Starity

Huh Yun Jin

Huh Yun Jin Huh Yun Jin nemzetisége 13148. 10rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Huh Yun Jin (허윤진)
 • Becenév
 • Yunjin (윤진), Kirin, Jen
 • Születési idő
 • 2001. október 08.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 172 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Miyawaki Sakura Kim Chae Won (II) Nakamura Kazuha Hong Eun Chae

Huh Yun Jin életrajza

HUH YUN JIN / 허윤진

Születési név: Huh Yun Jin (허윤진)
Művésznév: Huh Yunjin (허윤진) 
Angol név: Jennifer Huh
Becenevek: Kirin, Jen, Jennifer
Ügynökség: Source Music (2021–), Pledis Entertainment (2018–2021)

Születési hely: Gangnam-gu, Szöul, Dél-Korea
Születés dátuma: 2001. október 08.
Magasság: 172 cm
Nemzetiség: koreai-amerikai
Vércsoport: B
Csillagjegy: Mérleg
Kínai csillagjegy: Kígyó
Család: anya, apa
Tanulmányok: Hanlim Multi Arts School (félbehagyta)

 

KORAI ÉVEK

Huh Yun Jin 2001. október 8-án látta meg a napvilágot Szöulban. Pár hónappal később New York-ba költözött a család, az énekesnő itt nevelkedett fel a szülei egyetlen gyermekeként. Tizenévesen felvételt nyert a Pledis Entertainmnet-hez, így hazautazott Dél-Koreába, hogy álmait megvalósítsa és idol legyen. 2019-ben a Hanlim Multi Arts Középiskola diákja lett zenei tagozaton, ám tanulmányait később félbehagyta.

 

2018–2021: PRODUCE 48 MŰSOR, GYAKORNOKI IDŐSZAK

2018 nyarán részt vett a Produce 48 című műsorban, akárcsak jelenlegi bandatagjai, Sakura és Chaewon. A túlélő show során a nézők megszavazhatták kedvenc versenyzőiket a koreai gyakornokokból és a japán AKB48 formáció tagjaiból, a legjobb tizenkettő pedig egy ideiglenes lánycsapatot alkotott, mely az IZ*ONE nevet kapta. Yunjin az epizódok során a Pledis Entertainmentet képviselte, majd huszonhatodik helyen végzett, így sajnos nem kapott lehetőséget a debütálásra.

Miután véget ért a széria számos pletyka kezdett el terjengeni, miszerint Yunjn a Pledis új lánycsapatának tagja lesz, ám ezek rövidesen abbamaradtak, ahogy az egyik lehetséges tag, Lee Gaeun elhagyta a kiadót. 

2021 augusztusában bejelentették, hogy az énekesnő átkerült a Soure Music ügynökséghez, valamint hamarosan debütálni fog annak új lánycsapatában.


2022–JELENLEG: DEBÜTÁLÁS A LE SSERAFIM TAGJAKÉNT, EGYÉNI TEVÉKENYSÉGEK

Márciusban a Source Music megerősítette, hogy új női formációját még tavasszal piacra fogja dobni, melynek Chaewon és Sakura mellett Yunjin is a tagja lesz. Április 9-én az énekesnő bemutatásra került, mint a csapat utolsó tagja. Május 2-án megjelent a banda első középlemeze, a Fearless, a címadó dal videoklipjével karöltve. A korong "Blue Flame" nevezetű számának soraiban Yun Jin is segédkezett, ezt volt az első dalszövegírói munkája.

Augusztus 9-én egy saját tollából kippattant dallal lepte meg a rajongókat a banda fennállásának századik napja alkalmából, mely a "Raise Y_our Glass" címet kapta. A track kezdetben csak SoundCloud-on és YouTube-on volt elérhető egy hozzá forgatott videóval együtt, majd Spotify-ra is felkerült. Októberben az Antifragile névre keresztelt középlemezük során az intró és a címadó dal kivételével az összes szám írásában részt vett az énekesnő.

2023. január 9-én újabb dalt adott ki Yun Jin, ami az "I ≠ Doll" címet kapta. A zene mellé egy videó is felkerült a közösségi oldalakra, melyet maga az énekesnő ötletelt ki és rajzolt meg. Március 14-én harmadik szerzeményével jelentkezett, mely "love you twice" néven jelent meg. Májusban első studióalbumuk, az Unforgiven során az "Eve, Psyche & The Bluebeard’s wife" és a "Fearnot (피어나) (Between You, Me & The Lamppost)" dalok megalkotásában vett részt. Augusztusban a "blessing in disguise" kislemezét adta ki.

2024. január1 17-én a GroovyRoom "Yes or No" számában működött közre Crush mellett.


ÉRDEKESSÉGEK
– Az Államokban nőtt fel, majd Dél-Koreába költözött, hogy énekes lehessen.
– A Hanlim Multi Art School diákja volt.
– MBTI személyiségtípusa: INFJ.
– 4 éven át volt gyakornok.
– Korábban a Pledis Entertainment alatt gyakornokoskodott.
– Operaénekesként is kipróbálta magát.
– Anyanyelvi szinten beszél angolul és koreaiul.
– Közel áll Lee Ga Eunhoz, akivel együtt volt gyakornok.
– Tud gitározni és ukulelézni.
– Chaewonnal már azelőtt jó barátságot ápolt, mielőtt egy csapatba kerültek volna.
– Egyik beceneve, a Kirin zsiráfot jelent koreaiul.
– Nagy Girls' Generation rajongó.
– A számára legértékesebb tárgya egy kígyós nyaklánc, amit a nagymamájától kapott.
– A csapatban a kígyó az emojija. 
– Szereti a Harry Potter filmeket.

– Hangosan szokott beszélni, amitől Kazuha mindig megijed.
– Reggelire és vacsorára szeret gyümölcsöket enni.
– Jól főz és rajzol.
– Nem szereti a nyarat és a vele járó hőséget.
– Imád olvasni és kávézni.
– Alapjáraton szereti az ananászt, de pizzán nem.
– Fél a horror filmektől és a bohócoktól.
– Szeret sportolni.
– Kedvenc...
...sportjai: baseball, MMA, gyeplabda.
...ételei: édes sültkrumpli, joghurt, pizza, sajt.
...száma: 8.
...zenei műfajai: pop, rock, hip-hop, metal.

 


Yunjin aláírása

KÖZÖSSÉGI OLDALAI
Instagram: @jenaissante


LE SSERAFIM / 르세라핌 / 2022–Tagok balról-jobbra: Sakura, Eunchae, Yunjin, Kazuha & Chaewon

Koreai név: 르세라핌
Japán név: ルセラフィム
Aktív évek: 2022–jelenleg
Debütálás dátuma: 2022. május 2.
Csapatkiáltás: "I'm fearless!"
Rajongók neve: Fearnot
Rajongók színe: Fearless Blue 
Ügynökség: Source Music (Dél-Korea), 
EMI Records (Japán)
Tagok száma: 5 (3 koreai, 2 japán lány)

A LE SSERAFIM egy koreai lánycsapat a Source Music alatt, melyet öt tag alkot: Sakura, Chaewon, Yunjin, Kazuha és Eunchae. A formáció 2022. május 2-án dobta piacra első középlemezét "Fearless" néven, melynek dalait maga a Hybe vezérigazgatója, Bang Si Hyuk szerezte. A lányok hat taggal mutatkoztak be, majd júliusban Kim Garam elhagyta a csapatot.
 

JELENLEGI TAGOK
Sakura (vokalista)
Kim Chaewon (vezető, vokalista, táncos)
Huh Yunjin (vokalista, táncos)
Kazuha (rapper, táncos, vokalista)
Hong Eunchae (vokalista, maknae)

KORÁBBI TAG
Kim Garam (vokalista)

 

2022: DEBÜTÁLÁS A ‘’FEARLESS’’ KÖZÉPLEMEZZEL, GARAM TÁVOZÁSA ÉS ‘’ANTIFRAGILE’’ EP

Március 21-én a Source Music bejelentette, hogy legújabb lánycsapatukat májusban tervezik piacra dobni. Négy nappal később megnyílt a formáció weboldala, melyen egyelőre csak az "I'm fearless" feliratot láthattuk, később pedig kiderült, hogy a csapat neve ennek a kifejezésnek az anagrammája, azaz Le Sserafim. Ugyanezen a napon érkezett még egy hír, miszerint a bandát hat tag fogja alkotni, köztük az IZ*ONE-ból ismert Sakura és Chaewon, a korábbi Pledis gyakornok, Yunjin, illetve egy Hollandiából érkezett japán lány.

Március 29-én bejelentették a Weverse alkalmazáson futó The First Moment of LE SSERAFIM nevű projektet, mely során profilfotókon keresztül rántották le a leplet a tagokról. Az első ilyen alkalom volt Sakura bemutatása április 4-én. Őt követte másnap Kim Garam, majd napról-napra fény derült Eunchae, Chaewon, Kazuha, végül pedig Yunjin kilétére. Közben arra is fény derült, hogy a formáció egy középlemezzel fog bemutatkozni, amit többek közt a HYBE vezérigazgatója, Bang Si Hyuk alkotott, valamint a lányok kreatív igazgatója Kim Seong Hyun lesz, aki korábban a BTS-szel és a TXT-vel dolgozott együtt.

Miután minden tag profilfotóit nyilvánosságra hozták, két előzetes videót is megosztottak a csapatról, majd közzé tették, hogy a lányok hivatalos debütálására május 2-án fog sor kerülni a Fearless című középlemezük által. A korong az előrendelés első hetében több, mint 270 000 példányban kelt el, a megjelenését követő hét napban pedig 300 000 darabot kapkodtak el belőle a rajongók. Eközben elstartol a Le Sserafim első online képregénye, a Crimson Heart.

Május 10-én a formáció magának tudhatta első zenei műsoros trófeáját, ugyanis első helyen végeztek a The Show aznapi adásában. 20-án érkezett a hír, miszerint az iskolai bántalmazással vádolt Kim Garam előre meg nem határozott ideig szüneteltetni fogja a tevékenységeit a banda tagjaként, addig is a lányok öten fognak tevékenykedni. Két hónappal később arról nyilatkozott a lányok ügynöksége, hogy felbontották Garam szerződését és a banda ezentúl öt taggal fogja folytatni. Augusztus 7-én hivatalos nevet kaptak a csapat rajongói a "Fearnot" kifejezés által, ami kiejtésileg megegyezik a koreai virágzás szóval.

Szeptember 1-jén érkezett a hír, miszerint a lányok hamarosan visszatérnek egy új koronggal, ezúttal Garam nélkül. Két héttel később megjelent a formáció első dokumentumfilmje The World Is My Oyster címen, mely a debütálásukhoz vezető utat mutatta be. 18-án egy előzetes videó látott napvilágot a banda közelgő mini-albumáról, október 17-én pedig felkerült a boltok polcaira a csapat második középlemeze, melyet "Antifragile" névre kereszteltek, a címadó dal klipje ugyanekkor látott napvilágot. Maga az album a tizennegyedik helyen debütált a Billboard 200-on, ezzel új rekordott állítottak fel, hisz ők kerültek fel a legrövidebb idő alatt erre a listára a k-pop lánycsapatok közül. November 13-án meglepetésszerűen tették közzé a legutóbbi lemezük egyik dalának, az "Impurities" zenés videóját. A lemez promóciói során három zenei műsoros trófeát vihettek haza magukkal a lányok, kettőt a Music Bank, egyet pedig a Music Core színpadán vehették át.

PROMÓCIÓS FOTÓ A BANDA "FEARLESS" LEMEZÉHEZ / 2022

2023: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, AZ ELSŐ ALBUM, ‘’UNFORGIVEN’’ ÉS ‘’PERFECT NIGHT’’ KISLEMEZ

Még 2022 novemberében fényderült arra, hogy a formáció rövidesen a japán zenei piac vizeire fog hajózni. Januárban ez így is történt, ugyanis ekkor jelent meg a lányok első japán kislemeze, mely ugyanazt a címet kapta, mint a debütáló középlemezük, a Fearless. A címadó dalhoz videó is készült, a korongra pedig két további szám került fel, a "Blue Flame" japán változata, valamint a "Choices", az utóbbi teljesen újnak bizonyult a banda diszkográfiájában. Az album fizikai változata több, mint fél millió példányban kelt el azóta a szigetországban, így kétszeres platina minősítést kapott.

Január utolsó napjaiban bejelentésre került, hogy a lányok márciusban fogják megtartani első rajongói találkozójukat, mely a Fearnada 2023 S/S elnevezést kapta. Az esemény során bemutatták a LE SSERAFIM hivatalos lightstick-jét, mely az azt követő néhány hét után vált elérhetővé a rajongók számára.

Április 2-án egy előzetes videó látott napvilágot a banda YouTube csatornáján, mely ezúttal az első nagylemezüket, az "Unforgiven"-t harangozta be. Az album végül május 1-jén került fel a boltok polcaira, megjelenése napján pedig, több, mint egymillió példányban kelt el, az eladási számok pedig Japánban is nagynak bizonyultak. A korongra összesen tizenhárom szám került fel, melyből hatot már a korábbi lemezeik során is hallhattunk, a címadó dalban pedig az amerikai gitáros és producer, Nile Rodgers is közreműködött.

Júniusban a koreai Bastions rajzfilm egyik betétdalát, a "Guardian"-t énekelték fel a lányok. A hónap végén kiderült, hogy újabb japán kislemezt terveznek piacra dobni, melyen ezúttal legutóbbi slágereik, az "Unforgiven" és az "Antifragile" japán verziója kapott helyet. A single megjelenését augusztus 23-ára tűzték ki. Még ezt megelőzően kiadták a nagy népszerűségnek örvendő "Eve, Psyche & The Bluebeard's wife" angol nyelvű változatát. Augusztusban turnéra indult a csapat: a Flame Rises-ra keresztelt koncertsorozat első állomása Szöul volt, ahol két napon át, azaz 12-én és 13-án léptek fel.

Október 12-én beharangozták a banda visszatérését, mely során egy angol kislemezzel drukkoltak elő a hónap huszonhetedik napján. A "Perfect Night" nevezetű dal egy népszerű videójátékhoz, az Overwatch 2-höz készült, így novemberben a Blizz Con színpadán is felléptek a lányok.

PROMÓCIÓS FOTÓ A BANDA "UNFORGIVEN" LEMEZÉHEZ / 2023

2024: ‘’EASY’’ EP

Szerk.

PROMÓCIÓS FOTÓ A BANDA "EASY" LEMEZÉHEZ / 2024


ZENEI MŰSOR GYŐZELMEK
2022: Fearless – 4 db első helyezés
2022: Antifragile – 5 db első helyezés
2023: Unforgiven – 6 db első helyezés
2023: EPATBW – 1 db első helyezés
2023: Perfect Night – 2 db első helyezés


DÍJAK, ELISMERÉSEK
2022: K-Global Heart Dream Awards – Super Rookie Award
2022: K-Global Heart Dream Awards – Best Music Video Award
2022: The Fact Music Awards – Next Leader Award
2022: Melon Music Awards – Best Performance – Female
2022: Melon Music Awards – Hot Trend Award
2022: Mnet Asian Music Awads – Favorite New Artist
2022: Asia Artist Awads – Best Musician Award
2022: Asia Artist Awads – Rookie of the Year – Music
2023: Seoul Music Awards – Rookie of the Year
2023: Korea First Brand Awards – Best Rookie Idol (Female)
2023: Golden Disc Awards – Rookie Artist of the Year

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK
Weboldal: le-sserafim.com
Weverse: LE SSERAFIM
Instagram: @le_sserafim
YouTube: LE SSERAFIM
Facebook: LE SSERAFIM
Twitter: @IM_LESSERAFIM
V Live: LE SSERAFIM
TikTok: @le_sserafim

írta: aerichan ― utolsó frissítés: 2024. feb. 

VIDEOKLIPEK
2022: Fearless
2022: Antifragile
2022: Impurities
2023: Fearless (Japanese ver.)
2023: Unforgiven
2023: Eve, Psyche & The Bluebeard's wife
2023: Unforgiven (Japanese ver.) 
2023: Perfect Night 
2024: Easy

INTERNETES MŰSOROK
2022: Leniverse
2022: The World Is My Oyster
2022: Day Off
2023: Day Off 2 in Jeju

  KOREAI KIADÁSOK

ALBUMOK
2023.05.01: Unforgiven

KÖZÉPLEMEZEK
2022.05.02: Fearless
2022.10.17: Antifragile
2024.02.19: Easy

BETÉTDALOK
2023.06.09: Guardian
 (Bastions OST)


  JAPÁN KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2023.01.24: Fearless
2023.08.23: Unforgiven

 

  ANGOL NYELVŰ KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2023.07.06: Eve, Psyche & The Bluebeard's wife (English ver.)
2023: Perfect Night


KISLEMEZEK
2022.08.09: Raise y_our glass
2023.01.09: I ≠ Doll
2023.03.14: Love You Twice

DALSZÖVEGÍRÓI ÉS PRODUCERI SEGÉDKEZÉSEI
2022: Blue Flame
2022: Impurities
2022: No Celestial
2022: Good Parts (when the quality is bad but i am)
2023: Eve, Psyche & The Bluebeard’s wife
2023: Fearnot (피어나) (Between You, Me & The Lamppost)

Utolsó frissítés: 2024.02.21. 23:11 aerichan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace