Starity

Javier Colon

Javier Colon Javier Colon nemzetisége 15431. 3rajongó 1vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 80%
  • szimpátia: 100%

Javier Colon életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Karrier

1978. április 28-án született a Connecticut állambeli Stratfordban, dominikai apa és puerto ricói anya gyermekeként. A stratfordi Frank Scott High School-on tanult, majd diplomáját a University of Hartford's Hartt School-ban szerzett. Tanulmányi alatt énekesként és ütőhangszeresként tagja volt az EmcG soul/funk együttesnek, melynek vezetője a szólógitáros Ian McHugh, s mely főként Stivie Wonder hagyományait követte.

Amikor az EmcQ a Soulive soul-jazz trió előzenekarjaként lépett fel, a csapa gitárosára, Eric Krasnóra olyan nagy hatással volt Javier hangja, hogy beajánlotta egyik barátjánál, Derek Trucksnál, aki épp énekest keresett a The Derek Trucks Band nevű együtteséhez. A diploma megszerzése és egy sikeres meghallgatás után 2000 júliusában, Javier augusztusban csatlakozott a bandához.

Közel két évi turnézás után Javier, aki ekkor 24 éves volt, 2002 áprilisában elhagyta a bandát, hogy miután szerződést között a Capitol Records-dzal, folytassa szólókarrierjét. Ezzel a kiadóval két albumot adott ki, első, mely Javier címet viselte, 2003-ban jelent meg, majd ezt követte a 2006-os Left of Center.

Mióta megvált a Capitol Records-tól, Javier olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Joss Stone, Darius Rucker, az Indigo Girls, Stevie Nicks, Adam Levine és Anthony Hamilton, illetve saját kiadójával, a Javier Colón Musickal 2010-ben rögzített egy kislemezt, mely a Baby címet viseli.  Jelenleg az Universal Republic kiadónál van szerződése, melyet a The Voice megnyerése után kötöttek. 2009-ben énekesként és dalszerzőként közreműködött az October Sky című számban, mely Vanessa Williams The Real Thing című albumán található.

A színpadon Javier elsődleges hangszerei az acél és a műanyag húros akusztikus gitárok a Larrivée vagy a Taylor Guitars gyártmányaiból.
 

Stúdióalbumok

Javier (2003)

2003. augusztus 5-én jelent a Capitol Records kiadónál az előadóról magáról címet kapó debütáló album. Első kislemeze, mely a "Crazy" címet viselte, a 95. helyen nyitott a Billboard Hot 100-on, míg a Hot R&B/Hop-Hop Songs ranglistán a 42. helyig feljutott. Második kislemezének, a "Beautiful U R"-nak azonban már nem volt ugyanekkora kereskedelmi sikere.
Az album a Billboard 200 albumranglistán a 91. helyig jutott, az R&B/Hip-Hop Albums listán pedig a 18-ig. A Javier főként R&B stílusú dalokat tartalmaz, olyan műfajokkal ötvözve mint a Jazz és a Funk, illetve egy kicsit áthatja a dallamokat Javier latin származása is. A megjelenés után Javier zenei stílusát Brian McKnight, Babyfaces és Kenny Lattimore stílusához hasonlították. Mulgrew Millet (zongorista) és Roy Hargrove (trombitaművész) működtek közre az utolsó számában, az "October Sky"-ban. Csupán ez a két művész vendégszerepelt az albumon.


Left of Center (2006)

2006. március 7-én, három évvel a debütáló album után, Javier kiadta második stúdióalbumát a Left of Center-t. Az album címe azt jelképezi, hogy Javier nem olyan volt, mint az akkori kortárs R&B előadók. Továbbra is megtartotta a fő R&B vonalat, de ahogy az előző lemeznél, ez itt is keveredett további műfajokkal.
Három szám jelent meg kislemezként: az "Indecent Proposal", a "Dance For Me" és a "The Answer is Yes". Egyiküknek sem volt túl nagy sikere, az album is csupán a 37. helyen végzett a Billboard's R&B/Hip-Hop Albums ranglistán. Ahogy a Javer albumnál a Left of Center-nél is csak minimális a vendégszereplő művészek száma, egészen pontosan mindössze Anthony Hamilton, R&B előadó, hallható a "Count On Me" című felvételen.
Habár az albumnak nem volt nagy kereskedelmi sikere, Javier több dicsérő véleményt kapott egyéni stílusáért, illetve merészségéért, hisz valóban azt csinálta, amit szeretett, nem pedig azt, amit a popkultúra elvárt az R&B előadóktól.
 

The Truth-Acoustic - albumelőzetes (2010)

2010. augusztus 3-án jelent meg a hat számot tartalmazó "The Truth" albumelőzetes, melyet már Javier a saját kiadójánál rögzített. Az "Baby" kislemez albumjegyzeteinél, Javier így ír az előzetesről:

"A The Truth-Acoustic albumelőzetes az első része egy nagyobb projektnek, amin már több mint három éve dolgozom. Néhány dal a következő albumomról, az OK... Here's The Truth-ról, melyeket az előzetes kedvéért vettem fel akusztikusan."

A The Voice után

Javier Universal Motown Records Group-nál elkezdte új albumának munkálatait, melyhez a bemutatkozó kislemez a Natasha Bedingfield közreműködésével készült "As Long as We Got Love"-t választották. Az albumon még megtalálható a The Voice-os mentorával, Adam Levinnel előadott "Stand Up", illetve a nyolcadik American Idol győztesével, Kris Allennel közösen írt "Raise Your Hand" is.

Albumok

2006 - Left of Center
    Kiadó: Capitol Records
    Helyezések:
            Top R&B/Hip-hop Albums: 37.

2003 - Javier
     Kiadó: Capitol Records
     Helyezések:
                Billboard 200: 91.
                Top R&B/Hip-hop Albums: 18.

2011 - Come Through For You
      Kiadó: Universal Motown Records Group 
      Helyezések:
                 Billboard 200: 134.
                 Top R&B/Hip-hop Albums: 20.


Albumelőzetesek

2010 - The Truth - Acoustic EP
     Kiadó: Javier Colon Music

2011 - A Very Acoustic Christmas 
      Kiadó: Universal Motown Records Group


Kislemezek

2003:    - Crazy
                     Album: Javier
              - Beautiful U R
                     Album: Javier

2006:   - Indecent Proposal
                     Album: Left of Center
              - Dance For Me
                     Album: Left of Center
              - The Answer Is Yes
                     Album: Left of Center

 2011:   - Time After Time
                      Album: Nincs. A The Voice felvétele
              - Stand By Me (duett Angela Wolff-fal)
                      Album: Nincs. A The Voice felvétele
              - Angel
                      Album: Nincs. A The Voice felvétele
              - Fix You
                      Album: Nincs. A The Voice felvétele
              - Stitch by Stitch
                     Album: Nincs. A The Voice felvétele

              - As Long as We Got Love  (feat. Natasha Bedingfield)
                     Album: Come Through For You

2012:    - A Drop in the Ocean 
                     Album: Come Through For You 

Utolsó frissítés: 2012.05.13. 22:10 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace