Starity

John Newman

John Newman John Newman nemzetisége 1144. 407rajongó 47vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 93%
  • szimpátia: 96%

John Newman életrajza

John William Peter Newman 1990. június 16-án született az angliai Settleben. John még csak 6 éves volt, amikor alkoholista édesapja elhagyta őt, bátyját, Jameset és édesanyjukat, Jackiet. Visszaemlékezése szerint családjának napi egy fontoból kellett megélnie. Inspirációja a nyomorból való kitörés volt, ezért már 14 évesen megtanult gitározni és zongorázni, majd egy kis kitérőt tett az elektronikus zene világába. 20 évesen Londonba költözött, hogy több lehetősége legyen szerencsét próbálni.

KARRIER

2012-ben aláírta az Island Record szerződését, majd ezután jött a nagy áttörés: a Rudimental nevű formációval elkészítették a Feel The Love című dalukat, ami több országban is az első helyen állt, köztük a UK Singles Charton is, ahol több hétig állt a toplista élén. Az angol formáció Home című albumán, azonban egy másik dalban is felcsendül John hangja. Még ebben az évben elkészült a Not Givin' In című dal, amiben Alex Clare-rel énekelt. 

2013 júniusában kiadta Love Me Again című kislemezét, ami hatalmas sikert aratott Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Németországban, Írországban, Új-Zélandon, Norvégiában és Svájcban is. A dal a FIFA 14 dallistáján is szerepel. Ezt a Cheating követte, majd 2013. október 14-én megjelent első önálló albuma a Tribute. Decemberben még kiadta Losing Sleep című dalának kislemezét. Még ebben az évben megnyerte élete első zenei díját Love Me Again dalához készült videójáért a Premios 40 Principales gáláján. 2014-ben jelölték a Brit Awardsra, mint Legjobb férfi előadó, majd Love Me Again dalát a Legjobb brit dal és Legjobb brit videó kategóriába is beválogatták. 

2014 augusztusában bejelentette már készül a második albuma is. Szeptemberben megjelent Calvin Harrisszel közös dala, a Blame, ami szintén ott volt minden neves toplistán. 

2015 júniusában kiadta az első kislemezt a készülőben lévő lemezről, melynek címe Come and Get It lett. Az album végleg október 16-án jelent meg Revolve néven.  

MAGÁNÉLET

2012-ben miután stúdióba vonult a Rudimentallal, hogy felvegyék közös dalukat, a Feel the Love-ot, agytumort diagnosztizáltak nála. Először a látása romlott, majd elment optikushoz és orvoshoz is, akik megállapították komoly baj van. Ezután megműtötték, de tudta, hogy ez olyan betegség, ami bármikor kiújulhat. 2016. augusztusában megerősítette a hírt, miszerint a daganat újra megtámadta, így 2017-ben újabb műtét vár rá.

2012-ben összejött a Waiting All Night énekesnőjével, Ella Eyrevel, de rá egy évre szakítottak egymással. Jelenleg nincs senkije. 

ÉRDEKESSÉGEK

- Instagram oldala: johnnewmanmusic
- John nagyon fiatal kora óta cigarettázik.
- Kettő darab tetoválás díszíti testét.
- Egyedi ruhákat tervez, ezért nem is hallgat a stylistok tanácsára.
- Saját maga rendezi videoklipjeit.

Tribute (2013)

1. Tribute
2. Love Me Again 
3. Losing Sleep 
4. Easy
5. Try
6. Out of My Head
7. Cheating 
8. Running
9. Gold Dust
10. Goodnight Goodbye
11. All I Need Is You

Deluxe

12. Down the Line
13. Nothing
14. Day One

Revolve (2015)

1. Revolve (ft. Idris Elba)
2. All My Heart
3. Something Special
4. Lights Down
5. Come and Get It
6. Never Give It Up
7. Tiring Game (ft. Charlie Wilson)
8. Give You My Love
9. I'm Not Your Man
10. Killing Me
11. We All Get Lonely

Deluxe

12. Blame (Calvin Harris ft. John Newman)
13. Called It Off
14. The Past

Utolsó frissítés: 2017.02.18. 18:06 Jessie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace