Starity

Iggy Azalea

Iggy Azalea Iggy Azalea nemzetisége 402. 969rajongó 141vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 87%
 • stílus: 84%
 • szimpátia: 84%
 • Születési név
 • Amethyst Amelia Kelly
 • Becenév
 • Iggy, Iggs, AK
 • Születési idő
 • 1990. június 07.
 • Születési hely
 • Sydney, Ausztrália
 • Foglalkozás
 • rapper, dalszövegíró, modell, videoklip-rendező
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • zöldesbarna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Britney Spears Jennifer Lopez Jennifer Hudson Demi Lovato T.I. Adam Lambert Ariana Grande Ellie Goulding Tyga Wiz Khalifa Rita Ora Charli XCX French Montana Juicy J Guy Sebastian Brooke Candy MØ Nick Young Cardi B Quavo Trixie Mattel Alice Chater Anitta Kash Doll Stini

Iggy Azalea életrajza

KORAI ÉLETE (1990 — 2006):
Amethyst Amelia Kelly néven látta meg a napvilágot 1990. június 7-én Ausztrália fővárosában, Sydney-ben. A felmenői már a kezdetek óta Ausztráliában éltek és élnek, tehát igazi ausztrál vér csörgedezik benne. Édesapja Brendan Kelly, aki európai és ausztrál felmenőkkel rendelkezik, ő régen képregényművészként munkálkodott, azonban egy ideje már festőként tevékenykedik; édesanyja pedig Tanya, aki nyaralók takarításával kereste a család kenyerét régebben, egy ideje viszont már ingatlanközvetítőként dolgozik. Két testvére van: egy húga Emerald Kelly, aki 3 évvel fiatalabb Iggy-től, és egy öccse Mathias Kelly, aki 10 évvel fiatalabb Iggy-től.

Iggy körülbelül 18 hónapos lehetett, amikor a családjával Sydney-ből az új-dél-walesi Myocum-be költöztek. Ott csak pár évig éltek, ugyanis 1998 elején úgy döntöttek, hogy elköltöznek Ausztrália egy kisebb városába, méghozzá Mullumbimby-be, azon belül pedig a Stuart névvel ellátott utcába. Egy olyan házba költöztek, amit az apja saját kezűleg épített meg vályogból. Eközben szülei kapcsolata egyre rosszabb lett, emiatt végül édesanyja úgy döntött, hogy a gyerekeivel elköltözik Mullumbimby egy másik utcájába, az Azalea utcába. Iggy gyermekkora hátralévő részében egyszer sem látogatta meg az édesapját, ugyanis mindig is fura volt a kapcsolata vele, valamint nem akarta, hogy mérges legyen rá még kis dolgok miatt is. Apjától egyébként félt egészen tini koráig, ugyanis akörül elkezdte őt megérteni. Azóta kifejezetten jó kapcsolatot ápol édesapjával.

De még azelőtt, hogy elkezdte volna megérteni, és elkezdett volna jó kapcsolatot kialakítani vele,  5. osztályos korában egy levelet küldött neki az édesapja. A levélnek az volt a lényege, hogy az édesapja elhagyja őt egy pár évre, ugyanis el van keseredve, hogy gyerekei nem foglalkoznak vele.  Apja nem írta le, hogy hova megy és, hogy meddig lesz oda, így Iggy nagyon aggódott érte, valamint nem volt abban biztos, hogy egyáltalán vissza fog-e jönni. Nagyon szomorúvá tette ez a levél őt, így mondhatni ez volt a kezdő löket arra, hogy elszigetelje magát a többi embertől. Nem igazán voltak barátai ekkoriban, emellett iskolájában mindig csúfolódtak rajta, különösen akkor, amikor ezt a levelet kapta. A levél után a boldogsága egyre jobban romlott, nagyon szomorúnak érezte magát. Egy nap úgy döntött, hogy rákeres az interneten a bipoláris zavarra, valamint a depresszióra. Úgy érezte, hogy amit érez, amiken ő átmegy, azok tökéletesen passzolnak e betegségek leírásaival, így rájött, hogy valószínűleg ő is szenved ezekben a lelki betegségben.

Tinédzser korában kezdett el érdeklődni a művészet iránt az édesapja hatására. Ez az egész a mai napig hatással van az életére és a munkájára. Apjától több alkalommal is kapott könyveket, amikor azokat pedig kiolvasta Iggy, mindig kapott kérdéseket az adott olvasmánnyal kapcsolatban Brendan-tól.

Az első alkalom, amikor rap zenét volt szerencséje hallgatni, és abba azonnal beleszeretni, az 11 éves korában történt egy szomszéd testvérpárnál. A testvérek zenéket jétszottak le a számítógépükön, így egyszer csak felhangzott 2Pac-tól és az Outlawz-tól a Baby Don’t Cry, amibe Iggy első hallgatásra beleszeretett. Innentől nem volt megállás a hip-hop felé tartó szeretetét illetően, ugyanis elkezdett az interneten más rap zenék után nézni, azok dalszövegeit felkutatni, kielemezni, és leírni magának. Emellett elkezdett saját dalszövegeket is írni. Ezt követően az ideje nagy részét rap zene hallgatásával töltötte el.

13 éves korában járt első alkalommal Amerikában a nagyszüleivel és húgával közösen.

„Imádtam itt lenni. Olyan volt, mint a filmekben, de ennek ellenére mégis valódi volt. Az első ide utazásomtól kezdve ide akartam Amerikába költözni. Vettem egy kék parókát a Hollywood Walk of Fame-en, és az egész utazás alatt azt viseltem.”

Nem szeretett iskolába járni, ugyanis nem igazán voltak barátai ekkoriban, valamint a suliban mindig csúfolódtak rajta, így mindenkit utált ott. Általános iskolába otthon készített ruhákban kellett járnia, amiket mindig furának tartott. Csak a művészeti és az angol órákra járt be, a többire azért nem, mert azokat nagyon utálta. Minden ebédszünet alkalmával hazament és a zenével törődött, ezt követően pedig nem ment vissza az iskolájába.

„Amikor ténylegesen elkezdtem szeretni a rap zenét, akkor körülöttem azt senki sem szerette. Mindenki a rock, az indie vagy a dance zenéket szerette. Nem volt menő szeretni a rap-et, én meg mivel ezt a műfajt imádtam, ezért nem akartam közöttük lenni. Ezért is mentem haza ebédidőben, hogy azzal legyek, amit szeretek: a rap zenével. Az iskolatársaimmal nem tudtam semmiről sem beszélni, mert amiket én szerettem, azokat ők mind utálták.”

Mivel körülötte senkit sem érdekelt a hip-hop műfaj, így még inkább elszigetelődött a többi embertől, emellett körülbelül ekörül kezdte el kívülállóként érezni magát a saját hazájában. Mivel nagy rajongása volt a hip-hop felé, így időről-időre kifejlődött nála az a gondolat, hogy ő rapper szeretne lenni majd a későbbiekben. Úgy érezte, hogy a rapperré válást csak Amerikában valósíthatja meg, mert az az ország a rap és a hip-hop szülőföldje, Ausztráliában pedig reménytelennek érezte magát, úgy gondolta, hogy ott nincs esélye a karrierjének beindítására.

Végül a sok iskolai hiányzás odavezetett, hogy kidobták onnan. Ekkor kezdett el igazán ismerkedni a rapperré válással. Nagyon sok rap videoklipet megnézett akkoriban a YouTube-on keresztül. A rapperek öltözékében több újdonságot is felfedezett, hiszen ők olyan ruhákat és kiegészítőket viseltek, amiket akkoriban nem lehetett kapni Ausztráliában. Ezek voltak a baseball sapkák, a Timberland cipők, valamint az Air Force 1 cipők. Ezek nagyon megtetszettek neki.

Mivel iskolájából kidobták, és nagy álma volt, hogy rapper szeretne lenni Amerikában, így arra a döntésre jutott, hogy elkezd dolgozni az álom megvalósítása érdekében. Első munkahelyét 13 évesen szerezte meg, egy The Laughing Buddha nevezetű boltban. Ezután dolgozott bevásárlóközpontban, használt áru boltban, lemezboltban, majd az édesanyjának besegített takarítani a nyaralókban. Az összes bejövő pénzt félretette az amerikai nagy útra.

Komolyabban 14 éves korában kezdett el rappelni. Alapított egy lány bandát, az úgynevezett Baby Lady-zt, ahol rajta kívül 2-en voltak még. A csapatban Iggy volt az egyedüli rapper. Egy idő után Iggy úgy érezte, hogy ezt az egészet a másik két lány nem veszi elég komolyan, így feloszlatta a bandát.

Az első két rappeléssel eltöltött hónapja alatt, úgy döntött, hogy ad egy esélyt Ausztráliának, így az interneten elkezdett keresni ausztráliai zenei kiadókat, akiknek demókat küldött. Úgy gondolta, hogy biztosan kapni fog majd egy megállapodást felőlük. Eldöntötte, hogy ha egy év alatt nem kap megállapodást, akkor abbahagyja a rappelést, ugyanis biztos volt abban, hogy egy év alatt kapni fog majd. A kiadók válaszra sem méltatták, viszont a korábban eldöntöttek ellenére se hagyta fel azt, hogy megvalósítsa ezt a bizonyos álmot.

Ténylegesen zenéket felvenni 15 éves korában kezdett el néhány ausztrál ismerősénél, akiknek a házukban volt egy kis zenei stúdiójuk.

Ebben az időszakban Iggy sokat utazgatott Sydney-be, valamint Brisbane-be, hogy megnézzen kisebb fellépéseket. Ezáltal olyan barátokat szerzett magának, akik szintén kedvelték a hip-hop műfajt. Az egyik ilyen módon szerzett barátjának a családja pedig Miami-ban élt.

Nem sokkal 16. születésnapja előtt, pontosabban 2006 februárjában elutazott egyedül az Amerikai Egyesült Államokba. A szülei tudták, hogy nagyon boldogtalan, nekik ekkor még nem mondta el az igazat, csak annyit, hogy nyaralni megy Amerikába egy barátjával.

„A szüleimnek azt mondtam, hogy ’Figyeljetek, el szeretnék menni, nyaralni. Nem vagyok jól, így elmegyek egy barátommal a szüleihez, akik Miami-ban élnek. Két hétig leszek távol.’ Anyának nem tetszett ez az ötlet, de mivel volt pénzem az utazásra, így beleegyezett.”

A barátja egy alkalommal sem ment vele, akárhányszor is utazott Ausztráliából Amerikába, minden alkalommal egyedül utazott (ugyanis hazament többször is a vízum megújítás miatt). Akárhányszor kiment a barátja családját látogatta meg Miami-ban, ugyanis Amerikában rajtuk kívül senkit sem ismert. Ezért is választotta utazási célnak Miami-t.


Az első két képen gyermekkorában, a harmadikon 16 évesen

ZENEI KARRIER:
KARRIERJE KEZDETE AMERIKÁBAN, IGNORANT ART (2006 — 2011):

Az ígért ott töltött 2 hét után felhívta szüleit és elmondta nekik, hogy Miami-ban van egyedül, jól van, és nem tervez még hazamenni. Amikor már egy hónapja volt ott, újra felhívta szüleit és elmondta, hogy nem megy haza, Miami-ba költözik.

„Mindig is az volt bennem, hogy Amerikába szeretnék menni. Anya azt mondta, hogy rendben, így itt maradtam. Háromhavonta viszont hazamentem Ausztráliába. Mindig egy vagy két hetet maradtam ott, amíg a vízumom meg lett újítva, ezt követően pedig visszautaztam Amerikába.”

Ezután az Ausztráliában összegyűjtött pénzből vett egy kis lakást Miami-ban. Majd barátokat szerzett, akik kerítettek neki munkát, viszont nem legálisat, ugyanis úgy nem dolgozhatott Amerikában. 

„Nehéz helyzetem volt rappelés ügyében Miami-ban, mivel senkit sem ismertem, aki zenél. Mindig ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak akkoriban: ’Hova kéne mennem? Kivel beszéljek ezzel kapcsolatban?’ Rap versenyekre meg nem akartam menni, mert akárhányszor vettem részt ilyenen mindig veszítettem.”

Amíg Miami-ban élt elsősorban arra törekedett, hogy pénzt szerezzen a tovább lépéshez. Miami-ban Iggy-vel egy csomó rossz dolog történt, beleértve azt is, amikor a lakását kirabolták. Ezek miatt nem akart ott maradni.

Volt egy Myspace fiókja, ahova néhány zenéjét fel is töltötte ekkoriban. Itt felfedezte egy producer, név szerint Mr. Lee, aki azt üzente a lánynak, hogy ha valaha Houston-ban tartózkodik, eljöhetne vele dolgozni. Majd Iggy úgy döntött, hogy egy hétvégére elmegy Houston-ba, hogy együtt dolgozzon Mr. Lee-vel. Végül 9 hónapig maradt abban a városban. Ekkor már komolyabban kezdett el a rappel foglalkozni és egyre jobb volt benne.

Nem sokkal később lecsapott az Ike hurrikán, emiatt Iggy elköltözött Atlantába. Itt megismerte Shawna Peezy-t, aki a legjobb barátja lett, és akivel közösen belevágtak egy hajjal kapcsolatos bizniszbe 2009-ben. A bizniszt Far East Tress-nek nevezték el, mely során hajakat árultak az interneten. Iggy nem akarta tovább kockáztatni a helyzetét az illegális munkákkal, ezért is kezdtek bele ebbe a bizniszbe.

Ekörül részt vett a Marvelous Enterprises Artist Development Center több hónapos úgymond rapper táborában. A színpadi fellépések szempontjából sokat tanított neki ez a tábor.

Majd elkezdett a YouTube fiókjára zenéket posztolni, ennek köszönhetően az Interscope két embere felfedezte őt, akik arra ösztönözték, hogy Los Angeles-be költözzön, ugyanis menedzserelni szeretnék őt. Végül 2010 augusztusában úgy döntött, hogy így is tesz.

Los Angeles-ben a menedzserei azt gondolták, hogy szuper lenne, ha a pop-osabb zenéket készítene, vagy pedig olyan dalokat, amelyekben keresztezné a rap és a pop műfajt. Ez miatt több mint 6 hónapig veszekedtek Iggy-vel, mivel ő kizárólag rappelni akart és hip-hop zenét akart készíteni. Végül Iggy megmondta nekik, hogy nem szeretne velük dolgozni.

Ezután elkészítette a Two Times, valamint a Hell of A Life freestyle videókat, amelyeket a WorldStarHipHop oldalra akart feltenni, az okból, hogy hátha ott felfedezik. Végül oda nem sikerült feltenni a videóit, így a Youtube-ra tette fel azokat. A két videót látta a korábbi 2 menedzsere, akik megértették, hogy Iggy miért is szeretne hip-hop-ot készíteni, így végül a rapper aláírt velük egy menedzsment megállapodást. Ezután több freestyle videót is megosztott a nagyvilággal.

2011 szeptemberében kiadta az első életnagyságú projektjét, az Ignorant Art című mixválogatást. Ezen a lemezen van a Pu$$y és a My World, melyeknek korai ismeretségét köszönheti, ugyanis mindkét dal videoklipje felkapott volt a YouTube-on akkoriban.

2011 decemberében Iggy bejelentette, hogy azt követően tervezi kiadni a debütáló nagylemezét, a The New Classic-ot, miután aláír egy zene kiadói megállapodást. 


18 évesen 2008-ban

KIADÓGONDOK, GLORY, TRAP GOLD (2012):
Január 27-én nyilvánosságra került egy vele készült Billboard interjú, amelyben megemlítette, hogy aláírt egy szerződést az Interscope Records kiadóval, ezért reménykedik abban, hogy ezév júniusában megjelenhet debütáló albuma, a The New Classic, míg a debütáló kislemeze márciusban. Az album elkészítéséhez T.I.-tól kért segítséget, aki a terv szerint az album producere lett volna. Az Interscope nem engedélyezte, hogy T.I. részt vegyen az album elkészítési munkálataiban, ezért Iggy nem írta velük alá a szerződést. Ezt követően független előadóként a Grand Hustle Records-hoz szerződött, tervei szerint az első albuma kiadásáig.

2012. július 30-án megjelent a rapper debütáló EP-je, a Glory ingyenes digitális letöltés formájában. Az EP-ről két kislemez jelent meg nem hivatalosan: a Murda Bizness és a Millionaire Misfits.

Október 11-én kiadta második mix válogatását TrapGold címmel. A lemezhez egyetlen kisfilm készült, méghozzá Bac 2 Tha Future (My Time) című dalhoz. A korongot a TrapGold European Tour keretében népszerűsítette.

A rapper eközben modell karrierjét is építgette

A LEGELSŐ STÚDIÓALBUM, A THE NEW CLASSIC, ÉS ENNEK ÚJRAKIADOTT VÁLTOZATA ÚJABB DALOKKAL, A RECLASSIFIED (2013 — 2015):
2013 januárjában és februárjában aközben, hogy Rita Ora Radioactive Turnéján is részt vett előfellépőként, a The New Classic-on is dolgozott, és azt tervezte, hogy az albumot az év nyarán fogja kiadni. Rita turnéján mutatta be az elsőként megjelenő kislemezét az albumról, a Work-öt. Február 13-án meg lett erősítve, hogy Iggy a Mercury Records-hoz szerződött.

A Work hivatalos megjelenésére nem kellett sokat várni, ugyanis márciusban előbb a klip érkezett hozzá, ezt követően pedig maga a kislemez. A kislemeznek nagy sikere volt: felkerült a Billboard Hot 100-ra is, ahol az 54. helyet érte el, emellett háromszorosan aranylemez, egyszeresen ezüst, és szintén egyszeresen platinaminősítést szerzett. Még ebben a hónapban Iggy csatlakozott Nas rapper Life Is Good Turnéjának európai szakaszához.

2013. április 15-én a VEVO bejelentette, hogy Iggy 2013-ban a második LIFT-művész lett, így egy 8 hetes kampány részeként felvételeket fognak vele készíteni a fellépésein, a stílusával kapcsolatban, valamint színfalak mögötti interjúkat terveznek vele. Április 23-án Iggy bejelentette, hogy az Island Def Jam kiadóhoz szerződött. 

Májusban megérkezett a Bounce: előbb a kisfilm majd a kislemez.

Június 13-án bejelentette, hogy az albuma munkálatait már majdnem befejezte, így úgy tervezi, hogy a nagykorong szeptemberben fog megjelenni.

Szeptemberben megjelent a harmadik kislemez a The New Classic albumról, a Change Your Life T.I. közreműködésével. Mivel Iggy előfellépő volt Beyoncé turnéján, így a lemezkiadója nem engedélyezte a The New Classic kiadását egészen 2014 márciusáig.

2014 márciusában történt meg számára a nagy áttörés: megjelent a Fancy Charli XCX közreműködésével. Elsőként egy klip érkezett a dalhoz, ezt követte a kislemez. A dal számos lista élére felkerült, köztük a Billboard Hot 100-as listáéra is, amelynek első helyén összesen 7 hetet töltött ez a dal, ezzel pedig ő lett a negyedik női rapper, akinek valaha is sikerült felkerülnie e zenei lista élére. A kislemez végül 21-szeresen platina-, és kétszeresen aranylemez lett.

2014. április 21-én megjelent a már régóta halasztott album, a The New Classic. A nagykorong a megjelenése után számtalan zenei lista mellett felkerült a Billboard 200-as listára is, ahol a harmadik helyet szerezte meg, a kritikusoktól jórészt vegyes értékelést kapott, ezek mellett kétszeresen arany, egyszeresen ezüst, és szintén egyszeresen platina nagylemez. Az albumot a The New Classic Tour keretében népszerűsítette.

Ezután következett számára egy újabb áttörés: az Ariana Grandéval közös Problem. A dalhoz egy dalszöveges- és egy normális kisfilm is érkezett, mindkettőben szerepel Ariana és Iggy is. A dal számtalan zenei listára felkerült köztük a Billboard Hot 100 lista második helyére is, miközben a Fancy az első helyen volt, ezzel pedig Iggy megdöntötte a The Beatles rekordját. Maga a dal 34-szeresen platina lemez és kétszeresen arany.

Júliusban az ötödik kislemez is megjelent az albumról, ez volt a Black Widow Rita Orával közösen. A dal a Billboard Hot 100-on kiérdemelte magáénak a harmadik helyet. A lemez 13-szeresen platina, míg háromszorosan arany minősítést kapott.

November végén megjelent a TNC újrakiadott változata, a Reclassified. A korongról 2 kislemez jelent meg: a Beg for It és a Trouble. A lemezen 7 újabb dal található meg, a maradék 5 pedig már a The New Classic-on is szerepelt.

December 10-én a Twitterén keresztül bejelentette, hogy 2015-ben turnéra indul a The Great Escape Tour keretében, emellett, hogy már tervezi a második stúdió albumát. A turné végül nem valósult meg.


2015 elején a 41. People's Choice Awards-on megnyerte a Favorite Hip-Hop Artist kategóriát, itt éppen ezzel a díjjal pózol

A MEG NEM JELENT ALBUM: DIGITAL DISTORTION, ÉS A 4 MY RATZ (2015 — 2017):
A rapper 2015 januárjában kezdett el dolgozni második stúdióalbumán. Pár hónappal később, júniusban kiderült egy interjú alkalmával, hogy törölte albuma 6 hónapos munkáját, ugyanis úgy döntött, hogy új dalokat ír második nagykorongjához.

Februárban megjelent a Wiz Khalifa-val közös Go Hard or Go Home, amely felcsendül a Halálos Iramban 7. részében, melyben Iggy is szerepel egy rövid jelenet erejéig. 

Ezt követte egy nagyobb közreműködés, méghozzá Britney Spears-szel a Pretty Girls. Közös dalukat a 2015-ös Billboard Music Awards-on elő is adták.

2015 októberében felfedte második albumának címét, a Digital Distortion-t. 

2016 januárjában egy ízelítő dalt jelentetett meg a SoundCloud-on közelgő albumáról, a Digital Distortion-ről. Ez a dal volt az Azillion.

Az album első kislemeze Team címmel jelent meg márciusban. A dalhoz 2 kisfilm készült: egyikben csak táncosokat láthatunk, másikban meg már Iggy is szerepel.

2016 márciusában bejelentette, hogy megalapította az Azalea Street Productions-nt, amelynek keretében megvásárolta néhány olyan könyv, és tv show jogait, amelyeket kisgyerekként nagyon kedvelt, ugyanis ötletei vannak arra, hogy újra dolgozza őket.

2016. június 12-én kiderült, hogy Iggy lesz az egyik zsűri a The X-Factor Australia 8. évadában.

2016 júliusában megerősítette, hogy a saját vállalata, az Azalea Street Productions egy megállapodást írt alá az NBCUniversal-lal.

2016 szeptemberében Iggy bejelentette, hogy a második albumának megjelenését áthelyezi 2017-re, ugyanis ekörül vetett véget a kapcsolatának Nick Young-gal.

„Szükségem van egy kis időre, hogy rendbe tegyem az életem és feldolgozzam a magánéletemben bekövetkező változásokat. Amikor az albumom dalait írtam férjhez menni készültem… Nem szeretném úgy népszerűsíteni az albumomat, hogy aközben kérdéseket kapjak a kapcsolatomról, amelynek vége.”

2017 márciusában megjelent a következő kislemez, a Mo Bounce. Ezt követte májusban a harmadik kislemez, a Switch, amelyben Anitta a brazil énekesnő közreműködött. Pár nappal később kiszivárgott a dalhoz tartozó szerkesztésileg befejezetlen klip, emiatt Iggy nem folytatta a dal népszerűsítését, és úgy döntött, hogy nem hozza nyilvánosságra a klip befejezett verzióját.

2017. november 7-én a rapper bejelentette, hogy a Digital Distortion nem fog megjelenni és 2018 januárjáig nem ad ki újabb zenét, mivel másik lemezkiadóhoz szerződött. Ezen kívül nyilvánosságra hozta második albumának új címét, a Surviving The Summer-t. Majd feltett WeTransfer-re egy EP-t 4 My Ratz címmel, melyben 4 új dal található meg.


A Digital Distortion-höz készült fotósorozaton: mint ahogy az album címe is elárulja, a digitális torzításról szólt volna a korong

SURVIVE THE SUMMER (2018 FEBRUÁR — 2018 SZEPTEMBER):
2018. február 2-án debütált a Savior című dal Quavo rapper közreműködésével.  A dalhoz elsőként egy dalszöveges kisfilm érkezett, ezt követte a normális videoklip. Érdekesség, hogy ez a dal eredetileg a Surviving The Summer-ről elsőként megjelenő kislemez lett volna.

2018. április 27-én bejelentette a Twitterén keresztül, hogy album helyett EP-je fog megjelenni a közeljövőben, a szerzemény címe viszont továbbra is Surviving The Summer maradt. Emellett még közzétette, hogy 6 dal lesz a lemezen, és nyilvánosságra hozta e 6 dal címét is.

Többszöri halasztást követően, majd a címen kisebb változtatás után (Surviving The Summer-ből Survive The Summer lett) végül az utólag bejelentett dátumon, augusztus 3-án megjelent a Survive The Summer című EP összesen 6 dallal karöltve. A 6 dalból 2 egy hónappal korábban, július 6-án megjelent, egyikőjük a Kream kislemezként, másikójuk a Tokyo Snow Trip pedig promóciós kislemezként. Nem sokkal később az STS felkerült a Billboard 200-as lista 144. helyére.

2018. szeptember 5-én bejelentette közösségi oldalain, hogy a Bad Girls Tour keretében turnéra indul az év novemberétől, amely során a Survive The Summer-t fogja népszerűsíteni. Végül a turné nem valósult meg a Live Nation miatt.


2018 márciusában a Savior előadása közben

FÜGGETLEN ELŐADÓVÁ VÁLÁS, SAJÁT KIADÓ LÉTREHOZÁSA, A MÁSODIK STÚDIÓALBUM, AZ IN MY DEFENSE, VALAMINT A WICKED LIPS KÖZÉPLEMEZ (2018 NOVEMBER — NAPJAINKIG):
2018. november 3-án a Twitter fiókján keresztül bejelentette, hogy felbontotta 2017 óta tartó szerződését az Island Records-al. Ezután nem sokkal alapított egy zenei kiadót, név szerint a New Classic Records-ot, amelyen keresztül tervei szerint újdonsült hip-hop művészeket fog felkarolni. Két héttel később megosztotta a nyilvánossággal, hogy 2.7 millió dolláros szerződést kötött egy vállalattal. Ezután bejelentésre került, hogy hivatalosan is független elődóvá vált, a kiadóján keresztül le tud szerződtetni más művészeket, és hogy az összes dalának a jogát megszerezte, azok kivételével amelyeket a Universal kiadó alatt jelentetett meg. 2018. november 20-án derült ki, hogy a korábban említett vállalat az Empire Distribution nevet viseli, akikkel a szerződéskötés mellett partneri megállapodást írt alá.

2018 december elején, a közösségi oldalain megosztott egy kis részletet a közelgő albuma egyik dalából. Ebből pedig kiderült, hogy ez a dal Sally Walker címmel büszkélkedik, valamint ekkor került napvilágra az is, hogy második stúdió albumának az In My Defense címet választotta.

2019 januárjában New Classic Records-ról Bad Dreams-re változtatta az általa létrehozott zenei kiadó nevét.

2019 februárjában a rapper által kiderült, hogy befejezte albuma munkálatait, így annak kiadását tavasz környékére tervezi. Február 27-én bejelentette, hogy második stúdió albumáról az elsőként megjelenő kislemez a Sally Walker lesz. Ugyanezen a napon a Kream című dala hivatalosan is arany minősítést kapott.

2019. március 15-én jelent meg az idei évben elsőként megjelenő dala, ami egyben a legelső kislemez is volt a rapper közelgő albumáról, ez a dal pedig a Sally Walker címet kapta. A hozzá készült kisfilm végén egy részlet hallható a Started című dalból, amely azt jelentette be, hogy a második kislemez ez a dal lesz.

Május 3-án megjelent az In My Defense második kislemeze Started címmel. 

Július 19-én megjelent a már régóta várt második albuma, az In My Defense. A nagylemezre összesen 12 dal került, melyek közül 4 kollaboráció, a további 8 pedig független dal lett. Ezen a napon megjelent a nagylemez harmadik és egyben utolsó kislemeze, a Fuck It Up, amelyben közreműködött a szintén rapperként tevékenykedő Kash Doll.

November 8-án megjelent a legelső kislemez a Wicked Lips EP-ről. A dal a Lola címet kapta, emellett közreműködik benne egy feltörekvő énekesnő, méghozzá Alice Chater. December 2-án hivatalosan is megjelent a Wicked Lips című középlemez.

A Wicked Lips-hez készült fotók egyikén

NEVE EREDETE:
Az Iggy Azalea színpadi nevet azután találta ki, miután elkezdett élni Amerikában.
IGGY: Gyermekkorában volt egy Iggy nevű ausztrál pásztorkutyája, aki Iggy Pop után lett elnevezve. Majd miután kutyája elhunyt, az emlékére kapott egy Iggy névvel ellátott nyakláncot, ami miatt mindenki elkezdte Iggy-nek hívni őt. Innen jött neki az Iggy név.
AZALEA: Egy ideig csak az Iggy nevet használta, majd nagyapja hatására —aki a médiában dolgozott— kitalálta, hogy Azalea lesz a második neve. A név onnan jött, hogy az Azalea utcában nőtt fel Ausztráliában.

MODELL KARRIER:
Kezdetben a rappelés mellett modellkedni is akart. Ezt akkor találta ki, amikor Atlantában élt. A legnagyobb oka erre az volt, hogy úgy gondolta, ha leszerződik egy modell ügynökséghez, akkor amerikai állampolgár lehet. Elküldött képeket magáról az Elite Model Management-nek, akik behívták magukhoz majd megmondták neki, hogy nem elég vékony.

Ezt követően elkezdett modellkedni egy kis pénzért Atlantában, ahol Robert Ector fotós fotózta több portfólióhoz is.

Majd 2012 júniusában a Wilhelmina Models International Inc. ügynökségnél leszerződött. Szintén ebben az évben részt vett a Dim Mak 2012 őszi és téli kollekciójának népszerűsítésében. Még ebben az évben a Levi’s márka Go Forth nevű kampányának ő volt az arca, sőt a House of Holland első szemüvegkollekciójának az arca is.

2014-ben elkezdett dolgozni Steve Madden-nel, akivel Iggy a saját márkás cipőit tervezte meg. Iggy volt a kampány arca is. A cipők 2015 februárjában jelentek meg. Szintén 2014-ben, Iggy és Nick Young a Forever 21 ünnepi kampányának arcai lettek.

2015-ben az ausztrál fehérnemű- és ruházati cég, a BONDS 100. születésnapjának nagykövete lett.


A 2014-es Forever 21 fotózáson

MŰVÉSZET:
ZENEI STÍLUS:
Annak ellenére, hogy Iggy ausztrál, dél-amerikai akcentussal rappel. Amikor Amerikába ment, évekig déli városokban élt, beleértve Miamit, valamint Atlantát is. Ezekben a városokban déli akcentussal hallott embereket rappelni, ezzel az akcentussal tanították rappelni, valamint ilyen akcentusú zenéket hallgatott, mindezek megkönnyítették azt, hogy elsajátítsa a déli akcentust dalaiban.

INSPIRÁCIÓK:
Zenei inspirálói közé tartozik 2Pac, Andre 3000, Missy Elliott, Jay-Z, Beyoncé, valamint Eve.

VIDEOKLIPJEI:
Iggy ismert arról is, hogy a legtöbb videoklipjének a témáját filmek hatására építette fel. Számos kultikus film inspirálta a kisfilmjeit, például a Work-höz készültet, a 1997-es Priscilla, Queen of the Desert című film inspirálta; a Change Your Life az 1995-ben megjelent Showgirls című film alapján készült; a 1995-ös Clueless, a Fancy klippet ihlette; a Black Widow kisfilm, a 2003-as Kill Bill alapján készült el; a Pretty Girls, a 1988-as Earth Girls Are Easy film hatására készült; míg a Fuck It Up, az 1994-es Romy and Michele's High School Reunion film alapján lett leforgatva.
Ezek mellett egyes filmkorszakok alapján készült el néhány videoklipje, köztük a 
Bollywood-témájú Bounce klip, és az 1980-as évek zsaru vígjátékai által inspirált Trouble kisfilm. 
Ezeken kívül a Murda Bizness-hez készült klip a Toddlers & Tiaras című valóságshow mintájára készült el.

Sőt néhány videoklipjének a rendezésében is részt vett. Számára a videoklipek, ugyanolyan fontosak, akárcsak maga a zene.

ÖLTÖZKÖDÉSI STÍLUS:
Mindig is érdekelte a divat, viszont nem mindig volt arra lehetősége, hogy úgy öltözködjön, ahogy csak szeretne. Ausztráliában erre egyáltalán nem volt lehetősége, ugyanis ott nem igazán lehetett kapni olyan ruhákat, cipőket és kiegészítőket, mint amiket az interneten és a tv-ben látott. Régen szeretett kosztümöket készíteni. Szereti a flittereket, a fényes, fantasztikus, vicces, nevetséges dolgokat. Nagy rajongója a napszemüvegeknek, valamint a parókáknak. Számos parókát láthattunk már rajta, legtöbbször rózsaszínűeket. Ha egész napját otthon tölti, nem visel sminket/parókát, kényelmesen öltözködik fel mindig. Emellett ugyanezt teszi, ha valahova repülőgéppel utazik, vagy ha stúdiózik.

Öltözködési stílusát inspirálja: Grace Kelly, Lil' Kim, Gwen Stefani, a Spice Girls, Fran Drescher, Eve, Trina, Fergie, és Christina Aguilera.


SZEMÉLYES ÉLETE:
VAGYON:
Internetes értéke jelenleg 10 millió dollár.

KAPCSOLATOK:
Első amerikai kapcsolata a tőle 15 évvel idősebb Hefe Wine-nal volt. 2008-tól egészen 2010-ig voltak együtt.
Első nagyobb szerelme A$AP Rocky volt, akivel egy közös barátjukon, Chase N. Cashe-n keresztül találkoztak először. Randizni 2011 végén kezdtek el. Majd miután megjelent A$AP Rocky debütáló mixválogatása, a Live. Love. ASAP, ezt Iggy szerelmük megpecsételésére rátetováltatta ujjaira. 2012 júliusában kiderült, hogy már nincsenek együtt. A szerelmükre emlékeztető tetoválást Iggy 2015-ben lézeres eltávolítással eltüntette.
2013 novemberében Nick Young-al, a Lakers egyik kosárlabda játékosával kezdett el randizni. 2015. június 1-jén kiderült, hogy Nick eljegyezte Iggy-t. Az esküvőt 2016 nyarára tervezték, melyről még 2016 elején napvilágra került, hogy Iggy elhalasztotta arra hivatkozva, hogy munkájuk jelenleg nem teszi lehetővé, hogy egybekeljenek. Ezt követően egy évvel az eljegyzés után, Iggy felbontotta eljegyzését Nick-el és szétváltak az útjaik. Egy hónappal később nyilvánosságra jutott, hogy Nick többször és több nővel is megcsalta Iggy-t kapcsolatuk alatt.
2016 júliusában French Montana-val kavart. ’Kapcsolatuk’ nem tartott sokáig 2016 novemberében szét váltak útjaik.
Ezt követően szintén egy rövidebb kapcsolata volt, méghozzá Ljay Currie-vel. 2016 decemberétől 2017 júniusáig voltak együtt.
Ezt követően DeAndre Hopkins-szal hozták szóba, a híreszteléseket Iggy 2018 augusztusában megerősítette, ezután egy nappal később Twitterén erősítette meg, hogy szingli.
2018 szeptemberétől kezdve párkapcsolatban állt Playboi Carti-val egészen 2019 decemberéig.
A rapper jelenleg szingli.

TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLYEI:
2013 februárjában megkapta az ötéves O-vízumát. Ez az időpont előtt illegálisan dolgozott Amerikában. 2018 márciusában megkapta állandó tartózkodási engedélyét (zöld kártya) az Amerikai Egyesült Államokban.

SZÉPÉSZETI BEAVATKOZÁSOK:
2015 márciusában a Vogue magazinnak elárulta, hogy megnagyobbította melleit. Ezután 2015 augusztusában a Seventeen magazinnak beszélt arról őszintén, hogy plasztikai beavatkozást végeztetett el az orrán.

OKTATÁS:
Nem sokkal azután, hogy elköltözött Amerikába megszerezte a GED-ét.

DEPRESSZIÓ:
Gyermekkorától kezdve küzdött a depresszióval. Ausztráliában a depresszió mellett kirekesztettnek érezte magát. Néhányszor öngyilkos gondolatok is felmerültek benne. Egy pár évig rendszeresen lovagolt, ami után mindig jobban érezte magát. 2017-re olyannyira eluralkodott rajta ez a lelki betegség, hogy a menedzsment csapata unszolására két hetet eltöltött egy arizoniai lelki betegségeket gyógyító kórházban. 2018 elején megjelentetett egy nagyon őszinte és számára terápiás dalt, a Savior-t. A dalban beszél a depressziójáról, és arról, hogy ő a saját megmentője. Magát a dalt akkor írta, amikor reménytelennek és egyedül érezte magát.


2018 áprilisában

TETOVÁLÁSAI:
01. COLOUR ME FREE
02. RÓZSA (elfedette a Vénusz portréja tetkójával)
03. TRUST YOUR STRUGGLE (elfedette egy mellszobor tetkóval)
04. LIVE. LOVE. A$AP. (lézeresen eltávolítatta, a LIVE. és a LOVE. feliratok korábbi helyére, a DIGITAL DISTORTION szavakat tetováltatta, az A$AP. korábbi helyére pedig egy hetes szám került)
05. VÉNUSZ PORTRÉJA
06. THE NEW CLASSIC
07. "1"-ES SZÁM (elfedette egy lóról készült tetoválással)
08. DIGITAL DISTORTION
09. BEKÖTÖTT SZEMŰ LÓ
10. RÓZSA RÓMAI SZÁMJEGYŰ ÓRÁVAL ÖTVÖZVE
11. MELLSZOBOR
12. WARATAH
13. KOOKABURRA MADARAK
14. "7"-ES SZÁM
15. VIRÁG
16. S T S
17. PILLANGÓ
18. JORDAN


Tetoválásai elkészítési sorrendben

ÉRDEKESSÉGEK:
— Kedvenc sportja a tenisz, amelyet gyerekkorától kezdve űz.
— Kedvenc színe a lila.
— Kedvenc desszertje a palacsinta.
— Elképesztő versenyszellemmel bír, valamint imád viccelődni, azonban nagyon komolyan vesz mindent, amit csak tud.
— 13 éves volt, amikor megkapta élete első csókját.
— Kedvenc ételei közé tartozik a pizza és a taco.
— Kedvenc itala a víz és az epres limonádé.
— 2012 elején ő lett az első női és nem amerikai származású rapper, aki szerepelt az XXL magazin Top 10-es Listáján, olyan rapperek mellett, mint például Future, Kid Ink és Macklemore.
— Kedvenc filmjei: Grease; Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai.
— Kedvenc Disney karaktere Ariel, a Kis Hableányból.
— Szerencseszáma a 7.
— Az első album, amit valaha megvett: 2Pac+Outlawz - Still I Rise.
— Utálja a majonézt, kizárólag csak a krumplisalátában eszi meg.
— A rajongóit Azalean-oknak hívja.
— Kedvenc sorozatai: The Deuce, Succession, Snowfall, Fleabag, Game of Thrones, The Wire, City on a Hill, The Chi, Insecure, Barry, The Marvelous Mrs. Maisel, On Becoming a God in Central Florida, The Righteous Gemstones.
— Ha csak egy valamit ehetne élete hátralevő részében, akkor az a roston sült csirkemell lenne.
— Kedvenc állata a kutya és az elefánt.
— Kedvenc olyan állata, amely nem létezik az az unikornis.
— Háziállatai: két kaméleon (Morpheus, Courtney) és három kutyus (Space Jam, Jelli, Bam).
— Balkezes.
— 2010 júniusában regisztrált a Twitterre.
— Kedvenc évszakai a nyár és az ősz.
— Le tudja rajzolni fejből Ausztráliának térképét.
— Van jogosítványa.
— Gyermekkorában imádta Roald Dahl könyveit, az egyik nagy kedvence a Matilda című könyv volt.
— A való életben ausztrál akcentussal beszél, a színpadon pedig dél-amerikai akcentussal rappel.
— Szerinte a legszuperebb dolog, amit valaha egy rajongójától kapott az egy arany nyaklánc, amely "Iggy" és "Azaleans" felirattal van ellátva.
— Fancy című dalában elhangzó "First things first" mondatot a való életben is szokta használni.
— Tinédzser korában imádta a brit 5ive fiúbandát. A bandából a kedvenc tagja Jason "J" Brown volt.
— Nem iszik alkoholt, nem dohányzik, valamint nem drogozott soha sem.
— Los Angeles-be költözéséig nem volt egyetlen tetoválása sem.
— Tinédzser korában teleragasztotta a szobája falát 2Pac poszterekkel.
— 2013 augusztusában egy rádiós interjúban mesélt arról, hogy az Ignorant Art című mixtape-je eredetileg Coming to America címmel jelent volna meg.
— Évekig Los Angeles-ben élt, viszont 2018 végén úgy döntött, hogy összebútorozik jelenlegi párjával, méghozzá Atlantába, amelyet 2019 elején tett meg.
— Utálja az üdítőket.
— 2017-ben a Mo Bounce videoklip forgatása előtti táncpróbákon a twerkelésnek köszönhetően 1 hét alatt 7 kilót fogyott.
— Szeret fent lenni esténként, emiatt általában hajnali 5-kor fekszik le aludni.
— Eddig 3 bölcsességfoga lett eltávolítva.
— Természetesen hullámos a haja.
— Legjobb barátnője a stylist-ja, Alejandra Hernandez.
— Egyik kedvenc sorozatbeli karaktere Fran Fine.
— Ő tervezte meg a Sally Walker, a Started és az In My Defense merch-eit.
— Az önéletrajzának ezt a címet adná: „In my defense, I was left unsupervised.”
— Élete egyik legjobb ajándékát a legjobb barátnőjétől kapta, ami egy kenyérsütő gép volt, mivel Iggy szereti a kenyeret.
— Kocogás vagy úszás? Úszás.
— Kevin Murphy Angel Rinse samponnal mossa a haját.
— Kutyák vagy macskák? Kutyák.
— A rajongóit szabad gondolkodóknak írja le.
„Ilyennek kell lenniük, ugyanis ha azt gondolod, amit mások gondolnak, akkor valószínűleg nem lennél a rajongóm.”
— Minden alkalommal a Kiehl’s Musk Oil-ját használja parfümként.
— Kedvenc levese a tyúkhúsleves.
— Imádja a sült csirkét.
— Nagyon sok vizet megiszik egy nap.

TURNÉK:
SAJÁT TURNÉK:
2012:
TrapGold European Tour
2014: The New Classic Tour
NYITÓ ELŐADÓ:
2012: XXL Freshmen Live Tour
2012: Tyga — MTV Jams Presents: Closer To My Dreams Tour
2012: Rita Ora — Ora Tour
2013: Rita Ora — Radioactive Tour
2013: Nas — Life Is Good Tour
2013: Beyoncé — Mrs. Carter Show World Tour
2018: Demi Lovato — Tell Me You Love Me Tour

ELÉRHETŐSÉGEI:
FACEBOOK: @iggyazalea
INSTAGRAM: @thenewclassic
TWITTER: @iggyazalea
YOUTUBE: Iggy Azalea
SPOTIFY: Iggy Azalea
ITUNES: Iggy Azalea

FORDÍTOTTA ÉS ÍRTA: ALENNA
AZ ÉLETRAJZ MÁSOLÁSA TILOS!

VIDEOKLIPEK:

A Lola forgatásán

SAJÁT:
2011. szeptember 2. 
—— Pu$$y
2011. november 8. —— My World
2012. január 11. —— The Last Song
2012. július 21. —— Murda Bizness ft. T.I.
2012. szeptember 28. —— Bac 2 Tha Future (My Time)
2013. március 13. —— Work
2013. április 3. —— Slo.
2013. május 5. —— Bounce
2013. szeptember 8. —— Change Your Life ft. T.I.
2014. március 4. —— Fancy ft. Charli XCX
2014. augusztus 13. —— Black Widow ft. Rita Ora
2015. február 27. —— Trouble ft. Jennifer Hudson
2015. május 13. —— Pretty Girls with Britney Spears
2016. március 31. —— Team
2017. március 24. —— Mo Bounce
2018. február 28. —— Savior ft. Quavo
2018. július 6. —— Kream ft. Tyga
2019. március 15. —— Sally Walker
2019. május 3. —— Started
2019. július 19. —— Fuck It Up ft. Kash Doll
2019. november 8. —— Lola ft. Alice Chater

KÖZREMŰKÖDŐ:
2012. április 4.
 
—— FKi - I Think She Ready ft. Iggy Azalea
2012. július 16. —— Steve Aoki & Angger Dimas - Beat Down ft. Iggy Azalea
2014. május 30. —— Ariana Grande - Problem ft. Iggy Azalea
2014. június 18. —— TI - No Mediocre ft. Iggy Azalea
2014. szeptember 18. —— Jennifer Lopez - Booty ft. Iggy Azalea

VENDÉGSZEREPLŐ:
2011: 
YG, Reem Riches -
 Otis (Remix)
2012: TI, Travis Porter, Young Dro - Hot Wheels
2012: Girls' Generation - Mr. Taxi (Steve Aoki Remix)

FILM:

Iggy a Furious 7-ben

2015: Furious 7 / Halálos iramban 7  női versenyző
Iggy Azalea egy jelenet erejéig látható a filmben Michelle Rodriguez oldalán.

TEHETSÉGKUTATÓ:

Mentortársaival

2016: The X-Factor Australia — önmaga (mentor)
2016. június 12-én derült ki, hogy Iggy lesz az egyik zsűri a The X-Factor Australia 8. évadában. Mentor társai Guy Sebastian, Adam Lambert és Mel B voltak. Iggy a csapatokat mentorálta a széria során.


REKLÁMOK:

Legutóbbi reklámjában, az 
Postmates IGGY100-ban

2013: Adidas — Unite All Originals
2014: Samsung — Milk Music
2014: Forever 21 — Unwrap Style
2015: Bonds — BONDS100
2018: Monster Products — Super Bowl Commercial
2018: Postmates — IGGY100

ALBUMOK:

2014: The New Classic

A rapper debütáló nagylemeze, amely több évnyi halasztást követően 2014. április 21-én jelent meg. A lemez a Universal Music Group tulajdonában lévő kiadók neve alatt jelent meg, például Amerikában a Def Jam Recordings alatt, az Egyesült Királyságban a Virgin EMI alatt, míg más országokban az UMG további kiadói alatt. A hip-hop műfaj mellett a The New Classic más műfaj elemeit is magába foglalja, mint például az EDM, a dance-pop és a trap zene. A nagykorong a megjelenése után számtalan zenei lista mellett felkerült a Billboard 200-as listára is, ahol a harmadik helyet szerezte meg. A szerzeményen összesen 11 producer dolgozott. Iggy a lemezen megtalálható összes dalban részt vett íróként is. A kritikusoktól jórészt vegyes értékelést kapott a szerzemény. Kétszeresen arany, egyszeresen ezüst, és szintén egyszeresen platina nagylemez lett belőle. Iggy az album által négy Grammy jelölést szerzett: Legjobb Új Előadó, Az Év Lemeze, Legjobb Pop Duó/Csoportos előadás (ezt a jelölést a Fancy kislemez kapta Charli XCX közreműködésével) és a Legjobb Rap Album. A rapper az albumért 2 díjat nyert meg: míg az American Music Awards-on a Favorite Rap/Hip-Hop Album-ért járó díjat szerezte meg, addig az ARIA Music Awards-on a Breakthrough Artist Release-ért járó díjat zsebelhette be. Az albumot a The New Classic Turnén keresztül népszerűsítette Iggy.
AZ ALBUM DALLISTÁJA:
01. 
Walk the Line
02. Don't Need Y'all
03. 100 ft. Watch the Duck
04. Change Your Life ft. T.I.
05. Fancy ft. Charli XCX
06. New Bitch
07. Work
08. Impossible Is Nothing
09. Goddess
10. Black Widow ft. Rita Ora
11. Lady Patra ft. Mavado
12. Fuck Love  
AZ ALBUM KISLEMEZEI: Work, Bounce, Change Your Life, Fancy, Black Widow
A KISLEMEZEK BORÍTÓI:


2019: In My Defense

A rapper második nagylemeze, amely 2019. július 19-én jelent meg. A lemez az Empire Distribution cég és kiadó alatti úgynevezett Bad Dreams kiadó neve alatt jelent meg, amely Iggy Azalea saját tulajdonú kiadója. A nagylemez hip-hop műfajú dalokat tartalmaz. A megjelenése után nem sokkal számtalan zenei listára felkerült, melyek közül például a Billboard 200-on az 50. helyet szerezte meg, míg a legjobb helyet a Billboard Independent Albums listáján kaparintotta meg, itt hatodik volt. A szerzeményen 4 producer dolgozott összesen. Iggy a lemezen megtalálható összes dalban részt vett íróként is. A kritikusoktól jórészt vegyes értékelést kapott a szerzemény. 
 
AZ ALBUM DALLISTÁJA:
01. Thanks I Get
02. Clap Back
03. Sally Walker
04. Hoemita ft. Lil Yachty
05. Started
06. Spend It
07. Fuck It Up ft. Kash Doll
08. Big Bag ft. Stini
09. Comme Des Garcons
10. Freak Of The Week ft. Juicy J
11. Just Wanna
12. Pussy Pop
AZ ALBUM KISLEMEZEI: Sally Walker, Started, Fuck It Up
A KISLEMEZEK BORÍTÓI:


ÚJRAKIADOTT ALBUM:

2014: Reclassified

A Reclassified a The New Classic újrakiadott változata. Nemzetközileg 2014. november 21-én jelentette meg a Virgin EMI Records, az Egyesült Államokban pedig 2014. november 24-én a Def Jam Recordings. 7 hónappal később jelent meg, mint a TNC, és 5 újabb dalt tartalmaz. A lemez a megjelenése után számtalan zenei lista mellett felkerült a Billboard 200-as listára is, ahol a 16. helyet szerezte meg, a legjobb helyet viszont az ARIA Australian Urban Albums listán érte el, ott a harmadikat. A szerzeményen összesen 8 producer dolgozott. Iggy a lemezen megtalálható összes dalban részt vett íróként is. A kritikusoktól jó értékelést kapott a szerzemény. Egyszeresen arany- és ezüstlemez. 
 
AZ ALBUM DALLISTÁJA:
01. 
We in This Bitch
02. Work
03. Change Your Life ft. T.I.
04. Beg for It ft. MØ
05. Black Widow ft. Rita Ora
06. Trouble ft. Jennifer Hudson
07. Don't Need Y'all
08. Rolex
09. Iggy SZN
10. Fancy ft. Charli XCX
11. Heavy Crown ft. Ellie Goulding
12. Bounce 
AZ ALBUM KISLEMEZEI: Beg for It, Trouble
A KISLEMEZEK BORÍTÓI:


EP-K:

2012: Glory

A rapper debütáló EP-je, amely 2012. július 30-án jelent meg ingyenes digitális letöltés formájában. Ez a lemez a Grand Hustle Records kiadó szárnyai alatt debütált. Az alternatív hip hop műfaj mellett elektronikus műfajt is megtalálhatunk a szerzeményben. A lemezen összesen 8 producer dolgozott, egyikőjük maga Iggy volt. Iggy a lemezen megtalálható összes dalban részt vett íróként is. A kritikusoktól közepes értékelést kapott a szerzemény. 
 
AZ EP DALLISTÁJA:
01.
 Millionaire Misfits ft. B.o.B
02. Murda Bizness ft. T.I.
03. Runway ft. Pusha T
04. Me, Myself, My Money
05. Flash ft. Mike Posner
06. Glory  
AZ EP NEM HIVATALOSAN MEGJELENT KISLEMEZEI:
— Murda Bizness ft. TI: 2012. március 26.
— Millionaire Misfits ft. B.o.B: 2012. június 24. 


2018: Survive The Summer

Iggy második EP lemeze, ami 2018. augusztus 3-án jelent meg. Az Island kiadó szárnyai alatt debütált. A szerzemény hip-hop műfajú. A korong felkerült a Billboard 200-as lista 144. helye mellett, az ARIA Australia Digital Albums 17. helyére is. Összesen 8 producer dolgozott ezen az EP-n. Iggy a lemezen megtalálható összes dalban részt vett íróként is. A kritikusoktól jó értékelést kapott a szerzemény.


 
 

AZ EP DALLISTÁJA:
01.
 Survive The Summer
02. Tokyo Snow Trip
03. Kream ft. Tyga
04. Hey Iggy
05. Kawasaki
06. OMG ft. Wiz Khalifa
AZ EP KISLEMEZE: Kream ft. Tyga
A KISLEMEZ BORÍTÓJA:


2019: Wicked Lips

A rapper harmadik EP korongja, amely 2019. december 2-án jelent meg. Ahogyan az IMD is, ez a szerzemény is ugyancsak az Empire Distribution cég és kiadó alatti úgynevezett Bad Dreams kiadó neve alatt jelent meg, amely Iggy saját tulajdonú kiadója. A lemez hip-hop és pop műfajú dalokat tartalmaz. Összesen 2 producer dolgozott a lemezen. Iggy mind a 4 dal írási munkálataiban részt vett.
 
AZ EP DALLISTÁJA:
01. Lola ft. Alice Chater
02. The Girls ft. Pabllo Vittar
03. Not Important
04. Personal Problem 

AZ EP KISLEMEZE: Lola ft. Alice Chater
A KISLEMEZ BORÍTÓJA:


MIXTAPE-K:

2011: Ignorant Art

A rapper debütáló mixtape-je, amely 2011. szeptember 27-én jelent meg ingyenes digitális letöltés formájában. Ezt a szerzeményt Iggy önállóan jelentette meg, mindenféle kiadó segítsége nélkül. A műfaja hip-hop. Összesen 3 producer dolgozott a szerzeményen, egyikőjük maga Iggy volt.
 
A MIXTAPE DALLISTÁJA:
01. Dirt In Your Pussy Ass B!tch (Intro)
02. Hello ft. Joe Moses
03. My World
04. Pu$$y
05. You ft. YG
06. Backseat ft. Chevy Jones
07. Treasure Island
08. Drop That Shit ft. Problem
09. The Last Song 


2012: TrapGold

Iggy második mixtape-je, ami 2012. október 11-én jelent meg ingyenes digitális letöltés formájában. Akárcsak elődje, ez a szerzemény is szintén Iggy által önállóan jelent meg, kiadói segítség nélkül. A szerzemény magába foglalja a trap, az alternatív hip hop és az elektronikus műfajokat. Összesen 9 producer dolgozott ezen a mixtapen, egyikőjük maga Iggy volt. A TrapGold-ot a TrapGold European Turnén keresztül népszerűsítette Iggy.
A MIXTAPE DALLISTÁJA:
01. Intro
03. Yo El Ray
03. Down South
04. Demons
05. Slo.
06. Quicktime
07. Flexin' & Finessin' ft. Juicy J
08. 1 800 BONE
09. Bac 2 Tha Future (My Time)
10. Golddust
11. Outro 


2017: 4 My Ratz
(nincs hivatalos borítója)

A rapper harmadik mixtape-je, amely 2017. november 7-én jelent meg ingyenes digitális letöltés formájában a WeTransfer-en. A szerzemény műfaja hip-hop. 
 
A MIXTAPE DALLISTÁJA:
01. Going Up ft. Ljay Currie
02. Good
03. Hate On It
04. Never Satisfied


KISLEMEZEK:

SAJÁT:
2013. március 17.
 —— Work
2013. május 27. —— Bounce
2013. szeptember 12. —— Change Your Life ft. T.I.
2014. március 19. —— Fancy ft. Charli XCX
2014. július 8. —— Black Widow ft. Rita Ora
2014. október 24. —— Beg for It ft. MØ
2015. február 24. —— Trouble ft. Jennifer Hudson
2015. május 4. —— Pretty Girls with Britney Spears
2016. március 18. —— Team
2017. március 23. —— Mo Bounce
2017. május 19. —— Switch ft. Anitta
2018. február 2. —— Savior ft. Quavo
2018. július 6. —— Kream ft. Tyga
2019. március 15. —— Sally Walker
2019. május 3. —— Started
2019. július 19. —— Fuck It Up ft. Kash Doll
2019. november 8. —— Lola ft. Alice Chater

KÖZREMŰKÖDŐ:
2012. január 7. —— Stix, deadmau5 - Raise Your Weapon ft. Iggy Azalea
2012. március 8. —— FKi, Diplo - I Think She Ready ft. Iggy Azalea
2012. június 10. —— Steve Aoki & Angger Dimas - Beat Down ft. Iggy Azalea
2012. október 16. —— Skeme - Mo Flow ft. Iggy Azalea
2012. november 15. —— B.o.B - Best Friend ft. Iggy Azalea, Mac Miller
2012. december 7. —— Katy B - Light as a Feather ft. Diplo, Iggy Azalea
2012. december 25. —— Chip - Hustle Gang ft. T.I., Iggy Azalea
2013. augusztus 29. —— Hustle Gang - Chasin Me with T.I., Young Dro, Kris Stephens, Iggy Azalea
2013 —— Angel Haze - Otis (Remix) ft. Iggy Azalea
2013. december 17. —— Skeme - High Level ft. Iggy Azalea
2014. február 6. —— T.I. - Hell You Sayin' ft. Young Dro, Travis Scott, Iggy Azalea
2014. február 14. —— Sean Paul - Wickedest Style ft. Iggy Azalea
2014. április 2. —— Keyshia Cole - I'm Coming Out (The Other Woman Remix) ft. Iggy Azalea 
2014. április 28. —— Ariana Grande - Problem ft. Iggy Azalea
2014. május 13. —— A. R. Rahman - Million Dollar Dream ft. Iggy Azalea
2014. június 13. —— Jennifer Lopez - Acting Like That ft. Iggy Azalea
2014. június 17. —— T.I. — No Mediocre ft. Iggy Azalea
2014. szeptember 20. —— Hustle Gang - We Go Hard with T.I., Spodee, Iggy Azalea 
2014. szeptember 23. —— Jennifer Lopez - Booty ft. Iggy Azalea
2014. szeptember 23. —— Jennifer Hudson - He Ain't Goin' Nowhere ft. Iggy Azalea
2015. augusztus 14. —— Sauce Lord Rich - G.U.N.S. ft. Iggy Azalea
2015. október 16. —— Demi Lovato - Kingdom Come ft. Iggy Azalea
2016. július 22. —— Stephen Marley - Tonight (It’s a Party) ft. DJ Khaled, Waka Flocka Flame, Iggy Azalea
2018. szeptember 7. —— Total Ape - In a Haze (Remix) ft. Iggy Azalea
2019. május 24. —— VVAVES - Boys Like You ft. Iggy Azalea
2019. október 25. —— Brooke Candy - Cum ft. Iggy Azalea

PROMÓCIÓS DALOK:
2014. február 11. —— DJ Green Lantern & Valentino Khan - Know About Me (Remix) ft. Iggy Azalea
2014. március 9. —— Impossible Is Nothing
2014. október 24. —— Iggy SZN
2015. február 17. —— Go Hard or Go Home with Wiz Khalifa
2015. február 24. —— Tinashe - All Hands On Deck (Remix) ft. Iggy Azalea
2018. július 6. —— Tokyo Snow Trip

EGYÉB DALOK:
2012. december 24. —— Boss Lady
2016. január 9. —— Azillion
2017. március 3. —— Can't Lose ft. Lil Uzi Vert
2017. december 14. —— Boom Boom ft. Zedd

Utolsó frissítés: 2020.01.02. 14:02 Alenna által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace