Starity

Im Si Wan

Im Si Wan Im Si Wan nemzetisége 6286. 87rajongó 1vélemény
 • Születési név
 • Im Woong Jae (임웅재)
 • Becenév
 • Siwan (시완)
 • Születési idő
 • 1988. december 01.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Színész, Modell, Műsorvezető
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Soon Kyu Kim Jae Joong Goo Ha Ra Hwang Kwang Hee Park Hyung Sik Moon Jun Young Kim Tae Heon Ha Min Woo Kim Ji Yeop Jung Hee Chul Kim Dong Jun Pyo Hye Mi Park Kyung Ri Ryu Sae Ra Park Min Ha Moon Hyun Ah Lee Hyun Joo Park Eun Ji Lee Hye Min Son Sung Ah Kang So Ra Lee Hyun Woo Kang Ha Neul Lee Joon Hyuk

Im Si Wan életrajza

YIM SIWAN

Yim Siwan egy 1988. december 1-én született dél-koreai származású énekes és színész. Dél-koreai Busanban született és ott is nevelkedett fel, tanulmányait a busani Gudeok Középiskolában fejezte, majd Busan National Egyetemen kezdte el tanulmányait, ám végül onnan kiesett, majd ezek után a University of East Broadcasting Arts egyetemre jelentkezett, de felvételi kérvényét elutasították, így végül a Woosong Information Collage mellett döntött. Eredetileg nem Siwanként született meg, megváltoztatta későbbiekben Yim Woongjae-ről Siwanra, ugyanis olyan nevet szeretett volna, amely sokkal jobban illik hozzá. Karrierje 2010-ben kezdődött el, amikor hivatalosan is debütált a ZE:A tagjaként és nemsokkal 2012-ben kapta meg első jelentősebb színészi szerepét. ZE:A 2017 körül lett inaktív, azóta színészként ismert. Jelentősebb szerepei közé tartozik az Unlocked, Hell is Other People és Moon Embracing the Sun.

EGYÉNI KARRIER (2010 – napjainkig)

Karrierje a Chin Chin Song Festiválon kezdődött, mikor is az akkori kiadója (Star Empire) egyik ügynöke fel nem karolta és gyakornokká nem tette a kiadónál. Tagjává vált egy kilenc tagú csapatnak, melynek Children of Empire nevet adták és Siwan közel három évig volt a tagja. 2009 körül kezdett el a csapat saját tartalmat gyártani és járni a várost, hogy ezzel is népszerűsítsék a csapat, amely végűl 2010. január 7-én debütált első EP-jükkel, melynek Nativity nevet adták. A csapat megváltoztatta végül a nevét, és ZE:A-ként kezdtek el zenéket gyártani.

Mint a ZE:A tagjaként rengeteg tévé show-ban szerepelt, olyanokban mint az Idol League, Running Man vagy a Birth of a Family, de egészen 2012-ig csak kisebb szerepeket kapott különböző sorozatokban. Áttörést az Moon Embrancing the Sun hozta el neki, mikor is lehetőséget kapott, hogy a fiatal Heo Yeom-ot keltse életre, nem sokkal újabb szerepben láthattuk a The Equator Manben, majd az április 9-től október 5-ig futó koreai komédiában, melyben az egyik főszereplőt, Shiwant alakította. Ebben az évben jelent meg a Reply 1997 is, melyben ugyan kisebb szerepben, de Siwan is feltűnt olyan színészek mellett mint Lee Sieon vagy Jung Eunji.

2013-ban jelent meg első filmje, mely egy Misaeng nevű webtoon alapján készűlt és a manhwa karakterei hátteréről ismerhetünk meg többet. A film címe Misaeng: Incomplete Life néven került forgalomba. Második, jelentősebb filmje, ugyanezen év decemberében kerültbemutatásra a mozikban. A film egy 1978-ben történt események alapján készült, melyben egy csapat fiatalt megvádolnak azzal, hogy észak-koreai szimpatizánsok. A film The Attorney nevet kapta és Siwan olyanokkal dolgozott együtt mint a Song Kangho vagy Kwak Dowon. A film nagy népszerűségre tett szert, közel tizenegy millió jegyet adtak el rá, ezzel bekerült 2013 legjobban kereső nyolc filmjébe. Siwant a Max Movie Awardson legjobb új színész kategóriában egy díjjal díjazták, míg ugyanebben a kategóriában elnyerte a Marie Claire Film Festiválon is a díjat.

2013-ban a rajongók olyan sorozatban láthatták még, mint a Pure Love, mely egy koreai sitcom volt és februártól egészen augusztus végéig vetítették.

2014-ben jelent meg a 26 részes Triangle, mely három testvérről szólt, akik mit sem tudva egymásról nőttek fel, de különböző események úgy hozták, hogy ellenségei legyenek egymásnak. Siwan a három testvér közül az egyiket személyisítette meg. Az első epizód 2014. május 5-én került adásba az MBC-n, míg az utolsó július 29-én. Ebben az évben mutatták be sorozat formájában a Misaeng folytatását, Misaeng: Incomplete Life néven. A sorozat hatalmas sikereket ért el, Siwan újabb díjakkal gazdagodhatott. Elnyerte a negyedik APAN Star Awardson az Excellence-díjat, míg a kilencedik cable TV Broadcasting Awardson és az ötvenegyedik Baeksang Arts Awardon a Best New Actor-díjat.

Ugyan résztvett a csapat promócióiban és szerepelt több tv show-ban is, de rövidebb kihagyás után 2016-ban tűnt fel újra mozivásznon A Melody to Remember című koreai filmben. Ugyanebben az évben feltűnt a My Catman című kínai-koreai webdrámában.

Kisebb éles váltással kezdte a 2017-es éveket, egy szélhámosként tűnt fel a One Line című filmben, majd rendőrként tért vissza a The Mercilessben. Ebben az évben végre vendégként résztvehetett a Cannes Film Festiválon életében először. 2017. július 17-én startolt el a The King in Love című romantikus történelmi dráma, melyben Siwan a főszereplőt játszotta el, aki a Goryeo-dinasztia királyának a fia, találkozik egy nővel, Sannal, akivel már korábban is találkozott még gyermokkorában. Bár Siwan karaktere szerelembe esik Sanba, ott van Rin, a főszereplő legjobb barátja, aki szintén szemetvetett a lányra.

2017. július 11-én, drámája megjelenése előtt hat nappal vonult sorkatonai szolgálatra, amelyet 2019. március 27-én fejezett be.

Legközelebb csak 2019. augusztus 31-én adásba kerülő Strangers from Hell első részében tűnt fel, mely egy ugyanezen a néven megjelent webtoon alapján készült. Ugyanebben az évben derült fény arra, hogy szerepelni fog egy történelmi filmben, Boston 1947-ben, amely végűl 2023-ban jelent meg, és az év egyik legjobbat keresett filmjei közé került. Egy évre rá, 2020-ban jelent meg a Run On című sorozata.

Két éves kihagyás után visszatért a 2022-ben megjelent Thirty-Nine című koreai sorozatban, majd a Tracerben is. 2022-ben mutatták be a Tracer második évadát, és a Emergency Declarationt című filmet is. Utóbbinál már 2019-ben tudtuk, hogy szerepelni fog a filmben. 2022-ben jelent meg a Summer Strike, egy újabb romantikus webtoon adaptáció. Ezt követte a Missing: The Other Side második évada, melyben Siwan kisebb szerepben tűnt fel.

2023-ban jelent meg a Honey Sweet című film, melyben Siwan csak pár perc erejéig jelent meg. Ebben az évben jelent meg az 1980-as években játszódó Boyshood, melyért a 2024-ben Baeksang Art-díjra jelölték legjobb színész kategóriában, amint nem nyert el.  És ebben az évben jelentették be, hogy Siwan fel fog tűnni a Squid Game második évadában.

ZE:A (2010 - inaktív)

debütálás előtt és után

A csapat neve a Child of Empire szó koreai megfelelőjének a rövidítéséből jött létre. A csapat 9 tagja első megjelenését még 2009-ben tette a Star Empire nevet viselő show-val, majd később már saját showjukkal tértek vissza mely a Empire Kids Returns címet kapta, ahol a rajongók bepillantást nyerhettek a csapat gyakornoki időszakába és az első fellépésekbe. De nem sokkal később decemberben némi problémája adódott a csapatnak ugyanis a ZE:A-nak hasonló kiejtése volt, mint a Brown Eyed Girls énekesének Jea-nak a neve, így a csoport, hogy elkerülje a következményeket változtatott a név kiejtésén.

A show műsorokat követően pedig 2010. január 7-én debütáltak első Nativity címet viselő mini albumukkal és annak vezető kislemezével a Mazeltov-al. A csoport ezt követően március 25-én jelentette meg második mini albumát Leap for Detonation címmel, aminek producere Brave Brothers volt, majd az album vezető kislemezként az All Day Long jelent meg. Maga a dal klipje pedig ez kisebb történetet tárt a néző elé, ahol Dong Jun kapta az egyik fő szerepet, de a Nine Muse egyik tagja Park Min Ah is fellelhető a klipben. Stílusilag pedig ez egy sokkal lágyabb vonalat képviselt már. Júniusban a csapat legnagyobb gondja a megfelelő fanklub név kiválasztása volt, amit végül a cég oldalán 10 lehetséges név közül szavaztatták meg, így végül a csapat hivatalos fanklub neve a ZE:A Style lett, melyet rövidítve ZE:A’s-ként is használnak.
Július 8-án pedig csapat megjelentette harmadik kislemezét Level Up címmel.

2010 végén a csoport elindult egy ázsiai promóciós turnéra, melynek kezdő állomásaként Thaiföldre látogattak el, majd megjelenésüket tették még Tajvanon, Szingapúrban és Malajziában is. 2010. szeptember 22-én pedig kiadták debütáló japán válogatás albumukat ZE:A! címmel, melyet december 21-én egy kislemez is követett Love Letter címmel.

Hosszabb kihagyás után pedig 2011-ben a hazai médiába is visszatértek mikor március 17-én kiadták első stúdió albumukat, mely a Lovability címet kapta. De már az album megjelenése előtt egy nappal a Star Empire egyik képviselője bejelentette, hogy az album promócióiból befolyó összeg egy részét a 2011 elején történt japán földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére fogják fordítani. Ám végül a promóció némileg rövidebbre sikerült a tervezettnél ugyanis időközben az albumon szereplő Be My Girl-t betiltották annak nem megfelelő tartalma miatt. Júniusban a csapat kiadott egy speciális videót Exciting! címmel, majd július 8-án a csapat hivatalosan is visszatért Watch Out dalukkal. Július 29-től pedig már Heart 2 daluk promócióit is elkezdték.

Októberben a cég újabb közleményt adott ki melyben a hamarosan várható japán promóciókról írtak. Többek között terveztek új mini albumot, melyen több daluk japán változatán kívül egy új dal is lesz Daily Daily címmel, valamint az albumhoz két DVD-s változatot is terveztek. Az album végül a tervezett időben Here I Am címmel kikerült a boltok polcaira.

2012 - második stúdió és negyedik mini album

2012. májusában a Star Empire akkor ég június 21-re ígérte a fiúk visszatérését, ám később újabb közleményt adtak ki, melyben közölték a rajongókkal, hogy a visszatérést későbbre halasztják Jun Young boka sérülése miatt.

Később június 14-én viszont kikerült a csapat hivatalos oldalára négy 10 másodperces videó, így a rajongók bele hallgathattak már pár új dalba, valamint ezen a napon derült ki, hogy az album a Spectacular címet kapta és hogy 11 dalt fog tartalmazni. Hamarosan pedig a comeback újabb dátuma is kiderült ugyanis a cég megerősítette, hogy július 4-én már tényleg visszatér a csapat. Végül július 3-án kiadták második stúdió albumukat, valamint a vezér dalhoz készített videót is megjelentették, mely az Aftemath címet kapta.

A stúdió album késése miatt viszont nem kellett olyan sokat várni a fiúk következő visszatérésére ugyanis augusztus 26-án kiadták Phoenixre keresztelt negyedik mini albumukat és az albummal azonos néven egy videót is kibocsátottak.

2013 - a csapat ketté szakadása és újra egyesülése

Sok k-pop csapathoz hasonlóan márciusban megalakult a ZE:A első alegysége is ZE:A-five néven, melyet Kevin, Minwo, Siwan, DongJun és HyungSik alkottak. Az alegység debütáló számaként a The day We Broke Up jelent meg március 24-én, majd egy nappal később kiadták a csapat első mini albumát Voulez-vous címmel.

Később májusban pedig megjelentek az első teaser képek a csapat másik alegységéről, ugyanis a maradék négy taggal a cég megalkotta a ZE:A 4U-t, melyet KwangHee, JunYoung, HeeChul és TaeHoon alkotott. A négy fiú első mini albumaként június 17-én az Oops! jelent meg, ám ők nem Dél-Koreában, hanem Japánban tették debütálásukat.

Több hónapnyi külön promóciók után viszont a csapat újra összeállt és augusztus 8-án visszatértek The Ghost Of Wind című dalukkal valamint ugyan ezen a napon megjelent legújabb mini albumuk is Illusion címmel. Majdnem három hónap után november 1-én pedig a Step by Step dalukhoz is kiadtak egy klipet, rajongóik legnagyobb örömére. Valamint november 23-án megtartják első nagy koncertjüket is Szöulban Illusionist címmel.

November 27-én pedig Illusion mini albumuk japán változatát is piacra dobták.

2014 - 2017 - First Home, ZE:A-J, katonai besorozás, Continue és inaktivitás 

Közel egy éves szünet után a 9 fiú június 2-án jelentette meg legújabb, a sorban harmadik mini albumát First Home címmel. Az albummal pedig tovább vitték az Illusion-al kialakított komolyabb, férfiasabb képet. Ugyan pedig az album június 2-án már elérhető volt, a vezető kislemezként megválasztott Breathe-hez csak 6-án tették közzé a teljes videót. Az élő promóciók során viszont rendszerint csak 8-an tűntek fel az élő showkban, ugyanis Siwant lefoglalta a Triangle sorozata és annak a promóciózása. Így csak nagy ritkán tudott a fiúkkal együtt fellépni.

A csapat harmadik alegysége január 21-én debütált Japánban a tagok pedig: Taehun, Heechul, Kevin, Minwoo és Dongjun. Később augusztus 6-án a csapat Kínában is debütálását tette. Emellett pedig a sors fintora lehet, hogy pont eme alcsoportból került ki az első két katonai szolgálatos tag. Ugyanis Minwoo szeptember 15-én vonult be, Taehun pedig decemberben kezdte meg az alapképzést.

Szeptember 18-án pedig kiadták Continue címmel első válogatás albumukat, két CD-vel amely 2010-től 2015-ig kiadott dalokból szemezgetett így összesen 25 dal kapott helyet a korongon. Az album megjelenésével pedig a címadó dalként választott Continue-hoz egy igazán megható klip is felkerült a csapat YouTube csatornájára. Ez a dal volt az utolsó, amelyet közösen adtak ki. Utolsó single 2016. május 2-án jelent meg Just Tonight névvel, és a ZE:A J subunit adta ki. 

A csapat szerződés 2016 végén járt le, amelyet tagok nem újítottak meg, ezzel 2017-ben felbomlottak, ámbár a tagok úgy nyilatkoztak, ha eljön az ideje, a csapat újra visszatér.

Írta: BeJoyful

Sorozatok
2018: My Catman – Ji Baek
2017: The King in Love – Wang Won
2014: Misaeng – Jang Geu Rae
2014: Triangle – Yoon Yang Ha / Jang Dong Woo
2013: Pure Love – fiatal Jung Woo Sung
2013: Expect to Date – Jung Jin Kook
2012: Moon Embracing the Sun – fiatal Heo Yeom
2012: Man from the Equator – fiatal Lee Jang Il
2012: Standby – Im Si Wan
2012: Reply 1997 – cameo
2010: Gloria – caemo
2010: Marry Me – cameo
2010: Prosecutor Princess – cameo


Filmek
2017: Robber: Bad Men – Jo Hyun Soo
2017: One-Line – Min Jae
2016: A Melody To Remember – Han Sang Yeol
2013: Misaeng – Jang Geu Rae
2013: The Attorney – Park Jin Woo
2013: Defense Counsel
2011: Ronin Pop – Lee


Szinkron munkák
2014: Rio 2 (Blu hangja)


Musical szerepek
2013: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (február 19 – március 12.)


Műsorvezetői munkái
2012: 2012 Dream Concert
2012: Win Win (123. epizód)
2012: M! Countdown


Videó klipekben való megjelenései
2014: SoReal - My Heart Says
2012: Zia – For a Year
2012: Goo Ha Ra – Secret Love
2012: Team SIII – Win the Day
2011: Star Empire – Shooting Star


DVD-k
- ZE:A History Empire of ZE:A 2012-2013 in Japan /2013.07.18./
- Spectacular: Album Showcase, Fighting Project in Korea /2013.01.23./
- Yokohama Concert /2012.07.26./
- ZE:A's World and Super Live /2012.02.29./
- Happy ZE:A'S Day 2011: ZE:A 1st Fan Meeting /2011.10.28./
- ZE:A Special Live -Love Letter for you- in Tokyo DVD /2011.05.25./
- First Event & Live DVD in Yokohama & Osaka /2010.08.30./
- Seoul Train with ZE:A /2010.06.02./ 

 ZE:A Diszkográfia

Koreai megjelenések

Stúdió Albumok
2011: Lovability 
2012: Spectacular

Mini albumok
2012: Phoenix
2013: Illusion
2014: First Home 

Válogatás albumok
2015: Continue (2010-2015)

Egységes kislemezek
2010: Nativity
2010: Leap for Detonation
2011: Exciting 

Együtt működése
2011: Shotting Star (Star Empire)
2010: Win the Victory (feat. Big Brothers) 

Sorozat/film dalok
2011: Run To the World (The Kick OST) 
2010: 왜 몰랐 을까 .. feat. Choi Hyun Joon –VOS- (Chosun Police OST) 
2010: Invincible (Ronin Pop OST)

Kampány dalok
2012: La la la (K-Food kampány dal) (kwanghee,siwan, dongjun, heechul)
2012: Win the Day (Team SIII) 


Japán megjelenések

Stúdió albumok
2010: ZE:A! 
2012: Phoenix 

Mini albumok
2013: Illusion

Kislemezek
2010: Love Letter
2011: Here I Am
2011: Watch Out (Metsuai Chuuihou)
2011: Daily Daily 


Taiwan megjelenések

Válogatás album
2010: Empire Hits –Do Guo Jing Xuan- 

Specialis mini album
2011: My Only Wish 


Thai megjelenések

Mini album
2011: Thailand Thank You 

 

ZE:A – Five diszkográfia

Koreai megjelenések

Mini albumok
2013: Voulez-vous


Japán megjelenések

Kislemezek
2013: The Classic

Utolsó frissítés: 2024.06.17. 04:04 kaislaporola által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace