Starity

James Marsters

James Marsters James Marsters nemzetisége 1607. 280rajongó 21vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • James Wesley Marsters
 • Becenév
 • Monkey (fiatalkori becenév)
 • Születési idő
 • 1962. augusztus 20.
 • Születési hely
 • Greenville, California, USA
 • Foglalkozás
 • színész, énekes
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Patricia Rahman
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Alyson Hannigan Charisma Carpenter Emma Caulfield Sarah Michelle Gellar Amber Benson Amy Acker Anthony Head David Boreanaz Nicholas Brendon Seth Green Mercedes McNab Alexis Denisof J. August Richards Joss Whedon

James Marsters életrajza

Életrajz:
James Wesley Marsters 1962. augusztus 20-án született Greenville-ben, Kaliforniában. Modestoban nõtt fel. Édesapja pap volt. Édesanyja majdnem apáca lett, de végül a tanárnõi állás mellett döntött. Jamesnek van egy nõvére és egy bátyja.

Az iskolában megkapta Füles szerepét a Micimackóban. Ezután döntött úgy hogy a színészi pályát választja. A Davis High Schoolban csatlakozott a színjátszó szakkörhöz. Több musicalben is játszott. Az érettségi után tanult a Pacific Conservatory of the Performing Arts-nál és a Juilliard Drama Schoolban is. 2003-ban a Loveline rádiómûsorban negatívan nyilatkozott a Julliardon töltött éveirõl.

Feleségül vette Liana Davidsont. 1996-ban megszületett Sullivan nevû fiuk. Nem sokkal késõbb elváltak. Jelenlegi partnere Patricia Rahman. Egy koncerten találkoztak Amszterdamban.  A lány 24 éves és divattervezőnek tanul. 2011. január 14-én összeházasodtak Los Angelesben egy privát ceremónia keretében.

 

Színházi karrier:
Fiatalon Chicagoba költözött, ahol 1987-be megkapta elsõ professzionális színházi szerepét a Goodman Theatreben, a The Tempest címû darabban, melyben Ferdinandot játszotta. Az előadás részeként meztelenül a színpadra szíjjazták. Több jól ismert chicagoi társulattal lépett fel. Többek között feltűnt a híres Northlight és a Bailiwick társulatokkal is. Saját színtársulatával, a Genesis Theatre Companyval is több helyen feltûnt. 1989-ben szerepelt az Incorruptible: The Life, Death and Dreams of Maximilian de Robespierre című színdarabban. Robespierre megformálásáért Joseph Jefferson Awardra jelölték.

1990-ben Seattlebe költözött. Liane Davidsonnal és Greg Musickkal létrehozta a New Mercury Theatre-t. A nevet Orson Welles saját színtársulata után kapta. Játszott a Teechers című darabban. Szerepet kapott Jean Anouilh Antigone átdolgozásában is. Szintén feltűnt a Dr. Seuss könyvein alapuló Misalliance című darabban.

 

Filmes karrier:
10 év színházi szereplés után Los Angelesbe költözött, és anyagi helyzete miatt rákényszerült, hogy tévés szerepeket vállaljon. 1992-ben tûnt fel elõször a képernyõn a Miért éppen Alaszka? (Northern Exposure) címû sorozat két epizódjában. Több sorozatban is kapott vendégszerepet. A siker 1997-ben érkezett el számára, amikor megkapta Spike szerepét a Buffy, a vámpírok réme (Buffy the Vampire Slayer) címû sorozatban. Elõször csak néhány epizódra szerzõdtették, de a nézõk annyira megszerették, hogy a sorozat állandó szereplõjévé vált. Kedvenc epizódja a Buffyban a One more with feeling. Késõbb a Buffy spin-offjában, az Angelben is fõszerepet kapott. 1999-ben játszott az Élünk-halunk a szerelemért (Winding Roads) címû drámában és kisebb szerepe volt az újraforgatott Ház a Kísértet-hegyen (House on Haunted Hill) címû horrorban is.

2002-ben szerepet kapott az Amber Benson által írt és rendezett Chance címû vígjátékban. 2005-ben megkapta a Fosztogatók (Cool Money) címû film fõszerepét és a Smallvilleben eljátszhatta Milton Fine karakterét. 2007-ben a Superman: Ítéletnap (Superman: Doomsday) címû filmben Lex Luthornak kölcsönözte hangját. Ebben az évben szerepelt a Shadow Puppets címû thrillerben és a P.S. I Love You címû romantikus drámában is. Feltűnt a Nyomtalanul (Without a Trace) néhány epizódjában is. 2008-ban szerepet kapott a Dr. Who spin-offjában, az Űrlényvadászokban (Torchwood), melyben életében elõször csókolózott férfival. Ebben az évben megkapta a Moonshot címû dráma fõszerepét is. 2009-ben eljátszotta Lord Piccolot a Dragonball: Evolúció (Dragonball Evolution) címû filmben és fõszerepet kapott a High Plains Invaders címû sci-fiben is. Ebben az évben epizódszerepet kapott a Hazudj, ha tudsz! (Lie to Me) című sikersorozatban is.

2010-ben a Caprica című sorozatban Barnabas Greeleyt alakította, valamint feltűnt a Hawaii Five-0 néhány epizódjában is. 2011-ben vendégszerepet kapott az Odaát (Supernatural) című sorozatban, melyben egy boszorkányt alakított a szintén boszorkány Maggie Stark (Charisma Carpenter) férjeként, akivel egykor a Buffyban is együtt játszottak. Ebben az évben Troy Hamiltont alakította a Three Inches című TV-filmben. 2013-ban epizódszerepet kapott a Wedding Band című sorozatban.

2014-ben Mason Tarkoff warlock bőrébe bújt a Witches of East End sorozatban, 3 epizód erejéig. Saját magát alakította a 2015-ben bemutatásra kerülő Billie Bob Joe történelmi filmben. A Dragon Warriors fantasztikus filmben Lord Tensley-t alakította. Az egy órás  The Devil Yo Know  történelmi minisorozatban George Burroughst játszotta.

2016-ban főszereplőként szerepelt a New Life romantikus-dráma filmben. A Vidiots Talkshowban is feltűnt a tévében 2017-ig. Összesen 12 epizódban bukkant fel.

2018-ban a Marvel' Runaways sci-fi sorozatában fog szerepelni, illetve az Abruptio horrorban kapott főszerepet.

 

Zenei karrier:
Évekig szólóban játszott bárokban és klubokban Los Angelesben mielõtt megalapította elsõ együttesét. Ezeken a szólófellépéseken legfőképp folk és rock klasszikusoktól adott elő néhány dalt. Repertoárjában Tom Waits, Neil Young és Bruce Springsteen dalai is megtalálhatóak voltak. A Buffy musical-epizódjában, a "Once More With Feeling"-ben a "Rest in Peace" című dalt énekelte. Rövidebb szólórészeket kapott a "Walk Through the Fire" és a "Something To Sing About" című dalokban is. 

2002-ben Anthony Stewart Head Music for Elevators című albumán két dalban is közreműködött. 2003-ban a Ghost of the Robot nevû rockbanda énekese és gitárosa lett. 2003. február 2-án adták ki bemutatkozó albumukat Mad Brilliant címmel. Elsõ koncertjeiket Los Angelesben és Párizsban adták. Európai turnéjuk 2003-ban és 2004-ben is sikeres volt. Három kislemezt adtak ki: Valerie, David Letterman és New Man. Ezen kívül egy EP-t is kiadtak It's nothing címmel. A dalszövegeket James írta vagy társszerzõként mûködött közre.

2004. októberében szólókarrierbe kezdett. 2005. áprilisában teltházas koncertet adott az Egyesült Királyságban. Ekkor jelent meg elsõ szólóalbuma is Civilized Man címmel. Az album 11 dalából 10-et James írt. Élõben dalokat játszott az albumról Detroitban, Houstonban és Sacramentoban. Miniturnét adott az Egyesült Királyságban, ami alatt néhány új dalt is bemutatott. 2007-ben élõben mutatta be legújabb dalait. Nem sokkal késõbb kiadta második szólóalbumát Like A Waterfall címmel. Az albumon található 12 dalt õ írta. A lemezen közremûködött Blair Sinta, aki Alanis Morissette dobosa és Curt Schneider, aki a Five for Fighting basszusgitárosa.

 

Egyéb:
James a teljes Dresden-akták könyvsorozat narrátora, kivéve a Ghost Story című kötetet, ugyanis azt egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni. Továbbá a The Vampire Empire két kötetének (The Greyfriar, The Rift Walker) is ő a narrátora.

 

Érdekességek:
-Balkezes.
-Imádja a nyalókát.
-2004. áprilisában élõ adásban borotválták le a Spike védjegyévé vált szõke hajat, amit elárvereztek. A pénzt jótékony célra ajánlották fel.
-Nem csak Spike szerepében, hanem az életben is rendszeresen dohányzik.
-Létrehozta a The Dresden Files hangoskönyv változatát. Késõbb a sorozat többi részét is megjelentette hangoskönyv formában.

 

Díjak:
Saturn Awards
2001: "Best Performance by a Supporting Actor in a Series - Drama" — Buffy the Vampire Slayer
2002: "Cinescape Genre Face of the Future Award" — Buffy the Vampire Slayer
2004: "Best Performance by a Supporting Actor in a Series - Drama" — Buffy the Vampire Slayer & Angel

SFX Awards, UK
2002: "Best Comedy Performance" — Buffy the Vampire Slayer
2002: "Best TV Actor" — Buffy the Vampire Slayer 

Spacey Awards, Canada
2004: "Viewers Choice Award - Favourite TV Character - Male" - "Spike from Angel" 

S.E.T. Awards
2011: The Documentary S.E.T. Award - Moonshot: The Flight of Apollo 11 (Buzz Aldrin)

 

Jelölések:
Teen Choice Awards
2000: "TV - Choice Sidekick" — Buffy the Vampire Slayer
2002: "TV - Choice Actor" — Buffy the Vampire Slayer
2003: "TV - Choice Actor" — Buffy the Vampire Slayer

Saturn Awards
2000: "Best Performance by a Supporting Actor in a Series - Drama" — Buffy the Vampire Slayer
2002: "Best Performance by a Supporting Actor in a Series - Drama" — Buffy the Vampire Slayer
2003: "Best Performance by a Supporting Actor in a Series - Drama" — Buffy the Vampire Slayer
2005: "Best Performance by a Supporting Actor in a Series - Drama" — Angel

Golden Satellite Awards
2003: "Best Performance by an Supporting Actor in a Series - Drama" — Buffy the Vampire Slayer

Írta: Rap4ever8

Mozifilmek

2016
William Morton

2015

Billie Bob Joe (történelmi) - saját magát

2015
Dragon Warriors (fantasy) - Lord Tensley

2009
Dragonball Evolution / Dragonball: Evolúció (fantasztikus akciófilm) - Lord Piccolo

2007
P.S. I Love You (romantikus vígjáték) - John McCarthy
Superman: Doomsday / Superman: Ítéletnap (animációs film) - Lex Luthor hangja
Shadow Puppets (horror) - Jack

2002
Chance (vígjáték) - Simon

1999
House on Haunted Hill / Ház a kísértet-hegyen (misztikus horror) - Channel 3 Cameraman


TV-filmek

2011
Three Inches (sci-fi) - Troy Hamilton

2009
High Plains Invaders (sci-fi) - Sam Danville
Moonshot (filmdráma) - Buzz Aldrin

2005
Cool Money / Fosztogatók (akció-vígjáték) - Bobby Comfort

2003
Strange Frequency 2 / Halálos hullámhossz 2. (filmdráma) - Mitch (segment "Soul Man")

1999
Winding Roads / Élünk-halunk a szerelemért (dráma) - Billy Johnson

 

Sorozatok

2016-2017
Vidiots (12 epizód) - saját magát

2015
The Devil You Know (1 epizód) - Rev. George Burroughs

2014
Witches of East End (3 epizód) - Mason Tarkoff

2013
Wedding Band (1 epizód) - Declan Horn

2012
Heavy Metal (1 epizód) - Brad

2011
Supernatural / Odaát (1 epizód) - Don Stark

2010-2011
Hawaii Five-0 (3 epizód) - Victor Hesse

2009-2011
The Super Hero Squad Show (5 epizód) - Mr. Fantastic

2010
Caprica (4 epizód) - Barnabas Greeley

2005-2010
Smallville (14 epizód) - Milton Fine / Brainiac / Brainiac 5

2009
Lie to Me / Hazudj, ha tudsz! (1 epizód) - Pollack
Numb3rs / Gyilkos számok (1 epizód) - Damian Lake

2008
Star Wars: The Clone Wars / Star Wars - A klónok háborúja (1 epizód) - Argyus kapitány hangja
The Capture of the Green River Killer (1 epizód) - Ted Bundy
Torchwood (3 epizód) - John Hart kapitány

2007-2008
Without a Trace / Nyomtalanul (4 epizód) - Grant Mars detektív

2007
Saving Grace (1 epizód) - Dudley Payne

2004
The Mountain (1 epizód) - Ted Tunney

1999-2004
Angel (24 epizód) - Spike

2003
Spider-Man: The New Animated Series / Pókember (2 epizód) - Sergei hangja

1997-2003
Buffy the Vampire Slayer / Buffy, a vámpírok réme (97 epizód) - Spike

2001
Andromeda / Androméda (1 epizód) - Charlemagne Bolivar
Strange Frequency / Halálos hullámhossz (1 epizód) - Mitch Brand
The Enforcers - Sullivan McManus

1999
Millenium (1 epizód) - Eric Swan

1997
Moloney (1 epizód) - Billy O'Hara

1995
Medicine Ball (2 epizód) - Mickey Collins

1992-1993
Northern Exposure / Miért éppen Alaszka? (2 epizód) - Bellhop / Reverend Harding

 

Videójátékok

2011
DC Universe Online - Lex Luthor hangja

2009
Real Heroes: Firefighters - Jimmy "Match" Morris hangja

2003
Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds - Spike hangja

2002
Buffy the Vampire Slayer - Spike hangja

Szóló album
2005: Civilized Man
A like a Waterfall


Ghost of the Robot album
Mad Brilliant


Ghost of the Robot kislemezek
Valerie
David Letterman
New Man

 

EP
It's nothing

Utolsó frissítés: 2020.10.20. 17:05 Lady Kelly által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace