Starity

Jonah Marais

Jonah Marais Jonah Marais nemzetisége 7881. 19rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jonah Marais Roth Frantzich
 • Becenév
 • Jo, Jobear
 • Születési idő
 • 1998. június 16.
 • Születési hely
 • Stillwater, Minnesota, USA
 • Foglalkozás
 • Énekes, zenész, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Macklemore Logan Paul Jack Avery Zach Herron Daniel Seavey Corbyn Besson

Jonah Marais életrajza

Korai élete

Jonah Marais Roth Frantzich néven született 1998. június 16-án a Minnesota állambeli Stillwaterben. Édesanyja Carrie Frantzich (lánykori nevén Roth), édesapja Tim Frantzich, valamint van három testvére, egy bátyja, Zebulon Wilder (1991. január 26.) és két húga, Esther Grace (2000. március 31.) és Svea Marie (2007. március 21.).

Szóló karrierje

A YouTube-on szerzett magának hírnevet, itt fedezte fel Nash Grier és Cameron Dallas, akikkel 2014-ben turnézott is a DigiTour keretein belül. Debütáló albuma When the Daylight's Gone néven jelent meg.

Why Don't We

2016. szeptember 27-én megalakult a Why Don’t We, amit másnap jelentettek be a Youtube-csatornájukon keresztül. A banda tagjai: Jonah Marais, Corbyn Besson, Daniel Seavey, Jack Avery és Zach Herron. Bandaként az első évüket a los angeles-i Beverly Hills-ben töltötték, majd a családjuk nagy részét Los Angelesbe költöztették, így a lakhelyük a Marina Del Rey-i apartman komplexum egyike lett. Egy interjúban elmondták, hogy a banda úgy kapta a nevét, hogy épp telefonáltak, amikor az egyik srác, beleszólt a telefonba, hogy Why Don't We (magyarul: Miért ne?).

2016. október 7-én megjelent debütáló daluk, a Taking You. Debütáló EP lemezük ez év novemberében jelent meg Only the Beginning néven. A második EP, a Something Different 2017. április 21-én jelent meg, ugyanazon a napon megjelent az első kislemez is szintén ezen a néven. 2017. június 2-án kidobták harmadik EP-jüket, a Why Don't We Just-ot. 2017. augusztus 29-én megjelent a These Girls nevű kislemezük. 2017. szeptember 26-án került a boltok polcaira negyedik EP-jük, az Invitation.

A banda jó barátja a vlogger Logan Paulnak, így számos videójában szerepeltek már. Emellett Logan 3 videóját rendezte a srácoknak és egy közös számot is kiadtak, a Help Me Help You-t. 2017. november 23-án egy karácsonyi EP lemezt jelentettek meg, az A Why Don't We Christmas-t.

A nagyobb ismertséget számukra debütáló albumuk hozta meg, az 8 Letters, ami 2018. augusztus 31-én jelent meg. A dal 9. helyezett lett az Egyesült Államokban, a 10. Ausztráliában és a 25. az Egyesült Királyságban. Az albumról három kislemez jelent meg, a Hooked, a Talk és az 8 Letters.

A fiúk 2019-ben tervezték piacra dobni új albumukat, azonban hogy kedvezzenek rajongóiknak minden hónapban megjelentettek egy dalt. Így jelent meg januárban a Big Plans, februárban a Cold in LA, márciusban pedig az I Don't Belong in This Club, amin Macklemore is közreműködött. Áprilisban a Don't Change című daluk jelent meg, ami az Ugly Dolls nevű mese egyik betétdala lesz. Májusban az Unbelievable, júniusban a Come to Brazil, júliusban az I Still Do jelent meg. Augusztusban az Ed Sheeran által írt What Am I című dalt adták ki, ami aranylemez lett Amerikában. Szeptemberben nem adtak ki teljesen új slágert, hanem előző kislemezünk unplugged verzóját jelentették meg. Októberben a Mad At You, novemberben a With You This Christmas, végül decemberben a Chills jelent meg, amihez videóklip is készült. Ezt követően januárban a banda szünetre vonult, hogy következő albumukon dolgozhassanak.

Hosszú várakozás után 2020. szeptemeber végén tértek vissza vadiúj dalukkal, a Fallin' (Adrenaline)-nal. Eddig ez az első kislemezük, aminek sikerült bekerülnie a Billboard Hot 100-as listájára, ráadásul a 37. helyen. Ez lett a The Good Times and The Bad Ones második albumuk első kislemeze. Ugyanebben az évben, december 4-én a zenekar kiadta az album második kislemezét, a Lotus Inn-t, majd december 9-én meglepetésszerűen kiadták a Slow Down-t, mint harmadik kislemezét. 2021. január 15-én az együttes végre kiadta a The Good Times and the Bad Ones-t, mint második albumuk. Ez egy 10 számos album lett, amelyen a Fallin ', a Slow Down és a Lotus Inn is szerepel. Az album egy héten belül a Billboard legjobb 10 albumán szerepelt. Január 24-re pedig elérte a a 3. helyet is! Január 27-én az album elérte az első helyet a Billboard-on, ami a zenekar új rekordja.

Egyéb projektek

A fiúk 2018. október 30-án kiadtak egy könyvet Why Don’t We: In the Limelight néven.

Tetoválásai

Jonahnak eddig 13 ismert tetoválása van.

1. Pálmafa: Az alkarján lévő pálmafa tetoválása egy különleges design számára, és a 2019-ben megjelent zenekar „Cold in LA” című számát is képviseli. A pálmafa megjelenik az album borítóján.
2. 8: A csuklóján található „8” egy közös tetoválás, amelyet a zenekar minden tagja magára tetováltatott. Ez az első albumuk jelképeként csináltatták.
3. Sas: Jobb csuklójának belső oldalán sas tetoválás látható, amelynek szárnyai szélesre vannak tárva.
4. Design tetoválás: Jobb alkarjának felső oldalán egy gyémánt mintás tetoválás látható. A tervezés geometriai formákból és vonalakból áll. A rajz valójában egy baseballpálya vázlata. A tetoválás különleges jelentéssel bír számára, mivel Jonah régebben baseballozott.
5. Tigris: Jonah jobb karján, a könyöke közelében egy tigris tetoválása látható. A karján lévő tigris a születési dátumát jelöli, mivel a tigris évében született. A tigris a kedvenc állata is, ezért szerette volna elkészíteni ezt a tetoválást.

6. Hajó: Az énekes jobb bicepszén egy nagy hajó tetoválás található. A hajó az új kezdet és az utazás szimbóluma. Ez egyben szimbolizálja a szerencsét is.
7. Otthon: A jobb alkar belsején található az egyik legkülönlegesebb minta. A tetoválás a város égboltjának ábrázolása a csillagos ég alatt, egy hullámokkal ellátott híd alatt, valamint egy fasor és tükröződésük a tengerben. Ez a tetoválása a születési államát, Minnesotát ábrázolja. A tetoválás a házának a tengerre néző jelenetét mutatja.
8. 1998: Az "1998" számot a jobb felkarjára tetoválták. A szám a születési évét jelöli.
9. Nap: Jonah jobb felkarján a nap tetoválása látható. A karján lévő nap tetoválása nagymamája, "Sunny" nevét képviseli, akit nagyon szeret, és az egyik legnagyobb támogatójának tartja.

10. Villámlás: A bal kezén, a hüvelykujja közelében egy apró villám van tetoválva. A kezén lévő villám tetoválása spontaneitást képvisel.
11. Loon madár: Az énekes bal vállán van az első tetoválás, amit valaha készítetett. A tetoválás egy loon madár. A loon Minnesota állami madár.
12. "Breathe Deep" idézet: jobb lábának belsején, közvetlenül a bokája fölött, ez az idézet áll: "lélegezz mélyet".
13. TCZJES: Az énekes mellkasán bal oldalon az alábbi felirat látható: "TCZJES". A tetoválás családtagjainak a kezdőbetűjét jelképezi. Timothy, Carrie, Zebulon, Jonah, Esther és Svea 

Érdekességek

˗ Korábban baseballozott, és a mai napig ellátogat baseball meccsekre
˗ Szereti a Harry Pottert, kedvenc karaktere Hermione; és rajong a Varázslók a Waverly helyből című sorozatért
˗ Nagybátyja unokatestvére játszotta Voldemortot a Harry Potterben
˗ Volt egy Neville Longbottom Instagram rajongói oldala (@therealnevillelongbottom)
˗ Szereti a kávét, minden reggelét egy csésze kávéval kezdi
˗ Ha tudna idő utazni, akkor előre menne az időben a 3042-es évre
˗ Nagymamája Finnországból költözött az Egyesült Államokba
˗ Első „igazi csókja” a hetedik osztályban volt egy maine-i nyári tábor során egy három évvel idősebb lánnyal
˗ Rajong Camila Cabello-ért
˗ Volt egy házi kígyója és egy sündisznója
˗ A népszerű csoportba tartozott az iskolában, de azt kívánta, bárcsak lenne egy kisebb baráti társasága, mivel úgy érezte, hogy soha nem illett be
˗ Volt egy Huckleberry nevű kutyája
˗ Az első autó, amit a saját pénzéből vett egy piros Camaro volt
˗ Fél a tornádóktól
˗ Nyolcadik osztályig nem volt mobiltelefonja
˗ Utálja a túrót, a tormát és a mazsolát
˗ Utálja a horrorfilmeket
˗ Harmadik osztályban eltörte az orrát, amikor szánkózott
˗ Baseball kártyákból tanult meg olvasni

Kedvenc...

˗ filmje az Időről Időre
˗ ünnepe július negyedike
˗ zenésze Paul McCartney
˗ étele a thai
˗ állata a tigris
˗ alkalmazása a Twitter, míg bandatársai az Instagramot részesítik előnyben
˗ fagylaltja a, mint chip

írta: Selz1992, kiegészítette: sunmi., Rhyna

ALBUMOK
2018.08.31: 8 Letters
2021.01.15: The Good Times and the Bad Ones

KÖZÉPLEMEZEK
2016.11.25: Only the Beginning
2017.04.21: Something Different
2017.06.02: Why Don't We Just
2017.09.26: Invitation
2017.11.23: A Why Don't We Christmas
2018.10.24: Spotify Singles

KISLEMEZEK
2016: Taking You
2016: Nobody Gotta Know
2016: Just to See You Smile
2016: Free
2016:You and Me at Christmas
2017: Something Different
2017: Why Don't We Just
2017: These Girls
2018: Trust Fund Baby
2018: Hooked
2018: Talk
2018: 8 Letters
2019: Big Plans
2019: Cold in LA
2019: I Don't Belong in This Club
2019: Unbelievable
2019: Come to Brazil
2019: I Still Do
2019: What Am I
2019: Mad at You
2019: With You This Christmas
2019: Chills
2020: Fallin' (Adrenaline)
2020: Lotus Inn
2020: Slow Down 

 

Utolsó frissítés: 2021.07.01. 11:11 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace