Starity

Jay McGuiness

Jay McGuiness Jay McGuiness nemzetisége 973. 519rajongó 35vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 73%
  • stílus: 71%
  • szimpátia: 75%

Jay McGuiness életrajza

Korai évek:

James Kevin McGuiness, azaz "Jay", 1990 Július 24.-én született Nottinghamshire, Newark-nak nevezett részében. Egész gyermekkorát is itt töltötte. Jay élénk kisgyerek volt, aki imádott a tükör előtt énekelni és táncolni négy testvérével, köztük ikertestvérével, Thomas-sal. Már nagyon fiatalon érdeklődést mutatott a művészetek, az olvasás, valamint az állatok felé.

A Holy Trinity Római Katolikus iskolában kezdte meg tanulmányait, Newarkban, majd később a mansfield-i All Saints iskola tanulója is volt. Katolikus iskolái után, 13 évesen, a newmarki Charlotte Hamilton tánciskolába adta be jelentkezését, ahova sikeres felvételt is nyert a tánc szakra. Azonban ez sem bizonyult a legjobb választásnak, mivel osztálytársai terrorizálták őt, a balett iránti érdeklődése miatt. Nem sokkal ezután felvételt nyert a tekintélyes nottingham-i tánc és dráma tagozatos iskolába, a Midlands Academy-be.

McGuiness még csak 16 éves volt, amikor jelentkezett  egy új énekes csoportba, amelyet Jayne Collins rakott össze. Az ő nevéhez fűződik még a The Saturdays és a Parade sikere is. Egy hatalmas nemzeti tehetségkutatást követően, ami Angliában és Írországban zajlott, Jayne kiválasztotta az akkor 19 éves Jay-t is, hogy egy legyen az új öt főből álló formációjának a tagjai közül. Ekkor született meg a The Wanted, bandatársai Nathan Sykes, Tom Parker, Siva Kaneswaran és Max George lettek.

Pályafutás:

Bár kezdetben Jay-nek nem voltak nagy elvárásai a bandával szemben, az meglehetősen gyorsan aratott feltörekvő sikereket. Miután 2009-ben összeálltak, Scooter Braun vette szárnyai alá őket, aki többek között Justin Bieber és Ariana Grande menedzsere. A srácok világszerte szerződtek lemezkiadókhoz,  először a Universal Music leányvállalatához, az Island Records-hoz és a Mercury Records-hoz. Első debütáló kislemezük az All Time Low a Brit Singles Chart-on az első helyen nyitott. 2010 óktóberében megjelent The Wanted nevű albumukból, még abban az évben fél millió lemezt adtak el. Mivel, főként hölgyekből álló rajongótáboruk vészesen növekedett, hasonló sikereket jósoltak nekik, mint a Backstreet Boys-nak, Hanson-nak, vagy akár a 'N Sync-nek. 

A 2011-ben megjelent Battleground albumuk is szintén nagy sikereket aratott,  már rögtön első kislemezük, a Gold Forever, ami a Comic Releaf támogatására készült, harmadik helyen indított az Egyesül Királyságban. Második kislemezük, a Glad You Came rögtön első helyen nyitott a Brit és Ír zenei listákon egyaránt. Ezzel a dallal szerezte a legnagyobb elismerést a zenekar, Angliában két hétig, Írországban pedig öt hétig a zenei listák trónját uralta. 

2012-re Kanadába és Amerikába is elért a hírük. A Glad You Came az USA-ban is befutónak bizonyult. A kislemezből több, mint 3 millió példányt adtak el. A Billboard top 100-as listáján egészen a harmadik helyig, a Canadian top 100-ban pedig a második helyig is felkúszott. így a 'Wanted Fanmily' létszáma rohamos tempóban nőni kezdett. Jay és bandatársai így hamarosan elmerülhettek az utazás, dalfelvétel, és támogató gyűjtés kavalkádjában, valamint természetesen a tüzes természetű női rajongóikkal való bánásmódban.

2013-ban bejelentették, hogy a banda kap egy saját valóságshow-t, az E! tévécsatornán. A sorozat a The Wanted Life nevet kapta, és azt a célt szolgálta, hogy a csapat Los Angeles-i útját kövesse nyomon. Többek között a nézők betekintést nyerhettek a csoport mindennapjaiba, harmadik stúdió albumuk felvételébe és a Világturnéra való előkészületekbe.

2014-ben a The Wanted tagjai úgy döntöttek, hogy egy ideig szüneteltetik csoportso karrierjüket, és kipróbálják magukat egyéni előadókén is, így meghatározatlan ideig a banda feloszlatása mellett döntöttek.

Magánlet:

Jay a zenekarban töltött ideje alatt végig egyedülálló volt, egy barátnő helyett inkább a dalszerzést választotta. "Egy kapcsolat alapjáraton is bonyolult, az utazás csak még nehezebbé tenné" Nyilatkozta a Brit Fabolous magazinnak. "Talán könnyebb, ha már megtaláltad a tökéletes lányt, de még úgy is a legjobbat kell neki adnod. Ez most nem lenne a legalkalmasabb idő számomra próbálkozni, túl sok stresszel járna."

Lelkes állatbarát, van egy gyíkja, valamint 2011-ben a PETA megválasztotta az Év legszexibb vegetáriánus férfiának. 

Érdekességek:

- Kedvenc előadói: Coldplay, Newton Faulkner, Florence & The Machine, Jack Periate, Damien Rice, Justin Timberlake  
- Kedvenc focicsapata: Celtic
- Kedcenc étele: Tojás minden formában, Pizza, Sajtos pirítós,  sültkrumpli
- Kedvenc állata: Csimpánz
- Kedvenc gyerekkori műsora: How2
- Kedvenc TV műsora: Minden ami David Attenborough 
- Álmai nője: Wanessa White a The Saturdays-ből
- Balkezes
- Vegetáriánus
- A banda minden kedden felrak egy részt youtube csatornájukra #WantedWednesday címszó alatt, mely heti backstage felvételeket, szociális tevékenységeket, exklúzív produkciókat, vagy csak szimplán a banda életéről szóló részeket tartalmaz.

2013:

- Chasing The Saturdays  (1. Epizód: #DeepFriedSats)
- The Wanted Life (Saját reality show-juk)

Albumok: 

The Wanted - 2010
Battleground - 2011
Word of Mouth - 2013

Kislemezek:

All Time Low - 2010
Heart Vacancy - 2010
Lose My Mind - 2010
Gold Forever - 2011
Glad You Came - 2011
Lightning - 2011
Warzone - 2011
Chasing The Sun - 2012
I Found You - 2012
Walks Like Rihanna - 2013
Show Me Love - 2013
Glow in the dark - 2014

EP-k:

The Wanted - 2012

Utolsó frissítés: 2015.09.24. 11:11 twilightgirl0910 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace