Starity

John Grimes

John Grimes John Grimes nemzetisége 764. 656rajongó 59vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • John Paul Henry Daniel Richard Grimes
 • Becenév
 • John
 • Születési idő
 • 1991. október 16.
 • Születési hely
 • Dublin, Írország
 • Foglalkozás
 • Énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • Szőke
 • Szemszín
 • Zöld
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Tara Reid Edward Grimes

John Grimes életrajza

John Paul Henry Daniel Richard Grimes 1991. október 16.-án született Dublinban, Írországban, Edward Grimesszel együtt. Anyjuk Susanna tanárnő, apjuk pedig számítógépes munkával foglalkozik. Van egy testvérük Kevin, aki tanuló. Testvére, Edward tíz perccel később született, mint Ő, mégis Ed a magasabb. Ikertestvérével, Edward Grimes-szel alkotják a 'Jedward' nevű duót. Először a brit X-faktorban tűntek föl.

KEZDETEK

John első iskolája a Scoil Bhríde National School volt Rathangan-ban, ahová testvérével járt. Utána négy évig a King's Hospital School-ba iratkoztak, ahol folyamatosan terror alatt voltak, Pop-rajongásuk miatt. Végül a Dublin Institute of Education iskolában tanultak, ahol különböző tehetségkutatókon vettek részt. Atlétikai versenyeken vettek részt. Egy ideig az Xbox 360 játéktesztelőjeként dolgoztak a Microsoft-nál, és focizni is jártak.

X-FAKTOR

2009-ben az ikrek jelentkeztek a brit X-faktor hatodik szériájába. Simon Cowell szerint nem voltak jók, de három igennel tovább jutottak. Majd Louis Walsh segítségével bejutottak az élő show-ba is. A műsorban olyan dalokat adtak elő, mint Britney Spears Oops!... I Did It Again-je, vagy mint a Titanic főcímdala. Ekkor kapták a rajongóktól a Jedward becenevet, utalva a nevükre. Annak ellenére, hogy a zsűri szerint nem voltak elég jók, csak kétszer került párbajra a sor. A másodiknál vesztettek, de így is a hatodik helyen végezték.

PLANET JEDWARD

Miután kiestek az X-faktorból, Louis Walsh egyességre jutott a Modest-tel, amely leszerződtette a fiúkat. Februártól Április 10-ig részt vettek az X-faktor Live Tour 2010-en. Bemutatkozó daluk az Under Pressure (Ice Ice Baby) 2010. február elsején jelent meg. A dal az Under Pressure és az Ice Ice Baby mashup-ja lett, amiben Vanilla Ice segédkezett. A szám felkerült az első helyre a Irish Singles Chart-nál, a másodikra pedig a UK Singles Chart-nál. Később a Universal Music Ireland felajánlott nekik egy három albumos szerződést. 2010 áprilisában elkezdték első önálló turnéjukat Írországban és Angliában, amely 43 állomásból állt, és a Planet Jedward Tour nevet kapta.

2010. júliusában megjelent második daluk, amely az "All the Small Things" címet viseli. A dal 21. lett a Irish Charts-on, és hatodik a UK Indie Chart-on. Ugyanezen a héten, a srácok kibocsájtották első albumukat, Planet Jedward néven. Az album első helyre került az Irish Albums Chart-on, illetve 17.-re a UK Albums Chart-on. Később, szintén júliusban, beneveztek a Channel 4 valóságshow-jába, a Big Brother-be. Szintén ez év augusztusában pedig megjelent saját dokumentum filmjük, a Jedward: Let Loose, amely három részt kapott.

EURÓVÍZIÓ, BIG BROTHER ÉS VICTORY

2011. Február 12.-én megjelent 3. számuk, amit az Euróvíziós dalfesztivál miatt készítettek. A dalt Párizsban vették fel, és a Lipstick nevet viseli. Miután megjelent a dal országszerte, 8. helyen végzett Dél-Koreában, sőt, Ázsiában egy Hyundai reklámfilmnek a háttérzenéje lett.

2011. áprilisában elkezdték Bad Behaviour Tour-jukat, Írországon belül. A Bad Behaviour nevű daluk 2011. júliusában került leleplezésre, és első hellyel gazdagodott az Irish Charts-on. Két héttel később megjelent második albumuk, Victory névvel, amelyen eredeti dalaik voltak. A Planet Jedward második, új verzióját a German branch of Universal Music adta ki, amin dalok voltak mindkét albumról. Majd 31.-én elkezdték harmadik turnéjukat, The Carnival Tour néven, Írországban, és Észak-Írországban, 12 állomáson keresztül. Szeptemberben elindították első európai turnéjukat, többekközt Svédországban és Németországban, amit egy angliai turné követett.

Ezek után a fiúk beléptek a Celebrity Big Brother házba. Ott harmadikként kerültek ki végül, Kerry Katona és Paddy Doherty mögött. Új dalukat, a Wow Oh Wow-ot még augusztusban adták ki, amiben Tara Reid, az egykori lakótársuk a műsorból, szerepelt. Decemberben főszerepett játszottak a Jedward és a Beanstalk pantomimos előadásban, ami a Jack és Beanstalk zenés, komédiás változata.

EURÓVÍZIÓ ISMÉT, ÉS YOUNG LOVE

2012. januárjában elkezdték a Victory Tour-jukat Európában, többekközt Ausztriában, Németországban, Svédországban, Finnországban, Észtországban és végül Írországban.

Januárban és Márciusban az ikrek elkezdték felvenni új dalaikat, amely a harmadik albumukra lesz. Mint kiderült, az album a Young Love nevet kapja, és megjelenési dátuma Június 22. Februárban ismét neveztek az Euróvizíóra, ahol a Waterline számukkal nyertek, így ismét Ők képviselték hazájukat. A versenyben 19. helyen végeztek. 2013-ban új album kiadását nem tervezik a fiúk, azonban a Young Love dalai közül forgattak klipet a Happens in The Dark, és a What's Your Number dalokhoz. Ezutóbbit Ausztráliai promóciós körútjuk alatt mutatták be a nagyérdeműnek.

EURÓVÍZIÓ

A Jedward kétszer lépett fel a dalfesztiválon. 2011-ben, majd 2012-ben is Ők képviselhették hazájukat, Írországot.

2011

A 2011-es dalfesztiválra az ikrek felvettek egy számot Franciaországban, azonbelül Párizsban, amely a Lipstick nevet kapta. Németországban előadták a dalt, majd tovább jutottak, két ponttal lehagyva a második helyezettet. A második helyszín Düsseldorf volt, ahol május 14.-én mentek. Végül nyolcadik helyen végeztek 119 ponttal, ami Írország legjobb eredményének számít 2000 óta.

2012

2011. októberében a fiúk bejelentették az MTV-nek, hogy ismét neveznének a versenyre, és képviselnék hazájukat. Novemberben az RTÉ azt nyilatkozta, hogy a Jedward részt vesz majd a dalfesztiválon. A mentoruk Linda Martin lett. Február 24.-én megnyerték az Eurosong-ot Waterline című dalukkal. Így hivatalos volt, hogy kétszer léphetnek fel az Euróvízión. Május 22.-én Bakuban voltak az első elődöntőn, és 92 ponttal, hatodik helyezettel bejutottak a döntőbe. Május 26.-án, a fináléban csupán 46 pontot szereztek, így 19.helyen végezték.

EGYÉB MUNKÁK

Reklámok

2010-ben a Jedward részt vett, egy Ír gyorskaja kampányban, majd segítettek újra divatba hozni a Shake n' Vac nevű márkát. Testvére, Edward szintén kapott még munkákat, mint például, hogy részt vett a Scooby-Doo Mystery Machine körúton. 2011-ben mobiltelefonokat promotáltak Írországban, köztük sajátjukat is.

Televizíó

Az X-faktor óta, rendszeresen hívják Őket szerepelni. 2010. március óta olyan műsorokban kapnak szerepet, mint például a Celebrity Juice. 2010 augusztusában saját dokumentumfilmbe kezdtek, Jedward: Let Loose néven, az ITV2 számára. A sorozat három részt kapott, és arról szól, hogyan veszik fel dalaikat a srácok, és mivel töltik szabadidejüket. 2010 szeptemberében, az RTÉ egy egy órás kis filmet bocsájtott ki, OMG It's Jedward címen. Ezt követte a fiúk albumját, a Planet Jedwardot promotáló körút. Az albumot DVD-n adták ki, és a 3. legkelendőbb zenei DVD-je lett 2010-ben.

2011-ben egy 30 perces kisfilm került ki, OMG It's Eurovision névvel, ami a fiúk versenyre való felkészülését dokumentálta. Majd a fiúk bekerültek a Big Brother című valóságshow-ba is. Szintén egy kis dokumentum film jött ki 2011 karácsonyán OMG – Jedward's Dream Factory néven, amiben a fiúk az Ír gyerekek kívánságait próbálták valóra váltani. A második széria bevan rendelve 2012 karácsonyára is.

2012. januárjában a fiúk benne voltak a Channel 5 show-jában, a Celebrity Wedding Planner-ben, ahol egy ifjú pár, Beulah és James esküvőjét szervezték meg. Februárban jött újabb műsoruk a CBBC csatornán, amit Jedward's Big Adventure-nak neveztek el. Majd tavasszal jött ismét egy miniszéria, Jedward Weird Wild World címmel. Ezeken kívül sok talk show-ban szerepeltek Európán belül, többekközt hazájukban, Írországban is.

A fiúk már modellt is álltak, olyan magazinoknak mint a i-D, Esquire és a Grazia. Ezen kívül szeretnek jótékonykodni, olyan szervezeteknek, mint a Put The Green Cape On.

DÍJAK

2009-ben jelölték a Jedwardot a Funniest Double Act-ra a Loaded Laftas Awards-nál, 2011-ben pedig szintén itt, a Funniest TV Personality-re. 2009-ben harmadik helyen végeztek a BBC Three's The Most Annoying People of 2009 following-on, 2010-ben pedig másodikon. Az Irish Tourism-on ezüstdíjat kaptak Best Single Promotion kategóriában a Sony Radio Academy Awardsnél. Egy évvel később, a fiúkat jelölték a Marcel Bezençon Artistic Award-ra, amikor is részt vettek a 2011-es dalfesztiválon. 2012 elején az OMG – Jedward's Dream Factory jelölve lett IFTA díjra.

,,Nem, nincs egymásnak becenevünk. Úgy hívom Edwardot, hogy Ed-erd."
- John Grimes

2009
The X Factor
Jedward Let Loose
OMG I'ts Jedward
Ant & Dec's Christmas Show

2010
Xposé
Jedward: Let Loose
Alan Carr: Chatty Man

2011
Eurovision
Celebrity Big Brother
OMG - I'ts Jedward's Dream Factory
Alan Carr: Chatty Man
The Late Late Show

2012
Eurovision
The Late Late Show
The Talent Show Story

 

VIDEOGRÁFIA

 

2009

You Are Not Alone

2010

All The Small Things"
Unde Pressure (Ice,Ice Baby) ft. Vanilla Ice

2011

Lipstick

Bad Behaviour

Wow Oh Wow

Waterline

2012

Young Love

Put the Green Cape On

Girl Like You

Miss America

Luminous

How Did You Know?

2013

Happens in the Dark

What's Your Number

P.O.V

Can't Forget You

2014

Everyday Superstar

Planet Jedward (2010)

 

1. "Under Pressure (Ice Ice Baby)" (featuring Vanilla Ice) 3:42
2. "All the Small Things" 2:53
3. "Everybody" 2:53
4. "Ghostbusters" 2:54
5. "Fight For Your Right" 3:20
6. "I Want Candy" 3:15
7. "Jump" 3:19
8. "I Like to Move It" 3:43
9. "Rock DJ" 4:03
10. "Teenage Kicks" 2:22
11. "Pop Muzik" 2:41

 

Victory (2011)

 

1. "Lipstick" 3:52
2. "Bad Behaviour" 2:54
3. "Everyday Superstar" 3:01
4. "My Miss America" 3:21
5. "Your Biggest Fan" 3:53
6. "Distortion" 2:37
7. "Pop Rocket" 3:20
8. "Saturday Night" 3:11
9. "Techno Girl" 3:07
10. "Wow Oh Wow" 3:20
11. "Celebrity" 3:39
12. "Hold The World" 3:29

 

Young Love (2012)

 

1. "Waterline" 3:04
2. "Young Love" 3:11
3. "What's Your Number?" 2:57
4. "A Girl Like You" 3:20
5. "Luminous" 3:26
6. "Give It Up" 3:34
7. "Happens In The Dark" 3:00
8. "All I Want Is You" 2:57
9. "What It Feels Like" 3:51
10. "How Did You Know?" 3:13
11. "Can't Forget You" 3:15
12. "P.O.V." 2:43

Deluxe Edition Bonus Tracks

13. "Never Better" 3:32
14. "Cool Heroes" 3:18
15. "School's Out" 3:12

 

KISLEMEZEK

 

2010: Under Pressure (Ice Ice Baby)

2010: All the Small Things

2010: Lipstick

2011: Bad Behavior

2011: Wow Oh Wow

2011: Waterline

2011: Put the Green Cape On

2012: Young Love

2012: Luminous

Utolsó frissítés: 2016.07.01. 14:02 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace