Starity

Jessica Jung

Jessica Jung Jessica Jung nemzetisége 779. 551rajongó 60vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 91%
 • Születési név
 • Jessica Jung
 • Születési idő
 • 1989. április 18.
 • Születési hely
 • San Francisco, California, USA
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 163 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Ki Bum (II) Kim Jong Hyun Choi Min Ho Lee Tae Min Lee Jin Ki Lee Soon Kyu Hwang Mi Young Choi Soo Young Choi Si Won Kim Tae Yeon Kwon Yu Ri Im Yoon Ah Kim Hyo Yeon Seo Joo Hyun Krystal Jung Choi Sulli Lee Si Young Kim Yoo Jin Lee Yeon Hee Lee Dong Wook Hwang Sun Hee

Jessica Jung életrajza

Jessica szülei a 80’-as években az Egyesült Államokba emigrált, így hivatalosan Jessica Jungként született 1989. április 18-án San Franciscóban.
2000-ben egy családi nyaraláson figyelt fel rá és az akkor 5 éves húgára egy ügynök és szerződést ajánlott a testvérpárnak az SM Entertainmenthez. Az akkor 11 éves Jessicával leszerződtek, de húgát Krystalt akkor szülei még féltették, és túl fiatalnak találták így őt akkor még nem engedték leszerződni. Jessica ezt követően hét évet volt gyakornoki státuszban az ügynökségnél, míg nem 2007-ben az SM Entertainment debütáltatta kilenc fős lánybandáját a Girl’s Generationt, melyben Jessica is helyet kapott.
A csapat korszakának egyik legsikeresebb lány bandájaként futott be, és Jessica az egyik legnépszerűbb tagnak számított. Ám hét év kemény munka után ugyan viharosan, de az énekesnő és az ügynöksége bejelentette, hogy 2014-ben elhagyja a csapatot és az SMtől is távozik.

2015-ben főleg a kínai szórakoztató iparban volt jelent, ugyanis William Chan és Nicholas Tse mellett, alakította a női főszereplőt az I Love That Crazy Little Thing romantikus filmben, mely végül 2016 augusztusában került a mozikba.
2016-ban újabb filmes szerepben erősítették meg, ugyanis a My Other Home amerikai-kínai önéletrajzi filmben kapta meg Yang Chen szerepét, mint a címszereplő Stephon Marbury menedzsere.

2016 februárjában leszerződött a Coridel Entertainmenthez, majd május 17-én megérkezett várva várt első mini albuma With Love, J címmel. Az album hat dalt tartalmaz, melyből négyet maga írt az énekesnő. Az album vezér dalaként megjelenő Fly videó klipje 24 óra leforgása alatt elérte a 2 milliós megtekintést. De a másnap megjelenő Love Me The Same dala is jól szerepelt, az album pedig tarolt a különböző lejátszási listákon. Valamint a koreai kiadással egy huzamban egy nemzetközi angol verzió is megjelent az albumból.
Június 1-jén Jessica elindult egy Ázsia turnéra, amely Szöulból indult és Thaiföld, Tajvant ás Japánt is érintette. Ám a turné sorozat idő előtt november 5-én befejeződött és több betervezett helyszínre már nem tudott ellátogatni megromlott egészségi állapota miatt ami a túlhajszoltságból eredt, ugyanis a turnéval egy huzamban újabb albumon is dolgozott a fiatal énekesnő.
December 10-én pedig megjelent 2. mini albuma Wonderland címmel, melynek mind a hat dal írásából kivette a részét. A hónap utolsó előtti napján pedig ennek egy négy dalos nemzetközi verziója is megjelent.

2017. április 18-án első digitális kislemezével megnyitotta az évet, mely Because It’s Spring címmel került kiadásra. Ugyan ebben a hónapban a Forbes magazin kiadta a 30 legbefolyásosabb ázsiai hírességek listáját, melyen Jessica is szereplt.
Júliusban ismét turné körútra indult, melynek keretein belül ellátogatott Taipeibe, Oszakába, Tokióba és Bangkokba is. Közben pedig augusztus 9-én megjelent 3. mini albuma My Decade címmel. Az albummal Jessica 10 éves zenei pályafutását is ünnepelte és a hat dalból öt megírásában aktívan kivette a részét. Illetve ezúttal Summer Storm dala került megfilmesítésre.
2018 májusában aláírt az United Talent Agency ügynökséggel, mellyel az Észak-Amerika-i zenei piacra igyekszik betörni.
Valamint decemberben egy különleges karácsonyi kislemezzel a One more Christmassel kedveskedett rajongóinak.

2019 júniusában húgával Krystallal új valóság showjukat forgatták le Amerikában.  
Szeptember 26-án az énekesnő visszatért a zenei életben, ugyanis megjelentette legújabb kislemezét mely a Call Me Before You Sleep címet kapta. A dalnál közreműködik a koreai rapper Giriboy is.
A dalnak október 9-én megjelenik japán verziója is, melyet Elly közreműködésével ad ki. Az albumon viszont szerepelni fog az eredeti koreai verzió is.

GIRL'S GENERATION (2007 - 2014)

Nevük
A csapat hivatalos neve a Girl’s Generation, koreaiul: So Nyeo Shi Dae. Ennek megfelelően hazájukban gyakran a nevük rövidített változatát a Soshi-t vagy az SNSD-t használják. Japánban Shōjo Jidai-nak míg kínai nyelvű országokban Shàonǚ Shídài-ként nevezik a lányokat.

2000-2008: Megalakulásuk és debütálás
A csoport debütálása előtt két tagnak már volt némi előélete a szórakoztató iparban. Yoona a csapattal való debütálása előtt már több mint 200 különféle meghallgatáson vett részt (zenei videók, drámák, filmek). SooYoung pedig a japán zenei téren volt jelen, ahol a Route 0 nevű duó tagjaként volt jelen. Ám egy évvel debütálása után a duó fel is oszlott 2002-ben.
Még is a lányok közül aki először az SM gyakornoka lett az Jessica Jung volt, akit 2000-ben egy dél-koreai plázában fedezett fel az ügynökség húgával Krystal-al együtt. Ugyan ebben az évben az SM 2000-ben megrendezett nyílt meghallgatásán gyakornoki lehetőséget kapott HyoYeon és SooYoung is. 2002-ben a cég egy újabb meghallgatásán Yoona, majd egy évvel később a cég újabb gyakornok toborzásán Seohyun is bekerült a céghez. 2004-ben Taeyeon megnyerte a cég ifjúsági hangversenyét, de ugyan ebben az évben az L.A-ben megrendezett meghallgatáson Tiffany is gyakornoknak állt a céghez. A csapat utolsó tagja Sunny kalandos utat járt be, ugyanis 98’-tól öt éven keresztül ő már a cég gyakornoka volt, majd átment egy másik céghez és végül 2007-ben Ayumi Hamasaki ajánlásával került vissza a céghez.

2007 júliusában a lányok még nem hivatalosan, de felléptek az Mnet School of Rock műsorában, ahol elő is adták Into the New World címet viselő debütáló kislemezüket, amely hivatalosan augusztus 2-án jelent meg a boltok polcain. Így augusztus 5-én az Inkigayo-ban hivatalosan is debütáltak. Később november 1-én megjelent 2. Girl’s Generation-ra keresztelt kislemezük, mellyel egy napon és ugyan azzal a címmel a csapat első stúdió albuma is kikerült.
A 2008-as évet január 13-án Kissing You címmel nyitották, majd március 17-én Baby Baby című szerzeményük is megérkezett és ugyan ezzel a címmel korábbi Girl’s Generation albumukat újra csomagolva ismét piacra dobták.

2009-2010: Hazai áttörés és japán debütálás
január 5-én új Gee kislemezüknek örülhettek rajongóik, majd szintén Gee címmel 7-én első mini albumukat is kiadták. A kislemez kisvártatva élre tört, őt rekord ideig 9! hétig uralta a Music Bank című showban az első helyet, a mini albumot, pedig több mint 100 000 példányban értékesítették. Persze az év eleji sikerüket nyáron folytatták új kislemezükkel a június 22-én megjelent Tell Me Your Wish (Genie)-el, ami néhány napon belül 10 különböző lejátszási lista élére tört. A 29-én azonos címmel piacra dobott mini albumuk pedig egy hét alatt 50 ezres eladást produkált.
2009 novemberében első koncert turnéjukat is bejelentette a cég, mely az Into the New World címet kapta és melynek a Szöuli koncertjére 3 perc alatt elkelt minden jegy. A turné mások két állomása Shanghai (2010 április) és Tájpej –Tajvan- (2010. október) voltak.

2010. január 25-én megjelent legújabb kislemezük az Oh!, majd január 28-án a lányok kiadták 2. stúdió albumukat hasonlóan Oh! címmel. Digitális kislemezük az oh! pedig 2010-ben a második legkelendőbb kislemez volt Dél-Koreában, ugyanis 3,3 millió példányban értékesítették. Később március 21-én az albumot átcsomagolva Run Devil Run címmel ismét piacra dobták. Elődjéhez hasonlóan pedig a Run Devil Run kislemezük a 4. legkelendőbb volt a 2010-es évben Dél-Koreában.
Hazai sikereik mellett 2010 közepén a lányok szerződést írtak alá az Universal Music Japan egyik leányvállalatával a Nayutawave Records-al (ma EMI Records Japan), hogy debütálhassanak Japánban is. Augusztus 11-én New Beginning of Girl’S Generation névvel egy DVD-t adtak ki, melyen a csoport eddig megjelent és egy bónusz klipje kapott helyet. Ez olyan nagy siker volt, hogy a lányok lettek az első olyan női csoport akik az Oricon chart-on DVD-vel bekerültek a top5-be. Szeptemberben pedig Genie daluk japán változatával hivatalosan is debütáltak a szigetországban. A dal négy japán listán is első helyet ért el, illetve elérte a platinalemez minősítést is. Egy hónappal később pedig Gee daluk japán verzióját is kiadták, ami a csapat egyik legsikeresebb kiadásai közé tartozik, ugyanis 207 ezer példányban kelt el.
Október 25-én megjelent legújabb kislemezük Hoot címmel, majd 27-én szintén Hoot címmel 3. mini albumjukat is kiadták.

2011-2012: Japán siker, The Boys és nemzetközi terjeszkedés
2011. április 27-én újabb japán kislemezt dobtak piacra, amin a Mr. Taxi és Run Devil Run dalaik kaptak helyet. Június 1-én pedig Girl’s Generation címmel kiadták első japán stúdió albumukat is.
Október 19-én hazai rajongóik legnagyobb örömére kiadták 3. koreai stúdió albumukat The Boys címmel. Az album vezető kislemezeként pedig a címadó dalt választották. 2011-ben Dél-Koreában ez volt a legsikeresebb album, a hazai sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a The Boys elkezdte hódító útját az Egyesült Államokban is. Ennek megfelelően a koreai verzió mellett forgattak egy klipet az angol verziónak is. Később december 8-án megjelent az albumról a Mr. Taxi daluk is, majd december 28-án újra csomagolt első japán stúdió albumukat The Boys címmel újra kiadták.

2012. június 27-én újabb japán kislemezzel a Paparazzi-val jelentkeztek, a kislemezt csak az első hónapban 103 ezer példányban értékesítették. Szeptember 26-án 5. japán kislemezüket is kiadták, melyen az Oh! és az All My Love Is for You kapott helyet. Folytatva a siker sorozatot Japánban ez a kis lemez is hamar aranylemez lett. A lányok viszont továbbra is Japánban tevékenykedtek, ugyanis november 26-án kiadták Girls & Peace címre keresztelt 2. japán stúdió albumukat is. Az album vezető kislemezeként megválasztott Flower Power-t pedig néhány nappal korábban november 21-én megjelentették. Az albumot már a megjelenését követő héten 116 963 példányban értékesítették, majd elérte a platinalemez minősítést is.

2012 decemberében pedig kiadták Dancing Queen című feldolgozás dalukat, maga a dal a britt énekesnő Duffy 2008-as slágerén a Mercy-n alapult.

2013-2014: I Got A Boy, Love & Peace, Mr. Mr. és Jessica távozása
A 2013-as újévet rögtön azzal köszöntötték, hogy január 1-jén kiadták I Got A Boy címet viselő 4. koreai stúdió albumukat. Az albumot kísérő címadó kislemez a 2013-as évben a legkelendőbb volt Dél-Koreában, valamint újra felkeltették az amerikai média figyelmét.
Az évük nagy részét viszont ismét Japánban töltötték április 4-én Beep Beep kislemezüket adták ki, június 19-én Love & Girls singlejük következett. Szeptember 18-án pedig Galaxy Supernova címmel kerültek a japán lejátszási listákra, majd december 10-én 4. stúdió albumukat is piacra dobták Love & Peace címmel.

2014. február 24-én megjelent 4. kreai mini albumuk is, amely a Mr. Mr. címet kapta. Az album az ötödik legnagyobb példányszámban elkelt lemez volt Dél-Koreában, valamint a Billboard 200-as listáján mindjárt a 110. helyen nyitott.
Áprilistól pedig neki indultak Love & Peace 3 című turnéjuknak is, melynek keretein belül 17 japán városba látogattak el.

Szeptember 30-án aztán robbant a bomba, ugyanis Jessica bejelentette, hogy kiszállt a csapatból. A hírt az SM is megerősítette, az egészet pedig azzal magyarázták, hogy Jessica és a csapat menetrendje állandóan összeférhetetlen volt.

Írta: BeJoyful 

Filmek
2017: My Other Home
– Yang Chen
2017: Two Belimen Three
– Kim Mi Na
2016: I love That Crazy Little Thing
– Qian Qian
2012: I Am
– önmaga

Sorozatok
2012: Wild Romance
– Kang Jong Hee
2010: Oh! My Lady
– cameo
2009: Tae-Hee, Hye-Kyo, Ji-hyun
– cameo
2008: Unstoppable Marriage
– Cameo

Musicalek
2009 – 2010: Legally Blonde
– Elle Woods
2012 – 2013: Legally Blonde
– Elle Woods 

Egyéni megjelenései

Koreai kiadások

Mini albumok
~ With Love, J /2016.05.17./
~ Wonderland /2016.12.10./
~ My Decade /2017.08.09./

Remix albumok
~ Wonderland NHR Remix /2017.07.21./

Egységes digitális kislemezek
~ Because It’s Spring /2017.04.18./
~ One More Christmas /2018.12.14./
~ Call Me Before You Sleep /2019.09.26./

Promóciós dalok
~ Sweet Delight /2010.10.13./
~ My Lifestyle /2012.10.18./

Együtt működései
~ One Year Later (with Onew) /2010/
~ Cool Noodles (with Park Myung Soo) /2009/
~ S.E.O.U.L (with TaeYeon, SeoHyun, SooYoung, Sunny, RyeWook, SungMin, YeSung, Donghae) /2008/
~ Caribbean Bay (with. TaeYeon, SeoHyun, Tiffany, Yuri & 2PM) /2008/
~ I Love You (with. 8Eight) /2008/
~ Mabinogi –It’s Fantastic!- (with Tiffany, SeoHyun) /2008/
~ Oppa nappa (with Tiffany, SeoHyun) /2008/


Japán kiadások

Egységes digitális kislemezek
~ Call Me Before You Sleep /2019.10.09./


Nemzetközi kiadások

Mini albumok
~ With Love, J /2016.05.27./
~ Wonderland /2016.12.30./

 

Girl’s Generation megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
~ Girl’s Generation /2007.11.01./
~ Oh! /2010.01.28./
~ The Boys /2011.10.19./
~ I Got a Boy /2013.01.01./

Mini albumok
~ Gee /2009.01.07./
~ Tell Me Your Wish (Genie) /2009.06.29./
~ Hoot /2010.10.27./
~ Mr. Mr. /2014.02.24./

Újra csomagolt albumok
~ Baby Baby /2008.03.13./
~ Run Devil Run /2010.03.22./
~ Mr. Taxi /2011.12.08./

Live albumok
~ Into the New World /2010.12.30./
~ 2011 Girl’s Generation Tour /2013.04.11.

Válogatás albumok
~ Best Selection Non Stop Mix /2013.03.20./
~ The Best /2014.07.23./ 


Japán kiadások

Stúdió albumok
~ Girl’s Generation /2011.06.01./
~ Girls & Peace /2012.11.28./
~ Love & Peace /2013.12.10./

Újracsomagolt albumok
~ The Boys /2011.12.28./ 


Angol kiadások

Kislemezek
~ The Boys /2011/  

Utolsó frissítés: 2020.05.25. 20:08 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace