Starity

Jung Dae Hyun

Jung Dae Hyun Jung Dae Hyun nemzetisége 789. 666rajongó 38vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jung Dae Hyun (정대현)
 • Becenév
 • Daehyun (대현), Busan’s Wonbin, Daewon, Honey vocals Daehyun, Damchu
 • Születési idő
 • 1993. június 28.
 • Születési hely
 • Gwangju, Jeollanam-tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Bang Yong Guk Choi Jun Hong Kim Him Chan Moon Jong Up Yoo Young Jae

Jung Dae Hyun életrajza

1993-2012: korai évek

Jung Daehyun 1993. június 28-án született Gwangjuban, Dél-Koreában. Családját tekintve szülein kívül van egy bátyja, Sanghyun.

Eltekintve attól, hogy a család anyagi helyzete súlyosbodott, ami miatt sajnos Daehyun nem tudott kellőképpen óvodába járni, megpróbált mindig vidámnak és optimistának lenni. Bár elég hamar megmutatkozott csíntalan énje, nem telt el úgy nap, hogy ne karcolásokkal a testén jött haza. Daehyun már kicsiként igen társaságkedvelő volt, állítása szerint sok barátja volt.

Ha nem a barátaival volt, akkor apja hardver boltját kellett ügyelnie, míg távol volt. Daehyun ekkor már negyedikes volt, sokszor le volt törve, hogy nem játszhatott a barátaival, mert figyelnie kellett a boltot, de tudta, hogy nagy szükség van rá. Később már a bátyja is becsatlakozott hozzá.

Nem sokkal később Daehyun és családja Busanba költözött, ahol nagy nehezen, de sikerült beilleszkednie. Azt hallotta, hogy ha valaki Jeonra-do tájszólással szólal meg, azt megütik. Első nap a suliban is próbált jól benyomást kelteni a diákokban azzal, hogy levágja a haját. Ijesztőnek tartotta, ahogy a busani gyerekek beszéltek, szóval tartott attól, hogy nem illeszkedik be, de lazaságának köszönhetően sikerült barátokra lelnie.

Másodikos korában részt vett egy karaoke versenyen, melynek köszönhetően egyre inkább csak nőtt a rajongása az éneklés iránt, melyet már általános iskolában is szeretett. Amikor unatkozott, akkor csak ült és énekelt egymagában. Nemcsak karaokéra járt, hanem akárhova amihez volt kedve, például parkokba, mezőkre, csak hogy „kiénekelje szívét”. Harmadikos korára a pubertáskor biza közbelépett, ami miatt Daehyun nem énekelhetett és teljesen csalódott volt. Daehyun, akinek az éneklés volt a mindene, ebben az időszakban aggódott a jövőjéért, valamint a szüleiért, mivel tanulmányi eredményei nem voltak valami fényesek. Látva szüleit és diáktársait, akik szorgosan dolgoznak/tanulnak, míg ő magatehetetlen. Ezért úgy döntött, átiratkozik egy művészeti iskolába, de meglátva a tandíj költségeit inkább annyiba hagyta, mert nem akarta szüleit nyomás alá helyezni. Miután talált egy olyan iskolát, amely zenével foglalkozik, átment oda, ahol a tanárok és diáktársai hamar megszerették őt, illetve sokszor dicsérték az énekhangját. Énekversenyekre járt, aminek köszönhetően megnőtt az önbizalma az éneklés iránt, illetve nagyon komolyan kezdte venni. Csakugyan a pubertáskor megint közbeszólt, emiatt szüleinek nem fogadott szót, tanulmányait hanyagolta, csak a szórakozásnak szentelt figyelmet. Édesanyjának hála Daehyun hamar „lecsillapodott”, mivel hitt fiában és ezalatt a korszaka alatt elfogadta a folytonos lázadását. Ennek köszönhetően Daehyun visszatért régi gyökereihez, ezzel lezárva lázadó időszakát.

Az éneklés mellett megpróbálta a bboyozást elsajátítani, melyet barátaitól tanult el. Nem sokkal később egy ismerőse felajánlotta neki, hogy jelentkezzen egy akadémiára, ahol jobban ki tudja fejleszteni ének- és tánctudását. Az ő ajánlása végül elment, ahová felvették, majd 1 éven keresztül semmi másra nem koncentrált éneklésen és táncoláson kívül. Addig gyakorolt, míg be nem zárt az akadémia. Itt ismerkedett meg tanárjával, aki támogatta Daehyunt álmai megvalósításában.

Hamarosan felléphetett az akadémia első koncertjén, melyen szülei is részt vettek. Mikor Daehyun meglátta édesanyját a közönségből, mindketten sírni kezdtek a meghatottságtól és boldogságtól, amiért először felléphetett a színpadra szülei előtt. A műsor végén lesétált a színpadról a tanárához, könnyeket hullajtva – belegondolván, mennyi energiát fektetett bele csakhogy idáig eljusson.

Ezután meghallotta, hogy a TS Entertainment meghallgatást tart Busanban, amire Daehyun azonnal jelentkezett, de mivel ugyanabban az időpontban volt egy másik fellépése, inkább azt választotta a meghallgatás helyett. A versenyen második helyezést ért el, ezután kapott egy telefonhívást a TS-től, hogy van még esélye eljutni hozzájuk. Elutazott Szöulba, ami igen nagy megpróbáltatások elé állította, például nem ismerte a metrót, amivel utaznia kellett. Nagy nehezen ugyan, de megérkezett a TS épületéhez. Állítása szerint a mentorok nagyon ridegen nézték végig produkcióját, azt gondolta, borzalmas volt. Úgy vélte, ha mosolyognak, az azt jelenti, hogy átment. Még mielőtt hazaindult volna Busanba, a tanára közben értesítette, hogy felvették. Daehyun, aki teljesen el volt kenődve a mentorok reakciója miatt, sírásba tört ki a boldogságtól, bár egyben elszomorította az is, hogy ott kellett hagynia családját, a barátait és a tanárát Busanban.

Daehyun 2011 nyarán kezdte meg gyakornoki kiképzését, mindössze 6 hónapnyi training után debütált a B.A.P hattagú fiúcsapat tagjaként, ahol ő a fővokalista 2012-től máig.

B.A.P / 비에이피

Általánosságban
A B.A.P egy hat tagot számláló dél-koreai fiúcsapat a TS Entertainment alatt, ami egyben a Secret, az Untouchable, a Sonamoo és Han Sooyeon színésznő „otthona”. A csapatot legelőször 2012. január első napjaiban mutatták be predebütálós valóság showjuk, a Ta-Dah! It’s B.A.P! által, de már 2011-ben is megismerhette a közönség őket külön-külön. Debütáló daluk, a Warrior és az ahhoz tartozó kislemezük 2012. január 26-án jelent meg, de a hivatalos debütálásuk alatt január 27-ét értjük, ugyanis ekkor történt meg első közös fellépésük a KBS Music Banken, majd ezt követte egy hatalmas showcase 28-án.
Csapatnevük egy mozaikszó, mely a Best Absolute Perfect angol szavaknak a rövidítése. Mindegyik tag birtokol egy-egy maszkos nyuszit – azaz Matokit -, a maga sajátos színével és nevével. Rajongóik neve BABY, hivatalos színük pedig a zöld.

Tagok
Yongguk (leader, főrapper)
Himchan (vokalista, rapper, visual)
Daehyun (fővokalista)
Youngjae (vezérvokalista)
Jongup (főtáncos, vokalista)
Zelo (vezérrapper, vezértáncos, maknae)

2011-2012: debütálás előtt és után: Warrior, Power, No Mercy, Crash és Stop It

2011-ben Yongguk lett az első tag, akit a TS Entertainment bemutatott, ám nem B.A.P-tagként, ugyanis közreműködött a Secretes Song Jieun szóló dalában, a Going Crazy-ben. Augusztusban már szólóban mutatkozott be, 11-én jelent meg az I Remember dala, a(z akkor még) Beastes Yoseob közreműködésével. (a későbbi változatát már Daehyun működik közre).
A második tag Himchan volt, aki inkább műsorvezetőként tevékenykedett. A harmadik már Zelo volt, aki Yonggukkal létrehozta a Bang&Zelo duót, és csak egy dalt adtak ki Never Give Up névvel.

A TS 2012 januárjában indította útjára hamarosan debütáló fiúcsapatának valósághow-ját, a Ta-Dah! It’s B.A.P!-t. A műsor hat olyan srácra – név szerint Yongguk, Himchan, Daehyun, Youngjae, Jongup és Zelo - fókuszált, akiknek célja megmentsék haldokló bolygójukat, a Mato Planetet azzal, hogy deütáljanak a B.A.P név alatt a Földön.

Végül 2012. január 26-án hivatalosan is megjelent a Warrior videoklipje és annak kislemeze, plusz 3 dallal karöltve (ide bele tartozik a Going Crazy is). Az MTV Korea úgy írta le a dalt, mint energikus és karizmatikus, emellett még más kritikusok is hangsúlyozták, hogy a B.A.P messze különbözik az eddig megszokott szépfiúkból áll csapatoktól, ugyanis ők inkább a rosszfiús imidzsükkel hódítanak, nem mellesleg tagjai egytől egyig platinaszőkék.

Második visszatérésükre áprilisig kellett várni, ekkor debütált a Power kislemezük digitálisan, fizikálisan csak május elejétől lett elérhető. A single olyan dalokat tartalmaz még a főcímdal mellett, mint a What The Hell, Fight For Freedom és az It’s All Lies. Megjelenésekor csaknem 30 ezer példányban kelt el, ezzel 10. lett a Billboard World Albums Chartson.

A B.A.P első mini albuma, a No Mercy július 19-én jelent meg digitálisan, míg fizikálisan csak 24-én Az újracsomagolt verzióhoz két dal került föl, a Crash és Yongguk debütáló dala, melyet már Daehyunnalad elő.
Október 23-án a Hajima, angolosabban Stop It - mint harmadik digitális kislemez - jelent meg, ami egyébként különbözik eddigi vezetődalaiktól.

2013: One Shot és japán debütálás

Január közepén egy új MV-vel kedveskedtek a srácok, mely a Rain Soundhoz készült. Ez volt közelgő második mini albumuk, a One Shot előkészülete, ami február közepén debütált. A vezetődal egyértelműen a One Shot, melyhez kisfilm is készült. Február 21-én az EP a Billboard World Albums Chart kategóriájában első helyezést kapott.

Májusban a tagok szerződést kötöttek a japán King Recordsnál, ezzel felkészülve a debütálásra a szigetországban. Szeptember 13-án jelent meg Warrior számuk japán verziója a hozzátartozó videoklippel együtt, az album pedig október elején jelent meg.

2013. július 28-án a TS hírül adta, hogy a B.A.P most sem pihen, hiszen újabb mini albummal térnek vissza, mely a Badman nevet viseli. A korongról három dal lett single és ezekhez készítettek MV-ket: Coffee Shop, Hurricane és Badman.

2014: első stúdió album, világturné, per a TS ellen

2014. február 3-án debütált a B.A.P első stúdió albuma, a First Sensibility, amely 13 dalt sorakoztat fel. A vezetődalhoz, a 1004-hoz (Angel) pedig videoklipet is forgattak a rajongók legnagyobb örömére. Megjelenésekor a korong már igen nagy sikernek örvend, hiszen egyből felkerült a Billboard World Albums Chart tetejére, ezzel növelve a srácok nemzetközi népszerűségét. Koreában a Hanteo-n és a Gaonon havi (februári) chartján trónolt. Ami pedig a zenei programokat illeti, kétszer nyertek első helyezést a 1004 (Angel)-el a Show Championon.

A promotálások után se pihentek a srácok, ugyanis megkezdték a B.A.P Live On Earth 2014 Continent Turnéjukat március 8-án Szöulban, s június 23-án zárták le Bangkokban, Thaiföldön. A turné alatt a srácok kedveskedtek rajongóiknak egy kislemezzel, a B.A.P Unplugged 2014-el, a Where Are You? What Are You Doing?-hoz pedig kisfilmet is forgattak, Londonban.

Augusztus 11-én újabb japán kislemezük debütált, ez pedig az Excuse Me, mely az előbbi single-khez hasonlóan ez is 3 példányban jelent meg.
Október 27-én a TS Entertainment váratlanul visszavonta a dél-amerikai koncertturnét, hogy a tagok rendesen ki tudják pihenni magukat.

November 27-én bombaként robbant a hír, miszerint a hatfős formáció pert indított a TS Entertainment ellen arra hivatkozva, hogy nem megfelelő bánásmódban, igénytelen profit elosztásra és rosszul fizetettségre részesültek. Ezzel pedig szerződésüket is megsemmisítésre kívánták. Másnap a TS benyújtott egy közleményt melyben tagadja a vádakat. Így hát a B.A.P a per benyújtása után otthagyták a céget és szünetelték karrierjüket.

2015: megegyezés a TS-sel, visszatérés a Matrix-szal

2015. augusztus 3. napján váratlanul ért az a hír, hogy a B.A.P több hónapnyi „lázadás” után visszatért a TS Entertainmenthez miután mindkét fél egyezséget kötött még a hónap elsején.
Október 3-án a TS hírül adta, hogy a hiátus óta először visszatér a B.A.P másfél hónap múlva, pontosabban november 15-én.

A bejelentéshez hűen megjelent a Young, Wild & Free daluk a hozzátartozó mini albummal együtt. A showcase-t szintén ugyanezen a napon tartották a Dongdaemun Design Plázában, melyet a V Appon közvetítettek. November 27-én – a per benyújtásának évfordulóján - elsők lettek a dallal a Music Banken.

2016: Carnival, Put 'Em Up, Noir, Fly High, Yongguk hiátusa

Februárban a B.A.P kiadta Carnival nevű mini albumot, amely 6 dalt sorakoztat fel, a következő hónapban már japán visszatérésükre fókuszáltak. Március 30-án debütált első japán stúdió albumuk Best. Absolute. Perfect. névvel, ami a First Sensibilityhez hasonlóan szintén 13 dal kapott helyet. Érdekesség még, hogy három olyan dal is felkerült, melyekhez korábban egyáltalán nem készült koreai verzió.

Április és július között világkörüli turnéra indultak a Live On Earth 2016 World Tour keretein belül. Először az USA-ban, majd Európában koncerteztek, de még Ausztrália felé is vették az iránt, ezután pedig Angliába és Oroszországba is ellátogattak.

Augusztus 8-án jelent meg a srácok új single albuma, a Put ’Em Up, a promotáló dala pedig a That’s My Jam. Október derekán a TS szomorú közleményt adott ki Yonggukot illetően, ugyanis a leadernél szorongási zavart diagnosztizáltak, így a többiek nélküle népszerűsítették Noir albumukat, ami egyébként november 7-én debütált. A Noir-nak köszönhetően a csapat visszanyerte a „Best Korean Act” címet, ami annyit jelentett, hogy az ő albumaik többször is értek el első helyezést a Billboard's World Album charton.
November 18-án publikálták a Fly High japán kislemezüket, egy hónappal később már a boltok polcaira is felkerült.

2017-jelen: Rose, Blue és Ego

Hatfős felállással márciusban visszatértek Rose digitális kislemezükkel, ami a vezetődalt illet – Wake Me Up – igen nagy pozitív visszajelzést szerzett. Jeff Benjamin úgy írta le a dalt, mint a k-pop eddigi legszemélyesebb és legtökéletesebb single-jének.
Szeptember 5-én comebackeltek a Honeymoon-nal, december 13-án pedig a Hands Up-pal. E két dal japán változata hallható a 2018-an megjelent japán albumukon, a Massive-en.

— mincheol
0422

B.A.P (비에이피)

Valóságshowk
~ Ta-Dah! It’s B.A.P! /2012/
~ B.A.P Dairy /2012/
~ B.A.P’s Killing Camp /2012/
~ B.A.P Attack! /2014/
~ B.A.P’s One Fine Day /2016/

B.A.P (비에이피)

 

Koreai kiadások

Single albumok
~ Warrior /2012.01.26./
~ Power /2012.04.27./
~ Stop It /2012.10.23./
~ B.A.P Unplugged 2014 /2014.06.10./
~ Put ’Em Up /2016.08.08./
~ Rose /2017.03.07./
~ Blue /2017.09.05/
~ Ego /2017.12.13./

Mini albumok
~ No Mercy /2012.07.19./
~ One Shot /2013.02.13./
~ Badman /2013.08.06./
~ Matrix /2015.11.15./
~ Carnival /2016.02.22./

Újracsomagolt album
~ Crash /2012.08.30./

Stúdió albumok
~ First Sensibility /2014.02.04./
~ NOIR /2016.11.07./

Single-k
~ Warrior /2012/
~ Secret Love (feat. Jieun of Secret) /2012/
~ Power /2012/
~ Goodbye /2012/
~ No Mercy /2012/
~ Crash /2012/
~ Stop It /2012/
~ Rain Sound /2013/
~ One Shot /2013/
~ Coffee Shop /2013/
~ Hurricane /2013/
~ Badman /2013/
~ 1004 (Angel) /2014/
~ Where Are You? What Are You Doing? /2014/
~ Young, Wild & Free /2015/
~ Feel So Good /2016/
~ That’s My Jam /2016/
~ Skydive /2016/
~ Wake Me Up /2017/
~ Honeymoon /2017/
~ Hands Up /2017/

 

Japán kiadások

Single-k
~ Warrior /2013/
~ One Shot /2013/
~ No Mercy /2014/
~ Excuse Me /2014/
~ Kingdom /2016/
~ Feel So Good /2016/
~ Fly High /2016/
~ Blue /2017/
~ Honeymoon /2017/
~ Hands Up /2018/

Stúdió albumok
~ Best. Absolute. Perfect /2016.03.30./
~ Unlimited /2017.06.28./
~ Massive /2018.03.28./

Utolsó frissítés: 2019.07.02. 10:10 Romolia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace