Starity

Jason Momoa

Jason Momoa Jason Momoa nemzetisége 1145. 518rajongó 21vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 91%
 • stílus: 88%
 • szimpátia: 93%
 • Születési név
 • Joseph Jason Namakaeha Momoa
 • Születési idő
 • 1979. augusztus 01.
 • Születési hely
 • Honolulu, Hawaii, USA
 • Foglalkozás
 • színész, modell, rendező, producer
 • Családi állapot
 • elvált, 2 gyermek
 • Magasság
 • 195 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Amy Adams Lisa Bonet Brande Roderick Ben Affleck Brooke Burns Amanda Righetti Amber Heard Joe Flanigan Martin Henderson Simmone Jade Mackinnon Henry Cavill Zoe Kravitz Stacy Kamano Gal Gadot Emilia Clarke Ezra Miller

Jason Momoa életrajza

Joseph Jason Namakaeha Momoa 1979. augusztus 1-jén született a hawaii-i Honoluluban. Édesanyja Coni Momoa (fotós), német, ír és indián származású. Édesapja, Joseph Momoa (festőművész) hawaii-i. Unokaöccse Brian és Rusty Keaulana, a híres szörfösök.

Jason szülei elváltak, mikor még nagyon fiatal volt, majd édesanyjával az Iowa állambeli Norwalkba költözött. A középiskola befejeztével Iowaban kezdte meg főiskolai éveit, tengerbiológus szakon, majd egy rövidebb időszakot Florida Keysen is eltöltött tanulmányai miatt. Ezt követően, a Colorado Állami Egyetemen a vadon élők biológiájával foglalkozott. A diploma megszerzése előtt visszatért a Hawaii-szigetekre, hogy csatlakozzon édesapjához.

Fiatalon Momoa sokat utazott szerte a világban; Párizsban megismerkedett a pasztell festészettel, míg Tibetben buddhista tanításokat hallgatott.

Magánélete

1999-ben a Baywatch Hawaii forgatásán találkozott az ausztrál Simmone Jade MacKinnonnal. Egymásba szerettek és öt évig alkottak egy párt. 2004-ben Jason úgy döntött, hogy felteszi a nagy kérdést szíve választottjának, a lánykérés és a nagy szerelem ellenére kapcsolatuk nem bírta ki az USA-Ausztrália távolságot, végül szakítottak.

2005-ben ismerkedett meg az amerikai színésznővel, Lisa Bonettal. 2007. július 23-án megszületett első közös gyermekük, Lola lolani Momoa. Majd 2008. december 15-én világra jött fiúk, Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. Jason édesanyja a saját hivatalos honlapjukon adott magyarázatot a kisfiú nevének jelentésére: Nakoa "harcosok", a Mana "erő/lélek", míg a Kaua "eső"-t, a Po pedig "sötétséget" jelent.

Elmondása szerint ezt a nevet azért kapta a gyermek, mert születésének éjszakáján ritka rossz időjárási viszonyok voltak Los Angelesben. Bár korábban az a hír járta, hogy Momoa és Bonet 2007. november 15-én házasságot kötött egymással, azonban a hivatalos ceremóniára csak 2017 októberén került sor. A Bonetval való házassága útján, Momoa Zoë Kravitz mostohaapja lett. 2022 januárjában jelentették be.

 

KARRIERJE

1998-ban Jason visszatért Hawaii-ra, ekkor fedezte fel őt Takeo Kobayashi nemzetközi designer, aki elindította modellkarrierjét. 1999-ben megnyerte a Hawaii's Model of the Year versenyt. Ezután felkérték a Miss Teen Hawaii verseny házigazdájának.

Mielőtt 1999-ben debütált a Baywatch Hawaii szériában, egy surf shopban dolgozott részmunkaidőben. A rádióban figyelt fel arra, hogy a sorozatba keresnek férfi és női főszereplőket, majd megközelítőleg 1500 fiú között állt sorba az unokatestvéreivel. A castinghoz azonban szüksége volt egy önéletrajzra, viszont korábban nem volt hasonló munkája, ezért kitalálta, hogy dolgozott a Gucci és a Louis Vuitton arcaként. Nem is álmodott arról, hogy ennyi férfi közül éppen ő fogja megkapni Jason Ioane szerepét. 2003-ban Ausztráliába költözött, ahol szabadon kibontakoztathatta művészi képességeit. Két saját kiállítást is rendezett, először Hawaii-on, majd Ausztráliában.

Momoának a Baywatch: Hawaiian Wedding (Baywatch: Hawaii esküvő) jelentette 2003-ban az első egész estés filmet, melyben szerepelhetett, majd ezt követte a Tempted (Lily hazatér) és a Johnson Family Vacation (Defektes derbi). 2004-ben kezdték a North Shore (Tiszta Hawaii) című sorozat forgatását, melyben Jason alakította Frankie Seau-t, a törekvő bármenedzsert.

2005-ben megkapta Ronon Dex szerepét a Stargate: Atlantis (Csillagkapu - Atlantisz) 2. évadában, aki a szülőbolygója, a Sateda védelmében harcol a lidércek ellen. Mikor az ellenség elfogja őt, megkínozzák, majd szabadon engedik, hogy a lidércek száműzött prédája legyen. Hét évig menekült a vadászok elől, majd csatlakozott a Földről érkezett expedícióhoz, hogy segítsen felszabadítani a galaxist a Wraith többévezredes rémuralma alól. A széria forgatása 2009-ben fejeződött be.

Ezután elvállalt egy kisebb szerepet a The Game című sorozatban. 2011-ben őt választották Khal Drogo megszemélyesítésére a nagysikerű Game of Thrones-ba (Trónok harca). A szériát 2012-ben jelölték a Golden Globe-díj "Legjobb televíziós sorozat - dráma" kategóriájában.

2010 januárjában jelentkezett a Conan, the Barbarian (Conan, a barbár) címszerepére, melyet aztán meg is kapott - Kellan Lutz elől elhalászva a szerepet. A történet szerint a kimmériai főhős gyermekkorában feldúlják szülőfaluját és lemészárolják az összes ottlakót. Férfivá serdülve Conan hatalmas és erős harcossá válik és nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős édesapja haláláért.

2012 őszén kezdték meg a Wolves (Farkasok) forgatását Torontoban, melyben Jason alakítja a gonosz vérfarkast. Az amerikai premierre csak 2 évvel később, 2014. november 14-én került sor. 2013. február 1-jén debütált az amerikai mozikban a Bullet to the Head (Fejlövés), melyben Sylvester Stallone-val, Sarah Shahi-val és Christian Slater-rel játszott együtt. 2014-ben volt a bemutatója a Road to Paloma (Vadcsapáson) című thrillernek, melyet nem csak főszereplőként, hanem rendezőként is jegyez. A történetet Robert Homer Mollohannal közösen vetették papírra, aki Sarah Shahi és Lisa Bonet mellett szintén szerepel a filmben. 2014-ben a David Hewlett által jegyzett Debugban alakította Iam karakterét. A filmben feltűnik David húga, Kate Hewlett is. Ezt követte a Sundance Channel második sorozatának, a The Red Roadnak a főszerepe, az ex-fegyenc Phillip Kopus személyében.

A Batman v Superman: Dawn of Justice-ban (Batman Superman ellen - Az igazság hajnala) alakította először Arthur Curryt vagyis Aquamant. Az új Batman-filmben Ben Affleck, Amy Adams, Gal Gadot, Jesse Eisenberg és Henry Cavill oldalán volt látható. A Vízember (Aquaman) először a DC Comics képregényében jelent meg 1941-ben, mint az Igazság Ligájának alapító tagja. Atlantisz királya olyan képességekkel rendelkezik, mint az emberfeletti erő, a víz alatt lélegzés, illetve a tengeri állatokkal létesített telepatikus kapcsolat.

2017 novemberében mutatták be a mozik az év egyik legjobban várt folytatását, a Justice League-t (Az Igazság Ligája), melyben ismét Aquaman szerepét öltötte magára. A Discovery Channel (Canada) és a Netflix saját gyártású sorozatában, a Frontierben, Declan Harp-ot kelti életre, aki egy részben cree, részben ír származású prémvadász.

Batman, Superman és a 2017-es év legnagyobb filmes meglepetéssikerét hozó Wonder Woman után, az igazság ligájának legerősebb tagját, Aquamant is egy látványos, izgalmas produkcióban láthatják a DC-univerzum rajongói. Atlantis trónjának várományosát természetesen ezúttal is Momoa alakítja.

 

ÉRDEKESSÉGEK

⇒ a Port Adelaide Football Club rajongója

⇒ elképesztően imádja a Guinness sört

⇒ 2017-től lelkes brazil jiu-jitsu gyakorló

⇒ sokáig nem volt se telefonja, se tévéje, mert nem tartotta fontosnak

⇒ Saját produkciós irodája van, a Pride of Gypsies, amellyel filmkészítőként szeretne sikeres lenni.

⇒ Az alkarján lévő tetoválásról elárulta, hogy a háromszögek cápafogakat ábrázolnak. Lételeme a víz, így hite szerint, ha egy cápa meglátja az ábrát a kezén, közülük valónak tekint majd rá.

⇒ a Csillagkapu - Atlantisz 4. évadának forgatásának befejeztével Jason levágatta raszta haját, mert állítása szerint olyan nehéz volt már, hogy folyton fájt tőle a feje

⇒ A Conan, a barbár forgatása alatt történt vele egy kis baleset: egy lovas üldözés felvételekor leesett a ló hátáról és maga a ló is a földre zuhant, alig néhány centire a színész mellé. Jason későbbi elmondása szerint annyira megviselte a dolog, hogy vissza kellett vonulnia egy időre a lakókocsijába, hogy felhívja a családját.

⇒ 2008. november 15-én Momoát megtámadták egy törött sörösüveggel. 140 öltéssel varrták össze a sebet. Támadóját öt év börtönbüntetésre ítélték.

⇒ Trónok harcában 'dothrakiul' (az arab, a német és az orosz egyvelege) kellett a szövegét megtanulnia. Elég szokatlan módon jutott Khal Drogo szerepéhez a meghallgatáson: A maoriknak van egy ősi tánca, a haka, aminek az egyik fajtája, az, amit az új-zélandi rögbisek is előadnak, egyfajta harci tánc, a csatába menő harcosok adták elő annak idején. Jason ezt jól betanulta, bement a meghallgatásra és előadta, csapkodta a lábait, a mellét, üvöltött hozzá, a rendező meg ott ült vele szemben és köpni-nyelni nem tudott. Végül Jason megkapta a szerepet. Ugyanazok válogatták a Conan, a barbár új változatának szereplőit is, akik a Trónok harcához castingoltak és ott a helyszínen megkapta azt is.

⇒ Egy ideig úgy tűnt A galaxis őrzőiben ő játszhatja Drax-ot, a pusztítót, ám végül anyagi okok miatt a stúdió Dave Bautistat választotta a szerepre.

⇒ Hatalmas metálzene-rajongó; gyakran jár koncertekre, ahová gyerekeit is magával viszi. 

⇒ Nemrégiben hozta nyilvánosságra, miszerint a Trónok harcából történő távozását követően, valósággal koldus botra jutott családjával.

Hobbija

Szabadidejében a buddhizmusról tanul. Szívesen tölti idejét a családjával, a gyerekekkel játszik a kertben vagy a barátaival beszélget és sörözik. Gitározik, néha a barátaival fellépnek a helyi kocsmában, ahol főleg blues zenéket játszanak, ilyenkor a gyermekei is mindig ott vannak. Emellett szeret sziklát mászni, hegyi kerékpározni, snowboardozni, görhokizni, gördeszkázni valamint írni és zenéket szerezni.

FILM

 

2003 Baywatch - Hawaii esküvő (Baywatch: Hawaiian Wedding) ... Jason Ioane

2003 Lily hazatér (Tempted) ... Kala

2004 Defektes derbi (Johnson Family Vacation) ... Navarro

2007 Pipeline ... Kai

2011 Conan, a barbár (Conan the Barbarian) ... Conan

2012 Fejlövés (Bullet to the Head) ... Keegan

2014 Vadcsapáson (Road to Paloma) ... Robert Wolf

2014 Farkasok (Wolves) ... Connor

2014 Debug ... Iam

2016 Sugar Mountain ... Joe Bright

2016 Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) ... Arthur Curry / Aquaman

2016 The Bad Batch ... Miami Man

2017 Volt egyszer egy Venice (Once Upon a Time in Venice) ... Spider

2017 Az Igazság Ligája (Justice League) ... Arthur Curry / Aquaman

2018 Braven ... Joe Braven

2018 Aquaman ... Arthur Curry / Aquaman

2019 A LEGO-kaland 2. (The Lego Movie 2: The Second Part) ... Aquaman hangja

2020 Dune ... Duncan Idaho

2021 Zack Snyder: Az Igazság Ligája ... Arthur Curry / Aquaman 

2021 Édes kislányom ... Raymond "Ray" Cooper 

2022 Aquaman 2 ...Arthur Curry / Aquaman 

 

SOROZAT

 

1999-2001 Baywatch Hawaii ... Jason Ioane

2004-2005 Tiszta Hawaii (North Shore) ... Frankie Seau

2005-2009 Csillagkapu - Atlantisz (Stargate: Atlantis) ... Ronon Dex

2009 The Game ... Roman

2011 In the Qube 3D [Barbarian, Bulls and Blue]

2011-2012 Trónok harca (Game of Thrones) ... Khal Drogo

2014-2015 The Red Road ... Phillip Kopus

2014-2015 Tömény történelem (Drunk History) ... Jean Lafitte / Jim Thorpe

2016-2018 Az északi határvidék (Frontier) ... Declan Harp

2019 A Simpson család (The Simpsons [The Fat Blue Line]) ... Jason Momoa hangja

 

RENDEZŐI MUNKÁK

 

2014 Vadcsapáson (Road to Paloma)

 

ÍRÓI MUNKÁK

 

2014 Vadcsapáson (Road to Paloma)

 

PRODUCERI MUNKÁK

 

2014 Vadcsapáson (Road to Paloma)

2018 Braven

2018 Az északi határvidék (Frontier)

Utolsó frissítés: 2022.09.02. 20:08 TarjaNightwish által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace