Starity

Huang Zi Tao

Huang Zi Tao Huang Zi Tao nemzetisége 856. 698rajongó 25vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Huang Zi Tao (黃子韜)
 • Becenév
 • Tao (타오), KungFu Panda, Peach, Edison Huang
 • Születési idő
 • 1993. május 02.
 • Születési hely
 • Qingdao, Shandong, Kína
 • Foglalkozás
 • Énekes, rapper, színész, modell, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Wiz Khalifa Song Qian Zhou Mi Kim Jong In Oh Se Hun Zhang Yi Xing Lu Han Kim Min Seok Do Kyung Soo Kim Jong Dae Byun Baek Hyun Wu Fan Kim Joon Myeon Park Chan Yeol Zhang Li Yin

Huang Zi Tao életrajza

Huang Zitao, vagy ismertebb nevén Tao, egy kínai származású rapper, énekes, dalszövegíró és színész. Korábban tagja volt egy dél-koreai és kínai tagokból álló kpop csapatnak, az EXO-nak. 2015-ben beindította szóló karrierjét első mini-albumával, a T.A.O-val, valamint fevette a Z.Tao művésznevet. Qingdaoban született, amely Shandong tartományába tartozik, Kínában, 1993. május 2-án. Kiskorában wushu leckéken vett részt és atlétikával is foglalkozott.  2010-ben figyelt fel rá az S.M. Entertainment.

 

A CSAPAT KONCEPCIÓJA

A végleges felállást több, mint egy évig tartott megalkotni. 2011. áprilisában még a csapat csupán 7 tagot foglalt volna magába, továbbá a nevük is bizonytalan volt. A pletykákat végül Lee Soo Man, az SM vezérigazgatója oszlatta el, és közölte az EXO-val kapcsolatos jövőbeni terveit. A 12 tagot számláló fiúegyüttes két alegységre lesz bontva: EXO-K és EXO-M formájában. Míg az EXO-K tagjai koreai nyelven énekelnek, addig az M-et képviselő tagok ugyanazon dalokat mandarin változatban adják elő, céljuk ezzel pedig nem más,mint a kínai piacra való hatékony betörés.

2011. decemberére dőlt el kik lesznek a csapat debütáló tagjai, ekkor jelent meg a felállás első teasere, majd sorra mutatták be a tagokat. Az EXO csapatnév választására is magyarázatot adtak, amely az 'exoplanet' kifejezésből származik, ami egy idegen, naprendszeren kívüli ismeretlen bolygót szimbolizál, ezzel is utalva arra, hogy a csapat kész ámulatba ejteni a Föld lakóit

2012: DEBÜTÁLÁS A MAMA-VAL

Tao a tagok közül harmadikként lett bemutatva. A csapat hivatalos debütálására azonban nem kevesebb, mint 100 napig kellett várni, ám ez idő alatt sem hagyták lankadni figyelmüket a csapat iránt érdeklődőknek. Ugyanis 2012. január 30-án egy prológus dalt és klipet jelenttettek meg, cím szerint a What is Love-ot. A dal K és M változatban is megjelent. Míg az M verziót Chen és Luhan énekelte, a K verzióban D.O és Baekhyun hangja csendült fel. Nem sokkal később, 2012. március 8-án History dalukkal kerültek ismét a köztudatba. A dalban és klipben egyaránt, ezúttal már mind a 12 tag kivehette a maga részét, ki a rappelésben, ki az éneklésben vagy a táncban. Április első napján Kínában, azon belül is Pekingben, 6-án Szöulban megtartották az első bemutatkozó showcase-t, ameynek keretein belül több dalukat is előadták, valamint különböző részleteket is megosztottak a közelgő debütáló klipjükről. Másnap, azaz április 7-én megtörtént az EXO hivatalos debütálása MAMA névre keresztet dalukkal. A hozzá készült klip több, mint 6 perces, amelyben részletesen el van mondva a csapat köré épített koncepció egy angol nyelven beszélő narrátornak köszönhetően. A klipben láthatóvá vált, hogy mely tag milyen természetfeletti képességgel bír. Tao az idő irányítását uralja.

A videoklipek után nem kellett sokat várni az első mini album megérkezésére sem, hiszen 8-án már fel is került a boltok polcaira MAMA című debütáló mini albumuk, az EXO pedig K-ra és M-re bontva megkezdte a promóciók sorozatát Dél-Koreában, illetve Kínában. A fiúk debütálását hatalmas siker övezte, erről árulkodik, hogy az EXO-M albuma 1 nappal a kiadás után első helyet ért el a kínai online kiskereskedő és zenei listákon, második lett a kínai Sina Album Chart-on, ötödik a dél-koreai Gaon Album Chart-on és tizenkettedik lett a Billboard World Albums Chart-ján, míg az EXO-K kiadása első lett a Gaon Album Chart-on és nyolcadik lett a Billboard World Albums Chart-on. Külön sikereik pedig tovább folytatódtak, ezzel pedig erősítették a csapat teljes egészét, minek eredményeként 2012. novemberében átvehették a 2012-es MAMA-n a legjobb új ázsiai előadó csapatnak járó díjat, valamint külön-külön is bezsebeltek 1-1 díjat más díjátadókon.

2013: AZ ELSŐ STÚDIÓ ALBUM MEGJELENÉSE

Az elkövetkezendő időszakban rengeteg találgatás és hamis időpont ütötte fel a fejét az EXO visszatérésével kapcsolatban, amit a rajongók nem győztek kivárni, még kiszivárgott demo dalok is felkerültek a világhálóra, végül aztán 2013. június 3-án megtörtént az EXO visszatérése, nem is akárhogyan: első teljes stúdió albumukkal, ami a XOXO nevet kapta, ennek volt egy Kiss és egy Hug verziója is: első a koreai verzió, utóbbi a kínai, illetve ezúttal a csapat nem külön válva, hanem együtt, tizenketten végezték a promóciókat az album vezető dalával, a Wolf-val, amivel már sikerült a zenei tv műsorokban is elérni az első helyet. Legelőször a Music Bank műsorában, június 14-én. A nagy sikerre való tekintettel kiadtak az albumból egy újracsomagolt verziót is, amin plusz új dalok is hallhatóak voltak, egyik ilyen az album vezető dala, a Growl volt. A videoklip augusztus elsején, az újracsomagolt album pedig 5-én került ki. A Growl-val szintén közösen folytak a promóciók, valamint ez a daluk nőtte ki magát a csapat legsikeresebb dalává, amivel eddig a legtöbb díjukat zsebelték be.

A díjeső közepette sem pihentek a fiúk sokat, ugyanis egy speciális album kiadását tervezték, ami végül el is érkezett egy karácsonyi album formájában december 9-én, ez volt a Miracles In December, aminek ballada stílusú címadó dalához egy szomorkásabb, de ünnepi hangulatú videoklipet forgattak. Ezt a dalt csak Baekhyun, Chen, Luhan és D.O. adta elő, valamint promócióztak a zenei műsorokban, de volt egy másik dal is, a Christmas Day, amivel mindannyian felléptek. A Miracles In Decemberrel először december 14-én sikerült díjat nyerniük a Music Core műsorában.

2014: OVERDOSE & KRIS KIVÁLÁSA

Következő visszatérésük 2014. április 15-ére volt esedékes, amikor is második mini albumuk, az Overdose jelent meg, amit újra K-ra és M-re bontva kezdtek el népszerűsíteni, valamint egy új stílust is megmutattak.A dalhoz egy videoklipet is forgattak. A promóciózást azonban váratlan és annál szomorúbb esemény szakította meg, ugyanis az EXO-M vezetője, Kris úgy döntött, hogy kilép a csapatból, a sérelem oka pedig állítása szerint az volt, hogy az SM többször is nem fizette ki őt, illetve nem hagyta szabadon dönteni arról, hogy milyen egyéni munkákkal kíván foglalkozni az EXO tevékenységein kívül. Kilépése továbbá azért is volt balszerencsés, mivel az EXO ekkoriban tartotta első önálló koncertturnéját, az EXO From EXOPLANET: The Lost Planet-et, aminek egész megtervezése 12 tagra szólt, így át kellett variálni a műsortervet, énekrészeket és a koreográfiákat. Kris azóta megegyezett korábbi munkáltatójával, Kínában pedig hatalmas népszerűségnek örvend.

Augusztus 5-én fény derült az EXO rajongói klubjának nevére, ami az EXO-L lett. A névválasztást azzal magyaráztak, hogy az L az abc-ben a K és az M között található, valamint a 'Love' szót is szimbolizálja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LUHAN TÁVOZÁSA A CSAPATBÓL

Október 10-én újabb megrázó események történtek az EXO háza táján, ugyanis Kris távozása után nem sokkal Luhan is úgy döntött, hogy otthagyja a csapatot, ám ő eleinte egészségügyi problémákra hivatkozott, így az EXO 10 taggal működött tovább, azon belül is az EXO-M csak 4-el. 2015 februárjában az SM Kris és Luhan részéről úgy nyilatkozott, akik eközben megkezdték szóló tevékenységeiket Kínán belül, hogy illegálisan tevékenykednek, ugyanis még nem szüntették meg teljes egészében szerződésüket, így olyan, mintha továbbra is az SM nevével munkálkodnának, ezért a cég eljárást indított az ügyben. Azóta sikerült a feleknek megegyezni.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015: MÁSODIK STÚDIÓ ALBUM: EXODUS

Az EXO januárban a nagy sikerre való tekintettel második koncertturnéját is megkezdte EXO From EXOPLANET: The EXO'luXion néven, ami öt helyszínt számlált, és több, mint 1.2 millió rajongót. Nem sokkal később bejelentették, hogy az EXO visszatér, ami március 30-án érkezett el a második teljes stúdió albumukkal, az Exodus-val, aminek promócióit újra együtt, 10-en végzik. A megjelenést a tagokról egyenkénti teaserök előzték meg, amiben újra kitértek a tagok természetfeletti képességeire, illetve mindegyikük a világ más-más táján bukkant fel. Az albumról a vezető dal a Call Me Baby lett, amihez a videoklip 31-én került ki, amiből a koreai verziót 4 millióan, a kínait pedig 2 millióan látták 24 óra leforgása alatt a legnagyobb videó megosztón. A Call Me Baby-vel április 9-én sikerült az első díjat bezsebelniük az M!Countdown műsorában.
Webdrámájuk, az EXO Next Door is május 28-án zárta az utolsó részét, amely 16 epizóddal április 9. óta volt műsoron.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------TAO KIVÁLÁSA A CSAPATBÓL

Április 22-én Tao édesapja Weibo fiókján keresztül egy levelet közölt a nyilvánossággal, amelyben felháborodását fejezte ki a céggel kapcsolatban, valamint apai aggodalmának is hangot adott. A levél írásakor Tao lábsérüléseiből igyekezett felépülni, ami sajnos nem az első alkalommal fordult elő. Az apa továbbá arra kérte fiát, hogy távozzon a csapatból, hisz az egészsége és családja fontosabb a karriernél. 23-án az SM Entertainment reagált a levélre. Tao később pedig bejelentette, hogy elszeretné hagyni mind a bandát és céget.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÓLÓ KARRIER

2015. július 23-án Zitao megtette debütálását, digitális EP kiadványával a T.A.O.-val, mint szóló előadó. Az EP digitális formátumban 670.000 felett teljesített csupán az első hét folyamán. Ezt követte második EP munkássága, a Z.TAO, amely augusztus 19-én látott napvilágot. A vezető dalhoz, cím szerint a Crownhoz egy 7 perces videoklip is dukált, amelyet Nick Lentz rendezett és Jessica Gomez is közreműködött benne. A klipben Zitao különböző mutatványokkal és harcmozdulatokkal egészíti ki a videó látványvilágát. Első szóló előadását a Beijing Exhibition Center Theater-ben tartotta, dátum szerint augusztus 23-án, a Tianjini károsultak részére pedig egy jótékonysági koncerttel is bővítette a fellépéseinek számát.

A rajongóknak nem kellett sokáig nélkülözniük kedvencüket, ugyanis október 15-én ezúttal már Reluctantly dalával tért vissza. Az említett balladát Andros Rodriguezzel közösen komponálta. A Migu Music Awardson bezsebelhette a Best Stage Performance díjat, ezt követően előadta új dalát. Az I’m the Sovereign játékkal egy jóváhagyási megállapodás után Zitao megjelentette az I’m the Sovereign-et, amelyet ő maga komponált. Ezzel a dallal uralma alá vette a China’s Billboard listáját, 2015. december 5-én.

2016. január 12-én megnyerte a „Most Influental Male Singer“ (Legbefolyásosabb férfi énekes) díjat a Mobile Video Festivalon (Miopai Awards). Később felkérték, hogy lépjen fel a SoYoung 2016 Live Concert Turnén, január 29-én erre epdig sor is került.


Zitao első albuma a The Road 2016 márciusában került bejelentésre. A korongon található dalok egy részét Los Angelesben rögzítették, Nick Lentz közreműködésével. A vezető single, az album címadója április 22-én jelent meg. Május 1-jén megkezdte turné sorozatát amellyel egyben az albumot népszerűsítette. A koncert Nanjingban vette kezdetét. Ezzel egyidőben megjelenésre került Hello Hello dala is, amelyben Wiz Khalifa működött közre, a dalhoz pedig klip is készült. Adore dala még ugyanebben a hónapban jelent meg és több, mint 30.000 kópia talált gazdára, ezzel pedig platina minősítést kapott. A The Road augusztus 22-én került megjelenésre, valamint 8888 darab limitált kiadásban is kiadásra került. Az előrendelések jóváhagyását követő 1 perc során a profit máris elérte az 500 ezres összeget, az album pedig rögtön az eladási listák élére tört. 2016 végén Zitao ismét elnyerhette a Most Influential Male Singer díjat, a Tencent Star Awardson.
2017 áprilisában promóciós nagykövetnek nevezték ki a 17. Top Chinese Music Awardson, ahol megnyerte az All-Round Artist kategóriához tartozó díjat. Ezután belekezdett első Ázsiai turnéjába, a Promiseval, amely Beijingben startolt április 30-án, valamint megjelent Promise dala is.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ZENEI STÍLUS 

Az EXO-ból való kilépését követően visszatért Kínába, ahol habozás nélkül folytatni szerette volna a már beindult karrierjét. Céljául pedig azt tűzte ki, hogy szeretné, ha a C-Pop is globálisan elismertté váljon általa. Zitao ennek érdekében nem tétlenkedett egy percig sem, azonnal neki is látott a munkálatoknak. Dalszövegeket ír, komponál, elmondása szerint az inspirációt az eddigi hol jó, hol rossz töltetű tapasztalataiból meríti.

Bár éveken át a rapperi pozíciót tudhatta magáénak csapaton belül, ennek ellenére a Mandopop balladák sem állnak távol tőle. Zenei stílusa a hip hop, EDM és a kínai hangszerek egyvelege. Muzikális inspirátoraként Jay Chout nevezte meg, akinek a munkásságán nőtt fel.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÍNÉSZI BABÉROKRA TÖRÉS

Színészi debütálását a You Are My Sunshine romantikus filmben tette meg Huang Xiaoming és Yang Mi oldalán. A produkció 2015. május 1-én jelent meg. A következő évben egy akciós komédiában vállalt szerepet, a Railroad Tigersben, Jackie Channel együtt. Ugyanebben az évben a The Negotiatorban bukkant fel, amely a The Interpreter 2016-os spin-offjaként szolgál.

2017-ben egy harcművészeti filmben láthhatták viszont a nézők, a The Game Changerben. Áprilisban egy romantikus thrillerben vállalt újabb szerepet, az Edge of Innocenceben. Szeptemberben egy web dráma felkérését is elfogadta, így a Chinese Odyssey: Love You A Million Yearsben is feltűnt. A film a Chinese Odyssey adaptációja.
Nem sokkal ezután egy zenei témával foglalkozó alkotásban is szerepet kapott, amely a The Brightest Star in the Sky címet viseli. Ez esetben a zenei rendező szerepét is magára vállalta. Az is bejelentésre került, hogy a közelgő akció drámában, a Yan Shi Fan: New Youth közelgő alkotásban Ő lesz az egyik főszereplő Jackson Yi mellett.

by exoverdose

Filmek:

• You Are My Sunshine /2015/
• Railroad Tigers /2016/
• The Game Changer /2017/
• Edge of Innocence /2017/
• The Legend of Famen Temple 

 

Sorozatok:

• A Chinese Odyssey: Love You A Million Years /2017/
• The Negotiator 
• The Brightest Star in the Sky 
• Yan Shi Fan: New Youth 
• The Files Of Teenagers in the Concession 


Variety showk:

• Charming Daddy /2015-2016/
• Law of The Jungle /2016/ 
• Takes a Real Man  /2016/

EXO

Stúdió albumok:

• XOXO (2013)
• Exodus (2015)
• Ex'Act (2016)
• The War (2017)


Újracsomagolt albumok:

• XOXO/Growl (2013)


Mini albumok:

• MAMA (2012)
• Miracles In December (2013)
• Overdose (2014)


Live albumok:

• Exology Chapter 1: The Lost Planet (2014)

Singlek (koreai):

• What Is Love (2012)
• History (2012)
• MAMA (2012)
• Wolf (2013)
• Growl (2013)
• Miracles In December (2013)
• Overdose (2014)
• December, 2014 (The Winter’s Tale)
• Call Me Baby (2015)

ZITAO

 

Stúdió album

The Road (2016)

EP-k:

• T.A.O
• Z.TAO

Single album

Adore


Singlek:

• T.A.O
• Yesterday
• Crown
• M.O.M
• Reluctantly
• Intro (Vox Up)
• The Road
• Underground King 
• Hello Hello (featuring Wiz Khalifa) 
• Black White (AB) 
• New Day
• Promise
• Collateral Love
• Expose
• Still In Time

 

Betétdalok:

The First Lesson - First Lesson of School 
I'm the Sovereign - I'm the Sovereign 
19 - Edge of Innocence 
You - The Foreigner

Utolsó frissítés: 2019.11.05. 20:08 Harlow által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace