Starity

Jeremy Irvine

Jeremy Irvine Jeremy Irvine nemzetisége 2381. 246rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Jeremy William Fredric Smith
 • Születési idő
 • 1990. június 18.
 • Születési hely
 • Gamlingay, Anglia
 • Foglalkozás
 • Színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Steven Spielberg Dakota Fanning Emily Watson Addison Timlin Holliday Grainger Harrison Gilbertson

Jeremy Irvine életrajza

KEZDETEK
Jeremy Smith 1990. április 4-én született az angliai Cambrige-ben és a vidéki Gamlingayben nőtt fel. Édesapja, Chris mérnök, édesanyja, Bridget pedig politikus a helyi önkormányzatnál. Van két öccse. Egyikük, Toby gyerekszínész, aki a fiatal Pipet alakítja a Szép reményekben. Az Irvine a művészneve, a nagypapája keresztnevéből ered. 19 évesen jelentkezett a brit hadseregbe, ám elutasították, miután kiderült, hogy eltitkolta hatéves kora óta tartó cukorbetegségét.

Jeremy 16 évesen kezdett színészkedni. Számos színdarabban szerepelt, köztük Rómeót is eljátszotta a harpuri Bedford Modern Schoolban, amit a National Youth Theatre követett. Ezután egy egyéves kurzus következett a London Academy of Music and Dramatic Art iskolán, röviden LAMDA-n. A LAMDA befejezése után két évet azzal töltött, hogy az önéletrajzát több helyre postázta, hátha munkát ajánlanak neki. Majdnem végleg fehagyott a színészkedéssel, mielőtt megkapta a Hadak útján főszerepét. Egy CBS Newsnak adott interjú során, miközben a Szép reményeket promotálta, ezt az időszakot úgy írta le, mint élete legrosszabb pontját és elmondta, hogy már más karrierutat tervezgetett. „Tényleg mélyponton voltam és igazán úgy gondoltam, hogy hülye voltam és elpazaroltam három vagy négy évet az életemből” - mondta. „Az apám szerezni akart nekem állást hegesztőként. A cégnél, amelyiknek dolgozott, ő volt a mérnök. Nagyon közel voltam ahhoz, hogy elvállaljam.”

KARRIER
Korai évek
Első szerepét a Disney Channel Life Bites című sorozatában kapta, amiben Luke-ot játszotta. Szerepelt a Royal Shakespeare Company egyik darabjában 2010-ben, a Dunsinane-ben. Az Interview magazinnak így nyilatkozott utóbbiról: „A barátaim mind rajtam viccelődtek, azt mondták nekem, hogy »Te leszel majd a fa«... Valóban, az első jelenetben két ággal integettem.”

Hadak útján
2010-ben Steven Spielberg rendező szerette volna filmre vinni Micheal Morpurgo gyerekregényét, a War Horset, és kijelentette, hogy egy ismeretlen színészt keres a főszereplő, Albert Naracott megformálására: „Száz színészt és kezdőt néztem meg Albert szerepére - főként kezdőket - és senki sem rendelkezett olyan szívvel, lélekkel, vagy kommunikációs képességekkel, mint Jeremy.” - mondta Spielberg, majd hozzátette, hogy „Hozzászoktam ahhoz, hogy tapasztalatlan színészekkel dolgozzam. Csak gondolj Drew Barrymore-ra az E.T.-ben vagy Christian Bale-re A Nap birodalmában, akik sosem csináltak előtte filmet. Hasonló karrier várhat Jeremyre is.” A meghallgatás összesen két hónapig tartott és Jeremy egy héten többször is részt vett rajta. Néhány héttel később, 2010 júniusában az ügynöke felhívta Jeremyt telefonon. Jeremy így írta le a találkozót: „Elmentem erre a találkozóra és öt percen belül Stevennel és Kathleen Kennedyvel ültünk egy asztalnál és beszélgettünk.”

Később tovább mesélt: „Minden nagyon titokzatos volt. Épp otthon voltam és gokartot építettem a kisöcsémnek és megkértek, hogy jöhessenek felvenni.” Jeremyt megkérték, hogy olvasson fel egy kis részletet a forgatókönyvből és ellenőrizhessék nyugati dialektusát. A részlet azonban arról szólt, hogy Albert elmondja Joeynak, a lónak, hogy Steven Spielberg őt akarja a szerepre. „És az ügynököm irodájában elkezdtem olvasni az oldalakat, de hamis szöveg volt és én elkeztdem olvasni, hogy »Joey! Joey! Steven Spielberg azt akarja, hogy én legyek Albert Narracott a Hadak útján című filmben!« Megvan az egész dolog felvételen.” Arra is megkérték, hogy várjon és senkinek se mesélje el pár hétig, hogy övé a szerep. A szerepre való készülődésként kemény edzésbe kezdett és nagyjából hat kilónyi izmot szedett magára. Emellett két hónapot töltött lovaglóórákkal.

A Somme-i csata jelenetét olyan sokszor kellett újravenni, hogy Jeremynek végül a lövészárok-láb problémájával kellett szembenéznie. A filmet végül 2011 decemberében mutatták be. Albert szüleit Peter Mullan és Emily Watson formálták meg. A Hadak útján-beli alakításáért a Londoni Filmkritikusok díjában részesült (Az Év Brit Előadójaként) és az Empire Awardot is elnyerte Legjobb Férfi Kezdőként.

2010-től napjainkig
A Hadak útján készítése alatt, 2010 júliusában Jeremy leszerződött a Creative Artists Agency-hez, így az Egyesült Királyságban Hatton McEwan lett az ügynöke. 2011 áprilisában a Variety magazin hírül adta, hogy Jeremy alakítja majd Pipet Mike Newell legújabb filmjében, a Charles Dickens regénye alapjén készült Szép reményekben, melyben Miss Havishamet Helena Bonham Carter formálja meg. A filmet 2012 decemberének elején mutatták be.

2011 októberében a Hollywood Reporter bejelentette, hogy Jeremy lesz a fiatal Eric Lomax A háború démonjaiban, akinek idősebb verzióját Colin Firth játssza majd. 2013 januárjában a Variety arról számolt be, hogy Jeremy is a három jelölt közt van, akik közül az egyik megkapja majd Tobias Eaton szerepét A beavatott című regény megfilmesétésben. Akárhogy is, a szerepet végül Theo James kapta. 2013 februárjában azt is megírták, hogy a The World Made Straight című regény filmadaptációjában Jeremy is szerepelni fog majd. 2013 őszén Lauren Kate írónő adta hírül, hogy Jeremy lesz Daniel Grigori a Fallen című népszerű YA könyv filmváltozatában.

2014. augusztus 12-én a Deadline írta meg, hogy Jeremyt Percy Bysshe Shelley szerepére választották be a Mary Shelley's Monster című film stábjába. A leírás szerint a film "egy történet a fiatalokról, amely meghaladja az időt, egy gótikus romantika, egy szerelmi háromszög, ami egy sötét utast is magába foglal." A produkcióban Taissa Farmiga lesz majd Claire Clairmont és Sophie Turner alakítja majd Mary Shelleyt. 2015 novemberében szerepelt a Don Broco együttes "Nerve" című számához készült videóklipben. Ugyanabba a középiskolába járt, mint a banda tagjai. A következő hónapban csatlakozott a készülő Billionaire Boys Club stábjához, melynek beutatóját 2018-ra tűzték ki. 2016-ban végre bemutatásra került a részben hazánkban forgatott Fallen is.

2017 júliusában Jeremy maga erősítette meg a hírt Instagram-oldalán, miszerint csatlakozott a The Last Full Measure című film stábjához. A háborús dráma bemutatójára 2019 októberében került sor, Sebastian Stan és Samuel L. Jackson főszereplésével. Egy hónappal később, 2017 augusztusában bejelentésre került, hogy csatlakozott a Mamma Mia! folytásának stábjához: a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmben a fiatal Sam Carmichael megformálója volt, a bemutatóra 2018 nyarán került sor. 

2019-ben John Randolph Bentley megformálója volt az USA Network Treadstone című produkciójában. Ez az akciósorozat a Bourne-filmeken alapul, és október 15-én került bemutatásra. 2020 májusában bejelentésre került, hogy a fikciós CIA-ügyeket bemutató sorozatot egy évad után elkaszálták, nem kap folytatást. 2021 májusában megkapta Alan Scott, vagyis a Zöld Lámpás szerepét az HBO Max új élőszereplős sorozatában, a Green Lanternben. 

MAGÁNÉLET
Hatéves kora óta 1-es típusú diabetes mellitusa van és részt vett a JDRF nevű kutatóalapítvány vizsgálatain, amin egy mesterséges hasnyálmirigyet teszteltek. Ez egy hordozható inzulinpumpához csatolható automatikus glükózmérő. A tesztek az Addenbrooke-i Kórházban folytak a Cambridge-i Egyetem támogatásával 2005 és 2007 között.

2012. február 8-án Jeremy bemutatta a cukorbetegséget és saját tapasztalatait Kamillának, Cornwall hercegnéjének egy, a Cambridge Wellcome Trust Clinical Research Facilityhez tett látogatása során. 2013. január 31-én ismét találkozott a hercegnével a University College London Hospitals NHS Foundation Trust fekvőbeteg kórtermében, miután ő a JDRF elnöke lett 2012 közepén.

Más hollywoodi sztereotípiákkal ellentétben Jeremy képernyőn kívüli személyiségét "félénknek" nevezték. Ismert arról, hogy megpróbálja kerülni a médiát és megvédeni magánéletét. Egyszer így nyilatkozott: „Hamar rájöttem, hogy nem akarok híressé válni, szóval nem utazok Mahikira, csak lemegyek a haverokkal a kocsmába.” Mikor növekvő hírnevéről kérdezték, azt mondta, hogy „Amikor a Hadak útján kijött, úgy egy hónapig az emberek megállítottak az utcán, aztán ez a dolog abbamaradt. Próbálom az egészet figyelmen kívül hagyni és azt képzelni, hogy semmi nem létezik belőle. Csak színészkedünk. A munka, amit anyukám csinál, hogy sokszor új otthont talál hajléktalanoknak, ez igazi munka. Én eljátszom a látszatot és felöltözök a megélhetésemért!” A Daily Mailnek adott interjú során, miközben a Hadak útjánt promotálta, így írta le ideális életét: „Nincs annál jobb, mint hazatérni a faludba, ahol az emberek, mint anyukám barátai, rajtam viccelődnek. Inkább ezt választom a hollywoddi őrület helyett.” Jól ismert arról, hogy a nagy, tiniknek szóló, várhatóan kasszasiker filmeket elutasítja és Hollywood legkeresettebb színészének nevezték.

Film
2021 Benediction ... Ivor Novello
2020 Cognition (rövidfilm) ... Abner (felnőtt)
2019 The Last Full Measure ... William H. Pitsenbarger
2019 The Professor and the Madman ... Charles Hall
2019 Paradise Hills ... Markus 
2018 Milliárdos fiúk klubja / Millionaire Boys Club ... Kyle Biltmore
2018 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba / Mamma Mia! Here We Go Again ... Fiatal Sam
2016 Fallen ... Daniel Grigori
2016 This Beautiful Fantastic ... Billy
2016 Dior Presents: Drift (rövidfilm)
2015 Stonewall ... Danny Winters
2015 The Bad Education Movie ... Atticus Hoye
2015 The World Made Straight ... Travis
2014 A fekete ruhás nő 2: A halál angyala / The Woman in Black: Angel of Death ... Harry Burnstow
2014 A célkereszten túl / Beyond the Reach ... Ben
2013 A Night in Old Mexico ... Gally
2013 A háború démonjai / The Railway Man ... Fiatal Eric Lomax
2012 Szép remények / Great Expectations ... Pip
2012 Most jó / Now Is Good ... Adam
2011 Hadak útján / War Horse .... Albert Narracott

Sorozat
2022 Green Lantern ... Alan Scott
2021 Dalgliesh ... Charles Masterson (4 rész)
2019 Treadstone ... Joseph Randolph Bentley (10 rész) 
2009 Life Bites .... Luke (12 rész)

Utolsó frissítés: 2021.10.02. 11:11 Lindsay019 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace