1 (2017)

Utolsó frissítés: 2017.07.02. 19:07 Angel által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace