Starity

Jessica Biel

Jessica Biel Jessica Biel nemzetisége 271. 1743rajongó 76vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 90%
  • stílus: 88%
  • szimpátia: 89%

Jessica Biel életrajza

ÉLETE

Jessica Biel, születési nevén Jessica Claire Biel, 1982. március 2-án látta meg a napvilágot a Minnesota állambeli Elyban. Édesanyja Kimberly, háziasszony és spirituális gyógyító, édesapja Jonathan üzleti szaktanácsadó és a General Electric munkatársa. Jess nagyapja zsidó és magyar bevándorlok gyermeke volt, ezen kívül német, francia, brit és skandináv felmenőkkel rendelkezik. Öccse, aki három évvel fiatalabb nála, a BARE divat-kiegészítő márka vezérigazgatója. Családja korábban többször is költözött, így Jessy több helyen is töltötte gyermekkorát. A család elsőként a Connecticut állambeli Texasban talált új otthonra, később pedig az Illinois állambeli Woodstockban telepedet le, végül a Colorado állambeli Boulderben találták meg az igazi otthont.

Középiskolai tanulmányait a Boulderbeli Fairview gimnáziumban végezte el. Jess a középiskolában nagy hangsúlyt fektetett a sportra. Kipróbálta a tornázást, és a fociba es belé kóstolt. Egyetemi tanulmányait 2000-ben kezdte meg a Massachusetts állambeli Medfordban. Érettségiét nem szerezte meg, ugyanis három szemeszter után, 2002-ben otthagyta a főiskolát.

KARRIER

Jessica gyermekkorában énekesnő szeretett volna lenni, és mai napig szenvedélyesen foglalkozik az énekléssel. Szülővárosában több musicalben is részt vett köztük a Szépség és a szörnyetegben és A muzsika hangjában is. Mindössze 11 éves volt amikor részt vett egy tehetségkutatón, amit a neves International Modelling and Talent Association modellekkel és tehetséges fiatalokat támogató szervezet támogatott. Itt figyelt fel rá egy ügynök és Jess ennek érdekében Los Angelesbe utazott, ahol meg is kapta első munkáját. Modellkedni kezdett és több márka, mint például a Pringles és a Dulux, reklámfilmjében is feltűnt. Első filmbeli szerepét a Digital World című alkotásban volt, amit Paul Greenberg rendezett. 14 éves korában jött a nagy áttörés számára, Jess több televíziós sorozat meghallgatására is elment, majd végül megkapta Mary Camden szerepét a Hetedik mennyország című szériában.

Első jelentősebb filmszerepét 1997-ben kapta a vegyes kritikával fogadott Ulee’s Gold című alkotásban ahol Peter Fond karaktere unokáját alakította. Végül alakítását díjjal jutalmazták, így elnyerte a fiatal tehetségnek járó díjat. 1998 tavaszán, míg a Hetedik mennyország forgatásai szüneteltek, Jess szerepet kapott az I’ll Be Home for Christmas című filmben. Az alkotásban Jonathan Taylor Thomas oldalán láthattuk őt, mint Taylor karakterének szerelme. Mindössze 17 éves volt amikor részt vett egy elég botrányos fotózáson a Gear magazinnak. A Hetedik mennyország rendezői annyira felháborodtak, hogy jogi lépéséket indítottak a magazin ellen. Később Biel is megszólalt ennek ügyében, és elmondása szerint a magazin kihasználta őt és teljesen más képeket mutattak meg neki, mint amiket a magazinba választottak. 2001-ben Freddie Prinze Jr. Oldalán tűnt fel a Summer Catch című filmben, majd 2002-ben a Brett Easton Ellis novellája allapján készült The Rules of Attraction láthattuk őt.

Lassan de biztosan egy igazi Hollywoodi színésznővé nőte ki magát és több sikeres alkotásban is feltűnt. 2003-ban A texasi láncfűrészes című filmben láthattuk őt. A film önmagában negatív kritikákban részesült, míg a mozikban nagy sikernek örvendett. 2004-ben feltűnt a Cartoon Network csatorna által gyártott rajzfilmjében, a Johnny Bravoban. Ugyancsak 2004-ben szerepelt a Mobil, valamint a Penge: Szentháromság című filmekben. Az elsőben Kim Basinger, Chris Evans és Jason Statham oldalán alakította Chloe karakterét, míg az utóbbiban Wesley Snipes, Dominic Purcell és Ryan Reynolds oldalán láthattuk őt. 2005-ben megkapta Lt. Kara Wade szerepét a Lopakodó című filmben Josh Lucas és Jamie Foxx oldalán. Ugyancsak 2005-ben láthattuk őt a London című romantikus drámában. Az alkotásban ismét Chris Evans és Jason Statham oldalán láthattuk őt. Ezt követően szerepet kapott az Elzabethtown című filmben, ahol Ellen Kishmore karakterét alakította. Érdekesség, hogy eredetileg Claire szerepére jelentkezett, melyet végül kolléganője, Kirsten Dunst kapta.

2006-ban A mágus valamint A bátrak hazája című filmekben láthattuk őt. Elsőben Sophie karakterét formálta meg Edward Norton oldalán, míg utóbbiban Chad Micahel Murray, Samuel L Jackson és 50 Cent mellett alakította Vanessa Price-ot. 2007-ben Nicolas Cage-dszel szereptl egyőtt a Next – A holnap a múlté című alkotásban, ezenkívül Adam Sandler és Kevin James romantikus vígjátékában is látthatuk őt a Férj és férj-ben. 2008-ban a Könnyed erkölcsök című vígjátékban volt látható Ben Barnes oldalán. Jess nemcsak színészi munkája mellett, hangját is volt lehetősége megmutatni, ugyanis két betétdalt is énekelt a filmhez.

2009-ben A kék szoba című drámában mutatta meg tehetségét. Az alkotásban feltűnt többek között Lisa Kudrow, Eddie Redmayne és Patrick Swayze is. A filmben sokak meglepetésére egy strippert alakított, így egy kicsit eltérve az eddigi jó kislány imidzsétől. Ugyancsak 2009-ben hangját kölcsönözte Az 51-es bolygó című animációs filmhez. 2010-ben Jessy is szerepet kapott a Valentin nap című filmben, amiben több neves Hollywoodi csillag is feltűnt, köztük Jessica Alba, Bradley Cooper, Jennifer Garner, Anne Hathaway és Ashton Kutcher. Ugyancsak 2010-ben szerepelt A szupercsapat című filmben, mely a nagysikerű televíziós sorozat adaptációja volt, ezt követően pedig feltűnt a Szilveszter éjjel című filmben, melyben ismét több neves csillag oldalán volt látható. A filmben feltűnt, Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Alyssa Milano, Halle Berry és Robert De Niro is.

2012-ben A magas ember című horrorfilmben láthattuk őt, valamint Az embermás remakejében, ahol Kate Beckinsale és Colin Farrell oldalán volt látható. Ő alakította Vera Miles színésznőt a Hitchcock életrajzi filmben, majd Gerard Butler mellett volt látható a Kispályás szerelem című vígjátékban. 2013-ban az Emanuel másik élete című alkotásban tekinthettük meg színészi játékát, mind Linda megformálója. Ezt követték később az Accidental Love és a Vérző szív című alkotások. 2016-ban A szeretet könyve és A gyilkos markában című filmekben volt látható, utóbbiban Patrick Wilson mellett.

2017. augusztus 2-ikán debütált saját készítésű szériája, A tettes. Jess a sorozat első évadában alakította a főszereplőt, egy lelkileg zavarodott és mentális problémákkal küzdő édesanyát. A széria hamar nagy sikernek örvendett az USA Networknon, és be is rendelték a második évadot, ám innentől kezdve Jess inkább a kamerák mögött szeretett volna maradni. Ugyancsak 2017-ben feltűnt James Marsden oldalán a Háborúra készülve című filmben, valamint láthattuk férje, Justin Timberlake: Man of the Woods című videóklipjében is. 2018-ban hangját kölcsönözte a Pete the Cat: A Very Groovy Christmas című animációs filmhez.

2019 októberében debütált a Limetown című széria melyben Jessy ismét főszereplőként volt látható. A sorozatban Lia Haddock újságírónőt alakította, aki egy Tennessee-ben található idegtudományi laborból eltűnt személyek nyomozásába kezd. A sorozat mindössze egy évadot élt meg. 2018 és 2022 között a Pete the Cat című animációs sorozatban kölcsönözte hangját több karakternek. Jessy új mini-sorozata, a Candy címet viseli, és 2022 májusában debütált a Hulu csatornán. A szériában a címszereplőt alakítja Melanie Lynskey és Pablo Schreiber oldalán.

MAGÁNÉLETE

Biel a Hetedik mennyország forgatása alatt ismerte meg első szerelmét, Adam LaVorgnát, akivel 1998 és 2001 között alkotott egy párt. Később Chris Evans partnere volt, és ötéves kapcsoltuk alatt többször is szakítottak egymással. 2007 januárjában ismerkedett meg Justin Timberlakkel, és egészen négy év együttlét után 2011 decemberjében el is jegyezték egymást. A ceremóniára 2012-ben került sor, és az olasz Fasano-ban mondták ki egymásnak a boldogító igent. Kapcsolatuk alatt két fiúk is született: Silas, aki 2015 áprilisában látta meg a napvilágot és Phineas aki 2020 szeptemberében, a Corona válság kellős közepén született.   

FILMEK

2018 Pete the Cat: A Very Groovy Christmas (televíziós film, szinkronhang) - Bonnie Burrow

2017 Háborúra készülve - Lisa Mayr

2016 Spark: A Space Tail (szinkronhang) - Vix

2016 A gyilkos markában - Clara Stackhouse

2016 A szeretet könyve - Penny Herschel

2015 Vérző szív - May

2015 Accidental Love – Alice Eckle

2013 Emanuel másik élete - Linda

2012 Kispályás szerelem – Stacie

2012 Hitchcock – Vera Miles

2012 Az emlékmás - Melina

2012 A magas ember – Julia Denning

2011 Szilveszter éjjel - Tess Byrne

2010 A szupercsapat – Charissa Sosa

2010 Valentin nap – Kara Monahan

2009 Az 51-es bolygó (szinkronhang) - Neera

2009 Guys and Dolls at the Hollywood Bowl – Sarah Brown

2009 A kék szoba – Rose-Johnny

2008 Könnyed erkölcsök - Larita Whittaker

2008 Hole in the Paper Sky (rövidfilm) - Karen Watkins

2007 Férj és férj - Alex McDonough

2007 Next - A holnap a múlté - Liz Cooper

2007 Vanity Fair: Killers Kill, Dead Men Die (rövidfilm) - The Lady in Red

2006 A bátrak hazája - Vanessa Price

2006 A mágus - Sophie

2005 Elizabethtown – Ellen Kishmore

2005 London – London

2005 Lopakodó - Lt. Kara Wade

2004 Penge: Szentháromság - Abigail Whistler

2004 Mobil – Chloe

2003 A texasi láncfűrészes - Erin

2002 A vonzás szabályai - Lara

2001 Kapás van - Tenley Parrish

1998 Látástól Mikulásig - Allie

1997 Ulee aranya – Casey Jackson

1994 It's a Digital World – Regrettal 

SOROZATOK

2022 Candy (mini-sorozat) - Candy Montgomery

2018 – 2022 Pete the Cat (15 epizód, szinkronhang) - Bonnie Burrow / Mrs. Burrow / Stage Manager Burrow

2019 Limetown - Lia Haddock

2016 – 2018 BoJack Horseman (5 epizód, szinkronhang) - Jessica Biel

2017 A tettes (8 epizód) - Cora Tannetti

2014 Új csaj (1 epizód) – Kat

2005 – 2013 Family Guy (2 epizód, szinkronhang) - Brooke

2009 Saturday Night Live (1 epizód) - Jessica Rabbit

1996 – 2006 Hetedik mennyország (134 epizód) - Mary Camden

2004 Johnny Bravo (1 epizód, szinkronhang) - Jessica Biel   

Utolsó frissítés: 2022.09.04. 08:08 idone által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace