Starity

Joo Won

Joo Won Joo Won nemzetisége 4547. 77rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Moon Joon Won ( 문준원)
 • Becenév
 • Joo Won (주원)
 • Születési idő
 • 1987. szeptember 30.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Musical színész, Színész, Modell
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Uhm Tae Woong Kim Hyun Soo

Joo Won életrajza

Joo Won nyolc éves volt, mikor bátyjával együtt a szülei kiküldték a testvér párt az USA-ba, hogy ott tanuljanak, ám hat hónappal később Joo Won bátyjával együtt visszatért Dél-Koreába. Később Joo Won azt mondta, hogyha tudott volna maradt volna még, de túl nagy volt akkor ez a változás neki.
Eléggé befelé forduló volt a természete és harmadikos középiskolásként anyja unszolására végül belépett az iskola művészeti és dráma klubjába, így végül a középiskola után a Sungkyunkwan Egyetem Színház-, és Művészeti szakán kötött ki.
Az egyetemi évei alatt pedig keményen dolgozott, hogy elérje az álmát és, hogy színész lehessen. Az évek során pedig felismerte, hogy neki már nem egyszerű álom, hanem egy szenvedélye a színészkedés.
2013-ban Joo Won bejelentette, hogy újra beült az iskola padba, ugyanis a Konkuk Egyetemen kezdte meg újra tanulmányait kommunikáció szakon.  

2017 január 18-án ügynöksége hivatalosan erősítette meg a híreket, miszerint a színész 2016 óta egy párt alkot a dél-koreai énekesnővel BoA-val. 
November 13-án viszont hivatalosan bejelentették, hogy kapcsolatuk véget ért az énekesnővel.

2017. május 16-án pedig Joo Won is bevonulását tette, hogy teljesítse a kötelező katonai szolgálatot. 2019. február 5-én pedig hivatalosan is leszerelt a fiatal dél-koreai színész. Így hamarosan rajongói újra láthatják kedvencüket.


SZÍNHÁZI KARRIER

Első kisebb tévés szerepét követően Joo Won elment az Altar Boyz musical meghallgatására és mivel tanáraitól igen jó ajánlásokat kapott a musical egyik vezéralakjaként állhatott a színpadra.
Persze ezután a szerep után pedig a következő években sorra kapta a színházi szerepeket, így játszott a Singles-ben, a Grease-ben, Sinsangnam-ban és a Spring Awakening-ben is. Utóbbi musical darabban csak, mint beugrós volt betervezve, ám az a színész aki eredetileg játszotta Melchior szerepét később kiszállt. Ekkor került Joo Won előtérbe, a színpadon nyújtott remek teljesítményére pedig a Sim Entertainment is felfigyelt és szerződést ajánlottak a fiatal tehetségnek.

A tévés szerepei mellett több év után 2013-ban ismét musical darabban vállalt szerepet. A Ghost The Musical-nek novemberben volt a szöuli premierje, az előadások viszont még 2015. év elején is tartottak.


SOROZAT & FILM SZEREPEI

Első tévés megjelenése a 2006-ban megjelent Frees gyermek műsorban volt az SBS alatt, ám végül a sorozatot hamar ott hagyva elfordulva a televíziótól színházi berkekben kezdte el bontogatni a szárnyait.
Ám a színházi sikerei mellett 2010-ben főszerepet kapott a Baker of King, Kim Tak Gu dráma sorozatban, amit június 9-én kezdett el vetíteni a KBS2. A sorozatban a szintén újonc Yoon Shi Yoon-al, Lee Young Ah-val és a korábban énekesnőként tevékenykedő Eugene-nal játszott együtt. Annak ellenére, hogy az első sorozata volt viszonylag nagy sikernek örvendett az igazi áttörést végül csak 2011-ben érte el az Ojakgyo Family sorozattal. Ennek köszönhetően a 2011-es KBS Drama Award-on elnyerte a legjobb új színésznek járó díjat. Ugyan ebben az évben pedig első mozi filmje a Special Investigation Unit is mozikba került, ahol Uhm Tae Woong mellett kapott főszerepet.

2012-ben a Bridal Mask című sorozattal tért vissza a kisképernyőre, ahol magát a címszereplőt játszotta. Joo Wonnak ez volt az első sorozata, ahol ténylegesen ő volt a történet központjában. Erről a szerepéről elmesélte, hogy hatalmas nyomást érzett: "Minden alkalommal, amikor összefutottam valakivel, aki ismert mind ezt mondták: - Igazán jó munkát végzett. - Olyankor mindig éreztem a nyomást, kívül ugyan mosolyogtam, de belül nagyon szorongtam." - mesélte Joo Won, de tehetségét nem csak a néző közönség, hanem idősebb kollégája Kim Eung Soo is csak dicsérte: "Joo Won remekül teljesített, mint Lee Kang a sorozatban. Ugyan aggódott, de nagyon szorgalmasan és keményen dolgozott. Szerintem pont emiatt lett ennek a sorozatnak ilyen magas a nézettsége."
A Bridal Mask-ot május 30-án indította el műsorán a KBS2, közvetlen másnap május 31-én pedig a mozikba került új horror filmje a Don't Click, ahol Park Bo Young és Kang Byul mellett látható.

2013. január 23-án Joo Won az MBC képernyőjén tért vissza a 7th Grade Civil Servant című sorozattal. A 20 részes sorozatban Choi Kang Hee mellett alakított, valamint itt már másodjára játszott együtt Uhm Tae Woonggal.
Később ügynöksége a Sim Entertainment május 27-én jelentette, be, hogy a hamarosan induló Good Doctor-ban Joo Won alakítja az egyik vezető szereplőtt. Ezt követően a további szereplőkre is fényderült, így Joo Won olyan tapasztalt színészekkel dolgozott együtt, mint Moon Chae Won, Joo Sang Wook és Kim Min Seo. A sorozat sajtótájékoztatójára július 31-én került sor, a sorozat pedig augusztus 5-én startolt a KBS műsorán.
Joo Won a sorozatban egy autista fiút alakít, aki kiváló gyermek sebész lesz. A színész alakításától még egy fiatalabb színész társa is csak áradozni tudott, ugyanis elmondta, hogy nagy hatással volt rá a forgatáson Joo Won, hogy milyen kreativitással éli magát bele a szerepébe.

Hosszabb kihagyás után Joo Won egy időre visszatért a színházhoz, ám musical szerepe mellett a 2013-as évet a december 18-án megjelenő Steal My Heart (Catch Me) című mozifilmmel zárta. A romantikus komédiában Kim Ah Jung volt a női partnere.

2014-ben elsőként a Fashion King-ben vállalt szerepet, ahol Choi Sulli és Park Se Young mellett alakítja, a főszereplőt. A film forgatása január közepén el is kezdődött, a mozikban pedig november 6-án debütált a film.
Később áprilisban megerősítették, hogy a KBS készülő új sorozatának a Nodame Cantible-nek elvállalta a férfi főszerepét. Több hónapos casting után pedig július végén Shim Eun Young elfogadta a női főszerepet. A sorozatot a Discovery of Romance után, október 13-án tűzte műsorra a KBS2 a 16 részes sorozat utolsó részét pedig december 2-án adták le.

2015. március 16-án elkezdődött a Fatal Intuition című thriller filmjének a forgatása, amit május végén be is fejeztek. A film külön érdekessége, hogy Joo Won a szerep miatt elkezdet hízni, valamint elsajátította a gyeongsangi tartomány nyelvjárását, hogy ezzel is hitelesebb legyen az alakítása. A film végül október 28-án bekerült a hazai mozikba is.

Filmes munkái mellett viszont 2015. június elején kiderült, hogy Joo Won elfogadta az SBS készülő új sorozatának a Yong Pal-nak a férfi főszerepét. Miután pedig ő megerősítette a jelenlétét Kim Tae Hee is elfogadta a női főszerepet. A sorozat forgatási munkálatai június 25-én kezdődtek el, az SBS pedig augusztus 5-én tűzte műsorra.

2016-ban Joo Won főleg a kínai piacra koncentrált, ugyanis 2015 novemberében elkezdődött első kínai sorozatának a Love Express-nek a forgatási munkálatai, melyben a férfi főszerepet kapta meg, női partnere pedig Deng Jia Jia volt. A sorozat 2016-ban került a Shenzen tv képernyőjére.

Augusztus 5-én pedig a kínai mozikban bemutatkozott Joo Won első kínai filmje is a Sweet Sixteen. A koreai-kínai közös gyártású film szerepet még 2015 májusában fogadta el, Joo Won mellet pedig olyan nevek kaptak még helyet, mint Han Geng, Kris Wu és Lu Shan.

Kínai munkálatait követően 2017-ben az SBS új sorozatának a My Sassy Girl főszerepével tért vissza. Női partnerét pedig eredetileg kaszting alapján Joo Won választotta ki, de a színésznő visszatáncolt a készítők pedig Oh Yeon Seo-nak ajánlották fel Hyemyung hercegnő szerepét, aki végül elfogadta a szerepet. A 32 részes történelmi dráma első részét május 29-én adták le. 

Tavalyi katonai leszerelését követően Joo Won 2020 elején megerősített szereplője lett az SBS gyártásában készülő Alice című sorozatban. A sorozatot augusztus 28-i kezdéssel tűzte műsorra az SBS, ahol a férfi főszereplő Park Jin Gyum karakterében láthatjuk őt. A sorozat egészen október 24-ig volt műsoron.

Hosszabb szünetet követően 2022. augusztus 5-én jelent meg a színész legújabb filmje, mely Carter címmel a Netflix műsorán lett elérhető. Joo Won pedig magát a címszereplőt azaz Cartert formálja meg.

2023-ban megérkezett Joo Won legújabb sorozata a Stealer: The Treasure Keeper, mely a tvN csatornáján került adásba. A 12 részes sorozatot április 12-től május 18ig volt műsoron.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK
2020:
SBS Drama Awards – Producer Award [Alice]
2015: SBS Drama Awards – Best Couple Award (with. Kim Tae Hee) [Yong Pal]
2015: SBS Drama Awards – Chinese Netizen Popularity Award [Yong Pal]
2015: SBS Drama Awards – Top 10 Stars [Yong Pal]
2015: SBS Drama Awards – Grand Prize (Daesang) [Yong Pal]
2015: 2nd Asian Influence Awards Oriental Ceremony – Most Influential Asian Award
2014: KBS Drama Awards - Popularity Award (Actor) [Cantabile Tomorrow]
2014: 26th Korea Producers & Directors Awards - Best Performer [Good Doctor]
2013: KBS Drama Awards - Legjobb pár díj (Moon Chae Won-al közösen) [Good Doctor]
2013: KBS Drama Awards - Kiválósági díj (színész kategória) [Good Doctor]
2013: KBS Drama Awards - PD Award [Good Doctor]
2013: KBS Drama Awards - Népszerűségi díj [Good Doctor]
2013: MBC Drama Awards - Kiválósági díj [7th Grade Civil Servant]
2012: KBS Drama Awards - Népszerűségi díj [Bridal Mask]
2012: KBS Drama Awards - Kiválósági díj [Bridal Mask]
2012: KBS Entertainment Awards - Legjobb új tv show szereplő [1 Night & 2 Day]
2012: 48th Baeksang Arts Awards - Legjobb új sorozat színésznek járó díj [Ojakgyo Family]
2011: KBS Drama Awards - Legjobb új színésznek járó díj [Ojakgyo Family]
2011: Asia Model Festival Awards - Model Special Rookie Award

Írta: BeJoyful 

Sorozatok
2023: Stealer: The Treasure Keeper 
– Hwang Dae Myung / Skunk
2020: Alice –
Park Jin Gyum
2017: My Sassy Girl – Gyun Woo 
2016: Love Express – Lin Xiao He
2015: Yong Pal
– Kim Tae Hyun
2014: Nodame Cantible
– Cha Yoo Jin
2013: 7th Grade Civil Servant
– Han Gil Ro
2013: Good Doctor
– Park Shi On
2012: Bridal Mask
– Lee Kang To
2011: Ojakgyo family
– Hwang Tae Hee
2010: King of Baker, Kim Tak Gu
– Koo Ma Jun


Filmek
2022: Carter
– Carter 
2016: Sweet Sixteen 
 – Qu Wei Ran
2015: Fatal Intuition
– Jang Woo
2014: Fashion King 
 – Woo Ki Myung
2013: Steal My Heart
– Lee Ho Tae
2012: Niko 2 – Little Brother, Big Trouble
2012: Don’t Click
– Joon Hyuk
2011: Special Investigation Unit (SIU)
– Kim Ho Ryong 

 

Musicalek
2013-2014: Ghost the Musical
2009: Spring Awakening
2009: Sinsangnam
2008: Singles
2008: Grease
2007: Altar Boyz

 

Show műsorok
2014: Witch Hunt (with Ahn Jae Hyun, ep. 64)
2014: Happy Together (ep. 370)
2014: Joo Won's Life Log (KNTV Japan)
2014: Running Man
2014: Global Request Show: A Song for You (15. ep.)
2013: Gag Concert
2013: Section tv (nov. 10., 24.)
2013: You Hee-yeol's Sketchbook
2013: One Night of TV Entertainment
2013: Entertainment Weekly
2013: Happy Together
2012: 1 Night 2 Days
2012: Lee Seung-yeon & 100 Women
2012: Win Win
2012: Gag Concert
2012: Happy Together
2011: Come to Play
2011: Win Win
2010: Happy Together
2010: Chuseok Special Bread, Love and Dreams
2010: Night Star
2006: Frees

 

Műsorvezetői munkák 
2015: 51st Baeksang Arts Awards
2013: The 49th PaekSang Arts Awards
2011: KBS Entertainment Awards

 

Videó Klipekben való megjelenései
2013: 2Bic - I Made Another Woman Cry (with Kang Byul & Lee Min Ho)
2010: SM The Ballad - Miss You

Sorozat és film dalok
2014:
Innocente (Cantabile Tomorrow OST)
2013:
If I Were (Shi On ver. -Good Doctor OST)
2013:
If I Were (Good Doctor OST)
2013:
Love Medicine (Good Doctor OST)
2013:
I Don’t Know Love (7th Grade Civil Servant OST)
2012:
Judgment Day (feat. Lee Jung Hyun -Bridal Mask OST-)
2012:
Love and Love (Bridal Mask OST)
2010:
My Love (King of Baker, Kim Tak Gu OST)

Utolsó frissítés: 2023.09.27. 13:01 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace