Starity

Jensen Ackles

Jensen Ackles Jensen Ackles nemzetisége 111. 2861rajongó 265vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Jensen Ross Ackles
 • Becenév
 • Jay, Jackles
 • Születési idő
 • 1978. március 01.
 • Születési hely
 • Dallas, Texas, USA
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Danneel Harris
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöldes-barnás
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Clea DuVall Jessica Alba Katie Holmes Kristin Kreuk Michelle Williams Kerr Smith Michael Weatherly Jared Padalecki Jaime King Elisabeth Harnois Danneel Ackles Busy Philipps Morena Baccarin Michael Rosenbaum Sean Patrick Flanery Jeffrey Dean Morgan Misha Collins David Keith John Glover Curtis Armstrong

Jensen Ackles életrajza

Jensen Ross Ackles 1978. március 1-jén született Dallasban, Texas államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Donna Joan Shaffer és Alan Roger Ackles fiaként, aki szintén színészként dolgozott. Jensennek van egy bátyja, Joshua, aki három évvel idősebb tőle, és egy húga, Mackenzie, aki hét évvel fiatalabb tőle. Angol, ír és skót felmenőkkel is rendelkezik. 1990-ban fejezte be tanulmányait a texasi Dartmouth Elementary School, majd rá három évvel pedig az Apollo Junior High Schoolban. 1996-ban érettségizett le a Texas állambeli Richardson-i L. V. Berkner High School-ban. A középiskolában baseballozott és lacrosse-t is játszott. Sportorvosnak szeretett volna továbbtanulni a Texas Tech Egyetemen és fizikoterápiával szeretett volna foglalkozni, azonban ehelyett Los Angelesbe költözött, hogy színész legyen.

Karrierje

Már négy évesen is felkeltette a modellügynökségek érdeklődését, de végül 10 évesen kezdett el modellkedni.

Film szerepei

2001-ben szerepet kapott A szexbomba című amerikai filmben, amelyben Poppy Montgomery alakította Marilyn Monroe-t. A filmet, amely több részből is áll jelölték az Art Directors Awardson is. Rá három évvel később, 2004-ben feltűnt a The Plight of Clownana című 16 perces komédiában, ahol önmagát, Jensent alakította.

2005-ben feltűnt Az átjáró című amerikai horrorfilmben, ahol Jake Grayt alakította. Jake már meg sem tudja mondani, mikor aludt egy jót utoljára: szörnyű rémálmok gyötrik. Ezzel még nem is lenne semmi baj, mikor is a víziói megelevenednek, mikor elkezd egy számítógépes játékkal játszani. Rá két évvel később, 2007-ben szerepet kapott a Ten Inch Hero című romantikus vígjátékban, mint Priestly. A film során Jensennek fura hajat csináltak, így a filmben is mindenki úgy ismerte, mint az „őrült” hajas, aki nem kedveli a többi srácot, különbözően öltözködik tőlük, mert ő egy másik „klónhoz” tartozik.

2009-ben feltűnt a Véres Valentin 3D című horror filmben, ahol Tom Hannigert alakította. Tom tapasztalatlan szénbányás, akit csúnya balesetet okozott, majd az egyetlen túlélő vérfürdőt csinált az ottani kórházban. Rá tíz évvel később megint elkezdődnek a mészárlások. Azt azonban, hogy Harry – a túlélő szelleme gyilkol újra, vagy valaki lemásolja, erről senki semmit nem tud.

2010-ben több videójátékban is feltűnt, mint szinkronszínész. Ilyen volt például a Batman a Piros Sisak ellen, ahol Red Hood hangját adta, a Tron: Evolution, ahol Gibson hangja olt és The 3rd Birthday, ahol pedig Kyle Madigan hangja volt.

2018-ban szerepet vállalt a The Buddy Games című vígjátékban, amelyben Olivia Munn és Josh Duhamel is szerepet vállalt.

Sorozat szereplései

1996-ban szerepet kapott a Wishbone című sorozatban, ahol Michael Duss-t alakította egy részen keresztül. Még ebben az évben mellékszereplője lett a Sweet Valley High-nak, ahol Brad bőrébe bújt. Ekkor kapta meg első nagyobb szabású szereplését a Mr Rhodes című amerikai komédiának, ahol Malcom szerepét játszotta el hét részen keresztül.

1997-ben feltűnt a Cybill című amerikai sorozatban, ahol David alakította egy részben.

1998-ban szerepet kapott az Ármány és szenvedély című amerikai sorozatban, ahol Eric Brady szerepét kapta meg, Eric Samantha, vagy becézve Sami testvére. Eric visszatér Salembe 1997 nyarán. Úgy hiszi, hogy Sami csak megjátssza az amnéziát, hogy Austin Reed beleszeressen. Carrie és a barátja Mike segítséggel felfedezik, hogy Eric segíti húgát a friggyre lépést illetően. A kis csoport azt is megtudja, hogy Sami fia édesapja az Lucas. Ericre irtózatosan dühös lesz, azonban később megbocsájtja neki az árulást, hiszen rádöbben arra, hogy nem akarta őt bántani. Nem sokkal később Ericet régebben megvádolták nemi erőszakkal, miközben Jed Fox volt az igazi elkövető. A fiú megfenyegeti, hogy megöli Samit, hacsak nem vállal felelősséget a nemi erőszakért. Eric később egy pincérnő iránt kezd el érdeklődni, majd a Countess Wilhelmina Cosmetics nevű cégnél kezd el dolgozni, mint fotós és megpróbálja felbérelni a pincérnőt, Nicole-t modellként. Nicole és Eric elkezdtek randizni, azonban a lány múltja közbeszólt, végül Nicole Lucas karjaiba menekült, akivel nem sokkal később össze is házasodott. Később egy idősebb nővel kezdett el randizni, aki sajnos rádöbben arra, hogy a férfi még mindig nem jutott túl Nicole-on, így szakít vele. Eric úgy dönt, hogy elhagyja a várost és bevallja Nicole-nak, hogy mindig is szeretni fogja.

2001-ben szerepet kapott a Sötét angyal című sorozatban, ahol Alec szerepét kapta meg. Alex McDowell (vagy más néven az okos-Alec), akit úgy mutatnak be, mint May partnere a Manticore-nál, ami egy különleges megbízás Max részéről. Azonban Manticore tönkrement, ezalatt Alec elszökött a külvilágba, ezáltal szökevénnyé vált. Genetikailag továbbfejlesztet szuperkatona volt.

2002-ben feltűnt a Dawson és a haverok című sorozatban, mint C.J, aki Jen Lindley barátja volt. Jen kapcsolatba keveredett CJ-jel, akivel a campus kávéházában találkozott. Joey szobatársa, mikor nagyon berúgott egy koncert alkalmával lefeküdt CJ-jel, ezt megtudva, Jen dobta a fiút.

2003-ben szerepelt a Still Life című sorozatban, mint Max Morgen. May testvérét az első rendőri napján brutálisan meggyilkolják. Egy évvel később egyesül a család, azonban senki nem tudta magát túltenni a traumán, Max próbálja megtalálni önmagát.

2004-ben szerepet kapott a Smallville című sorozatban, ahol Jason Teague szerepét kapta meg. Jason a Central Kansas A & M tanulója volt és foci edzője a Smallville Crows focicsapatnak. Jason szerelemi kapcsolatban állt Lana Langgel. A pár Párizsban találkozott, mialatt Lana külföldön tanult. Jason követte Smallville-ig a lányt és egy állást töltött be a lány iskolájában, mint foci edző. Jasont kirúgták az iskolából, mikor Leyx szétkürtölte, hogy viszonyt folytat Lanával. Smallville-ben töltött ide alatt, együttdolgozott édesanyjával, Genevieve Teague-val hogy felkeressék a három Stones of Powert, a három Kríptoniant. Jason és az anyja elrabolják Lexet és Lionelt, hogy megtudják az egyik kő hollétét, és megtudja, hogy Lanánál van az egyik ilyen kő. Egy verekedés közben megölik a férfi édesanyját. Jason hisz abban, hogy a kövek titka hazugság, amit Clark kezdeményezett, majd a Kent farmra megy, ahol túszul ejtették Jonathan és Martha Kentet. Későbbiekben a férfi meghal egy meteor becsapódás következtében a Kent farmon.

2005 óta folyamatos szereplője az Odaát című amerikai sorozatnak, ahol Dean Winchester szerepét kapta meg. Dean és Sam egy átlagosnak nem mondható testvér pár, aki különböző természetfeletti lények ellen küzdenek, miközben próbálják apjukat felkutatni. A testvér édesanyjuk, majd később Sam barátnőjének a rejtélyes gyilkosát, a Sárgaszemű démont akarják levadászni. Későbbiekben Dean alkut kötve lekerül a pokolba, ahonnét Isten küldöttje, azaz Castiel angyal menti ki. A testvér megpróbálja megakadályozni az Apokalipszis eljövetelét, Lucifer kiszabadulását. A sorozat 2019-ban újult részekkel tér vissza, és egyúttal az utolsó, befejező 15. évaddal

2017-ben szerepet vállalt egy rész erejéig  Kings of Con című sorozatban, ahol Justin Angel szerepét kapta meg.

Magánélete
Három év randizás után, 2009 novemberében Jensen megkérte az akkori barátnőjének a kezét, aki egyben modell, színésznő és tornász is: Danneel Harris. 2010. május 15-én mondták ki a boldogító igent Dallasban, Texas államban. 2013 januárjában hozták nyilvánosságra, hogy Danneel babát vár, amely Ackles első gyermeke. Egy kislányuk van, Justice Jay ’JJ’ Ackles, aki 2013. május 30-án látta meg a napvilágot. 2016. augusztusában jelentették be, hogy ikerpárral várandós a felesége, egy kislány és egy kisfiú. Az ikrek 2016. december 2-án születtek meg, Zeppelin Bram és Arrow Rhodes nevet kapták.

Díjak, és jelölések

1998-ban megnyerte a Soap Opera Digest Awardot, Outstanding Male Newcomer kategóriában, az Ármány és Szenvedély című sorozatban nyújtott alakításáért. 1998-2000 között jelölték a Daytime Emmyre, Outstanding Younger Actor in a Drama Series kategóriában az Ármány és szenvedély sorozat miatt.

2006-ban jelölést kapott a Teen Choice Awardon, mint Kedvenc betörő sztár az Odaátban nyújtott teljesítményéért, majd rá egy évvel később, 2007-ben jelölték a SFX Awardon, mint a Legjobb TV színész az Odaátban alakított szerepéért.

2011-ben megnyerte a TV Guide Awardot, mint a Kedvenc színész, az Odaátban nyújtott alakításáért. Rá egy évre, 2012-ben jelölték a Teen Choice Awardson az Odaát című sorozat szerepléséért, Kedvenc sci-fi/fantasy színész kategóriában.

2013-ban jelölték többek között People's Choice Awardon, mint kedvenc tv dráma színész, SFX Awardon az Odaát című sorozat miatt – itt harmadik helyezést ért el, illetve a Teen Choice Awardon, mint.

Érdekességek
- Nagy rajongója a Dallas Cowboysnak
- Szeret lovagolni
- A Smallville című sorozatban feltűnt, a negyedik évadban, mint Lana barátja, azonban ő Tom Welling szerepére pályázott.
- Imád énekelni és gitározni is tud
- Jensen szülei végül Jensen név mellett voksoltak, mert a többi, amit kiválasztottak túl hétköznapi és gyakori volt. Ackles nevét Cacklesnek kell ejteni.
- Jó barátja Christian Kane
- A szülei Justinnak akarták elnevezni, azonban úgy gondolták, hogy az túl gyakori
- Szabadidejében szeret fotókat készíteni, és mindig készít kulisszák mögötti képeket az Odaát forgatásáról
- Felajánlották neki Eliza Dushku főszereplésében készülő Tru Calling – Az őranygal című filmben Tru szerelmét, azonban Jensen ezt visszautasította, és helyette a Smallville-ben lévő szerepet vállalta el. Végül Eric Christian Olsen vállalta el a szerpet, azonban a karakter nevét a készítők Jensenre változtatták meg.
- A keresztneve igazából a vezetékneve és igen gyakori Dániában
- Legjobb barátja az Odaátból már jól ismert Jared Padalecki, aki Jensen apukáját Papa Acklesnek hívja
- A Tucatjával olcsóbb című film forgatásán Jared találkozott Tom Wellinggel, aki Clark Kentet alakította a Smallville-ben. Mielőtt Jensen elkezdte volna forgatni az Odaátot mellékszereplője lett a Smallville sorozatnak. Mindkétszer BC Vancouverben forgattak a CW által, és a való életben is barátokká váltak, Tom és Jared is tréfamesterek.

SOROZATOK
Odaát (2005-2020) - Dean Winchester (327 epizódban szerepelt)
Kings of Con (2017) - Justin Angel  (egy részben szerepelt)
Supernatural: The Animation (2011) - Dean Winchester (két részben szerepelt)
Smallville (2004-2005) - Jason Teague (22 epizódban szerepelt)
Still Life (2003-2004) - Max Morgan (hat részben szerepelt)
Dawson és a haverok (2002-2003) - C.J. (12 részben szerepelt)
Sötét angyal (2001-2002) - Alec / X5-494 / Ben (22 epizódban szerepelt)
Ármány és szenvedély (1998-2000) - Eric Brady / Eric Roman Brady (16 részben szerepelt)
Cybill (1997) - David (egy epizódban szerepelt)
Mr. Rhodes (1996-1977) - Malcolm (hét részben szerepelt)
Sweet Valley High (1996) - Brad (egy epizódban szerepelt)
Wishbone (1996) - Michael Duss (egy részben szerepelt)

FILMEK
The Buddy Games (2018)
Véres Valentin 3D (2009)
– Tom Hanniger
Ten Inch Hero (2007) - Priestly
Az átjáró (2005) - Jake Gray
The Plight of Clownana (2004) – Jensen
A szexbomba (2001) - Eddie G

HANGJÁT ADTA
The 3rd Birthday (2010) - Kyle Madigan hangja
Tron: Evolution (2010) - Gibson hangja
Batman a Piros Sisak ellen (2010) - Red Hood hangja

Utolsó frissítés: 2020.07.24. 20:08 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace