Starity

John Krasinski

John Krasinski John Krasinski nemzetisége 2901. 157rajongó 8vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • John Burke Krasinski
 • Becenév
 • Johnny, JKras
 • Születési idő
 • 1979. október 20.
 • Születési hely
 • Newton, Massachusetts, USA
 • Foglalkozás
 • színész, rendező, forgatókönyvíró
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Emily Blunt
 • Magasság
 • 191 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Mogyoróbarna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Emily Blunt Jenna Fischer Steve Carell Rainn Wilson Stanley Tucci Jimmy Kimmel

John Krasinski életrajza

KEZDETEK


Fotó: Chris Floyd / Men's Health (2015)

John Burke Krasinski 1979. október 20-án látta meg a napvilágot a Brightonban található St. Elizabeth kórházban, Mary Clare Doyle nővér és Ronald Krasinski belgyógyász harmadik gyermekeként. Két bátyja van: Kevin az orvosi pályát választotta, míg Paul stratégiai konzultáns lett. John a Newton South középiskolában érettségizett 1997-ben. Innen először a Brown Egyetemre ment, ahol 2001-ben vehette át drámaírói diplomáját, dicséretes eredményekkel. Később pedig a Eugene O'Neill National Theatre Institute-ban és a Royal Shakespeare Companynél is tanult.

KARRIER


John, mint Jim Halpert A hivatal amerikai verziójának második évadában (2005)

John a színpadon kezdte meg színészi karrierjét, amikor hatodik osztályos korában az iskolai Annie című darabban alakította Daddy Warbucksot. Később pedig egy szatirikus darabban szerepelt, amit majdani kollégája, B.J. Novak írt. Miután végzett a Brownon, reklámokban és televíziós sorozatok vendégszereplőjeként tűnt fel, off-Broadway darabok meghallgatására ment el, mindeközben pedig pincérként dolgozott.

2004-ben kapta meg A hivatal amerikai változatának egyik főszerepét, aminek köszönhetően a hírnév is bekopogtatott ajtaján. Először olyan filmek mellékszerepeiben tűnt fel, mint a Bőrnyakúak, a Dreamgirls, a nagy médiavisszhangot kiváltó Besütizve, majd a Harmadik Shrek Lancelotjának is hangját adta.

2007-ben mutatták be a Nászfrász című romantikus vígjátékot, ami John első főszerepe volt és olyan színészekkel játszhatott együtt, mint Mandy Moore és Robin Williams. A film egyik érdekessége, hogy a rendezői székben Ken Kwapis ült, aki többek között A hivatal pilot epizódját is rendezte, így nem meglepő módon feltűnt még a stábból a Kellyt alakító Mindy Kaling, az Angelát játszó Angela Kinsey és a mackós Kevint megformáló Brian Baumgartner is. 2008-ban a Bőrfejekben láthattuk Renée Zellweger és George Clooney mellett, amiben egy olyan focistát játszik, aki a hírneve felturbózása érdekében kicsit felturbózza háborús tetteinek jelentőségét.

John még 2006-ban írta meg és ült a Brief Interviews with Hideous Men rendezői székébe, amit David Foster Wallace novellái inspiráltak. Az adaptációt végül 2009-ben mutatták be a Sundance Filmfesztiválon. Még ebben az évben láthattuk a Továbbállók és az Egyszerűen bonyolult című vígjátékokban is. 2011-ben ismét reménytelen szerelmesként láthattuk viszont a Szerelem kölcsönbe című alkotásban, amit Emily Giffin azonos című könyvéből adaptáltak a mozivásznakra. Noha a film a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be, John pozitív elismerésben részesült alakításáért.

2012-ben egy mindenre elszánt riporterként láthattuk viszont a Mindenki szereti a bálnákat című filmben, amiben Drew Barrymore-ral karöltve sietnek kiszabadítani három jégcsapdába esett szürke bálnát Alaszkában. A filmet Tom Rose újságíró Freeing the Whales: How the Media Created the World's Greatest Non-Event című könyvéből adaptálta Ken Kwapis, ami az Operation Breakthrough igaz történetét írja le. 2013-ban hallhattuk a hangját a Szörny Rt. előzményfilmjében, a Szörny Egyetemben, illetve egyik kedvenc sorozatának, Az ítélet: családnak netflixes újraélesztésében kapott egy aprócska szerepet. 2014-ben a Kahlil Gibran: A próféta animációs filmben adta hangját Halimnak, majd a Kaze tachinu  című manga amerikai változatában szinkronizálta Honjô-t.


Jack Silvaként a 13 óra: Bengázi titkos katonái című filmben (2016)

2016-ban mutatták be a szintén valós eseményeken alapuló 13 óra: Bengázi titkos katonái című akciófilmet, ami vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól és a nézőktől, különösen a Líbiában élőktől, akik erősen kritizálták az alkotást. Pár nappal később a Sundance Filmfesztiválon bemutatták az általa rendezett Szeretteink körében című drámát, amiben munkahelyi válságban lévő karakterének még édesanyja agydaganatával is szembe kell néznie. Még ebben az évben bejelentették azt is, hogy John fogja az Amazon új, saját gyártású sorozatának, a Tom Clancy's Jack Ryannek a címszerepét játszani. A cég annyira bízott a projektben, hogy még hónapokkal a sorozat bemutatása előtt, 2018 áprilisában zöld utat adott a második évad leforgatására is. Bizalmuk kifizetődött, hiszen amikor augusztus utolsó napján a széria felkerült a Prime-ra, a nézők pozitívan fogadták az új feldolgozást.

2017 márciusában jelentették be, hogy John és felesége, Emily első alkalommal fognak együtt dolgozni a Hang nélkül című thrilleren. A színész már nagyon régóta hangoztatta, hogy egyszer szeretne a feleségével együtt dolgozni, a közös munkáról pedig így vallott a Vanity Fairnek:

"A levegő megváltozik a helyiségben, amikor elkezd dolgozni. Annyira őszinte, tiszta és erőteljes. Ez olyan, mint egy szuperképesség, amit csak úgy be tud kapcsolni és segítségével mindenféle erőlködés nélkül tudja csinálni. Részemről, imádok színészkedni és szerencsés vagyok, amiért ezt csinálhatom. De ő egy másik univerzum. Amikor forgattunk, teljesen elfelejtettem, hogy a férje vagyok. Csak figyeltem a játékát és szerencsésnek éreztem magam, hogy mindezt az első sorból tehettem meg."

A film egy családra összpontosít, akik elzártan, mindenféle zaj kiadását mellőzve élnek, egy ismeretlen fenyegetéstől tartva, ami bármilyen hang hatására támadással fenyeget. A produkció jelenlegi forgatókönyvét Krasinski írta át, Scott Beck és Bryan Wood eredeti szkriptje alapján, valamint a rendezői székben is ő foglalt helyet. A filmet a 2018-as SXSW filmfesztiválon mutatták be először, a világpremierre pedig egy hónappal később, áprilisban került sor. A thriller hatalmas siker lett a kritikusok és a nézők között is, ami nyitó hétvégéjén máris 50 millió dolláros bevétellel zárt. Ezzel minden idők ötödik legtöbb bevételt hozó horrorja lett, 2018-ban pedig a második legerősebben nyitó film (az első a Fekete Párduc).

Jelenleg a Hang nélkül második részét forgatja, amin ezúttal csak rendezőként dolgozik.

MAGÁNÉLET


John és felesége, Emily Blunt a 22. Gotham Independent Film Awards-on (2012. november 26.)

2008-ban, Anne Hathaway-en keresztül ismerte meg feleségét, Emily Blunt színésznőt, akinek addigra már nagy rajongója volt Az ördög Pradát visel című filmnek köszönhetően. Már az első találkozáskor tudta, hogy megtalálta élete párját, akinek félszegségében csak annyit tudott mondani elsőre, hogy "Kedvellek!". Talán éppen ennek az őszinte reakciónak köszönhetően adott Emily egy esélyt a kapcsolatuknak, így 2008 novemberében randevúzni kezdtek. Pár hónappal később, 2009 augusztusában pedig az eljegyzésre is sort kerítettek:

"Miután elsírtam magam, ő is elkezdett pityeregni. Együtt sírtunk, aztán körülöttünk mindenki zokogni kezdett. Szerintem az emberek nem is voltak vele tisztában, hogy mi történik, de sírtak, mert mi azt tettük. Óriási volt. A nap végén pedig igent mondott, ami nagyszerű."

A nagy ceremóniára Olaszországban, a Comói-tónál került sor 2010. július 10-én. Két lányuk született: Hazel 2014. február 16-án, míg Violet 2016. június 20-án érkezett.

ÉRDEKESSÉGEK

● Édesanyja részéről ír, édesapja részéről pedig lengyel felmenői vannak.
● Egy évig Costa Ricán tanított angol nyelvet, mielőtt elment volna az egyetemre.
● Egyetemi évei alatt baseballozott.
● Sógora Stanley Tucci, aki Emily nővérét, Felicityt vette feleségül.
● Ha nem színész lenne, akkor angolt tanítana. Ehhez az inspirációt a Holt Költők Társasága című film adta.
● Kilenc évig játszott trombitán.
● Első randevújuk alkalmával egy lőtérre vitte Emilyt.
● Noha 191 centiméteres magasságával általában kimagasodik szereplőtársai közül, a Krasinski-fiúk közül még ő számít a legalacsonyabbnak.
● A Nászfrász című filmben a szülei jelennek meg Ben szüleiként.
● A 13 óra című filmre formába kellett hoznia magát, kitartó edzésének eredményeként pedig testzsír százaléka 25-ről 8 százalékra csökkent.
A hivatal főcímében fellelhető scrantoni jeleneteket John videózta le.
● Legismertebb karaktere, Jim Halpert híres a kollégája, Dwight elleni csínytevéseiről. Nem áll messze az ilyen Johntól sem: Jimmy Kimmellel rendszeresen megtréfálják egymást.
● Esélyes volt az Amerika Kapitány címszerepére, amit végül Chris Evans kapott meg.
● Állítása szerint egészen addig volt önbizalma saját megjelenését illetően az Amerika Kapitány meghallgatásán, amíg be nem lépett Chris Hemsworth a Thor-jelmezben.
● Amikor megkapta Jim szerepét, az volt az első kérdése, hogy Jenna Fischer kapta-e meg Pamét, akivel a próbák alatt összebarátkoztak.
● John az ötödik színész, aki Jack Ryan karakterét megformálhatta és olyan színészektől vette át a stafétabotot, mint Alec Baldwin, Ben Affleck, Chris Pine és Harrison Ford. Utóbbi alakítását vette egyébként alapul Krasinski a karakter megformáláshoz.
● 17 évesen, a costa ricai tartózkodása alatt megmentett egy lányt a vízbe fulladástól:

"Az egyik hely, ahol megfordultam, a Manuel Antonio nevű csodálatos tengerpart volt és nem vettem észre, hogy őrületes a dagály arrafelé. Miközben ott úsztam - ez egy olyan történet, amit eddig senkinek sem meséltem -, egy helyi lány és egy amerikai srác úszott mellettem, mindegyikünk térdmagasságban. Egy pillanatra merültem csak víz alá, majd amikor felbukkantam, a srác torka szakadtából kiabált. Szó szerint három másodperc alatt a lányt 150 méterre sodorta az áramlat. Édesanyám életmentő volt, így nagyon hamar megtanultunk úszni. Abban a pillanatban nem kértem senkit. Nem volt senki, aki segíthetett volna. Szóval elindultam a megmentésére. Amikor odaértem, a keresztáramlat majdnem elsodort engem is, ami olyan "Úristen, rossz döntést hoztál, ami most az életedbe is kerülhet" pillanat volt. De nem gondoltam rá így, hajtott a túlélési ösztön. Furcsa volt, mert a lány könyörgött, hogy engedjem meghalni, de én nem engedtem el. Körülbelül 20 méterre lehettünk a parttól, amikor néhány szörfös jött segíteni. Nincs mindenkinek szüksége "élet vagy halál" szituációkra, de ez megváltoztatta az életemet. Hirtelen felnőttem."

DÍJAK

× 2007 OFTA Television Award - Legjobb mellékszereplő vígjátéksorozatban (A hivatal)
× 2006 OFTA Television Award - Legjobb mellékszereplő vígjátéksorozatban (A hivatal)

Az életrajzot írta: Szandi0820

FILMSZEREPEK
2018 A Quiet Place / Hang nélkül - Lee
2017 Animal Crackers / Állati jó kekszek - Owen (hang)
2017 Detroit - Attorney Auerbach
2016 Past Forward - Man #1 (rövidfilm)
2016 Born in China - narrator (amerikai verzió)
2016 The Hollars / Szeretteink körében - John Hollar
2016 13 Hours: The secret soldiers of Benghazi / 13 óra: Bengázi titkos katonái - Jack Silva
2015 Aloha - John 'Woody' Woodside
2014 The Prophet / Kahlil Gibran: A próféta - Halim (hang)
2013 Kaze tachinu - Honjô (angol verzió, hang)
2013 Monsters University / Szörny Egyetem - "Frightening" Frank McCay (hang)
2012 Promised land / Ígéret földje - Dustin Noble
2012 Big Miracle / Mindenki szereti a bálnákat - Adam Carlson
2012 Nobody walks / Hangok és viszonyok - Peter
2011 The Muppets - önmaga
2011 Something Borrowed / Szerelem kölcsönbe - Ethan
2009 It's complicated / Egyszerűen bonyolult- Harley
2009 Away we go / Továbbállók - Burt
2009 Monsters vs. Aliens - Cuthbert
2009 Brief interviews with hideous men - Ryan / Subject #20
2008 Leatherheads / Bőrfejek - Carter Rutherford
2007 License to wed / Nászfrász - Ben Murphy
2007 Shrek the third / Harmadik Shrek - Lancelot
2007 Smiley face / Besütizve - Brevin
2006 Dreamgirls - Sam Walsh
2006 The holiday / Holiday - Ben
2006 For your consideration - Paper badge officer
2006 A new wave - Gideon
2006 Doogal - additional voices (hang)
2005 Jarhead / Bőrnyakúak - Corporal Harrigan
2005 Duane Hopwood - Bob Flynn
2004 Taxi / Amerikai taxi - Messenger #3
2004 Kinsey - Ben
2002 Alma Mater - Flea Club Candidate 1
2002 Fighting still life - Tyler
2000 State and Main - judge's assistant (uncredited)

SOROZATSZEREPEK
2017 Jack Ryan - Jack Ryan
2016 Robot Chicken (hang)
2015 Jimmy Kimmel Live! - Donald O'Donald McDonald
2014-2015 BoJack Horseman - Secretariat
2013 Arrested Development / Az ítélet: család - Jerry Bruckheimer's assistant
2012 Head Games - narrátor
2006 American dad! / Amerikai fater - Gilbert
2005-2013 The Office / A hivatal - Jim Halpert
2005 Without a trace / Nyomtalanul - Curtis Horne
2005 CSI: Crime Scene Investigation / CSI: A helyszínelők - Lyle Davis
2004 Law & Order: Criminal Intent / Esküdt ellenségek: Bűnös szándék - Jace Gleesing
2003 Ed - process server

SZÍNHÁZI SZEREPEK
2016 Dry Powder - Seth
2002 What the eunuch saw - King

MUNKÁI RENDEZŐKÉNT
2020 A Quiet Place 2.
2017 A Quiet Place / Hang nélkül
2016 The Hollars
2009 Brief interviews with hideous men

MUNKÁI PRODUCERKÉNT
2016 Dream Corp LLC (sorozat)
2016 The Hollars
2016 Manchester by the Sea
2015 Lip Sync Battle (sorozat)
2012-2013 The Office / A hivatal (sorozat)
2013 The Office: The Farewells
2012 Promised Land / Ígéret földje
2009 Brief interviews with hideous men

Utolsó frissítés: 2019.08.19. 11:11 Szandi0820 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace