Starity

Jacoby Shaddix

Jacoby Shaddix Jacoby Shaddix nemzetisége 1185. 366rajongó 43vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 96%
 • Születési név
 • Jacoby Dakota Shaddix
 • Becenév
 • Mr. Dick, Johhny Vokda, Coby Dick, Dakota Gold, John Doe, Jacoby Dakota
 • Születési idő
 • 1976. július 28.
 • Születési hely
 • Mariposa, Kalifornia
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • nem publikus
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • John Cooper M. Shadows Tobin Esperance Jerry Horton Tony Palermo Maria Brink

Jacoby Shaddix életrajza

Jacoby Dakota Shaddix (született 1976. július 28.) amerikai zenész, énekes-dalszerző és egykori televíziós műsorvezető. Ő az egyik alapítója és énekese a kaliforniai székhelyű rock zenekarnak, a Papa Roachnak, melyet 1993-ban alapítottak.

Emellett a Fight the Sky nevű post-hardcore bandának is a tagja volt John Doe álnéven, de már 2003 óta nem voltak aktívak.

Jacoby volt a házigazdája az MTV Scarred című műsorának, mely két szezont és 20 epizódot élt meg 2007. április 10-től szeptember 18-ig.

Jacoby az egyik társtulajdonosa Jeff Henry designer mellet a rock ihletésű "Lovers Are Lunatics" nevű ruházati vonalnak. A lényege: "egy márka, mely képviseli a rock közösséget és bemutatja az egyedülálló, kreatvív elképzeléseket".


Korai élet


Jacoby Mariposaban, Kaliforniában született. Szülei elváltak, amikor ő hat éves volt, a Broken Home című dal idézi ezt az időszakot. 2 öccse van, Trevor és Bryson. Fiatal korában a Mariposa High Schoolba járt, ahol klarinéton játszott az iskolai zenekarban. Amikor találkozott Dave Bucknerrel megalapították a Papa Roachot 1993-ban. Jacoby dobosként kezdte, de be kellett látnia, hogy Dave sokkal jobb nála. Ekkor úgy döntött, hogy basszuson fog játszani a zenekarban, de a gitárját ellopták. Ezután elmaradt az éneklés. 17 évesen mosogatóként kezdett dolgozni, hogy képes legyen finanszírozni egy barátjával közös lakásukat. Ezután portás lett egy kórházban, amíg meg nem alakította 1993-ban a Papa Roachot, így annak szentelte az életét, amit szeretett, a zenének.


Magánélet


1996. július 6-án feleségül vette középiskolás szerelmét, Kellyt, két fiúk született Makaile Cielo Shaddix (2002. 03. 24.) és Jagger Monroe Shaddix (2004. 09. 13.). Jacobynak zűrös kapcsolata volt a feleségével. Több dal is utalt az ő diszfunkcionális kapcsolatukra, például a She Loves Me Not, a Time and Time Again, a Decompression Period, Wish You Never Met Me, Leader of the Broken Hearts és a Walking Dead. Jacoby rendszeresen magával viszi feleségét és fiait a turnékra. 2013. március 5-én a Rockline Radioban adott interjó során Jacoby megerősített, hogy felesége várandós a harmadik gyermekükkel. A Relentless Kerrang! Awardson az is kiderül, hogy újabb fiú várható a családba. 2013. szeptember 19-én pedig világra jött  Brixton Gabriel Shaddix, aki a londoni Brixton Academyáról kapta a nevét. 


Függőség


Bár van drogos múltja, Jacoby fő problémája mindig is az alkohol volt. Egy korai interjúban bevallotta, hogy szüksége van az alkoholra, mert segít neki kezelni, hogy nem láthatja a családját turnén. „Van egy kis fotóalbumom a babáimról, minden nap csak megnézem, aztán indulok, Te olyan aranyos vagy, ember. Szeretlek. És ekkor szükségem van egy üveg vodkára.” Jacoby már írt az alkohollal való csatájáról a Binge, Black Clouds és Scars című dalokban. Néhány interjúban elmondta, hogy a ”Scars” egy öncsonkításról szól, amit Vegasban követett el, amikor is 11 kapcsot tűzött a fejébe, köszönhetően a mértéktelen ivásnak. Öngyilkossági kísérletet is elkövetett. Akkor úgy gondolta, ezt kell tennie, aztán meggondolta magát, és fájdalmát a Before I Die című dalban írta meg. "Egy felhőben voltam, aztán rájöttem, hogy ki kell józanodnom." Jelenleg teljesen józan, csak néha szív el egy füves cigit.

Zenei karrier
Papa Roach

Jacoby alapító tagja a Papa Roachnak. Ő alakította tovább a bandát a dobos Dave Bucknerrel, a basszista Will Jamesszel és a harsonás Ben Lutherrel 1993-ban. Ben helyére Jerry Horton jött, Will helyére Tobin Esperance és Dave helyére Tony Palermo, így Jacoby az egyetlen, aki eredeti tag a bandában. A banda neve a Papa Roach Jacoby mostoha-nagyapjától származik, Howard William Roatchtól, akit Papa Roachnak becéztek. Howard 2006-ban öngyilkosságot követett el, miután rákot diagnosztizáltak nála. A Papa Roach a Roses On My Grave című dalt az ő emlékére írta. Mielőtt kiadták debütáló albumukat az Infestet, 1994-ben megjelent egy EP-jük Potatoes For Christmas címmel. 1997-ben adták ki első teljes albumukat Old Friends From Young Years címmel.

Jacoby a későbbi dalokban már nem rappel. Egy 2004-es interjúban elárula, hogy elge van a hip hopból és csak simán rocker akar lenni. Ám 2012-ben újra rappelt a The Connection című albumon, és bevallota jó érzés volt újra ezzel a műfajjal kísérletezni.

Fight The Sky

2002 és 2003 közt a Papa Roach mellett Jacoby részt vett egy mellék-projectjben is, mely a Fight The Sky nevű post-hardcore együttes volt, amit Sacramentoban, Kaliforniában alakult. Ez idő alatt Jacoby a John Doe nevet használta és hangjának egy erőteljesebb változatát próbálgatta, mint vezető énekes,  Wade Khail,  Ali Abrishami és Jay Ingram mellett. Az együttes aláírt egy lemezszerződést a Papa Roach saját,  El Tonal Records néven futó lemezcégénél és beléptek a  Velvet Tone Studios-ba Sacramentoban, Kaliforniában. hogy 2004 januárja és februárja közt elkezdjék rögzíteni a Seven Deadly Songs című albumukat. Arról nincsenek információk végül megjelent e az album, vagy mi lett a zenekarral a későbbiekben. 

 

Scarred

2007-ben Jacoby volt a házigazdája az MTV futó, két szezont megélő Scarred című műsornak, mely amatőr videófelvételeket mutatott be különböző balesetekről . Gördeszka, kerékpározás, vagy más extrémsportok kaptak leginkább helyet a showban. A videókat maguk a készítők kommentálták, és már a jelen mutatták meg maradandó hegeiket.

Megjelenés

Jacoby jó néhány tetoválással rendelkezik. Az első tetoválások közül az egyiket 21 évesen szerezte, a felesége nevét varratta a jobb karjára. A ”Born To Rock” (Rockra született) felirat a mellkasát díszíti. A bal mellén a Királynő foglal helyet körülötte vízzel, a jobb mellén a király lángokkal körbevéve. Jacoby azt mondja ez a benne lévő jó és rossz szimbóluma. A jobb karján egy tekercs van, melyen ez olvasható: "Here Lies Jacoby Dakota Shaddix" (Itt nyugszik Jacoby Dakota Shaddix) és alatta ez olvasható: "Born With Nothing, Die With Everything" (Semmivel született, mindennel halt), ami egy daluk címe a LoveHateTragedy albumról. Fiainak nevét a csuklójára tetováltatta. A bal karján egy ház áll lángokban, mely a Broken Home című dalra utal és egy koporsó, amely a "Harder Than A Coffin Nail" dalra utal. A nyakán egy kínai szimbólum foglal helyet, melynek jelentése szeretet, erről az MTV Cribs egy epizódjában beszélt.

Álnév

Jacoby is szívesen használ álneveket, például Coby Dick, amit 2001-ig használt, Jonny Vodka, és John Doe, ami a Fight The Skyban volt ideiglenesen a neve.
 

Érdekességek:

- 1996. július 19-én vette feleségül gyermekei anyját Kelly Shadixet
- Jacobynak és a testvérének, Brysonnak is A.D.D.-je van, vagy is  figyelemhiányos zavar, amelynek főbb tünetei a hiperaktivitás, figyelemzavar, feledékenység
- szülei 1982-ben elváltak, amikor Jacoby 6 éves volt
- a középiskolában focizott
- 2 kedvenc filmje a Memento és a The Blair Witch Project
- 2 kedvenc filmje  a The Power Of Now és a Days Of War, Nights Of Love
- zenei karrierejére hatással voltak:  a Motley Crue, a Faith No More, a Red Hot Chillie Peppers, a Race Against The Machine, az MC5, a Stone Temple Pilots és a Fugaz többek közt
- 11 öltéssel varrták össze a fejét Las Vegasban
- keresztény vallású
- tud gitáron és klarinéton is játszani
 

Filmography

2013 Saints Row IV (Video Game) (performer: "Still Swingin'")
2012 Metal Evolution (TV Series documentary) (performer - 1 episode)
- Nu Metal (2012) ... (performer: "Last Resort")
2010 Mulatschag (TV Series) (performer - 1 episode)
- Episode #1.140 (2010) ... (performer: "Hollywood Whore")
2009 WWE SmackDown vs. RAW 2010 (Video Game) (performer: "To Be Loved")
2008 WWE SmackDown vs. RAW 2009 (Video Game) (performer: "To Be Loved")
2007 WWE SmackDown vs. RAW 2008 (Video Game short) (performer: "To Be Loved")
2007 Rock Bottom: From Hell to Redemption (Documentary) (performer: "Broken Home", "Between Angels and Insects")
2006 New York-i helyszínelők (TV Series) (performer - 1 episode)
- Hung Out to Dry (2006) ... (performer: "Last Resort")
2005 WWE A.M. Raw (TV Series) (performer: "...To Be Loved")
2005 Filthy Gorgeous: The Trannyshack Story (Documentary) (performer: "My Last Resort") / (writer: "My Last Resort")
2005 WrestleMania 21 (Video Game) (performer: "Anxiety")
2004 MechAssault 2: Lone Wolf (Video Game) (performer: "Getting Away With Murder")
2004 Gran Turismo 4 (Video Game) (performer: "Getting Away With Murder" (Gran Turismo 4 Vrenna/Walsh mix), "Not Listening")
2004 Miami helyszínelők (TV Series) (performer - 1 episode)
- Pro Per (2004) ... (performer: "Getting Away With Murder" - uncredited)
2004 NHL 2005 (Video Game) (performer: "Not Listening")
2004 Döglött akták (TV Series) (performer - 1 episode)
- The Plan (2004) ... (performer: "Last Resort")
2004 Suck! Pt. 1 (Video short) (performer: "Between Angels and Insects")
2004 Utcai tánc (performer: "Anxiety")
2003 Amplitude (Video Game) (performer: "M-80 (Explosive Energy Movement)") / (writer: "M-80 (Explosive Energy Movement)")
2003 Weird Al Presents Al-TV (TV Special) ("Angry White Boy Polka")
2003 Túl mindenen (performer: "Broken Home")
2003 Fastlane - Halálos iramban (TV Series) (performer - 1 episode)
- Defense (2003) ... (performer: "Time And Time Again")
2003 Vad motorosok (performer: "Don't Look Back")
2002 Maffiózók (TV Series) (1 episode)
- The Strong, Silent Type (2002) ... ("Life Is A Bullet")
2002 Legends of Wrestling 2 (Video Game) (performer: "Head strong")
2002 NHL 2003 (Video Game) (performer: "She Loves Me Not")
2002 A kárhozottak királynője (performer: "Dead Cell") / (writer: "Dead Cell")
2001 Az egyetlen (performer: "Blood Brothers", "Last Resort") / (writer: "Blood Brothers", "Last Resort")
Smallville (TV Series) (performer - 1 episode, 2001) (writer - 1 episode, 2001)
- Metamorphosis (2001) ... (performer: "Last Resort" - uncredited) / (writer: "Last Resort" - uncredited)
2001 Kiképzés (performer: "Last Resort") / (writer: "Last Resort")
2001 Gran Turismo 3: A-Spec (Video Game) (performer: "Never Enough")
2000 A jövő kezdete ("Broken Home", uncredited) / (performer: "Last Resort")
2000 Tony Hawk's Pro Skater 2 (Video Game) (performer: "Blood Brothers") / (writer: "Blood Brothers")
2000 Koponyák (performer: "Dead Cell") / (writer: "Dead Cell")
1993 WWE Monday Night RAW (TV Series) (performer: "To Be Loved")


Self


2013 Papa Roach: Live from Nokia (TV Movie)
Himself
2009 Arbor Live! (TV Series)
Themselves
- Steelbird Wants a Zesty New Look (2009) ... Themselves
2000-2009 The Tonight Show with Jay Leno (TV Series)
Themselves / Themselves - Musical Guest
- Episode #17.40 (2009) ... Themselves
- Episode #15.4 (2007) ... Themselves
- Episode #13.125 (2005) ... Themselves
- Episode #13.8 (2005) ... Themselves - Musical Guest
- Episode #12.4 (2004) ... Themselves
Show all 7 episodes
2007 The Late Late Show with Craig Ferguson (TV Series)
Themselves
- Episode #4.29 (2007) ... Themselves
2006 Mulatschag (TV Series)
Himself
- Episode #1.28 (2006) ... Himself
2003-2006 Jimmy Kimmel Live! (TV Series)
Themselves
- Episode #4.313 (2006) ... Themselves
- Episode #1.23 (2003) ... Themselves
2000-2006 Late Night with Conan O'Brien (TV Series)
Themselves - Musical Guest
- Episode #13.168 (2006) ... Themselves - Musical Guest
- Episode #7.148 (2000) ... Themselves - Musical Guest
2005 I Love the 80's 3-D (TV Series documentary)
Themselves
2004 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV Series)
Themselves
- Episode dated 16 December 2004 (2004) ... Themselves
2004 The 2004 Billboard Music Awards (TV Special)
Themselves
2004 Interaktiv (TV Series)
Themselves
- Episode dated 26 August 2004 (2004) ... Themselves
2004 Sarah Kuttner - Die Show (TV Series)
Themselves
- Episode #1.15 (2004) ... Themselves
2003 MTV Bash: Carson Daly (TV Special)
Themselves
2002 2002 California Music Awards (TV Movie)
Themselves
2001 Top of the Pops (TV Series)
Themselves
- Episode dated 4 May 2001 (2001) ... Themselves
- Episode dated 16 February 2001 (2001) ... Themselves
2001 MTV New Years Eve 2001 (TV Movie)
Themselves
2000 MTV Video Music Awards Opening Act (TV Special)
Themselves - Performers

Archive footage


2010 Mulatschag (TV Series)
Themselves
- Episode #1.140 (2010) ... Themselves
2006 Video on Trial (TV Series)
Themselves
- Episode #1.24 (2006) ... Themselves
 

PAPA ROACH ALBUMOK, KISLEMEZEK

1994 - Potatoes For Christmas


1 Coffee Thoughts
2 Mama's Dress
3 Lenny's
4 Lulu Espidachi
5 Cheez-Z-Fux
6 I Love Babies
7 Dendrilopis

1997 - Old Friends From Young Years


1. "Intro"
2. "Orange Drive Palms"
3. "Liquid Diet"
4. "Grrbrr"
5. "iSEDuFucknDie"
6. "DIRTYcutFREAK"
7. "Living Room"
8. "829"
9. "Peewagon"
10. "Hedake"
11. "Shut Up N Die (Reprise)"
12. "Thanx"
13. "Unlisted"

1998 - 5 Tracks Deep


1 Revenge in Japanese
2 My Bad Side
3 July
4 Tambienmy
5 Thrown Away

1999 - Let' Em Know


1 Walking Through Barbed Wire
2 Legacy
3 Binge
4 Snakes (Album Version (explicit))
5 Tightrope

2000 - Infest


1 Infest
2 Last Resort
3 Broken Home
4 Dead Cell
5 Between Angels and Insects Explicit
6 Blood Brothers
7 Revenge Explicit
8 Snakes
9 Never Enough
10 Binge
11 Thrown Away Explicit

2002 - LoveHateTragedy


1 M-80 (Explosive Energy Movement)
2 Life Is a Bullet Explicit
3 Time and Time Again
4 Walking Thru Barbed Wire
5 Decompression Period
6 Born With Nothing, Die With Everything Explicit
7 She Loves Me Not Explicit
8 Singular Indestructible Droid
9 Black Clouds
10 Code of Energy Explicit
11 Lovehatetragedy

2004 - Getting Away From Murder


1. "Blood (Empty Promises)"
2. "Not Listening"
3. "Stop Looking Start Seeing"
4. "Take Me"
5. "Getting Away with Murder"
6. "Be Free"
7. "Done with You"
8. "Scars"
9. "Sometimes"
10. "Blanket of Fear"
11. "Tyranny of Normality"
12. "Do or Die"
Bonus Tracks
No. Title Writer(s) Length
13. "Harder Than a Coffin Nail"
14. "Caught Dead"
15. "Take Me" (Live)

2006 - The Paramour Sessions


1. "...To Be Loved"
2. "Alive (N' Out of Control)"
3. "Crash"
4. "The World Around You"
5. "Forever"
6. "I Devise My Own Demise"
7. "Time Is Running Out"
8. "What Do You Do?"
9. "My Heart Is a Fist"
10. "No More Secrets"
11. "Reckless"
12. "The Fire"
13. "Roses on My Grave"
Mexico Edition
No. Title Writer(s) Length
14. "Heridas" (Scars Spanish Version)
UK Edition
14. "Scars" (Live In Chicago)
15. "SOS"

2009 - Metamorphosis


1. "Days of War"
2. "Change or Die"
3. "Hollywood Whore"
4. "I Almost Told You That I Loved You"
5. "Lifeline"
6. "Had Enough"
7. "Live This Down"
8. "March Out of the Darkness"
9. "Into the Light"
10. "Carry Me"
11. "Nights of Love"
12. "State of Emergency"
UK Edition
13. "She Loves Me Not"
14. "Broken Home" (Live In Chicago)
Japan Edition
13. "She Loves Me Not" (Live In Chicago)
14. "Broken Home" (Live In Chicago)
15. "Last Resort" (Live In Chicago)
Japan Bonus DVD

1. "Hollywood Whore" (Music Video)
2. "Lifeline" (Music Video)
3. "Forever" (Music Video)

2010 - Time For Annihilation: On the Record & On the Road


1. "Burn"
2. "One Track Mind"
3. "Kick In the Teeth"
4. "No Matter What"
5. "The Enemy"
6. "Getting Away with Murder" (Live)
7. "...To Be Loved"
8. "Lifeline" (Live)
9. "Scars" (Live)
10. "Hollywood Whore" (Live)
11. "Time Is Running Out" (Live)
12. "Forever" (Live)
13. "Between Angels and Insects" (Live)
14. "Last Resort" (Live)
UK Edition
15. "I Almost Told You That I Loved You" (Live)
16. "Dead Cell" (Live)
17. "No Matter What" (Demo)
UK Edition DVD
1. "Kick In the Teeth" (Live)
2. "Kick In the Teeth" (Music Video)
3. "EPK (Inside Look)" (Video)

2012 - The Connection

1. "Engage"
2. "Still Swingin'"
3. "Where Did the Angels Go"
4. "Silence Is the Enemy"
5. "Before I Die"
6. "Wish You Never Met Me"
7. "Give Me Back My Life"
8. "Breathe You In"
9. "Leader of the Broken Hearts"
10. "Not That Beautiful"
11. "Walking Dead"
12. "Won't Let Up"
13. "As Far as I Remember"

2015 - F.E.A.R (Face Everything And Rise)

1. "Face Everything and Rise"
2. "Skeletons"
3. "Broken as Me"
4. "Falling Apart"
5. "Love Me Till It Hurts"
6. "Never Have to Say Goodbye"
7. "Gravity" (featuring Maria Brink of In This Moment)
8. "War Over Me"
9. "Devil"
10. "Warriors" (featuring Royce da 5'9")

2017- Crroked Teeth

 1. "Break the Fall" 
2. "Crooked Teeth" 
3. "My Medication" 
4. "Born for Greatness" 
5. "American Dreams" 
6. "Periscope" (featuring Skylar Grey) 
7. "Help" 
8. "Sunrise Trailer Park" (featuring Machine Gun Kelly) 
9. "Traumatic" 
10. "None of the Above" 

Deluxe edition bonus tracks
11. "Ricochet" 
12. "Nothing" 
13. "Bleeding Through"
Deluxe edition – disc 2 (Papa Roach: Live at Fillmore Detroit)
14. "Intro" 
15. "Face Everything and Rise" 
16. "Getting Away with Murder" 
17. "Between Angels and Insects" 
18. "Where Did the Angels Go?"
19. "Broken Home"
20. "Burn"
21.  "Forever"
22. "Scars"
23. "Lifeline"
24. "Infest"
25. "Kick in the Teeth"
26. "Broken as Me"
27. "Still Swingin'"
28. "...To Be Loved"
29. "Last Resort"

FIGHT THE SKY

Seven Deadly Songs (sosem adták ki, 2004)

Más megjelenések

2003 "Conquer the World" Die Trying -  Die Trying
2003 "Come Apart" Reach 454 - Reach 454
2005 "Forever in Our Hearts" (feat. Mya, Nate Dogg, Sonny Sandoval, Jacoby Shaddix, FeFe Dobson, Pete Loeffler, Ben Jelen & Ben Moody) Brian McKnight  -  Single
2006 "Phoenix and the Fall" The Fight of Your Life -  The Phoenix EP
2007 "Americans" X Clan -  Return from Mecca
2009 "Outta Control" (feat. Jacoby Shaddix and Travis Barker) Mams Taylor -  Unreleased
2010 "Smoke on the Water" Carlos Santana - Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time
2011 "Warning" Skindred - Union Black
"Not The End of the World" Shahnaz - Single
2013 "Promises" Lonely Kings -  American Heartache
2014 "The Future" Ronnie Radke -  Watch Me mixtape
"Out of Control" Glamour of the Kill - After Hours
 

Utolsó frissítés: 2020.07.25. 22:10 LadyAly által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace