Starity

Julia Michaels

Julia Michaels Julia Michaels nemzetisége 7370. 22rajongó 6vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 100%

Julia Michaels életrajza

KI IS JULIA MICHAELS?

Julia Carin Cavazos, ismertebb nevén Julia Michaels amerikai énekesnő és dalszerző. Olyan híres előadóknak írt már dalt, mint Selena Gomez, Hailee Steinfeld vagy Shawn Mendes. 2017-ben jelent meg legismertebb száma, az Issues, ami a Billboard listáján 11. lett. Jelölték már az MTV Video & Music Awards-on, a Billboard Music Awards-on és az American Music Awards-on.

Fotó: Catie Laffoon / Billboard

KORAI ÉVEK

Julia Carin Cavazos néven látta meg a napvilágot, 1993. november 13-án, Davenportban, Iowában, az Amerikai Egyesült Államokban, kb. 35 mérföld északnyugati távolságra Los Angelestől. Kiskorában családjával ide költözött. Édesanyja a Julie Scriven nevet viseli, édesapja pedig Juan Manuel Cavazos néven látta meg a napvilágot, Puerto Rico-ban, de mikor az Egyesült Államokba költözött, megváltoztatta nevén John Michaelsre. Van egy nővére is, Jaden, aki hozzá hasonlóan dalszerzőként tevékenykedik.

Julia már 12 évesen elkezdett énekelni és találkozott Joleen Belle dalszerzővel, akivel közösen a Disney Channel híres sorozatának, az Austin & Allynek írtak egy dalt, majd számos más tévéfilmben, pl. a Szemfényvesztőkben, a The DUFF-ban, a Kavarásban és a Hogyan legyünk szinglik?-ben is szerepelt munkájuk. 4 évvel később már több hollywoodi sztárnak írt dalt. 19 éves korában ismerkedett össze Lindy Robbinsszal, ekkor közös dalt írtak Demi Lovatónak, ami a Fire Starter címet kapta, valamint a Fifth Harmony lányegyüttes Miss Movin On című számának szövegéért is ők felelősek. Egy év eltelvétel összefutott Justin Tranterrel, akivel többször is közösen jegyeztek le dalszövegeket.

2017-2018: SZÓLÓKARRIER, ISSUES & JELÖLÉSEK

2010-ben debütált első műve énekesnőként, a Julia Michaels, majd 2012-ben jött még egy EP kislmez, amely a Futurisic címet kapta és hat dalt tartalmaz, ezek a Futurisic, a Getting Loud, a Hands Up, a Hawt Damn, a Pancake és a The Worst 30 Seconds. 2016-ban Kygo norvég lemezlovassal dolgozott együtt egy közös dal erejéig, ami a Carry Me címet kapta és 2016. évi nyári olimpiai játékokon is előadta Julia, Rio de Janeiro-ban.

Az Issues borítója

2017 januárban jelent meg  Issues című kislemeze, amely nagy siker lett, Michaels ennek köszönhetően lett a tavalyi év egyik felfedezettje, júniusban jelölték a Legjobb kislemez (nő által előadott) kategóriában a Teen Choice Awards-on, 2018-ban pedig két Grammy-jelölést is sikerült begyűjtenie vele, a Legjobb új előadó és az Év dala kategóriában, továbbá az MTV Video & Music Awards-on is jelölték a Legjobb új előadónak. Több énekes is szerette volna magáénak tudta a dalt, de Michaels ragaszkodott hozzá, hogy ő adja elő: "Ez az első olyan dalom, aminél nem csak a dalszöveget írom, hanem én is éneklem. Ezt a dalt egyszerűen nem tudtam más hangjával elképzelni." 

Tavaly áprilisban debütált How Do We Get Back to Love című dala, amely a HBO-n futó Girls című sorozathoz készült. 2017. június 2-án adta ki második EP-jét, az Uh Huh-t. A Billboard Hot 100 2017-es listájára is felkerült, valamint a Top Covered Artist kategóriában is jelölték. Július 28-án a Republic Records kiadó által jelent meg harmadik EP-je, amelyet a Nervous System címre kereszteltek. Szeptember 18-án jelent meg erről a harmadik dal, a Worst in Me önállóan.

Augusztus 17-én látott napvilágot Justin Bieber és BloodPop közös dala Friends címmel, amelynek Michaels a társszerzője volt. Szeptember 15-én Noah Kahannal működött össze a Hurt Somebody című dal erejéig. Október 20-án az ő hangja is elhallatszott benne, ugyanis megjelent a remix változat. 27-én debütált a Clean Bandittel való együttműködésének gyümölcse, az I Miss You. A dal sikeres lett, a slágerlistákra is felkerült. November 25-től december 6-ig Shawn Mendes Illuminate World Tour-ján volt az előzenekar.

2017. október 6-án jelent meg a Maroon 5 promóciós kislemeze Help Me Out címmel, ezen Michaels hangja is hallható. A dal a fiúcsapat hatodik nagylemezén, a Red Pill Blues-on kapott helyet. Julia az erről címet kapott turnén is fellépett előzenekarként.

Idén jelent meg Shawn Mendes-el közös dala, a Like to Be You, melyet júniusban a The Late Late Show with James Cordenben is előadtak közösen. A dal az énekes saját magáról elnevezett albumán is helyet kapott, május 25-én jelent meg. 2018. február 8-án került nyilvánosságra Heaven nevezetű dala, amely A szabadság ötven árnyalata című film betétdala lett. Március 21-én jelent meg Keith Urban kislemeze, a Coming Home, melyben Julia is közreműködött. Május 4-én jelent meg a Jump című dala, Trippie Reddel közösen. A kisfilm egy hónappal később, június 7-én lett elérhető a YouTube-on.

2018. szeptember 27-én debütált a There's No Way című dala a videoklippel együtt, melyet Lauvval közösen készített el. December végén közreműködött a 5 Secons of Summer Lie To Me nevezetű dalában. Legújabb albuma Inner Monologue névvel debütált idén január 25-én debütált. Január 19-én bejelentette, hogy első saját turnéja az Amerikai Egyesült Államokban lesz. Az Inner Monologue Part 2 június 28-án jelent meg.

Julia a Jump videoklipjében

ÉRDEKESSÉGEK

- Fiona Apple, Lisa Mitchell, Laura Marano, Missy Higgins, a Paramore, Juliet Simms, Sarah Blasko és a The Fray munkássága inspirálja
- Jó barátságot ápol Selena Gomezzel
- Hailee Steinfelddel is lépett már fel közösen
- 27 tetoválás borítja testét

TURNÉK

Előzenekarként
2017: Illuminate Világturné - Shawn Mendes
2018: Flicker Világturné - Niall Horan
2018: Red Pill Blues Turné - Maroon 5

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

2017: American Music Awards - Az év legjobb új előadója . . . jelölt
2017: Billboard Music Awards - Top Covered Artist . . . "Issues" . . . jelölt
2017: MTV Video & Music Awards - Legjobb új előadó . . . jelölt
2017: MTV Europe Music Awards - Legjobb új . . . jelölt
2017: MTV Europe Music Awards - Legjobb feltörekvő . . . jelölt
2017: BreakTudo Awards - Legjobb új nemzetközi előadó . . . jelölt
2018: Grammy Awards - Az év dala . . . "Issues" . . . jelölt
2018: Grammy Awards - Legjobb új előadó . . . jelölt
2018: iHeart Radio Music Awards - Legjobb új pop előadó . . . jelölt

ELÉRHETŐSÉGEK

Facebook: juliamichaelsofficial
Instagram: juliamichaels
Twitter: juliamichaels
IMDB: 4276764
Hivatalos: juliamichaelsofficial.com

TETOVÁLÁSOK (27)

 

1. Julia 2018. februárjában csináltatta ezt a nagy méretű babarózsát ábrázoló tetoválását. A Van Nuys-i General Electric Tattoo egyik művésze, Frank Allen csinálta neki.

2. Ezt a skorpiót ábrázoló tetoválását is idén februárban csináltatta, ugyanazzal a művésszel, Frank Allennel. A skorpió egyébként csillagjegyére utal, ugyanis november 13-án született.

 

3. Ez a tetoválás bal könyökén és a bicepszén található és egy nyersen mosolyó nőt ábrázol. Nem tudni, hogy mit takar ez, de 2017. decemberben kapta Julia.

4. Tetoválása 2017. november 21-én készült, az iHeart Radio kedvenc tetováló művésze, Mikey Montoya által. Egy felirat látható: "protagonist & antagonist". Ez az élet és a személyisége mindkét oldalát jelképezi.

 

5. 2017. december 28-án, a karácsonyi hangulat közepettén édesapja (művészneve: John Michaels) csinálta neki ezt a tetoválást, amely a Harry Potter filmsorozat Golden Snitch-ét ábrázolja. Juliának jobb felkarján, míg édesapjának a jobb alkarján belül van ugyanez a tetoválás.

6. Julia hátának felső részén is van egy tetoválás, a "Kiss Here", vagyis csók itt vagy csókolj meg itt. Tavaly augusztusban készült neki, London Reese által.

 

7. Julia nyakán is van egy tetoválás, ami ezt takarja: "I am___", vagyis én vagyok. Az önismerethez köthető, mindig mást képzel oda, amit jelenleg gondol.

8. Ez volt az egyik első tetoválása, ugyanis 2012. január 17-én kapta. A jobb oldali alkarjára csináltatta ezt a rózsából kinyíló mikrofont Jim Sylvia-val.

 

9. Ez a tetoválása egy vintage stílusú írógépet ábrázol. Ugyanaz a művész csinálta neki, mint a 8.-at, Jim Sylvia, csak két évvel később, 2014. március 20-án.

10. Julia jobb felkarján egy érdekes szimbólumot ábrázoló tetoválás található. Három V betűt és három nem teljes kört ábrázol. Az emberi elme nagyságát jelentheti, pontosan úgy hívják, hogy Kanizsa háromszög, 1955-ben hozta létre Gaetano Kanizsa pszichológus.

  

11. Ezt a tetoválását 2017. május 28-án csináltatta, de a művész nevét nem tudni. A "Speak Up" elmondása szerint arra emlékezteti, hogy most már minden eddiginél jobban megvan a lehetősége arra, hogy felálljon, közölje véleményét. Magyarul szólalj fel!

12. 2014. január 30-án kapta meg ezt a lila színű rózsát ábrázoló tetoválást, jobb vállára.

 

13. Jobb kezén egy geometrikus, szépen kidolgozott rózsa látható, amit 2015. október 15-én csináltatott.

14. Julia jobb felkarján egy arc nélküli nő látható. Ez is hasonló a 13. képen láthatóhoz, geometrikus technikát használt a művész, Jim Sylvia. 2016. februártól gazdagabb ezzel a tetkóval.

 

15. Julia bal kezén, a középső ujján egy violinkulcs található, ami a kottákban egy fontos dolog. 2012. novemberében csináltatta.

16. London Reese-el egy villanykörtét ábrázoló tetoválást is csináltatott, jobb alkarjára. 

 

17. 2015. február 25-én készült ez a tetoválása, ami egy rózsaszín lótuszvirágot ábrázol jobb könyökén. Azért ezt választotta, mert szerinte a lótuszvilág az újjászületés szimbóluma.

18. Bal alkarján egy zongora látható, ami zenei karrierjére emlékezteti. 2012. májusban készítette el neki Jim Sylvia.

 

19. Julia jobb alkarján az olvasható, hogy "Just Breathe", magyarul csak lélegezz.

20. Jobb tenyerén ismét egy üzenet olvasható: "i love you", vagyis szeretlek. Elmondása szerint arra emlékezteti, hogy mindig szeresse önmagát. Saját kézírását tetováltatta magára, 2016. december 20-án. Messziről talán úgy is tűnhet, hogy tollal írta.

 

21. Jobb keze gyűrűsujján egy kis, piros szív látható, melyet 2012. november 19-én készítettek el.

22. Jobb felkarján egy kéz a kézben ábra látható, melyet 2017. május 28-án tetovált neki London Reese a The Black Lantern Tatoo Studio-ban.

 

23. Jobb felkarján egy szürrealista ábra látható, a "Free Hugs", vagyis szabad ölelések üzenettel. Egy pulóvert visel rajta az illető, nincs feje és ágak nőnek ki ruhájából. Az eredeti kép alkotója Geffen Rafaeli.

24. Jobb alkarján egy madártollat ábrázoló tetoválás is van, melyet Jim Silva csinált még 2014. augusztus 11-én.

 

25. Jobb bicepjén is egy madártoll található, 2012. decemberében három családtagjával csináltattak ugyanolyan ábrát. Az üzenet Julia szerint az, hogy a maradak a tollas maradak együtt vannak.

26. Jobb kezének középső ujján egy méh ábrája látható.

27. Egy geometrikus ábra van jobb alkarján, ami egy anatómiai szivet ábrázol, benne egy könnyes szemmel. Szerinte ez a sebezhetőséget jelképezi. 2016. november 3-án készült neki, London Reese által.

írta: simplegirl.
tetoválásos képek & angol szöveg: stealherstyle.net

EP LEMEZEK

2010 ... Julia Michaels 
2012 ... Futurisic
2017 ... Nervous System

KISLEMEZEK

2017 ... Issues
2017 ... Uh Huh
2017 ... Worst in Me
2018 ... Hurt Somebody (Noah Kahannal)
2018 ... Heaven (A szabadság ötven árnyalatához)
2018 ... Jump (Trippie Redd-del)

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

2016 ... Carry Me (Kygoval)
2017 ... Friends (Remix, Justin Bieberrel és BloodPoppal)
2017 ... I Miss You (A Clean Bandittel)
2018 ... Coming Home (Keith Urbannal)
2018 ... Like to Be You (Shawn Mendes-el)
2018 ... Lie To Me (a 5 Seconds of Summerrel)

PROMÓCIÓS KISLEMEZEK

2017 ... Help Me Out (A Maroon 5-al)

DALSZERZŐKÉNT

Hamarosan...

Utolsó frissítés: 2019.09.22. 18:06 Brandy által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace