Starity

Jennifer Garner

Jennifer Garner Jennifer Garner nemzetisége 471. 1248rajongó 38vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 96%
 • Születési név
 • Jennifer Anne Garner
 • Becenév
 • Jenn, Jenny
 • Születési idő
 • 1972. április 17.
 • Születési hely
 • Houston, Texas, USA
 • Foglalkozás
 • színésző
 • Családi állapot
 • elvált, 3 gyermek
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöldesbarna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ben Affleck Michael Vartan Scott Foley Victor Garber

Jennifer Garner életrajza

Korai évek - Miss Garner élete a színészet előtt

Jennifer a három lánytestvér közül a középsőként született meg 1972.04.17-én Texas államában, pontosabbanHoustonban. Édesanyja Patricia Ann (angol származású) angolt tanított Oklahomában, míg az édesapja Bill John Garner gyógyszerészként dolgozott. Jenn alig volt négy éves, amikor is édesapja munkája miatt először a Nyugat Virginiai Princetonba, majd később Charlestonba költöztek, s maradt családjával gimnazista koráig. Két testvére van. Az idősebbik , Melissa Lynn Garner Wylie, aki Bostonban él, míg a húga Susannah Kay Garner Carpenter nevet viseli.

Házasság és magánélet - Minden olyan dolog, ami privát

2000.10.19-én Jennifer elkövette azt a hibát, hogy hozzáment egykori kedveséhez, Scott Foley-hoz., akivel 1998-ban ismerkedett meg a Felicity forgatásán. A házasság oly annyira megromlott, hogy három évvel később be is adták a papírokat, miszerint szeretnének elválni. 2003-ban Garner kapcsolatba bonyolódott Michael Vartannal, akit az Alias forgatásán ismert meg, s játszotta a sorozatban Michael Vaughn szerepét. A románcuk 2004-ben véget ért, majd ezt követően a Daredevil után Ben Affleckkel kezdett el randizni. Először a Boston Red Sox nyitóján jelentek meg nyilvánosan 2004 októberében. Mióta kapcsolatban van Affleckkel ez az első alkalom, hogy nem barátnőként érzi magát, hanem feleségként. A kapcsolatuk oly annyira felhőtlen, hogy Ben meglepte Jennifert egy 4,5 karátos (900 mg-os) gyémántgyűrűvel, amelyet Harry Winston alkotott meg. Majd ezt követően 2005.06.29-én egy szűkcsaládi esküvő keretében kimondták a boldogító igent. S érdekességképpen meglehet jegyezni, hogy a ceremónián Victor Garber is jelen volt, aki anno az Aliasban, Sydney Bristow édesapját, Jack Bristowt alakította.

2005 decemberében Garner életet adott első gyermekének, akit Violet Anne Afflecknek anyakönyveztettek. Majd a szerelmes pár második gyermeke, Seraphina Rose Elizabeth Affleck, 2009 januárjában látta meg a napvilágot. Ám 2011 nyarán az ifjú pár bejelentette, hogy immáron harmadik gyerekükkel várandósak, aki, ha minden 2012 tavaszán született meg az USA-beli Kaliforniában. A házasságuk azonban mégsem volt olyan jó, mint ahogyan azt hittük. 2015 júliusában megerősítették, miszerint el szeretnének válni, ám szoros barátságot megtartva fogják tovább nevelni gyermekeiket.  Számtalan pletyka lepte el a sajtót válásuk okáról, ám egyikük sem erősítette meg egyiket sem, vagy tisztázta volna. Közel egy éves huzavona után azonban mégis csak arról kezdtek el cikkezni a bulvárlapok, hogy a válókeresetet mégis csak visszavonták és megpróbálják rendezni házasságukat. Mindez azonban csak ideig-óráig működött, hiszen fév évvel később olyan pletyka kapott szárnyra, miszerint Garner végleg ráunt Benre, és még 2017-ben el szeretne válni tőle.

Karrierje - Amiért is szeretjük a hölgyet

Garner 1995-ben pályafutását egy New York-i színházban kezdte meg, ahol nem kevesebb, mint 150 dollárt keresett hetente. Legelső tévészereplése a Zoya című filmben volt, amely Danielle Steel regényének a feldolgozása volt. Majd később a ’90-es évek végén feltűnt a Spin city és a Law & Order című sorozatokban. Majd ezt követően kisebb szerepet kapott a Significant Others és a Time of Your Life minisorozatokban. Jennifer legelső mozivászonra kerülése a Dude, Where's My Car? (Hé, haver, hol a kocsim?) című amerikai vígjátékban volt, ahol Ashton Kutcher által alakított szereplő barátnőjét játszotta el. 2001-ben pedig jelenlegi férjével, Ben Affleckkel dolgozhatott együtt a Pearl Harbor című filmben, ahol igen csekély szerepet kapott. Ugyanebben az évben színészi tehetségét végre felfedezték, és az igazi áttörést az Alias című amerikai akció sorozat hozta meg számára. 1998-ban Garner játszott a Felicity-ben, s így figyelt fel rá a sorozat készítője, J.J Abrams. Nagy könyörgések árán, végül Jennifer megkapta Sydney Bristow szerepét, aki egy igazi, profi hírszerző ügynök. Ám amikor rájön, hogy az ellenségnek dolgozik, elmegy a CIA-hoz, kettősügynökké válik, majd él hármas életet. Garnernek a szerepe megtartásának érdekében folyamatosan kondiban kellett tartania magát és el kellett sajátítania a kick-bokszot is a verekedős jelenetek okából, mivel a hölgy kijelentette, hogy nem kíván kaszkadőröket látni, miközben Bristow ügynök jól ellátja a baját a rossz fiúknak. A hölgy is és Abrams is kételkedett abban, hogy tényleg a megfelelő színésznőt választották-e Sydney karakterének a megformálásához, hiszen Garner nem egyszer jelentette ki azt, hogy:

„Én ezt nem tudom megcsinálni!”. Jenn később kommentálta, és kiegészítette annyival, hogy „Olyan csajos csaj voltam, és fogalmam sem volt, hogyan lehetne több energiám.”


Az Alias első pár részének levetítése után, a nézettség hetente 10,2 millióra nőtt. Garnernek ez volt a csúcspontja, hiszen az Aliasban nyújtott alakításáért megkapta a „Legjobb tévésorozat színésznő” Golden Globe díjat dráma kategóriában. Ezt követően a hölgy fizetése 40 000 dollár és 150 000 dollár között mozgott egészen a sorozat befejező epizódjáig. Az Aliasban nyújtott alakításáért újabb Golden Globe és Emmy jelöléseket is magának tudhat, ám egyiket sem sikerült megnyernie. 2005-ben ismét egy díjjal lett gazdagabb,” Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series” címen. Ebben az évben Garner teherbe esett, s az Alias befejező évadját 17 résszel zárták le, hogy Garner el tudjon menni szülési szabadságra. Jenn rendezőként is kipróbálta magát, hiszen az ötödik évad „In dreams” epizódot ő maga rendezte, valamint a befejező évadban aktív producerként is közreműködött. Az Alias befejezetével Garner felkérést kapott Steven Spielbergtől, hogy vállaljon el egy szerepet a Kapj el, ha tudsz! című filmben. Ekkor azonban mindenki Sydney Bristowként ismerte, s beskatulyázták CIA ügynök szerepe mivolta miatt. Sydney szerepéből akkor tudott teljes mértékben kitörni, amikor is megkapta Elektra Natchios szerepét 2003-ban a Daredevil című filmben Ben Affleck mellett, amely tulajdonképpen egy képregény adaptáció volt. Jennifer mindezek után megkapta a Hirtelen 30 főszerepét, ahol is egy 13 éves kislánynak minden vágya az, hogy 30 éves lehessen. A vágy teljesül is, s a film fantasztikus keretei mellett azt láthatjuk, hogy hogyan küzd meg egy 13 éves kislány a felnőtt kor miben létével. Később pedig egy újabb képregény adaptációjának, az Elektra főszerepére kérték fel, amely a Daredevillel ellentétben nagy bukás lett. Zenei pályafutását illetően, 2006-ban egy jótékonysági albumra (Unexpected Dreams – Songs From the Stars) énekelt fel egy Frank Loesser számot, amely a "My Heart Is So Full of You" címet viselte. 2006-ban feltűnt a Catch and Release című filmben, majd rá egy évvel később, 2007-ben Jamie Foxx-szal játszhatott együtt a The Kingdom (A királyság) című filmben.

Szerepet kapott még a Juno-ban, és 2007.11.01-én ismét kipróbálta magát a színpadon. Cyrano de Bergerac című darabban játszotta el Roxanne szerepét a Broadway-on. Garner pedig nemrég tűnt fel a Valentine’s Day (Valentin nap) című romantikus vígjátékban Ashton Kutcher kollégája mellett. 2011-ben Garner több filmben is szerepet kapott, ám az Arthur, a legjobb parti igen csak csúnyán megbukott, viszont ezzel ellentétben a Butter című filmjének igen csak sikert jósolnak a kritikusok, hiszen Jennifer kiváló szakértelme mellett megtekinthetjük Olivia Wilde és Hugh Jackman alakítását is. Garner 2012-re több mozifilmben is szerepet kapott, ám végül a projekteket törölték, s az egyetlen egy leforgatott, megvágott és mozibe kerülő film a The Odd Life of Timothy Green volt. Ám nem maradunk 2013-ban sem Jennifer nélkül, hiszen már javában folynak a The Dallas Buyer's Club munkálatai, amelyben ismét remek párost alkot Matthew Mcconaugheyvel. Valamint 2014-ben Ali szerepében lesz látható a Draft Day alkotásban Kevin Costner partnereként. 2014-ben a Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day film Kellyje volt, feltűnt ezenkívül még a Danny Collins című filmben, illetve a Men, Women & Childrenben, ahol Patricia Beltmeyer szerepében tündököl. 2016-ra leszerződtették a Nine Lives című filmre és a Miracles from Heavenre, ahol Christy Beam szerepét kapta meg. Valamint még az idei számlára lesz írható a Wakefield. Többek között még olyan mozifilmekben láthattuk a mozivásznon, mint az Anyák napja, valamint közelgő projektje a The Tribes of Palos Verdes, valamint szinkronszínészként is kipróbálja magát a Wonder Parkban, amely előreláthatólag 2019-ben fog a mozikba kerülni.  2018-ra leszerződtették a Peppermint című amerikai filmre, ahol Riley szerepét kapta meg illetve a Kszi, Simon, ahol Emily Spier szerepét kapta meg.
2019-re leszerződtették a Camping című amerikai sorozatra, ahol Kathryn szerepét kapta meg. Még ebben az évben a Yes day napra is leszerződtették. 2020-ra szerepet vállalt a Fantasy Camp című filmben.

Televíziós, filmes szereplései:

Sorozatok:

Camping (2019) - Kathryn (8 epizód)
Llama Llama (Ismeretlen dátum) - Mama Llama hangját adja

Alias (2001-2006) - Sydney Bristow (105 epizód)
Felicity (1998-2002) - Hannah Bibb (3 epizód)
Time of your life (1999-2001) - Romy Sullivan (19 epizód)
Significant others (1998-1999) - Nell (6 epizód)
Texasi krónikák: holtak útján (1996) - Clara Frosythe (2 epizód)
A kaméleon (1999) - Billie H. Vaughn/ Dupree (1 epizód)
Fantasy Island (1998) - Sally (1 epizód)
Kerge város (1996) - Becky (1 epizód)
Esküdt ellenségek (1996) - Jamie (1 epizód)
Swift Justice (1996) - Allison (1 epizód)

Filmek, mozifilmek:

Fantasy Camp (2020)
My Glory Was I Had Such Friends (2020)
Yes day (2020) - 
Allison Torres 
Wonder Park (2019) - Anya hangja
Peppermint (2018) - Riley
Simon vs. The Homo Sapiens Agenda (2018) -  Emily Spier
The Tribes of Palos Verdes (2017) - Ismeretlen szerep [forgatás alatt]

Wakefield (2016) - Diana Wakefield
Nine Lives (2016) - Lara Brand
Anyák napja (2016) - 2nd Lt. Dana Barton
Miracles from Heaven (2016) - Christy Beam
Danny Collins (2015) - Samantha Leigh Donnely
Men, Women & Children (2014) - Patricia Beltmeyer
Imagine (2014) - Laura
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014) - Kelly
Draft Day (2014) - Ali
The Dallas Buyer's Club (2013) - Dr. Eve Saks
The Odd life of Timothy Green (2012) - Cindy Green
Butter (2012) - Lara Pickler
Arthur, a legjobb parti (2011) - Susan Johnson
Valentin nap (2010) - Julia Fitzpatrick
Lódító Bódító (2009) - Anna McDoogles
Excsajok szelleme (2009) - Jenny Perotti
Juno (2007) - Vanessa Loring
A királyság (2007) - Janette Mayes
Kettőt találhatsz (2006) - Gray
Elektra (2005) - Elektra
Hirtelen 30 (2004) - Jenna Rink
Daredevil - A fenegyerek (2003) - Elektra Natchios
Kapj el, ha tudsz! (2002) - Cheryl Ann
Rennie's Landing (2001) - Kiley Bradshow
Hé, haver, hol a kocsim? (2000) - Wanda
Utórengés: földindulás New York-ban (1999) - Diane Agostini
1999 (1998) - Annabell
Mr. Magoo (1997) - Stacey Sampanahoditra
Washington Square (1997) - Marian Almond
Agyament Harry (1997) - egy nő a liftben
Rose Hill (1997) - Mary Rose Clayborn
The Player (1997) - Celia Levison
In Harm's Way (1996) - Kelly
Harvest of fire (1996) - Sarah Troyer
Zoya (1995) - Sasha

Videójátékok:

The Animated: Alias Tribunal (2004) - Sydney Bristow hangja
Alias (2004) - Sydney Bristow ügynök hangja

Színdarabok:

Cyrano de Bergerac (2008) - Roxane

Egyéb szereplései és közreműködései:

Producerként:

Alias (2006) - az utolsó évadban akítvan végzett produceri munkákat
Buttler (2011)

Rendezőként:

Alias (2006) - "In dreams" című epizódja

Fellépései:

Saturday night live (2003) - előadta a "My Funny Valentine" című dalt

Utolsó frissítés: 2021.03.16. 15:03 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace