Starity

Joseph Morgan

Joseph Morgan Joseph Morgan nemzetisége 145. 3190rajongó 247vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Joseph Martin
 • Születési idő
 • 1981. május 16.
 • Születési hely
 • Swansea, Wales, UK
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nős
 • Partner
 • Persia White
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ian Somerhalder Claire Holt Phoebe Tonkin Candice Accola Danielle Campbell Daniel Gillies Nathaniel Buzolic Charles Michael Davis

Joseph Morgan életrajza

KEZDETEK
Joseph Martin néven látta meg a napvilágot 1981. május 16-án az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban. Édesapja, Nick Martin festőként dolgozott, édesanyja, Sarah Martin pedig háziasszony. Van egy öccse, Jack és egy húga, Sarah. Seaswan városában, Dél-Walesben nőtt fel, ahol egészen 11 éves koráig élt. A Morriston Comrehensive iskolájában kezdte el tanulmányait, majd a Gorseinon College-ben folytatta középiskolai oktatását. Mialatt a Gosreinonba járt, a Swansea-i marketben dolgozott, ahol egy zöldségesben volt eladó. Később Londonba költözött, ahol a Central School of Speec and Drama-ban kezdett el tanulni az iskola neves drámatagozatán. 


SZÍNÉSZI KARRIER
Mindössze 21 évesen, 2002-ben kezdődött el színészi karriere, amikor jelentkezett a nagysikerű Harry Potter franchise második részébe, a Harry Potter és a Titkok kamrája című filmbe, Tom Riddle szerepére. A színész ez idő tájt szerződött le első ügynökével, aki beszervezte Josephet a meghallgatásokra, amelyen nagy esélyekkel indult. Tom szerepét végül nem ő, hanem Christian Coulson szintén brit színész kapta meg. Egy évvel később azonban sor került filmes debütálásra, hiszen szerepet kapott a Simon Cellar által rendezett dráma- és musicalbe, az Eroicába. A filmet 2003. októberében mutatták be először, Joseph pedig Matthias karakterét alakíthatta. Ugyanebben az évben debütált a VIII. Henrik című önéletrajzi drámafilm, ahol Helena Bonham Carter, Charles Dance és Ray Winstone oldalán játszhatott. Az év végén került a mozikba Peter Weir rendezésében a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán című nagysikerű kalandfilm, melyben Joseph William Warley kapitányt alakította. A produkción olyan neves színészekkel dolgozott együtt, mint Russel Crowe, James D’Arcy és Paul Bettany.

2004. elején szerepet kapott a Sky One csatorna legújabb sorozatában, a Hexben. A tévéműsorban Troy karakterébe bújhatott 4 epizódon át. 2004. novemberében debütált Oliver Stone legújabb filmje, a Nagy Sándor, a hódító, melyben ő is szerepet kapott. A produkción ismét nagy nevekkel dolgozhatott együtt: többek között Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie és Val Kilmer is játszott a filmben. Josephet Philotas szerepében láthatták a nézők. A következő évben, 2005-ben a William és Mary c. sorozatban alakította Callumot pár rész erejéig.

2006. márciusában mutatta Andy De Emmony legújabb alkotását Kenneth Williams: Fantabulosa címmel. Az önéletrajzi vígjátékban Joseph Alfie szerepét töltötte be. Az év során még egy epizód erejéig feltűnt a nagysikerű A szépség vonala című tévésorozatban is, mint Jasper.

2007. márciusában került mozikba a Mansfield Park című film, mely Fanny Price életét mutatta be. A produkcióban Joseph William Price karakterét alakította, olyan színészek oldalán, mint Julia Joyce, Hayley Atwell vagy Billie Piper. Nemsokkal ezután, az év májusában mutatták be a Cannes-i filmfesztiválon Harmony Korine legújabb filmjét, az Imitárorokat. A filmben a sztárok egy-egy neves hírességet imitálnak, így Joseph a kultikus színész, James Dean bőrébe bújhatott. Később, még szintén 2007-ben szerpet kapott A néma szemtanú című sorozatba, melynek két epizódjában láthatták a nézők, mint Matthew Williams. Ezután a Doc Martin című ITV csatorna által sugározott sorozatban, ahol pedig Mick Mabley bőrébe bújt. A színész öt epizód erejéig játszotta a műsorban, majd a készítők kiírták karakterét.

A kövezkező évben, 2008-ban visszatérő szerepet kapott a BBC sikersorozatában, a Baleseti sebészetben, mint Tony Reece. Joseph karaktere a műsor 23. évadában volt látható, összesen 8 részben. 2010-ben érkezett meg áttörése, amikor is főszerepet kapott a CBC által vetített Ben Hur című mini-sorozatban. A produkcióban a sorozat nevét adó Judah Ben Hurt alakította, olyan színészek oldalán, mint Emily VanCamp, Kristin Kreuk, vagy éppen Stephen Campbell Moore. A műsor nagy sikernek örvendett, többek között elnyerte a Gemini díjat, melyet legjobb vizuális effektjeiért tudhatott magáénak. Még ebben az évben megkapta Lysander szerepét a készülő Halhatatlanok című Tarsem Singh által rendezett dráma- és fantasyfilmben. A produkciót 2011. novemberében mutatták be a mozik, melyben Josephet Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans és Freida Pinto oldalán láthattuk. A film nagy áttörést hozott karrierében, ugyanis ennek köszönhetően kapott szerepet a CW sikersorozatában, a Vámpírnaplókban.

A sorozatban Klaus Mikaelson karakterét szántát neki, egy ősi vámpírét, aki felforgatja Msytique Falls városát. Ugyanebben az évben még az Angels Crest című filmben is szerepelt, itt Rusty karakterét öltötte magára.

2012-ben egy új filmje került bemutatásra, a The Grind című thriller- és krimifilm. Itt Paul szerepében láthatta a nézőközönség. 2013-ban a Vámpírnaplók készítője, Julie Plec bejelentette, a Mikaelson család annyira közkedvelt lett, hogy saját sorozatot kapnak a CW csatornán, melynek a The Originals címet adják. Az új széria 2013. őszén debütált a csatornán, és hatalmas sikernek örvendett. Nem sokkal a startolás után a CW be is jelentette, a második évad is készülőben van. 2013. szeptemberében mutatták be a Lisbon-i film fesztiválon Gonzalo López-Gallego legújabb horror- thrillerét, a Tömegsírt. A produkcióban Joseph Nathan szerepét kapta meg, és Sharlto Copley oldalán játszott főszerepet. Októberben debütált a Razor Reel Fantastic Film fesztiválon Joseph főszereplésével a Fegyverszünet című film. A történet középpontjában egy angol haditengerész áll, aki egyszer csak bebörtönözve találja magát, majd szabadulásáért kell élet-halál harcot vívnia egy csapat embertelen lénnyel. A produkció sajnos hatalmasat bukott, azonban a kritikusok Joseph színészi tehetségét nem kérdőjelezték meg, sőt dícsérték.

2014-ben jelent meg következő filmje, a 500 Miles North című dráma. Itt James Hogg szerepét öltötte magára. 2014. nyarán a The Originals stábjával részt vett a nagy eseménynek számító San Diegói Comic Conon, ahol elárulták, a sorozat második évada 2014. október 6-án tér vissza legújabb részeivel. A második évad premiere 1,19 millió nézőt vonzott a képernyők elé, mely az első évadhoz képest sokat esett, viszont még így is elég volt ahhoz, hogy harmadik évadát berendeljék.

2015-ben a brit színész főszerepet kapott a Ross Clarke rendezésével készült Desiree című dráma- és krimi filmben. A produkciót először a Cinequest-i film fesztiválon mutatták be 2015. februárjában az USA-ban, majd angliában az East End-i film fesztiválon debütált. A történet középpontjában a Joseph által életre keltett Eric Ashworth kémikus áll, aki egy New Orleans-i börtönben ébred egy reggel, ahova illegális drogkereskedés miatt zárták be. Az amnéziás Eric óvadék ellenében kiszabadul, majd barátnője segítségével rosszakarói után kezd el nyomozni. 2015. nyarán a CW készítői bejelentették, a The Originals harmadik évadára sem kell sokat várni, hiszen az október 8-án tért vissza a csatornára.

Az évek alatt sikersorozattá avanzsálódott szériát hazánkban is bemutatták, 2016. őszén kezdte el vetíteni a PRIME csatorna a Sötétség kora címmel. 2016-ban a csatorna egy negyedik évadot is berendelt a szériához, mely az eddigi 22 epizóddal ellentétben 13 részesre csökkent le, a visszaeső nézettségből kifolyólag. A premiert 2017. januárjára tűzte ki a CW, azonban a debütálás elmaradt, az új premier pedig 2017. március 17-e lett. 2019-ben három rész erejéig láthattuk az Animal Kingdom című sorozatban. 2020-tól pedig a Brave New World című sorozatban lesz látható, mint CJack60.  

 MAGÁNÉLETE

Joseph nem szívesen beszél magánéletéről a média előtt, ha mégis, akkor is csak kedveset. Első barátnője, akit felvállalt a sajtó előtt, a szintén színészként tevékenykedő Emily VanCamp, akit a Revenge c. sorozatból ismerhetnek a rajongók. A páros 2010-ben ismerkedett meg a Ben Hur című mini-sorozat forgatásán, majd hamar egymásba szeretett. Kapcsolatuk 2011. októberében ért véget. Felrebbentek pletykák, miszerint a színésznő megcsalta Josephet, azonban Emily ezt tagadta, szakításukat pedig a kettejük közötti nagy távolsággal magyarázta, hiszen ő Los Angelesben, a brit színész pedig Atlantában dolgozott az év nagy részében. Még ebben az évben, 2011. őszén a sajtó összeboronálta a színészt a The Originalsból ismert kolléganőjével, az ausztrál Claire Holttal. Tiszta vizet végül Claire öntött a pohárba, aki elárulta, Josephel nincs köztük más, mint barátság.

Joseph ez idő tájt ismerkedett meg a Vámpírnaplókból ismert Persia White színésznővel, aki Abby Bennettet alakította a műsorban. A páros 2012-ben jelentette be kapcsolatukat a média előtt. Két évnyi randizás után, 2014. májusában Joseph feltette a nagy kérdést Persiának, aki igent mondott a lánykérésre. Az esküvőre sem kellett sokat várni, hiszen 2014. július 5-én mondta ki a boldogító igent a páros. A ceremóniára egy villágban került sor Ocho Riosban, Jamaicába, szűk, mindössze 26 fős családi- és baráti körben. Joseph Persia jóvoltából 2015-ben Mecca White nevelőapja is egyben. A család jelenleg Londonban él.

JÓTÉKONYKODÁS
Joseph évek óta aktív támogatója a Positive Women nevű szervezetnek, amely Swazilandban támogatja a nőket és a gyermeket. Az évek során az organizáció nagykövetének is megnevezte a színészt, aki természetesen elfogadta a posztot, illetve rajongóit is buzdítja a szervezet támogatására.

Feleségével nagy hangsúlyt fektetnek a víz értékének megőrzésére. 2015-ben közösen Etiópiába utaztak, ahol kutak építésében segédkeztek. Illetve nagyjából 20 ezer dollárnyi adományt gyűjtöttek a MyCharityWater nevű szervezetnek, amely a Faressa Rikichói közösséget látja el tiszta ivóvízzel. Joseph emellett elárulta, szívesen szeretne a jövőben a rák kérdésével, és a rákos betegek segítségével is foglalkozni, hiszen családja is rengeteg segítséget kapott amikor ők küzdöttek a betegséggel. 

TETOVÁLÁSAI
Joseph testén három nagyobb tetoválás található meg. Az első bal mellkasán látható, mely egy csapat szálló madarat ábrázol. A madarak Joseph kedvenc állatai, így került fel testére a művészi alkotás.

Második tetoválása egy párducot ábrázol, mely jobb felkarján van jelen. A párduc szimbóluma egyébként az ázsiai kultúrában gyakori, ami az ember szépségét, érzékenységét, és a védelemre való ösztönét jelképezi.

Harmadik, és egyben utolsó tetoválása egy a jobb hátán található háromszög. Ezt a tetoválást 16 éves korában készítette közösen két legjobb barátjával – Matt Ryannel és Leon Davisszel. A tetoválás a három férfi barátságát szimbolizálja, melyet Josephék annak idején „triumvirátusnak” is becéztek.

ÉRDEKESSÉGEK

 • Fél a pókoktól
 • Születési neve a Martin, azonban karriere miatt változtatta meg a Morgan-ra
 • Imád mindent, ami a zombikkal kapcsolatos
 • Legjobb barátja Matt Ryan, aki jelenleg a Constantine c. NBC sorozatban játszik; ő volt Joseph tanúja esküvőjén
 • Oda és vissza van Natalie Imbrugliáért
 • Nagy képregény rajongó, imád mindent ami DC és Marvel
 • 2012-ben a Twitteren buzdította a fiatalokat az olvasásra a JoMo jóvoltából
 • Imád pókerezni, kollegájával, Charles Michael Davisszel gyakran járnak el egy Los Angeles-i pókerklubba
 • Van egy terriere, Kingston akit kedvesével együtt fogadott örökbe 2015. elején, miután a kiskutya Los Angelesben kóborolt
 • Imádja Jamaicát és az ország kultúráját
 • Bakancslistáján szerepel az ejtőernyőzést, melyet mindenképpen ki szeretne majd próbálni
 • Jelenleg gitározni tanul, feleségétől karácsonyra egy elektromos gitárt kapott
 • Imádja az 1990-es évek indie zenéjét

 KEDVENCEK

 Kedvenc filmjei a Harcosok klubbja, az Interjú a vámpírral, a Náci zombik és a 28 Nap
 Kedvenc étele a steak
 Kedvenc időtöltése a festés és az olvasás
 Kedvenc írója Stephen King
 Kedvenc sorozata a The Walking Dead és a Trónok harca  
 Kedvenc zenekarai az Oasis és a Blur 


DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

Díjai:
2013: TV Guide Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2014: People’s Choice Awards – Kedvenc színész egy új TV sorozatban (The Originals)

Jelölései:
2011: Teen Choice Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2012: Teen Choice Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2013: Teen Choice Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2014: Teen Choice Award – Kedvenc színész Sci-fi / Fantasy sorozatban (The Originals)
2014: MTV Millennial Awards – A legjobb vérszívó (The Originals)
2015: Teen Choice Awards – A legjobb színész Sci-fi / Fantasy sorozatban (The Originals)
2016: Teen Choice Awards – A legjobb csókjelenet (The Originals-ban Leah Pipesszal)  

Az életrajzot írta: missdaisy

FILMEK:

2003: Eroica – Matthias
2003: Henry VIII / VIII. Henrik – Thomsa Culpepper
2003: Master and Commander: The Far Side of the World / Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán – William Warley
2004: Alexander / Nagy Sándor, a hódító – Philotas
2005: William and Mary – Callum
2006: Kenneth Williams: Fantabulosa! – Alfie
2007: Mansfield Park – William Price
2007: Mister Lonely / Imitátorok - James Dean
2011: Angels Crest – Rusty
2011: The Grind – Paul
2011: Immortals / Halhatatlanok – Lysander
2011: With These Hands – George
2013: Warhouse / Fegyverszünet 
 A.J. Budd
2013: Open Grave / Tömegsír – Nathan 
2014: Armistice – A.J. Budd 
2014: 500 Miles North – James Hogg 
2015: Desiree – Eric Ashworth 


SOROZATOK: 

2002: Spooks – Revender Parr
2004: Hex – Troy
2006: The Line of Beauty / A szépség vonala – Jasper
2007: Silent Whitness / A néma szemtanú – Matthew Williams
2007: Doc Martin – Mick Mabley
2008-2009: Casuality / Baleseti sebészet – Tony Reece
2010: Ben Hur – Judah Ben-Hur
2011-2016: The Vampire Diaries / Vámpírnaplók – Klaus Mikaelson
2013-2018: The Originals / A Sötétség kora – Klaus Mikaelson  
2019: Animal Kingdom

Utolsó frissítés: 2019.11.24. 19:07 Alysia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace