Starity

Jonne Aaron

Jonne Aaron Jonne Aaron nemzetisége 8982. 20rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jonne Aaron Liimatainen
 • Becenév
 • Jonne
 • Születési idő
 • 1983. augusztus 30.
 • Születési hely
 • Tampere, Finnország
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ville Liimatainen Larry Love Sir Christus Antti Anatomy

Jonne Aaron életrajza

Korai évek

Jonne Aaron Liimatainen a finnországi Tampere városában született 1983. augusztus 30-án, szüleinek második gyermekeként. Második keresztnevét, az Aaron-t Elvis Presley után kapta, amire saját elmondása szerint nagyon büszke.

Gyermekkora nem zajlott épp boldogan és eseménymentesen. A szülei még kiskorában elváltak, majd elvették alkoholista édesanyjától, így a - szintén alkoholista - apjához került. Végül a három évvel fiatalabb öccsével, Ville Liimatainennel együtt a raholai gyermekotthonba helyzeték tizenkét éves korában. Ezt követően mindössze három emberre számíthatott, a bátyjára, Tommi Liimatainenre, a szintén zenész öccsére, Villére és a nagymamájára. ezt 2005-ös januári nyilatkozata is alátámasztja: "Van két csodálatos testvérem, akik hihetetlenül kedvesek hozzám. Továbbá a nagymamám a legfontosabb személy, ő helyettesítette anyát és apát az életemben, felnevelt és megtanította, mit jelent a család és a szeretet.”

A rossz környezet teljesen kihatott a viselkedésére is; saját elmondása szerint ezekben az időkben nem találta önmagát, folyamatosan bajba került. Rendszeresen az iskola mellé járt, többször kapták kisebb bolti lopásokon, mikor alkoholt és cigarettát csent el, hogy végül eladhassa másoknak. Később a zenéhez menekült, hiszen ekkoriban kapta meg legelső gitárját is, és el is határozta, későbbiekben is a zenéléssel szeretne foglalkozni, így már az otthonban is dalszövegírással töltötte az idejét.

Tizennyolc éves volt, amikor elhagyta a nevelőotthont, és beköltözött egy, az állam által támogatott lakásba, azonban még a mai napig is visszatér az ott lévő gyerekekhez, szívesen szórakoztatja őket, énekel velük.

Negative

Zenekarát 1997-ben, mindössze tizennégy éves korában alapította meg. A középiskolában ismerkedett meg dobosával, Jay Slamerrel. Nagy hatással voltak rá a Hanoi Rocks, a Nirvana, az Aerosmith, a Guns 'n' Roses, a Queen és a Pink Floyd számai. Jonne hatalmas Kurt Cobain-rajongóként ismert, így nem meglepő, hogy a korai években leginkább Nirvana-feldolgozásokat játszottak, aztán a későbbi tagok, Jukka Kristian Mikkonken, Lauri Markkula és Janne Kokkonen csatlakozása után elkezdte ő maga megírni a dalokat, így lassan nem csak a Negative frontembere volt, hanem egy személyben a banda énekese, dalszövegírója, valamint Larry Love-val karöltve a dalszerzője is.

Legelső koncertjeiket 2001-2002 körül adták, leginkább finn kocsmákban vállaltak kisebb fellépéseket, hiszen egyik kiadó sem merte elvállalni az akkor még pályakezdő, tapasztalatlan zenészekből álló munkát. Végül Jonnén a bátyja, Tommi Liimatainen, menedzser könyörült meg, és 2003-ban már meg is jelent a legelső lemezük, ami a The Moment Of Our Love címet kapta.

Már az első albumuk is hatalmas sikernek örvendett, hiszen a finn listákon egészen az ötödik helyig jutott, ráadásul aranylemez is lett, így már az évben egy nagyobb turnéba kezdtek, amivel egész Finnországot bejárták, azonban Jonne ekkoriban még nem tudott mit kezdeni a hirtelen jött sikerrel. Többször pánikrohamok gyötörték, számtalan interjúban lenyilatkozta, hogy a koncertek előtt olyan ideges, hogy folyamatosan csak hány, valamint ekkoriban alakult ki az agorafóbiája is. Azonban ahogy színpadra lépett, mintha minden pillanatnyi szorongását levetkőzte volna, problémák nélkül csinálta végig a koncertjeit. Az amúgy félénk, kétségekkel teli fiú egy teljesen más emberré vált a rivaldafényben, és eluralkodott rajta a rocksztár, bizonyítani akaró énje. A rajongótáboruk pedig egyre csak nőtt, hiszen amellett, hogy megnyerő hangzásvilággal rendelkeztek, az embereket lenyűgözte a bandatagok, főleg a frontember nyíltsága, aki a mai napig is mosolyogva osztogatja hajnalig az aláírásokat, illetve egyeledik hosszabb beszélgetésekbe a rajongóival, akár egy koncert után, akár az utcán kapják el.

Mégis hatalmas mérföldkőnek az számított a zenekar életében, amikor a második lemezük, a Sweet & Deceitful 2004-es megjelenése után az akkor még csak huszonkét éves Jonne a következő évben a HIM zenekarral, valamint a The Rasmusszal karöltve indult turnézni Németországba. Ekkoriban mélyült el a barátsága a két banda frontemberével, Ville Valóval és Lauri Ylönennel is.

A harmadik lemezüket Anorectic címmel adták ki, ami az előzőhöz hasonlóan a finn eladási listák első helyezettjeként végzett, azonban ez volt az első alkalom, amikor igazán megnyílt, a dalai már nem csak a szerelemről szóltak, hiszen többször is lenyilatkozta, hogy az In Memoriam című dala az apjáról szól. Ez volt a második daluk, amit a saját, családi élete ihletett meg, a legelsőt még a debütáló lemezről ismerhetjük, ami a Childhood Memories címet viseli. Leszokott a dohányzásról, visszatért a mindig mosolygós énje, így a 2007-es évet is végigturnézták, aminek keretein belül kicsiny hazánkba is ellátogattak, hiszen a Negative egyike volt a Sziget fesztivál külföldi fellépőinek.

Ezután egy kisebb dráma következett a zenekar életében, ritmusgitárosuktól, Sir Christustól megváltak annak drogproblémái miatt, amit Jonne nem tudott tovább tolerálni, így a turnét is egy helyettes, nyári gitárossal csinálták végig. A bonyodalom ellenére 2008-ban megérkezett a következő lemez, ami meglepő módon egy Robbie Williams-szám címét viseli, Karma Killer néven került a boltok polcaira októberben, ami az eddigi legnagyobb áttörést jelentette a számukra.

Bár már régebben számtalan koncertjük volt más európai országokban is, Ázsiában illetve Amerikában, ez volt az, aminek hatására nemzetközileg is érdekeltebbek lettek, így mondhatni, Jonne egyik álma elkezdett valóra válni. Ráadásul ezalatt a turné alatt másodszor is tiszteletét tette Magyarországon is, így gyarapítva az itteni rajongók számát is, aztán a legelső – eddigi egyetlen – koncert DVD-jüket is megjelenítették, amit Tamperében rögzítettek még 2006. december 8-án. A Negative szekere tagadhatatlanul futott, és a HIM, a Nightwish és a The Rasmus után ők is beléptek Finnország legnagyobbjai közé.

Aztán hirtelen megérkezett a várva várt bejelentés, miszerint a következő lemezüket egy Los Angeles-i stúdióban fogják rögzíteni, Amerika, illetve az új kiadó tárt karokkal fogadta Jonnét és csapatát, így megkezdődtek az ötödik lemez, a Neon munkálatai. Azonban az álom valóra válásával arányosan kezdett el ismét romlani Jonne helyzete. Alighogy elkezdték az új lemezzel a turnéjukat, szeretett nagymamája, a testvérei melletti egyetlen szerető családtagja, Liisa elhunyt, majd nem sokkal később zenésztársa, Lauri szúrta hátba, aki egyik pillanatról a másikra osztott meg egy videóüzenetet a rajongóival, miszerint kilép a bandából, anélkül, hogy ezt velük közölte volna.
Ezt követően csatlakozott a jelenlegi ötödik tag, Hata Salmi a zenekarhoz, együtt folytatták a Neon turnét, majd el is kezdtek dolgozni az új lemezen, amiről egy dalt, a The World Is In Yout Arms címűt el is játszották januári koncertjükön. Azonban ezt nem sokkal követően átmenetileg fel is oszlottak, mert Jonne a szólókarrierjére koncentrált. 2013 tavaszán tették közzé hivatalos Facebook-oldalukon, hogy utolsó koncertjüket március 15-én játszák, ezt követően pedig kisebb szünetre mennek, hogy aztán az új lemezzel térjenek vissza – azóta a Negative nem hallat magáról.

Szólókarrier

Jonne 2011 végén tűnt el egészségügyi problémák miatt, szinte teljesen visszahúzódott a médiától, csupán alkalmanként ejtettek el egy-egy koncertet, illetve adott kivételes alkalmakkor interjút.

Végül 2012 októbere felé tért vissza, amikor is számos neves finn művész mellett szerepet vállalt a Vain elämää című zenés valóságshowban. Minden héten volt egy kiválasztott előadó, akinek a többiek feldolgozták a dalait, miközben jobban megismerhettük az életét, illetve zenészi pályafutását. Miután a műsor befejeződött, az ott szereplő előadók egy kisebb turnéba kezdtek, valamint Jonne az egyre híresebbé váló finn rapper, Cheek mellett is közreműködött.

Ezután jött az az ötlete, miszerint a Negative mellett szólókarrierbe kezd, így egy teljesen más csapat társaságában, de megkezdte legelső önálló projektje, az Onnen Vuodet munkálatait, amit végül 2013 áprilisában adott ki, és a bandával készült lemezeihez hasonlóan ez is hatalmas siker lett Finnországban.

Jonne 2013 tavaszán kezdett bele az Onnen Vuodet turnéjába, és egészen 2014 nyaráig járta Finnországot önálló és fesztiválós fellépéseivel egyaránt. 2014 szeptemberében jelent meg a következő kislemeze, az Yksin, valamint a hozzákészült klip, ezt követte október 31-én második albuma, a  Risteyksessä, ami, bár nem hozott akkora sikert a zenésznek, mint legelső alkotása, még így is a finn listák negyedik helyéig jutott. Második lemezének megjelenése óta szünet nélkül turnén van. 

2016 június 15-én újabb kislemezt adott ki Rooma címen, ezt követte 2017-ben a Vihan Sokaisema, majd 2018 májusában a Kun jätät minua.

Magánélet

Jonne még karrierje kezdetén, 2002-ben kezdett kapcsolatba egy finn színésznővel, Tiina, akivel végül kilenc évig, 2011-ig alkottak egy párt. A szakítás éppen akkor következett be, mikor a frontember elmondása szerint már éppen azon volt, hogy családot alapítson, illetve összekösse életét partnerével. 

Ezután nem sokkal, 2011 végén szállították kórházba egészségügyi problémákkal; bár nyilatkozata szerint többször jelentette orvosoknak problémáját, mindig elküldték, nem tudták diagnosztizálni a betegségét. A probléma forrásának megkeresését addig halogatták, azt mondva, csak képzelődik, míg perforált a vakbele, így az egész karácsonyát a kórház falai között töltötte. 

2015 nyarán összejött a 2013-as Miss Finnországgal, Maija Kerisalmival, akivel alig egy év után, 2016 végén búcsút is intettek egymásnak. 

Érdekességek

- A példaképe Elvis Presley.
- Két tetoválása van, az egyik a vállán, ami Jézust ábrázolja, a másik az alkarján, a legelső számuk, a Lost Soul kottája.
- Mindkét fülében fülbevalót hord és van egy piercingje a bal mellbimbójában.
- Kedvenc saját dala az In Memoriam.
- Kedvenc színe a türkíz.
- Kedvenc filmjei a Forrest Gump, a Nagymenők és a Sebhelyesarcú.
- Kedvenc bandái: Queen, Guns N’ Roses, Nirvana, The Beatles, Muse, The Rolling Stones
- Első dalszövegét, a God Likes Your Style-t tizenkét éves korában írta.
- Asztmás.
- Legrosszabb szokásának azt tartja, hogy mindenhonnan elkésik.
- A kínai és az olasz ételeket kedveli.
- Agorafóbiás és pánikbeteg.
- Kiskorában rendőr vagy pilóta akart lenni.
- Retteg a darazsaktól.

Videoklippek
Negative

2003 – The Moment Of Our Love (Finnish version)
2005 – The Moment Of Our Love (German version)
2005 – Frozen To Lose It All (Finnish version)
2005 – Frozen To Lose It All (German version)
2005 – In My Heaven
2006 – Planet of the Sun
2006 – Sinner's Night / Misty Morning
2007 – Too Much Love Will Kill You (Negative ft. Dead by gun & Jann Wilde)
2008 – Won't Let Go
2010 – End Of The Line
2011 – Jealous Sky
2011 – Believe
2012 – Fucking Worthless
2012 – Love That I Lost

Szólókarrier

2013 – Taivas itkee hiljaa
2014 – Yksin
2015 – Ota Mut

DVD

2008 – In The Eye Of The Hurricane

Szereplések

2012 – Vain elämää (TV series) - Önmaga
2004 – Bam Margera Presents: Where the Fuck Is Santa? - Önmaga

NEGATIVE
Nagylemezek

201? –  
2010 – Neon
2008 – Karma Killer
2006 – Anorectic
2004 – Sweet & Deceitful
2003 – War of Love

Kislemezek

2011 – Believe
2010 – Jealous Sky
2010 – End Of The Line
2008 – Won’t Let Go
2008 – Giving Up!
2008 – An Ornament
2008 – Sinä & Minä 
2007 – Too Much Love Will Kill You - feat. Dead by gun & Jann Wilde
2007 – Fading Yourself
2007 – Lost Soul
2006 – Sinner's Night / Misty Morning
2006 – Planet of The Sun
2005 – My my, hey hey (Out of Blue)
2005 – Dark Side - Until You’re Mine
2005 – Bright Side - About My Sorrow
2004 – In My Heaven
2004 – Frozen To Lose It All
2003 – Still Alive
2003 – After All
2003 – The Moment of Out Love

Válogatásalbumok

2009 – God Likes Your Style

Szóló karrier
Nagylemezek

2014 – Risteyksessä  
2013 – Onnen vuodet 

Középlemezek

2012 – Vain Elämää

Kislemezek

2018 - Kun jätät minua
2017 – Vihan Sokaisema
2016 – Rooma
2015 – Ota mut
2014 – Yksin
2013 – Taivas itkee hiljaa - single

Közreműködő előadó

2015 – Jeremy Folderol - Mitä sä ajattelet (anna sun äänesi kuulua) 
2012 – Cheek - Anna mä meen

Utolsó frissítés: 2018.06.17. 17:05 itsjustme által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace